Rico - 30/12

Mamma red ut, bort till källbrinksrakan. Det var fint där så hon galopperade mycket ! Både på källbrinksrakan och lilla ridstigen bakom stallet. Och Rico skötte sig super, förstås ;) :)


Miljöträning 29/12 2011 - DEL 1

Mamma knäppte ju lite bilder på miljöträningen ! Här kommer dom :)


Mamma höll i Rico medan jag bytte objektiv :)


Vi lyssnar på Eva som pratar, alla är dock inte med på bild :) Rico "psykar" den farliga dunken som står framför honom ! ;)


Eva visar "påsträningen" (som man kan göra med ett paraply, en flagga eller vadsomhelst) när man "tar bort" det läskiga när hästen stannar/står stilla - då lär den sig att stanna om något är läskigt, istället för att dra. 

Hon tänkte först visa på Rico för hon har kört detta med honom förut, men honom har vi ju tränat så mycket med så han stod ju som fastklistrad i marken, livrädd var han såklart - men han behärskar sig och står stilla för det är det han lärt sig :D ;)


Men den där röda var inte farlig, tycker Loni ^^ Hann tyvärr inte pröva den den stora röda ! Det var Eva som hade tagit med så kan inte göra det "en annan dag" heller :(

Haha ser ni hur Rico tittar på mig ! ? ;) "Aldrig i livet att jag rör den där" ^^


Fler bilder kommer ! :)


Tankar


2011: Året började ganska neutralt, hade bara haft Rico i ett par månader. Jag hade planer att komma ut och tävla till våren och sommaren redan. Jag hade drömmar att kunna komma långt i hoppningen. Jag trodde inte den vägen skulle bli så lång.
   Våren kom i medvind, allt kändes lätt och framtiden såg så ljus ut.
   Sedan en lång ridlös sommar - i motvind.
   Motgångarna bara radade upp sig på led.
   Ända fram till hösten, då vi äntligen kunde rida Rico igen. Där vände det, allt kändes bra igen. Hösten fylldes av framgångar och vi kom ut på vår första tävling - som gick super om man bara bortser från att vi kom över ETT hinder på banan ^^ Vägrade ut oss på första och andra hindret. Sedan dess har han börjat vägra på träning.
   Ungefär DÄR är vi nu, lite motgångar hela tiden - varvat med något positivt då och då.

Men jag tänker börja även år 2012 neutralt, som om 2011 aldrig funnits ! Vi ska kunna hoppa 100cm på träning igen och sitta upp med pallen på stallplan utan hjälp. Vi ska kunna göra i princip allt som vilken annan häst och ryttare som helst kan göra. Självklart har det hänt bra grejer 2011 också, men det har varit alltför mycket motgångar, varenda steg vi tog var i kraftig motvind - kändes det som.

Dags att dra igång tankekraften ! Jag tänker göra 2012 till ett BRA år. Jag ska göra allt jag kan för det. Jag ska ge allt för att nå våra mål och utveckas åt rätt håll.  

Jag kommer strunta i allt som hänt tidigare, med uppsittningsproblemet, vägringarna på träning och tävling, ALLT negativt kommer jag lämna bakom mig. Endast de lyckliga minnena kommer jag spara - Det finns ingen mening med att ha med sig allt negativt från det tidigare året.

Men självklart kommer jag aldrig att glömma 2011, det har varit ett händelserikt år. Men jag kommer INTE låta tidigare händelser stoppa vår väg.


Enda hindret på banan vi kom över ^^

Hur många gånger jag än kommer falla, ska jag ALLTID resa mig upp igen.



Fråga till er

Vad är bäst ?

Att skriva färre inlägg per dag (mellan tre till fem st exempelvis) som är mer genomtänkta och mer läsvärda, välformulerade med mer tankar och åsikter och kanske lite längre, varvat med lite nytagna bilder.

Eller

Att skriva fler korta inlägg varje dag (mer än fem st) som kan bestå av ett inlägg med kort info om dagens ridpass, ett inlägg med ngn bild eller citat eller liknande, ett vardagsinlägg osv osv.


Nya prylar

Tog en vända till Hööks efter stallet, sen hem och äta lite innan jag åkte vidare till Sthlm Ridsport.

Hööks hade en galen mellandagsrea ! Det var få saker som inte var rea på ! ;) Fyndade lite där men inte mycket för vi hade lite bråttom och var ju där igår också :) Stallboken, bytte ett par benskydd till rätt storlek, och en brun huva som var superbillig :)

Sthlm Ridsport däremot hade inte alls så mycket rea ! Men jag fick med mig en ryktborste och HV polo fleecelindor, marinblåa :)


Sånnahär fast marina (hittar ingen bild någonstans) ! Hade nog dock varit lyckligare över ett par ljusblåa som på bilden, för då hade jag kunnat matcha de med två ljusblåa schabrak jag har - ett av dom köpte jag i Globen i år !

Rico - 29/12

Var ju miljöträning idag, Eva Malmström kom och hjälpte oss ! I två timmar höll vi på, om inte lite till. Tror både häst och människa/ryttare var rätt trötta i huvudet efter det ! ;) Mer info kommer i ett eget inlägg ! :) 




Design idéer !

Jag har mängder med idéer till designen, men får inte riktigt ned dom på papper om man säger så ! De flesta är på tok för komplicerade för mig, krävs för mycket hjärna för att få allt att stämma i hela designen ^^ Minns ju hur jag kämpade med den nuvarande - Info bilden hamnade utanför, snett, längst ned, headern var fel storlek osv osv ... Riktigt krångligt !

Det enda som stoppar mig lite nu är att jag inte har några nya ridbilder med mig och Rico. 99% är från innan sommaren, och visst vi hoppade högre då - men vi har ändå utvecklats en hel del sedan dess ! Så ska lägga in gamla bilder nu, och byta dem efterhand sen till våren när träningarna kommit igång ! ^^


Aktivitet !

Idag ska Eva Malmström komma till Enliden och hjälpa oss att dra igång en ny aktivitet ! Det är en slags lydnad-/Miljöträning.

Vi kommer använda oss utav:
Bommar
Boll
Hinderstöd
Rep
Påse på pinne/spö
Dunkar/Pulka
Flaggor
Pressenning
Paraply
Bjällror

Och kanske något mer ! Vi kommer sätta upp stationer, som man går varvet runt ungefär ! Mer info om själva stationerna när jag kommit hem - är inte helt hundra på hur det ska bli ! :)

Ngt är tokfel, kan inte ladda upp bilder -.-

Mer bilder


Bilder är alltid trevligt ... Eller ?

De är bra när man inte har orken att skriva något i alla fall ! Låter bilderna tala :)







Lite blandat sådär :)

Imorgon kommer nog lite vettigare inlägg ! :D


Scapa

Hittade för några dagar sedan ett grönt scapa i gamla modellen, med vågig stoppning eller hur man ska säga :P Pappa gick med på att ringa på den åt mig idag, men den var såld ;( Bara för att vi väntade så länge eller ? :( Det var schabrak + huva ! :(

Efter middagen idag åkte jag och pappa till Rico, mamma var redan där. Pappa skulle ta ur broddarna innan de slits ned för mkt men hovis satte på dom så hårt så fick inte loss dom ... :/ Själv stod jag och huvudmasserade Rico :P Han tyckte det var supermys och stod och sov med mulen nere vid knäna :') Supersöt !


Fyndat

Har varit och fyndat på mellandagsreor idag ! :)

På Hööks hittade vi en vinterridjacka från Mountain Horse, ett par vinterhandskar (fem-fingrars-vantar) från Mountain Horse och ett par benskydd i brunt läder. 

Fyndade gore-tex kängor - till vintrarna som kommer i framtiden, Wellpur kudde och en "vanlig" kudde som var mjuk och skön och lite sportkläder (mjukisbyxor, t-shirts osv osv)

Någon dag ska jag iväg till Sthlm Ridsport (där jag praoade) med Alice :D

Har ni också fyndat något kul ? :)


Rico - 27/12

Jag red ut med Evelinn & Loni & Sarah & Arizona. Tre ekipade med mig och Rico alltså :)

Det stormade lite men inget farligt ^^ Dock blev vi lite oroliga när träden knakade, då skyndade vi oss därifrån ;) Red lite i skogen bakom stallet, sen red vi tillbaka på stigen som går förbi Bergas hagar. Där small det !

Vi hade precis ridit över ett litet dike och gått över en rishög (grenar, inte ris som man äter :P), när Rico började galoppera på stället (alltså han tog sats, drog in rumpan och sköt iväg) !  Alldeles framför oss var en gren alldeles i huvud/axelhöjd (om jag sitter på Rico), och jag tänkte typ "neeeej nu kommer jag galoppera in i grenen och jag kommer flyga av !" men jag hann faktiskt ducka :o Svårt dock att bromsa samtidigt som man lutar sig framåt/duckar ^^

Sen började de andra hästarna skena iväg, de var framför mig (jag red sist). Arizona gick först, sen Loni, sist Rico. Jag fick stopp på Rico först, inte så långt ifrån diket ! Men jag kände att han började explodera igen så satt av innan han började igen ... I och med att det var massa grenar vi gick igenom innan trodde jag att det kanske kunde varit en gren som fastnat i svansen på honom, att den hade släpats efter honom menar jag ! Det har han blivit lite rädd för en gång förut, dock aldrig skenat iväg men skuttat iväg lite har han gjort ^^ tills den lossnade :)

I alla fall, Loni och Rico stannade och vi satt av. Stackars Sarah däremot flög in i ett träd :/ Och Arizona sprang hem ! Inte så långt hem som tur var ! Therese fångade henne påväg ned till hagen.

Är sjukt glad att Rico stannade när jag sa åt honom ! Trodde nästan inte det själv ^^ Var inte sen med att hoppa av, han fick faktiskt lite ryck sen också, sprang faktiskt mig när jag ledde honom påväg hem ! :o :s Skönt att jag hade västen på mig, blev ett litet dunk i ryggen kan man säga, några hundra kilos häst ^^
Men han hade nog inte dragit särskilt långt om inte de andra hästarna sprungit iväg utan honom ! Han fortsatte ju för att han inte ville bli lämnad kvar ! Tur att Loni stannade annars hade han nog följt med Arizona hem -.- ;) 

Wooh, blev ett litet äventyr det där ^^ Men allt gick bra ändå, inga skador på varken häst eller ryttare ! Fast jag trodde faktiskt jag skulle få den där stora grenen i ansiktet :o Riktigt läskigt ! 

 


Bilder

Försöker få ihop några hoppträningar för Andreas ... det är rätt komplicerat med tider, jämna och ojämna veckor, ska prata med alla i den blivande gruppen ... men det ska gå !

