Idag är det dressyr

Kameran hänger med, hoppas på bilder eftersom han brukar gå så otroligt mycket bättre på Kickiträningarna än på andra pass. Han har ju "sluppit" volten nu i två dagar (bortser från en påsträning) så han bör vara lite mer positiv idag :)

Förhoppningsvis orkar jag med att köra för fullt, men blir nog rätt mycket innerskänkel, ytter tygel . . . inåtställningen jobbar vi på varenda gång då han är lite stel. Det blev ju bättre och bättre i våras men nu kanske vi måste börja om lite :( Kommer ihåg vilken mjölksyra jag fick i armarna senast (höll på länge på ganska liten volt att försöka få honom att ställa inåt, vilket är en svaghet), det är nog det enda jag inte ser fram emot så jättemycket idag ;)


Blogg.se krånglar och bilder går inte att ladda upp, så fick bli en arkivbild :( Hoppas den duger  !  :D

Motivation

Det är så himla TRIST att blogga när man får 0 respons från läsarna, motivationen ligger på 0, statistiken minskar och minskar för varje dag, vilket gör att min motivering till att uppdatera MYCKET bara försvinner.

Ni som har blogg kanske förstår hur otroligt mycket tid man lägger ner på en "bra" blogg, men bra uppdatering, mycket bilder och väl genomtänkta inlägg, om man får 0 respons så känns det som bortkastad tid - tid som jag kunde lagt på något annat.

Jag försöker hålla igång med uppdateringen men det tar automatiskt emot när jag går in och jag tappat hälften av läsarna på en dag, när jag inte fått en enda kommentar sedan 2 dagar tillbaka fastän jag faktiskt uppdaterat helt okej.

Hoppas ni förstår ! Om det inte hade varit så att jag brinner för att skriva, att blogga, så hade jag utan tvekan tagit bloggpaus. Direkt. Men nu är det "tyvärr" så att jag verkligen tycker om det här med att blogga, så jag får väl kämpa mig vidare men det blir ingen superuppdatering dygnet runt eftersom motivationen är på minus om man säger så . . . :(




Rico - 30/8


Red ut sent idag, med Mikki och ponnyn Madicken och mamma gick även med. Var ute i lite mindre än en halvtimme :) Alltså bara en kort uteritt, Rico gick i rumpan på Madicken halva vägen så han var nöjd ! ;)

Var riktigt mys idag, en skön kvällsritt på nästan helt trafikfria vägar och på ängarna :D

Skolan

Får halvt låtsas att jag är frisk och gå till skolan idag :( Annars får jag väl inte åka me till stallet ;) Dumma regler xD



Mår inte bra av att vara hemma och göra inget en hel dag :( Visserligen åkte jag till körskolan och körde manöverbana. Dock kände jag mig lite febrig då men gick ju inte att avboka utan att behöva betala -.- Det var lite för dyrt för att bara kasta bort :)

Jösses, snart kan jag åka moppe till stallet, skolan :D Vi flyttar ju om mindre än 2 veckor så vore skönt att kunna börja åka redan då, går ingen buss därifrån till skolan :( Och ingen därifrån till stallet heller xD


Rico - 29/8

Mamma red ut och pappa gick med, Ricos hagkompis Zebb och stona kom hem idag från betet -> Rico överlycklig.

Blev även lite påsträning fick jag höra :) Men tyvärr var jag inte i stallet idag, sjuk :( Men hoppas vara bra i morgon så jag kan rida ut, på onsdag ska jag enligt planeringen rida för Kicki :D Hoppas jag är bra då så jag kan kämpa och ge allt haha :P Kickiträningar är väldigt krävande för både häst och ryttare :P


OUTLET


    Gpa Evolution Black/Titan               Boots Carbon Shield              Schabrak Salto Allroun

                            
    Tävlingskavaj Maia      (Kingsland) collegetröja eureka plain

. . .  Massa Kingsland tröjor, ridbyxor mm . . . Animo kavajer . . . GPA hjälmar . . . MED MERA ! :D

Blev sådär galet glad, sen ledsen, när jag såg deras grymma rea :( Jag typ "åh GPA hjälm, billigt :P" . . . "Juste får ju inte köpa den :(" xD Haha stackars mig, ni skulle sett minen ;)

Observera att det är 5 sidor med reasaker, så ni borde ta er en titt - men ta inte hjälmarna, ifall jag skulle få köpa dom!  Skämt åsido, kommer aldrig få köpa en så dyr hjälm xD

Rean är på VARBERGS RIDSPORT :)

Ett hett tips (a)

Bilderna går ej att ladda upp så kör en länk istället:

KOLLA HÄR!

Visst vore det underbart och superfint att ha ett sånt armband ? Vill ha vill ha vill ha xD

Vad tycker ni ? Visst var dom fina ? :D


Utrustning

Har spenderat förmiddagen vid datorn (sålänge jag inte är febrig är det helt okej att sitta vid datorn enligt mig :P) och kollat in massa snygg utrustning :D Typ värsta hobbyn för mig ? ;) Haha nejmen jag tycker bara det är kul att titta på saker som man kan köpa i framtiden :D Nu när jag FÅR köpa saker till mig och Rico :) "Moroten" jag berättade om förut ;)



Sånnahär outfits är kul att göra ;) Fast att jag målade dit saker själv var för att jag inte hittade bilder som passade :(

De enda bilderna



Dessa är dom ENDA "bilderna" jag har från en Kickiträning ! Dessa bilder är från i vintras tror jag, de är rätt gamla i alla fall för jag har min gamla säkerhetsväst på mig hihi ;)

Men dit jag vill komma är att jag vill så jättegärna att mamma eller någon annan kan filma/fota på onsdag då jag har anmält mig till en Kickiträning på Enliden :) (bilderna är från när vi åkte till Kicki)
   För det är verkligen på Kickiträningarna Rico går som bäst (observera IGEN att bilderna är från i vintras), och konstigt nog har det aldrig varit någon där och fotat ? ;) Däremot är det folk och fotar på andra träningar rätt mycket :)

Hoppas jag är helt frisk då så jag orkar ge allt på Kickiträningen ;) Jag som tyckte jag hade dålig kondis INNAN SOMMAREN ;) Om den var dålig då, vad är den nu liksom ? :P En helt ridfri sommar är inte bra för hälsan helt enkelt ;)

Bildbomb

Titta och njut av denna härliga morgonbildbomb ;D Bilderna är oredigerade (därav den störiga bakgrunden på många av dom) förutom att jag beskärt några :)















De två sista bilderna var från löshoppningen, som ni kanske såg :)

Rico - 28/8



Blev ett missförstånd idag, tydligen hade grupperna (halv 11 och halv 12) slåtts ihop, och det visste jag inte :o

Så jag hade suttit upp och var klar halv 11, sen kommer mamma och säger att grupperna hade slåtts ihop och jag ska inte rida förrän halv 12 ! :S Vi red ut en runda bort förbi dagiset och var tillbaka strax innan det började, så red ändå för Therese :) Det var svinkallt när vi började (uteritten) så jag hade en ganska tjock tröja ovanpå västen. När lektionen började slutade det nästan blåsa helt och solen låg på hela timmen ! Hade minst sagt värmeslag mot slutet !

Aja, nog med det jobbiga: Han var superfin idag :D Är jättestolta över oss eftersom det var första dressyrpasset på hela sommaren :D Av tömkörningen hade han blivit bättre på galoppfattningar och hade lättare för sig i galoppen, han orkade hålla igång utan att dra iväg i 110km/h ;) Haha överdriver lite . . . (a) Och han försöke också hela tiden söka sig framåt neråt vilket är bra :)

Vi gjorde mycket skänkelvikningar och slutor, han hade lite svårt för det men han var duktig och gjorde sitt bästa :D

Är jättenöjd ! Dock var jag helt slut efteråt (jag är ju sjuk), sov lite i bilen påväg hem och typ sov sen i typ fyra timmar eller nåt :P Fram tills nu.

Härligt ! ?


Är det inte helt underbart att vakna upp på morgonen och vara genomtäppt i näsan och tjock i halsen ! ? -.- Jag hade lite ont i halsen igår men bara när jag pratade. Jag totalvägrar vara sjuk när vi åker till London ! Nej för tusan. Får inte hända. :o

I alla fall, idag blir en solig förmiddag och då ska jag rida lektion för Therese :) Blir nog dressyr men jag tar ändå hoppsadeln för dressyrsadeln passar inte, den ska vi byta ut :P

Hoppas Rico inte är alltför trött bara, utan att vara speedad haha !


Planering


Rico - 27/8


Red ut en stund över BRO-ÄNGEN och sen tillbaka via vägarna förbi Lövsta, ett av grannstallen :) Mamma, Pappa och hundarna följde med så hela flocken var samlad -> lugn och bekväm Rico.

Han var aningen hungrig så han gick hela tiden och drog tyglarna ur händerna på mig så han kunde äta xD Det är lite högt gräs på ängarna nu så förstår att det var svårt för honom att låta bli ;)

Red med hoppsadeln idag, har verkligen saknat den för den är så himla skön och passar både mig och Rico så bra :D

Avslutade på volten med två galoppfattningar och lite trav. Travade över ett sockerbits kryss en gång, och tog det även i galopp en gång. Sen när jag skrittade lite fick en ponny på volten spelet och rejsade runt (longerades på ena halvan av volten) för det var väl något läskigt i buskarna ;) Rico trippa runt på tårna så jag satt av då och gick in ganska omgående ! Kändes dumt att förstöra allt vi byggt upp nu genom att trilla av för det haha :P

Kändes inte superbra men ändå helt okej, både jag och Rico är ju totalt ur form nu efter den ridlösa sommaren ! Känner mig som en nybörjare :P


Bilden är inte från idag :)


Tidsinställda

Håller på att fixa tidsinställda till när jag åker på klassresa till London nästa helg (första helgen i september, alltså helgen som kommer) ! Måste ju fortsätta vara awesome uppdatering även fast jag åker bort, bloggen kan ju inte bara stå tom liksom ? ;)

Har fixat en hittills, fixar nog en eller två tidsinställda om dagen så det blir fullproppat under de 4 dagar jag inte kommer kunna blogga :)


Rico - 27/8

Tränade lite pressenning, påstränade en stund och sedan fick han hoppa lite löst på volten :D

Han får ju inget kraftfoder just nu (endast lucern) så han är inte lika överspeedad som han kan vara :P Fick jaga på honom lite i början för han ville inte fatta galopp - på lägre hinder kan han väl hoppa i trav om han vill det, men när det börjar komma upp mot 80cm och mer måste han lyfta lite mer ändå på fötterna - men sen rullade han på varv efter varv haha :) Avslutade när hindret låg på strax över 90cm, känns inte superbra att höja mer än så på ETT RÄCKE (som han har svårare för än oxrar) när han inte riktigt är i sin bästa kondition ;)

Blev några bilder idag, men endast TVÅ bilder på löshoppningen, sista skuttet ;) Hade dock det långa tele objektivet och hann inte backa undan så blev aningens inzoomat ! Inte hela världen :P

Har kvällsfodring så vi åker tillbaka ikväll och jag ska nog rida med vanliga hoppsadeln, ut en runda i naturen sen kanske jag avslutar med ett skutt eller två på volten, beror på vad klockan blir och vad man orkar lite :P

Men kan ju lugnt säga att jag har saknat att hoppa ! Längtar tills Thereses hoppspecial börjar :D (dock är första gången när jag är på klassresa utomlands så måste vänta lite längre.....)

Han hoppar ju himla mycket bättre med ryttare ändå, löst så slarvar han om han är trött och drar iväg och brallar av sig skorna om han är pigg xD Och han kan inte vara mittemellan ;)


110% fokus på pressenningen !


Beställt :D

Ridbyxa med LOGO från John WhitakerShow sock 3-pack från Kingsland

Tanken var först att beställa byxorna i brunt, men fick för mig att MARINT var snyggare så fick bli så ;) Tänker matcha med Kingsland Stövelstrumpor i MARINT :D Har ju strumporna i brunt hemma, tycker dom är super bra :D

Hittade TYVÄRR (gjorde lite ont i mig !) byxorna i helskodda på en annan hemsida, men som jag fruktade kostade dom skjortan haha (lite mer ändå) :-( Är inte överförtjust i knäskodda ridbyxor annars men jag provade min tränares JW (samma som bilden) i stl 32 och dom var så sköna och passade så bra :P

Leveransen tar mellan 7-30 dagar :D Längtar !

Hästar + foto ?

Jag har tänkt på en sak ! Hästintresset och Fotointresset ligger väldigt nära varandra, det är så otroligt många som rider som älskar att fotografera. Jag kommer ihåg på Farsta Ridskola där alla en tid sprang omkring med sina systemkameror av olika modeller, fotade hästar, blommor, svanar i sjön, varandra och fotade dom som red - listan kunde blivit lång ;)

Innan jag köpte min systemkamera fotade jag också, fast med min mobil haha ;) Men det var en väldigt bra fotomobil, tog en hel del bra bilder :D Cybershot hette den, för tillfället är den stendöd men jag har ju min Iphone ! :P


En gammal bild från i våras :)

Nu till frågan; Har ni något Fotointresse ? Har ni någon kamera eller kör ni med mobil ? Vad är det ni fotar ?

:D :D :D :D :D

Morgonfodring

Idag har vi morgonfodring i stallet, vi ska vara där halv 7 så man får vackert gå upp en stund innan så man hinner ;) Har precis ätit frukost nu, är supertrött för övrigt . . . Känner mig lite grinig idag, haha xD

Vi fixar nog allt i stallet efter morgonfodringen så åker vi dit igen på kvällen och rider och kvällsfodrar :D


Limegröna pullarpaddar ?



