Läskig gubbe


Den här läskiga gubben fick Rico träffa på när vi hade miljöträning i mörkret sist ! (Tänk på att bilden är tagen med blixt så den ger bättre effekt i mörkret :P) :D Kan tipsa er om den där, om ni vill miljöträna era hästar ! Den är enkel att fixa till, man behöver bara:

- Hinderstöd
- Galge
- Regnkappa el. linkande
- Regnhatt/Mössa/Häxhatt

Den var super ! Nästa gång ska vi kanske ta med oss en halloweenmask också bara för att göra den ännu mer konstig :)The problem is ...


Man brukar säga såhär, att för att kunna lösa ett problem måste man först ERKÄNNA problemet - man måste först inse problemet och erkänna att man har ett problem innan man kan göra något åt det ... ^^

Nu erkänner jag mitt problem, för både mig själv och er. Jag har (sedan ett tag tillbaka) varit nervös till och från, när jag ska rida. Jag är inte alls rädd för själva ridningen i sig utan uppsittningen
   Uppsittningen är ett ganska jobbigt ämne för mig att skriva om, jag har liksom "lovat" mig själv att efter nyår ska jag börja om på nytt och skita fullständigt i vad som hänt mig och Rico 2010 och 2011. Lättare sagt än gjort, såklart, men det var det jag lovade mig själv och jag kan inte annat än försöka hålla det. För min egen och Ricos skull.  
   
Jag har på ett sätt varit lite rädd för att skriva om det här, inte särskilt mycket för att så många människor kommer läsa det (och kanske tycka jag är fånig/feg?) - däremot för att jag påminner mig själv om problemet ...
Men jag vet också att det bara kommer bli värre och värre om jag sitter och håller inne allt jag tänker på, känns som att min hjärna sprängs snart.  - För om jag skriver det här, blir jag påmind om det. 
   Egentligen tror jag inte att jag är rädd för att åka av, det har jag ju gjort förut så för mig är det ingen jättestor grej, utan jag är snarare rädd för konsekvenserna - jag vill inte få bakslag och behöva gå den här långa jobbiga vägen igen. 

   Jag har inte slutat lita helt på honom, utan jag är mest lite nervös under dagen innan jag ska rida, och när vi åker iväg på träningar och pay & jumps så vågar jag inte hoppas på att allt ska gå bra när jag sitter upp osv osv. Jag vågar liksom inte planera att göra något roligt som tex ta fram någon rolig övning med bommar eller något liknande, för jag vill inte bli besviken om det inte går.

Jag tror detta sitter kvar från när jag planerade att hoppa i ridhuset i Fänninge i början av sommaren, jag hade plockat fram en liten mindre bana och så drar han när jag är påväg att sitta upp, och sen dröjde det en hel sommar innan jag kunde överhuvudtaget sitta på en häst igen. Jag blev ju jättebesviken att jag inte kunde hoppa som jag hade tänkt - DÅ visste jag ju inte att han skulle dra igen, och igen, och igen ...
   Sen när jag äntligen kunde rida igen efter sommaren så råkade jag skrämma honom ett par gånger när jag satt upp, men tack vare vår träning så stod han stilla (fast han höll på att hoppa ur skinnet inombords tror jag). Jag hade ju inte ridit på hela sommaren så jag var allmänt klumpig när jag satt upp och bland annat vinglade till, råkade "sparka till honom på rumpan" osv osv ...

Till och från har jag då varit orolig innan jag ska rida - dock inte när jag sitter upp utan "bara" innan.Nu har jag berättat om mitt lilla problem, hoppas jag kan göra något åt det. Jag tror det bara har med å göra att jag behöver fler lite mer lyckade uppsittningar för att få tillbaka ömsesidigt förtroende eller hur man säger ... Får se hur vi gör.


Jag får väl kanske helt enkelt påminna mig själv om lyckan som finns däruppe ?


Kortsiktiga mål


Jag gjorde ju aldrig ett inlägg om målen för Januari 2012, utan bara långsiktiga mål för hela året. Därför kan jag nu inte "checka av" målen tyvärr ... Men här kommer några av mina kortsiktiga mål (för en eller två månader framåt ungefär tror jag)  :   

- Rida barbacka
- Sitta upp med pall
- Minska antal vägringar per träning/pay&jump/tävling
- Rida ett genomtänkt självständigt ridpass (planerat)Får se hur det går med detta ? :)


Skriver bara av mig


Något jag verkligen saknar just nu, är att rida barbacka ! Har inte gjort det förrän våren 2011 någon gång senast - det är ju snart ett helt år sedan :( ... Eller, jag red barbacka på Madicken en gång i slutet av 2011, men det är ju inte samma mysfaktor när man inte sitter på sin egen pålle ;)

Jag har planer för mig och Rico nu, han ska bli tryggare och tryggare med mig och jag ska bli tryggare och tryggare med honom ! :D Det är bara att arbeta på och se målet hela tiden så kommer allt funka, förr eller senare :)

Apropå mål kommer det snart upp lite nya mål här på bloggen, kanske lite mål för kommande månaden ?


Sånt här behövs alltid tränas på ... :) Bara fantasin sätter gränser ;)
Köp och Sälj


Har planerat lite nu vad jag ska köpa och sälja i hästväg nu framöver.

• Först och främst ska jag betala paketet som är påväg hit, det gör mig dock lite fattigare ...
• Jag ska snart sälja lite av mina egna gamla hästprylar begagnat, bland annat:
- Äppelgrönt/limegrönt strass-/blingpannband i stl PONNY 
- Min gamla säkerhetsväst (vet inte stl just nu men jag tror det är Child Large eller så)
- Min Jacson Kavaj stl 170, som vi upptäckte var för stor och vi köpte en ny då som sitter bättre ...
• Sen ska jag ta och beställa pannband från Charlies, blir troligtvis ett grönt och ett turkost/ljusblått :)

Och så en massa random saker såsom rea-träns, ngt bett, nya benskydd, någon ny borste eller så - sånt man behöver ^^ :)

Det är ju bara 20 dagar kvar nu till barnbidraget kommer men efter det får det bli lite oplanerade saker också som man köper lite då och då, helt spontant :D Ska också sätta igång och spara lite tror jag :P ...

Blev löjligt sugen på att sätta ihop massa outfits nu ... synd bara att jag är så himla dålig på det ! ;) Egentligen har jag varken tid eller tålamod att sitta och leta bilder på utrustning som matchar varandra, men vill ju ändå såklart :P

Något ni planerat att köpa eller sälja ? Hästsaker menar jag främst då ... ;)


Blogg.se

Blogg.se har drivit med mig hela kvällen ... nu funkar det men nu är det läggdags för ska upp tiiiidigt imorgon :(
Rico - 30/1

Idag red jag lite på volten, för ingen annan skulle rida ut samtidigt och mamma hann inte gå med för det var styrelsemöte i stallet. Så jag skrittade bort en bit på gatorna bara som uppvärmning och gick sen upp på volten och jobbade honom i skritt och trav. Gjorde serpentiner, mkt övergångar och tempoväxlingar, skänkelvikning i skritt och lite i trav och även sluta och öppna på fyrkantsspåret i skritt. Flyttade lite bakdel och ställde inåt och utåt, bara för att känna lite på honom :)

Han var duktig, men det var lite smått knöligt på volten (det var svinkallt ute så snön var rätt hård och knarrig) men gick att skritta och trava utan problem i alla fall :)


Bilden är inte från idag dock.

Rico - 29/1

Jag var sjuk så Therese lånade Rico och red på volten om jag förstod det rätt. Han var lite tjafsig när hon skulle sitta upp, gick ifrån pallen och så, men då satt hon upp från marken så höll mamma emot sadeln. Då gick det bra däremot :) .

Rico - 28/8

Mamma red ut en sväng och tränade med pressenningen efterråt. Träning för Anna blev inställd för mig för jag var sjuk.


Rico - 28/1

Jag var sjuk så Therese lånade Rico och red på volten om jag förstod det rätt. Han var lite tjafsig när hon skulle sitta upp, gick ifrån pallen och så, men då satt hon upp från marken så höll mamma emot sadeln. Det gick bra däremot.


Rico - 27/1

Jag var sjuk så mamma red ut.

Veckoplanering


Måndag: Jag rider (Uteritt/Volten)
Tisdag: Mamma rider
Onsdag: Jag rider (Uteritt/Volten)
Torsdag: Mamma rider
Fredag: Mamma rider
Lördag: Jag rider (Hoppkurs)
Söndag: Jag rider (Hoppkurs)

Idag får jag (äntligen!) rida :D Blir nog bara en lättare uteritt och/eller ev en stund på volten. Får se hur han känns och hur jag mår ... :) Men jag kommer nog dra fram lite bommar antingen idag eller på onsdag i alla fall :D

Nu ska jag byta om och åka vidare till stallet och Rico :D


Jag är frisk !

Igår anmälde vi oss som sagt till hoppkursen nu till helgen, men så insåg jag att det eventuellt kommer krocka med ett öppet hus ... -.- Varför måste gymnasievalet (alltid?) förstöra allting !? :( Vi har dock inte avanmält oss så det blir hoppkurs oavsett vad, förhoppningsvis håller den inte på ända till öppet hus slutar så jag hinner med båda.

Man borde få en vecka ledigt från för att gå på öppet hus och rensa bland alla broshyrer som man fått på mässan och med posten. Som om det inte är TILLRÄCKLIGT med allt jobb i den skolan man går i nu ?Dessutom tror jag att jag är tillräckligt frisk för att gå till skolan idag ! Det är typ bara 3 lektioner idag, varav en är idrott som jag nog ändå inte skulle kunna vara med på ;) Så å ena sidan så skulle jag inte missa så mycket om jag var hemma idag, å andra sidan är det så lite lektioner att det vore en mjukstart för mig som varit sjuk ett tag nu :) Bara gå dit, kolla på på idrotten, måla på bilden, äta lunch och sen svenska :) Nåt sånt :)


Writing


Att skriva har jag alltid tyckt om att göra, det ligger mig varmt om hjärtat och det är det jag sysslat med på fritiden ända sedan jag lärde mig alfabetet när jag var liten.

Jag har ständigt jobbat med att förbättra mitt skrivande och utveckla mitt språk, jag skrev mer än jag läste även fast jag på den tiden läste MYCKET böcker. På fritiden satt jag och klippte och klistrade ihop små hästböcker, vilka jag fortfarande har kvar i en skolåda i mitt rum. Jag skrev och tecknade i dessa "böcker". Kan säga att det är riktigt roligt att sitta och bläddra i dem nu såhär många år efter. Det är så mycket minnen :)

Men ända föll det sig inte naturligt för mig att skaffa en egen blogg, utan det dröjde ett rätt bra tag innan jag faktiskt gjorde det ! Jag blev väldigt övertalad kan man säga, och mina vänner som hade bloggar sa att det var roligt och så, jag testade det och fortsatte för jag trivdes med det helt enkelt.(Baksidetexten)
Elly ska föla....
Hon förväntade sig 1 föl... men det blev 2..........
Sedan när dom blev lite äldre så gick dom utanför gränsen.......Milla önskar sig en häst i födelsedagspresent.
Olle, som är kär i Milla
tenker ge Milla en Häst, Men hur ?

Helt awesome baksidetexter eller hur ? ;) Fångar verkligen intresset ... -.- :P


Så fina skydd !

Dessa benskydden är bara FÖR fina ! Matchar Lamicell Mirage schabraken, finns i andra färger än denna (som heter choco-pistage), tex med rosa istället för grön ... :P

Tror de skulle bli super, tycker det är en sån fin detalj med det gröna och det skulle göra outfiten så mycket finare än om det hade varit vanliga helbruna skydd tex :PDock finns de bara i en stl, nämligen stl FULL, och jag vet inte om de kommer passa :/ Men tänkte mejla och fråga hur de är i storlekarna, Rico har ju till och med skydd i ponnystorlek i vissa fall :o Men om det bara finns en storlek hoppas jag att de inte är superstora, kanske en lite större cobliknande modell ? Hmm... De är nämligen rea på också vilket gjorde mig ännu mer sugen ^^

Finns bland annat HÄR.

