2. Mina rädslor

Är rädd för ganska många saker xD Tex höjder (fast inte när jag rider osm tur var ;D), spindlar, att något ska hända någon jag känner, att någon kroppsdel går ur led (!), att jag bryter något så jag inte kan rida på länge... kan göra en hel lista, men orkar inte nämna allting här och nu :O

 
(tog en snäll bild på en spindel, finns så äckliga på internet så kommer inte våga läsa min blogg igen XD)


USCH tål inte dom här bilderna ens :O HEMSKT! Ryser!

Bommar på volten

Häst: Rico.
Aktivitet: Lite dressyr + bomarbete.
Längd: Tog inte tid men gissar på ca 40-45 min? Om amn räknar bort skritt fram coh av på lång tygel.
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: svarta Benskydd fram, svart dressyrsadel (prestige), ljusblått dressyrschabrak, svart träns med aachennosgrimma utan aachenrem och tvådelat tränsbett.
Intensitet (1-10): 6,5 (Fokuserade inte så mkt på formen utan mer tempo och vägen).
Känsla (1-10): 7,5 (Han var lite springig i början, men det är för att det blåser så hemskt 24/7 på volten -.- xD Men han lyssnade bättre senare i passet :D Duktig pålle ;) :) :D).
Övrigt: Mamma filmade lite :D
Film 1: kort film, bara över bommarna.
Film 2: över bommar, volter, tempoväxlingar, övergångar - lite mer jobba fast ingen fokus på formen.Tips om ni inte orkar med reklamen: sätt på båda filmerna direkt (medan ni läser eller gör något annat tex), sen pausa när reklamen är slut. Så kan ni bara titta sen :D

EDIT: ÄR DET BARA MIN DATOR SOM INTE KAN VISA ANDRA FILMEN?

Bilder . . .
Foto: Lina Svedberg :D
Första hopplektionen hemma :D


löshoppaaaa


(Bacardi - 163 cm i mkh. Visst ser han stor ut? :D)

Det är några i stallet som tänkte planera in och boka volten för löshoppning någon dag :D ;) Man kan ju köra flera hästar, en i taget, så man passar på när alla ändå hjälpts åt att bygga upp hinder osv ;) Då ska jag titta, filma, fota ;D :P Hoppas vi tar det nån gång det är fint väder bara . . .  XD Är beroende av fint väder ;)


(Och så kommer jag där helt plötsligt i full galopp på en 10 cm mindre häst <3 Rico <3)

1. Presentera din häst

Först på listan är: PRESENTERA DIN HÄST.

Och det ska jag göra! ;)


Det här är då min häst, Rico. (Dock står han lite konstigt på bilden :O Så min mamma, som håller honom, ser ut att vara 155 typ ... :S)

Rico har inte såååå många sidor egentligen, han kan säkert vara irriterad men det är inget vi märkt av på våra 5 ½ månader tillsammans (kan ha räknat fel xD :$) <3 Hans största sida är hans positiva sida, han är i princip alltid (fast man ska ju aldrig säga aldrig eller alltid...) positiv och glad och samarbetsvillig!

Rico är en ponnyaktig liten häst, ca 153 cm i mkh :P Han ser lite ut som en lite kraftigare maxad D-ponny, men han är faktiskt stor häst :) Han är en valack, 6-7 år (har hittills sagt 6 år, för vi har bestämt oss för att fira hans födelsedag 23 Oktober, den dag vi fick hem honom :D), importerad från Holland. han har varit i sverige i ca 1 år innan han kom till oss, så nu är det ungefär 1½ år skulle jag tro :P Han är en korsning mellan okända raser, har ingen stamtavla (okänt det också), och han ÄLSKAR att umgås med andra människor och djur.

Han är en otroligt social, trevlig och mysig individ som är positivt inställd till alla slags djur - han tycker mycket om våra hundar :D


Även fast dom tycker han är läskig... xD (Yazzi fjäskar på bilden, hon känner sig pytteliten xD)

Rico är väldigt skolad häst, han är välutbildad i både dressyren och hoppningen vad vi vet, men vi vet inte så mkt om honom . . . Han är väldigt hinderklok, dvs inte osäker på titthinder och hoppar allt vi hoppat hittills :P Men han kan inte bedömma avståndet själv så bra, så oftast hoppar han av för tidigt :O

Rico är lite speciell, har sina fobier och rädslor trots att han är så BÄST xD :D Han är rädd för män, alla som han träffat för första gången hittills förutom pappa och en till ;) Vi tror att han kanske har blivit dåligt behandlad av en man i Holland eller något liknande :S Därför har han problem med vissa nya hovslagare (dom han inte träffat förut). Han är dessutom extremt rädd för ryttaren om hon/han kommer i obalans (fast det verkar bli bättre och bättre! I början kunde man inte ens kolla sadelgjorden själv, men nu är det bara att han blir rädd tex i en sån situation som sist jag ramlade av... :O )

I alla fall, nu har jag pladdrat på i flera timmar här känner jag xD Dags att sova ;) Om ni undrar något mer så är det bara att fråga :P !

15 minuters dressyr

Häst: Rico.
Aktivitet: Dressyrlektion.
Längd: (Mamma red 30 min först, sen fick jag rida sista kvarten) 15 min.
Tränare/Instruktör: Kicki.
Utrustning: bruna Benskydd fram, svart dressyrsadel (prestige), ljusblått dressyrschabrak, svart träns med aachennosgrimma och tvådelat tränsbett.
Intensitet (1-10): 7,5 (Mamma skrittade mest, sen travade jag i 10 minuter, sen galopp i vänstervarvet för att jag skulle få hjälp med vårt problem i vänstergaloppen).
Känsla (1-10): 7,5 (Han tyckte det var lite jobbigt att arbeta med bakdelen - han är inte så musklad nu efter vintern :O Men han kändes fin och ganska samarbetsvillig ändå :D).
Övrigt: Han gick jättefint för det mesta, men tyckte det var jobbigt ;) Han hade inget problem i galoppen när jag skulle "visa vårt problem" men kan vara för att hon hela tiden sa åt mig vad jag skulle göra ;) Gäller verkligen att komma ihåg det där nu också ;D Ska nog ta och ställa ut koner i morgon och öva på volter - dom är INTE runda! xD.Jag filmade mamma lite när hon red I HOPP OM ATT HON SKULLE GÖRA DETSAMMA FÖR MIG xD ! Men hon fattade inte det. . . Jag hade varit duktig och ställt in kameran på FILM och förberett allting så hon bara skulle behöva klicka på en knapp - men hon GLÖMDE x( Hon lyckas bara filma när det inte går bra :(

Ska dessutom köpa en VIDEOKAMERA :D En såndär kompakt liten sak, som man BARA filmar med - onödigt att betala för en kamera som kan både filma och fota när jag har min kära system ;)

Kanske nån sån här liknande? ;D Dock ska den vara finare XD :D Någon som kan rekommendera en bra film-/videokamera?

NY LISTA :D

1 - Presentera din häst 
2 - Mina rädslor.
3 - Presentation av mig själv.

4 – Min första egna häst
5 - Min största rädsla
6 - Min bästa kompis
7 – Min favorit blogg.
8 - Hur började mitt häst intresse
9 – Mina passioner.
10 - Det här finns i min rykt låda
11 – Min bästa vän.
12 - Det här gör jag direkt jag kommer till stallet.
13 – Min idol. 
14 - Min favorit grej i stallet
15 – Ett lyckligt minne från detta året.
16 - Kommentera vad ni vill veta denna dag.
17 – Den frisyr jag trivs bäst i.
18 - Mitt bästa häst minne
19 - Om jag blev tvungen att byta utseende med någon, skulle jag byta med...
20 - Mina drömmar
21 - Mitt favorit snacks.
22 - En bild på stallet
23 - En bild på något jag tycker om
24 - Det här saknar jag
25 – Någon jag saknar.
26 - En nytagen bild från stallet där du är med.
27 – Mina favoritskor. 
28 - Varför får ridning dig att må bra
29 – Min favorit outfit.
30 - Något du och någon av hästarna du haft som du är stolt över som ni har gjort
31 – Det här får mig att gråta.
32 - Mina rädslor.
33 – Min favoritplats.
34 – Min högsta önskan.
35 – Mina drömmar.
36 - Mina mardrömmar.