En sak jag tänkt på, det finns ju pullarpaddar i alla olika färger, rött, babyblått, rosa, vitt, naturbeige mm - då borde det ju finnas i LIMEGRÖNT också ? :D Men fatta vad coolt, komma in på tävlingsbanan med värsta grymma limegröna outfiten :D Ska ta och fixa en sån snart, så fort jag får tid :D

Någon som vet om det finns limegröna pullarpaddar att köpa någonstans ? Har kollat ponnyprakt och ponnypop för de brukar ha lite mer färgglada saker ;)

Om inte så tänker jag kolla upp om det på något sätt går att färga sånna själv ;) Skulle vara lite häftigt att ha något annorlunda som ingen annan har (a) :D


Fredag

Efter skolan åkte jag buss hem med Madickens ägare (Mikki) och vi fikade lite (haha jag bjuder alltid folk på fika xD) med äppelmunkar och en kartong hallon från torget :) Gott ;)

Sedan åkte jag på middag hos Therese, som jag tränar för, alla hennes elever var där (vi var 8 stycken) och vi åt tacos och pratade massor :P

Pappa hämtade mig 8 och vi åkte vidare till stallet och mamma red Rico. Jag och pappa tog varsin hund med på promenaden - två flugor i en smäll ! ;)


Rico - 26/8

Mamma tömkörde på dagen och fixade allt, på kvällen åkte vi tillbaka och mamma red ut en runda i skogen. En kortis bara, för att få rutin på uppsittningen :)


Vinter










Bara en påminnelse om vintern :D

Konstig blogg ?

Under den här sommaren har jag tyckt att min och Ricos blogg var en riktigt konstig blogg ! Alltså, den handlade ju om mig och Rico - och vårt underliga problem (-.-) såklart.

Det är så himla svårt att få ner sånt här i text :S

Jag var inte alls stolt över min blogg ! Det var få som förstod vad det handlade om :o

Blä, var bara tvungen att skriva av mig lite innan skolan . . . Totalt osammanhängande text men det får vara, ingen/inget är perfekt haha ;)


Tänk

Tänk att det fanns en tid då jag inte trodde att det skulle gå . . .



. . . Och nu är jag bara så sjukt glad för att jag då fortfarande hade hoppet kvar och litade på honom <3

Rico - 25/8


Gick utmärkt att sitta upp :) (Glad tjej!?!?)

Red ut en kort runda i skogen och avslutade på volten med lite lydnad träning med Rico :D Med westernkommandon såklart ;) Stanna, backa, flytta åt höger och vänster, över lite bommar mm. I skritt bara. Han hade nog lite träningsvärk efter gårdagen så blev bara det :P

Under själva lilla uteritten kändes det PRECIS som vanligt igen, det var verkligen en såndär BEFRIANDE känsla att "nu är allt bra igen" !

Jag har alltid tänkt innan att första gången man sitter upp går säkert jättebra, men problemet är andra gången. Men nu är andra gången över och det känns så himla skönt att börja få rutin igen !

Pappa tog lite bilder och filmade lite när jag höll på, bilderna kommer upp såklart men filmen är jag lite tveksam till ;) !

Haha ser ni hur glad jag är ? xD Och ändå så försökte jag hålla mig, hehe ;)

Today

Längtar tills vi börjar komma igång och rida lektioner ! Och hoppas att vi inte måste fortsätta att alltid trötta ut honom innan vi ska rida ;)

Idag blir nog bara att trötta ut hans lilla huvud (:P) innan vi ska rida, han har nog träningsvärk från igår ! Så ingen tömkörning eller löshoppning vad jag vet :)

Idag ska Rico skos förresten ! :D Vilket är bra, känns som ett tag sedan sist :)

Kameran kanske åker med, men osäker på om det blir några bilder ;) Får se ! Annars rotar jag nog fram lite gamla på datorn :)


Fram till den 24/8

Ända fram till den 24 Augusti kunde jag inte tänka mig - föreställa mig - uppe på Rico. Om jag tänkte hur det skulle se ut från mitt håll när jag satt upp på honom med westernsadeln . . . Allt blev liksom bara svart, kunde inte se det framför mig ! Men när jag väl gjorde det kändes det så rätt, även fast jag är ovan med sadeln ! Vet inte vad jag ska säga, helskum känsla !




Haha

Jag och mamma hade gjort en liten "deal" att när jag suttit upp på Rico får jag köpa saker till honom och mig som har med ridning att göra (eller snarare jag blev förbjuden att köpa något förrän jag suttit upp xD) !

Och pappa har lovat att anmäla mig till en kurs i western, han kallade dessa saker för en morot, en belöning ;) Vilket såklart peppade mig lite :D

Min största längtan var ju självklart att få börja RIDA igen, hoppa på Thereses lektioner och framför allt vara med och träna för en tjej som ska komma nu i September till Enliden :D Typ bästa träningsperioden på hela året ?

I alla fall, till första "moroten" nu då - jag hade suktat efter det där pannbandet från charlies, mer om den senare ! Jag försökte beställa den på deras hemsida, och när allt var klart med Namn, address, kortnummer och skit så säger dom att det är något tekniskt fel ! (Tjoho ?) Så får testa igen i morgon, och kolla så dom inte dragit pengarna dubbelt då jag testade 2ggr idag. Tycker inte köpet borde kunna genomföras om det står så, men man vet ju aldrig :)

Så nu kommer det allt lite utrustning här på bloggen ! ;D Jag är lite rik nu då jag inte fått köpa så mycket ! stör mig dock lite att jag än en gång har råd med mina älsklingsstövlar, mina drömstövlar - men får inte köpa dom haha -.- :( 



Rätt svar på gisstävlingen

Rätt svar är förstås att Axel, mamma och jag har suttit upp på Rico ! :'D

Känns så jäkla overkligt, man får en sån där känsla att man gått tillbaka i tiden, känns som att det är våren 2011 igen. Allt är som vanligt, liksom jahapp jag red idag och det gick bra som vanligt - typ så ! Så sjuk känsla, obeskrivlig ! Det känns delvis som att sommaren 2011 aldrig inträffat, att sommarlovet precis ska börja och vi ska åka till fänninge typ.

I alla fall, här kommer de som gissade rätt !

Mimmi
Emily

Ebba
Jossan ( haha jag såg faktiskt en fågel också ! xD Flera stycken :P )
Stella
Mikki


Bjuder på en bild då från senast jag satt upp med westernsadeln :) Blev ju inga bilder idag :P

Farligt farligt tyckte vi båda två då haha ;)


Rico - 24/8

Cred till dom som läser, stor dag för mig !

Tog ledigt idag från skolan (mamma ringde mig sjuk hehe . . . ) för kunde ju inte missa när Eva och Axel kom ! :'D 

Mamma tömkörde en kortis innan (typ en halvtimme ?), vi trodde att de bara skulle köra lite påsträning och sitta upp sen typ :P Efter tömkörningen fick Rico äta lunch hö :) Fast han tyckte gräset var godare . . . (a)

Eva och Axel anlände. Axel ( som vi för övrigt aldrig träffat förut, visste bara att han var Evas kanonmat hehe . . . ) frågade lite om Rico och pratade lite medan vi gjorde i ordning honom :) Han var trevlig och rätt kul, dessutom ung och ganska liten. ( vi var lite rädda att det skulle komma en kraftig skäggig gammal gubbe och sitta upp, då Rico ibland har väldigt svårt för just män ! Särskilt skäggiga :P )

Sadlad, tränsad och klar gick vi upp på volten. Först körde Eva lite påsträning, sedan tog Axel över en stund. Rico for runt som en tok i galopp och lufthopp i en liten sjumetersvolt runt både Eva och Axel ;) Han blev genomsvettig också såklart :) .

När vi hållt på i lite mer än 1½h så skulle Axel sitta upp. Själva uppsittningen var busenkel xD Man nästan skrattade för det såg så lätt ut, och Rico stod stilla :) Men när de gick runt lite så spände han sig en hel del. Men när han var lugn så satt han av. Eller nästan, han la över benet och ställde sig på ena sidan, och la tillbaka benen igen :) Sen satt mamma upp, gick också bra. Sen min tur . . .

Helt random bild, blev inga bilder idag då min frivilla fotograf (som även skulle filmat när Axel satt upp) gick ju i skolan då detta var alldeles efter lunch ! :( Ursäkta stövelstrumporna över knäna . . .

 
Den här rubriken har ni saknat va ? ;D Jag har i alla fall saknat den, grymt mycket !

I alla fall, Rico bokstavligt talat stod och sov när jag satt upp ;) Så inget problem där ! Fast han var så trött att jag bokstavligt talat fick trycka fram honom de få steg vi tog, lite trist men förståeligt :) Att sitta av däremot var svårare xD Är ju inte van vid att kliva av, som man gör med westernsadeln. Det kändes onaturligt och det var bra att Eva sa exakt hur jag skulle göra ;)

När Eva och Axel åkt satt mamma upp igen och skrittade ut i skogen 5 min typ :) Han skötte sig exemplariskt och detta är en dag att MINNAS !

Lite bilder från idag

Här kommer lite svettiga bilder från idag ;)

Det bokstavligt talat RANN nerför ryggen på honom när vi tog av sadeln och padden !



Observera att det som ser torrt ut är torkat svett, efter mer än 2h på volten i strålande sol och högt tempo (hans eget val hehe . . .) kan det bli rätt varmt !


Oh efter duschen blev han svettfux ;)


Det första han gjorde när han kom ut i hagen var förstås att gå till vattentunnan och dricka ;) Sen rullade han sig på närmsta smutsiga plats och blev jättefin (hehe) i pälsen ! :P

Han var nog supernöjd och glad att få komma ut igen :) Han var minst sagt lite trötter :')


:(

Det finns fanns en jättestor solros vid sidan av vägen påväg ner till Ricos hage (ligger en bit från stallet), men nu har någon klippt bort den, vilket är lite synd för den var verkligen jättestor ;) Det var nog en tidsfråga bara tills någon skulle komma och ta den ! Den var fin :)


Före:


Efter:


:(

GISSA


 . . . VAD SOM HÄNDE IDAG !

När minst 5 har gissat ( vet att inte så många kommer försöka ens ;) ) avslutar jag tävlingen och berättar ! Självklart får de som svarat rätt länk och kommentarer på sin blogg om personerna i fråga har blogg !




Fail


Jag trodde att man skulle stampa av med bakbenen, inte vänster fram (a) ;)

Haha självklart stampade han av men bakbenen sen (han kom lite nära hindret) ;) Såg bara lite kul ut på bilden ! :P

Rosa-svart outfit



Synd att schabraket inte hade svart kant, men det lägger man inte märke till om man ser ett ekipage med den här outfiten ändå :)



10 månader <3

Idag var det 10 månader sedan vi fick hem Rico :D <3 Gör mig lite extra revansch sugen inför i morgon :)

Då. . .


Sen. . .


Nu. . .


Kanske kör på lite nya och gamla ridbilder tillsammans också :D I ett annat inlägg :D

Rico - 23/8

Mamma tömkörde bara :) Jag red Madicken ute en stund, travhoppade lite på hoppängen/terrängbanan (en äng med lite hinder här och var).


En bild


Hittade denna gamla bild :) Den var rätt fin ju ! Inte världens bästa kvalite men fin :) Är han inte supergullig ! ? :D


Godmorgon

Morgonbloggningen gick åt skogen idag, datorn bara hackar och program slutar svara och stängs ner. Tänkte börja dagen med en ursnygg outfit och även lite bilder, men får försöka hinna det efter skolan istället :( Har inte bestämt ännu vad vi ska göra med Rico idag, jag hoppas det blir någon uppsittningsträning med westernsadeln så jag får känna på den en sista gång ;) lära känna den lite hihi :P

Från och med Tisdag

Från och med Tisdag kommer uppdateringen bli som vanligt igen. Lovar.

Rico - 22/8

Jag bara uppsittningstränade honom (några gånger på varje sida) bara, med hoppsadeln och all annan hopputrustning :) Magplattan för att den är stabilare och sadeln glider inte lika mycket då, och förbygeln för att
han brukar ha den typ ;) Och hans fina pullarträns såklart :) Hopptränset :P

Gick jättebra, han var lugn och avslappnad även fast vi åkte dit på förmiddagen ! (Vi hade samling i skolan 15.00, jag vet - konstig skola) därför åkte jag på förmiddagen istället, så jag kunde åka till Farsta Ridskola på kvällen.




Rico - 21/8

Jag började med att planlöst sätta upp lite koner och sockerbitar + en pressenning. Konerna fick jag inte användning för alls, men jag la fram pressenningen och eftersom det blåste lite så la jag sockerbitarna på varsin sida så den inte skulle blåsa bort (dvs skrämma livet ur Rico). Han fick gå över den några gånger (den var vikt så han bara kunde kliva över, ändå var det svårt att övertyga honom !), sen lite påsträning fast med pressenning, alltså inte på marken.

Uppsittningstränade med HOPPSADELN denna gång, underbart bra gick det, han stod stilla och lugn som en filbunke ;) Kändes jättebra och jag känner mig ju mer hemma med hoppsadeln ! :D

Lyckad dag helt enkelt :) Visningen gick bra också, 40-50 pers gick omkring i vår lilla lägenhet ;) 10 skrev upp sig :D Lyckat !!!!! :D


Visning

Idag är det visning på vår lägenhet ! Idag och i morgon. Åker till Rico nu under dagen och sover över hos Mimmi sen :) bara lite info, datorn är nedpackad och jag kommer blogga hemma hos Mimmi sen, hoppas jag ;)

Rico - 20/8

Eva och Axel skulle kommit idag och vi skulle suttit upp, men det blev flyttat till tisdag eller onsdag efter 12 nångång, hoppas mitt nya schema är snällt mot mig bara så jag slipper ta ledigt haha xD Lärare fattar ju oftast inte det där med hästar och dess problem och träning så kanske blir svårt att förklara det ;)

Mamma tömkörde, jag satt upp några gånger på Madicken medans, och efteråt uppsittningstränade jag halvt i ösregnet, hann bara göra en och en halv gång innan jag blev genomsur av regnet haha xD

Bild på remonten kommer . . . Han hade den idag, och han var supersöt och gullig med den :)

Dock regnade det ju så vågade inte ta fram Iphonen och fota haha ;)

Ösregn ?