Vad tycker ni om skydden ? Alla är ju inte störtförtjusta i brunt och grönt som jag, men de finns ju i flera färger så går ju att matcha på flera sätt :)


Hoppkurs & Paket

Vi ska till Balingsta nästa helg och vara med på en hoppkurs för Niclas Haking ! Har aldrig tränat för honom förut, så ska blir kul att testa :) Hoppas kunna få lite hjälp med vägringarna också.
   Jag räknar typ med att jag inte är såhär sjuk då i alla fall, om en hel vecka borde jag vara frisk och kry igen annars får vi väl avboka kursen :/

Idag har jag inte gjort något vettigare än legat och kallsvettats i soffan :( Mår lite bättre nu så kollar på film nu, Harry-Potter-Maraton ! :D Kan ju i princip filmerna utantill så passar på att blogga lite nu när jag inte är helt vimsig av febern ;)

Dessutom sitter jag och väntar på att ett paket som har skickats från södra sverige någonstans (Malmö?). Det är hästrelaterat och jag är otålig som tusan ! Vill bara ha paketet NUUUU :D

Tyvärr är det något sjukt fel på min dator, den blinkar störande på skärmen och det går inte att ladda upp bilder. Kommer försöka göra något åt det sistnämda, blinkadet däremot får jag väl ta och leva med för det har varit så länge nu ... !10 hissar från Hööks nyheter


Schabrak 269kr - tycker det var snyggt med satindekoren runt om, finns i färgerna Creme, Duvblått och Grön (lite mörkare grön, ej lime/äppelgrön :P): Stilrent och snyggt tycker jag ! 


 
Lamicell Schabrak 399kr (med matchande huva + skydd) - det marinblåa var riktigt snyggt, men även det röda och bruna skulle nog passa rätt bra på Rico.


Gold Medal Aachenträns 659kr - Tycker detta var jättefint ! Finns i svart läder också men brunt läder är jag svag för :P Tycker det såg lite konstigt ut uppe vid nacken bara ... ^^


Claridge House Aachenträns 479kr - Snyggt träns som också finns i svart men snyggast i brunt enligt mig :) Hissar lite extra det svängda nackstycket och pannbandet var snyggt !


Showmaster Fleecetäcke 279kr - Snyggt och enkelt och ganska billigt också ! Synd att det bara fanns i rött.


CRW Jacka 499kr - Vind och vattenavvisande med andasfunktion. Den verkar skön och praktiskt och till ett bra pris !


Horsehead Ridstövel 1599kr - Snygga ridstövlar som finns i smal och normal skaftvidd - äntligen något för dem med lite smalare ben :P De ser sköna ut, och kostar inte skjortan.


T-Shirt CRW 129kr - funktionsmaterial och finns i flera olika färger, Svart, Gul, Grön, Blå, Cerise.


Sweatshirt CRW 299kr - Snygg tröja, ser skön ut :) Finns i Röd och Marin. 


Ridtäcke Showmaster 299kr - Jättesynd på Lena Furberg-trycket enligt mig, visst är det gulligt på små ponnysar men jag vill inte ha det på min storhästvalack haha ^^ men Rico vill ju ha ett limegrönt ridtäcke, så får se hur jag gör där ... Det var fleecefodrat också :D !

Tycker rent allmänt att de nya prylarna på Hööks är snygga och bra ! Kul att de tagit in lite fler märken, tex Lamicell :)Tips

För er som inte riktigt är redo för tävling ännu tipsar jag om denna sidan, som hjälper er att hitta Pay & Jumps och Pay & Rides i hela Sverige ! :) Man väljer Län (I mitt fall Stockholms Län) och så får man se kommande Pay & Jumps och Pay & Rides i närheten :) Jättesmart och användbart ! 

Tråkigt

Det är så sjukt trist att ligga hemma och vara sjuk, särskilt på helgen för det är då jag brukar rida lektion, fota, måla, städa rummet (behövs verkligen) och shoppa osv osv ... Har haft feber också stor del av dagen så har bara mått allmänt dåligt när jag sätter mig vid datorn :/


En gammal vinterbild :)


Smoothie

Var hemma från skolan igår för jag hade jätteont i halsen och kände mig allmänt hängig ... hade dock ingen feber förrän på eftermiddagen/kvällen (där märkte ni kanske att jag slutade uppdatera?).

Imorse när jag vaknade kände jag mig suepr igen ! hade bara liiite ont i halsen, men jag brukar också må som bäst på morgonen så jag vet inte om jag ska till stallet idag och rida, annars kommer nog mamma rida eller tömköra eventuellt.

Började dagen med en awesome smoothie som jag hittade på havregrynspaketet när jag motvilligt var påväg att göra havregrynsgröt (jag ville ha gröt till frukost men jag tycker inte om just havregrynsgröt ^^), ändrade lite i receptet som stod där för vi hade inte allt hemma, och gissa om det blev gott !? :D


Superbra start på dagen !

1dl Havregryn
1dl Mellanfil
2dl A-fil (Hallonsmak)
Frysta Hallon
1 Äpple
1 Banan
1 Matsked Vaniljsocker

Tror det var vad jag hade i ^^ Det var gott och nyttigt :)
260112

Blev ännu en superlång dag, började 8 i skolan och hade bland annat Kemiförhör ( som jag faktiskt inte misslyckades HELT med eftersom jag lyssnat på lektionerna , hehe ... ) och Praktiska Prov i hemkunskap. Vi brukar ha 1h 20 min hemkunskap men några av oss drog över 20 min så vi slutade inte förrän 20 i 4 ungefär. Det gick superbra, trots min grupps (inkl mig) skills på matlagning. Synd att vi fick slänga i oss våra portioner efter läraren bedömt maten.

Det var kycklingfilé fylld med krossade tomater och fetaost, inlindad i bacon tillsammans med råstekta potatis"chips" och hemmagjord bearnaisesås, det var supergott verkligen ! Och det enda "felet" läraren hittade var att bearnaisesåsen var lite syrlig för vitvinsvinägern tog över smaken lite (vi följde receptet ...) och det fattades någon grönsak för färgens skull mest (och att maten är godare med grönt till).

Kanske borde bli kock trots allt ? ^^ ;)

Eftersom jag åt på Hemkunskapen så var det inte läge att äta middag direkt när jag kom hem så jag bara bytte om så åkte vi vidare till stallet. Red och mockade osv, och kvällsfodrade kl 9 innan jag åkte hem.

På kvällen hade jag sjukt ont i halsen, och det sitter fortfarande kvar och jag känner mig allmänt hängig så är hemma från skolan idag (fredag).


Bild från när jag fotade i snöovädret häromdagen :) Blev inga bra bilder då kameran hela tiden fokuserade på de ENORMA snöflingorna som föll nonstop. Men knäppte några knasiga och charmiga när Rico och Zebb körde "grimleken" utan grimma ^^ (Ridskoleryttare kanske känner igen "grimleken"? från ridskolehästarna i hagarna?)
Rico - 26/1

Idag red jag ut med Mikki och Madicken igen ! Vi möttes på Enlidens stallplan och red upp på Lilla Ridstigen bakom stallet. Insåg att pannlampan inte funkade :/ Batterierna var slut så den bara blinkade till och slocknade igen när man tände den :( Som tur var hade vi snön som lyste upp, annars hade vi inte kunnat göra så mycket mer än att rida hem direkt ...

Vi red via Rondellen förbi "hundhuset" (där vi blev ordentligt utskällda av en av vakthundarna) och började med att trava lite på Källbrinksrakan. (källbrinksrakan har de gjort om nu så det ser inte ut som på bilderna där längre...)

Vi tog flera galopper, först bort mot källbrink och sen vände vi vid Galoppbacken och galopperade tillbaka också, typ två-tre gånger tror jag.

Madicken var så himla snabb så hon sprang faktiskt ifrån oss ! Så vi provade att Rico skulle galoppera först men då rejsade Madicken förbi oss och tog täten ^^ Hon sprang i alla fall inte LIKA fort när hon var först.

Efter några galopper klättrade vi upp och ned för Galoppbacken ett par gånger, först i skritt, sen skulle vi ta det i trav men då blev halva i galopp, sen tog vi en gång i galopp och en sista gång i skritt. Sen skrittade vi hela vägen hem, satt av strax innan lövsta, där vi skildes åt, och ledde hem honom sista biten.

Stretchade både fram- och bakben när vi kom tillbaka. :) .
 


Rico - 25/1

Mamma red ut med Zebb, medan jag mockade och fixade i stallet. De red på ängarna mest och travade och tog en kort galopp.


Hööks katalogen

Igår kom nya höökskatalogen ut, var roligt att sitta och bläddra i den (även fast jag egentligen inte hade tid). Fick både hem den i brevlådan och på mejlen, så var svårt att missa ! :)


    


Hittade en del riktigt snygga saker där, och jag tycker det är jättebra att de börjat ta in fler produkter från andra märken än deras egna Claridge House, Showmaster, Thermomaster mm.Vattenbaljan

Vi isolerade ju som sagt vår vattenbalja för ett tag sedan, alldeles lagom till den "riktiga" vintern kom ^^ och här är den :) ↓


Dock har handtaget redan gått sönder :/


250112

Idag har varit en lång dag. Gick upp halv 6 för att ta bussen hemifrån strax efter 7. Skolan började 8 och slutade ungefär 15. Väntade i skolan på att få komma in i musiksalen strax innan 16 för att få hjälp med min grupps musikuppgift. Var klar ca 17 och tog då bussen en bit hemåt så mamma hämtade upp mig på vägen till stallet. I stallet ryktade jag Rico lite, mockade och fixade mat medan mamma red. Åkte hem ca 20 och ut med hundarna direkt när jag kom hem.

NU sitter jag vid datorn första gången idag. Känns skönt att få komma hem nångång faktiskt !

Imorgon blir det läxförhör i Kemi, Praktiska prov i Hemkunskapen, allmänt lång skoldag och sedan till stallet på kvällen och rida och kvällsfodra. Dessutom har jag ingen kemibok så har inte kunnat plugga till förhöret, får se hur det går haha :( 

Någon av alla torsdagar som kommer, ska en massör komma till oss och massera Rico och Zebb !

Dessutom kanske jag har goda nyheter angående en viss sorts utrustning, men ska inte säga något förrän allt är klart :D Lycka här bakom skärmen hihi :)


SkruttiPluttisRico <3


Rico - 24/1

Mamma red ut på ängarna, på gatorna och i skogen bakom stallet. Blev lite trav och lite galopp. Han var tydligen pigg och glad :D


Rico - 23/1

Pappa skrittade ut idag :)


Rico - 23/1

Pappa skrittade ut idag :)


Bilder

Det är omöjligt för mig att köpa alla bilder från Pay & Jumpen, men jag vill ändå visa dem för er och för att inte bryta mot någon slags lag så länkar jag dem helt enkelt :P

HÄR

Kommentera gärna här i inlägget om ni tycker och tänker något :P


Vår/Sommar 2012

Ser verkligen fram emot våren och sommaren 2012 ! Jag hoppas på många lärorika träningar, kurser, pay & jumps och så småning om tävlingar också.

Jag vill

· Rida L:C 2003 och då ska någon filma så jämför vi med mitt och Ricos första ridpass på volten, som var en programridning L:C 2003 ^^ .

· Ta itu med hans vägringar, åka ut på mycket pay & jumps bara för att få rutin och komma runt banan.

· Hoppa parallelloxrar och även bredare oxrar på träning (hemma på volten typ) så jag inte får en chock när jag ska ut och tävla sen...

· Lära mig kontrollera hans galopp bättre, öka/minska/korta/länga tex.

· Ut och klättra mycket i skogen, styrketräna i galoppbacken bland annat.

· Planera ridpassen ännu bättre, jobba mycket med bommar/markarbete och köra mycket grundläggande arbete som hjälper oss i både hoppning och dressyr.

· Jobba mer nogrannt med tempoväxlingar, övergångar mm.

· Komma ut på årets första tävling i både dressyr och hopp :).Nästa Pay & Jump

Nu har jag anmält mig till ännu en Pay & Jump, denna gång i Botkyrka ! Har anmält mig till 70cm + 70cm, får se om jag kommer kunna åka iväg och träna något innan det - isåfall kanske jag hoppar 70cm + 80cm istället.

