Hästarna - 3/11

Idag var det Thereselektion för båda hästarna, jag red Rico och en av Thereses elever red Valle. 
 
Rico kändes väldigt fin och lösgjord redan från början, sedan tappade jag det lite mot slutet kände jag men däremellan var han väldigt fin :) Vi jobbade lite extra med en och samma övning i både trav och galopp, jag galopperade bara i vänster varv för han var inte avspänd i höger varv (troligtvis sitter det fortfarande kvar något i huvudet på honom, från när han skenade iväg med mig för några veckor sedan). Den gick ut på att man skulle göra öppna på halva långsidan, sedan en 10/15 meters volt vid E/B, sedan halvhalt och sedan sluta på sista biten av långsidan. 
 
 
(Det var inte så lätt att rita med touch, haha) 
 
Vädret var väldigt speciellt idag på lektionen, i början var det ett lagom bra ridväder, lagom temperatur och lite växlande molnighet. Sedan helt plötsligt kommer det en störtskur med hagel, och sedan när det slutar hagla småduggar det en stund och i stohagen bredvid volten bildas två stora fina regnbågar, som börjar och slutar i hagen. Det var jättefint verkligen, det hade man velat ha som bakgrund på en ridbild, eller bara en öronbild ^^ Eftersom det var lektion så hade jag ju inte mobilen på mig, tyvärr. Men det var himla fint ! :) 
 
Rico kändes i alla fall bra idag, han blev lite taggad när vi skulle galoppera och ville köra sitt eget race, men när vi gjorde övningen för sista gången i galopp så hade han en lugn och fin och stark galopp hela vägen ! 
 
Valle gick det också bra för, det var ett tag där som han inte ville fatta galopp, men det löste sig och han gjorde också hela övningen i galopp sen ! :) Han hade sin nya allroundsadel också, och den verkade sitta rätt fint på honom ! 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jen & Johnny

Intressant övning! Ska jag prova någon gång!

2012-11-09 @ 22:42:16
URL: http://johnnyochjag.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0