Rico - 11/9

Idag var det hoppträning och Rico skötte sig verkligen jättebra ! Verkligen stor skillnad från förra gången (då det gick käpprätt åt skogen), vi hoppade bana och hoppade igenom lite annorlunda svängar :)
 
Hade sporrar idag igen och ska nog fortsätta ha det, främst i hoppningen då, för de gånger han tvekar innan hindret så räcker sporrarna för att övertyga honom att ändå hoppa. Det fick jag kvitto på idag. :)

Allt gick superbra förutom några små missar. Fick två stopp, en gång för att jag blev för passiv innan hindret, jag glömde helt enkelt att rida. Och så en gång för att jag var för ivrig att få över honom, så jag tog fram handen och började rida med armbågarna (xD) och då tyckte inte Rico att det var någon idé att hoppa ;) I övrigt gick allt fint !
 
Eller jo juste, det blev ett sådant här toksprång (ganska exakt som på bilden) när vi hoppade bana i slutet:
 
Bilden är gammal men det var exakt samma linje idag (räcke till oxer, 3-4 galoppsprång emellan, placerade på samma långsida som sist och han hoppade av likadant som på bilden). Skillnaden mellan dagens tokhopp och tokhoppet på bilden var bara att han inte blev liika rädd efter hindret och det tog bara ett varv på fyrkanten för att få stopp på honom ;) (y) Framsteg !
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0