Lerinpackning

 
Det senaste dygnet har hästarna gått utan täcken i hagen, för vädret tillät det. Flugorna blåste bort och bromsarna trivdes inte så bra när det var så "kallt" ute. Rico tog sig friheten att smeta in sig med en rejäl lerinpackning, som inte syns lika väl på bild tyvärr. Hans ballongmage syns däremot väldigt bra på alla bilder verkar det som ;) 
 
Jag åkte i alla fall dit på kvällen och gjorde lite Nh med Rico i hagen, så inte Valle skulle behöva bli själv. Han hade lite åsikter först men gav med sig sen :) Efterråt fick båda hästarna ryktas och pysslas om lite. 
 
Imorgon är det sista Cissilektionen innan vi åker hem. Rider 08.30, tänkte vakna på min morgonpigga sida! ;) 

Redigera failbilder

Imorgon ska jag redigera klart alla failbilder från vår "Photoshoot" här i Fänninge. Vi hade nästan alla odds emot oss när vi skulle fota. Dåligt batteri på kameran, varmt, flugor och broms och hela tiden bländande sol i ögonen. Jag vet ju själv att jag har ljuskänsliga ögon så skulle tagit på mig solglasögon eller en keps, för då hade bilderna blivit bättre. Det svåraste var ju att få alla oss tre att bli bra på en och samma bild. Omöjligt nästan :P 
 
Men vissa bilder blev faktiskt rätt kul, lite "behind the scenes" känsla hehe. Har fler failade bilder än fina bilder. De fina har ni ju redan fått i det här inlägget och det här inlägget. 
 
Tillsvidare får ni ett liiitet smakprov i alla fall :)  
 
 
 
 

Onsdag

Idag åker mamma och pappa hem till Stockholm över dagen, lämnar katten och lite annan packning. De kommer tillbaka ikväll så vi hinner inte rida tror jag. Idag ska jag försöka jobba på lite bloggdesigner, gå några promenader med vovvarna, åka till stallet och fixa samt göra något roligt Nh med Rico och redigera lite roliga bilder som ska läggas upp här!
 

Vinnare Veckans Hästblogg omgång 4 + Veckans Hästblogg omgång 5

Vinnare av Veckans Hästblogg omgång 4: 
 
Eftersom det har blivit så försenat att utse Veckans Hästblogg så tänker jag faktiskt utse TVÅ vinnare för den här omgången!! 
 

 
Vinnare 1: http://linneabjorkstrom.blogg.se/ 

 
Bloggen drivs av Linnea som är lika gammal som mig. Hon går gymnasiet på Strömsholm, och det är kul att få en inblick i hur det är där. Många hästungdomar, som jag hehe, suktar ju efter att få ha ridning på schemat i skolan. 
 
Jag älskar den ljusa fina designen, den känns så somrig med det grön-vita färgtemat. Linnea skriver dessutom väldigt intressanta inlägg, uppdaterar lagom mycket och det känns som bloggen har en positiv stämning :D Har följt bloggen nästan slaviskt sedan hon kommenterade på min blogg första gången :) 
 

 
Vinnare 2: http://russetville.webblogg.se/ 
 
Jag må vara lite partisk när det kommer till den här bloggen, eftersom det är jag som kodat och gjort designen ;) Men tycker hela bloggen (även om jag skulle bortse från designen) är så urgullig rätt igenom.
 
Den här ponnybloggen drivs av Vanessa som skriver väldigt genomtänkta, varierade och roliga inlägg. Mycket tankar och egna åsikter, och dessutom är hon duktig att sätta upp mål till sig och sin ponny :) 
 

 
Grattis Linnéa och Vanessa! Fixar era länkar i menyn så snart som möjligt :) 
 

 
Veckans Hästblogg omgång 5:
 
För att anmäla er till nästa veckans omgång bara KOMMENTERA DETTA INLÄGG "jag är med" eller liknande! Ni som inte vunnit hittills, snart kan det vara er tur! Älskar era bloggar alltså :D 

Jag väljer ut en (eller kanske två om det är många som deltar) vinnare om en vecka, som får stor fin länk + text om bloggen i ett inlägg + länk uppe vid headern. 

Hästarna - 30/7

Ekipaget som jag skulle rida ut med idag kom till vår stallplan redan innan jag suttit upp på Rico. Så behövde inte rida iväg själv med Rico och möta dem ändå :) 
 
Vi red en ny runda på andra sidan järnvägen som tog ungefär en timme. Mest skritt, en hel del trav och på hemvägen galopperade vi en lång sträcka i ett ganska lugnt tempo. Vi red mycket bredvid varandra men annars gick Rico först och han var pigg och framåt och modig idag. Vi tog oss förbi allt, kändes lite som vi var ostoppbara ;) Vi red bland annat förbi en stor hage med massa nyfikna kossor och sedan förbi en lada som hade en riktigt högljudd fläkt som dånade, samt något som (enligt Rico) gömde sig bakom fläkten. Först blir Rico jättenyfiken, sedan spänner han upp sig och blir misstänksam, och detta övergår sedan till skräckblandad förtjusning haha! Fläkten var svårast att komma förbi för hästarna i hagen där stressade upp sig när vi kom, och sprang runt som tokar :p Men vi kom förbi i alla fall! :) 

Liten sadelkammare

Vi har en jättegullig liten egen sadelkammare när vi är i Fänninge, som jag tänkte att jag ville visa innan vi åker hem. Den är väldigt liten så det var svårt att fota den, men här är två små bilder i alla fall :) 
 
 
Det måste vara väldigt gammalt för nyckeln öppnar dörren typ uppochned och bakofram haha. Hade lite svårt att förstå det där i början :P 

Rida iväg själv

Imorgon ställer jag klockan tidigt (som vanligt) och jag ska försöka ge mig iväg själv på Rico för att möta upp en tjej som vi ska rida med. Ärligt talat tror jag inte Rico har något problem med att gå iväg själv, i alla fall inte efter vi gått förbi ridhuset hehe. Tyvärr är det ju åt det hållet vi ska. Ni får hålla tummat och tår för att vi inte fastnar någonstans på vägen ;) 
 
 

Hästarna - 29/7

Imorse ringde väckarklockan tidigt för att äta frukost och åka till stallet efter det. Jag och mamma gjorde i ordning hästarna ganska snabbt och sedan red vi ut en timme ungefär, på andra sidan järnvägen.
 
Tog lite galopper och travade också en del, sedan innan vi skrittade hem så galopperade vi upp för en liten backe två gånger (en gång i höger och en gång i vänster galopp). Första galoppen upp la Rico märke till ett stenrös som alltid har legat där vid sidan av vägen. Han gjorde en klassiker, att tvärstanna från full galopp för att titta på det där stenröset, som om det har flyttat på sig sedan sist vi red där ;). Höll först på att flyga över halsen på honom men lyckades sitta kvar, så när Rico tittat klart på stenröset så fattade vi galopp igen och fortsatte upp för backen :) 
 

Hästarna - 28/7

Idag var det sjukt varmt och kvavt redan tidigt på morgonen. Jag "brukar" ha problem med att andas osv pga trånga luftvägar, och när det samtidigt var så kvavt i luften så blev jag bara snurrig och mådde illa. Mamma red Valle i ridhuset då medan jag gjorde lite lättare Nh med Rico för att göra dem sällskap i ridhuset. Det kändes inte läge för mig att rida då jag knappt kunde andas. 
 

Att göra nu framöver

- Börja hoppa igen. 
- Förbättra/Stärka Ricos galopp. 
- Åka på pay and rides eller lokala dressyrtävlingar. 
- Förbättra min sits, genom att träna regelbundet hemma/gymma utöver ridningen. Också regelbundet gå PW eller springa ute. 
- Prova på Terräng. 
 
Sedan ska jag blogga på som vanligt om inte ännu bättre, och i mån om tid ska jag även fortsätta göra bloggdesigner till andra :) 
 
 

Hästarna - 27/7

Mamma och pappa red ut hästarna idag! 