Botkyrka är ju bekant för både honom och mig, dock vägrade vi ut oss på första och andra hindret då på vår första tävling haha ... Tänker därför fortsätta med småhöjder och bara försöka ta oss runt ! :) Förhoppningsvis ser han inga spöken denna gången (sist hade de ju faktiskt satt upp ett spöke mitt på banan för att det var halloween ^^)


Framhoppningen :)


Rico - 22/1

Idag var det Thereselektion, och volten var snöig och fin så vi kunde jobba dem i alla gångarter. Vi flyttade dem i skänkelvikning i skritt och gjorde fram- och bakdelsvändingar. Sen gjorde vi öppnor och slutor längs med långsidorna i trav och även galoppslutor som avslut på lektionen. Gick väldigt bra, han var pigg och framåt. Hade egen motor så var lättare att samla upp honom i galoppen än det brukar vara :)

Celice var supersnäll och fotade lite, tack för det ! :)

En av bilderna ! Har dock lite problem med att ladda upp så fler kanske kommer i ett annat inlägg eller så dyker dem väl upp lite då och då när jag har slut på "nya" bilder ? ;)
Rico - 21/1

Idag var det ju Pay & Jump på Södertörn Ryttarcenter :D

Rico skötte sig fint på framridningen, blev lite spänd pga omgivningen bland annat en aningen stissig häst som for runt runt runt och även pressenningarna(?) som väggarna verkade vara klädda med. Fick hjälp av Therese där, så vi jobbade igenom honom ordentligt, särskilt i galoppen. Fick till en superfin galopp med mycket tryck i, svårt bara att hålla den under banans gång ! :)

På framhoppningen gick det bra överlag. Men första gången jag skulle hoppa lilla krysset så lyckades en lite stissig häst göra en volt precis bakom hindret (med röd rosett i svansen så var väl tur det att Rico stannade ändå, så vi inte hade hoppat rakt in i dem !). Han stannade då också andra gången vi hoppade krysset. Men efter de två stoppen släppte det, hoppade räcket en gång och oxern två-tre gånger :) Kändes väldigt bra faktiskt :D

Första rundan, 70cm, skötte han sig bra - jag var nöjd alltså, med mina inte-så-höga-krav. Han stannade några gånger, men hoppade alltid på andra försöket :)

Ville inte hoppa 80cm efterråt så strök mig i den och efteranmälde mig till 70cm igen, så jag var sist i klassen på andra rundan. Skrittade bara lite på parkeringen medan jag väntade på min tur (bara några ekipage emellan).

Dock höll motivationen på att dö där, när jag väntade på att gå in. Tjejen innan mig hade en liten ponny som VERKLIGEN INTE ville hoppa. De la ner alla hinder så fick ponnyn släpas över små bommar. Inte så peppande att se hur ekipaget innan får stopp efter stopp efter stopp haha :P

Men andra rundan gick faktiskt bättre, om inte han hade stannat så många gånger på samma hinder (röda med vitt kryss) så hade det flutit på rätt bra tror jag :D Men var så otroligt nöjd andra rundan, glad att jag tog chansen och hoppade en runda till 70cm, bara för att komma runt och så då :)


Pay & Jump film (2)På första hindret vart det stopp, hade dålig galopp och rent allmänt är första hindret det svåraste hindret på banan, men han hoppade det så snällt på andra försöket :)

Sen tappade han galoppen i svängen till hinder nr 2, så han travade över det :) Han tog för sig superfint där, tog ett litet galoppsprång innan.

Men lite övertygelse hoppade han tredje hindret också, sen rullade det på så bra :D Han hoppade fjärde och femte hindret (som han stannat på i klassen innan) utan problem.

Tvärstopp på 6e hindret (röda med vita korset på). 3 gånger stopp, sen kom vi över (båda två haha) på 4e försöket :D

Efter det gick det super ! :D :D :D :D
Två små bilder
Två små bilder från andra rundan, ett stopp och ett hopp :)

Helgen

Det har varit en lång helg, och för tillfället har jag träningsvärk så jag kan knappt gå haha :( Blir bara värre och värre ju längre tid det går !

Har inte hunnit skriva om Pay & Jumpen ännu - bara två filmer har hunnit komma upp, den tredje och sista filmen har tagit hela kvällen att ladda upp, och den är fortfarande inte klar -.- Men kan säga i alla fall att jag är väldigt nöjd och mer info kommer :)

Idag blev det en heldag i stallet, men dressyrlektion för Therese i mys-snön, usekmöte och lite fotande :) Bilder kommer, både från lektionen och i hagen :)

Kollar nu ridsport på teve, världscuphoppning :D Men ska dock gå och sova snart, har varit en tröttsam vecka
haha :(


Imorgon bitti kommer mer update, ses då !


Ridsport på teve :D

Ikväll 21.00 är det världscuphoppning på teve :D

SVTB/SVT24 (barnkanalen?)


Rico - 20/1

Mamma red på källbrinksrakan och galopperade lite där, var ute en timme ungefär.
Rico - 19/1

Mamma red på ängarna och en stund på volten.


Rätt svar

Här kommer det rätta svaret angående filmen i detta inlägget.

Rico vart lite ilsk på mig när jag fattade galopp efter stoppet på hinder nr 4 (vitt räcke med händer på) så han kickade där så stigbygeln hoppade in på foten på något sätt, den åkte bak och hade vinklats på något sätt så den fastnade :S Så bad en tjej ur hinderpersonalen som stod hyfsat nära att hjälpa mig få loss den. Hon fick dra lite i den men det gick :)

Tycker det är riktigt läskigt faktiskt när stigbygeln fastnar sådär ! Har aldrig hänt mig förut att den fastnat, men vill inte ens tänka på om han skulle dra iväg utan mig där ... Usch.

Men det löste sig och jag red vidare, kommer väl grubbla hela livet över hur den faktiskt kunde fastna sådär ^^ Får väl bara hoppas att det inte händer någon mer gång ! :)

Ingen som gissade rätt men Emma och Sofia/Kanin listade ut att det hade med stigbygeln att göra i alla fall :D
Pay & Jump film (1)

Film 2: Första rundan, 70cm.


Första hindret kom inte med på filmen, så räcket är andra hindret på banan - inte första :)
Hann inte med i svängen till fjärde hindret så valde att göra en volt. Kom dock inte bättre på hindret efter min lilla volt heller så blev ett stopp där (han tappade galoppen i svängen - nu var hindrena så låga att han kunde förstås kunnat hoppa ändå, men han har ju börjat vägra nu så vi kör småhinder bara för att stärka våra självförtroenden haha :P) 

Sen stod vi stilla en stund, NÅGON SOM KAN GISSA VARFÖR ? ;) De som gissar rätt får en länk haha :D

Sen kom han i korsgalopp (?) har jag för mig, och så tittade han på planchen som var på första bommen, och stannade :o Men hoppade på andra försket, han ville bara titta på den först haha ;)

Efter det kom nästa hinder med planch i framkant. Den stannade han på flera meter innan ^^ Så skrittade fram några steg till den och tog sedan hindret på nytt. Fick trycka över honom, men han hoppade i alla fall så där var jag nöjd :P

Sen, en båge mellan 7an och 8an. Han tappade galoppen i svängen så fick göra en volt där, och sist var muren (9) ... tvärstopp där ;) Men sen hoppade han den på andra försöket, och jag var nöjd så jag skippade det frivilla sista hindret (ett räcke med bred vattenmatta) för var rätt säker på att det kunde bli ännu ett stopp där, ville inte bråka mer haha :P

Har rätt låga krav i nuläget så var galet nöjd haha :P Vi kom ju runt hela banan, utan några avtrillningar eller så :) Blev utesluten ett antal gånger (om det nu hade varit en riktig tävling haha), men vi kom runt och det kändes bra !


Film 1


Film 1: Lite framridning, bara lite trav - tyvärr ! Pappa filmade inte galoppen, som för övrigt kändes awesome - fick till super tryck i galoppen :D
Videofyme app

Har nu skaffat videofy.me appen :D Så kommer direktpublicera från mobilen, filmerna kommer då i varsitt inlägg nu närsomhelt :D

Sitter även och väntar på att bilderna från Södertörn ska dyka upp på http://online.equipe.com :) Om det blev några bra bilder och priserna är rimliga kommer jag kanske beställa någon av dem :) Isåfall har jag rätt att publicera dem här också, vilket är bra förstås :D Men beror på pris och kvalité osv osv :P

Men håll utkik i alla fall :DFilm

Delar med mig av en film såhär på morgonkvisten :)

Brukar kolla på filmer från träningar/tävlingar och också kolla på bilder innan tävlingar/pay&jumps :)

Ett exempel på film:


Startlistor

70cm:


80cm:


Ska till stallet ikväll och plocka i ordning lite saker och börja fläta (rullar väl som vanligt upp knopparna på tävlingsmorgonen, flätar bara kvällen innan!). Kommer finnas fotograf på plats, och om det blir några bra bilder kommer jag kanske köpa dom :) Isåfall kommer dem upp här på bloggen också :D
Och så tänkte jag fjäska lite för mamma och pappa, vill att någon av dem ska filma lite ! ;)

Om det blir film kommer det upp här förstås, så vi får hålla tummarna allihopa :D :D


Bildinlägg

Höll på med ett inlägg med massa bilder, men det tar ju upp till 20-25 min för varje bild att laddas upp och den tiden har inte jag på morgonen, så tyvärr får jag göra klart inlägget efter skolan istället ... :/ Trodde jag kunde få ihop EN morgonbloggning på hela veckan men neeeeejdå -.- :(


Taggad

Är lite revanchsugen inför helgens Pay & Jump så har börjat påminna mig själv nu om mina prestationsmål jag satte upp efter förra pay & jumpen (runsten) ! :DMina mål jag satt upp (realistiska) är:
1. Färre vägringar än förra gången (sist vart det 3 vägringar - skulle blivit utesluten då alltså, om det hade varit en riktig tävling.
2. Få en bra känsla på både framridning och framhoppning samt på banan.
3. Försöka få en BRA galopp, få honom vaken/aktivera bakdelen bättre - utan att han blir för pigg/stark. Han kan bli loj. Det är svårt att få en lagom galopp på honom, för honom verkar det inte finnas något mittemellan !

Och om jag inte lyckas med dessa mål ska jag:
1. Se det som en utmaning till nästa gång - alltså inte bli ledsen/arg/beskviken utan bara se det positiva i att jag vet vad jag behöver träna på tex
2. Inte sätta för höga krav/sätta upp mindre avancerade mål till nästa gång
3. "Erkänna" att det som gick snett är något jag behöver utveckla och träna mer på hemma för Therese

Och OM det nu skulle gå åt skogen i första klassen (70cm) kommer jag hoppa om banan för 60kr och stryka mig i 80cm. Men självklart ska jag inte tänka så, utan jag ska bara tänka positivt och se fram emot Pay & Jumpen. Jag vet ju själv hur roligt jag tycker att det är att vara ute och tävla (eller i detta fall - träna på att tävla) :) .Glappskor & Gymnasieval

Vi upptäckte att alla Ricos skor glappade igår kväll, så mamma ringde Hovis Hasse och han kunde komma redan idag, så nu har Rico fått nya skor som sitter på ordentligt :D 

Har även anmält mig till 80cm också på Pay & Jump, kommer stryka mig om det är för lång väntetid emellan bara, men annars hoppar jag 70 & 80 ! :) Therese kommer följa med, precis som i Botkyrka ! 

Annars har inte mycket hänt i hästväg, hade två stallfria dagar i rad för att ta itu med en hög läxor och kika på gymnasie osv osv ... Var ett öppet hus idag som jag eventuellt skulle gå på men det blir nog inte så trots allt ... :/ Det började 18 ... Men flera stycken i klassen har sagt att skolan har dåligt rykte och är jättedålig osv osv -.- Ogillar att lyssna på rykten men om det är något jag sållar bort är det väl skolor som flertalet har hört är dålig.


Rico - 18/1

Rico fick vila idag, hans skor var lösa/glappade så jag ledde honom bara på volten en stund och övade lite pressenning.


Rico - 17/1

mamma red

Rico - 16/1

Pappa red, klättrade lite i skogen samt red en sväng på ängarna och gatorna. Avslutade med lite westernkommando på volten, bland annat flytta fram och bakdel, och travade på långsidorna/fyrkantsspåret.
Ca 60 min.

