Fänninge i år

 
Nu har vi snart varit i fänninge i en vecka, och ännu har jag inte berättat något om hur det blir här i år. Vi har haft häst här i fyra somrar innan denna. Två somrar med våran dåvarande medryttarhäst och två somrar med Rico, och i år har vi både Rico och Valle med oss. 
 
Den första sommaren med Rico minns kanske några av er hur den blev. Det var då uppsittningsproblemen slog till, i mitten/början på juni, och vi behövde "rida in" honom på nytt. Vi fick hjälp av en tränare vid namn Cissi under våra veckor i fänninge, och sedan fortsatte vi arbetet hemma och vi kunde sitta upp på honom den 24 Augusti. Eftersom många nya har börjat följa bloggen efter detta så ska jag publicera den historian ganska snart tänkte jag - apropå fänninge liksom. Eftersom det var här det började för två år sedan. 
 
Två bilder som visar lite på vår utveckling från början av sommaren till slutet. 
 
 
I år ska vi i alla fall vara i fänninge - där vårt landställe ligger - hela sommaren. I år står de i den andra stalldelen, eftersom de är två stycken och för att en ny inackordering har flyttat in i boxen där Rico stod förra året. I den andra stalldelen finns 5 boxar, varav 3 är små ponnyboxar och 1 är storhästbox och 1 är en jättestor fölbox. Rico står i storhästboxen, och Valle står i fölboxen. Boxarna har halva dörrar så de kan stå och titta ut om de vill :). Riktigt stora fina boxar är det i alla fall. Nästan så man kan ha båda hästarna i fölboxen haha! Det finns också en bred fin uppbindningsplats mellan boxarna, men vi gör nästan alltid i ordning hästarna i boxarna så vi använder knappt den uppbindningsplatsen.
 
Valles stora fölbox . 
 
I boxarna står de endast några timmar på dagen/eftermiddagen. I övrigt går de ute dygnet runt i hagen, vi tar bara in dem några timmar dagtid för att det är mycket insekter och varmt på dagarna + att Rico behöver vila magen från gräset lite. 
 
Rico och Valle i hagen. 
 
Ridvägarna är inte lika många och obegränsade som hemma, men mycket fina är dem. Det är ganska plant i skogen så det blir inte mycket backträning, men däremot finns massa fina grusgräsvägar (grusvägar med gräs i mitten) och rena grusvägar där man kan både trava och galoppera. Vi har även tillgång till ridhus, och på senare delen av sommaren kan vi även rida på det stora fina fältet framför vårt hus. 
 
Jag och Rico på fältet sommaren 2012. 
 
En av alla grusvägar. 
 
Hemma har vi ca 30 minuters bilresa till stallet (en timme om man åker fram och tillbaka, vilket man alltid gör minst en gång om dagen, hehe). Men här kan vi gå eller cykla på bara några minuter. Det är skönt att ha så nära till hästarna, vi brukar kunna se skymtar av dem från vår tomt också! :) 
 

Kommentarer
Postat av: lisa

Jag jobbar på Willys, som kassörska. Inte min hobby direkt, men det är goa pengar!
Min mamma är nämligen kassachef där, så hon lägger scheman osv. Och det innebär att jag får jobba även på helger, under tiden jag går i skolan. Så jag skulle kalla det mer för ett deltidsjobb än sommarjobb ;)

2013-06-20 @ 22:38:29
URL: http://lisacandemyr.blogg.se
Postat av: Anna

Gud vilken fin fux!! Älskar fuxar haha, superfin verkligen! :D

2013-06-20 @ 22:55:15
URL: http://www.annajohanssons.se
Postat av: Michelle Petersson

Vilka härliga bilder på er när du rider på gärdet :D

SV: Tack så mycket! :D

/Michelle

2013-06-20 @ 23:19:12
URL: http://michellepetersson.horseworld.se/
Postat av: Victoria

Sv: Hihi tack så mkt! Nu finns även film från våran första hoppträning ihop uppe på bloggen!

2013-06-21 @ 00:46:17
URL: http://victoriahavelid.blogg.se
Postat av: Madde

Låter mysigt! Skönt att du nu slipper vara beroende av en bil för att komma till stallet :)

2013-06-21 @ 08:16:41
URL: http://ridskoleryttare.horseworld.se
Postat av: Madde

Sv: först och främst i Kungens Kurva. Ibland kan jag åka in till Hööks i stan om jag ska gå i flera butiker än bara Hööks. :) du?

2013-06-21 @ 09:29:03
URL: http://ridskoleryttare.horseworld.se
Postat av: ida munther ( tidigare www.iidaidas.blogg.se)

sv; tack så mycket det ska nog göra det :)
(har bytt blogg förresten så du inte blir förvirrad)

2013-06-21 @ 13:03:03
URL: http://idamunther.forme.se
Postat av: Jen & Johnny

Åhh vad fint det ser ut! Hoppas det blir en fin sommar där för er :)

Sv: Tack så mycket för pepp :)

2013-06-21 @ 13:27:39
URL: http://johnnyochjag.blogg.se
Postat av: Marit

Det ser verkligen härligt ut! Jag blir lite nyfiken, är det Fänninge som ligger mellan Fellingsbro och Frövi? Ha en underbar sommar!

Svar: Ja det stämmer, detsamma! :)
Madde Andersson

2013-06-25 @ 10:51:05
URL: http://hasthimlen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0