Hittade den här listan på http://gatess.blogg.se , en hästblogg ;) har ändrat lite grann bara men annars så kör jag på den här :D

Börjar ikväll eller i morgon! :D

20% Rea :D

NU ÄR DET 20% REA PÅ ALLA PRODUKTER PÅ HORZE :D

Ska se om jag behöver något, isåfall ska man ju passa på ;D Synd att dom inte har några supersnygga hjälmar :( Vill ha en fiiiiin hjääääälm XD :DDagens Ridning

Nära att jag inte hann med till stallet idag! Sa att jag var klar med läxorna, men det var jag inte egentligen (a) . . . xD Men jag åkte med i alla fall - huvudsaken!

Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt halva vägen var
Längd: hade inte koll på klockan, men gissar på lite mer än 1 h ?
Tränare/Instruktör: -
Utrustning: bruna Benskydd fram, brun hoppsadel (prestige), marinblått HÅRIGT schabrak, brunt träns utan nosgrimma, rakt odelat bett
Intensitet (1-10): 5 (Vi red rätt länge och klättrade upp och ned för en brant backe och så :P Mamma travade några steg i uppförsbacken, men han orkade inte så det blev inget mer xD <3)
Känsla (1-10): 7,5 (Han var positiv och glad - som vanligt då! :D)
Övrigt: Vi red lite nya vägar bort vid gamla stockholmsvägen och in på smågator och klättrade lite. Vi hittade en grusbacke, som var ganska lång och lagom brant. Mamma red först (ditvägen) så hon red tills vi klättrat upp och ned för backen första gången. Sen satt jag upp, så klättrade vi igen :D Han tyckte väl att vi var alldeles tokiga, som gick samma "dumma" väg igen XD Men med lite protest gick han upp och ner igen :P Han gick på ganska långa tyglar hela vägen idag (när jag red i alla fall), och som vanligt njöt han av det ;D Gjorde lite halter ibland på "westernvis" ;) Han var jätteduktig :P

Han kändes jättelugn och positiv idag, var lite pigg men lyssnade ändå :P Superskönt :)


Sista filmen


Heheh inte stolt över hur jag rider, men han är söt! :D


Lite Bacardi innan jag går till skolan...

 

Bacardi i hagen :DBacardis fina knoppar :D

Ehee... tänkte göra värsta bildbomben på Bacardi (min förra sköthäst) - MEN jag börjar snart! (skola!) . . .


Film nr 3 Hoppning HusbyHär kommer han in bra, men hoppar av så tidigt på andra/sista hindret :O Så jag hamnar efter som ni kanske redan sett ;) Har märkt att det inte funkar att lägga upp fler filmer i samma inlägg (vet inte varför) för då blir andra filmen bara en vit ruta :S ? Är det bara så för mig? Kan det ha med webbläsarna att göra? :)

Hmm...

När jag provade ut min väst...

Egentligen hade jag ju planerat att prova ut en racesafe. . .

MEN det var flera saker som inte passade med den faktiskt :O
1. Min rygg "svankar lite" så västen följer inte ryggen ordentligt...
2. När den passade i längden (täckte revbenen och täckte nerför ryggraden på baksidan också) så var den FÖR STOOOOR i "omfånget" (runt magen och revbenen typ).
3. När den passade i omfånget så var den för kort, täckte inte ens andra revbenet underifrån :S
4. Snörningen gick inte att dra åt mer på den som passade i längden...

5. Tänkte skriva en 5:e punkt men kom inte på den nu xD

Men det blev i alla fall en airowear istället ;) DOCK så följer den inte bara min rygg, den framhäver svanken också :( xD Och nej, jag har inte VÄRSTA svankryggen, men den är inte lodrät neråt precis :O

Hon i affären trodde att jag "också" ville ha en racesafe för att "alla idolerna hade den" för att "den är så snygg i utformningen" och "för att man ville ha samma som sina kompisar" men haha xD  - Jag tycker den är skitsnygg och förutom det där med att den inte följer ryggen så är den jätteskön :D Och att den är helsvart är ju super, för då kan man ju ha den ovanpå kavajen när man tävlar XD :D Som ni ser på den här bilden nedan så blir det jättefult med några (i detta fallet silvriga) "dekorationer", här ser det ut som att jag har JÄTTESVANKRYGG xD Om man inte tittar noga dvs ...
.


Lite planering. . .

Nu har jag påbörjat en planering för vecka 13 :D (denna vecka :P)

De svarta dagarna rider jag, de gråa rider mamma :)Har anmält mig till en pay and jump (träningstävling) på Balingsta :D Ska hoppa 70 och 80 cm - heja gärna på mig xD (kommentera lycka till/heja madde ? xD :D ;) )


Svar

Alice om Litet pass på volten:
Blir han bara så i dressyren, på banan altså? Annars kanske hans tänder borde kollas, inte vet jag? :3
 Svar: Nej men det är i dressyren som man jobbar med ställning och så, har ju inte galopperat någon annanstans än på volten och i ridhus så vet inte riktigt :O Men han har inte haft det problemet innan jag ramlade av, det kanske har med att han är så spänd i vänstergaloppen i såfall :S Alltså att han inte lyssnar för han är spänd typ ? :O Vet inte riktigt som sagt XD :S Men om det inte blir bättre så kanske man kan kolla upp det :O

. . . ?


JAAAAAA :D

http://norrakullensstall.blogg.se/2011/march/veckanshast-1.html
Som några av er kanske listat ut redan, så har Rico blivit VECKANS HÄST hos norrakullensstall.blogg.se (länk högst upp). Vad jag tycker är roligt med det är att det var motivering som gällde, inte utlottning :DMin prins <3 Bilden är långt ifrån klar, fortsätter när jag får lite mer tid :)


Litet pass på volten

Häst: Rico.
Aktivitet: Först skritt i skogen sen ett litet pass på volten
Längd: ca 10 min i skogen + 30 min på volten (?)
Tränare/Instruktör: -
Utrustning: bruna Benskydd fram, svart dressyrsadel (prestige), vitt schabrak, svart träns med aachennosgrimma utan själva aachenremmen (xD?), tvådelat tränsbett.
Intensitet (1-10): 5 (Jag jobbade honom inte så mycket i form och så, utan tänkte köra lite galoppintervaller - men han var för trött! Orkade knappt trava efter 10 min, så tog några små korta galopper i höger och vänster varv, sen fick han lång tygel)
Känsla (1-10): 3-4 (Han var lydig och duktig i början, men tröttnade efter bara några minuter och blev seg :S Krånglade dessutom i vänstergaloppen. . .)
Övrigt: Krångel i vänstergaloppen = han genar och håller sig inte på voltspåret/fyrkantsspåret, lyssnar inte på innerskänkel och vänder bara huvudet utåt och springer inåt när jag lägger till yttertygel . . . Blir bara så i vänstergalopp :S Har inte alltid varit så, bara dom senaste två veckorna :O

Stryker ett streck över det här passet, och ska nog sätta lite nya mål i dressyren . . . :O

Fel på filmen?

Eftersom det verkade blir problem med andra filmen i inlägget, så tar jag en i taget :D En film lite då och då, liksom :)

Här gnisslade mina stövlar jättemycket, så han märkte inte att cavalettibommarna kom xD Egentligen skulle han galoppera över cavalettisarna, men han såg dom inte så han travade :O :)

Uhuuuu trötttttt . . .

Eftersom man skulle ställa om klockan i natt så förlorade vi 1 h sömn mellan kvälls och morgonfodringren - så jag fick bara sova några timmar innan jag skulle till stallet igen kl 06.30 i ny tid :O Nu har vi varit i stallet heeeeela dagen, ända sen halv sju i morse :S

Rico skulle verkas och skos kl 10, men det blev försenat så det blev nån gång på eftermiddagen istället :O


Vår "fräna" fodervagn (den andra/riktiga dog . . . )
Verkning av första hoven :D


Rico höll på jättemycket och krånglade med bakhovarna idag, han kunde inte stå stilla en sekund ens :O Vi misstänkte att han kanske var kissnödig. . . När jag släppte honom i hagen tänkte jag lite snabbt fota hans hovar, men han sprang iväg så fort han kunde till vattenhinken! xD :) Han var jättetörstig . . . (vi bytte vatten i hinken idag också, så det var nytt och fräscht vatten som han fick dricka :D)


När han äntligen hade druckit klart gick han och pussade på sin hagkompis :D


Uhuuuu trötttttt . . .

Är med i en tävling ;D


http://onceagaiiin.blogg.se/2011/march/ny-tavling.html#comment


Filmer :D

Här kommer filmerna :D

Här kommer jag fel på första, hamnar efter i språnget :O Men långsidan gick ganska bra xD


Mina stövlar gnisslade jättemycket när vi vände upp mot dom här hindrena, så han märkte nästan inte att det kom cavaletti och hinder :O xD :) min lilla skrutthest xD <3


Resten av filmerna är uppladdade men har problem med källkoden! :O Går inte att öppna :S

Men dom kommer sen :)


Problem med Youtube...