Ursäkta

Jag ska inte säga att jag inte har något att skriva om, för det har jag. Massor snurrar runt i huvudet just nu och jag skulle kunna skriva en 10 sidor lång uppsats just nu. Alltså, jag har massor i tankarna men jag har helt enkelt inte tiden att sätta ord på allt. Men ikväll blir det troligtvis mamma som åker till stallet och Rico, får se om jag kan/får åka med. Ska eventuellt på öppet hus. Men däremellan ses vi, så kommer ni få se en del inlägg ikväll :)

Avundsjuka trångsynta j*vla svenskar.

Galet vad mycket tankar som rör sig i huvudet nu, måste samla mig lite innan jag skriver för det är svårt att vårda språket just nu haha ...

Här är en del av det stora samtalsämnet nu på fb och på Aftonbladet.se

Dock handlar det inte bara om det menmen ^^ ...Header - info

Längtar såååå mycket efter att få tid över att göra en ny header, är så himla trött på den jag har nu ... -.- Den förstör hela designen för den passar inte in längre (ska dock ändra färgtema sen också i samma veva som jag byter header ^^). Tror jag kommer göra en ganska enkel header faktiskt, med några av de finaste bilderna jag har på oss <3 :)

Hoppas det kommer bli bra, jag ser fram emot resultatet i alla fall ! :)


160112

Mikki hade frågat mig om jag kunde rida Madicken idag, för hon hade gjort illa knät så hon kunde inte rida ^^ Blev ju superglad förstås, men så säger mamma att jag måste stanna hemma och göra läxor, ta hand om hundarna osv osv ... Så blev inget med det, men förhoppningsvis får man fler chanser ? :D

Pappa ska rida Rico idag, med Westernsadeln såklart då ! ;) Är väl inget vidare bra underlag någonstans så blir väl skritttur i skogen, kanske lite klätter ... vi får se sen när de kommit hem igen :) När jag får veta får ni veta också :)


Tips till er - fynda på Hööks

Klicka på bilderna för att komma till antingen rabattrean eller reafinalen :)

Vill åka och fynda på denna galna rea ! (a) :D <3
Provridningen

När vi provred Rico September/Oktober 2010 så provred vi också två andra hästar. Jag tror inte jag har berättat om dom någon gång ...  

Först provred vi ett mörkbrunt sto
, som var kanske runt 160cm hög (såg större ut dock). Hon var fin och så men vi kunde inte alls kommunicera, det kändes liksom inte bra helt enkelt ...

Sen provred vi Rico (eller i själva verket provred mamma Rico medan jag provred mörkbruna stoet, och den bytte vi så jag red Rico och mamma red mörkbruna stoet. Sen provred jag också en till, men mamma ville inte det haha ... ). 
   Rico lyssnade i alla fall bra och var lydig, följsam, samarbetsvillig, kändes inte alls stor att rida (jag gick ju direkt från b-c-ponnys på ridskolan till köpa storhäst). Så i dressyren kändes han ju super (helgrym nu när jag tänker efter haha).
   Men när vi kom till hoppningen så kändes det heltokigt ! Han galopperade lugnt och fint mot hindret, men kom tokfel varje gång, liksom hoppade iväg utan mig ! Och de sa att "han brukar göra så" ^^ Jag bara sket fullständigt i hoppningen, i den sekund vi bestämde oss för att köpa honom så tänkte jag bara att hoppning är inte viktigt för mig - jag kan satsa i dressyren ! ;)

Efter Rico provred jag faktiskt också ett litet sto (lika hög i mkh som Rico men mer smäcker), som var en apelkastad skimmel - oj vad jag tyckte hon var snygg alltså ! I annonsen stod det att det kunde bli en bra hopptävlingshäst, en liten flickhäst typ ;) Men vi kunde då inte heller kommunicera alls :/. Hon var 8 år men var utbildad som 3-4 år ungefär. Visst hade vi kunnat hitta varandra i framtiden med lite träning, men mamma ville ju inte ens provrida henne så hon var väl inte aktuell ! ;)

Efterråt så pratade vi lite, och mamma sa något i stil med "Men det var väl inget fel med Rico?" och nej, det var inget fel alls med Rico, han var jättefin ju :) (det var ingen som påstod det utan vi bara pratade om de tre hästarna) Han kändes jättebra och jag tänkte bara att "jag struntar i hoppningen" ^^ och "Vi satsar i dressyr istället !" 

Men så visade det sig att han hade kapacitet :) Han hade bara lite problem med avståndsbedömningen, och jag som var van med rutinerade ridskoleponnys var ju inte tränad så att jag skulle behöva se avståndet själv fram till hindret, och det behövdes ju för att hjälpa Rico att komma rätt på hindrena ! Men med lite träning gick det också ... litegrann i alla fall :) <3


Sånnahär språng blev det ibland ... Toksprång så inte matte hänger med riktigt haha ;) Kan leta upp fler failade bilder och lägga i ett eget inlägg kanske ? ;)


Rico - 15/1

Idag var volten mestadels en isbana -.- Men det gick att skritta, och fyrkantsspåret var fint på vissa ställen :) Red för Therese då, gjorde mest lösgörande övningar. Rico var fin och skötte sig bra ! :)


De sneda strecken är hästen som går i slutor ... (xD?) och pluppen på de sneda strecken är hästens framdel haha ;) Säg till om ni inte förstår övningen, då kan jag förklara den med ord :D Den är väldigt bra, och jätterolig att göra i trav och galopp :)Jag och mina paintbilder haha ;)


Händelser vi minns - i bilder

Här är delar av vår historia, från början.

rico
Vi hittade Rico på ett försäljningsstall i Örebro. Söt fux 155cm i mkh, importerad från holland. Vi hade egentligen inte tänkt provrida Rico, utan bara två andra hästar i stallet. Anita, som jobbar där, hade Rico inne då och frågade om vi inte skulle rida alla 3 när vi ändå var där ... varför inte ?


De andra två hästarna funkade inte alls, vi kunde inte alls kommunicera hur fina de än var. Men vi var alla nöjda med Rico, både mamma och jag (och pappa men han red ju inte på den tiden). De sa att han kunde vara bakskygg vid uppsittningen, och att någon kunde hålla i honom när man satt upp de första gångerna, tills han vant sig med oss. Men han var så snäll så, vi märkte aldrig av den där baksyggheten så vi satt upp själva och det gick ju hur bra som helst. (han var rädd om bakbenen så inga styva transportbakskydd gick att få på ... Bilden är den första på honom hemma, första bilden jag tog alls på honom - första bilden av måååånga ^^)

-4
Rico fick komma ut i karantänhagen direkt när han kommit ... :) (snö i oktober ? xD)

Sadelprovaren kom och vi fick tag i en dressyrsadel och en hoppsadel, som båda satt fint ! Jag red min första lektion på honom (för Therese), vi red programridning LC 2003 - har kvar protokollet därifrån :D


Bild från första hoppträningen (för Therese) :)


Bilden: Minns att jag skrev någonting i det inlägget om att jag svävade på rosa moln ^^
 

Vi började med att mest rida ut när det var vinter sen. Vi köpte en westernsadel via Eva Malmström, jättefin var den :D Inte visste vi då hur stor användning vi skulle ha för den, på sommaren som kom ^^ (provsitter den på bilden, första gången jag satt i en westernsadel haha :P).  


Vi började tömköra honom lite då och då, gick super - trots hans "bakskygghet" som vi fått höra om av tidigare ägare/stallet som sålde honom.


Rico blev plötsligt rädd för pallen (vi hade suttit upp med pall sedan dagen vi provred honom, och så plötsligt en dag så ville han inte ... gick dock bra att sitta upp från marken så det gjorde vi då !) , så jag började pallträna honom, på bilden står jag på pallen och lutar mig över honom.  


Bytte design/färgtema på bloggen därefter ... :)
Minns särskilt den här härliga galoppen på volten i nysnön i solnedgången <3 Mamma knäppte ju några bilder, och det gillas !


Vi köpte vår hästtransport/släp, så vi kunde åka och hoppträna för Cathrine Persson på vintern ! Bilden är från en av de första hoppträningarna i Husby :)


Alla hjärtans dag ... :)


Vi köpte en barbackagjord på hööks, så man kunde komma upp barbacka :D Satt upp med barbackagjord, sen tog jag av barbackagjorden medan jag satt på :) Så vips så satt jag barbacka på min skrutt för första gången <3 :)  


Minns att alla Ricos hagkompisar försvann samtidigt under en tid :S En fick boxvila, En blev såld och En stod i sjukhage eller så tror jag ... och Rico gillade det inte alls ( stod och skrek ... :/ ) så Atlaz fick bli hans tillfälliga hagkompis :) Och OJ så dem lekte om dagarna ^^Vi kom iväg på vår första lokala dressyrtävling, LC:1 på gamla ridskolan Farsta :D <3 Tror vi blev godkända i alla fall, haha :)  


Vi åkte iväg på första Pay & Jumpen, dock liknade det mer träningsform än tävlingsform (man värmde upp gemensamt i grupp och hoppade fram och så, och sen hoppade man bana i slutet). Det var i Balingsta. Hoppade 70 cm & 80 cm :)Hoppningen gick bra men blev lite tokigt då och då ... ovan: lite bilder från träningarna i våras, det blev mycket failhopp/toksprång under den tiden ^^ Som ni kanske ser ;)


Vi löshoppade Rico för första gången :) Upp till 90cm (LD)  


Vi red bort till stranden för första gången och doppade hovarna för första gången <3 Jag var så stolt, för han vågade inte gå i först ! Fick ta svans på ponnyn jag red ut med :)


(Stolt häst och ryttare hoppade "högt" en lektion på våren <3 dock visste jag inte då att jag hade hoppat/skulle hoppa 110 på våren haha... fick veta det av Therese på hösten 2011)  


Nya fina benlindor :)


Vi var med på Thereses lilla ridläger, avslutades med Påsklovshoppning(?) 90cm-1m
Blev några toksprång här, som ni ser på bilden ovan haha ;) Hann inte med honom riktigt :P


Vi for vidare till Fänninge (Örebro) i Juni 2011. Där vände det på en femöring, bara några dagar efter vi kommit dit ... Vår framtid ändrades och saker blev komplicerade :/  ...


Eftersom vi inte kom upp på honom så blev det mycket jobb från marken ...


Vi gjorde uppsittningsövningar, som gick ut på att ... jaa.. ni ser ju bilden ;) Så småning om kunde vi stå rätt upp i sadeln, men bara vi vinklade benet lite så for han. Det var bara att hålla sig kvar tills han stannade, så belöningen kom när han stod stilla (belöningen = att det läskiga - vi - försvinner haha)

Jag minns att jag sa, när vi var i den läget där han stod lugnt och stilla när jag stod rätt upp och lutade mig över sadeln, att vi var så nära att kunna sitta upp - men ändå så långt borta :/


Vi höll igång honom med tömkörning varannan dag och ledde honom skogspromenader varannan dag - så han skulle vara ridbar (inte totalt omusklad) när vi någon gång kunde komma upp och rida igen ...Vi åkte hem i början/mitten av Augusti igen, efter min allra första helt ridlösa sommar. Vi var på hyfsat god väg att kunna sitta upp men vi vågade inte riktigt riskera att förstöra det där vi tränat upp under hela sommaren, så vi väntade. 


Vi fortsatte hålla igång honom med tömkörning, longering och löshoppning. Dock behövde vi inte promenera med honom längre, då han äntligen fick komma tillbaka till sina busiga hagkompisar ! <3 

 
Vi fortsatte med tömkörningen, och började också - efter att Eva hade kommit till oss och hjälpt oss med uppsittningsproblemet - med "påsträning" vilket gick ut på att ta bort det läskiga när hästen behärskar sig/står stilla. Första gången vi gjorde det här så for han runt runt runt, men när han väl stannade tog vi bort det läskiga (tex paraplyet) och då förstod han direkt. Vi vill att han ska stå stilla när något är farligt/läskigt, för då försvinner det farliga/läskiga :P

Det var en väldigt sorgsen tid, allt kändes liksom ganska hopplöst. Men vilka band vi skapade, vi hade väldigt roligt också ! ;)


Vinnaren i utlottningen drogs ... :)


24 Augusti var en dag av ren och skär LYCKA <3


Vi började komma igång och hoppträna igen :D <3


Vi började träna på samma nivå som innan sommaren (90cm-1m banor)  


Hoppade en riktig trippelbarr första gången på träning (hade en på en pay & jump men den var så liten ^^)Var med i KM på Enliden, kom tvåa :D (ursäkta sitsen, toksprång ^^)


Och så hade vi haft Rico i ETT ÅR. Vi firade inte bara vår årsdag, utan även Ricos födelsedag <3 Bilden togs 23 Oktober 2011 - ett år efter vi hämtat hem honom från Örebro !


