Dressyr-uteritt

Igår efter dressyrpasset stannade jag kvar i stallet i några timmar, stretchade och pysslade med Rico och smörjde sedan vår utrustning - både stövlar, sadel och träns. Känns som evigheter sedan jag gjorde det senast, verkligen smörja in allt ordentligt och knäppa upp alla spännen osv. Skönt att få det gjort. 
 
Idag red vi ut i skogen lite lugnt i skritt och trav. Jag började med att flytta honom för skänkeln och jobbade sedan vidare med små hjälper och tänkte även lite extra på sitsen. Dagens största fokus låg på att växla mellan låg och hög form. Sedan övade jag även lite på halter och ryggningar, där han skulle göra halt för sätet snarare än handen och rygga för skänkeln så att jag inte "drar" honom bakåt med tyglarna. Några av ryggningarna gjorde jag i backe vilket var svårare men nyttigt! 
 
Mot slutet av ritten blev han väldigt lätt i handen men med ett lagom stöd, och han var lyhörd både framåt och tillbaka. Särskilt i den sista traven var han väldigt känslig för skänkeln när jag skulle öka på traven lite och han tog det som galopp istället. Saktade bara av honom mjukt till trav igen och klappade honom för att han tänkte framåt och försökte göra det jag bad honom om. Så viktigt att inte "bestraffa" i det läget, eftersom vi vill ha framåtdrivet i hästarna. 
 
Eftersom jag i nuläget bara kan rida Rico på helgerna så får jag bara 2-3 riddagar i veckan, vilket gör det viktigare för mig att verkligen ta vara på de pass jag rider. Därför blev det lite dressyrande även på uteritten, och inte bara lallande i skogen på lång tygel. Övriga dagar i veckan får han ju ta det ganska lugnt så helgerna blir hans jobbdagar ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0