Sista veckan i Fänninge

Nu börjar ju våra sista dagar i Fänninge verkligen dra ihop sig. Bara en vecka kvar! :(
 
Att komma hem till Stockholm har både sina fördelar och nackdelar såklart. En klar fördel är att det blir närmre till vännerna hemma, har varit sjukt ensamt här ute på landet! Jag har ändå haft turen att få hit två av mina goaste vänner till Fänninge i sommar, men det finns också några där hemma jag saknar sjukt mycket! 
 
Till de lite tråkigare bitarna, vi kommer såklart återgå till att ha lång resväg till stallet igen. Med bil tar det lite drygt en halvitmme att åka till stallet, så varje dag spenderas minst en timme i bilen eftersom man måste räkna tur och retur + stockholms trafik. Man kommer inte direkt kunna ta apostlahästarna (haha) till stallet. 
 
 
 
 
 

Photoshoot #2

Fortsättningen på Photoshoot #1:
 
 
 
 
 
 
 
Vad tycker ni? :D 

Hur lägga upp ridpass?

DAGENS FRÅGA ÄR: hur planerar/lägger ni upp era ridpass? 
 
Jag "måste" planera mina ridpass innan för att få ut så mycket som möjligt av passet. Planerar jag inte så blir det nästan alltid pannkaka utav det. 
 
Jag lägger nästan alltid upp mina pass annorlunda, beroende på vad fokusen är för passet och vad vi ska träna på.
 
Men ungefär såhär skulle jag lägga upp det om jag tex skulle ha fokus på galopparbetet under ett pass: 
 
1. Skritta fram minst 10 minuter. 
2. Jogga igång i trav, lång och låg. Få lite framåttänk i pållen. 
3. Lösgörande övningar i skritt och trav, tex skänkelvikningar är bra. 
4. Galoppera igång lång och låg, lossa innersidan mm. 
5. Galopparbete- en viss övning som jag jobbar med några minuter. Tex någon bomövning eller öppnor/slutor. 
6. Avsluta med åttvolt i trav, lång och låg.  
7. Skritta av minst 10 minuter. 
 
Hur lägger ni upp passen?

Hästarna - 26/7

Inatt och imorse åskade det och hästarna stod ute så jag kunde knappt sova alls. Åkte tidigt till stallet så fort det slutat mullra ute, och tog in hästarna en stund så fick de tugga hö i boxarna. Jag och Lina åt frukost, och sen åkte vi tillbaka till stallet. 
 
Innan vi gick in i ridhuset skrittade vi fram dem 20 minuter på grusvägarna. Sedan red Lina Valle medan jag tömkörde Rico. Efter jag tömkört gjorde jag också lite Nh-träning som faktiskt gick väldigt bra. Lite mys och avskrittning efter det. 
 

Hästarna - 25/7

Idag red vi på kvällen ut i skogen, Hallonrundan. 

Utevistelse

 
Jag tror att våra hästar trivs väldigt bra med den livsstil de har nu. De går ute i sin gräshage på nätterna och när det är som varmast på dagarna får de gå in i sina boxar och tugga lite hö. Vila upp sig och så. Här i Fänninge kan det vara brutalt mycket broms på dagarna, särskilt om det är varmt, och det är ju också en anledning att de ska få gå in en stund. Så de är ute nästan dygnet runt.
 
En klar fördel med att ha dem ute på nätterna är att vi då kan rida dem tidigt på morgonen dagen efter. Då är det mindre insekter, inte lika varmt och alltså mycket skönare att rida. Om Rico står inne på nätterna är det inte att föredra att rida honom på morgonen när han stått inne hela natten och samlat på sig massa överskottsenergi. Det kan förvärra bakskyggheten. 
 
Hittills så tycker jag att Rico har varit väldigt trevlig och lugn vid både uppsittning och ridning. Han har väl varit aningens pigg vid ridningen men än sålänge är det bara positiv. Det enda som skulle kunna bli bättre för dem vore om de hade fler hagkompisar, än bara varandra. När vi åker hem till Stockholm igen så kommer de gå i stor flock igen. 
 
Just nu har vi faktiskt inte särskilt mycket rutiner med hästarna. De har ju fri tillgång på gräs ute och fri tillgång på hö inne -> inga fodringar. Och de går ute dygnet runt förutom att vi tar in dem vid behov dagtid. Men jag kan tänka mig att Rico och Valle gör upp sina egna rutiner i deras lilla flock. 
 
Hur mycket utevistelse får era hästar nu på sommaren? :) Är det någon bland läsarna som har sina hästar ute på nätterna? 
 

Torsdag

Min uppdatering har varit lite kass nu när jag haft besök av Lina här i Fänninge. Vi har liksom gjort annat på dagarna än att bara sitta vid datorn, som jag annars brukar göra. Idag var vi bland annat på hallonjakt, fotade fina bilder i stallet och red ut i skogen. Hästarna skoddes på förmiddagen och på eftermiddagen var det photoshoot i hagen. Sedan red vi dem senare på kvällen och imorgon ska vi upp tidigt och rida. Väckarklockan står på 7.00 så det är dags att sova nu. 
 
Scrolla ner lite om ni vill se de första bilderna från dagens lilla photoshoot :D 

Photoshoot #1

Dagens photoshoot blev ute i hagen i gassande sol, blev en hel del fina bilder som kommer delas upp i ett antal inlägg, och ännu fler failbilder som ni också kommer få se så småning om :P 
 
Börjar med lite fina bilder med alla oss tre tillsammans. (Skulle verkligen tagit solglasögon på mig så jag slapp stå och kisa på varje bild) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Imorgon..

Imorgon klockan 11 kommer hovslagaren äntligen och skor båda hästarna. Jag och Lina ska försöka göra en liten "photoshoot" under dagen, sedan rider vi hästarna senare på kvällen. Mer om det imorgon! 
 

Rico och jag

Skeptisk Rico igår hehe 
 
 

Hästarna - 24/7

Idag red jag och Lina ut i skogen en timme ungefär. Både Rico och Valle tyckte det var jätteskönt och oj vad de frustade!
 
Vi försökte ta lite trav längs med kanten av fältet (bakom vårt hus) men Rico fick för sig att det var massa sabeltandade saker i buskarna så han gjorde sådana där Ricosteg åt sidan, tappade ena stigbygeln så han blev lite skraj. Var lite nära att flyga i backen men han lugnade sig direkt, duktig pålle :)
 
På hemvägen tog vi en kort galopp också, gjorde oss av med lite insekter :) 
 

Bilder Cissilektion 23/7 del 2

 
 
 
 
 

Hästarna - 23/7

Idag gick hästarna Dressyrlektion för Cissi. De problemen jag har med Rico kom fram lite och det är bra att de gör det när vi har en instruktör som kan hjälpa oss. Passet gick väl bra, men det var inte lätt alls. Men i slutet kändes det mycket bättre i alla fall och då får man i alla fall ett kvitto på att man gjort rätt. 
 
Cissi såg lite mer skillnad på min sits också och hon tyckte att vi skulle jobba vidare med galoppen på samma sätt. 

Bilder Cissilektion 23/7 del 1

Här kommer bilderna från början av dagens lektion :) 
 
 
 
 

Tillbaka på landet

Igår kväll åkte jag och mamma hem till stockholm, på dagen så åkte vi till skärholmen en sväng och handlade lite och sen kom Lina hem till oss och så åkte vi tillbaka till Fänninge :) 
 
Vi har bland annat ägnat kvällen åt att redigera en bild (hehe) och nu ska vi äta B&J och kolla Sherlock! :D Hoppas ni har en lika awesome kväll som oss :) Imorgon kommer rolig uppdatering :) 
 
Resultatet av vårt redigerande, hehe.. Den är mycket bättre än originalet i alla fall :P 
 

Galopptankar

Ridpasset idag gav mig verkligen nytt hopp. Vi har haft det riktigt kämpigt med galoppen tidigare, och jag har inte ens velat försöka jobba honom i galoppen utan instruktör för han sätter sig då helt på tvären och går emot alla hjälper jag försöker ge honom. Jag blir så lätt frustrerad då, och galoppen är ju en ganska stor del av ridningen, särskilt om jag ska sätta mina planer i verket och börja hoppa med honom igen snart. 
 