Vi började få bakslag i hoppningen, Rico började vägra på träning och tävling och när jag trillade av så fick båda vi en rejäl smäll på självförtoendet :/ Försökte bortse från den där träningen, bara några dagar innan vår tävlingsdebut LD i hoppning. Tänkte att det var en engångsgrej, ett missförstånd bara.
Allt gick super på framridningen och framhoppningen, han stannade någon gång på oxern men han kom över sen :)
Men väl inne på banan hade de satt upp ett stort spöke med mask en bit bakom första hindret, som var jätteläskig tydligen. Rico kastade sig undan några gånger när vi stod och väntade på att ekipaget innan skulle hoppa klart banan. På banan frös han totalt, tog varken gas eller broms. Vi fick två stopp på första hindret, sen kom vi över ! Men fick ett tredje och sista stopp på andra hindret. Där var det riktigt surt att vi inte fick någon chans att hoppa mer den dagen, Rico förstod att om han vägrade så fick han åka hem till Zebb, hans bästis, det var ett rejält bakslag.

image description
Oh juste, Rico klipptes också ! Innan tävlingen någon gång var det, så det är inte helt kronologisk ordning tyvärr ! ;)
Therese hoppade Rico efter en träning, hoppade upp till 115 på en oxer, för att testa lite vad han kunde. Vi konstaterade att det inte var något fel på honom (alltså att han inte hade ont någonstans i hoppningen - utan att det var av en annan anledning han stannade på träning och tävling) för annars hade han ju inte hoppat 115 med Therese, som bara hoppat honom två gånger eller så ;)


Och så var det Jul och Nyår <3Utlottningsbilden målades klart lagom till Jul :D Och jag påbörjade även nya bilder :)
Vi åkte på Pay & Jump på Runsten, blev 3 vägringar varav en avtrillning men annars gick det faktiskt super ! ;D <3

Och jaa, det är där vi är nu. Nästa Pay & Jump är på lördag ! :) Ska nog bli kul ... haha ;)

Förlåt att det blev så mycket, hoppas ni inte bara bläddrade igenom det på 20 sek, jag ägnade ett par timmar åt det här (a) :D

(godnatt)


Rico - 14/1

Jag och Rico skrittade ut en sväng med nya ponnyn, vi klättrade lite på Lilla Ridstigen bakom stallet och skrittade genom skogen tillbaka. Var ute i 40-50 minuter tror jag :)


Rico - 14/1

Jag och Rico skrittade ut en sväng med nya ponnyn, vi klättrade lite på Lilla Ridstigen bakom stallet och skrittade genom skogen tillbaka. Var ute i 40-50 minuter tror jag :)


Rico - 13/1

Mamma red, skrittade mest (travade en liten bit bara). Klättrade i skogen och red över ängarna. Var ute i ca 60 min.


Filmtime

Kämpar på med långa inlägget haha, kanske vill ni ha den i två delar istället ? Kan bli rätt så jobbigt med så långt inlägg ... :/ Men här kommer en film som ni får titta på tills jag är klar ! :) Ska iväg till stallet snart, ska bara byta om och så först ! :)
Inlägg

Håller på med ett långt inlägg med mycket bilder :D Tar sin lilla tid dock :) Kommer upp så snart som möjligt :D <3


PlaneringUngefär såhär kommer veckan se ut för Rico ! :) Från imorgon (söndag) till söndag om en vecka :D

Dock kommer mina veckor nog se lite annorlunda ut nu framöver, ska på mycket öppet hus så kommer nog inte vara i stallet alla dagar, eventuellt bara dit och hjälpa mamma lite och hälsa på Rico ... om jag får ... hehe ;) 


Fredag den trettonde

Idag är jag hemme från stallet för att rota bland gymnasieblanketter och rensa bort dem som inte är så värst aktuella - tex de uppe i norrland och i skåne haha :) Mamma kom nyss hem så hon ska få berätta lite om dagens ridpass så kommer det strax upp ett litet inlägg om det också :D

Det är frustrerande det här vädret som är nu ... Varannan dag regnar det och varannan dag fryser det på, så det är svinhalt överallt och dessutom blåser det halv storm ute ... :o

(inlägget skulle publicerats igår eftermiddag -.-)


Rico - 12/1

Rico fick vila från ryttaren och ridpasset idag, åkte bara dit och tog in och fixade allt i stallet :)
Rico - 11/1

Mamma red ut.


Läsvärt

Gör mig gråtfärdig, hade följt denna bloggen rätt så lång tid innan, och Johanna, som driver bloggen, förlorade sin ponny i samma veva som uppsittningsproblemet "började" för oss i Fänninge, någon dag innan eller så. Liksom, man satt hemma och läste det där ... och så nästa dag sprack det för oss med.

Johanna skriver så otroligt bra, och hon har visat flera gånger att hon är väldigt stark - som klarade av detta och kunde gå vidare efter olyckan.

Läs
här (hon har länkat till de andra inläggen)


Spring & Summer


Jag är så sjukt taggad för fortsättningen av 2012 ! Jag längtar så efter att kunna rida ett ordentligt pass i dressyr eller hoppning på volten. Faktiskt särskilt mycket i dressyren för att det mesta har funkat så bra där på senaste tiden :)

Jag tycker det är så grymt onödigt med minusgrader nu när det inte ens är snö ute ... För det enda riktigt bra med vintern är ju snö. Det kan både göra positivt och negativt för ridningen, snö i lagom mängd gör det ju möjligt motionera lite varsomhelst :P

Något jag verkligen ser fram emot är att rida under den perioden som volten varken är isig, geggig eller jättetorr/dammig - liksom något mittemellan istället, som det brukar vara på våren :)

Dessutom har jag ju satt upp en del mål både för häst och ryttare, som jag inte heller tror är omöjliga att nå faktiskt :)
110112

Har så himla mycket att skriva om, men har inte tid ! :( Men drar lite vardag nu, är för trött för att kunna skriva något seriöst inlägg :/

Åkte till stallet idag med Mikki, tog bussen till Lövsta och höll lite "lektion" för henne (skulle dock inte kalla det en lektion själv då jag misslyckades totalt, var trött och snubblade på orden och hade 0 övningar att komma med haha :P Men Mikki var inte lika petig som mig i alla fall :P). Hälsade lite på Rico innan vi åkte hem sen :)

Mamma red alltså idag :)


Söta "ponnyn" ... <3


Rico - 10/1

Lektion för en tjej som heter Anna. Hon var jätteduktig och hjälpte till mycket med detaljer som gjorde det hela så mycket bättre, och lättare :) Jag fick beröm för min blick , haha :D Den får man när man hopptränar såpass mycket ;)

Var lite hårt på volten med stora isfläckar (från tidigare vattenpölar) lite här och där, men gick att skritta och trava på de flesta delarna ... :)

Det gick väldigt bra och de där små detaljerna gjorde verkligen mycket :D Han var jättemjuk och fin och det kändes super :P


Skolstartschocken

Skolan är igång igen och därför förlorar jag några bloggtimmar per dag ... ligger lite lågt med bloggningen just nu, men efter skolstartschocken kommer jag tillbaka och kör på som vanligt igen :D !

Igår åkte jag med Mikki till Lövsta (bredvid Enliden), vi åkte direkt efter skolan. Sen gick jag vidare till Enliden och fixade lite där, hälsade lite på Rico osv osv :) Mamma red Rico.

Har precis ätit nu och ska bara byta om sen åker vi vidare till stallet ! Ska rida lektion, vet inte riktigt vad det är för någon lektion men kommer med info om det ikväll då ! :P

Kommer väl fylla ut många inlägg med bilder, då jag varken har tid eller inspiration nog att skriva några läsvärda inlägg haha :) Vet inte vad ni tycker om vardagsinlägg och så, men några sådana kommer det nog bli ... försöker ta det ohästiga kortfattat haha :)Gymnasie

Ska gallra bland alla hundra miljoner gymnasieskolor som är nedtryckta i en kasse ... Lite sent för det kanske, men man måste ju börja någon gång ?


Bilder P&J


Här kommer lite bilder, får se hur många jag hinner ladda upp - annars kommer de i två delar ! :)


Sållade bort några av bilderna, men det blev ju ändå en hel drös med bilder (?), hahahaha :) Känns så när jag suttit här och laddat upp de  i alla fall ;) 

Han stannade ju på "jajah"hindret (lila-vit-rosa) , polkagrishindret och också hinder nr 1 när jag hoppade den och tvåan efter jag trillat av ! Dock kom bara början på min snygga avramling med - "jajah"-hindret :P


Rico - 9/1

Mamma red ut på ängarna och gatorna. :).


Tack så mycket !

Tack LINA och tack ALICE för bilderna från Runsten ! :D

Så himla fina :') <3

Eftersom det tar typ 80 år att ladda upp bilder så kör på en bara nu, resten kommer sen :) 


Så synd att det fortfarande var ridhusinställningar på det här fotot ! :( Så otroligt fint det hade varit annars :P Vi är så glada haha :D :D :D

Går nog att göra lite bättre i Photoshop ... men jag är allmänt mindre-bra på att redigera bilder haha - därför är jag själv alltid noga med inställningarna när jag fotar för jag orkar inte redigera de efterråt haha :) 


         

Rico - 8/1

Skrittade ut en sväng bakom stallet, tog stopp ett par gånger på stigen påväg dit för han hörde några barn skrika och ropa (som barn gör i princip hela tiden haha) på lilla ridstigen, han kan inte gå och lyssna/titta samtidigt :P Skrittade hem via gatorna sen, och satt av på volten. Han var lugn och cool i början och slutet och piggnade till lite och frustade så nöjt på hemvägen :D :P


Rico - 7/1

Mamma red gatorna bort mot Källbrinksrakan och skrittade, travade och galopperade en del. Var ute en timme ungefär. Med westernsadeln :)


080112

Började dagen med lite dator, som vanligt :) Åt frukost, ställde mig och stök rosetterna som har legat i en liten påse sedan vi flyttade hit :) Hängde upp rosetterna på väggen, blev fint och hemtrevligt haha :) Drog sedan vidare till stallet.

Tog in Rico så fort jag kom till stallet, han fick äta lite lunch inne i boxen medan jag gjorde hans mat och sprang upp och ned på loftet och så :) Sen gjorde jag i ordning honom lite snabbt och skrittade ut en sväng ! Efter det fick Rico byta om och jag släppte ut honom i hagen.

Sen, Usekmöte :) Åt lunch medan vi började mötet. Vi kom faktiskt fram till lite saker den här gången haha ;) Mockade, plockade undan grejer och bytte vatten mm. Vet inte vad jag sysslade med efter det, gick väl en kvart-halvtimme i hans hage för det var för tidigt att ta in honom men han var ensam för Zebb var ute och red .. :)  

Sen kom pappa på kvällen ! Vi byggde en egen isolerad vattenbalja till deras hagar ! Trodde det skulle vara svårare men det var rätt enkelt ändå :D Fast pappa gjorde det mesta måste jag väl erkänna ;) Fyllde den med typ 80 liter vatten sen rullade vi hem :) Vi har fixat en isolerad platta för den att stå på, även lindat in den i massa isoleringsmaterial och fixat ett MASSIVT lock till ! (som dock inte verkade passa längre för vår balja blev oval när vi rullade in den i isoleringsplast osv osv ... -.-)

Bild(er?) kommer såklart på baljan, den är riktigt prydlig ;D :)
Svar på fråga !

Hade faktiskt precis tänkt göra ett inlägg med presentation av min kamera och objektiv och grejor, och så plötsligt kom frågan ;D

Fråga: Vad har du för kamera??