Idag tänkte jag åka till hööks och fynda lite, ska vara där när dom öppnar ! :) Ska i första hand leta rätt på en vinterridjacka, utifall att vintern kanske kommer någon gång nästa år ^^ Nu rider jag i reflexfleecen eller bara en ofodrad softshell :) Det funkar när det är såhär "varmt"

Igår efter jag red ut så fick Rico lunch inne i boxen, men när han var klar var ju inte Zebb klar ute så vi gick upp på volten en stund och fotade, myste lite ^^ Dock ville han inte ha med mig och göra idag riktigt, han gick mest och tjuvade åt sig grässtån från andra sidan staketet ! ;)

Men det blev lite bilder, med konstiga inställningar dock ! Ena sekunden befann han sig i skuggan, då vart bilderna mööörka ... sen kom han ut och stod mitt i solljuset (solnedgång) och då vart bilderna lite för ljusa ^^ Svårt att hinna med det där, när man inte är så van längre :)

Dom är lite halvkassa men de funkar väl i ett mindre format :)






kommer mer bilder :)


Lite sugen

Vill komma ut i alla butiker och fynda i mellandagsrean ! :D

Är dock lite sugen på att köpa andra saker också, som tyvärr inte är rea på ! ;( Tex skulle jag vilja få tag i några lite färgglada gummiboots, tycker de "vanliga" bootsen inte är så praktiska. Gummibootsen går ju bara att skölja av så försvinner all smuts och lera :) Fast vi har vita boots vilket inte är så fräscht efter ett antal dagar i geggig hage ^^

Vore därför skoj med nya gummiboots i lite fina färger, tex som någon av dessa - vet dock inte hur de är i passformen och storleken osv osv ... :)

Bell Boots i Pastellfärger


2011-2012

2012 är som en ny dörr som just öppnats, nya möjligheter står framför mig ! Jag har bestämt mig, 2012 SKA bli ett bra år ! Jag ska ge allt och kämpa för det jag vill. Inte lite havdant som det varit under detta året.

Nej, antingen ger man allt eller inget. Och 2012 ska jag ge ALLT. 

   •Vi ska börja året i Januari-Februari med träningar för en av mina gamla ridlärare, Andreas. Det känns tryggt att åka till någon man känner och börja ta itu med eventuella problem och svårigheter i hoppningen. Jag känner att vi inte får ut så mycket när vi rider de första gångerna för någon ny tränare - självklart lär man känna tränaren och tränaren lär känna oss som ekipage ... Men det kommer dröja ett par gånger och jag vill att vi ska utvecklas direkt ! 
   •Vi ska också iväg på Pay & Jumps - alla som vi kan åka till ! Börjar på Runsten på någon pyttehöjd bara för att komma runt utan problem ! 
   •När vi kommit iväg på ett antal träningar och tävlingar - och allt går bra - kommer vi börja fundera på några tävlingar.
   •Sen, när volten har smält och torkat upp (efter snön som - kanske - kommer ?) så kommer jag träna för Therese igen. En gång i veckan i dressyr, eventuellt att jag byter ut vanliga dressyren mot en privat dressyr så jag lär mig lite extra. Och en gång varje/varannan vecka i hoppning eller markarbete ! 
   •Vi ska klättra i backar så ofta det går, höja tempot lite på skrittpromenaderna och variera träningen så gott vi kan ! Tex: En dag vila/skritt/miljöträning från marken, en dag en lugnare runda i skogen, en dag klätter, en dag dressyr, en dag hopp/markarbete, en dag dressyr/tömkörning, och en dag en lite längre uteritt ... :)

Ojoj får korta ned det här inlägget lite, kommer en utvärdering av 2011 och lite mål och planer inför 2012 - lite närmre nyår så det är helt relevant ^^


Vi får se vad som händer i det nya året, och i sommar ! Kommer bli spännande att se vad som händer under hela 2012 ! :D


Nämen titta här !

Inte visste jag att ELLOS hade hästgrejer !? Tydligen är det halva priset på dessa prylar, nästan löjligt billigt ! Och hemmaschabrak kan man ju inte ha för många av ? 

De hade inte särskilt stort utbud, men himla kul att man hittade något i alla fall :D



Gå in och kika HÄR på de fantastiska priserna ! :) Skulle absolut tänka mig att köpa schabraket i grönt, och matcha med lindorna :D Synd att det inte var hals på flugtäcket ! Avtagbart vore bingo ! Vårt bucas sitter tyvärr inte så bra på Rico, halstäcket är jättestort och det är jättetajt vid bogen :( Så vore inte fel med ett nytt billigt (som en tjej hade sagt var bra också, som hade "recenserat" den) :)


Lite saker ni inte visste om mig

1. Jag blir riktigt nervös när/om någon står eller går bakom mig ! (särskilt när jag är inne på datorn, då blir jag jättenervös, vet inte varför)

2. Jag har ett ganska kasst engelskt uttal ... :$ Snubblar på orden - ingen fattar vad jag säger ? xD

3. Jag är livrädd för mjölk som gått ut datum på ! Även oöppnad :o Vägrar dricka det, även om någon annan smakar först ! Detta för att jag en gång, när jag var törstig och inte kollade datumet, drack ett helt glas sur mjölk och kände inte smaken förrän jag druckit klart :s Sen mådde jag jätteilla ! Kommer aldrig göras om !

4. Jag har ETT mvg i höstbetygen - och det är i bild !

5. Jag tror alltid att jag är rikare än jag är - jag planerar att köpa massa (dyra?) saker sen inser jag att jag inte kommer ha råd ... ;) ( tex den tröjan, dom ridbyxorna, det objektivet och den ritplattan ... osv osv ) 



Tomteluva






Satte på luvan i hagen när jag skulle hämta honom, och han hade på den hela vägen upp och under hela tiden han åt lunch-höet inne i boxen :) Supersöt, han verkar vara född i en tomteluva ;) ! ^^


Svar

Kommentar/Fråga: Superfin bild! Skulle vara kul om du kunde ha en ny tävling snart =) fast om du tycker det tar lång tid att rita en bild som vinst kan man ju bara vinna nått enkelt som en länk eller nått =)

Svar: Jag skulle faktiskt också tycka det var roligt att ha en ny tävling/utlottning ! Normalt sett tar det inte särskilt lång tid att måla för mig, egentligen tar det "bara" mellan 2-6 h ^^ (kan ta kortare, och längre, tid - beroende på vad det är för bild, hur avancerad den är osv osv)

Anledningen att utlottningsbilden tog sån himla tid, är att jag började på den direkt när höstterminen började. Skolan bara spottade ur sig mer och mer läxor och prov och jag hade inte en sekund över att sätta mig och måla ... Och sen glömde jag bort den, och kom på den varenda gång jag hade bråttom iväg eller så ! :/

Men det var väldigt populärt att ha målad bild som pris så det skulle jag kunna tänka mig, då jag verkligen tycker om att måla ! - fast nästa gång ska jag inte avsluta tävlingen / dra vinnaren i slutet av ett lov, utan i början av ett lov ! Då kan jag nog fixa bilden inom en vecka och skicka den till vinnaren ganska omgående !

(haha fin handstil jag har ^^) Bilden är utlottningsbilden som då var halvklar :) Eller egentligen bara påbörjad :)



Efter stormen ...

Kikar på sammandraget från Globen, nu medan jag skriver :)

Stormade ju lite inatt så blev en del nedfallna träd ...
Började därför med att gå en runda i hagen och se om något träd trillat ned på elstaketet någonstans, men det var inget :) På vägen längs med hagen hade det dock trillat ned flera träd (3?-4?) ! De var riktigt stora också, och de stackars tomtägarna (vars träd hade blåst omkull) stod där på vägen HELA DAGEN med motorsågar och sågade träden i bitar, så de kunde lyfta bort de från vägen !

Ett träd hade fallit ned mitt över stigen i skogen, där vi brukar rida när vi ska till Lilla Ridstigen, fick ta en stoooor omväg vilket var lite jobbigt :/ Stocken var för bred för att kliva över !

Sen var det också ett träd som trillat i backen upp till Lilla Ridstigen ! Precis i axelhöjd, så kom varken över eller under med hästen :/ Synd ! Måste rida runt allting :)

... och strömavbrott !
Var kolsvart i stallet, och mörkare blev det när solen gick ned utanför också ! Alla som hade pannlampa hade dom i högsta hugg, mockade också Ricos bok i kolmörkret ... -.- !
Vi hade inget vatten, vi hade inget lyse i stallet, på volten och inte heller gatulysena fungerade ! :( Men vi har el här hemma i alla fall - det var tur !


Ungefär såhär mycket såg man NÄR MAN HADE PANNLAMPAN PÅ xD Okeeej lite bättre såg man, när man fotar kommer ju allt damm med också så blir ju ännu sämre sikt !

Rico - 26/12

Mamma tömkörde, sen sadlade vi om till westernsadeln så satt pappa upp och red ut en sväng i skogen ! Gick super ! :D

Det var kladdigt och äckligt på volten så han hade ingen vidare bjudning i tömkörningen, släpade mycket benen bakom sig, men vissa delar var han faktiskt fin ! :)



En av de första bilderna som togs ! Var solnedgång så vart lite skumt ljus bara ... :) Han gjord åkte fram jättemycket i början, sen när vi bytte varv passade jag på att dra bak den och spänna lite !


Outfit idéer !

Har fått mängder med idéer till outfits ! Baserat på någon av sakerna jag har, tex ett schabrak eller pannband eller så :)

Här kommer en:


Den blev inte så fullproppad, utan grejorna är rätt glest placerade .. :) Hinner inte beskära den så får vara så ! Ska åka till Rico nu, han ska tömköras för volten är nyharvad och fin :D


Grimman !

Här är lite bilder på det gulliga mönstret på grimman ! Vi fick den av Mimmi i julklapp :D


 



Den är MYCKET omtyckt kan jag säga ! :)


Rico - 25/12

Gick inte att tömköra för volten hade inte tinat :/ Men mamma red ut istället medan jag mockade - och jag fotade grimman ! :)

Hon red i skogen bakom stallet och på ängarna, om jag fattade det rätt :) Lite klätter, lite skritt, lite trav, lite galopp :)


Juldagen

Idag ska Rico tömköras på volten, kameran åker med såklart. Men det är lite bråttom för vi ska åka iväg till släkten och äta julbord vid 2 ... :)


Jättegammal tömkörningsbild :) Den är riktigt uttjatad ! :P



Klapparna

Hoppas det inte gjorde så mycket att uppdateringen var lite sådär igår ... Ni kanske känner till Julaftonsstressen ? ;)

Fick massa roliga/fina/användbara klappar igår, bland annat presentkort, kameraminne, usb minne, morgonrock, Mountain Horse tävlings t-shirt/skjorta, funktionströja (behövs verkligen) ... osv osv ... kommer bilder på vissa saker sen :)

Fick en superfin klapp av storebror ! Är ganska ömtålig och har med hästar att göra - särskilt Rico -

Någon som kan gissa vad det är ? ;)


Suddiga bilder ... GOD JUL

    

Jag och Rico önskar er en RIKTIGT GOD JUL ! :D Hoppas ni fått något ni önskat er ! :) <3


Rico - 24/12

Blev Julaftonsritt kl.8, han var lite spänd i början med det släppte sen ! Vi red en sväng på gatorna, en runda jag faktiskt aldrig ridit förut ! :) Var ute i 45 minuter ungefär. Red också med tomteluvan såklart ! :)

Han var inte galet positiv idag när vi red tyvärr, inte som han brukade ! Men det är väl förståeligt när han trodde han skulle gå ut i hagen, men fick gå en tråkig runda på gatorna istället ;)

Efter uteritten var det grötätning uppe i klubbstugan, åt gröt, drack glögg, och fikade med saffransmuffins och saffranslängd :)

Glömde kameran hemma, så blev lite mobilbilder bara - med sämst kvalité ! Suddiga och konstiga :/

Men de kommer upp såklart, ändå :)


Målat (klart?)

Skäms så mycket att det tagit så hemskt lång tid, men har precis gjort klart bilden till Vinnaren av Utlottningen ! Och måste ju visa den här ! ;) Tur att tjejen som vann inte hade så bråttom med att få den i alla fall !