Rico har i grunden en jättefin galopp, men han har alltid haft lite svårt att slappna av i just den gångarten. Eller, alltid ska jag väl inte säga, det har varit till och från kanske 1-2 år sedan. Han går "gärna" i en hög, kort och spänd form i galoppen. I olika perioder har han varit alldels för framåt i galoppen och nu de senaste veckorna/månaderna har han mest studsat runt på stället/på tvären i galoppen. Problemet var först bara att han inte tog för sig tillräckligt mycket framåt, och det blev bättre av att vi galopperade mer ute på rakt spår. 
 
Men idag föll i alla fall poletten ner för oss, och han hade en bättre dressyrgalopp än någonsin. Om jag hade satt lite mer tryck och tempo i den galoppen hade det även kunnat bli en kanonfin hoppgalopp. Han slappnade av, gick i en lägre rundare form och galopperade på lagom mycket framåt. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva, men han var så otroligt fin i galoppen idag och det var verkligen en fröjd att rida honom. 
 
På tisdag är det Cissilektion! Hoppas det här håller i sig, jag vill visa upp oss nu när vi är på topp igen! :D 
 

Hästarna - 21/7

Ikväll ska jag och mamma åka hem till stockholm, lämna och hämta lite grejer, tvätta och handla lite. Springa på lite ärenden osv. Sen ska vi också hämta upp Lina och så åker alla vi tre tillbaka imorgon kväll :D 
 
Vi red hästarna ganska tidigt i förmiddags. Vi värmde upp dem med en uteritt till badet och tillbaka, skritt och lite trav. Rico var helt sinnes positiv och nöjd och framåt, han började frusta redan 2 minuter från stallet. Han skrittade på i ett friskt tempo på vägen bort från stallet, sedan när vi vände hemåt igen så hittade han på mängder av ursäkter att inte gå framåt. Han lyckades tillochmed lura i Valle att det var en sabeltandad tiger i stenröset vid vägen, så det var nära att vi inte kom förbi där alls. 

Väl inne i ridhuset tyckte jag han var väldigt samarbetsvillig. Han gjorde några halvhjärtade försök att slippa undan arbetet i början, men sen gick han otroligt bra! 
 
Jag red efter en plan jag gjorde igår kväll, i punktform. 
(1. Rida fram ute.)
2. Trava fram på mittvolten i lång och låg form. 
3. Skänkelvikningar på hörnlinjerna och diagonalerna i skritt. 
4. Galopp i båda varven på mittvolt, lossa innersidan och försöka få honom gå lägre i formen. 
5. (En liten skrittpaus), Galopparbete fyrkantsspåret. Övning: öppna->ett varv på mittvolten->sluta. Öppnor på långsidorna mm. 
6. Avsluta med åttvolt i trav, lång och låg form. 
7. Skritta av 10 minuter. 
 
Han var otroligt fin och avslappnad även i galoppen, där han vanligtvis hellre går i en väldigt spänd hög form. Är superduper nöjd med honom idag, det var ett ganska kort men effektivt pass och jag fick igenom precis det jag ville. Rico verkade också supernöjd, frustade massor och slappnade av och jobbade på rätt. 
 
Nöjda pållar, bild från instagram (@ricosblogg) 
 
 
 

Hästarna - 20/7

Mamma och pappa red ut. 

Inte så morgonpigg

När jag var liten var jag så sjukt morgonpigg. Önskar jag var det fortfarande, jag vaknar knappt av väckarklockan längre haha! 
 
Nu efter frukost cyklar jag och mamma iväg till stallet, tar in hästarna och rider. Om det inte hunnit bli för varmt så tänkte vi rida ut en sväng på andra sidan tågspåret som uppvärmning. Beroende på hur Rico känns, så kanske jag ska ta och jobba honom lite i galoppen idag. Lossa honom för innersidan på volt och sedan göra öppnor längs med långsidan. Ska rida noggrannt och bra. 
 
 

10 saker om mig

1. Jag har väldigt lätt för att prata med helt främmande människor face to face, men klarar inte av att prata i telefon, typ om försäljare ringer eller nåt. Har väldigt svårt för att vara mig själv med bekanta, som jag känner lite men inte helt. Med mina nära vänner är jag däremot helt galen haha! 
 
2. Jag sätter nästan alltid för höga krav på mig själv i allt jag gör. Sedan blir jag besviken och frustrerad när det inte går världsbäst hela tiden. 
 
3. Jag har en väldigt bred musiksmak, lyssnar på det mesta. 
 
4. Jag är väldigt oallmänbildad. 
 
5. Mina ögon är väldigt ljuskänsliga så jag måste alltid ha solglasögon ute, särskilt om det finns blänkande bilar eller vita utemöbler i närheten. 
 
6. Jag får nästan dagligen flash-backs från när jag var liten, gamla minnen och så, lite läskigt haha. 
 
7. Jag tycker långklänningar är så himla fint men känner mig inte bekväm när jag har dem på mig. Alltså, jag är ingen klänning-person egentligen. Jag gillar dem bättre när någon annan har dem på sig ;). 
 
8. Jag har tänkt bli egenföretagare i framtiden, mer än så har jag inte funderat ut. 
 
9. Utöver hästarna, hundarna, fotografering, illustration, bloggen och att skriva så brinner jag även för att äta (haha!). Älskar att äta nyttig mat, föredrar det framför allt äckligt godis och skit :P Jag äter gärna mycket och ofta. Det härliga med det är att stallarbetet gör att jag inte går upp i vikt. Annars hade jag nog rullat fram vid det här laget.  
 
10. När jag var liten samlade jag på Schleich-hästar och lekte alltid med dem. Jag gjorde små täcken, sadlar, schabrak, benskydd, träns med bett och tyglar och REGLERBARA STIGLÄDER(!) med stigbyglar till sadlarna! Försök slå den pyssligheten ni! ;) :D 

Bilder del 3

 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder från igår. Det här var den sista delen av gårdagens hagbilder! :) Hoppas ni gillade dem :D 

Designat och kodat i timmar

Rubriken får säga sitt, för nu är det dags för mig att sova :D Imorgon ska denna design bli 110% färdig och jag hoppas bloggerskorna blir nöjda med den! 

Ryttarträning 19/7

Idag hade jag stora blåsor/skavsår på hälarna efter mina 11-kilometers PW igår. Sånt händer när det är varmt och man går lite för länge ;) Så idag blev det ingen ryttarträning för mig, utöver den vanliga ridningen. 
 
 

Bilder del 2

Från idag: 
 
 
 
 
 
Den här sista bilden hade varit helt fantastiskt fin om inte Rico precis tittat bort då! Gillar färgerna mycket :). 
 

Hästarna - 19/7

Vill tacka ...

Micaela (http://micaelarobertsson.blogg.se/),
Heidi (http://teammoh.blogg.se/), 
Sara (http://ponnydressyr.se/), 
Lina (ingen blogg), 
Jossan (http://ljusdalsryttarna.blogg.se/),
Myran (http://myranmagnusson.se/
och Gabrielle (http://gaabrielle.blogg.se/
 
... för dressyrlåttipsen! :) Tyvärr hann jag inte se dem (klantigt av mig) förrän efter jag ridit klart, men flera av låtarna hade jag faktiskt redan på min spellista :D De andra låtarna ska lyssnas igenom och därefter läggas in dem i min Dressyr-spellista :) Blir att rida till musik fler gånger såklart. 
 