Uppsittning kanske blir inställt om det ska fortsätta ösa ner såhär . . . Ska kolla SMHI igen snart, de ska tydligen ha uppdaterat en gång sedan jag kollade i morse :)

Eva och Axel skulle kommit 4 idag, antingen tar vi det en annan gång (i morgon?) eller kanske lite senare eftersom regnet kommer totalt ösa ner just mellan 4-5 . . . Man kanske inte ska göra det svårare för sig än vad det redan är ;)


Plutten kommer vara genomsur när han kommer in idag :( ;)


En sak ni inte visste

Jag har aldrig haft en helt hästfri sommar, räknat från när jag började rida :)


Galopp på ängen, sommaren 2010. Madde och Pilgrim :) I Fänninge.

Kingsland

Jag BRUKAR inte vara så mycket för Kingsland, men här kommer några av deras produkter som jag tycker är snygga :)

 

Vad tycker ni ?

Vad som händer

Det är mycket nu, just nu.

Vi ska försöka sitta upp på Rico, vi ska flytta (igen, haha), börjar i nian, jag ska ta körkort (moped), massa betyg och sånt i skolan  . . .

Dessutom är jag öm i hela munnen (kan inte äta och dricka när det är som värst) sedan jag var hos tandläkaren. Fick veta efteråt att mamma fick bedövning när dom höll på och skrapade och slet i hennes tänder men jag fick ingenting :( så jag kan inte sova längre på nätterna för det gör så jäkla ont. Håller på att bli förkyld, ont i halsen mm.

Blir alldeles för mycket ! Mycket att tänka på och dessutom händer allt på en och samma gång :S Hinner knappt gå in på datorn numera, visst finns det massor att blogga om - alldeles för mycket. Massor som händer, får ingen tid över att skriva !

Och så ska jag försöka göra klart vinnarbilden också, det är sjukt roligt sålänge man har tid och inte känner sig pressad för det också.

Blä.

Blir trött bara av att tänka på det !

Vilja

Viljan att lyckas måste vara starkare
än rädslan för att misslyckas.



Vi ska klara det vi ska klara det vi ska klara det
Vi måste klara det


Funderingar . . .

Antingen säljer vi dressyrsadeln och bara har kvar westernsadeln och hoppsadeln ELLER så säljer vi dressyrsadeln, köper en ny som passar både häst och ryttare och har kvar nya dressyrsadeln, westernsadeln och hoppsadeln !

Vi har ju märkt nu när vi tömkört att Rico är en otroligt fin dressyrhäst också, men jag är verkligen ingen dressyrryttare, jag helkass på dressyr :( Sitter som en kråka och allt det där . . .

Jag känner att jag vill satsa på hoppningen, och lite western "för skojs skull" kanske åka på någon tävling om vi någonsin blir redo för det ( observera att jag bara suttit i en westernsadel 2 ggr xD ). Dressyrlektioner kommer jag fortsätta ta regelbundet för att det hjälper mig i hoppningen :) Sitter bättre i hoppsadeln är den dressyrsadel vi har nu . . .

Vad tycker ni ?

Löshoppningsbilder

Rico kör sitt eget race . . .







Bakbensteknik ;)

Haha bilden innan denna var en grymt bra failbild xD Säger inget mer, kanske visar jag den senare ? HAHA ;)


Fotograf: Mikki (med ponnyn)


Hittade inga bilder på det, men han stajlade lite för stona (som har hagen bredvid volten), travade omkring med hög svans och högt huvud, höga knän och sen bara race iväg i galopp xD Glad i alla fall att jag inte satt på, skönt att han får hoppa lite innan vi börjar igen ;) Vi hoppade ju en gång i veckan innan sommaren, och nu har han bara hoppat en gång sedan dess ! Klart han är glad ! ;)


Rico - 19/8

Tränade med pressenning på marken, han var lite feg först men sen var han duktig och klev/hoppade över. Han satte foten på några gånger också, den var så smal så han klev hellre över :)

Efter det satte vi upp ett hinder och löshoppade honom lite, han hoppade lite knasigt ibland men han kommer fel hela tiden när jag inte sitter på ! Han kan inte bedöma avståndet så bra själv :)


Som sagt, han hoppade lite knasigt ;) Blir så när han rejsar på i sin egen fart xD

Hindret låg på 70-80cm skulle jag tro, i slutet :) Började med bara ett litet 50cm kryss sen la jag upp till ett räcke och höjde vartefter han hoppade :) Vi behövde ingen hink med morötter eller annat godis, för han springer automatiskt till staketet och börjar mumsa på hans favoritväxter utanför xD Riktigt prakiskt ;)

Mer bilder kommer !


Rico - 18/8

Jag tömkörde, gick sådär. Ena varvet gick åt helskotta andra gick lite bättre :)

Uppsittningstränade också, gick bra men inte super. Avslutade med påsträning. Gick också rätt bra :)

.

Gårdagen

Ägnade förmiddagen åt att skriva all info om Rico + vår historia, hoppas någon någongång läser den haha ;)

Strax efter 11 gick jag en långpromenad med hundarna, 1h ungefär. Hann precis komma hem och lämna dom innan jag skulle till tandläkaren 12.30  . . . Det ligger "i närheten" så jag gick dit, fick skavsår x100 för jag var dum nog att gå hela långpromenaden i converse barfota (a).

Kom hem 10 minuter innan bussen skulle gå, packade min lilla väska med ombyteskläder, stallnyckel, kamera och allt. Hann precis med bussen.

När jag kom fram så gick jag direkt till Lövsta, jag och Mikki fixade först Madicken, jag hjälpte henne och var lite ridlärare haha :P

Sedan fixade vi Rico, kom hem 9 kanske ?


Info

Nu kan ni klicka på VEM ÄR JAG ikonen högst upp i menyn, och läsa om Rico (och snart också om mig)

:D

Dagarna

Dagarna börjar dra ihop sig, plötsligt är det onsdag och bara tre dagar kvar till lördag. Fem dagar kvar till skolan börjar också.

I alla fall, på lördag - om allt går bra - så ska jag vara redo att sitta upp. Då kommer Axel och ska sitta upp först på han. Då får vi även se dels vad vi åstadkommit alla dessa veckor, månader. Också om Rico är redo och hur han kommer reagera. Förhoppningsvis står han stilla. Det är vad vi hoppas på.

Kommer kännas jobbigt att ta det där sista steget som man inte tagit ännu, men jag kan tänka mig att det är en otrolig känsla att få det "överstökat". Klart. Slutfört.

Längtar men ändå inte . . . Jag längtar inte till innan jag suttit upp, men längtar så otroligt tills jag är där uppe ! Och INTE skickas ner direkt igen (;)) !

Jag förväntar mig inte att någon ska förstå eftersom detta är ett väldigt ovanligt problem, komplicerat.




Inte förrän nyss, insåg jag hur bra vi var för varandra. Vi var inte perfekta - men vem är det ?

Bandet mellan oss kommer bli ännu starkare när vi klarat det här. Det är något jag är säker på.


No no no

Uppdateringen är inte den bästa nu, men lika bra att man börjar vänja sig vid att ha fullt upp hela dagarna -snart börjar skolan och då kommer jag inte kunna sitta hela dagarna vid datorn ! :( Fast jag tror absolut att uppdateringen kommer bli rätt bra även under skolans dagar ;) Sålänge jag åker till stallet varje dag, rider eller liknande och mitt liv rullar på som vanligt så kommer inspirationen ! :)


Rico - 17/8

Jag red Madicken idag igen, Mikki longerade mig på en rätt stor volt i skritt och trav (och några försök till galopp → helt gaaaalen slängtrav xD) BARBACKA :D

Var länge sedan jag red barbacka, har ju gjort det några gånger på Rico men bara i skritt ute i skogen, travade några steg på volten men ville inte skrämma livet ur han med min halvdåliga balans så tänkte att det väntar jag nog lite med xD

Gjorde även uppsittningsträning på Rico, mamma påstränade litegrann också medan jag och Mikki var på Lövsta.

Rico var duktig och stod stilla :) (Puss på han, haha <3)


Första gången jag red barbacka på plutten <3 Haha ser ni hur glad jag är ? xD :'D Trodde aldrig det skulle gå, men det gick faktiskt !


Hur utlottningen gick till

Här ska jag visa hur utlottningen gick till, med hjälp av bilder :D

Först skrev jag upp alla namn på papper:

Sen klippte jag alla i remsor:


Fram med en fin skål, i fint mönstrat glas haha xD Nejmen tog den första jag fick tag i (a) Stod i vardagsrummet där även jag var så blev den ;)

Klippte sedan remsorna så det blev lappar :D (de små texterna under namnen var för att veta tex vilken av alla 5 Johannor som var med i utlottningen xD)


Vek ihop lapparna tredubbelt fast såg nästan ändå igenom (var dum nog att använda bläckpenna) så fick blunda när jag tog en lapp :)


Slutligen, innan dragningen, FIKARAST :D

Mums ! (Marabou kaka <3) Nejmen visst är det en rätt bra bild för att vara mobil ? xD Blev rätt chockad själv faktiskt ;)

Tycker ni jag gjorde det bra, med dragningen av vinnaren ? :)

Nya prylar från Hööks

Blev ett par bruna ridstrumpor, varsin "tuggis" (stort tuggben med smak av kyckling) till hundarna, en remontnosgrimma (bild kommer) i svart läder och magic brush :D Tror det var allt ;)

Ridstrumporna bara kom jag på att jag ville ha i butiken, tuggisarna likaså. Remontnosgrimman har jag ju velat köpa länge nu, då någon anonym för länge sedan ville att jag skulle visa en bild på Rico i remontnosgrimma. Den bilden kommer !

Magic brush tänkte jag faktiskt pröva sist jag åkte till Hööks, men då fanns dom inte inne så fick vacker komma tillbaka en annan dag ! :P

Han tyckte i alla fall dom var mysiga, men han är ju en sån som alltid tycker om att bli borstad så märkte ingen vidare skillnad på det viset  . . . Tror han tyckte dom kliade rätt skönt :)


Svar på frågor

Fråga: AHAH vilka roliga bilder xD Men vart har du köpt ridbyxorna? sjuukt fina :)
  
Svar: Jag köpte dom på Hööks för länge sedan :) Dom är DÖ-SKÖNA, sånt där stretchigt och rätt tunt material. Inga tjocka sömmar någonstans - supersköna ! :) Dom heter CRW Exklusive nånting men jag tror inte dom finns kvar i Hööks sortiment :(

Fast färgen störde jag mig alltid lite på, den är lila-aktig istället för såndär fin chokladbrun haha ;) Men dom var så sköna så jag köpte dom ändå :) Ångrar det inte :)


Fråga: Varför kan du inte sitta upp på honom ? :O
  
Svar: Vi tror han har blivit skrämd i Holland i samband med uppsittning, kanske hade dom slarvat med inridningen och bara hoppade upp på han, utan att han var psykiskt redo för det ? Vet inte hur dom gör i Holland med inridning ! 

Det gick ju bra att rida på honom fram tills vi sommarflyttade till vårt landställe i Örebro ! Han är ju lite känslig för miljöombyten men jag antar att det var droppen över bägaren om man säger så :S

-

Fråga: vart står du? finns det ridhus? :)
  
Svar:
Enliden heter stallet :) Just nu finns det bara en liten uteridbana (som vi kallar volten) men stallet ska rivas snart och byggas nytt lite längre bort (kommunen vill bygga skola precis där stallet ligger), då kommer vi få både ridhus och uteridbana :) 

-

Fråga: Har ni ridhus?
  
Svar: Nej men vi ska få det 2012 av kommunen (när stallet flyttar).

-

Fråga: när beräknar ni vara klara med inridningen av rico?
  
Svar: Oj, vågar inte säga något faktiskt . . . När vi började i Juni tänkte vi att det här tar nog bara några veckor (att kunna börja sitta upp och rida igen). Men på lördag kommer Eva som ni hört tidigare om i bloggen, hon tar med någon som heter Axel som ska sitta upp på Rico då. Han är ett proffs så bättre att han gör det första gången än vi som har förutfattade meningar att han ska dra närsomhelst ;)

-

Fråga: Åh superfin häst, är det en unghäst eller vad? :D
Fin blogg i övrigt!
 
Svar: Tack :) Han är 7 i år ! Tack (igen), hehe :)


Det är bara att fortsätta fråga, tycker om frågor (dom får en att tänka till haha) :D


Bilder tömkörning 16/8





Resten ville inte blogg.se ;) Dom kanske dyker upp senare !   


Hööks idag !

Idag ska jag ta ännu en vända till Hööks, hoppas att jag hittar något av det jag letar efter också ;D Åker dit med Mikki (namnet kommer troligtvis dyka upp igen på bloggen), vars ponny jag red för några dagar sedan :)

Jag är ju en såndär expert på att planera (xD ?) så jag bestämde att vi skulle mötas typ i centrum, hos mig, när Hööks öppnar. Sedan ta bussen till Hööks, gå där en stund sedan vidare till McDonalds och äta lunch :D Bussen från Mcdonalds till stallet, fixa alla hästar (haha två . . .) och åka hem med Mamma på kvällen :)

Och juste ! Ska in på H&M också, ligger typ bredvid så det är bra :)



Rico - 16/8

Mamma tömkörde, han såg fin ut och jag fotade såklart :)

Efteråt bytte vi till westernsadeln och körde lite uppsittningsträning, jag körde 2ggr på varje sida vilket var helt lagom :P Han stod blickstilla vilket är både positivt och . . . inte negativt, men jag skulle hellre få en reaktion nu än när jag sitter upp ! För då om han reagerar när man sitter upp kommer jag veta hur han gör och hur jag ska göra ;)

Efter det, påsträning :D Började med att sätta en stor svart sopsäck på en sopkvast, men efter någon minut på varje sida insåg jag att det blev alldeles för tungt för min lilla klena arm :$ hittade ett spö att trä i soppåsen istället :D Han tyckte den var jätteläskig för den var så stor och den prasslade för det blåste lite 24/7 :o Men han var superduktig och fick röra hela honom i slutet (i början var den läskig bara den var där . . .).