Har lite problem med att ladda över filmerna (från hoppningen i onsdags) på Youtube :O :S Får se om det funkar snart eller om jag får pröva nåt annat :/ !


Mobilbilder från idag!
'

Närgången häst? xD :D <3


Här satt Yazzi och Önska och tittade på när jag hoppade :D

Puss! :D

Önska vågade inte gå fram och hälsa på hästen xD (a)

Yazzi tyckte Rico blev för närgången så hon skällde ifrån en gång, men sen var det bra igen x)

volten, helt upptinad nu! ;) :D

Mysigt väder var det idag också, så vi gick två promenader med hundarna, en kort och en lång :P


Dagens ridpass

Häst: Rico.
Aktivitet: Hopplektion på volten.
Längd: ca 60 min. 
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: bruna Benskydd fram, brun hoppsadel (prestige), marinblått schabrak, svart träns med aachennosgrimma utan själva aachenremmen (xD?), tvådelat tränsbett.
Intensitet (1-10): 7 (Det var nyttigt för honom, han blev trött i både kropp och huvud xD)
Känsla (1-10): Början: -1 Mitten: 3 Slutet: 8 (Han kändes jättekonstig i början, var spänd och sprang bara på med näsan över nacken :S Men i mitten började han kännas bättre, och i slutet blev det jättebra :D ).
Övrigt: Han kändes allmänt springig och konstig idag :S Tills slutet, då vi lyckades komma i hyfsat lugn galopp en hel bana, sen avsluta med jättelugn och fin galopp över två hinder på långsidan (med 3 galoppsprång mellan) :D Så himla skönt att det gick så bra i slutet, för i början kände jag att jag kanske borde lägga ner det där med hoppning! :O Han var helt okontrollerbar och sprang med nosen OVANFÖR nackhöjd, rejsade runt och när jag bromsade slängde han bara med huvudet och/eller viftade på svansen :( Han har verkligen förändrats i hoppningen efter jag trillade av, och det känns inget bra alls! :S Men som sagt gick det grymt mkt bättre i slutet, i början kände jag att det var tur att ingen fotade eller filmade, för det såg säkert förjävligt ut :O Men i slutet så kändes han så lugn och avslappnad, liksom väntade mer på mig och hoppade från det avstånd jag valde :P

Rico är ju så storgalopperad, har väldigt långa, stora galoppsprång. Och han har ju inte lärt sig att taxera (stavning? xD) själv - då han är så ung, utan springer bara på hindret, sen blir det som det blir! :O Han hoppar ofta av för stort, och då finns det risk för att vi kraschar in i hindret :S Så det ska jag öva på, att försöka lägga honom närmre hindret så han hoppar uppåt istället för framåt och igenom :O :) Skönt att ha ett mål att fokusera på! För man kan ju inte heller lägga honom närmre hindret om man inte kommer i en bättre galopp (inte rejsa som han brukar) så då blir det typ två flugor i en smäll om jag klarar något av det ;D

Nya prylar :DAlltså; Airowear Outlyne, ryktsten, b-vitamin ("ponnyns egen" xD)

Västen var jätteskön, men hade planerat att köpa racesafe-västen :O Men den som passade i längden (slutade under revbenen) var alldeles för stor runt magen :S :'o Vi knöt snörena i sidorna så tajt vi bara kunde, men den var ändå för stor :(
Men är jättenöjd med den vi köpte i alla fall, den passade jättebra och märktes knappt av när man red (men har fortfarande ont i ryggen efter jag trillade av så svårt att inte tänka på ryggen, tyvärr . . . ).

Ryktstenen behövdes en ny, för vår enda (förutom den som är liten som mitt lillfinger) som vi hade försvann direkt efter vi hade köpt den :O Mystiskt att alla våra saker får ben hela tiden!

B-vitaminerna hade tagit slut så vi köpte en ny burk :P Vi ger nu för pälsbytet :)

Whohoooo Hoppning :D

Hoppas volten inte är för hård idag, för om den är bra ska vi hoppa :D :D :D
Lång uteritt + nh/frihetsdressyr

Mamma red idag, först klättrade vi i skogen, sedan gick vi längs med gamla stockholmsvägen en bit. Vi klättrade upp och ned för en grusbacke också, jag tyckte det var jätteskönt (verkligen befriande xD) men han verkade tycka det var jättejobbigt xD :D Kontigt? nej xD Det var en ganska så brant backe, så han fick verkligen ta i! ;)

Efteråt gick jag upp på volten och körde lite LÖST NH / frihetsdressyr utan godis. (ingen repgrimma eller ledrep, utan helt löst!) Mitt mål var att kunna skicka honom mellan två stora koner, men jag lyckades visst åstadkomma mer än så ;D :D :P
Jag lyckades skicka honom snett mellan konerna, som början på en 8a, och sedan få honom att runda ena konen (så nära konen som möjligt) och få honom att stanna när han vänt runt konen ;D Åh FY vad han var duktig :D Har aldrig mött en mer lyhörd häst är Rico, förutom Leja i stallet då - men hon kanske inte var så från början? (kanske är tränad så?) Men man vet aldrig! ;)

Och jag tränade lite 'inkallning' och körde också lite 'följa john' xD ;) Har börjat hitta knapparna på honom, det är verkligen jätteskönt att man märker skillnad! :D

Åh är så himla lycklig just nu! :D Svävar på ljusrosa moln! xD
Bloggar

Slänger bara in ett litet tråkigt inlägg nu för att ni ska veta att jag inte glömt xD :)
Helgplanering

Eftersom jag är så dålig på att planera en hel vecka så kan jag i alla fall försöka mig på den här helgen xD

Fredag - skola, sen till stallet. Mamma ska rida Rico, kanske med westernsadeln . . .
Lördag - Hoppträna på volten (Thereses lektion), kanske smörja lite också ? Kl 21.00 har vi kvällsfodring.
Söndag - Kom ihåg att ställa om klockorna! Vi har morgonfodning och lunchfodring. Troligvis ska mamma rida, kanske en liten stund var annars.

Om vi får tid över på lördag eller söndag så tänkte vi (jag) åka till hööks och prova ut en säkerhetsväst till mig :D

Sist man ställde om klockorna (innan istiden 2010-2011) så hade vi också kvälls och morgonfodring xD Så det blir lite knöligt med tiden, man förlorar/vinner timmar som man måste räkna med och bla bla bla :S Jag tror vi förlorar en timmes sömn den här gången :O Men vet inte XD
Har varit lite dålig...

Jag har dom senaste dagarna varit lite dålig på att blogga :S Ibland så gör jag mellan 5-8 inlägg per dag, och ibland bara 2-3 :( Den här veckan har varit en 2-3-vecka, tyvärr :O

Någon som kan tipsa om en bra tex 15-dagarslista? ;) Har för dålig fantasi för att kunna göra en egen :( xD

Har börjat tycka om havregrynsgröt, ifall någon ville veta xD Äter det till frukost flera gånger i veckan, för det är superenkelt att göra och smakar ingenting, så jag behöver inte bry mig om det är gott eller inte xD (tex om jag ska välja mellan macka eller fil till frukost så brukar det sluta med att jag inte äter så mkt alls typ :S xD)Motiveringen försvinner ibland när jag är hemma och känner att jag inte har tid, men jag ångrar inte en sekund med dig. Så fort jag ser dig stå där, positiv som du alltid har varit, så ångrar jag inte en sekund jag tillbringat med dig. Båda vi har våra sidor, även om din positiva sida verkar så mycket större än min. Men vi utvecklas tillsammans, och det är så det ska vara!