Idag reds pållarna i ridhuset då. Pappa red Valle lite western och jag red Rico lättare dressyr med musik. Är faktiskt väldigt nöjd med dagens ridpass. Målet/Fokuset var ju på att Rico skulle bli avslappnad (i lägre form) och ändå vara kvick för mina hjälper, och det målet nådde vi och i slutet var han jätteavslappnad och låg i formen. 
 
Red honom med rakt bett med fasta ringar och ingen nosgrimma. Det tränset brukar jag annars bara rida ut i men det funkade helt okej i dressyren också :) 

Planer

Efter middagen ska vi iväg till stallet och rida i ridhuset lite. Tänkte inte ta fram några bommar idag, utan tänkte fokusera på lite grundläggande för jag känner att inte allt sitter helt. Vill att Rico ska bli kvick för hjälperna, ha framåtbjudning men ändå vila lite på steget och inte bara springa ifrån arbetet. Ska göra mycket lösgörande och försöka få honom att gå i en lägre form, växla form lite också men fokusera på den lägre formen för den högre formen har han redan så lätt för. 
 
Dagens mål/fokus: En avslappnad Rico som ändå är kvick för hjälperna. 
 
Ska eventuellt prova att rida lite till musik idag också, ska ta mina kassa iphonelurar som inte stänger ute så mycket av ljudet runtomkring som mina andra lurar. När jag rider vill jag gärna kunna höra vad som händer runtomkring mig. 
 
Problemet som kvarstår är att jag inte har så mycket bra ridmusik som passar till dressyr. Ska sitte och lyssna igenom lite låtar nu och se om jag hittar några som är lite lugna men ändå har takt i sig. 
 
Någon som har tips på låtar som skulle kunna passa att rida till? Länkar alla er som hjälper mig! :D 
 
 

Bilder del 1

Var och fotade lite i hagen idag, det blåste halv storm så det gick utmärkt att ta av täckena och luvorna på dem, utan att de skulle få femhundrasjuttiåtta bromsar över sig ;) 
 
 
 
 
 

Hovslagare

 
Det är så sjukt svårt att hitta en hovslagare är i Örebro på somrarna. Vi har ganska många hovslagarkontakter i Stockholm, och vi har haft samma hovslagare där i flera år som är jättebra. 

Vi lyckades få tag på en förra veckan som hade rekommenderats till oss, som skulle kommit idag och skott båda hästarna. Men så fick han ryggskott igår och kunde därför inte komma. 
 
Pappa ringde runt massor imorse men de flesta har semester, eller har fullt upp. Vi provade även med Strömsholm, men även dem var fullbokade i veckor framåt. Tillslut fick vi tag i en annan kille som också hade rekommenderats till oss, och han ska komma i början av nästa vecka! Det är verkligen i sista stund, så kommer bli skönt när de båda är skodda och klara :D 
 

Litet tips

Kan också ge er läsare som driver en egen blogg, ett litet tips. 
 
Jag brukar komma på de bästa idéerna till bloggen när jag är långt ifrån min dator. Det är sällan jag kommer på något bra när jag sätter mig vid datorn och tänkt blogga lite, då står det helt stilla! När jag är i stallet, solar, mockar, rider eller är ute på pw/springrunda tex. Jätteofta också när jag precis ska sova på kvällarna.
 
Det klurigaste när man finner inspiration såpass långt bort från datorn, tycker jag, är att komma ihåg vad det var man tänkte på. Mitt tips att skriva ner sina tankar i Anteckningar på telefonen. Det är himla smart faktiskt, har massa bloggidéer på lager i telefonen! När jag kommer hem och sätter mig vid datorn så kan jag då knåpa ihop inlägg utifrån anteckningarna :). 
 

Dagens träning

Dagens ryttarträning blev 11 kilometers PW med vovven + 20 squats och sedan stretching. PW tog 1,5h. Provade att springa några meter också, men börjar jätteförsiktigt med det så jag inte får problem med benhinnorna igen! 
 
Medan jag gick så tänkte jag på en sak; kan människor bli lösgjorda på samma sätt som hästar? Någon som vet haha? Bara en random tanke! 
 

Fälttävlan

Jag och Rico har haft en stor paus från hoppningen, ända sedan innan vintern. Om det går bra nu när vi börjar med hoppning igen, så har jag kanske lite tankar på att prova på fälttävlan. Tänkte kanske anmäla mig till lite terrängträningar, mest på skoj i början, och om det skulle gå bra så kanske jag kan prova på att tävla någon lätt klass. 
 
Rico är en häst som trivs jättebra ute i terräningen, och de gånger vi hoppat små stockar ute osv har han inte tvekat alls. Han är inte särskilt tittig på hinder, det är inte därför han har stannat direkt förut, utan på hoppträning har han likaväl stannat på ett litet kryss som en stor oxer, det är lite utav ett lotteri haha. Men jag tror att han skulle passa rätt bra på terrängbanan, förhoppningsvis kommer han tycka det är roligt. 
 
Vet dock inte riktigt "hur" man börjar med fälttävlan haha, är det någon av er läsare som rider fälttävlan och har något tips sådär, något jag ska tänka på, vad jag ska börja med, och ska jag förebereda Rico på något vis eller är det bara att tuta och köra typ haha ;) ? :D 
 
 

Hästarna - 18/7

Idag tömkörde vi båda hästarna på förmiddagen. Lindade benen med de nya turkosa lindorna, och färgen var jättefin på Rico :) 

Hästarna - 18/7

Idag tömkörde vi båda hästarna på förmiddagen. Lindade benen med de nya turkosa lindorna, och färgen var jättefin på Rico :) 
 

Hästarna - 17/7

Älskar sånnahär dagar då statistiken ligger på topp! :D 
 
Idag var det mamma och pappa som red så jag fick en allmänt lugn dag, med lite för många timmar spenderade vid datorn. På kvällen gick jag och mamma bort till stallet och släppte ut hästarna för natten, och efter det gick vi en rask promenad på 45 minuter-en timme. 
 
Imorgon ska jag nog ge mig iväg på min 10km-runda igen! 
 
 
 
 

Vinnaren av Veckans Hästblogg omgång 3

Vinnaren av Veckans Hästblogg omgång 3 är Erika Anderssons blogg http://eadressyr.blogg.se/ ! Grattis Erika! 
 
För ungefär ett och ett halvt år sedan (?) läste jag Erikas blogg dagligen, men tappade bort den efter hon hade haft en bloggpaus under en period. Nu är hon aktiv igen och anmälde sig till Veckans Hästblogg! :) Jag tycker hon har en superduperfin design! Blir verkligen avis, den är så stilren och känns så proffsig! 
 
Erika är jättetrevlig och hennes inlägg är alltid varierade och roliga att läsa. Klicka er in på hennes blogg HÄR, och njut ;)! 
 
 
Ni som hittills har deltagit i Veckans Hästblogg, fortsätt gärna att anmäla er varje vecka för er tur kommer också :D Alla hästbloggare är välkomna att anmäla sig HÄR till nästa omgång! Kram på er! 
 

Veckans Hästblogg omgång 4

Veckans hästblogg omgång 4
 
Varje vecka väljer jag ut en hästblogg som får:
1. Länk, bild och motivering till valet - i ett inlägg 
2. Bildlänk i menyn - intill headern, i en vecka 
 
(det som är inringat under facebooklänken, där hamnar veckans hästblogg, synligt för alla mina läsare. Bildlänken i menyn byts ut varje vecka då en ny hästblogg väljs ut, men inlägget om bloggen finns kvar i arkiven) 
 
Mitt val av blogg baseras på mitt intryck av bloggen. Jag tittar både på designen och innehållet i bloggen. Vinnaren behöver inte vara bäst på alla punkter, utan det kan vara någon som sticker ut från mängden, kanske uppdaterar flitigt eller har en fin design. Alla är vi bra på något ju, och det är det jag vill plocka fram :) 
 
Detta är ett bra sätt tycker jag, för läsare (inklusive mig) ska få en chans att hitta fler roliga och bra hästbloggar att läsa. För det finns så mycket bra bloggar därute, det gäller bara att hitta dem! Och det är ju även en chans för er hästbloggare att nå ut till fler hästintresserade läsare såklart ;) 
 
Tanken är att det ska vara så enkelt som möjligt för er att anmäla sig, för jag vet själv att som aktiv hästbloggare har man inte alltid tid att följa 10 steg för att anmäla sig till en enkel utlottning ;)  
 
För att delta, KOMMENTERA helt enkelt detta inlägg, tex: "jag är med" eller "vi är med". Svårare än så ska det inte behöva vara :) (kommentera inte detta inlägg om ni inte tänkt delta i tävlingen, svar och liknande hänvisas till ett annat inlägg :D)
 

När är det för sent att börja?