Observera att schabraket är från Hööks och det krympte till xxxxs (typ galoppsadel ?) i 40 grader i tvätten . . .

(-.-) Den får honom att se tjock ut efter vi tvättat den xD Pytteliten ! Den passar nog B-ponny nu :)

Mer bilder kommer senare i ett annat inlägg :)

Röda ridbyxor ?


Har länge funderat på om jag ska köpa röda ridbyxor nästa gång ? För tillfället har jag 3 ridbyxor, alla superslitna ! Sen när jag börjat komma igång med ridningen igen så tänkte jag beställa ett par John Whitaker, troligtvis bruna.

Jag har aldrig riktigt varit så förtjust i rött, men jag är öppen för förändringar och tänkte att det är nog dags att prova ! Dom på bilden är ett par knäskodda från Hööks, rätt dyra för att vara knäskodda bara (tygskodda) och jag föredrar faktiskt helskodda (a). Även John Whitaker ridbyxorna är ju knäskodda så får väl vara öppen för det med haha ;)

John Whitaker finns ju i rött också, kanske kan tänka mig dom i rött istället för att köpa 2 par ridbyxor ;) Klyven.


Älskar't

Det känns så lyckat när man redan nu känner att vinnarbilden kommer bli TOTALT AWESOME :'D Kan dock inte lova något, för jag är rätt bra på att bara förstöra allting på en och en tredjedels sekund . . .

Men jag bara älskar känslan när man faktiskt är NÖJD ! Vilket jag mycket sällan är.

Jag är perfektionist så det skriker om det och om det nyaste projektet inte blir minst lika bra som den innan - då ligger jag illa till ;) 

Men just nu känns det rätt bra, och när det känns bra och går bra blir man bara mer motiverad att fortsätta på bilden :) Det är där det spricker när jag brukar måla utan anledning, tror dom här tävlingarna är rätt bra för då kan jag inte bara strunta i det och börja på en annan bild nästa dag ! (a)

Känner att det blir rätt mycket målning och sånt här på bloggen, är det positivt eller negativt ? Saknar inspiration till själva hästdelen av bloggen eftersom jag inte varit i stallet på en dag nu, haha ;) Mår inte bra av det - längtar dit redan ! :)


Börjat planera

På lördag kommer Eva tillbaka, denna gången kommer hon också ta med sin "kaninmat"  ( HAHA, hon sa fel ju ! hon menade förstås KANONMAT ;) ) Axel som ska sitta upp på Rico första gången åt oss :P

Har planerat en del inför det, men mycket kan kommas att ändras på under veckan, men jag har i alla fall bestämt nu vad vi ska göra under veckan :)

Mer info om det senare ! Ska nog sätta mig ner och måla vinnarens bild nu ett tag.


Frågestund ? Nej.

Jag är inte så mycket FÖR frågestunder på bloggen, så jag kör bara såhär då - NI FÅR ALLTID FRÅGA. Har ni en fråga, ställ den ! Jag svarar oftast i en kommentar om personen har blogg, annars i ett inlägg ! Har redan några frågor på lager nu, i ett inlägg, ska svara på dom så fort jag kan nu.

Alltså är det ALLTID okej att fråga vad som helst, jag svarar på alla seriösa frågor så fort jag kan ! :)

Nu vet ni, ladda upp med allt ni undrar över och fråga på ! ;)



Rico - 15/8

Mamma gick promenad med paraplyet. Gick såklart superbra eftersom vi hade tränat med det dagen innan ;)

Hon tänkte tömköra eller göra någon annan träning på volten men två från ett annat stall hade byggt upp en bana med hinder och rejsade runt haha ! Så blev ingen plats över till Rico :(


Bloglovin :)

Denna lilla bildlänken finns nu uppe i menyn, för att enkelt kunna följa mig och Rico med bloglovin' :D Sjävla symbolen är tillfällig, ville bara slänga ihop något lite snabbt. Ska fixa den sen. 

Men såhär går det till då, ni som vill följa bloggen via bloglovin' ska bara klicka på bilden ovan eller den i menyn och klicka på "följ" på den sidan :)

 


Stallfri dag

Usch tycker verkligen inte om dessa dagar då man INTE FÅR följa med till stallet xD Vanligtvis är det de dagar som jag är väldigt sjuk, har supermycket läxor eller liknande. Men ikväll ska jag på kalas hos en lillkusin, ska även få lite försenade presenter från de släktingar som inte kunde komma när jag fyllde år :)

Såg i alla fall att mamma tog med en stor sopsäck som jag tror hon ska träna med idag :) Samma princip som gårdagens paraplyträning ;) Det är även stallmöte och styrelsemöte i stallet så hon kommer hem rätt sent - därför kanske info om dagens Rico-träning kommer i morgon :) Vet inte ännu :P


Sakna :(


Tjuvkik



Tjuvkik på vinnarens bild, så långt jag kommit hittills. Spännande att se den på riktigt sen eller ? ;)

OUTFIT


Detta är vad man kan åstadkomma med lite fantasi (a)

Vår grymma outfit: ( observera: 1. att jag är utklippt från en annan bild, jag har bara ändrat färg på kläderna haha ! 2. jag har typ bara hälften av alla saker i outfiten ;) )

Ryttaren:
Hjälm (syns ej på bild) - CRW/Lamicell
Vit långärmad tröja - CRW
Säkerhetsväst - Airowear outlyne
Ridbyxor - Hööks (har två därifrån)
Ridstövlar - Mountain Horse

Hästen:
Sadel - Prestige Versailles D
Fårskinnspad - Hööks
Schabrak - Scapa Sports
Träns - tabaccofärgat (samma som sadel mm) från Hööks
Pannband - Svarowski / "Bling" från Charlies
Magplatta - Hööks
Benskydd: Hööks

Glömde förbygeln på bilden men den skulle också varit med såklart ;) Tror den är från Hööks men är inte säker ! Det mesta är ju från Hööks för att vi i princip åker förbi där varje dag när vi åker till stallet så det blir ju att vi stannar till där ibland och köper sånt vi behöver :P

Tycker ni det var roligare med sådana här outfits eller är det bättre med "vanliga" att jag klipper ut bara själva utrustningen och lägger på en vit bakgrund  ? Exempel på dom finns tidigare i den här kategorin !

Wiiieee ?

Underbart ! Nu har ritplattan slutat fungera, endast touchen funkar och jag kan tyvärr inte rita med fingrarna . . . Pennan reagerar inte när man rör den, trycker eller liknande. Det har hänt en gång förut och då åkte vi till Elgiganten (där vi köpte den) och då fixade dom något men någon uppdatering, och vi laddade ner något från Wacoms hemsida. Men jag har sommarlov och då kan jag inte engelska, fattar noll ! Det var så självklart sist för då såg hemsidan annorlunda ut !

Tycker det är helt sjukt att den bara slutar fungera sådär, för en jäkla uppdatering ? Jag är rasande arg för jag hade precis börjat komma igång med vinnarens bild också -.- Och jag bara undrar, HUR kan ritplattan VETA när datorn måste ladda ner någon uppdatering ? Jösses.


Bildbomb




Glömde rotera den här, men visst är han söt när han frustar ? ;)





När solen gick i moln blev bilderna lite mörka ! I alla fall, paraplyträning nu då :)

Framifrån är paraplyet inte så farligt.


Men så fort den kommer bakom hans huvud så är den plötsligt livsfarlig och tänker äta upp honom ! (xD ?)


Men eftersom han behärskar sig och, istället för att fly, står stilla - då tar jag bort "trycket" (det "farliga") för att visa att han gjorde rätt. (Ni skulle sett första gången vi gjorde det här, med en ikeapåse, nu har han ju lärt sig att när något är läskigt ska han stå stilla för då försvinner det. Typ.)


Nästa gånga jag tar upp paraplyet på samma nivå så stod han bara kvar och tittade :D Önskad reaktion alltså.


Från andra sidan var den tydligen ännu farligare ! Men jag bara följde efter . . .


 . . . tills han stannade - DÅ tog jag bort paraplyet (kanske en sekund efter bilden togs ?).


Sen gick det bra att röra honom med paraplyet också ! :D


Sen gick vi en liten promenad på volten haha ;) Rico följer som vanligt nyfiket med - med öronen spetsade framåt ! :)


Han tyckte jag var superspännande här, haha ;)


Haha Madde fick lite problem med paraplyet xD Blåste åt fel håll så det vek sig sådär konstigt, gick inte att fälla ihop ens !


. . .


Madde visar paraplyet vem som bestämmer ! (dvs jag trycker ner den rätt mot marken xD)




Undrar vem som skrattade mest ? xD Haha ! ;)


Ponnyn

Svar på kommentar då - (vem är ponnyn?)

Ponnyn som jag red igår heter Madicken och är min kompis ponny som precis flyttat till Lövsta (ett av grannstallen). Känns som att jag inte kommer kunna säga "ponnyn" varenda gång jag ska rida henne, kommer bli några gånger till tror jag. Hon är i alla fall en D-ponny (143cm i mkh om jag minns rätt), en haflinger.


Rico - 14/8

Tömkörde först, gick inge vidare :( Men en kompis fotade och dom bilderna kommer upp i morgon, vet inte om det blev så många bara :)

Efter tömkörningen tränade jag honom med både påse och paraply :) Han var jätteduktig och det blev nog bilder från det med :D

Efter det gick vi iväg till Lövsta och jag fick rida hennes ponny :D Vi skrittade och travade lite på deras volt bara, och satt upp och av också haha ;) Skitstolt ! Gick bra att sitta upp faktiskt, allt föll ju naturligt när man väl var påväg upp :) Fast blev lite vingligt, tur att den gången inte var på Rico ;) Skulle bara gjort saker svårare !

Ska i alla fall rida ponnyn fler gånger, bara för att börja få rutin igen :)


Fråga till läsarna




Vad för sorts bilder tycker ni är roligast att se ?

Tömkörning ? Gamla ridbilder ? Löshoppning ? I hagen ? På promenad ? Inne i stallet ? Närbilder (makro, tex bilden på hans öga) ? Failbilder ? Träningsbilder ? (dvs uppsittningsträning eller miljöträning av något slag)

Kom med era åsikter så fixar jag det ! :)

Ovisade bilder


Bara för att visa vem han är - en rätt typisk pose från hans sida ;) Jag är medveten om den störande bakgrunden dock ! :S


Han var lite trött efter tömkörningen, gick och sov :')


Haha fortfarande lite trött när han väl fick stanna ;)

Har inte så många bilder kvar, skulle kunna visa lite gamla bilder - särskilt för er som är nya på bloggen :) Får se hur jag gör ;) Men ska i alla fall börja ta med kameran varje dag igen - som jag gjorde förut ! Så man alltid har den där, oavsett om man tänkt fota eller inte :)

Sovmorgon

God morgon ! ;) Eller god lunch kan man ju också säga :S

Jag tänkte ta en sovmorgonidag, för mig är en sovmorgon att sova till 9 ungefär. Så väcks jag strax efter 11 ! Ja vad ska man säga ? Hela dagen har jag sovit bort nu ! :o Fast måste erkänna att det var rätt skönt att få sova ordentligt en dag ! :P

Idag ska kameran med till stallet, ska troligtvis matcha lite fint när jag tömkör Rico :) Men det är i eftermiddag/kväll någon gång så det dröjer lite tills dom kommer upp på bloggen :)

Tänkte även plocka fram lite ovisade bilder och köra en lite enklare bildbomb någon gång idag !

Så jag säger väl som vanligt: Håll utkik ! :D


Rico - 13/8

Vill bara säga först att Rico är världens bästa duktigaste häst och jag är jättestolt över honom :) Inte för att det har så mycket med det här att göra men ville bara få det sagt, jag är SJUKT stolt över honom och de framsteg vi gjort tillsammans. Vi har en framtid tillsammans. Den framtiden ser ljus ut. Det känner jag redan nu !

Tog en annan slags påse idag och tränade honom på den :) Samma princip som igår när Eva kom, tanken är att vi ska få fram budskapet till honom att när något är läskigt vill vi att han ska stå stilla ;)

För i början av gårdagens "påse-pass" var hans enda tanke att fly därifrån snabbt som attan (xD), han gjorde först och tänkte sen ungefär. Men Eva bara följde efter honom med påsen på samma avstånd tills han stannade - då tog hon bort det läskiga som belöning. Då förstår han att det läskiga försvinner inte förrän han står stilla. Idag när han tyckte påsen var läskig reagerade han - han tittade och spände sig, lutade sig lite ifrån - behärkade sig och stod stilla sen. 

Han var i alla fall sjukt duktig och jag är jättestolt :) 


Efter påseträningen (man kan kalla det miljöträning på sätt och vis - nästan :P) gjorde jag och mamma varsin superkort uppsittningsträning. Mamma gjorde 2ggr på varje sida och jag gjorde 3ggr på varje sida. Kom högre upp än någonsin och han stod stilla och bara flyttade något steg en gång när jag råkade tappa balansen och blev tvungen att grabba tag någonstans på sadeln xD Det tyckte han lät konstigt så det var såklart livsfarligt :) Men där märkte man att påseträningen faktiskt HJÄLPER oss i uppsittningen ! Han förstår att om han blir rädd får han såklart reagera men inte fly utan stå stilla. Han ska veta att inget vi gör med honom behöver han vara rädd för.