Såhär blev resultatet !


Den är inte helt fantastisk, lite konstigt med perspektiv och lita kladdigt här och där ! Men om jag kommer måla mer på den i framtiden kommer jag skicka den förnyade versionen till Julia, som hon heter, för den ser enligt mig inte HELT klar ut ... den behöver mer jobb ! :) Men ville få klart den och skicka den innan jul så hon i alla fall får se hur den ser ut :P

Nu när jag tittar på den mer så hittar jag bara ännu fler fel, saker jag vill ändra på ... -.- Hoppas att inte alla som ser den är lika petiga som jag ! :o

Vad tycker ni ? Är den OK eller ? :P






Julklappsbyte

Jag och Mimmi körde även i år vårt Julklappsbyte :D Vi brukar träffas på Julafton men eftersom jag bor mycket längre bort nu så blev det dagen innan :) (för 2 år sedan bodde jag nästan granne med Mimmi, vi bodde på varsin sida av vår gamla skola (År0-år5).) 

 Fick en SUPERSÖT grimma som ska testas och fotas idag eller imorgon :D Och ett par limegröna stövelstrumpor ! Strumporna hade jag pekat på i Globen Annexet i år, men det fanns bara pyttesmå storlekar kvar så blev ett par mysiga ullsockor för mig istället :)

Vi brukar ge en hemlig present och en present som vi vet, alltså någon man sagt till den andra att "det där vill jag ha i julklapp av dig" ;) Men i år vart det två hemliga klappar istället, och varsin till klapp kommer också :)

Bilder kommer som sagt :)

Rico - 23/12

Mamma red Rico, och jag red Madicken barbacka ! :) Vi skrittade mest, men travade litegrann också vid sidan av vägen där det var grus ! :) Red på gatorna, en kortis på ängen och upp på berget/skogen uppe på ängen, utforskade lite där och red hem sen på gatorna :)

Vi var väl ute 1h eller kanske lite mindre, kollade inte på klockan :)


Imorgon är det jul...

Imorgon är det julafton ! Vi har inte klätt granen här hemma ännu, så det känns inte så jätte-juligt tyvärr ! Men ikväll blir det uppesittarkväll eller vad det brukar kallas :)

Dock kommer jag ändå gå och lägga mig hyfsat tidigt, för ska upp tidigt imorgon - ska ut på julaftonsritt med några i stallet ! :D Blir tomteluvan på !



Fast ... det är jag som ska ha tomteluvan förstås ;) :D

God Jul på er ! :)


Rico - 22/12

Visade en tjej ridvägar idag, drog med stackarn på långtur ! ;) Först tänkte jag visa vägen bort åt Kungens Kurva / IP / Juringe hållet eller så, men jag tänkte att hon skulle få mer användning för flera små vägar för till Kungens Kurva rider man inte själv en vardagskväll ;)

Drar inte alla vägar vi red, för vi var ute i 2 ½ h :P Men vi travade en del, klättrade, skrittade på gatorna, utforskade lite nya vägar och så :) Visade henne NÄSTAN alla ridvägar jag kan i närheten :P


Header

Höll på att skissa igår kväll vid 23, låg i sängen och skissade så blev inte så jättesnyggt haha :P Men kan ni gissa vad jag skissade på ? ;D

Aha, jag har redan avslöjat mig i rubriken :$

En header såklart ! Jag bara brain-stormade och skissade ner alla möjliga alternativ, sen ser jag ju såklart efterråt att oj den där var fin, eller usch den såg förskräcklig ut ! ;)

Har ni fått ihop några jag tycker om, men funderar på om jag ska göra något enkelt och stilrent eller något mer speciellt och utstickande ?

Farthinder

Nu har vi ÄNTLIGEN fått våra FARTHINDER utanför stallet ! :D Trodde verkligen inte att vi skulle få det, för det var tydligen jättehöga krav, vi var till och med påväg att göra egna sånnahär stora bort med blommor som man ställer mit i vägen, hoppas ni fattar vilka jag menar ^^ Jag tror kraven var att minst 85% av de som körde förbi där skulle köra minst 37 km/h - och det är ju en 30-väg, och många som kör förbi där saktar ju in precis för att parkera vid stallet, det är ju ändå 15 hästägare som kommer minst en gång om dagen ;)

I alla fall, de satte upp fartkameror/hastighetsmätare vid stallet - för rätt länge sen ändå, när jag fortfarande körde moppe ! (har ju ställt av den inför vintern nu)

Så nu har vi fått våra farthinder/gupp på två ställen på vägen förbi stallet ! En av dom är alldeles vid Ricos hagar, vilket är bra för det är inte så lämpligt att köra i 50 km/h (som vissa galningar gör på en 30-väg) förbi en person som håller på att ta in två hästar ... varav en kanske är bilrädd ? ;) Vägen är ganska smal ...


Guppet vid hagen :)


Inlägg på G.

Har påbörjat lite inlägg idag, några korta och några långa.

Känner att morgondagen kommer bli fullspäckad. Ska slå in klappar, städa rummet, fixa i stallet, klä granen, göra lite julgodis - och blogga, äta och sova ... som vanligt ^^


Knäppte en helt random mobilbild när jag var och hämtade honom i hagen :P Han är så närgången när man tar fram mobilen eller kameran och fotar ;)

Apropå att fota ... tänkte ta med kameran i morgon och fota lite i snön, men fick veta nu att det ska bli regn ... :/ Hoppas på att det för det första inte lyckas regna precis när jag är där och vill fota, och för det andra hoppas jag att inte all snö regnar bort :( En himla konstig vinter detta har varit hittills, det verkar ju redan vara vår och börjat töa !? :o




Nya täcket ;)

Här kommer bild på nya täcket ! :) Tycker det sitter bra på honom, han ser ännu mer ponnylik ut tycker jag :D Fast gick inte att ta bild från sidan i stallgången, var för smalt ^^ Men det kommer nog när jag går ut i hagen och fotar :D


Trött liten Rico efter långturen idag <3 :)


Pay & Jump

Tänkte anmäla mig till Runstens Pay & Jump efter nyår :) Tänker köra på en låg klass, typ 70-80cm eller så :) Bara för att vi ska komma runt banan ! :) För jag tror att om vi åker på några pay & jumps nu i början av 2012 så kommer vi kunna åka på RIKTIGA tävlingar sen också ;)

Kommer också åka på en del träningar på borta-plan så han vänjer sig vid nya miljöer och lär sig att han INTE får åka hem till sina kompisar om han vägrar ut sig haha ^^





En sak jag skulle vilja göra, nån gång.

En sak jag tro att jag aldrig gjort, är att rida till musik !

På ridskolorna hade vi inte musik på när vi red, ridläraren pratade ju och då kunde man ju inte ha musik på också ^^

När vi köpte Rico och flyttade in på Enlidens stall så hade vi ju bara utebana där. Annars är det ju rätt vanligt att man har en radio i ridhuset eller så :)

När vi var i Örebro så red vi ju aldrig, tyvärr, eller jo - jag hann rida EN gång i ridhuset, men det var 10 min medan mamma gick och hämtade tömkörningsgrejor :/ Så ingen musik där heller !

Jag tycker det är rätt trist, jag har ju alltid velat rida till musik ! Självklart går det att fixa musik på volten, men det kommer inte höras så bra och dessutom måste man antingen ha en radio som går på batteri eller en väldigt lång sladd att dra från tex klubbstugan ! Lite krångligt :/

Nu när jag tänker efter har jag faktiskt ridit till musik två gånger, det var på vår första dressyrtävling på Farsta Ridskola, och vår första hopptävling i Botkyrka (någon som minns dem fortfarande?) när vi vägrade ut oss, haha :) Men man brukar inte höra musik när man tävlar för det är rätt låg volym och man tänker ju inte på det när man rider så fokuserat - som man gör på tävling :)


bild från efter vårt första hoppass :)


Grön-guld

Tänkte göra en outfit men tog så sjukt lång tid att leta efter bilder på produkterna, så blev en superenkel variant bara för att jag inte skulle komma tomhänt efter en hel morgons outfitpysslande ^^




Ändringar ?



Om alla ni skulle komma på EN sak var som ni vill att jag ska ändra på i bloggen - kan vara uppdatering, bakgrundsfärg, typsnitt, header, fler åsiktsinlägg, färre av dom sorts inläggen osv osv ?

Vore verkligen jättesnällt av er alla om ni bara kunde slänga in en liten kommentar nu när jag tex håller på att ändra i designen ! Så jag inte ändrar på det ni tycker är bra, och gör något fult av det ^^ Just nu känner jag mig lite lost faktiskt, vet inte hur jag ska göra men jag känner att jag måste göra NÅGOT med designen, ingenting passar ihop ju !

Tack <3

Rico - 21/12

En i stallet hjälpte mig hålla emot sadeln bara, sen red jag iväg en runda i skritt själv :) Ridstigarna intill asfaltvägarna hade frusit, och Lilla Ridstigen red jag inte så mycket på för där var det så mörkt och det bor en älg där ! :o ;)

Blev en runda upp i skogen bakom stallet, till lilla Ridstigen, det var becksvart därinne, man såg bara snön på marken liksom ^^ Hade ju pannlampa men den är lite halvbra sådär :) Så red på gatorna en bit sen skrittade jag lite uppe på volen de sista 5-10 minutrarna :)

Var ute i kanske 30-40 min, en lagom runda eftersom jag hade lite bråttom efterråt.


Ni

Ni är ju nästan mer aktiva än mig ibland ^^ Ni kommenterar på sjukt bra och det gör mig jättetaggad :D

Blev ju inte så mycket uppdatering igår, jag var ju hos en kompis på kvällen och innan det i stallet, och innan det jul-avslutning i skolan :P


Favorit i repris - barbacka



Jag minns hur glad jag var där ↑ :D <3


Jullov :)

Nu är det äntligen jullov ! Kom hem för kanske en halvtimme sedan, bör åka till Rico senast om en timme för jag ska bort till en kompis på födelsedags"kalas" ikväll ^^ 

Idag är det jag som ska rida, troligtvis en runda ute, för jag gissar att volten inte ser så jättekul ut i det här vädret ! ;)

Kameran får nog stanna hemma, för jag kommer inte ha tid att stå och fota trots att det är ljust och fint ute såhär dags :/


Bild från förra året :)


Att hissa och dissa



Vad jag märkt under den tiden jag bloggat aktivt, och läst flertalet bloggar dagligen, är att många börjar eller har börjat med "Hiss och Diss" på sin blogg. Även jag skapade en sådan kategori när jag började blogga. Man tror att det ska locka till sig läsare och göra bloggen roligare och mer intressant - när det (enligt mig) i själva verket är tvärt om - tyvärr ?   

Jag tycker verkligen inte att 'Hiss och Diss' är något vidare bra egentligen ... 'Hissningar' är ofta roligt att läsa om, det handlar ju om positiva åsikter ! MEN att dissa PERSONER, BLOGGAR eller UTRUSTNING tycker jag inte är bra alls. Det gör bara bloggen negativ och det sänker verkligen den som skrivit det !

Dessutom, om en av läsarna har den utrustning som bloggaren Dissar kanske hon/han (läsaren) blir ledsen eller skäms över sin utrustning :/

Men det finns också 'Dissningar' som kan framföras på ett moget sätt (som inte är riktat mot någon/något), ett exempel är om man har köpt en produkt nyligen som gått sönder efter första eller andra gången man använt den - det är mer för att varna läsarna för dålig kvalité eller dålig hållbarhet. Jag tycker dock att det ändå är onödigt att Dissa saker och ting.