När tycker DU att det är för sent att "börja" tävla, eller börja inrikta sig på någon ny sport (eller gren inom ridsporten)? Tycker du att det finns någon åldersgräns om man vill satsa i tävlandet eller hur tänker ni kring detta? 
 
Tolka frågan fritt, och kom gärna med era tankar och åsikter i kommentarsfältet ! 
(så svarar jag också på frågan i ett eget inlägg lite senare)
 
 
 
 

Film

Våra hästar står ofta inne en stund på eftermiddagarna och sedan har vi släppt ut dem i hagen på kvällen igen. Nu när vi släppt ut dem i nya hagen har Rico flera gånger, när man släppt honom, pipt till och tagit några lustiga glädjeskutt ut i hagen :') Lyckades få lite av det på film igår kväll. 
 
Normalt sett är han en sådan lugn och snäll häst när man släpper honom i hagen, oftast lunkar han bara iväg. På sin höjd travar han lite för att snabbare komma bort till det goda gräset, men det är så lustigt att han piper sådär och skuttar hihi :') 
 

kvällspromenad

Idag blev min enda träning en rask kvällspromenad på en timme, med mamma och Önska. Det var lite lugnare i jämförelse med min "vanliga" 10km-runda. Vi gick genom skogen bort till stallet och släppte ut hästarna för natten, sedan tog vi oss runt en rid-runda på andra sidan tågspåret som varit igenvuxet i flera år. Vi hittade runt, men i slutet blev vi tvugna att kliva över ett dike, och det kommer ju bli ett problem när vi ska försöka rida där! 
 
 
 
 
 

Sätter ribban för högt

Jag är en person som sätter ribban alltför högt efter att det gått väldigt bra, på en enstaka träning eller allmänt under någon period. Det gör att jag lätt och ofta blir besviken på mig själv - för det kan ju inte alltid gå bättre än bäst. 
 
Det här gäller allt jag gör, i bloggandet, i min egen träning, i ridningen, allt kring Rico och även en del i skolan (fast det är inte riktigt samma sak). När jag sprungit längre än vanligt någon gång och det gått bra, så höjer jag ribban och från och med då ska jag alltid prestera så bra. Samma i ridningen. 
 
Ett exempel är dessa ridpass dagarna efter en riktigt bra lektion. Jag rider mycket sämre självständigt än när jag rider lektion (kanske fler känner igen sig i det?). Om jag inte planerar passet innan så blir det bara lallridning rätt igenom, jag får svårare att fokusera och jag blir inte alls lika noggrann och konsekvent i min ridning. Ofta går jag i fällan att jag rider ett pass på banan bara någon dag efter en lektion eller tävling som gått bra, och sätter då sjukt stor press på mig själv och hästen. Målet för ridpasset blir då att det ska gå lika bra igen, och sällan uppfylls det målet -> jag blir frustrerad och besviken. 
 
Sätter ni hög press på er själva när det gått "för" bra? 
 
 

Hästarna - 16/7

Har precis kommit hem från stallet och ätit lite lunch. Pållarna står nu i sina boxar och vilar sig från insekter samt äter hö. 
 
Idag red jag och pappa ut två skogsrundor på raken, hallonrundan och svinrundan. Det var mycket broms så vi travade när vi fick chansen och vi tog två sköna friska galopper på grusvägen, både i början och slutet av ritten. 
 
Rico var så himla nöjd och glad idag, trots bromsen! Han gick och frustade nästan hela vägen. Han var jätteavslappnad och skrittade samtidigt på ordentligt framåt. Ibland fick vi stanna och vänta in Valle :) 
 
 
 

Bilder

Fick en snilleblixt att fota hästarna i hagen lite innan vi tog in dem imorse. Gick inte helt som jag tänkt haha, tråkmånsarna stod och sov i ett hörn av hagen när jag kom, och när de väl vaknade till liv så ställde de sig bara och åt, så blev inga fina/roliga bilder alls tycker jag :( 
 
 
Vädret var dock väldigt fint :) 

Hästarna - 15/7

Idag red jag och mamma hästarna i ridhuset. Valle reds ungefär en halvtimme och Rico reds lite mindre än en timme. 
 
I början gjorde jag en del lösgörande övningar med Rico, i alla gångarter. Gjorde mestadels skänkelvikningar på hörnlinjen och la också in bågar på långsidorna. Ställde igenom honom och försökte få honom avspänd. 
 
I galoppen blev han väldigt stark så tyglarna gled nästan ständigt ur händerna på mig. Men försökte mig ändå på att göra lite öppnor på långsidan och det hjälpte lite faktiskt. Numera är vänstergaloppen hans svåra varv, och i fattningarna satte han sig bara på tvären och fick lite egna åsikter. I övrigt skötte han sig fint och han lossnade lite så han fick frusta av sig ordentligt innan vi började med bommarna. 
 
Jag avslutade passet med denna övning som Malin visar här: 
 
 
I början var Rico sjukt stark, och tempot var för högt för att kunna hinna med att byta galopp över bommarna. Alldeles efter bommarna drog han sig direkt inåt, lite som att han trodde det var omhoppning. Han var lite över hela ridhuset och det blev rätt mycket fel galopp och korsgalopp i början.
 
Fortsatte köra på åttvolten i galopp ändå, och efter några varv lugnade han sig och började fokusera på uppgiften. Några gånger lyckades vi byta över bommen, vilket är jättebra! De gånger vi inte lyckades så bröt jag snabbt av och fattade rätt galopp innan vi red an mot nästa bom. Han har väldigt lätt för övergångarna galopp- något steg trav- galopp. Att jag fattade rätt galopp efterråt gjorde att han ganska snart förstod vad det var jag ville att han skulle göra över bommarna. 
 
Trots att han var himla stark till och från så tyckte jag han skötte sig jättebra idag. Mot slutet så tyckte han övningen var rolig och han fokuserade mycket bättre, tog det i ett lugnare tempo så vi båda hann med, och han blev jättenöjd över det och frustade massor. 
 
Detta var en väldigt nyttig övning för Rico, och ska nog träna mer på den nu framöver! Den påminner om favorithoppövningen åttan, fast med bara bommar. 
 

Målning och Illustration

Utöver ridningen har jag ett starkt intresse för målning och illustration. Tänkte visa er ett urval från lite av det "bästa" jag målat genom åren. :) 
 
Här är en pålle jag ritade för ungefär hundra år sedan (Tror det var 2010). Ville pröva något nytt och satte mig därför och målade på datorn med endast 1px och 2px penslar, fokuserade på detaljer och försökte (trots penselstorleken och max opacitet) att få det se realistiskt ut: 
 
 
Här är ett porträtt av Rico som jag målade år 2011: 
 
 
 
Ett porträtt jag målade 2011: 
 
Målning på duk påbörjad, 2013: 
 
Målning på duk halvklar/påbörjad, 2013: 
 
Porträtt ponny, började för länge sedan men färdigställde den 2013: 
 
 
 

Planering inför ridhuspass

Imorgon blir det ett ridpass i ridhuset hade vi tänkt. Jag funderar på om jag ska göra någon anridningsövning eller om jag ska försöka mig på att byta lite galopp över bommar, och kanske ta ett litet skutt i slutet om det går bra. Anridningsövningen kräver att någon hjälper till från marken att ändra avstånden vartefter, så kommer nog köra på det sistnämda ändå. 
 