Dagens ridning

Häst: Rico.
Aktivitet: Kort uteritt barbacka i skogen med avslut på volten.
Längd: ca 10 min. 
Tränare/Instruktör: -
Utrustning: svarta Benskydd fram, barbackagjord vid uppsittningen, brunt träns utan nosgrimma och rakt odelat bett.
Intensitet (1-10): 2-3 (Vi red i skogen bakom stallet, sen skrittade jag runt lite på volten medan mamma hämtade tömkörningsgrejer ;) ).
Känsla (1-10): 6 (Uteritten gick bra, men han var pigg och lyssnade inte helt. På volten var han jättefin och verkade mycker mer positiv än vanligt faktiskt! :D).
Övrigt: Han blev lite rädd för en vattenpöl som var frusen yta på - vi blev utträngda i kanten av en bil, så vi tvingades gå i den :( xP All is och snö på volten hade töat bort helt, det var riktigt mjukt och fint på em/tidig kväll, men frös på lite på kvällen när vi var klara med tömkörningen. Det var i allafall hyfat torrt och mjukt när jag kom upp på volten efter uteritten. Rico verkade också märka hur mjukt och fint det var på volten, för han var ännu mer positiv än vanligt, och vanligtvis är han GRYMT positiv :D Jag jobbade honom lite i skritten och ställde och flyttade sidvärtes (stavning??? xD), och han lyssnade superbra åt båda hållen :D han brukar ha svårt att flytta för höger skänkel (åt vänster) men det gick också jättebra :D Tror (vet snarare) att han känner av hjälperna bättre när han inte har en sadel mellan oss också ;) Superpositiv var han, kanske han också fått lite vårkänslor? :D xD <3


Gammal bild... Men den är lite fin för det var första gången jag red honom barbacka :D Trodde inte det skulle gå på honom ens ;) xD <3


Hoppträning hemmaplan

Ska hoppträna på volten på Lördag :D Skulle vara kul om någon kunde fota . . . ? :D. . . så det inte blir fler sånnahär bilder xD


Svar på kommentarSvar: Joo jag tänkte ju det. . . men den kommer jag nog inte hinna det förrän det blir lov xD :( <3


(gårdagens hoppning)

NU till hoppningen:

Häst: Rico
Aktivitet: Hoppträning i Husby
Längd: ca 50-55 min (egentligen 60, men eftersom jag hoppade bland dom första så blev jag klar ganska tidigt också...)  
Tränare/Instruktör: Cathrine Persson
Utrustning: bruna Benskydd fram, brun hoppsadel (prestige), marinblått schabrak, svart träns med aachennosgrimma och tvådelat bett
Intensitet (1-10): 6 (blev inga höga hinder, högsta var 70 :P Men det var jag som sa att jag ville det, så det var bra :) )
Känsla (1-10): 5 (Han hade JÄTTEBRA förutsättningar för ett bra pass idag :O Men han blev så HIMLA spänd i vänstergaloppen, mest borta i hörnet :S Syntes inte på filmerna så mkt, men jag kände det! :O )
Övrigt: Han lyssnade jättebra på uppvärmningen ända tills vi började galoppera i vänster varv :S Efter galoppen var han allmänt spänd tex när jag bromsade eller skänklade (försiktigt!) Undrar om han har sånt minne egentligen :O ? (obs: oxern förra veckan var i hörnet i vänstervarv)

Synd att han liksom bara sprang på så mkt utan att vänta på mig om man säger så :S Han försöker ju verkligen, men det gick lite för fort ibland xD Jag blir så himla arg och ledsen på mig själv när jag känner att jag inte har kontroll :O Kändes lite som att han var lite "rädd" för mig (inte vettskrämd, men tex om jag ställde mig upp i lätt sits eller satte mig ner eller liknande så studsade han till lite osv :O) idag...

Hoppade med små b-ponnisar idag :P Det roliga (och lite sorgliga) var att dom hoppade dubbelt så högt som oss som var lite större xD :(

Kommer filmer senare, kanske ikväll :) Har lite läxor som jag helst vill hinna göra också :Plite om gårdagen

Var för trött för att skriva igår kväll, gick och la mig 9 (strax efter jag kom hem) ;) Vaknade faktiskt innan klockan ringde i morse :D Så himla skönt att faktiskt någon gång vakna utvilad :P

Var grymt trött hela dagen igår, gick upp före kl 6 för att hinna skriva klart en uppgift som egentligen var till i måndags??? :O Som tur var var det en kort dag i skolan igår, hemkunskap, klassråd, svenska, idrott (simning - kunde inte vara med pga min rygg), lunch (knäckemackor), bild. Kom hem ca 14.00 ;) :P

I alla fall - inget mer konstigt idag tror jag (förutom att det stod polis, brandbil och ambulans utanför skolan igår :O Men det kanske är en byggarbetsolycka - dom bygger om halva skolan nu :O )


nu ska jag göra ett nytt inlägg om hoppningen också :)Ikväll är det hoppning :D

Sitter och vilar upp mig inför hoppningen ikväll! Är så himla trött :S Orkar inte göra annat än sitta i vardagsrummet . . .

Kommer inte kunna blogga förrän ikväll, när jag kommer hem :P Om jag inte är helt slut då förstås :P Får väl dricka lite juice och äta apelsiner och annat uppiggande :P


Förresten så undrar jag om ni föredrar nya eller gamla headern och designen? :O :)


Vårtecken?

Har letat runt lite nu efter vårtecken - förutom att snön smälter bort och det blir varmare mm ;)

Det man märker på hästarna är ju att dom fäller som tusan (även Rico som var klippt) xD Fast han har nog gått igenom det värsta nu, man kunde inte ens klappa honom ett tag ;)
   Sen märker jag TYDLIGT på min katt, som är innekatt på vintern och utekatt resten av året. Han fryser och vill inte gå i snön när det är vinter, och sedan några år tillbaka har han även blivit sjuk :S Men nu så går han runt och jamar hela dagarna för att han vill gå ut xD :D
   Fåglarna kvittrar :D Tyvärr inte varje dag, men oftare och oftare nu ;D
   Har hittat EN liten vårblomma, och det är ju positivt ;)

Något mer tecken som börjar visa sig? ;) :O :P
Bilderna är tagna med min mobil ;) En vår och en höstbild :P Gissa vilken som är vilken? xD


Lite bilder...

Vi ska ju göra en kalender med hundarna, hade vi tänkt, och här är bilderna som ska vara med (är fler än 12, men vi ska ha på framsidan också :P)

Är så himla nöjd med dom här bilderna, vissa mer än andra såklart, men fy vad jag är stolt :D Har fotat alla själv, med min Nikon D3000 :P Har lite ont om vinterbilder bara . . . :S Men i alla fall, så skulle jag behöva lite hjälp med att välja ut vilken månad till vilken bild mm ;) Någon vänlig själ som vill hjälpa till med det? ;D

Nu MÅSTE jag göra läxor! Sen ska jag till stallet som vanligt efter maten ;) I morgon är det hoppning och... sen var det nog ingenting annat planerat för veckan, hittills ;)


Vill rida mera :D

Haha, jag kommer nog satsa på att rida längre rundor nu framöver, dels för att det inte blir mörkt förrän typ efter 6 på kvällen (?) och dels också för att vi är två och en halv personer som "delar" på Rico, mamma vill ju rida lika mycket som jag, och den där halva personen är pappa, för han bör rida Rico mer men han håller inte på och tjatar som oss andra xD (a)

Så därför ska jag passa på när det är min tur ;D

Vad som verkligen känns bra är att vi har tagit flera steg framåt, jag och Rico! :D JAG känner i alla fall att VI litar mer på varandra, han känns tryggare och inte lika "rädd" som han brukade vara i början ;)

Har lust att börja på en sån där 15-dagars lista igen! ;) :D Vill få lite inspiration till bloggandet :P


Uteritt

Mikki följde med idag till stallet, vi pussade (jag mest) lite på Rico innan jag fixade i ordning honom ;)

Caroline (med Smart) undrade ifall vi skulle rida tillsammans och det gjorde vi ;) Så för första gången "slapp" (fast det är inte jobbigt om dom orkar lyssna när jag pladdrar på om allting XD) jag ta med mamma eller pappa som brukar gå med ;) Fast DOCK hade jag ju Mikki släpandes efter mig hela rundan xD Haha <3

Häst: Rico
Aktivitet: Uteritt sedan några minuter på volten
Längd: ca 35-40 min uteritt och kanske 5 min på volten
Tränare/Instruktör: -
Utrustning: bruna Benskydd fram, brun hoppsadel (prestige), marinblått schabrak, brunt träns utan nosgrimma, rakt odelat bett
Intensitet (1-10): 5-6 (Blev lite trav och galopp i skogen - vilket inte var meningen xD)
Känsla (1-10): 7 (Lugn men ändå framåt, positiv och lyssnade både fram och tillbaka ;) Han uppförde sig även exemplariskt när vi red förbi dagiset osv, det var en grävskopa som vi gick bakom hela vägen :S )

Övrigt:
Red "lilla rundan" (bort förbi dagiset och runt och in bakom stallet). Han brydde sig inte om grävskopan som körde runt, backade, hällde grus i något hål lite då och då, lät och tjöt och blinkade mm :D I början var han lite "långsam" (som vanligt, han brukar behöva gå i samma tempo som en människa vanligtvis sååå...) men förbi dagiset så ökade han på lite mer, dels för att vi var påväg hem och dels för att han fick gå bredvid Smart lite ;) Sen när vi svängde in på sista skogsslingan bakom stallet så fick han lite bråttom XD Han hade ju sina ursäkter och bortförklaringar att både trava och galoppera inne på en smal skogsstig -.-' <3 Det var lite: Oj, jag halkade till - måste galoppera tills matte säger åt mig att inte göra det . . . Hoppsan, nu snubblade jag - måste galoppera ifatt Smart som går mycket snabbare än mig! . . . xD med mera...

