Hästarna - 13/11

Idag red vi lektion för Therese innanför väggar och tak = i ridhus. Mamma red först med Valle, ca en halvtimme. Sedan red jag med Rico en halvtimme också. Rico var väldigt spänd i början, det var mycket ljud utanför och han var väl bara lite allmänt spökig för att han inte varit där förut. Först jobbade vi en stund i skritt tills han slappnade av lite, sedan fick vi göra samma arbete i traven tills han slappnade av. Då fick jag jobba väldigt mycket mot ena kortsidan där han gärna ville skära av vägen (skyggade typ) inåt. Måste tänka framåt i alla lägen, och rida honom genom problemen. 
 
Vi hann inte med så mycket galopp men å andra sidan tror jag det var rätt lagom för oss ändå. Han var lite tokig i galoppen och var lite överallt, stark och fick lite fnatt samt ville bestämma själv. Han började precis mjukna och började frusta när vi avslutade, så vi fick avsluta bra i alla fall! 
 
Fokusen idag låg bara på Rico och att han skulle lugna sig och lyssna på mig. Nästa gång kommer jag sätta lite högre krav på både mig och honom, och jag känner att det börjar bli dags snart att börja fila på dressyrsitsen. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0