Oj Oj Rico :O

VARNING! LÅNGT INLÄGG! xD

Dagens uteritt blev nog ganska jobbig för Rico, och vi hade tur som hann iväg i tid så vi inte behövde rida i kolmörket när allt detta ägde rum :o

När jag precis hade suttit upp fick jag gå runt lite på en femtedel av ridbanan för det var så trångt, en red dressyr på C-volten och en annan longerade på en lite mindre A-volt, så jag fick tränga mig in någonstans därimellan ;) Fast det behövde jag bara göra i några minuter medan mamma hämtade hundarna och lät dom kissa några gånger (för det skulle dom inte ha en tanke på att göra när dom sett hästen!)

Vi skrittade iväg nerför backen förbi stall Berga och Lövsta, och så fick vi syn på två konstiga byggmaskiner som höll på ute på ängen, ca 50 meter bort, och dom tjöt och gnisslade och bullrade så dom tyckte inte Rico om xD

När han hade vågat sig förbi de två konstiga byggmaskinerna så skulle vi in på lilla "fågelvolten" ( - en liten ridbana i skogen, vid sidan av en väg, som man kan rida på) för att nå in till stigen som leder till "ridstigen", eller "galoppstigen" som den också kallas. Men där hade någon satt upp en hage för två shettisar så vi fick rida runt, och shettisarna var ganska så efterhängsna så dom skrämde Rico en aning när dom kom så nära ;)

Väl uppe på stigen som leder till Galopp-/ridstigen så red vi fel så vi kom fram till ett stup, så vi fick vända och gå tillbaka halva vägen tills vi hittade rätt igen. Den rätta stigen började tyvärr med en brant backe (inte för brant) med en massa låga grenar som låg i ansiktet på både mig och han hela vägen ( - Rico är väldigt rädd för att få grenar i ansiktet! :O ) sen när vi kom ut på plan mark så var det 2 dm djup gegg- och vattenpöl som Rico självklart trodde var ett bottenlöst hål som han skulle drunkna i. Så han fick lite panik fastän vi red bredvid pölen så gott vi kunde.

Och nu började det bli väldigt mörkt.

När vi var ute på galopp-/ridstigen så gick vi en bit på den och vände sen tillbaka. Vi gick den andra vägen hem (inte genom skogen). Så vi kom ut ungefär vid ett dagis - där både barn och vuxna skrek och sjöng och ropade, tror det var någon föreställning eller så. Och vi upptäckte sedan att vägen var avspärrad (men som tur var inte åt det håll vi tänkte gå!) för något slags byggmaskin grej var ivägen tror jag.

Vi gick längs vägen en bit tills vi kom fram till Lövstas hagar som det går en stig bredvid som brukar vara ganska fin att gå på, men tydligen inte idag. Först hade någon hällt en massa sand och ett litet berg av stenar ivägen för stigen, men det gick att rida runt. Men då kom vi fram till en vattenpöl som Rico snällt hoppade över, sedan ett till som han också hoppade över, och sen kom vi till ännu en 2 dm gegg- och vattenpöl som täckte hela stigen och även 1,5 m på varje sida av stigen. Det var även ganska långt för honom att hoppa över så han tänkte försöka gå runt men då såg han inte elstaketet till hagen så han hoppade rakt in i det men jag tror att det inte var någon ström i, jag tror att han bara trodde det för han flög iväg en bit men inte så som om han hade fått en stöt. Sen kunde jag inte riktigt få stopp på honom så han travade nästan ut i vägen (inte så trafikerad väg så det var inte så farligt).

Nu tänkte jag faktiskt avrunda det här ovanligt långa inlägget innan de som inte tröttnat än tröttnar! xD

Originalbilden på sadeln :d lite mörk bild tyvärr Men man får använda fantasin för att göra den ljusare ;-)11.000:- 

BTW KOMMER ALDRIG SLUTA ÄLSKA DEN HÄR SADELN! xD

Madde

Kommentarer
Postat av: Lina.

hahah oj... en händelserik ritt ;) <3

2010-11-16 @ 20:09:16
Postat av: Mimmi

Haha ojoj!! XD

2010-11-16 @ 20:15:48
URL: http://mimmilindstahl.blogg.se/
Postat av: Mimmi

Haha ojoj!! XD

2010-11-16 @ 20:16:09
URL: http://mimmilindstahl.blogg.se/
Postat av: Sofia

Vilken liten toker! Det hände mycket saker på den ritten. XD

2010-11-18 @ 16:57:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0