Avslutade med att gå upp några minuter på volten och travade av honom lite där, om jag inte hade haft så bråttom så hade jag gärna tagit några galopper också när vi ändå var igång, men kanske kan göra det nästa gång om volten funkar :D

Sammanfattning: Superduktig häst som uppförde sig EXEMPLARISKT, Pigg och glad och positiv som vanligt, hade sina ursäkter att galoppera inne på en liten skogsstig -.-' <3 xD Mamma tog över honom efteråt och körde lite NH, så jag kunde åka hem när pappa åkte hem ... för att göra läxor ... :(

(Dressyrtävling, framridningen. Fotograf: Lina Svedberg :D Kommer fler bilder senare, men just nu väntar jag på usb-minnet med bilderna från själva programmet :P Satt finare då, tror jag :P På den här bilden sitter jag som en apa :( ;) )


PS! Dessutom red jag med nya hjälmen idag, den kändes JÄTTETRÅNG i pannan när jag satte på den, men när jag väl red så kände jag inte av det ;) Är väl bara för att jag hela tiden letar fel - utan att jag märker det förstås ;D

Saker ni inte visste..?

En av mina starkaste sidor i skolan är att lära mig glosor, kan bara snabbt kolla igenom dom innan jag gör läxförhöret xD

Jag har gått på solflickorna, piano och velat börja dansa (vill inte längre)

Jag har en sjuk humor (kan skratta åt köttbulle om jag är riktigt trött :$)

Jag ääääääääälskar att lyssna på musik, men tyvärr då hinner jag bara göra det när jag sitter i bilen (radio)

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag ramlat av :S


(Apropå sista punkten, så tänkte jag försöka sammanfatta mina avramlingar som jag kommer ihåg just nu, så kanske någon som känner mig väl kommer på en till? xD

1. Rocky (är inte 100% på att jag ramlade av, men jag tror det...)
2. Chayenne
3. Tiger
4. Silver
5. Silver
6. Silver
7. Rico
8. Rico
9. . . . ? Var det fler ? . . .

Haha xD Skulle kanske kunna berätta lite sen om varje avramling, några är ganska kul faktiskt :P)Vad ska jag spara till för hjälm...?

Jag har ett i-landsproblem här XD :D Jag hade ju tänkt att spara till en hjälm, men vet inte vilken :O Det finns ju en hel djungel med hjälmar därute, och jag vet ingenting om NÅGON AV DOM Dx Panik :( Bra och veta innan hur snål jag måste vara med att köpa saker, dvs hur mkt hjälmen kommer kosta :S

Jag totalälskar John Whitaker hjälmen. . .

. . . Men jag måste nog tänka lite praktiskt också, om jag inte ska behöva köpa två hjälmar xD Jag rider ju mkt i slaskväder och sådär, hur tålig är den egentligen? :S Kanske att jag rider med min CRW-hjälm när det är slaskigt väder? Många frågor, få svar :S Snälla hjälp? :(


Ny hjälmSamma modell som jag hade, fast den är "förnyad" så den är annorlunda typ överallt förutom utséendet på utsidan då ;) Ska ha den tills jag köpt en "finare"/bättre hjälm ;) den här kostade 449 har jag för mig, rätt billigt för att vara en hjälm X) men den känns ganska liten även fast den är samma storlek som min andra :S Kanske dom töjer sig lite eller? :O :)

Stella , Tess , Becka , Mimmi


Dagens ridning

Häst: Rico
Aktivitet: Lite markarbete på volten
Längd: 60 min
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs
Utrustning: svarta Benskydd fram, brun hoppsadel (prestige), marinblått schabrak, svart träns med aachennosgrimma, tvådelat tränsbett
Intensitet (1-10): 6 (inget intensivt dressyrpass precis, men vi galopperade lite bland annat över några bommar, och några små kryss :P
Känsla (1-10): 4 (kändes jättebra i början, men sen när vi börjat med bommarna så gick det neråt..) 
Övrigt: I början kändes han jättefin och sammarbetsvillig, men eftersom det var så fint väder var det jättemånga som kom och ställde sig och tittade, fotade, fikade med några mm :O Skulle varit okej om dom flesta i alla fall kunde varit lite mer tysta och stilla :S Några slängde snö på varandra och hoppade runt, och sen så var det många som fotade också :O varje gång han passerade ett hörn hade någon gått, kommit, flyttat på sig eller liknande så han var mer koncentrerad på allt runt omkring :(
+ Snön hade smält bort på fyrkantsspåret så man kunde galoppera och trava :D
- Eftersom snön smält så var det stora vattenpölar som Rico inte vågade gå i :( Ännu en sak att vara tittig på :O XD

Tess , Becka , MimmiStellaStallet hela dagen

Var i stallet från 10.30 till 17.30 :D Gjorde massvis med bra grejer, bland annat söndagsstädning i skåpet (och jaaa, jag är ett sånt offer som städar varje söndag för söndagar är dom enda dagarna som jag har lite "tid över" i stallet...).

Jaaaaag...:
...red lektion
...städade och sorterade grejer i skåpet
...gjorde mat och höpåsar
...mockade
...bytte vatten i hans hinkar
...smörjde båda tränsen
...smörjde hoppsadeln
...gick upp med grejer på loftet

och några till saker, minns inte riktigt XD

Nu kollar jag på ponnyakuten så ett dagens ridning-inlägg kommer strax! ;)Tess , Stella , Becka , Mimmi


Happy Birthday To You...!


8 år idag <3 Stor tjej :D

Becka

Mimmi

Över 410 inlägg :D

Nu har bloggen över 410 inlägg :DOch det ska vi fira med att jag länkar till ALLA som kommenterar det här inlägget I VARJE inlägg I MORGON (SÖNDAG) :D Så kommentera på nu :D Ni har till mitt sista inlägg i morgon på er, men ju snabbare ni är desto fler inlägg kommer ni bli länkade till ;) Kul va? :D

Vad som skulle vara ännu roligare är om ni skulle kommentera något vettigt också, inte bara "hej" eller helt blanka kommentarer xD :)Sjuk idag

Hade lite feber idag så åkte inte med till stallet eller köpte hjälm/väst :S

Var instängd i lägenheten hela dagen, när solen sken utomhus :( hemskt! Mamma red med Westernsadeln idag, med vår nyinköpta pad ;) Pappa följde med.


Rätt svar på: Sant eller Falskt! ;)

Jag har ramlat av Rico 3 ggr nu!

Det här är då FALSKT. 2 ggr har jag ramlat av på honom :) På ängen (som kanske några av er minns xD) och på hoppträningen (i onsdags)


Foto: JAAAAAG :D

Dessa gissade RÄTT:
Alice
Lina
Sofia/Kanin
Mimmi
Stella


Grattis till er! :D ;)
Svar på kommentarSvar: Fast det var inte min pappa faktisktn xD Den var en som satt bredvid honom som sa så :P Fast han sa typ: Oj! 
Men inte mer :) 

 


Hjälm och väst

Idag ska vi åka och kolla på ny hjälm och säkerhetsväst till mig! :) Min hjälm är min andra i mitt hästliv, det var min första efter den välkända Jofa-hjälmen xD Har ramlat av mååååånga gånger med den (dock inte varje gång på huvudet) så den behöver bytas ut :P Och min säkerhetsväst är för liten i axlarna och nästan för stor runt magen :O Det känns som att den bara är ivägen när jag rider, för om jag skulle ramla av skulle den inte skydda hela ryggraden mm :S Så den bör också bytas ut ;)

Hade ju tänkt att spara till en lite "finare" hjälm, men jag måste ha NÅGON hjälm tills jag har råd, så jag tänkte köpa en likadan som jag har - den är billig och skön :P

Och jag har ingen aning om egentligen vilken säkerhetsväst jag vill ha, racesafe verkar bra men annars funderar jag lite på Airowear Outline :O Men alla säger att race safe västarna är jättesköna men dom verkar väldigt svåra att passa in :S Dom ser väldigt breda ut i magen liksom :P

 Nån som har någon av dom?
Lite hoppbilder av "BÄSTA kvalité"


Här ser man absolut ingenting, men han är så fin ändå xD


Duktig :D


Från andra hoppträningen hemma :D

Kvalitén suger verkligen :( Behöver riktiga hoppbilder ju :O Det här är bara pausade filmsekvenser XD Därav "kvalitén" på dom :)


Lång uteritt

Mamma red idag, och jag gick med :) Det var (typ) snöstorm när vi kom till stallet, men sen när vi skulle rida hade det i alla fall slutat blåsa. Då snöade det bara lite grann, och det slutade efter kanske 25 minuter. Vi tog långrundan som jag red för några dagar sedan, fast omvänt :P Red lite fel inne i skogen, för stigen var igensnöad :S Men det gick bra i alla fall, vi hittade ut xD :P


Finns det något vackrare? <3

På min header står det ju "Hästar är som luft, utan dom kan man inte leva" men det är lite mer... "Rico är som luft, utan honom kan jag inte leva" <3

Äääääntligen :D

Nu är det freeeeedag :D Jag kommer njuta fullständigt av helgen nu! ;)

Har en kul sak att berätta! ;) ... Men ska jag verkligen säga nu eller ska jag kanske vänta?? :O

fast om man säger A måste man säga B :P ...