Svar: Frågan ställdes ju bland kommentarerna i inlägget med bilder från Pay & Jumpen, och de bilder jag inte fotat (förstås ... eftersom jag själv var med på bilderna haha) och de är inte heller fotade med min kamera ! 77

Men min EGEN kamera, som jag fotat 99% av bilderna här på bloggen med, är en Nikon D3000. Objektiven jag använder mig av är ett Nikkor 18-55 mm (som följde med när jag köpte kamerahuset) och ett sigma 70-300.

Sigmat fotar jag mest med, för jag fotar sällan utzoomat för jag vill hellre ha bilden "klar" när jag fotar, alltså vill jag inte behöva beskära den efterråt som jag egentligen måste göra om jag fotar med mitt "lilla" objektiv ^^ För jag tror inte Rico skulle uppskatta en kamera rätt upp i ansiktet, jag står oftast på ganska långt håll och fotar Rico :) 


 
Bilden: Sigmat utzoomat, inzoomat och så på med solskyddet/motljusskyddet (eller vad det kallas) så blir objektivet apa långt :D ;) Bildkälla ( lånad bild, men objektivet är exakt detsamma som om jag skulle fotat själv ;) ! ) 

 
Bilden: Kamerahus Nikon D3000
Bildkälla 


Bilden: "Lilla" objektivet :)
Bildkälla

Har faktiskt inte mycket mer än så, bara ... två minneskort, ett batteri, batteriladdare, linsskydd osv osv ... Kameraväska också men det hör ju inte heller riktigt hit haha :)


Skissen


Här är skissen från när jag målade Rico ( den såkallade röd-skissen med ringar, konturer och så :P ) :D

Och detta är resultatet:Träningar och P&J

Om en vecka börjar Thereses söndagslektioner igen, hoppas verkligen volten är ridbar då :D Antingen en halvtjockt lager med mjuk snö - eller ingen snö alls och plusgrader så volten är helt tinad ! Vill absolut inte ha något mellanting, som en isbana för att det regnat och sen frusit på ! Det gillas inte !

Jag har anmält mig till en pay & jump den 21/1 också ! Denna gång på Södertörns Ryttarcenter :)

Kommer bli kul att se om jag känner igen mig där, jag red ju där min första tid på ridskola + gick på ridläger där en sommar ^^ Lärde mig galoppera och hoppade studs första gången osv osv, i princip det jag minns därifrån :) Och självklart alla hästarna (som dock inte finns kvar nu troligtvis, eftersom de stängt ridskoleverksamheten och börjat med avel istället) och även hur det ser ut i området såklart :)

I alla fall, har anmält mig till 70cm igen, eventuellt också 80cm om vi hinner hoppa något på träning innan och det känns bra :)

Om volten blir bra snart så kanske vi kommer kunna ha någon hoppträning där innan ! :)

Lite fail att bilden togs innan hindret, men bättre än inget :D
Time is moving way too fast ...

Tiden har gått så sjukt fort, det känns nästan som igår jag tänkte att det är ju hela 3 veckor kvar innan vårterminen börjar. Och här sitter jag nu, dagen innan, och har gjort ingenting det här lovet ! I princip ingen nytta alls !

Jag städade mitt rum, jag fotade ett par gånger (men har fortfarande inte laddat upp bilderna, suck ...), och målat litegrann och åkte på mellandagsrea på lite olika ställen. Annars har jag mest suttit hemma och gjort ingen nytta alls.

I början av lovet så skrev jag upp mängder med saker jag ville få gjort innan skolan började igen 2012. En av de viktigaste sakerna var att kolla upp gymnasium ... Det har jag fortfarande inte gjort och kommer säkerligen inte göra heller -.- Jag kommer sitta där kvällen innan sista dag för val av gymnasium, och väga mellan skolor och program. För jag, till skillnad mot många andra, har inte en blekaste aning om vad jag vill gå.

Skolan börjar igen imorgon, och tyvärr kommer dom bomba oss med läxor och prov så fort de bara kan, kommer inte få en sekund över till gymnasieval osv osv. Och om tiden fortsätter gå lika fort som nu, så kommer jag sitta där i februari och plötsligt komma på att man måste välja gymnasium imorgon ...Jag och min bula på hakan ...

Vi sitter och målar :D Hoppas kunna ge er en förnyad version av den här pållen snart:
Friluftsmänniska?

Fick en "order" av mamma att gå en liten runda i skogen med hundarna, ungefär 40-45 min. Friluftsmänniska som jag är, gick jag betydligt längre än så ! 60min+ :) Eller i själva verket så hittar jag inte i vår skog, den är så sjukt stor ! :o Så jag gick in på en liten stig, som ledde till en annan som ledde till en tredje osv osv, jag hade ingen aning om vart jag gick så jag lät hundarna gå först haha :) Yazzi tycker om att välja väg ^^ Vi gick och gick och det blev ju bara mörkare och mörkare ! :S Jag är ju mörkrädd som några vet, och tanken på att tappa bort sig i vår oändliga skog i kolmörkret är inte särskilt lockande ... Dessutom tror jag varje gång att vi ska träffa på någon älg i mörkret ! :o ;)

I alla fall, precis efter jag börjat bli orolig kom jag ut vid IP, vilket kändes lugnande såklart ^^ därifrån hittade jag ju hem, flera olika vägar :) Ljusen på elljusspåret var ur funktion (men på IP så lös det!) så skulle nog tagit gatorna hem om det inte vore så att jag helst inte vill gå med båda hundarna i koppel, de drar så hemskt ! :)

Och så ser jag att en snubbe går efter mig ... där var droppen. Jag sprang i princip hela vägen hem ! Jag gick så fort jag bara kunde, och ÄNDÅ SÅ KOM HAN IKAPP HELA TIDEN xD Buhu ...


Känslan när jag vek av in i skogen - på en stig jag visste gick hem - och ser att snubben inte längre går efter :D Snacka om att pusta ut ;) 

 


Prestationsmålen

Här kommer målen jag hade satt upp för Pay & Jumpen + resultat mm ! :) (skrev av från min älskade bok haha)

Prestationsmål (realistiska): Komma runt banan i båda klasserna. Få bra känsla.

Hur ska jag förhålla mig om jag inte lyckas med det?: Inte bli besviken, utan se det som en utmaning till nästa gång - kan bara bli bättre !  - Erkänna att det isåfall är något jag behöver träna på (om det är något som går mindre bra).

Tävlingsresultat/anteckningar: Tre vägringar, en avramling. Men resten av banan + framridningen & Framhoppningen gick super ! Hoppade ej nr 9 & 10, hoppade istället nr 1 & 2 innan jag gick ut - nöjd !

Nästa Pay & Jump har jag redan börjat sätta upp mål för ! Men oftast handlar det om att det ska gå bättre/kännas bättre än förra gången, och visst känns det bättre med tex färre vägringar, ingen avramling eller kanske felfri runda ? Så småningom kommer vi kanske kunna rida felfritt med något pet lite då och då bara ! :)Rico - 6/1

Idag var vi på Runsten ! Hoppade pay & jump 70 cm, strök oss från 80 cm för det blev för lång väntetid mellan då vi var sist i båda klasserna. Ledde honom runt på parkeringen i kanske 20 min, sen satt jag upp och då fick vi snart komma in på framridningen/framhoppningen !

Var rätt litet på framhoppningen så han kändes tillbakadragen, liksom ganska lugnt tempo och så :) (framhoppningen + framridningen var en del av ridhuset där tävlingsbanan var). Jag hoppade lilla hindret två gånger, en gång i varje varv. Sedan räcket en gång, det kändes bra så jag gick vidare till oxern. Oxern hoppade jag två gånger.

Fick gå in på banan när tjejen innan mig skulle hoppa. Så Rico fick gå en del på lång tygel, lite slalom mellan hindrena så han fick titta på dem utan att jag visade dem för honom :) Han slappnade av ganska fort (när han insåg att på den här banan fanns det inget spöke, som på Botkyrka ?). Pratade lite med två Runsten-are som frågade bland annat om han verkligen var storhäst, haha :) De hade ju satt hästarna i storleksordning för det var en kombination på banan :) Och Rico räknas ju som storhäst, så han var ju sist haha :P

Han taggade till lite så fort vi kommit över första hindret, haha :P Hinder nummer ett (oxer) gick fint, även hinder nummer två, som var ett räcke (fast han tog det litegrann i sitt eget tempo haha). Tredje hindret var en oxer i AIK-tema på färger, den gick bra den med. Sedan en trippelbarr som också gick super ! 5a+b också. Sjätte hindret tittade han lite på men hoppade ändå, det var plank som det stod Runsten på bland annat! Men på polkagrishindret tog det stopp ! :o Men han hoppade den på andra försöket ! Efter polkagrishindret kom ett hinder med vågplank, den gick super den med :)

Men på nionde hindret (det näst sista) tog det tvärstopp ! Nästan, bara nästan, så man kunde kallat det "en silver" ^^ Han stannade liksom IN I hindret. Men på Silvers hals hade man kunnat hänga och sen kravla sig tillbaka i sadeln igen - men Rico blev såklart rädd för mig när jag låg över halsen ... Så han drog iväg någon annan stans och jag hade i planer att hänga kvar men det var bättre att jag släppte innan sargen kom - inte kul att åka in i den ;) Aja, ni som läser mellan raderna kanske har förstått att jag trillade av då :P Fick en rejäl bula under hakan/på halsen, vet inte varifrån :s

Som vanligt säger de ju åt en att ligga kvar, och som vanligt så reser jag mig ändå upp och går och hämtar hästen ! ;) Han ställde sig och blåste i ett hörn, men stod stilla i alla fall så vi kunde fånga in honom :) Satt upp igen, men eftersom jag dels var lite skakad och hade galet ont i hakan så kände jag inte för att utmana ödet och ta samma hinder igen, utan bestämde mig för att hoppa hinder nummer ett och två igen, för de kom han ju över utan problem + att de är mot utgången :) Dock stannade han på hinder nummer ett en gång, men det gick bra - jag satt kvar haha :P Sen när jag tog det igen kom vi över båda och det kändes bra så jag valde att gå ut där :)

Så jag kom inte över alla hinder, men jag kom över 10 hinder (av 10) dock två hinder två gånger istället då ;)

Får se om det kommer in någon bild på något spännande stopp/avramlingen :P

Är i alla fall väldigt nöjd ! Det var i alla fall bättre än förra gången ! (Botkyrka) :)

Rico - 5/1

Pappa fick rida idag ! Han skrittade ut med Arizona, och vi gick med :) Han hade westernsadeln. Han var pigg och framåt och lyssnade bra. Skrittade i ca 50 min.


Rico - 4/1

Mamma red ut, först på gatorna en sväng och sen en kortis på volten. Skrittade ute på gatorna och travade och galopperade på volten. Det var mörkt och blåsigt men Rico var cool ändå :) Pigg och Framåt var han !


Bilder P&J del 1

Här kommer alla bilder jag fått hittills, vissa är jag stolt över vissa inte haha :) Som ni ser fick han ha sitt (ganska) nya HV polo schabrak ! Köpte det i Globen, och har ännu inte visat bild på den haha :)


Väntar på att få komma in på framridningen & framhoppningen (en del av tävlingsbanan), har nog precis suttit upp här :)Börjar röra oss mot ridhuset :)


Börjat trava på framridningen !


Framridning/Framhoppning


Här börjar vi galoppa fram ^^ :D

Det här inlägget tog 3h att göra ... inte alls okej ! Bilderna tar så sjukt lång tid att ladda upp, men detta är alla jag fått hittills i alla fall ! :)


Bild

Har fått lite bilder, fler kommer imorgon. Här är ett smakprov från innan vi började rida fram osv osv :)


gaaaah schabraket ville bara åka fram hela tiden :( Jag glömde ta bort sadelfluffet, den bara gör så jag lutar mig ännu mer framåt , haha :/ Fick rida i min jacka för det var svinkallt ! ;)

Buhu... jag kan tänka mig hur de andra bilderna kanske ser ut ! :/ ;) Men bilder = minnen, så det var himla bra att Lina kom och fotade :D !

Alltså ... Statistiken !