Superbra känsla ! Tänk bara hur det kommer bli efter ett par veckor till, om vi fortsätter med det här !

Blev en hel novell av det här inlägget xD Bjuder på en ovisad bild som "förlåt" för det ;) Oredigerad och inte beskuren :)

Som ni kanske ser på bilden (jag tror jag nämt det förut också !) så är pannbandet från Glen Gordon äntligen limmat ! Halva guldhjärt"kedjan" hade trillat av och hängde nästan ner i ögonen på han ! :S Den började lossna första gången jag använde den . . . Sen blev det bara värre och värre !

Lite jobbigt

Vid den här tiden på året är det nog som bäst att rida ! Massor av träningar, kurser, tävlingar ! Det är lite jobbigt och rätt hemskt faktiskt att missa allt detta, hela sommaren har liksom bara försvunnit. Inte en enda sekund på hästryggen ! Usch och Fy !

Ska försöka hitta någon/några hästar jag kan rida någon gång innan jag ska försöka sitta upp på Rico, minns ju inte ens hur man gör när man sitter upp :S Särskilt inte med Westernsadeln som jag suttit i (obervera SUTTIT) två gånger bara . . .

Snart kommer den där vintern, då kommer ju utvecklingen stå blickstilla tills snön är borta och man kan rida på volten igen . . . Jag AVSKYR vintern, så är det bara ! Om man inte har en häst man kan rejsa i djupa snön med på vintrarna förstår jag inte grejen med vintern. Volten kommer inte vara ridbar, om man ska jobba med hästen någon gång 2011 får man åka iväg någonstans till ett ridhus vilket jag inte ens vet om det kommer gå (då vi nog inte kommer vara säkra på att vi kommer upp varje gång).

Så det känns lite som nu eller aldrig, i alla fall när det gäller 2011. För tänk er hur kul det kommer vara om man sitter upp första gången på honom mitt i iskalla vintern ?

1. Snön som fastnar under fötterna på hästarna - kommer inte ens kunna ta tre steg innan han har styltor.
2. Det kommer vara svinkallt - man måste ha tjocka tunga kläder, då blir man bara ännu klumpigare.
3. Kylan kommer göra Rico "pigg och glad" (xD) - kommer inte göra saken lättare :-/


Rico med sina dubbla vintertäcken (stalltäcke + utetäcke) i vintras. Nejmen helt ärligt nu ? -20 grader är INTE OKEJ.

Bläbläblä ! Någon mer än jag som INTE LÄNGTAR ? :o
 


Hööks

Tanken var att jag skulle köpa lite smågrejer till Mimmi och sen också testa magic brush eller vad dom heter ;) Men Hööks i Kungens Kurva har inget vidare utbud :S Saker är slut, har inte kommit in ännu eller så tänkte dom inte ens ta in de nya varorna . . . Har bara sett ett schabrak som är lite "nytt" (ur nya katalogen) i Kungens Kurva, men när jag var i Örebro så hade de så otroligt mycket mer saker - träns, täcken, schabrak - som jag aldrig sett förut ! :(

Blä för det i alla fall.

Min tanke var då, att jag skulle köpa en hemlig present till Mimmi ( som jag inte tänker säga här, eftersom den är HEMLIG  . . . ) och en remontnosgrimma som äntligen kommit i Cobstorlek. Mamma fattade noll och slutade med att jag inte fick köpa nosgrimman . . .

Så blev bara en liten present till Mimmi då, tråkigt men sant !





Today's plan:




Bloggen

Mycket att fixa kring bloggen . . . Massor !

Här kommer några av sakerna som ska fixas:

1. Fila på designen (dock inte högsta prioritet)
2. Skriva info om mig och Rico (klicka på bilden på oss till höger om headern för att komma dit !)
3. Ta bort länken till utlottningen i menyn
4. Mejla vinnaren i utlottningen (har inte hunnit göra det ännu :S)
5. Starta igång en ny, lite mindre tävling/utmaning

Finns mer ! Vissa saker är lite hemliga och andra saker är bara tråkiga xD Men det är MASSOOOR som ska fixas, bloggen ska bli PERFEKT så är det bara ! ;) Haha.



Lite bilder - haglivet ?


Rico och hagkompisen längst bort i hagen.


Full galopp tillbaka till eftermiddagshöet !


Rico och Magi delar ofta på sitt hö (a)


Sen ville inte Rico dela längre så han gick till en annan hö-hög ;)


VINNAREN AV UTLOTTNINGEN !

Vinnaren av utlottningen är dragen ! Behövde för övrigt lite mentalt stöd i telefon när jag gjorde det, hatar att avgöra saker ! :S xD

Just nu sitter jag och kontrollerar att vinnaren har bildlänken på bloggen . . . Och det har hon :D

GRATTIS JULIA !

Du kommer snart få fått ett mejl angående priset, om den inte kommit ännu är det troligtvis för att jag sitter och skriver :) Svara så fort du kan på mejlet, så jag kan börja så fort som möjligt !

Info om hur utlottningen gick till kommer i ett eget inlägg senare, om ni finner det intressant . . . :)

Fråga till er som var med (eller inte var med?):
TYCKER NI ATT JAG SKA HA FLER LIKNANDE UTLOTTNINGAR ELLER TÄVLINGAR MED SAMMA TYP AV PRIS ? SKULLE NI ANMÄLA ER ? VARFÖR ? / VARFÖR INTE ?

För mig har det i alla fall varit trevligt och roligt :)

Vinnare: SANT/FALSKT !

Det var totalt 10 stycken som tillsammans hade FLEST rätt ! Alla de 10 fick 4/5 rätt och den som var snabbast vaaaaaaar . . .

(Klicka här för att se vem som vann !)


De rätta svaren för sant eller falskt kommer här:
1. Rico tycker mycket om äpplen SANT
2. Rico kommer ofta springande när man ropar FALSKT
3. Rico och jag har som högst hoppat 1.10 tillsammans FALSKT
4. Rico tycker om att bli ryktad och ompysslad SANT
5. Vi har löshoppat Rico 4 gånger sedan vi fick honom.
FALSKT


Lite tillägg bara om svaren:
1. Detta nämde jag i bara några inlägg innan !
2. Bara när han står ensam - alltså inte särksilt ofta !
3. "Bara" 1m !
4. Helt sant ! Har varit med liknande frågor i tidigare sant/falskt utmaningar !
5. Minns bara 2ggr i alla fall så falskt !



Nu ska jag ta och fixa en vinnare på den där utlottningen också ! :D Ses snart !

Bilder från "Löshoppning"

Ni får ha överseende med att han inte hoppat på länge och han var lite trött (a). Hans hoppteknik är ju lite speciell när det är lite lägre hinder :P

Han travhoppade på 4 av 5 bilder, typ. Han orkade bara hoppa i galopp en gång eller två :)








Det var allt :) Har fotat massa runt om kring också, inte bara själva skutten :) Men måste ju ha några ovisade bilder på lager så jag inte fastnar i detta igen - samma bilder hela tiden :O

Vad tycker ni ?

Rico - 12/8

Vi hade ju morgonfodringen idag, så vi var såklart där på morgonen !

När alla hästar (utom Rico) var ute så tog vi upp Rico på volten och jag skrittade igång honom medan mamma hämtade tömmarna och resten av utrustningen.

Det var mamma som tömkörde, och vi hade det raka bettet och det tränset med det fina GG pannbandet :) Guldhjärtanen hade ju trillat av förut och hängde nästan ner i ögonen på honom, så vi tog hem det så fort vi såg det (i somras) och jag skulle limmat nu vilken dag som helst. Men fick ju inte tid över till det - slutade med att pappa gjorde det igår kväll när mamma och jag var i stallet ;) Det blev ju precis som nytt ! :P

Jag fotade såklart, skulle egentligen mockat medan men kunde inte låta bli haha ;) Kände att bloggen behövde lite nya fräscha bilder - fast inställningarna kan man ju diskutera om jag var så nogrann eller inte . . . Men är nöjd ändå ! ALLA bilder behöver ju inte vara superfina ! ;)


Observera att min häst är en akrobat. Han står på ett ben ! (Om man tittar noga !)





Efter tömkörningen gick mamma in med hans utrustning, han hade bara tränset kvar på. Jag la upp bommarna till ett litet sockerbitshinder, först ett kryss sedan höjde jag upp till ett pytteräcke :) Kände inte för att hämta hinderstöden och Rico var ju ändå rätt trött så blev bara ett par skutt med sockerbitar - fotade såklart ! - sedan fick han gå ut och skritta av sig själv i hagen :P Hans hagkompis hade saknar honom, skrek när han kom :') Supersött !

Bilder från "löshoppningen" kommer i ett annat inlägg :)


Rico - 11/8

Mamma longerade först :) Sen kom Eva Malmström, som jag nämde tidigare i ett annat inlägg.

Så vem är Eva ? 

Hon är för det första pappas westerntränare. Hon är väldigt duktig med Nh, hästar och hästar med problem. Hon har kommit tidigare till oss och hjälpt oss med massa saker. Vi var ju påväg att lära Rico western innan sommaren, då kom hon ibland och höll lektioner ungefär :)

Tanken var, trodde vi, att hon skulle hjälpa oss med själva uppsittningsproblemet. Att vi till exempel skulle visa hur vi tränat och ställa oss upp på ena sidan några gånger, men då tog hon fram en ikeapåse och jobbade med den xD Hon hjälpte oss alltså med vårt problem, indirekt. Men det var riktigt givande, ska inte klaga alls :)

Rico trodde ju SJÄLVKLART att hans tomma höpåse skulle äta upp honom, så han flög omkring som en struts - hoppade runt och försökte undvika den. 

Tänkte inte förklara hela "passet" i detalj men kan säga att det var OTROLIG skillnad från de första 5 minuterna till de sista 5 minuterna ! I början fick inte ens påsen röra vid honom, eller ens vara i närheten av honom. Och i slutet stod han lugn som en filbunke på alla fyra ben, haha xD medan Eva strök och prasslade med påsen (som för övrigt var fastknutet i ett spö för att lättare kunna nå) över halsen, över ryggen, på benen, på magen, över rumpan och bakom svansen.

Tidigare så drog han in rumpan under sig och stod på ett ben typ så fort den var på rumpan eller någonstans där i närheten.

Meningen med den här träningen (som vi också ska fortsätta med och utveckla) är att trubba av hans flyktbeteende. (han är lite bakskygg också, ALLT bakom huvudet är apaläskigt - särskilt på rumpan) Alltså FÅR han reagera men han ska inte försöka fly. Genom att vara väldigt tydlig med att följa med honom med tex påsen - om han skuttar omkring - tills han står stilla, så berättar vi det för honom ! Då tar man bort trycket och då får han belöning och förstår vad vi vill att han ska göra när han tycker något är läskigt. Vi vill att han ska stå stilla.

Så sjukt svårt att förklara allt detta med TEXT ! Men gjorde mitt bästa, här får ni lite bilder från longeringen (ville hänga med ordenligt på Eva-träningen sen så blev inga bilder där tyvärr)

"oj stod du där ?" xD





Uppe med tuppen

Ser att några fler är det också ? ;)


Kurs + Stallet + Kvällsfodring + morgonfodring + utsläpp =

Vilken dag !

Gick upp i tidigt för att hinna blogga innan kursen.

♦Åkte kommunalt till mopedkursen strax efter 9, kom hem strax innan 17 . . .
♦Åt middag, åkte strax efter 17
♦Tömkörde och fixa allt i stallet, Eva kom mellan 19.30-21 ungefär
♦Kvällsfodring, mockningen var inte klar så vi kom inte hem förrän 22 . . .

Blogga - igen.

Kameran slank med idag, bilderna ska upp i morgon tror jag det blir :) I morgon dras även vinnaren i utlottningen :D

I morgon bitti ska vi morgonfodra och släppa ut hästarna i hagen :) Som "tur är" är inte alla hästar tillbaka från betena ännu, annars brukar det vara 15 stycken ;)


Svar

(fråga angående utlottningen)

Har en fråga ;D kan ryttare vara med på bilden? :)

Svar: Ja det kan det nog, men beror på hur bilden ser ut ! Hur ryttarens position är osv, jag vill ju att det ska bli så bra som möjligt :P Jag har endast målat ett par människor förr, och då kan det bara bära eller brista ;) Så om man vill chansa går det bra, men om jag börjar måla och känner direkt att detta kommer bli jättedåligt så skulle jag kunna bara "ta bort" människan ;) Men undviker helst ryttare från udda vinklar, men människor på marken eller i närbild - ryttarens/människans ansikte och hästens huvud i bild tex :)

Vinnaren kommer få skicka in en eller flera bilder, så går vi igenom tillsammans sen om jag tex får fria händer, om det är en speciell bild som jag ska måla av eller så :)

Fråga gärna mer om ni undrar ! Är lite smått flummig såhär sent på kvällen (har varit hemma kanske en timme idag :o) så ursäkta om det blev lite luddigt ;)


Eva Malmström

Idag kommer Eva till oss, ni som hängt med mig ett bra tag kanske minns henne ? ;)

. . .

Någon ? ;)

Gammal


Galoppombyte över bom . . . Han ville dra iväg lite här haha ;) Ursäkta mig, är ingen dressyrryttare alls :-/ Tyvärr ;)


Rico - 10/8

Mamma gick promenad och jag tror att hon palltränade också, med westernsadeln :)


I tisdags !

(Läs INTE i förväg)

Glömde berätta vad som hände i tisdags (osäker på veckodagen, men visst är det väl torsdag idag ?) . . . Kan ha varit måndag - är inte så säker längre nu när jag tänker efter xD

I alla fall, jag och mamma skulle hämta in Rico. Mamma sa att Magi, hans hagkompis, var inne. Så vi gick ner och blev jätteförvånade när Rico inte stod och tryckte vid grinden. Han brukar ju inte tycka om att vara själv . . .