Jag och Rico har ju inte hoppat alls sedan innan vintern någon gång, och tanken är väl nu att börja lite försiktigt med bommar och småhinder igen. Huvudsaken är att vi båda ska känna att det är roligt och enkelt, så vi tar det långsamt fram nu! 
 
 

Ny hage

Igår kväll gick Rico och Valle ut i en annan hage som ligger bakom ridhuset, vid de andra hästarnas hagar, De har nämligen proppat i sig de allra sista grässtråna i deras vanliga hage, så betet är helt slut där. Nu ett tag får de gå i denna nya hage där det finns lite mer gräs, så får det chans att växa upp i deras vanliga hage. 
 
Nu kan vi också se dem från vår tomt, vilket är jätteskönt :) Då kan man ha hyfsad koll på dem hela tiden. Man slipper oroa sig för bromsattackerna eller annat, för man ser ju om de skulle bli oroliga eller springa omkring. 
 
De andra hästarna går inte ute på nätterna så de hade inte fått bekanta sig med dem så mycket förrän nu idag när vi släppte ut dem efter ridturen :) Rico sträckte sig över staketet och hälsade på stoet i en av de andra hagarna, han gillade henne ;) 
 
 
Stor fin grön hage :) ! Ska släpa med mig kameran någon dag och fota dem utan insektskostymerna också. 
 

Några hissar kring falsterbo!

1. Kollar Falsterbo Grand Prix på tv och Jens Fredricson går och vinner hela alltet :DD (y) Och Euphoria spelas såklart på ärovarvet, döör lite haha ! :D 
 
2. Gina Tricots Falsterbo Collection - så himla fina kläder, skulle vilja köpa någon piké därifrån. 
 
3. Min kära vän (och syster) Alice befinner sig på Falsterbo och har fyndat ett par nya whitakerbyxor till mig :D :D :D :D Längtar så mycket tills jag får dem!! 


 
 
 
 

Hästarna - 14/7

Idag fick jag äran att rida vår andra pålle ;) Mamma red Rico och jag fick då rida Valle. 
 
Vi provade att rida min mil-runda som jag brukar gå med hunden. Riktigt en mil är den inte när man rider från stallet, men hemifrån är den lite drygt 11 kilometer :) 

Det blev mycket trav, och tre galopper varav två som kändes som att de skulle spåra ur för min och valles del. Han är en riktig busponny i galoppen, kastar med huvudet och vill galoppera snabbare än snabbast. Men sista galoppen på hemvägen så hade han lugnat sig lite och då jobbade han faktiskt lite i galoppen också ;) 
 
Inga kossor mötte vi heller som tur var! Jag tycker de är så himla söta - men det tycker inte Rico och Valle haha! 
 
 

Hästarna - 13/7

Idag tömkördes båda hästarna. 

Hästarna - 12/7

Idag var det dressyrlektion för Cissi. I början när vi red fram kändes det inte bra alls, jag föll in i en osäker ridning. Men när lektionen började så började jag rida bättre och blev mer fokuserad på det jag skulle göra. Vi började jobba med galoppen rätt tidigt så både jag och Rico hade mer energi över att lägga på det. Jag jobbade honom i galopp på fyrkantsspåret med öppnor på långsidorna och när han väl lossnade så kändes det super. Han blev jättefin i traven också i slutet och det kändes allmänt jättebra :) 

Hästarna - 11/7

Idag red jag och pappa ut med hästarna i skogen, ganska lugn runda :) 

Dagens outfit - 12 Juli

 
Grönt scapaschabrak, bruna whitakerbyxor, brun sadel, gröna stigbygelsnoddar. Hann inte byta till mitt gröna pannband tyvärr, annars ingår även det i den gröna outfiten :) I framtiden ska jag även fixa så jag har en grön piké eller liknande, som matchar! :) Vad tycker ni? 
 
 

13 juli

Hej på er! 

Är lite såsig efter att ha legat i solen hela eftermiddagen. Jag är envis, i år ska jag bli brun ;) 
 
Började dagen med en pw med vovven (Önska aka Svarten), idag gick jag 11 kilometer. Utökade min "mil-runda" med en extra vända till badet och doppa vovven. Det var himla varmt ute redan tidigt på förmiddagen. 
 
 
 
 

Nora

Idag har vi, efter att vi ridit, åkt till Nora hela familjen och fikat lite och typ gått runt lite där. Invigde min gröna långkjol, och klantig som jag är har jag redan fått fyra fläckar på den. 
 
 
Sitter nu och kollar nationshoppningen i falsterbo på teve. Ska också kolla ridfilmerna från dagens dressyrlektion, som gick väldigt bra! Kommer upp någon slags film eller bild från passet. 
 
Imorgon ska jag nog börja dagen med en Pw. Tycker rundan jag gick igår var rätt bra, ca 1 mil lång, så jag tar nog den igen! :) Kände av lite träningsvärk från det idag, men det försvann lite efter jag ridit. 
 

Kollar Falsterbo på tjockteven

 

Pw

Imorse sov jag ganska länge, och efter frukost gav jag mig ut på en pw med en av vovvarna. Hittade en runda som kanske blir bra att rida om man vill rida lite längre. Gick 1 mil och badade vovven i ån på hemvägen. Så blev hon nöjd också :) Åt massa frukt när jag kom hem, det är så underskattat! :)
 
 
Har fortfarande problem med min egna dator. Problemet är helt enkelt att laddaren inte funkar så datorn dör gång på gång om man försöker använda den. Tyvärr är det den datorn som jag har Photoshop installerat på, och mitt i allt detta har det kommit in ännu mer förfrågningar om design och headers. Ska verkligen försöka fixa det där, för är jättesugen på att sätta igång med alla designer.
 
Nu lagas det middag här hemma, jag ska ut i solen en vända till, sedan efter maten ska vi åka och rida :)
 
 
 
 
 

50årskalas

 
 
Idag fyllde min pappa 50 år så vi fick under eftermiddagen/kvällen lite besök av släkten. 

Imorse satte jag klockan tidigt och släppte ut hästarna det första jag gjorde på morgonen, i sovtröja och mjukisbyxor. Åt lite fruktsallad till frukost, cyklade tillbaka till stallet och fixade allt där. Jag mockade båda boxarna, delade på en spånbal åt dem, slängde in 4kg hö var till dem i boxarna, sopade, bytte deras vattenhinkar och gjorde rent och fyllde nytt vatten i tunnan ute.
 
Plockade in Rico i ridhuset för att jobba lite NH med honom. Valle ser ju in i ridhuset från deras hage så han fick stå kvar där :) Först tyckte jag att det gick käpprätt åt skogen men mot slutet gick det mycket bättre och som avslut fick han "komma in" till mig och så masserade jag hans huvud och öron tills han somnade med mulen mot min mage. Jättemysigt! 
 
Efter att ha varit hemma och duschat och bytt om så gick jag en promenad med hundarna i skogen. Normalt sett kan man verkligen koppla bort allt och njuta av att promenera med dem i skogen bakom vårt hus, men idag ville inte hundarna som jag ville. Överallt och ingenstans var dem, jag fick hela tiden ha stenkoll och till och med gå med dem kopplade en ganska lång sträcka.. i skogen liksom! :( 
 
Efter hundpromenaden cyklade jag igen bort till stallet för att ta in pållarna. Provade även att linda varsitt ben på dem med de nya bandageunderläggen/benpaddarna + de snygga blåa elastiska lindorna på det. Tycker båda pållarna passade jättefint i den färgen. Det är frustrerande att det bara fanns ett ynka litet matchande schabrak kvar på Hööks, i storlek PONNY... Det är tyvärr en svår färg att matcha till, och det där schabraket hade varit så himla snyggt på dem båda - om det bara hade funnits i en större storlek! 
 
