Anonym fråga :)

Gullig häst du har!
Tänkte bara lite, har läst runt samt kollat på din blogg ett tag, och min uppfattning är så att Rico stannar oftast bara när du rider. Och inte när Therese rider. Du värkar endå rida väldigt bra och så, men på filmer tycker jag att du alltid har dålig galopp inpå varje hinder. Kan det kanske vara en sak som gör att han stannar?
Ta inte detta som något dåligt! Mitt mål är inte att göra dig ledsen osv! :)

Svar: Hmm hur ska jag svara på detta ? ;) Jag tar det absolut inte dåligt, blev faktiskt bara glad av den här kommentaren hehe :) Först trodde jag att vägringarna fortsatte för att både mitt och hans självförtroende hade fått sig några smällar.
Han började ju vägra i höstas när det började bli mörkt på volten om kvällarna, så blev han tittig och rädd för skuggor, hann inte se hindret i tid osv osv. Vi hade ju såklart belysning på volten men den lampan lyser från ena hörnet, så det blev skuggor som gjorde att hindrena såg större ut än av de egentligen var osv osv. Men när han började vägra "regelbundet" eller hur man säger, det var efter vår tävlingsdebut lokal LD i hoppning. Jag åkte av på sista hoppträningen innan tävlingen, pga av ett missförstånd. Han var superduktig på framridning/framhoppning men inne på banan frös han (började med att bli rädd för ett stort halloweenspöke som de hade satt upp strax bakom första hindret), han tog inte skänkeln utan bara galopperade på i sitt eget tempo, stelfruset. Vägrade två gånger på första hindret, sen när han väl kom över det så vägrade han på andra hindret och vi blev därmed uteslutna. EFTER DET började han vägra på riktigt, troligtvis för att han dels var lite skrämd (det är han inte längre såvitt jag vet) och att han, 7 år gammal, hade kommit på att han KUNDE vägra. Tidigare tror jag faktiskt inte att han var medveten om att man som häst KAN stanna framför ett hinder, han hoppade ju i alla lägen hur tokigt den än blev.

Sen dess har jag åkt av ett antal gånger och därmed är jag osäkrare i min ridning, jag vågar inte driva på honom för mycket för då om han stannar, från ett högre tempo, så flyger jag rätt säkert.

Så jag tror inte att vägringarna BEROR på att jag har dålig galopp, tvärtom faktiskt (alltså pga vägringarna så har vi en dålig galopp) ^^ Men däremot vet jag att den dåliga galoppen INTE hjälper oss alls. I nuläget hoppar vi ju så små hinder (70cm max) så han KAN rent fysiskt hoppa utan en bra galopp. Men nu när han kommit på att han kan stanna (han är ju lite i trotsåldern, testar mig lite och så) så gör han ju det, om inte ryttaren övertygar honom. Therese har ju ett väldigt framåt ridsätt då hon har en lite skänkeldöv ponny bland annat ;) Och dessutom är hon väldigt bra på att sätta upp den där BRA galoppen med tryck i, som gör det enkelt för honom att hoppa, oavsett höjd.

Hoppas det inte blev alltför luddigt nu, om du fortfarande undrar något så är det bara att fråga :) Men du behöver inte vara anonym ;) :P



Kommentarer
Postat av: Emilia

Hej sötis!



Nu är veckans blogg utsedd!! kika gärna in och kolla om det blev du som vann, annars får du en ny chans direkt:)



KRAM o tack för att DU va me<3

2012-03-19 @ 15:48:55
URL: http://emilialarsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0