Personligen vill jag att min blogg ska vara positiv och jag skulle ALDRIG i nuläget publicera en fet diss riktat mot tex en person som driver en blogg. Oavsett vad som har hänt innanför eller utanför blogg- och ITvärlden, om man är osams med någon eller om man tycker någon har en ful design, dålig blogg eller liknande - oavsett vad så bör man inte Dissa folk åt höger och vänster så som många gör. Det skapar bara en negativ stämning på bloggen, upprörda läsare, man tappar helt respekt från alla runt omkring.


Rico - 20/12

Mamma red ut med westernsadeln och pappa gick med.

Pappa uppsittningstränade också, alltså han ställde sig upp i sadeln på båda sidor, bara för att se vad Rico tyckte och tänkte om det - och Rico skötte sig (såklart<3) super :D Så snart blir det att pappa ska börja rida honom lite då och då också :)


Rico - 19/12

Mamma red i skogen i ca 30 min.

Words

(Någon väldigt klok/vis person hade skrivit detta högst upp i hörnet på whiteboardtavlan i ett av klassrummen/lektionssalarna på skolan)



Någon som håller med denna person ? :)


Ni Är Välkomna !

Det är så roligt att det har hittat hit fler läsare hit, och ni kommenterar på mycket flitigt måste jag säga :D Och det gör mig så himla motiverad ! Så sjukt roligt ! :D

Dock dog mitt inspirationscentra/inspirationscentrum i hjärnan igår när jag uppdaterade och skrev av mig rejält ! Borde sparat lite tankar och idéer till dagar som denna - när man kommer hem sent och är trött och efter en tyvärr stallfri dag ^^ Har sysslat med andra saker, som att köpa julklappar :D 3 flugor i en smäll vart det, på samma affär ^^ :)

Åter till ämnet, måste bara säga (igen) att jag är väldigt glad och tacksam över era fina kommentarer och ni är välkomna att STANNA här på bloggen :P Om jag uppdaterar lite mindre en dag, så tipsar jag er att läsa lite i arkivet ! Finns mycket gammalt intressant där ! ;)


Life is tough



When you stand up
you're gonna be shot back down
When you're down
you're gonna be stepped on

...

it's no secret
you fall down
you stumble
you get pushed
you land square on your face
..

But every time that happens
You get back on your feet
You get up just as fast as you can
No matter how many times you need to do it

...

Remember this
Success has been continued to be defined
as getting up one more time than you been knocked down







Varför fokuserar vi på det negativa ?

Såg ett väldigt bra inlägg om ... jaaa att tänka positivt och så :P Tycker alla ska läsa det, särskilt så ni som fokuserar mycket på vad som gick dåligt på dagens ridpass osv osv :)


Dagens film



Lyssna med musiken till, annars blir det inte samma sak :)


Extratäcke

Täcken går sönder, täcken blir blöta (och torkar inte förrän flera dagar efter -.-) - täcken behövs !

Vi har määäängder med täcken, och hälften är hål i eller att någon del har gått sönder.

Just därför passade vi på att köpa ett ute-vintertäcke ( dock utan hals så inte för de regniga dagarna eller dagarna med snöblandat äckligt regn ;) ) som var extrapris på på hööks :)


Med 300g fyllning :) Har inte provat det ännu men bilder kommer nog på den :)

Kommer nog mest användas som extratäcke om något täcke har blivit rejält blött eller om det gått sönder :P



Värmebalja

Mamma köpte, tillsammans med Zebbs ägare, en värmebalja att ha i hagen över iskalla vintern ... Allt gick jättebra, vi beställde den på Börjes och fyllde den, ställde ut den i hagen och allt. Men sen så fick vi veta att det INTE ALLS gick att ha den på samma el som elstaketet, så vi skulle bli tvungna att gräva upp hela vägen fram till hagen och gräva ned en lång tjock elsladd. Som många kanske vet har vi en bit till vår hage ... Så där sprack det helt ! Vi är bara 2 stycken i vår hage nu och det blir på tok för dyrt att gräva upp hela vägen, köpa elsladdar som ska vara speciellt material och bla bla bla, och dessutom måste vi anlita en dyr elektriker som gör allt åt oss :/

Så vi har bestämt oss för att sälja den ... :( Blir för dyrt att dela på bara två personer !

DOCK kommer vi göra en "egen" variant, som är isolerad på sidorna och så kommer den ha ett lock över nätterna :) Jag tror det kommer bli super bra faktiskt :)

Värmebalja populär till hästar.


Jobbar på önskelistan igen

Kämpar på med min önskelista, även fast de flesta säkert redan köpt ... ^^

Består av filmkamera, lite systemkameragrejer, massa presentkort/pengar, påslakan (? XD har typ inga att byta med), skal till Iphone, pullarnosgrimma ...

Aaaa det var väl allt !

Alltså, jag vill ha massa saker - men det är få saker som tex mor- och farföräldrarna kan köpa ! Tex limegrönt scapa schabrak (måste beställas eller hittas på blocket/hästnet tex) , nya ridbyxor, benlindor som matchar något schabrak osv osv ...

Nu ska jag börja tänka på vad jag ska KÖPA för julklappar :s Åker inte idag, men imorgon ! :D

Här är några:
Mammas och pappas present: ska storebror fixa då jag inte vet hur man gör :s
Mimmis: fixad, om jag inte ska köpa mer ...
Therese: Ska fixa ...
Storebror: Ingen aning vad jag ska köpa :o Han är minst lika dålig som mig på att skriva önskelistor ! ;)



Smörjning


Smörjde igår Ricos Inte-Så-Fräscha-Magplatta :) Grus och lera hade torkat in för jag inte smörjde den direkt efter senaste hoppträningen ... Men använde mig av min Awesome Sadeltvål-spray och en äcklig vit trasa som inte var så vit efterråt ;)





Som ni kanske ser är den brun egentligen ;) Och välanvänd, det är några riktigt snygga repor där :P

Den kommer behövas smörjas fler gånger snart ^^ Den är ingen vacker syn ! ;)


Morgonblogg

Blev lite morgonbloggning idag :) För jag börjar inte förrän 10 över 10 med idrott, och gick upp strax innan 7 ^^ Tanken är att jag ska åka och handla julklappar i eftermiddag ... inget stall alltså !

Får se hur det blir med det ! ;)


Glad hästägare ...


Det känns så himla roligt att ha häst just nu !

Trots blasket och slasket ute så känns det bara så himla bra !

Tidigare har det varit som en riktig berg- och dalbana, ena dagen har allt gått super och det har känts roligt, och andra dagen har något gått åt skogen och bara massa motgångar !

Nu är jag mitt inne i en sån tid där allt känns så himla roligt ! Lite för att stall- och hästlivet blir mycket enklare nu när alla läxor och prov är klara, men absolut inte bara det ! Jag vet inte vad det är, allt känns bara så enkelt. Allt känns helt rätt.

Kan ni till exempel tänka er att jag NJÖT av att rida ut i blåsten för några dagar sedan, med snöblandat regn smattrande mot ansiktet hela vägen ?

Det känns så himla positivt och så himla bra, går KNAPPT att sätta ord på det !

Det är liksom detta man drömt om, när man drömde som liten om att ha egen häst, att allt bara går på räls med härliga uteritter och mys i stallgången, roliga träningar (som dock inte kommer bli några på ett tag vad jag vet) med sin bästa vän på fyra ben.

Dock är det inte alltid det är såhär härligt att ha häst, det är mycket slit och jobb, blod svett och tårar eller vad man brukar säga.

Men tårar kan också falla av glädje ...


Fy tusan ... undar om du förstår vad Du betyder för mig ?


Vad tycker ni ?

Om jag gör headern lite mer vintrig och passande till årstiden + bakgrunden

... är designen okej då ? Eller spyr ni på den ? ^^ ;) Ska ändra i headern så fort jag får tid över ! Byta bilder och ändra lite färger osv osv :) 

 

Kristallklart ?

Eftersom ingen någonsin frågar något här på bloggen, så antar jag att allt är kristallklart och det finns inga frågetecken ;) Vilket förstås är underligt, eftersom många inte förstår riktigt vissa saker, tex vad som egentligen hände där i somras ? Några av er kanske har gått tillbaka i arkivet och läst, och några kanske fattar 0 när jag säger "sommaren 2011" ^^  

Men om det är något ni undrar så är det bara att fråga ! Jag brukar inte ha några "frågestunder" för jag tycker att läsarna ska få fråga vad som helst när som helst istället ! :)

Man ska inte tvinga fram frågor utan undrar ni något - fråga ! :D



Där ↑ satt vi fast ett tag i somras ^^




DEN DÄR känslan


Kommer ni också ihåg den där dagen då jag hoppade Rico på Thereselektion för första gången efter sommaren ?

Allting bara stämde, allting kändes SÅ enkelt. Vi var inte TVÅ utan ETT.

(Jag skrev lite luddigt på vissa delar men sånt händer ibland ^^)  


"
Idag (tisdag) var det hoppträning för Therese :D Och kan säga att det var den bästa hoppträningen någonsin på Rico ! Vilken otrolig känsla det var ! Hade lite smått otur med vädret men det var inte som hoppningen på lövsta, det var mest att det blåste en del (tv varnade för storm senare) och småregnade till och från.

Vi började med att skritta fram dom, förstås. När vi skulle börja trava så kändes han seg, men gjorde massa tempoväxlingar och sen piggnade han till lite ! :) De andra var lite snabbare än mig, så jag fick galoppera fram själv medan Therese pratade lite :P Även där gjorde jag tempoväxlingar, gasade på lite på raksträckorna och samlade upp honom på mindre volter.
   Vi hoppade fram på ett kryss på ena långsidan, i båda varven. Sen höjde Therese upp till ett räcke och jag hoppade sist för att hon skulle höja lite ytterligare.

Vi hoppade en kombination - räcke-oxer, gick över till 8an och hoppade bana mot slutet :) Räckena låg i slutet (när jag hoppade bana) på 80 och oxrarna på 90, för att oxrarna är lättare för oss.
   Det är 3e gången jag hoppar honom efter sommaren, första gången för Therese och första gången ordentligt (hoppade ju på lövsta och innan det hoppade jag ett sockerbitshinder en gång). Så inga höga krav på höjden för både häst och ryttare är lite ur kondition :P

Fokus låg på att behålla samma lugna galopp hela vägen fram till hindret, och ändå ha tryck i galoppen.

Banan:

ordning på linjer -> grön, gul, rosa, brun :)

Går inte att beskriva känslan, men det gick bara så jäkla bra ! Kunde knappt sluta le efteråt haha ;) Ingen filmade, och ingen fotade tyvärr :( Men hoppas det fortsätter såhär så jag kanske får det på film någon gång också :D

Hade varit så mycket bättre om jag skrivit detta den dag jag red, för nu har jag inte samma känsla kvar i mig ! :(

Ååååhhhhh vad bra det kändes :D
"


Words ?


Hope for the best
Prepare for the worst




Rico - 18/12

Rico får en guldstjärna idag med :D Riktigt duktig var han och otroligt positiv ! :D

Hittade ingen att rida ut med så mamma bara höll emot sadeln när jag satt upp så red jag iväg själv en runda :) Han hade 0 motor när vi började gå nerför gatan (bort från stallet) men när alla muskler var varma och mjuka så hade han bra bjudning :)

Vi red nerför gatorna bort förbi hans hage, sen upp för den lilla backen på Lilla Ridstigen (bakom stallet), klättrade upp och ned där ett par gånger i skritt och trav, sen skrittade och travade jag på Lilla Ridstigen fram och tillbaka tills han kändes uppvärmd.