Vi blev så förvirrade, vi gick upp lite snabbt till stallet igen för att kolla om någon kanske hade tagit in honom. Vi hade varit uppe vid hans box och hämtat grimma förut, men vi tänkte att vi kanske var så dumma att vi inte såg honom därinne om han stod och mumsade på sitt hö (xD)

Ingen Rico där.

Vi gick ner igen, denna gång lite mer oroliga. Man ser ju inte hela hagen från grindöppningen, men när man går genom ett litet "passage" (hagen smalnar ihop till en lite bredare gång, skog på vänster sida och "stup"/sluttning på höger typ) så brukar man se ända bort till slutet av hagen. Men nu under sommaren hade ju hela hagen växt ihop så alla buskar skymde sikten.

Jag ropade på Rico, precis som vanligt, tänkte att han brukar ju komma springandes när man ropar !

Men det gjorde han inte, jag gick hela vägen bort till slutet av hagen. Då såg jag faktiskt en häst ! Men det var inte Rico :O Det var Magi som stod där.

Alltså hade mamma sett fel, hon tyckte hon såg Magi på volten alldeles innan men det var en annan häst från ett annat stall (vi såg bara ryttaren, som brukar rida Magi, och en mörk häst som sprang omkring).

Men jag hade fortfarande inte hittat Rico så jag fortsatte att ropa. Självklart kom han inte (xD) ! Jag hittade honom lääääääääääääääääääängst bort i hagen, gömd bakom en stor buske. Smaskandes på en saftig grästuva (-.-)

Deras hage är ju ganska avlång så hela den långa vägen hade jag gått och oroat mig, tankarna bara vimlade runt i huvudet. Han brukar inte komma springandes när han har sin hagkompis där, om inte hagkompisen springer då förstås ;) Så jag trodde absolut att han antingen inte var där eller att något hade hänt !

Slutet gott, allting gott :)


Cykla

Ska ut och motionera hundarna snart :) Orkar verkligen inte GÅ med dom, båda två samtidigt. Inte i det här området i alla fall (-.-) Så tar cykeln så de får springa en runda var, en i taget :) Ganska bra här faktiskt, finns massa tunnlar under vägarna så slipper man cykla över gatorna med vovvarna :P Känns ju inte sådär jättebra eftersom jag bor mitt i centrum, massa bilar och bussar överallt !

I alla fall, ska nog ta och röra på mig nu så jag kan komma hem med ny inspiration till bloggen sen ! ;D

Hörs

Outfits

Vad ska jag göra för outfit härnäst ? :) Vilka färgkombinationer ? :P

Om ni inte kommer med förslag har jag alltid några att plocka fram i bakhuvudet, haha ! ;) Så snart kommer det troligtvis lite mer genomtänkta outfits, inte bara någon jag slängde ihop innan jag åkte till stallet - typ ;)


Jösses

Produkt: Bröststöd till sadel

Bröst/magstöd fastborrad i sadeln . . . ?


Schabrak

Som några av er vet, är jag ett stort fan av schabrak ! Just nu har jag inget större behov av att KÖPA ETT NYTT SCHABRAK men jag äääälskar att titta på dom haha xD Äkta konst ;)

Och bara apropå schabrak, här kommer några snygga och några gulliga:





Vissa av dom är ju dösnygga enligt mig (a) ( Det limegröna scapa schabraket ska nu inte känna sig utpekad ! ;) )

Spara

Tänkte ju egentligen spara pengar till klassresan till London (i september ?), men det finns några få saker jag måste ha ;)

1. Bok - Ett med hästen - en bok med bland annat pilatesboll övningar som hjälper i ridningen
Ett med hästen : en bok för ryttare på alla nivåer
199kr på adlibris

2. Bok - Ryttare är Idrottare - gick ju på en föreläsning för Ulf Johansson för ett tag sedan, han sa så otroligt bra saker och jag hade ingenstans att anteckna allt :( Men han tipsade om den här boken, som innehöll samma saker som han hade pratat om i 2h eller hur länge det var :)

165kr på idrottsbokhandeln.se

3. Pannband - grönt "blingbling" - kanske inte fullt så nödvändigt men eftersom tanken var att jag skulle beställt den i somras känner jag att det borde vara dags snart att göra det xD Har råd med ett svarowski men vill inte "slösa" pengar på det ;) Inte i nuläget när jag egentligen ska spara . . .

lite dålig bild men den blir nog jättesnygg på Rico :'D

Självklart finns med 1000 saker till jag VILL HA, men ändå inte ska köpa. Inte än på ett tag i alla fall :)

Teorikurs

I morgon och på torsdag ska jag på teorikurs för Mopedkörkort ! 6 timmar i morgon och 6 timmar på torsdag. Alltså 12 timmar ! :O

Men det kommer vara väldigt värt det i slutet, när jag kommer kunna åka till stallet själv :D Livet kommer bli så mycket enklare då ! :D

Läääääängtaar !

Att mocka Ricos box . . .

. . . tar en hel evighet när han står på spån :S 

Avskyr att ha spån i boxen (till Rico) av flera anledningar, vi har det bara på vintern oftast för att torven fryser. Han rör runt så lätt med spånet, räcker med att han går ett varv så finns det inte en enda hög kvar i hörnorna . . .

Vi hade ju inte torv hemma när vi kom tillbaka, så fick ta det spån vi hade bara. Men en torvbeställning kommer snart så då ska vi ha en torv-spånmix :) Det är det bästa tycker jag :) För Rico :)



Rico - 9/8

Först tömkörning. Mamma tömkörde medan jag började mocka.

Efter tömkörningen tog vi in Rico i stallet och han fick byta om :P På med Westernsadeln och ut på volten igen :) Jag och mamma uppsittningstränade typ 2ggr var på varje sida. Han var lugn men som vanligt lite tittig på höger sida :( Jag kände mig totalt ovig eftersom jag i princip bara suttit i soffan sedan vi kom hem xD Så var alltdå första uppsittningsträningen hemma ;)

Glömde kameran hemma men knäppte en liten bild under uppvärmningen (tömkörningen). Han hade precis börjat skritta så gå i korrekt form var inte att tänka på xD


Vi märkte typ inte förrän nu hur bra underlag det var in fänninge . . . ;) Det var väldigt blött ute också så då blev det så tungt . . . Rico ville inte galoppera idag, det gick men det var ytterst motvilligt :P Han orkade helt enkelt inte !


Hopp

Mitt hopp kommer alltid finnas kvar. Oavsett vad andra säger.

Jag tror och jag vet att detta kommer fungera, förr eller senare.

Vi ska fortsätta kämpa oavsett hur lång tid det tar.

Om det tar en vecka - fortsätt kämpa.
Om det tar en månad - fortsätt kämpa.
Om det tar ett år - fortsätt kämpa.

Sålänge hoppet finns kvar finns det fortfarande en chans att det ska gå.



Saknar <3 Men det är inte hoppet jag saknar . . .

Många

Många har kommit med fina motiveringar till att vinna den där Utlottningen (länk i menyn). Men det är ju som sagt en UTLOTTNING så jag kommer inte välja ut någon :) ´


Saknar att spänna upp sadelgjorden ett hål efter ridpassen :( Min fina skrutt <3

Typ det enda jag vill ha just nu


Det limegröna/äppelgröna pannbandet . . .

Skulle INTE vara fel alls ! Vill haaaa nuuuuu . . .

Rico - 8/8

Promenerade en låååång runda med min klasskompis som precis flyttat till ett av grannstallen. Han tyckte mycket om att pilla i hennes ponnys svansrot hela tiden . . . Tur att hon inte tog illa upp xD :) Rico är en sådan häst som gärna petar och pillar på andra hästar ;)

Han var dock väldigt hungrig hela tiden så var inte störtkul att gå vid gräspartierna. Inte heller på stigar och vägar med gräs i kanterna . . . Det ger bara massa bråk hela promenaden ! :(

Men han va duktig och vi körde en superduperkort pallträning efteråt, men alla pallar var borta så vi fick ta en vinglig stol :S Det gjorde att man tappade lusten lite, för om man skulle trilla av den skulle vi få börja om xD


Ni kanske undrar över bilden ? Bara apropå ingenting - vi avslutade promenaden efter rondellen här xD Bakom stallet kom vi upp efter det :) Hittade ingen mer passande bild så fick bli så :P Går inte in på vart vi gick på promenaden, men vi travade, klättrade, och gick rätt långt :P


En stor hiss

Tänkte hissa en blogg, vilket jag vääääääldigt sällan gör då det är svårt att välja ut :P Jag älskar ju att läsa bloggar och följer ju en hel del varje dag. Så självklart har jag många favoriter, men denna blogg kan ju direkt få en superhiss från min sida !

Det fanns en tid då uppdateringen inte var på topp, men varje inlägg var såpass läsvärda att man ändå fortsatte läsa ! Den här bloggen har absolut varit en av mina absoluta favoriter länge !

Just för att jag följt bloggen ett tag (sedan jag börjad blogga själv tror jag) så var det ju riktigt hemskt och chockerande att få veta en dag att bloggarens ponny fick tas bort :( <3 Men bloggaren var stark och kämpade vidare, och nu har hon hittat sin drömstorhäst ! Kommer bli minst sagt otroligt kul att följa bloggarens och storhästens utveckling, särskilt eftersom storhästen bara är 3 år gammal :)

På sista tiden har också uppdateringen varit HÄPNADSVÄCKANDE bra och varje gång jag tittar in finns det flera nya inlägg, vilket är superkul och uppskattas förstås av läsarna :)

Bloggen heter http://johannagrant.se och den drivs av Johanna Grant (Boklund).

Rekommenderar starkt, det är riktigt härlig läsning :)


Min morgon

Gick upp strax efter 7 (!). Tanken var att jag skulle ut och cykla med Önska ungefär vid 8 men då ringde mamma och sa att Yazzi hade rymt (igen -.-). I Fänninge går det väl, då smiter hon ju mest för att gå en sväng i byn liksom. Men här i Sthlm är det lite läskigt när hon rymmer sådär ! :S

Observera att Yazzi är vår äldsta och mest väluppfostrade hund . . .

I alla fall, tänkte precis ta cykeln bort till vårt gamla hus för att se om hon hade gått dit.
   (Mamma jobbar hos min morfar som också bor i området, så tar kanske en kvart att gå dit från lägenheten, en kvart att gå från morfars hus till vårt gamla hus, och kanske 20 minuter att gå till vårt gamla hus direkt från lägenheten)
Men hann inte mer än gå nerför trappen så såg jag henne, hon satt utanför porten. Hon hade alltdå gått hem -.- 

Cyklade en sväng med Önska ändå efter det.

I eftermiddag blir det att åka och fixa pass. 

Efter det, Rico.

 
Yazzi ↑

Flytt

Idag flyttade vi Rico hem till Stockholm igen ! Han verkade lite frustrerad först över den långa resan men när han väl kom fram blev han sådär "löjligt positiv" igen xD Han ville gå runt och titta på stallet och se vilka hästar som var där. Det har kommit två nya och några är fortfarande kvar på bete på ens landställe och så :) Vi skyndade oss ut i hagen med honom (han var otålig xD), där han fick träffa en av sina gamla hagkompisar Magi :) Dom lekte följa john i alla fall tills vi åkte hem :) Supersöta ju :P

Fick min första chans för dagen nu att gå in på datorn och blogga lite . . . :( Blir nog ändå inte så mycket ikväll då jag är helt fullkomligt slut och vill bara gå och lägga mig xD

Men får se om det blir nåt, annars kan jag till 99% lova att det blir superuppdatering i morgon :D

Har i princio bara 2 uppgifter i morgon, Hund och Häst. Och kanske åka till Mimmi också om hon är där :D (saknat mig ? :D).

Och juste ! Kommer försöka ta mig till Hööks för att fixa ännu en present till Mimmi :D Vi är lite lätt korkade sådär och köper EXAKT det den andra ber om/önskar sig ;) Fast vi brukar ha en överraskningspresent också ! :D Så helt IQ befriade är vi inte ;)


15

fyllde 15 idag :)

PW Schabrak




Visste ni att Pontus Westergren har en egen kollektion ?   

Bilderna ovan föreställer schabraken från den kollektionen. Vet inte om det finns fler varianter, men det var dessa jag hittade.

De kostar ca 599:- där jag hittat dom.

"Smart schabrak utan stroppar från Pontus Westergren Collection. Allroundmodell."
Beskrivning från Hästshopen
 
Tyckte det var lite skum form på dom först, men på hästen med sadel och allt såg den faktiskt mycket bättre ut ! (Bilden längst till vänster)

Eller vad tycker ni ? HISS/DISS ?

Mycket duktiga :)

Ni är mycket duktiga på sant eller falskt måste jag säga ;) Men för er som inte har varit med förr; jag godkänner som vanligt alla kommentarer när tävlingen är avslutad :)

Så "oroa" er inte för att ingen har gissat ännu, haha ;)

Har precis ätit tårta nu, någon som vet varför ?

Rico - 6/8

Mamma tömkörde, och vi stretchade honom efteråt :) Han var superfin men var inte så "löjligt positiv" som han brukar xD Men han har börjat inse nu att det är rätt skönt att röra på sig ! ;)


2 Sant/Falskt

Drar igång sant/falskt :)

Den som har flest rätt får välja mellan 2 olika sorts priser: länkning i ett inlägg ELLER en extralott i utlottningen om man är med där.

Om flera personer har samma antal rätta svar så går man på den som svarade först. Om tex Pelle, Olle och Kalle får 4/5 rätt så vinner den som gissade rätt FÖRST :) 

1. Rico tycker mycket om äpplen
2. Rico kommer ofta springande när man ropar
3. Rico och jag har som högst hoppat 1.10 tillsammans
4. Rico tycker om att bli ryktad och ompysslad
5. Vi har löshoppat Rico 4 gånger sedan vi fick honom.