Ingen stor grej, men vi kanske ska åka upp till Fänninge (Örebro, mitt landställe) med Rico på påsklovet :D

...

Tror inte så många fattar hur SKÖNT det är att åka dit! :O Skulle verkligen bli jätteroligt ju :)

Aja ska äta toscakaka nu, sen åker vi till stallet :) Mysigt :D


Här är vår stuga och vår lada :P

Framför oss har vi en stooooor åker/äng och bakom oss har vi stoooooora skogar :D


Får jag drömma?Om jag får, drömmer jag mig gärna tillbaka till när vi kunde galoppera på volten :D Det var så gryyyyymt mysigt och jag vill göra det mera!!! ;)

Haha så många redan!? :D

Redan några som gissat på sant eller falskt ;D KUL KUL KUL :D


(uhuhu :O Tur att han är så söt, annars förstörs ju bilden! :S)Sant eller falskt?

Samma "priser" som tidigare sant eller falskt (länkar och ÄRAN till alla som gissat rätt)

Jag har ramlat av Rico 3 ggr nu! ;)

Lycka till och gissa rätt nu :D xD

Lite tömkörning + VIDEO

Stannade kvar och skrev "uppsats" (deckarnovell) i skolan idag, var där i lite mer än en halvtimme mer än tänkt, kom hem 5...

Slängde i mig mat och sen åkte jag och mamma till stallet, mamma tömkörde lite idag, Rico var duktig trots underlaget :P

Dessutom har jag fått en praoplats nu, på Stockholm Ridsport (Upplands Väsby :S Lite långt att åka, men jag VÄGRAR praoa på dagis - det som skolan erbjuder bland annat -.-) ;)


Sötis :DSer ut som att han galopperar lugnt iväg men det gick himla fort xD

Okej, nu är jag liiite piggare

(Ni får ursäkta om det blir stavfel ibland, vet inte varför jag inte kan skriva längre, men jag brukar försöka rätta till mina misstag ibland - obs LÅNGT INLÄGG)

Nu är jag lite piggare efter en liten skönhetssömn :P

Först ska jag berätta vad vi gjorde på lektionen (det jag minns då, såklart xD)

Vi var en aning försenade med att sitta upp och så, när jag började trava så hade dom andra redan börjat galoppera osv... så jag hann inte värma upp självständigt i galopp, men vi värmde ju upp lite tillsammans också.

Vi började med en aktivitets övning, som är grymt bra på Rico (alla aktivitetsövningar):

Alltså:
1. Galopp över cavaletti
2. Vad man vill på långsidan, jag gjorde lite serpentiner i trav :P
3. Galoppvolt MINIMUM, cathrine sa: "tänk galopp piruett lite grann, men inte riktigt" Men han gjorde jättefina
4. Tempoväxlingar i galopp

Sen fick jag jobba jättemycket med den här:

Cavalettibom, 2 g-språng, Oxer, 2 g-språng, cavaletti :P
Problemet var att han genade så mkt i svängen, så han kom PYTTElite snett över oxern, och då sprang han förbi sista cavalettin :)


Aja nu ska jag sluta babbla på om olika hinder osv som jag hoppade, och börja berätta om det jag tror dom flesta vill läsa :O

I alla fall, Jag skulle hoppa (tydligen en linje med grönvitt, gräshinder, grönvitt först, men den minns jag inte) oxern och cavalettisarna, och sedan en gulvit oxer som var lite högre och första gången vi hoppade den på lektionen.

Oxern och cavalettibommarna gick jättebra, och sen när vi svängde upp mot gulvita oxern längst bort...

Han kom fel på hindret, en normal häst skulle stannat, men han försökte ändå - min ärliga ponny! (häst..)
Jag kom efter över hindret, och när vi landade ramlade jag fram lite på halsen och det kändes allmänt vingligt :S
Rico är ju en sannerligen speciell häst <3, han brukar bli rädd om ryttaren kommer i riktig obalans (lite nästanramlaav-känslan, men om det hade varit på en ridskolehäst skulle jag nog suttit kvar). Så han drog iväg i full "kareta" och jag flög in i sargen :O Först kunde jag inte andas, jag hörde liksom bara hur jag gjorde konstiga läten xD :S Min dåliga väst sprack och kardborrebandet gick upp på ena sidan, så vet inte om den var till någon hjälp precis... Och min gamla skruttiga 500kr-hjälm har jag haft sedan jag bytte från Jofahjälmen XD
När jag återfått min normala andning (tog ett tag faktiskt) så satte jag mig upp och Rico kom fram och hälsade på mig xD <3 Man såg att han var lite rädd för mig, när jag satt där nere (han blåste och backade undan lite), men han var inte rädd för själva "mig" :P Så jag reste mig upp och gick runt lite, sen spände jag västen och satt upp.

Han stod såklart som ett tänt ljus när jag satt upp (jag var klumpigare än vanligt), och sen skrittade vi runt lite :P

Cathrine frågade om jag ville hoppa gröna långsidan och kombinationen/linjen som jag i början hade svårt för.

Först fattade jag inte vad hon sa, men sen sa hon "det du hoppade senast"... jag: "bara kombinationen/linjen?"
Efter lite till prat så undrade hon om jag slog i huvudet när jag ramlade, och det hade jag gjort :O Så hon sa att jag inte skulle hoppa mer för jag kanske hade hjärnskakning, eftersom jag inte mindes vad jag hoppade innan! :S
Haha, men jag blev i alla fall väldigt besviken på mig själv först - att jag inte höll mig kvar :O Men jag fick ta en cavalettibom i galopp bara så kunde jag sitta av sen. Och det gick fint :)

Rico är en sån ärlig hopp ponny (häst), han ställde verkligen upp för mig och försökte även fast vilken häst som helst hellre skulle stannat :O <3

(har faktiskt lite filmer att lägga upp sen, men hinner inte just nu :P Det är ju faktiskt skola idag också, tyvärr xD)

Hjärn...-vadå?

Lastingen gick fint, han krånglade lite i början - men som vanligt, när han väl bestämt sig för att gå in så gör han det :3

Hoppningen idag gick otroligt bra, han lyssnade jättefint och förutom några konstiga språng så kändes allt super!

Men då tyckte väl Gud att jag rubbade balansen mellan gott och ont, allt var liksom FÖR bra! Så han bestämde sig för att rubba min balans som "straff" :O


Inte så relevant bild :$, men den här kanske är bättre:

... Fast här höll jag mig kvar i alla fall :)

Häst: Rico
Aktivitet: Hoppning i Husby
Längd: 45 min (egentligen 60) 
Tränare/Instruktör: Cathrine Persson
Utrustning: bruna Benskydd fram, brun hoppsadel (prestige), marinblått schabrak, svart träns med aachennosgrimma, tvådelat tränsbett
Intensitet (1-10): 8
Känsla (1-10): 8,5
Övrigt: Är grymt trött just nu, kan berätta i morgon vad som hände, vad vi gjorde och hur det blev med slutet... :S

blogg.se

blogg.se hade nåt fel hela eftermiddagen, gick inte att komma in -.- Då tänkte jag att jag kunde läsa och kommentera andras bloggar - men det gick ju inte heller förstås! :O


Hoppning ikväll!

Ikväll är det hoppträning! :D Längtar ;)


Här är en som kan hoppa ;D


Har dom bytt täcken!?

