Lägesrapport

 
Valle rider jag som sagt inte så mycket, han är mer mammas och pappas häst. Har inte suttit på honom något denna veckan, men på Thereselektionerna har han i alla fall sett fin ut. Då rids han av Thereses elever som inte har egna hästar. Han är lite dåligt musklad för tillfället men jag har lite planer för honom nu till våren ;) 
 
Rico är så otroligt fin och lösgjord nu i både höger och vänster varv. Rider honom nu 4(-5) gånger per vecka, övriga dagar rids han av mamma/tömkörs/vilar. Ibland byter jag ut ett Rico-pass mot ett Valle-pass men inte så ofta. Han har skött sig fint vid uppsittning också överlag, han har börjat backa och ha sig men det är något vi jobbar vidare på helt enkelt. Påstränar honom de dagar jag är i stallet, dvs nästan varje dag, för att hålla nere bakskyggheten. Tycker det funkar rätt bra, och ska absolut fortsätta med det ! 
 
Övriga nyheter, de har bytt hage och står nu i en lite mindre hage närmre stallet. Detta för att vi vill ha våra hästar tillsammans och för att vi inte ville ha in fler nya hästar i vår hage, eftersom det inte är många dagar kvar till vi flyttar. Hagen de stod i innan är större och den hagen är "gjord" för fler hästar så då skulle de nya inackorderingarna gå in där så småningom. 
 
På nya stället kommer de gå på fri tillgång så vi håller på att vänja in de redan nu. Vi ska försöka undvika den energichocken som Rico fick förra våren (då han gick på fri tillgång med väldigt energirikt silage), för i och med överskottsenergin dyker gärna uppsittningsproblemen upp och bakskyggheten. Vi har redan börjat smida planer för hur vi ska göra med Rico när vi flyttar, det lutar åt kanske en riktigt lång långpromenad första dagen och longering/tömkörning innan uppsittningen andra dagen, och massa påsträning. Härmed förbjuder jag uppsittningsproblemen att komma tillbaka ;) 
 
 
Rico och Valle har ett nedfallet träd i sin hage med jättegod bark haha, de står alltid där längst bort i hagen och tuggar ! :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0