Lycka till :)

Dusch

Igår kväll fick Rico duschas :) Vi har duschat honom en gång förut, det var tidigare i somras :) Vi tyckte han behövde det igen för han blir så lortig i hagen xD Passade alltså på att duscha honom och schamponera innan vi åker hem :) Gick promenad hem då, och duschade av honom på gräsmattan som förra gången, på med svettäcket/funktionstäcket (torkar snabbare typ) och promenad hem. Sen in i boxen och av med täcket innan jag åkte hem :)



Rico var nästan löjligt positiv när jag kom till stallet för att hämta honom ;) Tidigare på dagen var både han och jag typ jättesura för han ville äta hela tiden och det fick han inte xD I alla fall, han har börjat bli riktigt pratglad när man kommer in i stallet :) Om man inte säger något när man kommer står han bara där med huvudet över boxdörren och ser allmänt glad och lycklig ut, men jag brukar alltid säga "Heeeeeeeeeeej Ricooooooo :D :D :D " och då början han prata tillbaka xD Så söt :']

Typ såhär xD Hittade inte bilden som jag syftade på, hade redan fotat honom när han stod så här i fänninge-stallet :)

Vad vi fick veta idag är att Rico absolut föredrar äpplen framför gräs xD Påväg upp på vår tomt har vi ett äppelträd med pyttesmå äpplen (har för mig att dom är goda också faktiskt :P) och några hade trillat ner på marken.

Och gissa vad Rico gjorde så fort han kom fram till trädet ! ? xD Han började verkligen SÖKA äpplen. Han gick runt och plockade upp varenda litet som han fick tag i! :) 

Sockersöt <3

 

Frågor om min mejl

På min första variant på headern hade jag skrivit min mejladdress så ni enkelt kan kontakta mig, men tog bort den sen och tanken då var att skriva det i menyn istället :) Har inte blivit av då det är mycket annat med bloggen just nu - så här kommer min mejl:

Bloggmejl:
[email protected]

"Privat" mejl:
[email protected]


"Bloggmejlen" går jag inte in på så ofta som i "Privatmejlen" men där kan också mejl försvinna eftersom jag blir totalt spammad av massa nyhetsbrev och sånt . . . jag är dum nog att inte veta hur man blockar dom heller xD

Om ni har en fråga som ni vill ha svar på snabbt så är det bäst att kommentera, skriv också i kommentaren om ni inte vill att jag ska publicera den eller så :) Jag godkänner ju alla kommentarer innan de publiceras :)

Hoppas ni förstod, fråga bara annars :)


Gamla bilder ?

Skulle ni vilja att jag rotade fram lite gamla bilder från tex ridläger eller från ridskolan ? :P Och kanske gjorde en bildbomb med lite gamla ovisade bilder ? ;) Blir ju rätt tjatigt med samma ridbilder om och om igen nu när man inte kan fylla på med nya varje dag, haha :P


Rico - 5/8

Gick promenad på morgonen, gick bra till slutet då vi blev lite sura på varandra för ingen av oss orkade med att gå bland bromsen xD

I alla fall, på eftermiddagen/kvällen åkte vi tillbaka, mamma uppsittningstränade lite och jag bara körde lite pall. Gick inge bra, han var tokspänd redan inne i stallet, reagerade för ingenting . . . Och så var han lite misstänksam mot klickern, gick bra att röra han mot slutet men det var tveksamt ;) Blev kort träning idag med andra ord. Han fick gå ut i hagen igen efteråt :)

Ska kanske åka tillbaka ikväll, vet inte säkert ännu. Men isåfall bara borsta lite och så :) Håller på att tvätta borstarna nu :P



"favoritfärg" ?

Många har favoritfärger på hästar, inte alltid den färg som man själv har på sin egna häst / favorithäst ;)

Mina absoluta "favoriter" på hästfärger är: (alltså dom som jag tycker är gaaaaaalet snygga)

Apelkastad skimmel


Ljusbrun


Och fux också såklart ;)

Finns en dösnygg apelkastad skimmel i Ricos stall, dock är han ENORM, hans huvud är lika stort som jag typ xD Har sett att han är väldigt fin i dressyren :P

Men det är absolut inte färgen som betyder något, det är hästens personlighet :)

Har ni några "favoritfärger" på hästar ? ;)


Lite länkar och sånt . . .

Är skyldig folk lite länkar här, efter tävlingar xD

JAG, Madde, gästbloggade hos Skäckarna. Så det var helt rätt, Stella :) Och du gissade rätt först ;)

Aliss gissade först rätt - Bilden jag målade föreställde Micheal Michael Jackson (ja, jag har också svårt att stava det ibland xD).

Den första personen med blogg, som svarade rätt på Michael Jackson - minitävlingen - var Josefin :) 

Grattis till alla ;) 

Jättefina bloggar btw, självklart kikar jag in när ni kommenterar :)

Inte bara hästar, dock !



Inte klar denna heller, någon som ser vem det är ?

Den första som gissar rätt får en länkning :) Svårt va ? ;D

Varför gör jag såhär egentligen ?


Jag läser andras bloggar, läser om deras framgångar och träningar och tävlingar.
Jag plågar mig själv utan att själv veta om det ! Inte förrän efteråt.
Grejen med att läsa bloggar, är att man blir så inspirerad, peppad, man vill liksom ge allt - på träning och tävling.
Hann inte komma ut på EN ENDA liten tävling innan det här kom upp.
Jag bara går och tänker, hela tiden,

TÄNK OM vi inte hade åkt till örebro detta året,
TÄNK OM jag bara hade gett upp när han började snurra runt,
TÄNK OM jag hade varit kvick nog att sitta kvar?


Hade det varit annorlunda då ? Eller hade allt bara hänt dagen efter istället ? -.-

Ni som varit med ett tag förstår nog vad det här handlar om. Ni stackare som följt mig hela den här långa resan - ni förstår.

Ni andra - fråga. Det är en lång historia men jag kan berätta den igen, eller bara hänvisa er till alla tidigare inlägg från den tiden.

Herrejösses, låter som att jag är 70 år gammal och tänker tillbaka på tiden när jag var 21 . . . typ xD


EN SAK NI INTE VISSTE ?

Jag har målat av Jack Sparrow från Pirates of the Carribean (lär mig aldrig hur det stavas ? -.-)


Den är rätt gammal nu, och fortfarande inte klar xD Aja, ni känner mig ? ;)

Tanken

Min tanke var att jag skulle sätta mig i hammocken igen med datorn och ritplattan och måla en stund . . . Men fastnade på bloggarna jag läste och kommenterade och nu vill jag egentligen inte sitta mer vid datorn idag, vill ut och göra nåt !

Fixar lite tidsinställda (om det behövs haha) så håll utkik, som vanligt :)


Sadla om ?

Nu är det nog bestämt.

Dags att sadla om !

Vi kommer sälja dressyrsadeln (som dessutom inte passar längre, så annars skulle vi köpt en ny om inte detta hade bestämts) och för dom pengar vi får för den kommer vi ta hjälp av olika tränare (eller en och samma om vi hittar någon riktigt bra i närheten). Vi behöver hjälp med dels uppsittningen/uppsittningsträningen, och dels att "skola om" Rico till Westernhäst.

Många börjar nog formulera en fråga i huvudet, som ni kanske tänkt ställa i en kommentar ? ;) Men Nej, vi kommer inte sluta rida "vanligt" - som många kallar det. Vi kommer inte skola OM, utan snarare skola TILL ;)
     Dressyrlektioner kommer jag fortsätta att ta för att det hjälper mig i hoppningen. Men då i hoppsadeln eftersom jag ändå inte sitter bra i den dressyrsadel vi har. Och istället för att köpa en ny dressyrsadel kommer vi använda de pengarna till att få hjälp med att lära Rico Western. Då kommer jag alltså om möjligt både rida dressyr, hoppa, och rida en del western.

Ser fram emot det, inte bara för min egen skull utan också lite för att min pappa äntligen ska få rida då :) Annars hade det blivit att köpa en TILL häst ! Jag skulle då inte tacka nej till det, men om man ska vara realistisk så är det ju klart lättare, billigare och mindre tidskrävande med EN häst som passar hela familjen :)

Och kanske det ändå blir en till häst i framtiden ? ;) Men då köper vi inte den "för att vi måste".

(Självklart måste vi inte, men dumt om pappa rider flera år på westernridskola och lär sig massor och ändå aldrig får rida den häst vi har !)



<3


Inspiration

Sitter här i hammocken och försöker inpireras . . . Har gått in på massssssaaaaaa bloggar och kikat, kommenterat, men det står ändå still i huvudet !

Får väl bli lite fler outfits och sånt ! ;) Säg till om ni tröttnar, förstår om det blir rätt mycket :S


Rico - 4/8

Cissi kom idag, och tiiiiidigt började vi tömköra :) Han sprang runt som en gud, har bara sett honom så fin en gång förut, och det var sist Cissi kom förra gången och hjälpte till med tömkörningen :D Försöker komma ihåg nu vad hon sa, men är svårt ! Mitt lilla huvud fick ta in en hel del idag.

Efter ca 45 min tömkörning bytte vi till westernsadel och tyglar och uppsittningstränade :) Vi som har gjort det här varje dag (ibland också fler gånger om dagen) märker ju inte så mycket skillnad från gång till gång, inte heller från vecka till vecka.

Men det jag skulle komma till då: Cissi, som bara kommer en gång i veckan ungefär, såg jättemycket skillnad på Rico idag om hon jämförde med tidigare gånger. Innan så har han ju kunnat studsa iväg när vi gjorde det här bara för att en bil körde förbi utanför ! Det krävdes liksom inte särskilt mycket för honom att reagera eftersom han var så spänd. Stod ju på tårna hela passen, man fick ju bara hålla i sig typ xD Ifall att ;)

Men idag så var han så lugn han bara kunde, stod helt avspänt när vi utmanade honom mer och mer ;) För idag kom vi faktiskt ännu ett snäpp längre ! Kortade stiglägrena nåt hål och stod med nästan helt rakt ben (man har väl inte helt rakt ben heller när man sitter upp sen, så behöver nog inte sträcka på benet mer ändå ?). Höll bara i knoppen med båda händerna (så inte balansen fastnar i bakvalvet) och lyfte det benet som ska över sen när man faktiskt sitter upp.

Tyvärr var det sista gången det här året Cissi kom, eftersom vi åker hem nu i helgen.

Men nu vet vi i alla fall att HAN är psykiskt redo för nästa stora steg, att faktiskt sitta upp. Frågan är ju då om ryttaren är redo också ? Jag skulle absolut inte tacka nej till att sitta upp på någon annan häst innan då jag helt förträngt hur man gör :S Och inte blir det lättare heller att komma ihåg när man har en sadel man i princip aldrig använt förut (Westernsadeln).

Han kommer säkert snurra ett par varv, som mest. Reagera får vi räkna med att han gör, men inte på samma sätt som utan den här träningen ! Väl uppe kommer vi ha så roligt tillsammans, jag tror båda parter börjar förstå det nu <3




Rico - 3/8

Blev promenad på förmiddagen :D Sen någon slags paraplyträning på kvällen, och jag kan nu konstatera att det svarta paraplyet var mycket farligare än det blommiga (a) :P

Får väl ta och promenera med Rico i ösregn någon gång, med det svarta paraplyet då såklart :)

Allt är farligt till hästen konstaterat att det inte är det. Så snart kommer han nog inse att det svarta paraplyet inte var så mycket farligare än det söta blommiga ;)





Rico . . .

Du är helt klart värd all tid och arbete vi lägger ner !
Vi kommer klara det här, tillsammans <3

Godmorgon

Godmorgon alla !

Kvart över 8 ska Rico tömköras :) Av mig denna gång, och Cissi kommer och hjälper till och håller lektion :)



MOT STALLET !

Moppar iväg till stallet nu !


Inte min, denna är en ganska så speciell liten moped som jag såg på allaannonser.se ;) Dock såg jag nu att det är samma märke ! xD Baotian . . . Fast denna var mycket speciell, någon slags retromodell ? ;)


Bild


Det är denna bilden som jag skrev om tidigare idag. Jag har målat den i Photoshop med ENDAST 1px & 2px penslar med 100% opacitet, utan att "smeta" eller göra "oskärpa". Ville att det skulle bli så detaljrikt som möjligt, målade den främst för att lära mig en ny teknik.

Är faktiskt fortfarande nöjd med den, även fast jag gjorde den för så länge sen. Men vad jag ser nu (och inte såg förr) är att bakbenen är väldigt korta . . . xD

Hur kom denna bilden till egentligen ? :o

Jag tänkte ta och visa er ! :D

Började med den såkallade "RÖDSKISSEN"

Den följer inte 1px/2px "regeln" eftersom den ändå inte kommer synas i slutet. Bara en skiss. 

Sedan fyllde jag i alla konturer mm med svart.
 

Blir lite olika opacitet och storlek på penseln ibland eftersom jag har ritplatta :)

Sedan dags för att börja skugga lite ( observera att grundfärgen inte var med liten pensel . . . ;) )



Sedan dags för lite mer skugg, sedan detaljer

Börjar alltså uppifrån, gör jag i princip alltid. Alltså börjar med huvudet och de "värsta" detaljerna där. Gjorde lagret med de svarta konturerna (skiss) osynligt.

Sedan lite på resten av kroppen, använde nog 2px pensel där och drog flera gånger så det verkar som större pensel, tex det svarta runt :)

. . . Lite överdrivna detaljer kommer häääääär (a) Men vadååå ? Skulle ju vara detaljrikt XD

Ett av stegen fanns inte i JPEG/JPG så struntade i den :P Har bland annat suddat ut en del av grundfärgen som hade trillat utanför linjerna.