Tog några galopper fram och tillbaka - och det är bland det mysigaste jag varit med om på länge ! :D Han hade bjudning och var positiv men väntade ändå på mig ... och inget "jag vill springa snabbare" följt av att han rycker tyglarna ur händerna på mig ;) Jätterund och fin galopp fick han, och jag ställde åt höger och vänster och han kändes jättefin !

Avslutade med att skritta upp och ned för en backe (på en av stigarna som leder hem till stallet) två gånger, sen skrittade vi hem :)

Och han var inte alls tittig eller så, utan helt lugn ! <3 Det är underbart att rida när han är så lugn och fin :) Då kan man verkligen slappna av och njuta av ridturen, inte bara sitta spänd och beredd hela tiden ^^


Vinterbilder

Fotade lite i hagen igår, dock regnade det i princip oavbrutet hela dagen så ville inte hålla på för länge med inställningar och fota så länge för kameran blev blöt ;(

Otroligt dålig kvalité på bilderna men får fota igen när det blir RIKTIG vinter och inte regnar så hemskt mycket :)







Oj, när jag sållat bort de riktigt dåliga/suddiga bilderna så fanns det nästan inga kvar ^^ Men kameran kommer åka med varje gång det är ljust från och med nu :) Så det kommer fler bilder ! Och ÄNNU fler bilder kommer tas under lovet, då det inte är mörkt varje gång man ska rida :)

Låt oss hoppas på en snöig jul nu då ? :D


Lång dag

Efter en lång skogspromenad med hundarna blev det en långdag i stallet - med uteritt, fix i stallet, smörjning av prylar, en liten rykt osv osv - och när jag kom hem åt vi middag direkt och gjorde lite julgodis efter det :) Så nu är jag snart klar för idag, ska bara rulla klart mina "snöbollar" som ligger i kylskåpet och väntar ^^

Uppdatering med bland annat en liten bildbomb väntar ikväll :)

Tuggar just nu på en knäck :D Det är den äkta smaken av jul ! ;) :P 

 


Rico - 17/12

Har slutat nu med Dagens ridpass - rubrikerna tills jag har gjort nya :) Kan inte lägga in dom från tex mobilen så därför finns dom inte ibland ^^

Red ut med Evelinn & Loni & Sarah & Arizona :) Det blåste snö/regn hela vägen typ, såg ut som en snögubbe efterråt för snön fastnade som ett tjockt lager på min reflexfleece ^^

Vi red bort mot Källbrinksrakan och på gatorna, Loni och Arizona fick skyhöga styltor av snön men Rico har fått snösulor nu så han fick inte lika mycket :) Loni och Arizona var lite trippiga och stissiga, tror det var för att de frös. Men Rico var lugn som en filbunke i princip hela vägen :D Han var som den gamla lugna hästen som unghästarna brukar gå med ^^ Han var lite tittig i slutet bara, eller jag menar han var som vanligt i slutet ;) När vi kom fram till bygget av nya stallet började han spänna sig och hoppa runt lite men inget farligt så :) Och Berga var läskigt, sen var det något i busken som skrämdes osv osv ;)

Blev bara skritt idag, för den eländiga snön som bara packades under hovarna :( Jag tycker faktiskt mycket om snön - när det är fler minusgrader och ganska packat så det går att galoppera överallt ^^ :)


Dagens ridpass

Info kommer senare ikväll eller imorgon bitti :) nu är det filmtime hemma så måste stänga ner datorn !  

Blask och halka

Var rätt snöblaskigt ute i kväll, när jag mockade och skulle upp till gödselcontainern så höll jag på att halka och få tappa skottkärran xD Lyckades knuffa upp den till sist men det var inte hur lätt som helst ^^


En del av backen, fotad uppifrån containern ^^ Man ser lite hur jag gled runt där, man gick nästan på stället uppför !


Tips - jättebra ridvantar



Tänkte tipsa om dessa underbart sköna ridvantar :D Det är tre-fingers-vantar som inte är för klumpiga att rida med och ändå varma ! Jag är lite halvfrusen om händerna, och sålänge man rörde lite på fingrarna höll man värmen med dom ända till 18 minusgrader (förra året) :D

Dom är verkligen sjukt bra och sköna :)

Finns bland annat här och här 


Inspiration

Inspirationen kommer inte förrän jag varit i stallet ! Så kommer snart åka dit och försöka hitta någon att rida ut med (tjejen jag skulle visa ridvägar kunde inte längre), så kommer jag tillbaka med förhoppningsvis massa goda idéer senare i eftermiddag/kväll :)


TDB

Även fast det inte alls är aktuellt med tävlingar på ett ganska bra tag, så har jag kikat runt rätt mycket på tävlingsdatabasen och kollat in några tävlingar under vårterminen :)

Men för att det inte ska bli som förra gången (vår första tävling) - att vi vägrar ut oss på första och andra hindret - så ska vi åka på en hel del träningar och pay & jumps först :) Så inte Rico lär sig att om han stannar får han gå ut och åka hem till hagkompisen ;)

Försöker hela tiden att få kontakt med några farstamänniskor om de vet om det kommer bli någon Nyårsklubbhoppning nästa år med, för det har det varit varje år väldigt länge ! :) Men ingen verkar veta :(

Jag kommer då isåfall åka på deras klubbhoppning strax efter nyår, eller när det nu brukar vara, sen till Runsten på pay & jump några gånger, första i Januari - sen brukar dom ha pay & jumps en gång i månaden ungefär så blir väl några gånger till ^^

Så kommer jag satsa på att komma ut på riktiga lokala tävlingar till våren, kanske i Mars ? Botkyrka kommer ha en lokal tävling i Mars så får se om vi kanske är redo att åka på den då :)


Bild från vår första lokala tävling - i Botkyrka :)

Något jag saknar väääldigt mycket ...

Detta är något jag saknar väldigt mycket att göra ...

Att bara sätta sig ned med datorn och lyssna på musik på hög volym,
att bara sitta ner och måla och timmarna bara går.
Att bara sätta sig ned med ritplattan och måla,
måla av någon man älskar väldigt mycket.
Och sedan bli nöjd också.

Detta är något jag saknar...



¨




Jag vill bara få några dagar helt ledigt och kunna sitta och måla dag ut och dag in. Det är ett väldigt stort intresse, men det är inte alls ofta jag gör det längre ! Tiden räcker inte till häst, hund, katt, blogg, skola, läxor, fota OCH måla ! Det värsta är att jag aldrig blir klar med det jag påbörjat, för om jag "bara" målar i 2h en gång och inte är klar då, så blir den aldrig klar !

Om vi då tar bilderna ovan som exempel, de ser ju ganska färdiga ut egentligen MEN ingen av dom har en bakgrund ^^ ! Jag känner mig själv så väl att jag vet att jag INTE kommer göra en bakgrund till någon av dom om jag inte får god tid på mig att göra den ^^

Men om jag nu får tid över till detta nu över jullovet som kommer - VAD SKA JAG GÖRA FÖR BAKGRUND ? :O Jag har 0 fantasi :( Så säg gärna till om ni kommer på något som skulle passa, annars gör jag ingen bakgrund eller eventuellt någon enfärgad tråkig ... :P :(




Mögel

Idag blir det snöblandat regn, 0 grader, hela dagen :( Kommer visa en tjej lite ridvägar, och tanken var att jag skulle rida lite på volten sen men får se hur der blir med det ^^ 

Igår tog mamma hem en låda från loftet som var fyllt med mögliga saker :S En hel del lädergrejer som vi inte använt på länge - har legat i lådan sen dess ! Lite äckligt kan man säga, alldeles vitlöddrigt :S Men mamma gjorde rent allt och nu hänger de i tvättstugan :D Hittade bland annat en flughuva, martingal (som hör till förbygeln/bröstan vi har till Rico) och svanskappa kom kom med när vi köpte hans Globus tömkörningsgjord ... ^^

 ... Och lite annat småskit som jag inte direkt tittat på :P

Hade velat fota nu i helgen, men om snön/regnet ska fortsätta falla 24/7 så kommer det bli svårt att fota utan att förstöra kameran ! :( Hoppas på uppehåll imorgon så kan komma upp lite fräscha nytagna bilder ! :) 


Snö

Saknar snön en aning faktiskt :( Hoppas det blir en härlig vinter med BRA snö i år ! Inget gegg, inget is, inget blask ! Vill ha ett lagom lager snö så man kan motionera hästen ordentligt i alla gångarter ute, så man kan rida när det är mörkt i skogen (snön lyser ju upp) och så man kan fota underbara vinterbilder ute i hagarna <3







Rico - 16/12

Mamma red ut med Westernsadeln.

Rico - 15/12

Mamma red ut en sväng och red en stund på volten.

Luddigt

Nu när det inte blir särskilt mycket träningar så kommer det inte bli lika mycket planering, uatn vi kommer ta det lite dag för dag tror jag ! Det kommer inte bli att jag och mamma har några specifika "dagar" utan vi kommer rida när det passar oss :)

Vet inte om det fortfarande gäller, men Mikki frågade mig för en tid sen om jag kunde ha hand om Madicken en tid i jul - vilket skulle vara väldigt roligt såklart. Isåfall - de dagar mamma rider Rico kommer jag rida Madicken och de dagar jag ska rida Rico kommer jag rida två hästar (vet inte hur viktbärande Madicken är, men mamma är ju rätt liten så hon kanske kan rida henne också :P) per dag. Och så får Madicken vila kanske en gång i veckan :)

Ska höra med Mikki nu om hon fortfarande ska bort över Jul, isåfall kommer ni följa två pållar en liten tid :D

Sååååå kommer bli lite ont om planering här på bloggen men jag tror inte det gör så mycket ? ;) Vi kommer såklart planera lite smått hemma varje vecka men det kommer mest bli uteritter av olika slag, ibland klättring, ibland kondition och lite skritturer ibland också såklart :)


Charmig bild ^^ Från innan sommaren någon gång :)


Mål 2012

År 2012 vill jag nå dessa mål:

1. HOPP: Åka ut och tävla i lätta klasser (LD, LC mm). Få rutin. Hitta knapparna som jag nu på senaste tiden tappat bort ... :( Stärka bakdelen mer, jobba på galoppen och hitta ett tryck och tempo som funkar för oss.
 
2. DRESSYR: Rida programridning/Tävla i lätta klasser (LC). Få honom mjukare från början av passet. HITTA KNAPPARNA så jag kan rida dressyr självständigt.

3. Kunna sitta upp själv med och utan pall.

4. Lära mig grunderna i Western.

5. Komma närmre Rico med tillitövningar tex.

6. Få bort ännu mer av hans bakskygghet, göra honom till en säkrare och tryggare häst (det kommer visserligen lite mer åren också).



Och så vill jag åka och mäta honom när han är 8 år (2012), se om han ska tävla storhästklasser eller ponnyklasser ^^

Rico - 14/12



Idag red jag ut med Zebbs medryttare, vi red iväg ca 18 och kom hem 17.40, men hade då nyss galopperat så gick upp på volten och skrittade honom i 10 min.