Btw: 
1. Benpaddarna är för stora märkte jag, ska klippa till dem inom kort :P 
2. Första gången jag lindade något ben med pad under. Tycker jag gjorde det rätt hyfsat ändå hehe.. ;) 

Nu är ju "bilderna" tagna i boxen i mörkret, men ändå, tror båda två skulle passa fint i dessa! :D 
 
 
De fick vara inne i ungefär 4 timmar, sedan åkte jag ju tillbaka efter middagen och tog ut dem igen i hagen. Det finns ju inte mycket bete kvar i deras hage nu, så vi måste låta dem komma in och äta lite hö ett par timmar per dag. Ofta tar vi in dem på dagarna så kan de stå ute på nätterna :) 
 
 

Shopping del 2: Från Hööks

 
På Hööks köpte vi bandageunderlägg, blåa/turkosa lindor, gröna stigbygelgummisnoddar och koppjärn till sadeln (det sistnämnda blev inte med på bild).
 
 
 

Shopping del 1: Kläder

Det jag köpte på Hööks ska jag också fota så snart jag kan, det blir i alla fall lite lättare än att fota kläderna ;) Jag har tagit bilderna själv med självutlösare på 10 sekunder. Måste sett rätt lustigt ut när jag sprang mellan kameran och platsen där jag skulle fotas, i klackar på gräs också haha! Men allt gick bra, inga brutna ben eller något ;) 

Ni får typ ursäkta att man ser lite lökig ut ;) Tog bilderna typ en kvart efter jag vaknat, fixade mig inte något innan.. ;) Bilderna med solglasögonen i slutet blev bäst för då hade jag vaknat lite :P 
 
 
Den ljusgröna kjolen och den mörkgröna klänningen är från Vero Moda. Linnet hade jag bara hemma, skorna är från skolavaslutningen, märket Chilli. 
 

Även om jag numera börjat gilla klänningar mer, så känner jag mig 100 gånger bekvämare och mer mig själv i mjukisshorts och en stor collegetröja ;D 

Mjukisshortsen och solglasögonen är från Gina Tricot. 
Collegetröjan "Flo rida" är från Only, superskön :) 

 
 

Shopping

Imorse satte vi klockan tidigt ("som vanligt"), men denna gång var det inte för att vi skulle rida, utan för att åka och shoppa i Mariebergs Köpcentrum. Vi åker inte alls ofta dit eftersom det är en lång bilresa från oss på sommaren, så detta är första gången för den här sommaren i alla fall. 
 
Först gick vi in på Hööks och gjorde lite tappra försök att fynda något på deras rea. Det fanns inte mycket kvar, men vi köpte lite grejer som vi behövde ändå - kan visa senare i ett inlägg! 
 
Sedan in på gallerian, gick i massa affärer och köpte allt nödvändigt på min shoppinglista + fyndade litegrann på sommarrea. Detta kommer också i ett inlägg senare :) Är i alla fall jättenöjd! :) 
 
När vi kom tillbaka på eftermiddagen tog vi in pållarna så de fick komma in och äta hö i några timmar, sedan red vi på kvällen. 
 
 
 

Hästarna - 8/7

Idag red på vi kvällen, tanken var att vi skulle rida dressyr i ridhuset med lite musik till, men så precis när vi började rida så kom en (ung?)ponny och ville hoppa. Man kan ju inte säga nej precis, eftersom vi inte hade bokat. Det blev väldigt trångt och svårt att rida dressyr samtidigt som ponnyn hoppade massa banor, så vi red ut en kort sväng istället och travade och galopperade. Gasade på Rico lite i galoppen också och det var skönt för då blev man av med lite insekter, i alla fall för stunden! 
 

hittills

Hittills idag har jag

ätit frukost,
ridit,
släppt ut pållarna,
duschat,
solat,
bloggat,
ätit en rejäl jättegod fruktsallad + en rostmacka med stekta kantareller på,
mockat, 
tagit in hästarna 
och nu ska jag kolla film inne en stund nu när solen är för stark ute mitt på dagen, sen ska jag ut och sola en vända till. 
 
Gissa om pållarna blev glada när vi kom och skulle ta in dem strax efter lunch? Otroligt mycket broms ute nu när det är så varmt! 
 

Hästarna - 7/7

Idag blev det att sätta klockan på 6 och åka till stallet redan klockan 7. Vi tog in hästarna och gjorde i ordning dem och satt upp strax innan 8, och red en timmes uteritt. 

Det var tur att vi var ute i så god tid idag, för man kände redan efter halva ridturen (ca halv nio då) att det var riktigt varmt och det kom mer och mer broms för varje minut. 
 
Jag red Rico och pappa red Valle, och vi red på andra sidan järnvägen. Först skrittade vi på grusvägen bort och sedan tog vi trav på långa raksträckan där vi brukar galoppera annars. Vi hade en hare framför oss nästan hela vägen, vi mötte den flera gånger, tyvärr skulle den samma väg som vi också så vi förföljde den typ haha :) 

Vi tog en galopp i lite uppförsbacke, och sedan red vi på en grus/gräsväg som går lite slingrigt och har liksom som "hörn" som är jättebra att fatta galopp i. Så vi tränade lite galoppfattningar för Valles skull, för han behöver träna lite på det. Rico har jättelätt för galoppfattningar och han gör de riktigt snyggt, han tyckte bara det var jätteroligt. De två sista galoppfattningarna på hemvägen blev det lite glädjeskutt för mig och Rico. 
 
 

Hästarna - 6/7

Idag tömkörde vi hästarna på kvällen. Vi har bara en uppsättning tömkörningsutrustning så vi tog en pålle i taget. Jag gjorde lite NH-ish med Rico medan mamma tömkörde Valle. Knäppte några bilder också, men de blev ju inte så himla bra för det är så mörkt i ridhuset. Men försökte ljusa upp de lite i photoshop efterråt, fixa till brus osv. 
 
 

Hästarna - 5/7

Mamma och pappa red ut med hästarna. 

Säkerheten del 1: Hjälm och Väst

Tänkte skriva några inlägg här framöver om mina tankar kring säkerheten. 
 
För mig är säkerheten kring hästarna ett viktigt ämne, både deras säkerhet och min egen. Det är en självklarhet för mig att alltid ha hjälm när jag rider, och när jag rider Rico är det också säkerhetsväst som gäller. Har varit lite slarvig med just säkerhetsvästen på andra hästar, till exempel när jag fortfarande red ridskolehästar inne i ridhus, men har det ALLTID på Rico. Spelar ingen roll om jag hoppar, rider dressyr, rider ut eller sitter barbacka på honom. Träning eller tävling. Alltid hjälm och säkerhetsväst. 

Jag tror att Ricos uppsittningsproblem och bakskygghet vid ridning har format mig till en ryttare som är nogrannare med säkerheten. Har ju snart tappat räkningen på gånger jag åkt i backen redan påväg upp i sadeln. Och inte för att tala om de gånger jag tappat en stigbygel och det lett till att jag tillslut for rätt in i en stolpe eller något annat obekvämt. Jag vill inte ens tänka på hur det kan ha gått utan min hjälm och väst. 
 
Jag litar mer på Rico än på någon annan häst som jag någonsin har träffat eller ridit. Det är just för att jag känner honom såpass väl. Jag vet att han kan reagera på saker som inte finns, och jag vet hur han reagerar i många situationer. Jag tror på att han blir tryggare i sig själv och säkrare att rida om jag har min säkerhetsutrustning. Jag känner mig tryggare med hjälm och väst på mig, och det känner han. 
 
 
Jag tycker egentligen att vi hästmänniskor borde bli nogrannare med att använda hjälm även vid hanteringen av hästarna, för att bara hantera våra fyrbenta vänner är ju en risk i sig.
   
