Svettig hjälm (kom inte på en bättre rubrik..)

Jag är en riktig huvudsvettare (om det är så man kallar det?). Det spelar ingen roll vilken hjälm jag rider i, rider jag ett ridpass så blir huvudet + hjälmen dyngsura verkligen! Sedan beror det ju på vädret, är det väldigt varmt ute så är det inga konstigheter att hjälmen kan bli svettig, men det som förvånar mig är att jag även lyckas med det vintertid. 
 
Jag har en hjälm från lamicell som "ska" ventilera. Jag vet inte om ventilationen inte funkar eller om den bara inte är tillräcklig. Innan min nuvarande hjälm hade jag faktiskt en likadan, och min nästa hjälm blir förmodligen också en likadan eftersom jag är väldigt nöjd med den hjälmen. Båda gångerna hittills har jag bytt för att jag har lyckats ramla på huvudet nästan varje gång jag trillat av, vissa gånger värre än andra. Några gånger har jag lyckats åka in med huvudet före rakt in i den stocken som ligger som en kant runt hela Enlidens volt. Egentligen är det snart dags att byta hjälm igen, men om inte detta sker väldigt snart kommer jag nog ändå ta och tvätta innerfodret på hjälmen, för den är riktigt riktigt ofräsch! 
 
Detsamma gäller min säkerhetsväst, den borde jag nog också ta av fodret på och tvätta, med tanke på att jag använt den varje dag i två-tre år. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0