Säger bara det, kärlek till er ! <3 Ni kommenterar på även fast jag inte uppdaterat något alls, ni är så sjukt bra och någon dag ska ni få massor tillbaka, det kan jag lova !

Godnatt :)


Hoppas på bilder !

Sitter och hoppas på att bilder ska skickas :D (ALICE????? ) Förhoppningsvis redan imorgon, då kommer också info om ridpasset idag ! :) Så himla trist att det inte blev någon film ! Hade verkligen sett fram emot att se hur det såg ut ^^ Med tanke på att jag inte brydde mig alls om hur det såg ut haha :D Men avramlingar är ju rätt kul ändå att ha på film, det gick ju så himla fort så jag fattar inte helt vad som hände faktiskt ... :o

Oj, tar det lite i fel ordning haha :P Kommer info imorgon, ses då !


Bild från Botkyrka :)


060112

Jag hoppas ni förstår att det varit mycket idag, har inte hunnit blogga särskilt mycket men då får jag ta igen det någon

Åkte tidigt till stallet för att vi skulle till Runsten då, sen kom vi hem efter lunch. Åkte hem en snabbis och åt, sen tillbaka till stallet igen en timme senare. Då var det Caprilli på volten, det var många där, även från Berga tror jag, vilket var roligt såklart ! Synd att det var så kallt + mörkt. Så man stod och frös när man väntade på sin tur, och bilderna blev inte så bra !

Där kom vi i alla fall på första plats (en domare poängsatte varje moment) och vi vann en morot, mulleboken och en liten gulblå rosett :) Moroten hamna i Ricos krubba såklart :D

Apropå rosetter ska jag fixa i mitt rum imorgon, städa och göra fint och också stryka rosetterna och sätta upp på väggen :D De har legat i en påse sedan vi flyttade ... alldeles skrynkliga och fula :(


Haha jag är totalsämst på att kasta saker, och pricka rätt dessutom ! (jag kastade en snöboll mot en kompis som stod en meter ifrån mig, och missade ...) Bilden togs alldeles efter jag trodde jag totalmissat, jag kastade nämligen bollen på marken en halvmeter åt sidan av lådan man skulle kasta i, sen studsade den tillbaka och bytte riktning och träffade lådan xD Till och med Rico var förvånad, ahah ;)


Pay & Jump

Strök mig från 80cm och hoppade bara 70cm för det var så många som hade anmält sig till 80 och jag var sist ... så då hade jag fått vänta mellan klasserna i mer än en timme :) Liksom skritta av hästen, in i transporten, ut ur transporten, upp och rida, värma upp igen osv osv ... ;) Skönt ändå att slippa det !

Var där halv tio så jag kunde gå banan i lugn och ro :) Det var hela 10 hinder att hålla reda på, men vägarna var ganska självklara, man såg hela tiden nästa hinder och det var allmänt lätt att komma ihåg, särskilt för mig med mitt halvbra minne, haha ;) 
   Så Rico fick stå och pilla i hönätet rätt längre där på morgonen.

Jag ledde honom runt runt runt på parkeringen för att han skulle vara klar att börja trava så fort vi fick komma in på framridningen/framhoppningen :)

Kommer berätta mer ingående sen om själva ridpasset, och bilder kommer så snart som möjligt ! Tyvärr filmade varken mamma eller pappa ... de ville titta istället ... vi måste lösa det där, för jag vill verkligen att någon filmar ! Särskilt när det går såhär ^^ Men bilder blev det, och de kommer upp så snart som möjligt ! :)

En sak jag kan säga nu direkt, är att det var en himla trevlig stämning ! Och att det gör galet ont i min nya dubbelhaka ^^ Mer om det senare :)


Från vår första lokala tävling i Botkyrka (i höstas)! Guuuud så fin han var på framridningen/framhoppningen ! <3 Dock kom vi bara över ett hinder på banan sen ^^ :)


Tagga !

Pay & Jump i morgon ! :D Första start klockan tio, men jag kommer väl inte starta förrän ... ? Elva ? Strax efter elva tror jag :)

Flätade manen idag, kommer knoppa/rulla upp imorgon innan vi åker :) Kommer prova om nya huvan passar, annars knoppar jag luggen också :)


Vardag

Har varit i stallet nu på dagen några timmar, har mockat i lugn och ro och även fotat lite i hagen :) Var grått och tråkigt ute så blev inga fina bilder ... men de är okej att lägga upp här - inte rama in och sätta upp på väggen kanske :)

Idag kom även lite snö, vilket var både roligt och tråkigt :) Beror på hur man ser på det ...

Pappa ska rida ikväll, han kommer väl skritta ut en runda bara.

Efter massa trassel med startlistorna för i morgon så blir det ändå att vi ska åka till Runsten ! Hoppar bara 70cm för det var väldigt många på 80cm, så om jag är först i 70-klassen och sist i 80-klassen så kommer det vara låååång paus, så man måste värma upp på nytt och så :) Men vi ska dit i alla fall ! Om allt går som det ska :)

Kommer nog träffa lite människor från Farsta där också, såg att några skulle dit :)Tre saker om mig

-----Jag undviker A-brunnar - till och med när jag kör moppe vilket inte är särskilt bra xD - och om jag måste kliva på A-brunnen eller köra över A-brunnen så måste jag slå mig själv 3 ggr i ryggen ^^

-----Jag började måla hästar på datorn (med mus, ej ritplatta) redan ... kan inte det exakta årtalet men för flera år sedan i alla fall xD Edit: har kollat nu och de bilder jag hittar på usb minnen, datorn mm - är från 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 ! Det står att en av bilderna är "senast ändrad" slutet av 2007.

Här är ett exempel från 2010:


-----Jag fick nyligen reda på att blommorna i mitt rum är av plast, för att mamma och pappa trodde att jag inte skulle klara av att vattna dem själv (?) :P Jag har inte rört blommorna sedan jag kom hit, började precis undra varför de fortfarande var vid liv ;) !Min bibel

Gick nyss upp och frågade mamma vad hon gjort av Stallboken (vi har den nämligen hemma, inte i stallet :P). Mamma red ju igår så hon fick skriva lite efterråt haha :)

"Madde, det där har väl inte blivit din bibel ???"

jag fattade ingenting xD

"... som du måste ha med dig överallt"

xD Jo !

Jag erkänner, jag har blivit beroende av boken ! Tycker det är löjligt kul att skriva i den och jag längtar tills Pay & Jumpen i morgon så jag kan skriva i Träning & Tävlingsplaneringen ;) !


Usch så fult jag skrev där ^^ Skulle bara visa vart jag skriver kort om dagens ridpass :P Så man har koll på vad han gjort i veckan, så vi inte rider på volten 6 dagar i veckan med samma bett tex ^^

Man kan tydligen skriva in temperatur och väder ... vet inte om jag kommer göra det men kan ju vara intressant ändå att veta hur vädret påverkar hästen osv osv ? :)


Har kommit lite längre nu ...Hmm ... hoppas den ser bättre ut när den är klar sen ;)


I'm back

I'm back !

Eller ...

Om jag ska vara helt uppriktigt har jag varit här hela tiden :P Men jag har pysslat med någon annans blogg :) Började dagen med frukost och dator. Sedan fixade jag med Alices header på datorn. Efter det läste jag bloggar på datorn. Och efter jag läst bloggar och bloggat lite själv på datorn(!) så bestämde jag mig för att måla på datorn. Jag ägnade kanske en timme på datorn åt att inte veta vad jag ska måla. Sen målade jag fram till strax innan 15 på datorn. Åt en snabb lunch och lämnade datorn nere i mitt stökiga rum. Gick en eftermiddagsrunda med hundarna.

Och nu sitter jag här igen VID DATORN

Ni hör ju hur det låter ! ? Värsta datanörden ^^

Nejmen ville verkligen få klart den här headern + kodningen (till Alice) och om det skulle ta en hel dag så fick det ta det. DEN SKULLE MINSANN BLI KLAR :P

Alices header är nu på en testblogg så ingen idé att jag länkar och fixar ännu :) Men jag lovar att säga till när allt är klart ! :D (jag blir ju aldrig nöjd så har ändrat jättemycket sedan kl 12 då jag tänkte att "nu är den nog klar" - men icke sa nicke ... undrar om den någonsin kommer bli klar sålänge jag får bestämma :P


Tjuvkik

Tror ni det kan bli bra ? :)


Måla

Blev sjukt taggad på att måla nu ! Från ingenstans, haha :) En tjej hade mejlat mig för ett tag sen om att beställa en bild ... men nu svarar hon tyvärr inte så jag får måla ngt annat då :)

Fick också en önskan om att visa bilder på min fina Önska (av mamma haha) :D Så det kanske kommer upp lite fina bilder senare idag, på båda hundarna förstås :)


MILJÖTRÄNING 29/12 2011 - DEL 3

Här kommer den tredje, och förhoppningsvis sista, delen av bildbomben ^^ Har inte hunnit sitta flera timmar och lägga upp bilder så fick bli några varje dag typ :) Hoppas att jag får med alla återstående den här gången då ! :)


Floris undersöker bollen :D


Grinden. Tyvärr kunde inte jag och Rico göra den själva uppsuttet, för han blev rädd när longerlinan (grinden) blåste ... man ska ju stå så man "inte släpper ut kossorna" haha ;) Och han är ju lite bakskygg så det gick inget vidare :)


På hinderstödet la vi en regnkappa som vi först skulle gå förbi med hästarna, sen om det gick bra skulle vi ta jackan och lägga den på hästen, på ryggen, över huvudet osv osv. För vissa gick det jättelätt, för vissa inte :)
   I bakgrunden ser man också två tunnor, det var smalt och där kunde man rida eller leda hästen igenom.


Bollen. Jätteläskig tyckte Rico :P


Här ska man backa hästen i ett L ! En bom har trillat ned, alla ska vara upphöjda :)

Det var nog alla bilder som var värda att visa ;) :D


Tips till alla

Tittade ju in på hööks innan nyår (kan man säga förra året? - haha) och där sålde dom STALLBOKEN. Mamma frågade om jag ville ha den, och egentligen visste jag inte vad den innehöll eller så - men jag typ "ja, vi köper den :D" 

STALLBOKEN Classic 2012 SYD

Sen när jag kom hem och började bläddra i den så insåg jag att det var en riktigt bra bok !

-

Det är
almanacka (från december 2011 till januari (20:e) 2013)
sverigekarta
MAAAASSAAA annonser med mera
(de går att riva bort men en del är bra att ha kvar :D)
Checklista - när hästen är sjuk/för att kolla om hästen är sjuk
Namn-Adress-telefonnummer-lista
Stalljournal
(plats för 6 stycken hästar om man har det)
Träning & tävlingsdagbok :)
Träning & Tävlingsplanering
 -Prestationsmål vid träning
 -Prestationsmål vid tävling 
Årsöversikt 2012
Årsöversikt ända fram till Juni 2014
Lista på föreningar och organisationer
Tävlingsterminer
Träning & Tävlingsplanering
- en text om att sätta mål, visioner, inre och yttre motivation osv osv - jättebra skrivet !
Anteckningar (3 sidor med rader, men plats för anteckningar)
Alfabetiskt företagsregister 
Branchregister 
(dvs annonser typ, fast de är kategoriserade)
Bonuskort (två sida med bonusar från olika butiker, tex 10% rabatt vid ett tillfälle osv osv, det är 16 st på varje sida, alltså ... kan inte räkna så får säga på det sättet :P) 

-

Jag har kärat ned mig totalt i tränings och tävlingsdagböckerna, att sätta mål osv osv ! Har dessutom börjat skriva kort om dagens ridpass i almanackan, på höger sida ! Såhär:

Ber om ursäkt för världens sämsta bild typ ^^ Iphones kamera ÄR INTE så himla bra, alltid :)


Den kostar 159 SEK här
Men vi köpte den billigt på Hööks (för att det var rea?) så den hamna under 100-lappen :D 89 kronor :D

I allla fall, vart jag vill komma med det här inlägget är att jag vill tipsa alla er om den här boken ! Det är spiralblock eller vad det kallas, så man kan riva bort det som är onödigt för sin egen del (jag rev bort några annonser om avel för det kommer jag ändå inte behöva och det tar bara plats och tid att leta sig igenom alla sidor med annonser ^^). Nejmen det är en riktigt bra bok - skulle nog aldrig kunna göra den bättre själv i alla fall ! Den har inte allt men nästan :)