Igår bytte vi ju hans regntäcke för att vi ska laga det blåa, och det var lite kul när vi åkte förbi hagen idag påväg till stallet XD För Atlaz stod närmre så han såg större ut än Rico, och så stod båda med rumporna snett bakåt ;) Så först tänkte jag att "ojdå bytte vi inte hans täcke igår!?" xD Anledningen till att jag trodde det är för att igår hade Rico sitt marinblåa och Atlaz sitt gröna (ricos täcke på bilden är grönt, men ser grått ut typ xD) så det såg ut som om dom hade råkat få på sig VARANDRAS täcken xD :) Så sött!


Syns inte lika bra på bilden, och många av er vet inte hur dom såg ut igår heller, dock XD


Långrunda


Red faktiskt ut en rikrig långrunda idag i skogen, ungefär 1½ h :D

Häst: Rico
Aktivitet: Lång uteritt
Längd: 60-95 min, nånstans där ;) 
Tränare/Instruktör: -
Utrustning: svarta Benskydd fram, brun hoppsadel (prestige), marinblått schabrak, brunt träns utan nosgrimma, rakt odelat bett ¨
Intensitet (1-10): 5-7 (beror på vad man jämför med :P)
Känsla (1-10): 7
Övrigt: Han kändes allmänt trygg och lugn idag, lite pigg på hemvägen ( <-- men det är väl klart, det är ju hemvägen xD). Han var positiv och framåt så fort han kom in i skogen. Lyssnade fint på halter och lite tempoväxlingar. Red först hela vägen förutom på gatorna och i en brant nerförbacke (då gick mamma snett framför). Han gick faktiskt på nästan helt lång tygel på ridstigen :D Var nöjd och glad, frustade mycket i slutet xD

Blev ingen trav, om det hade varit ljusare när vi kom ut ur skogen hade det nog blivit det :D

Red in den vägen mamma red igår, kom ut på elljusspåret och gick vid sidan av spåret tills vi kom fram till "galoppbacken" som vi gick nerför. Sen var vi framme vid rid/galopp-stigen. Var lite halt på vissa ställen men skulle nog gått att trava lite smått på vissa delar (men då hade solen gått ner så det var becksvart ute xD). Sen tog vi vägen förbi dagiset och runt och in bakom stallet ;) Var ute i sammanlagt ungefär 90 minuter (en och en halv timme), kom hem kvart över sju :P

Tråkigt med ingen bild men snart kommer i alla fall bilderna från tävlingen ;)sant eller falskt SVAR

Rico ska skos igen om 6 veckor

Detta påstående är FALSKT ;) Han ska skos i slutet av Mars :D

Kul att så många var tappra och gissade, även fast jag inte har gett någon ledtråd alls xD

Dessa hade rätt:
Sofia/Kanin
Ewe
Amanda

Grattis :D

Mimmi var också tapper och försökte bryta mönstret ;) Men tyvärr svarade hon fel xD :D <3


Tokig hund? =) <3 xD


Hiss för showmaster senskydd

  

Tänkte hissa (Hööks) Showmaster Senskydden :D

Hans bruna var dom första vi köpte till honom, så dom har han haft på sig och gått/sprungit/klättrat i skogen/pulsat i snö med varje dag sedan 23 Oktober :P För några veckor sedan försvann två ventilationshål (hålen finns ju kvar, men inte dom där plastsakerna över ventilationen) så nu blir dom blöta lättare ;)

Sen för ett tag sen köpte vi svarta likadana till honom, och inte förrän då märkte vi hur mkt dom bruna hade töjt sig xD Det var cobstorlek i båda men kardborrebandet var dåligt på det bruna (om man jämför! dom åker inte av precis). Men dom var ganska billiga också har jag för mig ;) Så bra kvalité för pengarna :D


Men hissar dom i alla fall för att dom är:
hållbara (kanske inte i längden, men mycket tåliga i slask och smuts mm)
ganska snygga (smaken är som baken, men jag tycker dom är fina på honom i alla fall :D)
finns i flera färger
passar så bra på Rico ;)Nytt täcke

Ricos marinblåa regntäcke har blivit trasigt, så vi ska antingen lämna in på "lagning" eller så lappar vi ihop det hemma :) Så tills det är klart har vi köpt ett nytt liknande på Hööks, fast den är grön och helt ofodrad (sommarregntäcke egentligen). Så han har dubbla täcken (ulltäcke och regntäcke) ute nu :P

 
och en täckesgjord köpte vi också :P


Stackars häst...

Red faktiskt en gång till igår em/kväll, för vi kunde inte avboka Toini-lektionen (eller vi kunde, men då skulel vi fått betala ändå, och det kändes onödigt) :O

men det var inget hårt arbete för honom - det är mest fokus på mig och min sits och balans med mera ;) Vi travade liten grann i början men annars var det bara lugn skritt :)

(Var på bergas volt)

Häst: Rico
Aktivitet: Toinilektion
Längd: 40 min?
Tränare/Instruktör: Toini
Utrustning: svarta Benskydd fram, svart dressyrsadel (prestige), vitt schabrak, brunt träns utan nosgrimma, rakt odelat bett (och jättelockig man - hihi :D)
Intensitet (1-10): för honom: 3, för mig: 6
Känsla (1-10): 4 (Han var så trött efter tävlingen och typ skänkeldöv, men jag lärde mig mycket ändå ;) Det var rätt mkt stå stilla och lyssna och prata :P Så han behövde inte jobba särskilt mkt)
Övrigt: Lärorikt ;)
Kollar på tdb

Är sugen på en pay and jump :D (ifall någon ville veta xD)


Ovisade mobilbilder :)


Rico i hagen


Haha nya flockledaren xD :D <3


Påväg till tävlingen :)


Positiv häst på tävlingsplatsen x)


Ricos knoppar :D (tror ni ser vilken som blev utmobbad xD Ledtråd: den är större än alla andra och står rakt upp xD :D)


Han hade kvar knopparna i hagen sen :P :)


Snygg häst ? :D (svar ja)


pannlugg ;)


Hihi xD Innan jag tog ur flätorna (knopparna) :D


Min prins <3Lite mer om tävlingen:

Lastningen gick bra på ditvägen, men på hemvägen ville han inte först xD ;)

Hade först lite problem i sekretariatet med vaccinationsintyget, någon veterinär hade skrivit datumet som en kratta så ingen kunde typ tolka det xD Men det löste sig :O :P

Dom första 5 minutrarna på framridningen kändes han ganska pigg, men senare när vi började trava (hade skrittat 15 minuter ute också, först gått med honom sen ridit lite fram och tillbaka ute) så blev han jätteseg och konstig :S Han tog inte skänkeln framåt särskilt bra och heller inte förhållande hjälper :O Men jag kämpade på ändå, och han kändes bara tröttare och tröttare... Han brukar bli pigg efter en galopp eller två så jag tog en galopp i båda varven, och det var KNAPPT så jag fick honom i galopp! Men sen kom jag fram till att om han fick vila lite kanske han skulle orka med programmet, så jag skrittade på lång tygel typ 10 min innan jag skulle gå in till tävlingsbanan :P

Började sedan programmet med att vända upp på medellinjen och vara jättesnäll och hälsa på domaren xD Men det hade dom tagit bort (?) typ förra året så jag fick en felridning för det :( Men sen gick det bra, jag kom ihåg banan och han fick inte fnatt för publiken xD :) Men jag har aldrig ridit honom utan benskydd förut, och eftersom vi behövde ta av benskydden innan start så kändes han jättekonstig och springig ett tag, men programmet gick lugnt (långsamt?) och fint ;) :P

Haha, var väääääääldigt säker på att jag INTE skulle placera mig (xD) så vi lastade honom direkt efter, sen gick jag upp till kafeterian och köpte maaaaat sen åkte vi hem när jag hämtat protokollet x)

Tycker domaren var väldigt snäll i alla fall, med bedömningen :P Jag skulle inte gett en enda 6a någonstans xD Han gick med huvudet i vädret, kunde inte stå stilla vid halterna och bröt av ett antal gånger i galopperna xO

Fick mest 4or och 5or men några 6or också :P Fick totalt 141 poäng av 180 :) xD Är nöjd för att det var VÅR första tävling överhuvudtaget, och MIN första dressyrtävling (och tredje gången jag rider program?) , och första gången jag RED igenom programmet, kunde bara på pappret :)

Han var lugn och positiv på tävlingsplatsen, jättefin och duktig i all hantering ;) :)

Kom sedan fram till i bilen att det kan vara så att han var så trött idag, för att han och Atlaz hade rejsat igår i hagen, mer än Rico gjort någonsin förut med någon annan hagkompis :) Han var liksom allmänt trött i benen verkade det som :) Kanske lite träningsverk? x) <3Förlåt

Förlåt för tråkig bloggning, ska försöka ta igen det nu i veckan ;)
Tävlingen...