Det här kanske kan liknas med att om man varje dag kör genom en korsning och man aldrig möter någon bil, så slarvar man tillslut med att titta efter och en vacker dag kanske det kommer en bil och man tittar inte så noga då, för man tänker att "här kommer det aldrig några bilar". Något jag hörde på trafikskolan för två år sedan.
   
Jag leder alltid Rico och Valle tillsammans, varje dag fram och tillbaka från hagen. Om jag tänker efter så blir jag faktiskt slarvigare och slarvigare med säkerheten för varje dag som går utan att det händer något. För en vecka sedan ungefär, så ledde jag hästarna ut i hagen. De lunkade snällt bakom mig, bredvid varandra, som vanligt. När jag kom fram till grinden så blev någon av dem rädd för något. Rico var den som reagerade mest och han hoppade rätt in i bakhuvudet på mig. 500kg häst in i bakhuvudet gör ju ganska ont. Det gick ju bra som tur var - men jag hade ändå varit ganska tacksam för en hjälm i det läget! 
 
Vid lastning har jag också alltid hjälm. Rico kan vara svårlastad till och från, och jag kan inte komma på någon vettig anledning till att skippa hjälmen vid lastning. 
 
 
Nuförtiden ser man väldigt ofta på facebook, instagram och bloggar, att man tar av hjälmen vid ridningen för att fota finare bilder. Ärligt talat förstår jag inte hur folk kan tycka att det är värt risken, och jag tycker en bild med hjälm kan bli minst lika fin :) I andra sporter har jag aldrig sett någon ta av sin säkerhetsutrustning för att få "finare" bilder, för säkerhetsutrustningen hör liksom till sporten. 
 
Men å andra sidan, de som rider utan hjälm har själva valt det och även om jag kan tycka det är dumt och onödigt så ska jag inte ägna tid på dem. Man ansvarar över sitt eget liv, och man gör ju bara sig själv och sina nära en tjänst om man håller fast vid säkerhetsutrusntingen :) 
 
Hur ser ni på det hela? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Förmiddag

Jag har ägnat nästan 2 timmar på förmiddagen åt att steka i solen. Ska sola några timmar till på eftermiddagen igen. Man får ju verkligen passa på när det väl är sol och fint väder här i Sverige! ;) 
 
Senare ikväll kommer vi tömköra båda hästarna i ridhuset. När mamma tömkör Valle kommer jag göra lite NH med Rico och om jag hinner så kan jag nog knäppa några bilder på tömkörningen också :) 
 
 
 
 

Veckans hästblogg omgång 3

Veckans hästblogg omgång 3
 
Varje vecka väljer jag ut en hästblogg som får:
1. Länk, bild och motivering till valet - i ett inlägg 
2. Bildlänk i menyn - intill headern, i en vecka 
 
(det som är inringat under facebooklänken, där hamnar veckans hästblogg, synligt för alla mina läsare. Bildlänken i menyn byts ut varje vecka då en ny hästblogg väljs ut, men inlägget om bloggen finns kvar i arkiven) 
 
Mitt val av blogg baseras på mitt intryck av bloggen. Jag tittar både på designen och innehållet i bloggen. Vinnaren behöver inte vara bäst på alla punkter, utan det kan vara någon som sticker ut från mängden, kanske uppdaterar flitigt eller har en fin design. Alla är vi bra på något ju, och det är det jag vill plocka fram :) 
 
Detta är ett bra sätt tycker jag, för läsare (inklusive mig) ska få en chans att hitta fler roliga och bra hästbloggar att läsa. För det finns så mycket bra bloggar därute, det gäller bara att hitta dem! Och det är ju även en chans för er hästbloggare att nå ut till fler hästintresserade läsare såklart ;) 
 
Tanken är att det ska vara så enkelt som möjligt för er att anmäla sig, för jag vet själv att som aktiv hästbloggare har man inte alltid tid att följa 10 steg för att anmäla sig till en enkel utlottning ;)  
 
För att delta, KOMMENTERA helt enkelt detta inlägg, tex: "jag är med" eller "vi är med". Svårare än så ska det inte behöva vara :)
 

Hästarna - de senaste dagarna

1/7: Idag red jag och Alice ut med pållarna på morgonen. Vi red på andra sidan järnvägen och travade och galopperade. Sista galoppen tog vi i en liten uppförsbacke och då fick jag chansen att gasa på Rico lite mer :) 
 
2/7: Idag red jag och Alice i ridhuset med pållarna på kvällen. Vi värmde upp med någon slags tävling/lekar..ish :P Rico blev lite glad och taggad av det och var villig att arbeta sen. Alice hjälpte mig lite i slutet med min sits och det var jättebra :D 
 
3/7: Det blev en lugn uteritt i skogen med mig, Alice, båda pållarna, hundarna och mamma. På hemvägen tog vi en galopp på fältet, annars var det bara skritt :) 
 
4/7: Idag var det dressyrlektion för Cissi igen. Var jättetrött redan innan jag började rida så kände att jag blev slarvig och gav inte 100% på lektionen, men jag är nöjd ändå för Rico har utvecklats och jag kände skillnad på galoppen idag. Det blev som vanligt väldigt kämpigt i galoppen, men idag tog han för sig mer framåt och lossnade lite fortare :) Fick även lite hjälp med sitsen i början, är taggad nu på att träna vidare och bli bättre :D
 
 
 

Bilder

Fick ett ryck och skulle fota häromdagen, vädret var inte på min sida då tyvärr. Det hade precis regnat och det var allmänt grått och blött och fult ute haha! Men några okej bilder blev det ändå. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hästarna - 30/6

Mamma och pappa red hästarna, Alice kom hit på kvällen. 

Hästarna - 29/6

Mamma red i ridhuset med Valle och jag tömkörde Rico. Utan att ha räknat in framskrittning coh avskrittning så tömkördes Rico ca 30 minuter totalt, lika mycket i båda varven. Han skötte sig så fint så :) 
 
 

Från och med imorgon

Allting har blivit lite försenat nu när jag haft besök av Alice här i fänninge. Men ska såklart blogga ikapp massor, nu när jag inte har något bättre för mig om dagarna ;) Ordentlig uppdatering kommer från och med imorgon bitti, för måste verkligen sova lite tidigt ikväll. 
 
Det blir dagens ridpass inlägg, bilder och lite annat trevligt också. 
 
 
 
 

Vinnaren av Veckans Hästblogg omgång 2

Vinnaren av Veckans Hästblogg omgång 2: monasofia.horseworld.se
 
Den här omgången var det Alice och jag som valde. Vårt första intryck av bloggen var att den var väldigt glad och trevlig. Det var jättekul att hon hade Veckans Enhörning! Den var så glad och positiv och verkligen en frisk fläkt i hästbloggvärlden. 
 
Anledningen att vi valde denna blogg är helt enkelt att vi tyckte så himla mycket om den! :) 
 
Grattis Johanna på monasofia.horseworld.se din blogg kommer vara länkad på min blogg nu i en vecka ! :) 
 
 

Idag

Idag ska vi utse veckans hästblogg, som blev lite försenad pga problem med dator och internetuppkoppling. Fotade lite bilder häromdagen, som ska upp här, och ska även blogga ikapp dagens-ridpass-inläggen :) 
 
I söndags kom Alice hit och hon ska vara här några dagar :) Vi har hunnit med massa saker hittills. I ridväg har vi varit ute och galopperat på andra sidan järnvägen, och ridit ett pass i ridhuset, och idag en lite lugnade uteritt i skogen med en liten galopp i slutet :) 
 
Idag är det ganska fint väder så vi kanske ska fota pållarna lite på stallplan, det gäller bara att damma av kameran och plocka ner våra fotoskills från hyllan haha :D 
 
 
 
 

Imorgon kommer uppdatering

Internet har varit nere i helgen och början av veckan, men imorn kommer det massa uppdatering igen :) 

RSS 2.0