Hästarna - 18/11

Idag var det Thereselektion för båda hästarna, jag red Rico och en av Thereses elever fick rida Valle. Markarbete stod på schemat och det blev travbommar både på böjt spår och rakt spår och upphöjda, två stycken på båge också. Vi gjorde alla bomövningar i (skritt och) trav. Vi tog lite galopp i vänstervarvet med Rico och Valle fick ta lite i varje varv. 

Anledningen att jag inte galopperade höger varvet var att han blir väldigt spänd och på så sätt skrämmer sig själv (i och med bakskyggheten), så för tillfället galopperar jag nästan bara i vänster varv (ytterst lite i höger varv) men målet är såklart att kunna galoppera som vanligt igen i båda varven. Tror också det blir lättare i hoppningen då han har en uppgift hela tiden, märkte det på pay and jumpen i Farsta att våra problem i höger galoppen var nästan helt borta ! 
 
Rico kändes i alla fall bra idag. Han sänkte sig fint och höjde upp ryggen över bommarna i slutet, då var han avslappnad. Men han tog inte skänkeln så jättebra från början, men bättre blev det mot slutet i alla fall :) 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0