Blev alltså en liten långritt idag på 1h och 50min, med pannlamporna i högsta hugg ! :D

Vi red först gatorna bort mot Dagiset, och via Rondellen till Källbrinksrakan. Källbrinksrakan hade för övrigt fått lampor/belysning som dock inte fungerade alls så det var bäcksvart hela vägen ! Men vi hade båda pannlampor så vi kunde trava vissa delar där ändå :) Fortsatte sen förbi IP och Källbrinksskolan, red gatorna hem därifrån.

Så blev en rätt bra bit, avslutade med lite galopp vid Lövsta, på ridstigen vid sidan av vägen :)

Han var jättelugn och det var supermys att rida idag :D Inte tittig alls, lite tveksam när vi var påväg bort från stallet men det släppte :)


Önskelista ?

Har ganska ordentliga problem med min önskelista ... Önskar mig inte så mycket, eller inte så mycket som vem som helst kan köpa, tex mormor/morfar ... Pengar kan man ju alltid önska sig, så kan man köpa vad man vill för dom sen ... men det är väl inte så kul ?

Funderar vidare tills imorgon ... ska försöka morgonblogga också men lite svårt att hinna när man börjar så tidigt :)

Imorgon blir det stallfritt, blir sent i skolan sen åka och shoppa kläder efter det :) Får se vad som händer ! :)


Rico - 13/12

Idag var det Luciatåg i stallet ! :D

Hästar från Enliden, Lövsta, Vista och Berga samlades på Enlidens stallplan och på volten. Sen tände vi facklor och började gå. Jag gick som 3a i ledet, när vi kunde gick vi två och två i bredd !

Vi red runt i radhus områdena bland annat, de som inte red var väldigt kvicka att springa och ringa på dörrarna ^^ Så om det ringde igår på er dörr fast ni inte väntade besök - då var det luciatåget som var i farten ;)

Det var flera som kom ut och tittade med sina barn, och några fotade också :D det är kul att dom inte bara rynkar näsan åt hästlukten när man rider förbi :)

Rico borde i alla fall få ett par guldstjärnor idag :D Han var lite spänd vissa delar av rundan, hoppade lite på tå och så ... Men så fort jag bad honom stanna (när han var i full gång att springa bort från en läskig presenning) så stannade han ;)

Var mys med julmusik och ösregn ^^


Orange-Svart



Knåpade ihop en rätt enkel outfit ... Rätt billig om man tar fejk-swarovski och kanske Schockemöhle oranget schabrak istället för dyra snygga Anna Scarpati ^^ Jag tycker orange-svart är riktigt snyggt :) Men frågan är hur bra det "passar" på en fux ?

Vad tror ni ? :o  
 
 


Puhh !

Hemma nu efter en fartfylld dag ^^ Började med skola, förstås, tittade på skolans luciatåg på eftermiddagen sen åkte jag hem. Bussarna tajmade varandra dåligt i Fruängen, så tog en annan främmande buss (:S) som jag visste stannade någonstans 10-20 minuter hemifrån xD Iphone hjälpte mig att hitta hem, sen låg jag däckad i soffan i några minuter, kände mig febrig och ont i huvudet, i magen och halsen ... :(

Det gick över senare, vi åkte till stallet efter en tiiiidig middag och red luciatåg, med fika efterråt :) Sen kvällsfodring, och nu är jag hemma igen :)

Bilder från Luciatåget kommer ! Det var massor som fotade, hoppas de lägger upp bilderna på hemsidan, inte bara en eller två :P

Blev en mindre "photoshoot" med luvan :D Så sjukt söt och duktig ! Han vågade inte ens titta på den innan, men sen släppte det helt och han stod där i boxöppningen med luvan på öronen ! :*  



Vill dessutom ge honom några guldstjärnor för dagens insats ! Jag är väldigt imponerad av honom :P


Rico - 12/12

Mamma var i stallet, hon tänkte tömköra men han var varm på ena bakbenet, kanske hade sträckt sig eller något sånt. Men han var inte halt. Hon körde lite lugnt NH från marken och gick en promenad :)

...

Jag vet att det blir en del tråkiga info-inlägg men det kommer snart mer varierat :) Har börjat trixa med designen och nu ser det väl förskräckligt ut men det är för att headern inte passar ihop med resten osv osv ... :/ Men det fixar jag i morgon :D

Kommer göra om en del i headern, men ändå utgå från den jag har nu såklart för den tog tid att göra ! Ska nog byta ut bilderna och ändra lite så det blir lite mer passande för årstiden :) Men mer får ni se sen, tråkigt om jag ska berätta allt i minsta detalj !

Efter designen är klar kan jag börja köra igång med varierade hästrelaterade inlägg igen ! Har varit lite tomt på det men det kommer !



Dessutom kanske jag har lite nyheter om Önska snart ............. :D

Tankekraft

"
Har du varit med om detta?

Samma vecka som du köpt ny bil, så möter du fler bilar av just ditt bilmärke eller färg. Hm, hur kan det komma sig?

Det är ju inte så att just denna veckan är det fler bilar av just ditt märke.

Du har själv lyft fram bilden på din näthinna. Tankens kraft är enorm, både positivt och förbättringsområde finns runt omkring oss. Du väljer själv vad du vill SE!

"


Designfix


Fick nu sån plötslig lust att ändra lite i designen ... måste dock fortfarande hålla mig till ungefär samma tema - om jag inte vill göra om hela headern också ... Men jag fixar lite nu och ser hur det blir :)



Nya skor

Idag kom hovslagaren kl. 8 och verkade och skodde Rico. Han fick snösulor och brodd på också, alldeles lagom nu när det snart kommer bli kallt och snö - och förhoppningsvis inte is.

Om moppen hade startat hade jag lätt åkt dit istället för mamma, jag började inte i skolan förrän 10 över 10 - hade dessutom håltimme första lektionen (fick veta när jag kom dit) så började inte förrän 11 ungefär ... Onödig dag egentligen med bara två lektioner ... :/ Men men , mamma åkte dit med hundarna i alla fall :)

Så nu är Rico-plutt redo för årets istid ;)

I morgon blir det Luciatåg för vår del, vi ska rida runt på vägarna i närheten, tyvärr inte hela vägen hem till mig men nästan, haha ;) Kommer dock förstöra hela jul-outfiten med vårt reflextäcke ... ^^ Har tänkt att åka bort till Hööks en snabbis i morgon eftermiddag och eventuellt köpa röda Julbenskydd, tomteluva om vi inte hittar en hemma som passar på hjälmen och förhoppningsvis hornluva :D

Får se om mamma är med på den planen bara ;)

Bilder på förra årets luciatåg finns på Enlidens hemsida :) Dock är inte vi med på bild, nästan hela tåget fotades men inte vi av någon underlig anledning ;)




Vinter 2010

Jag kommer ihåg en gång när jag fotade i Ricos hage, mitt i svinkalla vinter 2010. När jag la upp bilderna här (dock var det inte alla dessa :P) så tänkte jag att nästa år, vid den här tiden, så kommer jag ha bilder på Rico som är ETT HELT ÅR gamla ! Och då kommer jag ha bilder från både nutid och dåtid - på samma årstid ! :D

Det är ju en självklarhet förstås, det var inte så intelligent av mig att tänka så ;) Men här sitter jag nu, ett år senare. Och tänker tillbaka på förra året. Kommer bli kul att se skillnad på vad vi gör denna vintern, vad vi tränar på tex, vad jag skriver om på bloggen osv osv :)  

23 Oktober 2010, när första snön kom och när också Rico-plutt kom :)  
-3
NH i snöstormen

Efter NH i snöstormen

Innan en uteritt

I hagen

"Parkerad" Rico

Lite dressyr i snön

Mysigt att trycka ner mulen i snön :D

NH när Eva kom första gången

Dressyr på volten

I hagen

Stallplan

Första gången jag red med westernsadeln

Någon som minns snöberget på volten ? ;)

Snöig tranport-parkering och isig stallplan :/

Tömkörning på volten

Positiv häst redo för uteritt :)

Parkerad häst

Pallträning på volten, hängde över honom lite :)
Så söt :D Väntar på att få komma in ...
Rico och gamla hagkompisen Magi :)
Rico i hagen

Den här bilden målade jag av :)
I hagen

Tror detta var när det var 20- eller nåt :O Istappar i hela ansiktet, särskilt bläsen ;)
Galopp i snön

Barkätande

Galopp i snön igen :)

Hur söt är han inte ? :D

På volten

FLUFFIG :D

Makro

I hagen

Makrofotografering med fokus på hans vacka ögon <3
I hagen igen

HAHAHA staplade upp kameran uppepå kameraväskan som låg halvt nedgrävd i snön, satte på självutlösare 10 sek och SPRANG bort till Rico xD Jag blev som jag blev på bilden men Rico blev fin <3
Barbackagjorden

Tillitträning, han vågade till sist gå och ställa sig på den konstiga filten ! ^^ Nästa gång kör vi pressenning :P
Oh ! <3 Närgången ?

Efter en vinter-therese-träning :)

Parkerad och avslappnad efter ett NH pass
Har typ aldrig sett den här bilden förut ? :s
Fick bokstavligt talat SLÄPA upp honom från hagen när det var mycket snö, han ville inte vada i djupsnön för det var jobbigt ^^ Mycket skönare att stå stilla i hagen ju :P


Rico - 11/12


Köpte även ett nytt bett när vi var på hööks och köpte 3-i-1-täcket :) Ett tredelat gummi/plast/syntet (eller vad materialet kallas). Tror det var med äppelsmak också men det spelade ingen större roll :)

I alla fall, provade bettet idag och det kändes väl precis som alltid när man rider på ett nytt bett första gången ! Han var väldigt ojämn i början, för ett ögonblick så var han väldigt framåt och lydig men en sekund senare kunde han stänga av helt och varken lyssna fram eller tillbaka. Han hade väldigt mycket fokus på vad han hade i munnen, så han blev okoncentrerad och ignorerade skänkeln.

Men det släppte sen, och det kändes bättre mot slutet :) Det var ungefär samma när jag red på vårt tredelade sötmalm/koppar bett första gången - ena sekunden var han seg och gick emot skänkeln och andra sekunden kunde han springa iväg himla fort, framme för skänkeln ^^ Men nu är det tredelade bettet det vi använder mest för det var det han gick bäst med i hoppningen framför allt, men han funkade super med det i dressyren också :)
Volten saltades igår så var inte isigt eller fruset ! Vi gjorde mest övningar idag, inte dressyr åt Kicki-hållet (fokus på sits, form, häst, ryttare). Vi hade lite bommar med på ena långsidan, två bommar med 14(? om jag minns rätt ?) meter mellan, där skulle vi korta och länga galoppsprången. Sedan en dogleg innanför spåret som vi tog i både trav och galopp.

Vi gjorde också skänkelvikning i galopp, som var förvånande enkelt i höger varv men supersvårt i vänster (vi körde också i höger varv först så då borde det ju vara lättare när man gjort den några gånger först, men det var riktigt svårt i vänster !) men det gick i alla fall ! :O Vet inte om det beror på mig eller hästen ...

Är sådär lagom nöjd med bådas insats idag :) Inget att hurra för men inget att gråta över heller ;) Alldeles mittemellan !