Längtar efter att åka iväg på en träning så jag kan skriva i min underbara träning & tävlingsplanering ;D hahaha... typiskt mig :)

Är det någon annan som har den här boken ? :)
 


Rico - 3/1

Underlaget var inget bra alls idag på volten, trodde verkligen inte det kunde frysa så mkt bara över natten (som var som kallast 0 grader har jag för mig). Var ju plusgrader och lite sol hela dagen men det hann inte tina :( Men det gick att skritta på Bergas (grannstallets) volt. Så vi red dit och körde skrittlektion ! Renodlade hjälperna, gjorde mycket lösgörande övningar och fick en hel del hjälp :) Vi varierade formen mycket också, från låg form till hög form till låg form igen osv osv :)

Kändes bra, gick bra :) Ingen wow-känsla men ändå ... bra :D

Rico skötte sig super och det var helt enkelt en rolig lektion, trots begränsningen med underlaget :)


Hmm... Vi har utveckats en del sedan då ... ^^ (bild från första ridpasset för Therese på volten, en vecka efter vi hämtat hem honom tror jag det var :P)Vill du tävla, Rico ?
Det vill jag i alla fall :P


030112

Blev en låååång dag i stallet idag, började med att rida lektion för Therese, sen åt jag och Rico lunch och jag mockade. Sen var det rykttävling ! Kom tvåa där, Rico vann ett äpple :P Sen tog jag ut Rico i hagen, bråkade lite med foderlådan som har trasigt lock (den sitter inte fast någonstans så den åker av när man lyfter den -.-), sen gjorde jag mat och städade och möblerade om uppepå loftet :) Trodde jag var inlåst, men den hade typ bara fastnat :) Jag fick upp den innan jag fick panik :D :D :D

Glömde såklart kameran hemma idag ... men det var andra som fotade och det ska upp på hemsidan, så får väl låna bilder därifrån sen :)


Nya läsare

Kul med nya läsare, men om ni har svårt att hänga med nu i början så finns det INFO om oss högst uppe i högra hörnet på headern ! Klicka där och läs om ni vill :)Headern ska för övrigt bytas ut för den passar inte in längre när jag ändrat i designen :P

Tycker ni att jag ska ha kvar en info-länk i headern ? Måste veta det när jag gör en ny :)


MILJÖTRÄNING 29/12 2011 - DEL 2

Här kommer fler bilder från miljöträningen :)

Arizona undersöker "bron"/plattan :)


Hahaha, den där röda var Rico rädd för på långt håll ! Vill inte ens veta vad han skulle hittat på om han fick den över huvudet ^^


Anam (längst fram) visar Rico och Arizona att plastdunken inte alls är farlig :P Först gick Rico bakom sen gick vi ikapp och gick bredvid, sen drog jag den själv och då var den inte läskig längre :) Men han var ständigt misstänksam kan man säga ;)

Kommer fler bilder, ska ut med hundarna nu på morgonrunda i skogen :D Myys :D

Morgondagen

Imorgon ska jag upp rätt tidigt och gå morgonrunda med hundarna, och så ska det bli plusgrader igen (som idag) så ska passa på att rida privatlektion för Therese ! Kameran åker med, kommer nog fota lite i hagen men kan inte räkna med att någon kan fota när jag rider ... men hoppas kan man ju alltid !

Ska uppdatera här såklart, och designfixa lite :P


Planering


Måndag: Dressyr på volten
Tisdag: Privatlektion för Therese
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Uteritt
Fredag: Pay & Jump
Lördag: Uteritt
Söndag: UterittKänns som en bra vecka ! :)

Rico - 2/1

Första ridpasset 2012 gick rätt bra faktiskt ! Hade inga större krav för jag ska rida privatlektion imorgon, ville bara känna lite på honom i alla gångarter, testa att ställa honom inåt och utåt, flytta för skänkeln osv osv. Kändes helt okej - varken bu eller bä :P Han var pigg och framåt och positiv ! :) Red med det tredelade syntetbettet ( med äppelsmak eller vad det var ;) ) och han börjar kännas bra med det :D

Han fick en fin galopp till och från, och när jag travade av honom på åttvolt så kändes han supermjuk och fin :D

Imorgon blir det troligtvis privatlektion för Therese :D


Designfix

Har ägnat eftermiddagen åt design och header fix ^^ Tyvärr inte till denna bloggen, den kommer i andra hand ... :/ Men fick lite visioner och tror det kan blir bra ! :]

äter lunch nu och åker sedan vidare till stallet :)  ( har ännu inte riktigt vänt på dygnet efter nyår, men det blir bättre ! Igår åt jag lunch 21 ... :$ )

Kommer igen efter stallet och uppdaterar lite till :)


Misslyckad springtur

Gaaaah ! Hatar när saker blir så misslyckat, bara för att jag måste välja själv hela tiden ^^

Tog med hundarna på en springtur kl. 12, drog på mig mjukisbyxor, funktionströja och softshelljacka och några gore-tex gympaskor typ :P Mössa vill jag inte ha när jag springer för det blir för varmt, och pannband har vi inga hemma - alla är i stallet ... halsduk trodde jag inte behövdes för jag hade krage på både funktionströjan och jackan ...

Gick ner till elljusspåret med dom och började springa - och efter sisådär 5 steg fick jag HEMSKT håll ! Och det försvann inte förrän 45 minuter senare, så fick gå nästan hela vägen ! Jag åt 45 minuter innan jag började gå, och började springa kanske en timme efter jag ätit. Dumt av mig att äta frukost så sent ? ;) Ja.

Blev i alla fall totalt misslyckat, kunde ju inte springa så stor del av promenaden (var ute i en timme) och det regnade så jag blev genomsur och kall :( Sprang bara sista 5 minutrarna på gatorna, för då var hållen borta.

Jag brukar faktiskt inte få håll när jag springer, kanske efter 20 minuter utan stopp ? Men det är INTE okej att få håll efter 4-5 steg ^^

Hundarna var duktiga i alla fall ! :) Dom skötte sig hyftat bra ... de brukar dra åt olika håll, tvärstanna när man precis fått upp tempot, trassla in sig i kopplena, och ibland måste man faktiskt släpa dem bakom sig för de har ingen lust att springa så länge ;) Konditionen har dem, bara inte viljan ^^


Jättegammal bild på voffsarna ! :) Jag tror fotografen (mamma?) håller i en godis ... ser ut så på dem :P


Fotografera ?

Åh gud jag jag saknar att fota ! Fota gör jag ju varje dag, men mobilen och systemkameran - men då är alla inställningar på Auto och det är ju inte alls lika roligt då !

Förr fotade jag alltid med egna inställningar, jag försökte hitta ngt intressant i bilden. Jag experimenterade och testade olika saker som ibland blev bra och ibland inte ! ;) :)

Innan lovet tar slut tänker jag göra så igen. Jag tänkte ta en dag i Ricos hage (helst när dem inte står och trycker vid grinden - alltså inte lunch eller eftermiddag eller sen kväll ^^) och fota som förr :P 

Några gamla bilder, som jag säkert visat hundra tusen gånger ^^ :  


Vissa blev lyckade, vissa inte :) Vilka som är vilka får ni lista ut själva ;)


Långsiktiga mål 2012

Ska vara duktig i år och skriva mål för ett år, mål för varje månad osv osv - som jag sedan ska checka av i slutet av året, för att se om jag uppnått något ? :)

Hoppning:

(Rico och Therese på bilden, 115cm oxer).

Bli säkrare i hoppningen.
Träna på LC-nivå, 1m, igen (som innan sommaren förra året).
Komma ut på lite pay & jumps, träningar och tävlingar, för rutinens skull.
Hitta en bra hopp-galopp som jag lätt kan "plocka fram".
Träna avståndspunkt.
Stärka bakdelen mer.

Dressyr:

(Gammal bild från slutet av 2010)

Kunna rida honom i stadig form, alltid - med och utan instruktör (det brukar skita sig när jag rider självständigt).
Kunna rida ett lyckat pass självständigt ^^.
Tävla lättare klasser, få godkänt/vara nöjd.
Kunna ha kvar honom i stadig form i övergångar (skritt-galopp, galopp-trav, trav-skritt osv osv) och även på rakt spår.

Allmänt:

(trubbar av bakskyggheten med pressenningar, påsar, flaggor, regnponchos mm ^^).

Kunna sitta upp själv med och utan pall.
Trubba av bakskyggheten ännu mer.  
Hitta ett bra sätt att komma upp barbacka på - själv (xD).  
Bli mer konsekvent - för det är det som behövs med Rico och vår träning. Både till häst och från marken.
Bli bättre på att planera (ridning, träning, tävling, stallet och hemma).Det var allt jag kom på nu ! Kommer ha ett kortsiktigt mål varje månad nu, hela 2012 ! Om jag kommer fortsätta såhär kommer detta bli ett jättebra år ! Det är jag rätt så säker på faktiskt ! ;)

Har ni några mål att dela med er av ? :)


Rico - 1/1

Vila, blev mys i stallgången istället :)


Mys i stallet

Åkte till stallet på kvällen, kom hem strax innan 21 :) Började med att mocka. Rico stod inne, troligtvis för att han inte skulle bli lämnad själv ute. Så fick mocka med honom i boxen, vilket går jättebra sålänge man inte har bråttom :)

Sen tog jag ut honom i gången och borstade av honom, tog av täcket, kratsade hovarna mm. Täcket var jätteblött och geggigt :/

Började huvudmassera honom lite smått direkt, men han kunde inte koppla av riktigt förrän alla hade åkt och stallet blev tomt. Då, när han var som mest avslappnad, satt jag på knä framför honom och han hade huvudet kanske en decimeter från marken :P Han nickade till flera gånger, suckade osv osv. Supermysigt var det. <3

Fixade resten sen när han gått in i boxen igen, tex maten och vattnet och byta täcken, med mera :)


Halvgammal bild som inte alls har med det här att göra (y) !


Rico - 31/12

Red med Evelinn bort till Källbrinksrakan och vi tog några korta galopper där ! De har ju inte fixat uppdelningen av häst/rid-del och gång/cykelväg-del ännu så folk går ju lite huller ombuller ( innan de gjorde om källbrinksrakan mötte man typ en person i veckan som gick där ... ^^ ). Vi fick galoppera en kortis, sen sakta av och skritta slalom en stund mellan folk, "hej" "hej" "hej!" "hej" osv osv... Sen en kort galopp igen. Skritta förbi ... "hejhej" "hej" ... sen galopp igen :o Så höll vi på litegrann ! Även om rid-delen var klar så skulle vi ju förstås inte galopperat förbi folk, det är ju respektlöst ^^ Men då hade vi i alla fall kunnat skritta förbi utan problem - de gick ju mitt i vägen ! ;)

Rico var stencool när vi galopperade, försökte gasa på honom lite när vi var påväg hem men han tog det ändå i sin takt ;) Hellre det än att han springer på utan mig :P

Vi var väl ute i lite mer än 45 minuter :) Så en rätt lagom runda !


010112

Gick och la mig 4 i morse, sov tills 12 ungefär ... halva första dagen på 2012 har gått redan :o ! Men man får inte slarva med sina 8 timmar heller ! ;)

Men ska försöka hinna ikapp resten av dagen :) Ska till Rico, men han ska inte ridas :) Om det är någon gång han ska få stå och vila en dag i hagen med Zebb (dom rejsar i försej en del ^^) så är det nyårsdagen för då är alla trötta :] 


Han ser så kraftig ut ? :o :)


Nyår

Jag antar att det inte var bara jag som hade fullt upp hela nyårsafton ? Därför tänkte jag att det inte är hela världen med dålig uppdatering sådana här speciella dagar - det är väl ändå inte många som hinner sitta vid datorn och läsa bloggar ! :) Men inspiration har jag fått, det kan jag lova ! Så räkna med bra uppdatering som en nystart på 2012 ! Det enda som kan stoppa mig är TIDEN, som tyvärr inte alltid räcker till ...

2012 ska bli ett bra år. Jag har nog aldrig förut varit så taggad inför årsskiftet ;) !

Gott nytt, på er alla ! :)


RSS 2.0