Man och svans

sen lekte jag ju lite också, bytte färger till fux, bronsfärgad, silver, guld mm . . . xD Mycket påhittigt.


Och så fick den prova på att bli skäck också ;D

Synd att så många detaljer försvann när man gjorde skäcken bara ;) men den är finast som den är ändå :P Kanske visar guldvarianten någon gång :) Men inte idag, vill inte reta blogg.se så mycket med alla bilder nu när den ändå har varit rätt snabb (a)



Mimmi <3

Du vet hur lat jag är - totalt onödigt att skriva en sån där lång text som du gjorde <3 Vi vet ju var vi har varandra ! 

DU ÄR HELT UNDERBAR, MÄNNISKA, även om du beter dig som 11 ibland (a)

Vill bara säga att allt du skrev vill jag skriva tillbaka. Men känns som en otroligt onödig grej eftersom du vet att jag skulle säga detsamma om dig som du om mig !

Superfint skrivet, OCH JA - BILDEN VAR VÄLDIGT ONÖDIG ! xD

<3


Min store starke "bloggpartner" :'D

Vad ska jag lära Rico ?

Kanske lite sent för detta, för sommaren är ju nästan slut ! :S Men jag har kommit på att jag vill lära Rico några trick !

Har lite förslag här, men om ni vet nåt annat kul trick så säg gärna till så kanske jag lär honom det istället :D

Så, vad ska jag lära Rico för trick ? Här är några av mina egna förslag: (jag vet att jag har ganska dålig fantasi, därför ber jag om hjälp :P)

Buga?
Spansk skritt?
Nicka el. liknande?

 . . . Det var nog allt :( Är dålig på sånt här, att komma på idéer :S

 . . . Hjälp ?




När man inte kan rida får man ta och hitta på nåt annat ;) Ellerhur ?


En sak ni inte visste

Är att denna bild målade jag med endast 1px och 2px penslar med 100% opacitet. (förutom FÄRGGRUNDEN och den såkallade RÖDSKISSEN, visar i ett annat inlägg)

Kallade den "detaljprojektet" typ xD

Såhär såg den ut när den var klar:

Gjorde den för mer än ett år sedan, hittar inget exakt datum någonstans men det var ett tag sedan :)

Vad tycker ni ?


En liten outfit från HÖÖKS

Tänkte visa outfit med Hööks-prylar :) Tycker Hööks är underskattat från vissa håll :S

Visst, vissa av deras egna schabrak och träns mm "härmar" andra märken inom ridsporten. Jag tycker det är synd eftersom de annars har rätt bra idéer ! Och nej, ALLA deras saker är inte av bästa kvalité, men jag de flesta grejer är både bra och prisvärda !




Ridbyxor: CRW
Ridstövlar: CRW
Lindor: Showmaster
Långärmad tröja: HV Polo (bara i utvalda butiker och på hooks.se)
Träns: Claridge House
Schabrak: Gold Medal
Pannband: Claridge House (swarovski/bling - finns båda)

De "röda" lindorna räknas inte med, jag syftar på antingen de blåa lindorna eller de vita, beror på vad man själv tycker :P Eller benskydd i svart läder :)

Tycks ? :)))))

Sol

Ska försöka våga mig ut i solen, är så svalt och skönt inne men någon gång måste man ut ! xD Kommer uppdatera mer senare idag, lite utrustning, kanske något tips :) Vet inte ännu vad :)

Men håll utkik ;)

Jag kommer tillbaka :P


Äntligen hemma xD

Åkte moppe till stallet.
Hämtade in Rico från hagen.
Försökte få in Rico i stallet.
Gick inte.
...
Det gick.
Bytte till repgrimma.
Gick bort över tågspåret.
Hälsade på en galen och en normal blöt hund (mina såklart xD de hade varit i ån å badat).
Galen hund, normal hund, mamma, madde och Rico gick hem.
Rico och jag gick tillbaka.
In i stallet.
Spraya hästen med myggmedel.
Provade huvor ( Rico börjar få skav av sin nuvarande, mitt på bläsen :( )

Blev att ta på den vanliga ändå.
Lämnade Rico i hagen.
Fyllde vatten i hagen.
Åkte moppe hem.
Duscha och byta om.

 Och nu, Dator.

Det har varit en låååååååååååååååååååååååång morgon . . .


Yeah !

Har nog aldrig haft såhär många läsare på bloggen :* Skitstolt ju !

Och kommentarer är det inte ont om heller dessa tider verkar det som :P

Hoppas innerligt att detta fortsätter åt samma håll ! Ni är bäst ! :D

PS ! Glöm inte att anmäla er till UTLOTTNINGEN :'D Vinnaren dras 12 Augusti, skynda er och anmäl ;)
(Förstapriset är ett digitalmålat porträtt av sin häst, och gissa vem "konstnären" är ? xD)


Mina hjälmar

Tänkte dra ett inlägg om mina hjälmar jag haft genom åren :) Ridhjälmar då förstås :P

Min första hjälm var (förstås, hehe) en JOFA-hjälm, en såndär plastig med öronbyglar eller vad det heter :) Det var för att den var billig och "en säker barnhjälm".

Här e jag med min JOFA-hjälm :)

Min andra hjälm var en CRW, älskade den ! :D Hade den tills jag trillade av Rico på en hoppträning (i vintras tror jag det var). Då kände vi att det var dags att byta, eftersom jag landade på huvudet . . .


Blev att panik-köpa en likadan eftersom vi ändå nästan åker förbi Hööks påväg till stallet varje dag. Men den hade ju förändrats med åren, modellen menar jag :)   
Modellen passade inte mitt huvud, den tryckte som attan på pannan så jag fick röda märken efter varje gång jag ridit . . . Så har den kvar nu som extrahjälm. Typ ifall-att-hjälm, reservhjälm :) Dock fick den stanna kvar i Stockholm denna sommaren, men vi åker ju hem snart så den hinner nog inte bli ledsen :P

Köpte en lamicell master när jag praoade i en ridsportsbutik.

Rea Horze

Upp till 60& rabatt på horze , gäller till och med 7 Augusti :)

Här kommer lite exempel på produkter, men det finns MYCKET MER på hemsidan :)

Horze Hudson munkjacka, unisex
Munkjacka ord. pris 499:-
Nu: 249,50:-

Vändbart dressyrschabrakVändbart dressyrschabrakVändbart dressyrschabrak
Vändbart dressyrschabrak ord. pris 259:-
Nu: 129,40:-

Klubbjacka m/ armågslappar,  sommarstil, barnmodell
Klubbjacka m armbågslappar ord. pris 529:-
Nu: 264,50:-

Horze sommarhandskar, neoprenskaft
Horze sommarhandskar ord. pris 199:-
Nu: 119,40:-

Elite Polyester täcke m/ avtagbara gjordar
Polyestertäcke m avtagbara gjordar ord. pris 569:-
Nu: 341,40:-


Finns som sagt massa mer på hemsidan, så kika in där och kolla själva :) Kanske ni hittar något ni tycker om ? :)

Tips: Bygg eget !

Någon som inte vill köpa ett jättedyrt sadelskåp, men är händig nog (eller känner en snäll händig person) att göra en själv ? ;)

Klicka här då

:)

Klyven

Saknar min lägenhet hemma i Sthlm (insidan xD), med alla tevekanaler, eget rum, köket och typ köksön ! ;)

Men grejen är den att jag avskyr egentligen att bo sådär mitt i centrum - hatar området !, de har tex börjat bygga höga lägenheter alldeles utanför vår balkong -.-

Så kommer sakna att gå i skogarna här, mitt ute i ingenstans med hundarna lösa :( Skulle vilja att den här lilla stugan var lika fräsch och go som lägenheten, men stod kvar här och att Enliden-stallet med alla hästar och hästägare kom hit ! Även mina vänner hemma och i skolan (men den får hålla sig på avstånd !) . . .

Vill att Rico ska få åka hem till sina kompisar ! :S Men vill liksom inte riktigt hem själv, det är ju rätt mysigt här ute . . . (a)


Saknar mitt gamla hus :( <3

Rico - 2/8

Mamma tömkörde en stund, jag uppsittningstränade efteråt. Det gick bra :)

Men vi ska nog ta en paus från själva uppsittningsträningen tills vi kommer hem och kan få ordentlig hjälp med det. Ska börja med pallträning "istället" för att inte slita så mycket på stackars ponny <3 Så han kommer få en liten paus från hängandet och klängandet ;)


Rico - 1/8

Mamma tömkörde en stund bara.

Bättre sent än aldrig

NY MÅNAD, NYA TAG


och smutsig häst, hehe ;)

Chock !

Blev så jäkla glad när jag fick tag i min dator igen, och inte bara för att få chansen att blogga - utan för att redan 7 stycken har anmält sig till utlottningen (rulla ner ett inlägg för att anmäla dig också!) :D Endast ett par timmar har gått, och redan så många ? ;)

Ni är bäst, fortsätt så ! ;)


<3 för alltid du <3

UTLOTTNING !

Tänkte sätta igång en utlottning :) ( som ni så länge väntat på ;) )

Vinnaren får en målad bild på sin häst/ponny (valfri bild)  :)

Såhär gör du för att anmäla dig:

Ladda upp bilden nedanför på din blogg/facebook/bdb och länka till det här inlägget. Länk:
http://ricos.blogg.se/2011/august/utlottning.html
Kommentera detta inlägget, fyll i alla fälten (tex mejladdress är bra att ha så jag enkelt kan få tag på vinnaren). - med en länk till där du la upp inlägget med bilden.



Lycka till !

UTLOTTNINGEN ÄR AVSLUTAD, men kom tillbaka snart så kanske jag startar igång en till ? (:

Mycket utrustningsinlägg

Händer inte så mycket till vardags nu för tiden, inga ridpass eller sånt :( Så blir rätt mycket utrustning, tips på erbjudanden, outfits mm :S Hoppas ni inte hinner tröttna innan det börjar hända nåt här i vardagslivet ! ;) Nu ska jag snart till stallet och fixa allt där . . . Om jag är smart tar jag med kameran, och får väl hoppas att bilderna går att ladda upp sen bara :S Annars kanske det blir en rundtur i stallet ? ;D
   Dock ingen video för då blir det lite pinsamt om någon råkar komma in precis xD Är rätt ensamt just i stallet, men ägaren bor i huset alldeles bredvid så de hör nog mig i stallet då, pratar med mig själv typ ! ;)

Vet inte om de fattar det där med blogg så orkar inte ens förklara :P

Blir förhoppningsvis lite bilder idag :)


50% rabatt

  
Brösta Glen Gordon Winner - Pris 650kr NU 50% rabatt !

Henrikssons Ridsport

Det där med kött

Vad tycker ni läsare om att äta kött egentligen ?

Och hur är det med olika sorters kött ? Fläskkött ? Nötkött ? Vilt ? . . . Häst ?

Fläskkött & Nötkött - Föds ju upp för att slaktas (syftar på stora gårdar, inte "grannens gris" typ), det finns ju ekologiskt men bara för att det ibland är så sjukt mycket dyrare är det inte alltid man köper det tyvärr :( Mår lite dåligt psykiskt av att äta det (när jag tänker på vart det kommer ifrån) men jag är ju ändå uppväxt med det, ingen i min familj har varit vegetarian tex.

Vilt - Förr tyckte jag det var helt fel att äta vilt, tills jag tänkte efter ;) Jag menar, djuren lever vilt i naturen. De föds inte upp för att slaktas. Alltså lever de ett naturligt liv . . . i naturen :P

Häst tex - Har bara ätit hästkött EN GÅNG (som jag vet) och den gången var när vi åt smörgåstårta och jag såg inte förrän efteråt att den där "skinkan" var hästkött. Jag läste nämligen på förpackningen efteråt - dumt gjort - och det värsta var att pappa visste men sa inget ! :S

Häst lever ju ändå oftast i samma princip som Vilt, föds inte upp för att slaktas och lever oftast ett gott liv innan. Men det som verkligen tar emot vad gäller hästkött är ju att man har en relation till djuret. Jag skulle må så sjukt dåligt om jag åt hästkött om kanske 20 år (eller längre) när Rico inte finns kvar ! Dock så har vi ju använt ultrashield (livstid slaktkarens) på honom så han får inte gå till slakt . . . (<3) Det lugnar mig lite hehe . . . För tänk vilken mardröm om man skulle äta hästkött alldeles efter ens egen häst/ponny gått till slakt :( :S Mår illa av bara tanken.

Tror ni fattar vad jag syftar på.


Min lilla filosofi vad gäller kött är att jag inte avstår helt från kött, men väljer att äta vegetariskt så ofta jag kan :)
Och ekologiskt om jag får chansen ;)

Usch vilket äckligt inlägg egentligen, men det där med kött är ganska intressant ;) Alla har ju sina egna åsikter och sätt att leva, tänk om man skulle lyssna på varandra och kanske hitta det ultimata för sig själv ? :P


 


Utlottning får det bli

Det ska bli en utlottning, men jag ska ha en liten "gräns" (har inte bestämt talet ännu) på minst antal anmälda för att tävlingen ska bli av.

Ett ganska överdrivet exempel då, om EN person (vore en mardröm haha) anmälde sig till tävlingen så är det ju helt fel att lotta ut en bland den enda personen xD Fattar ni hur jag tänker ? ;) Om för få anmäler sig så förlorar jag ju ganska stort på det, eftersom priset är lite speciellt
och lite efterfrågat hehe . . .

Ska rådgöra med min närmsta "bloggpartner" och FÖRHOPPNINGSVIS kommer info om utlottningen upp tidigare idag, men kan inte lova - för min bloggpartner har ibland svårt att svara i telefon ;)


Min "bloggpartner" HAHA xD Klicka på bilden för att komma till hennes awesome blogg ;) (blogg.se tycker inte om mig så länken ville inte funka -.-)
Här är länken: http://skackarna.blogg.se


RSS 2.0