Bilden är inte från idag dock :)

Tips - världens bästa reflextäcke


Tänkte tipsa alla om ett jättebra reflextäcke som vi har till Rico :D Vi visste ju inte att han var så bakskygg när vi fick hem honom, så vi köpte ett vanligt reflextäcke på Hööks  och red med det. Men så när det började blåsa kom vi snabbt fram till att det reflextäcket var en dålig idé ! (I och med en del avramlingar) Vi red utan reflextäcke ett tag - med andra sorts reflexer istället förstås :) Vi sålde vårt reflextäcke till en annan häst i stallet.

Detta täcket var det:

Hittade då ett annat reflextäcke på Horze, som en annan häst i stallet hade :) Fanns då inte i hans storlek så köpte en storlek för liten, 125, den dög tills de fått in flera storlekar, sålde då vårt täcke och beställde ett nytt likadant i 135 :D Och den har vi använt flitigt sedan dess :D Det är så himla bra, man syns från alla håll och det är ju lite roligare med orange än den vanliga reflexgula färgen som brukar vara :)
Reflexridtäcke
Det är en av de bästa sakerna vi köpt, som vi fått mest användning av (om man bortser från de självklara sakerna som sadel, träns, benskydd, bett, sadelgjord osv osv xD)

Tex:
Glömde dra svansen genom svanssnöret bak på reflextäcket igår, men det gjorde inget för det blåste inte upp även fast det blåste ute :) Vårt reflextäcke är ganska figursytt, den är nästan lite fyrkantig bak över rumpan ^^ Så den har jättesvårt för att blåsa upp, vilket jag tycker är riktigt bra ! För tex så trilla mamma av första gången hon red Rico hemma, för att hon hade ett länd/ridtäcke och det blåste upp bakifrån så han blev rädd och drog. Mycket av det där har vi tränat bort så han slutar reagera på saker på ryggen/rumpan. I och med uppsittningsträningarna i somras :)




Sötis

Här är två bilder från efter uteritten igår :)




Nytt!



Köpte nytt täcke igår på hööks :D Eller 3 täcken egentligen, för detta är ett 3-i-1-täcke :D Ordinarie pris är typ 1900-nånting men nu kostade den bara 900 :D Hans bruna vintertäcke har ett hål ... vi ska försöka laga den ^^

Vi tänkte köpa svart med orange kant för vi har så många marina täcken ... Men det var slut i svart i hans storlek så blev marin stället :D


Rico - 10/12


Red ut med Mikki & Madicken idag :) Vi red gatorna bort mot Dagiset och Källbrinksrakan. Travade Källbrinksrakan bort, där det inte var för stenigt. Sen stärkte vi hästarnas bakdel och klättrade upp och ned för Galoppbacken flera gånger, i skritt och trav. Sen klättrade vi genom skogen hem i mörkret :P


Plan för idag

Mamma och pappa är ute på morgonpromenad med hundarna nu och medan dom är borta ska jag blogga, plocka ur och i diskmaskinen och eventuellt städa lite i mitt rum :) Sen åker vi till Hööks en stund innan vi åker vidare till stallet och Rico. Ska rida tidigt på eftermiddagen, med Mikki och Madicken :D




It´s like that with you ...










Inte alla bilder är märkta med © (endast de äldsta bilderna) men självklart är det inte tillåtet att använda / ta någon av bilderna utan att fråga / utan tillåtelse. :) Jag har själv fotat alla bilder (utom de när jag rider då förstås) och de betyder mycket för mig !

Fler bilder kommer :) Nu ska jag på bio med klassen :P


Förbereder

Håller på och förbereder ett schabrak-inlägg, känner att jag vill ha lite koll på vad jag har för schabrak också :P Dock ligger några i skåpet, några på loftet och några hemma både i tvättstugan och förrådet på nedvåningen ... så kommer ta ett tag att hitta alla :s Men har börjat fota dom på loftet i alla fall, resten tar jag sen :)


Ett av mina schabrak uppe på loftet :) Från hööks, färgen görs inte rättvisa helt i mörkret men var för kallt och blåsigt för att fota ute :(

Rico - 8/12

Jag red ut och mamma gick med. Skrittade bara en stund i skogen och på vägarna och på ängarna en bit. Gick bra, men jag var så klumpig när jag satt upp bara ;( 


Vad som hänt

I måndags red mamma, som vanligt. Tror det var idag jag var på öppet hus på en gymnasieskola ?

I tisdags tog mamma hand om Rico igen, för att jag åkte hem från skolan via älvsjö med pendeln istället för att byta i fruängen. Min mobil dog av batteribrist när jag precis hade kommit till pendeltåget, sen när jag skulle byta buss igen efter det så tog jag samma buss som jag brukar ta från fruängen, den bussen betyder liksom HEM för min hjärna. Men den bussen går ju från fruängen, sen via mig, sen huddinge osv osv. Så den bussen jag hoppade på hade ju redan åkt förbi mig så jag fortsatte bort till slutstation för jag var dum nog att inte fatta det förrän det var för sent ... Så stod där i 10 min och väntade på att bussen skulle åka tillbaka igen, och så åkte jag i typ en timme tillbaka osv osv ... -.- Inte kul, var helt slut när jag kom hem, hade matteprov dagen därpå som jag behövde plugga till och jag hade inte orken att rida så mamma åkte istället. dock red hon inte ändå sen -.- så kunde lika gärna åkt själv och fixat.

I onsdags red mamma och jag ut med en till tjej i stallet, mamma red Rico och jag red Madicken. Rico hade trampat sig på höger-fram-ballarna med broddarna så han hade ett jack där som vi tvättade och satte på ett självhäftande bandage typ, för att skydda mot smutsen :)

I dag hade Rico boots på i hagen för att skydda så han inte trampade sig värre. Efter jag ridit ut en runda så bytte vi också det självhäftande bandaget så nu har han nytt (blått och fint) bandage på :P


Imorgon är det so läxförhör (som kan göra att man höjer eller sänker sitt betyg) och bio med klassen på kvällen. Annars är det INGENTING mer innan jul. Inga fler prov eller läxor ! Den värsta tiden är över :D ... Eller inget som jag har fått reda på ännu i alla fall ! :)


Rico - 8/12


Jag red ut en runda i skogen bakom stallet sedan gatorna en bit och en liten stund på ängarna. Gick bra, men var superklumpig när jag satt upp ;) Blir inte bättre heller när jag inte fått rida på ett tag ...


Rico - 7/12

Mamma red Rico och jag red Madicken.


Rico - 6/12

Rico fick vila, mamma fixade i stallet.


Sant eller Falskt ?

För att se om ni hänger med ...
Är påståendet sant eller falskt ?:

Rico har som högst hoppat 120 sedan han kom till oss.



Den första som svarar rätt får en länk/bildlänk till sin blogg och alla andra som svarar rätt kommer jag såklart kika in och kommentera om ni har någon blogg/hemsida eller liknande :)


Rico - 5/12

Mamma red ut

Rico - 4/12


Sista HOPPträningen för Therese innan den kalla vintern, KAN bli någon markarbete/småhinder/lydnadträning någon mer gång i mörkret men detta var sista riktiga hoppningen innan vintern i alla fall !

Satte upp ett räcke typ på diagonal linje, men inte den normala snett igenom utan från E till M eller hur man säger. Sen en oxer på ena långsidan och sen också språngkurva-övningen som Therese sen hoppade högre på.

Han började passet med att hoppa av för tidigt ett par gånger så jag inte hängde med och istället ryckte honom i munnen :s Sen hoppade han väl nån gång sen vart det tvärstopp efter tvärstopp. Men jag bara kom igen och vi kom över till slut, när han väl kommit över ett hinder utan problem så släpper det där sen :) Så resten gick bra, vi avslutade med att hoppa språngkurva-övningen (som jag visat tidigare och som också finns med på filmerna !) tror vi avslutade när hindret låg på 90-95. Sen tog Therese över och red lite och hoppade småhindrena först, sen språngkurvaövningen. Först hoppade hon en gång på 90-95 sen höjde jag upp till 1m, sen 110 och sist 115. Det gick superbra, men han tog lite initiativ och hoppade iväg för stort ... alla gånger utom sista, då kom han nästan för nära istället ;) Men Therese är så duktig och hänger med ändå så han inte får ryck i munnen :)

Rico satsar på oxern, tar lite eget initiativ och hoppar iväg stort på lilla hjälp-räcket, fick då hoppa av lite stort på oxern också :P


110cm:


115cm: (blev ingen bättre bild här, men han tog det lika lätt som på 110 bara att han kom lite nära och fick då lite svårare att hinna upp. Men det gick :P)


Han hoppar inte högre än han behöver på de större hindrena ^^ Men på småhindrena måste han ju stajla lite ??? ;D


Rico då ... och nu.

Nu är det faktiskt mer än ett år sedan vi köpte Rico och det har hänt en del sedan dess ! Både bra och mindre bra saker har ändrats och här kommer en liten sammanfattning:

I våras hoppade vi banor på 90-100 cm och som högst ett hinder på 110 cm. Nu när det har börjat gå utför i hoppningen så hoppar vi mest småhinder igen.
Nu äter han inte havre och betfor, utan lucern och linfrökaka + biomineral. Det är mycket bättre för honom !
Han reagerar inte längre lika starkt när man tappar stigbygeln eller kommer i obalans eller så. Han är inte rädd för allt prassel längre, men vissa prassliga saker är ju lite läskiga :P

Nu har han ju börjat vägra en del i hoppningen, men det är bara att jobba på det. Jag tror hans självförtroende, och även mitt, har fått sig ett litet slag :( Men vi har verkligen hittat varandra i dressyren ! Det är underbart roligt att rida dressyr numera :D

Vi tränar inte längre så mycket NH och sånt ...

Och förr fick man trycka in honom i transporten, nu springer han rakt på ^^ :D

Man kan rida ut själv på honom ( dock är det inte så lockande längre då älgen springer omkring bakom stallet ... ) och man kan galoppera ute i grupp osv osv.

Men sommaren 2011 var ett litet minus :/ Dock ett plus att det mesta är som vanligt igen !

Lite bilder från förr:


Från första hoppasset och första dressyrpasset: (programridning)
rico

Bilder från nu: (har dock inga nya dressyrbilder, ska fixas dock ...




Senaste avramlingsbilden, haha ;) Ganska hemskt ändå, tror det var första ... eller andra (?) gången han vägrade med mig... :/ Trodde inte han KUNDE vägra då ! ;)

Ridskola

Jag är himla glad ändå att jag red såpass många år på ridskola innan Rico.

Rico är en sån flersidig häst, han går verkligen på dagshumöret. Ena dagen kan han vara pigg som satan, bralla runt och rycker tyglarna ur händerna på mig när jag försöker bromsa, och så en annan dag kan han vara seg och trött, ignorerar skänkeln (inte helt dock, det brukar släppa under passets gång) osv osv.

Man upptäcker fler sidor av honom för varje gång man rider ! Ibland kan han vara spattig och spänd som en stålfjäder, och ibland är han lugn som en filbunke. Men oftast något däremellan.

På ridskolan lär man sig att rida många olika sorters hästar, sega som pigga, vissa vägrar och vissa hoppar allt. Vissa rutinerade och vissa inte.

På Farsta Ridskola, där jag red de åren innan vi hittade Rico, så red jag läääänge en b ponny som heter Silver. Han var verkligen superkul att rida för man lärde sig såååå mycket för varje gång man red honom. Jag hoppade honom mycket också, fick honom varje fredag (hoppträning på fredagar) under en längre tid. Och det roliga med det var att man märkte SKILLNAD ! Man hittade knapparna på honom och man märkte skillnad, jag lärde mig rida på riktigt.

Silver är en väldigt speciell ponny, han rusade fram till hindrena - verkligen sög tag i hindret oavsett hur det såg ut - sen vart det tvärstopp ! Oftast rätt in i hindret, när någon annan häst stannade halvvägs över hindret sa alla att h*n gjorde "en Silver". Men som sagt, jag lärde mig att rida honom. De första gångerna vägrade han på alla hinder och de sista gångerna vägrade han i princip aldrig, kunde bli något stopp ibland men inte lika ofta som förr.
Av alla de gånger han stannade med mig så trillade jag "bara" av 3 gånger ! Han har tränat upp min reaktion när en häst stannar, vilket gör att jag inte är RÄDD för att Rico ska stanna tex, det är sånt som händer och det är bara att hålla i sig. För det sista jag vill är att åka i backen, det skrämmer honom bara och förstör bådas självförtoende :)

(har faktiskt en film på min gamla mobil när jag trilla av silver, tror det var den gången jag trillade av på en maskeradhoppning i påsk, kom över halva första hindret ^^)

Jag tror inte någon lyckats fota mig när Silver gjorde "en Silver" men här fick Alice smaka på "en Silver" :P

Är det bara jag ? :o

Är det bara jag eller ÄR den gamla scapaschabraket snyggare (färg, mönster) än den nya ? I alla fall när man jämför de limegröna varianterna :s ?

Gamla:                                                           Nya:
 

dock gör ingen av bilderna färgen rättvisa, den nya är väl inte så gul och den gamla är väl inte så mycket åt det äppelgröna hållet ?

Hmmm ... Någon som har ett grönt scapa eller i alla fall har sett en med egna ögon ? De bilder jag sett på fuxar som har någon av dessa ... båda ser ju bra ut liksom. Men dessa bilder ovan känns rätt missvisande ?

Här ser de tex ut att vara ungefär samma färg:


Eller är det bara jag ? :o

2 Filmer från idag

Lite stillbilder kommer sen också, från alla filmer :)

Tar sån himla tid att lägga upp filmerna så blir bara två idag :P Första filmen är från första gången hon hoppade den här övningen, då låg hindret på 90cm-1m nånting. Sen höjde vi upp till 110 (som jag hoppat som högst med honom) och på andra filmen låg hindret på 115 :)

Blev tyvärr inga filmer när jag red :( För att det blev framflyttat till idag, varken mamma eller pappa hann komma och filma ...

Embedkoderna funkar inte nu så här är länkarna istället då:

Film 1: (90-100cm oxer)
http://www.videofy.me/v/324687 

Film 2: (115cm oxer)
http://www.videofy.me/v/324699

kommer i varsitt inlägg !

Therese hoppar Rico (film 1+2)

Film 1: Therese hoppar övningen på Rico första gången, oxern ligger på 90-100cm nånstans :)



Film 2: Therese hoppar övningen på Rico sista gången, oxern ligger på 115cm ungefär :)

Rico - 3/12

 

Eftersom det inte blev någon hoppning så red jag ut istället, med Therese och hennes ponny :) Det blåste storm ute och Rico hoppade iväg ett par gånger när täcket blåste upp bakom honom (han hade ett fleeceridtäcke under ett reflexridtäcke, för reflextäcket är inte fodrat och det var kallt :s). Men han skötte sig bra rent allmänt, jag tror dock att jag red hela rundan på lös sadelgjord xD Brukar behöva spänna så fort jag suttit upp men kan inte göra det själv när jag har två lager täcken mellan kåpan och sadelgjorden ... :/ Sadeln åkte bak en del men annars gick det bra ! ;) Red "Lilla rundan" - dvs Lilla Ridstigen bakom stallet , förbi Dagiset och gatorna förbi Lövsta och Berga (grannstallen) tillbaka. Tog ca 30-40 min kanske ? Travade en kort bit också, Sunnie (Thereses ponny) är snart 25 år så han kunde bara trava lite <3 Vi mötte en del konstiga saker, lite pressenningar som flög, en snubbe med högtryckstvätt och bygget på nya stallet var också läskigt ^^

Det trillar in lite kommentarer då och då ...

Underbart ! Imorgon ska jag kommentera tbx såklart på era bloggar ;) Och vem vet ? Kanske jag fastnar för din blogg också ? :P Totalälskar att läsa bloggar ! :D

(Bilden: glömde väl visa bilder på nät han var nyklippt ??? Här kommer en i alla fall Kan säga att han INTE ser ut såhär längre, han är fluffig som en ... Jagvetintevad ! :P)


Snyggt

image
image
image

Alla tre träns finns här , det är ett nytt märke som kommer börja säljas i vinter tror jag :) Kommer pannband och schabrak också, kommer bli spännande att se hur dom ser ut :)



Vinter

Nu när den kalla vintern är på gång måste man kanske börja fundera över vad man ska hitta på dessa månader som kommer ... Det är ju lätt att hästen tappar muskler och kondition under denna tid, och man ska verkligen ta vara på dom dagar som går att göra något på. Tex kan man, när det är snö ute, galoppera i nysnön kanske ? Styrke och konditionträning ju :)

Låt oss utgå från att det BLIR SNÖ I ÅR , även fast folk inte verkar tro det längre ? :(

Men av egna erfarenheter tipsar jag er nu om att: ... INTE köra första galoppen ute på en äng med massa mysig nysnö med en pigg och glad häst som kanske inte vill stanna och dessutom blir rädd när man tappar stigbygeln och istället skenar iväg varv efter varv på den stora ängen ... Kan sluta med att man ligger i ett hörn på ängen och äter gul snö ^^ Just sayin'  
I år ska jag ta första galoppen i snön uppe på volten. Kan säga att det var riktigt mys att vara den första som gör spår i nysnön <3

Haha där tog idéerna slut ... :( Så om det inte blir snö ... vad ska man hitta på då ? :(

Har ni några bra vinteraktiviteter att dela med er av ??? ;) Kan lägga upp de här på bloggen (med länk såklart) om någon vill dela med sig ^^ För vintern 2011/2012 ska INTE bli tråkig ! Låt oss njuta av dessa få vintermånader vi har ? :P ...

Inställt

Blev ingen hoppträning idag :-/

Jag tog in Rico och sadlade och så, och sen när Therese kom skulle vi gå upp och bygga lite bana och så ... Ingen av oss hade direkt tänkt på att det KUNDE vara stelfruset uppe på volten ... Jag visste att det skulle bli ca 5 plusgrader, men det hade frusit så kraftigt inatt så det hade inte hunnit tina upp vid 13 :( Sen på eftermiddagen/kvällen så blev det ju kallt igen så ;(

Men vi prövade att harva för att se om det gick att lufta upp, men harven vi använde var för lätt - den gick inte ner riktigt. Det finns en större men den går bara att använda till traktor.

Så jag red ut istället, och Therese skrittade med barbacka på sin snart-25-årige-ponny-valack <3 Dom var hagkompisar förut, men nu står han på grannstallet istället :) Mer info om det i ett annat inlägg :P

Vi ska försöka hoppträna imorgon istället, men risken finns att underlaget är densamma som idag ... Så vi får se helt enkelt, annars kanske vi kan åka iväg till ett ridhus någonstans i vinter ? För denna helgen skulle vara den sista milda/varma, sen blir det kallare och minusgrader och då kommer inte volten vara så bra :/

Efter uteritten så fick han gå ut till hagkompisen Zebb och äta eftermiddagshö i hagen. Då mockade jag och fixade allt i stallet. Tog in dom sen lite senare, och då stormade det SKRATTRETANDE mycket. Påväg ner till hagen gick jag i STARK motvind och det öste regn åt alla håll typ ;) Och när jag svängde in till hagarna så bytte vinden riktning och slängde mig åt sidan, trillade nästan omkull haha ^^ Och höpåsarna jag hade med mig höll på att flyga iväg ut på ängarna ! Pållarna såg inte superglada ut där i regnet, så tog upp båda på en gång (för att jag skulle slippa gå ner i stormen en gång till, haha ... )

Julpyntade lite också, ska göra klart i morgon ... här är ett tjuvkik: ( kommer en riktig bild sen när allt är klart, det är inte superfint men bättre än inget ! )

Wie ????? :) Vad tycker ni xD


Idag

Idag blir det sista hoppträningen innan vintern ! Sen kommer Rico få hoppvila över vintern om vi inte åker lite då och då till något ridhus och tränar någonstans ;)

Först ska jag hoppa och Therese håller lite lektion, men inte en hel timme för sen ska Therese sitta upp och hoppa lite, visa saker och kanske också hoppa lite högre så jag får se honom hoppa från marken :) Ska bli roligt ! :D

Tanken är att mamma ska komma och filma lite när jag rider, men vet inte hur det blir med det - nu säger hon att hon kanske inte hinner :( Men vi får hålla tummarna ! Om det blir något filmat så kommer det såklart upp här på bloggen :)

Tittar på hoppning från Globen och ska även kika på lite filmer och bilder från tidigare hoppträningar, för att tagga upp lite för idag ;)

Just nu tittar jag på den här filmen:

Kommer ihåg att det kändes bra, men det såg inte så bra ut haha :) Filmen är från innan sommaren, hoppas det kommer se bättre ut idag - om det blir någon film ;) !



Behöver bara skriva av mig ... förlåt

Ridning är absolut INTE en enkel sport, länge har jag undrat VARFÖR alla (ohästkunniga) verkar tro att det bara handlar om att ÅKA häst ? Att allt är så himla enkelt och hästen gör allt och ryttaren inget, att ridning är ingen riktig sport osv osv ... 

"Plötsligt" slog det mig, visserligen för ganska länge sen, men har inte skrivit det på bloggen ... - ... att det såklart beror mycket på att DET ENDA ridsport de sänder på tex teve är: Svåååår dressyr med superduktiga och rutinerade ryttare och hästar, som dessutom rider med MINI-hjälper så det ser ut som att de i princip bara sitter där så skruttar hästen runt i alla möjliga gångarter. Också hoppning med de mest rutinerade ekipagen i hela världen, det ser - för en ohästkunnig - lekande lätt ut. Folk får fel uppfattning helt enkelt. De inser inte hur många års träning som ligger bakom det.

Dessutom förstår jag inte varför det sågs som så "töntigt" att rida - speciellt i mellanstadiet. Det kommer jag nog aldrig få svar på, men det var verkligen så när jag var yngre, jag var liksom den töntiga hästtjejen -.- ^^

Haha, detta var säkert superluddigt ... är trött och behöver skriva av mig lite tankar så de slipper vara kvar i skallen flera dagar till bara ... ;)


Rico - 2/12

Mamma red ut ... Imorgon är det min tur att rida igen :D ääääntligeeeeen !





Rico - 1/12

Det stormade så mamma red inte, men Rico och Zebb släpptes lösa på volten och fick busa av sig rejält :D Dom är så lekfulla :')

 .


Rico - 30/11

Mamma red ut, Kickiträningen var inställd.

Massa plugg

Ska plugga massor nu, sen kommer jag tillbaka ikväll med lite fler inlägg om allt går som det ska :) Håll ut !


Storm

Kom nyligen hem från skolan, och kan säga att det är en galen storm som är därute ! Blåste nästan omkull vid bussbytet i Fruängen ... Illa säger jag bara !

Så mamma kanske inte rider idag, jag ska vara hemma och plugga så jag får inte åka till stallet ^^, men mamma kanske tömkör eller nåt istället för att rida ...

Får se vad som händer då :P


RSS 2.0