Kort sammanfattning av dressyrtävlingen:

Häst: Rico
Aktivitet: Dressyrtävling Farsta Ridskola
Längd: -
Tränare/Instruktör: -
Utrustning: svarta Benskydd fram (på framridningen), svart dressyrsadel (prestige), vitt schabrak, svart träns med aachennosgrimma, tvådelat bett, tävlingskläder (kavaj, vita ridbyxor mm)
Intensitet (1-10): ?
Känsla (1-10): 5,5 (Kändes absolut inte lika bra som på lektionen för Kicki, men jag är nöjd för att det var vår första tävling tillsammans + min första dressyrtävling alls)
Övrigt: Snäll och stencool häst :) Nästan lite seg och trött :P

Bilder och film kommer ikväll eller i morgon :)


Knoppa

Nu är Ricos man flätad och ska knoppas i morgon bitti :) Får se hur det går :D ;) Hoppas alla dom som sa att dom skulle fota/filma gör det! Skulle göra min morgondag ;) :D


Söta Prinsessan som jag märkte nu är ganska lik Atlaz??? xD :P

Kan meddela att Atlaz och Rico trivs jättebra tillsammans som nya hagkompisar! :P


Nya prylar ;)

Svart Aachennosgrimma
Svarta flätade lädertyglar
vita handskar
vita helskodda ridbyxor
stigbygelplattor
hårnät
stövel-och-hjälmväska CRW 


Nu måste jag kila iväg till stallet igen, och ta in Rico och hans nya (tillfälliga?) hagkompis, Atlaz :P

Och knoppa ska jag också göra :)


Dagens ridning

Häst: Rico
Aktivitet: Dressyrlektion på volten
Längd: ca 60 min
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs
Utrustning: bruna Benskydd fram, svart dressyrsadel (prestige), ljusblått schabrak, svart träns med aachennosgrimma
Intensitet (1-10): 5 (skritt och trav, lite fokus på lösgörande övningar)
Känsla (1-10): 6,5 (han var jättefin i mitten och slutet :P)
Övrigt:tex Skänkelvikning mellan koner, först långt mellan konerna sen kortade vi avstånden så tillslut var det PRECIS så att Rico fick plats mellan :P Var jättesvårt ibörjan men sen när det blev svårare koncentrerade man sig mer och då var det nästan lättare xD :D
Inte mycket blogga idag...

Kommer inte bli mycket blogga idag... Är i stallet (ungefär) mellan 11 (hööks kl 10) och 18 :PNi får njuta av en barbackabild tillsdess :) Men kom hit ikväll, för då kommer jag ha bloggat igen allt jag missat under dagen xD :D


Sant eller falskt?

Rico ska skos nästa gång om 6 veckor.

Är detta påstående sant eller falskt? :) Alla dom som gissar rätt länkas till (för de som har blogg) och skrivs ned i ett inlägg :PPyssla!

Mamma red stigen bakom stallet dit och klätterstigen hem, det gick bra och dom gick först överallt utom på gatorna :)

Försöker planera lite vad som ska göras och när det ska göras i morgon, det är så himla mycket nu inför tävlingen! :P

Efteråt gick jag en liten promenad på 5-10 min med repgrimman, istället för att köra NH på volten. Sen ryktade jag honom en stund, och sprayade med torrschampo och man-och-svans-spray :P :)

Sen blev det tacos när vi kom hem :)


Bildbomb på galaxhopparen :D

Här kommer min fantastiska Önska :)
Världens bästa hoffe* :') <3

(hoffe* = hovawart (sök på google bilder om ni inte vet vad det är :P))


När jag lärde Önska...

Nu ska jag berätta en ganska rolig sak :) När jag lärde Önska att spela död, så var hela min tanke att hon skulle ligga på sidan.

(haha lite tråkigt nu, för har ingen bild när hon ligger på sidan xD)

Men, påhittig som hon är, så när jag bad henne lägga sig ner:

... Jag prövade för att se om hon skulle fatta, att säga PANG! och peka på henne.(© Madde Andersson - http://ricos.blogg.se)

Jaaa, ni ser ju själva xD Och jag utnyttjade ju självklart det faktum att hon ibland sover uppochnedvänd (som på bilderna) :P

Eftersom inte så många av alla er vet hur Önska är som hund, så sammanfattningen skulle bli att hon är GRYMT SPECIELL :') <3

Hon är filosofisk, rolig, fjäskig, busig, sprallig, extremt badglad, omtänksam och snäll :)

Och nu kanske några av er skrattar åt "filosofisk", men det kan jag säga att det är hon! Hon brukar bokstavligt talat sätta sig någonstans (ute) och bara sitta där med näsan i vädret, blundar och tänker :P xD För man SER när hon tänker, hon döljer det inte precis :') <3


Dessutom är hon en riktig hoppare! (gör bildbomb nu!)


Måste planera!

Jag kommer ha extremt mycket att göra på lördag! xD Ska till hööks, ska putsa både på hästen och utrustningen, ska rida lektion, ska äta dricka sova blogga och rent allmänt förbereda inför tävlingen xD :)

Ska bli spännande och förhoppningsvis kommer det bli bilder och film/filmer sen också! :D Om alla mina bästa vänner håller vad dom lovat dvs :P <3 <3 <3


Svar på kommentar

Sofia/Kanin om dressyrlektion:
Skulle inte du kunna blogga lite mera om dina hundar?? ;o

Svar: Jo jag skulle vilja det, men just nu så gör jag knappt någonting med dom :( Eftersom mamma inte jobbar hemma längre, hon jobbar hos morfar som bor typ en kvart bort, så tar ju hon med sig hundarna dit tidigt på morgonen, och sen går hon eftermiddagspromenad på väg hem :S Så jag kan bara gå kvällspromenader ibland med dom :(
Mina hundar, Yazzi och Önska :)

Dåliga nyheter...

Rico har tre hagkompisar i sin hage, så dom är totalt 4.

Dom heter Smeden, Magi och Sunnie.

Smeden har precis blivit såld, och åker i helgen.

Då var det bara tre kvar:

Magi, Sunnie och Rico.

Magi
har boxvila. Ska stå i 5 veckor till, sen ska han tillbaka till veterinären.

Två kvar:

Sunnie och Rico.

Sunnie
har precis blivit halt och står i en egen hage, han är 23 år så han får inte dra runt så mkt i hagen (får inte överanstränga sina ben <3). Så troligtvis kommer han nog komma och gå lite, ibland stå själv och ibland stå med Rico.

Vi har till och med skrivit på tavlan att Rico inte får lämnas kvar själv i hagen (vi skrev det när vi precis köpt honom)

En kvar:

Rico. :(


Smeden och en del av Sunnie:


Magi och Rico:


Hoppas det löser sig... :O

Vill till hööks

Jag vill åka till hööks :D

Har inte riktigt fattat ännu att det är tävling på söndag xD :D Ska bli så spännade :P

:D :D :D

svaaaar till Lina

Lina. om Rengöring:
Gick det bra att rida i dem? ;D

Svar: Jaaa tack vare kilarna så gick det super :P Men våra stigbygelplattor suger typ så jag halkade rätt mkt :S (tappade nästan stigbyglarna, och när jag inte gjorde det åkte dom bak till klacken osv :O) Men dom blir mjukare och mjukare för varje gång och det känns verkligen :D ;)


Madde vill ha :O

sånnahär:


eller kanske till och med.....


... VILL JAG HAAAAA :D

Dressyrlektion

Häst: Rico
Aktivitet: Dressyrlektion på volten
Längd: ca 45 min
Tränare/Instruktör: Kicki  
Utrustning: bruna Benskydd fram, svart dressyrsadel (prestige), ljusblått schabrak, brunt träns med aachennosgrimma
Intensitet (1-10): 7 (så intensivt som det gick på volten, mest trav men även lite skritt)
Känsla (1-10): 8 (Sååååå jääääääävla fiiiiin <3)
Övrigt: Fokus på min sits och hållning idag, och det gjorde verkligen allt :O Trycker gärna ner händerna mot manken när jag rider, och då faller hela jag (överlivet) framåt... -.- Men när jag lyfte upp händerna åkte hela jag upp och då fick jag allting gratis kändes det som :D Han gick finare än någonsin, hela han lyftes upp och han trampade verkligen under sig ordentligt! 8'D ;) Och han tyckte nog också att han var ganska snygg xD Han lyfte svansen också som värsta dressyrhästen, jättefint :) Red ju med stövlarna idag, och min räddning var att vi hann stanna till vid hööks på vägen och köpa kork-kilar, 1 cm höga :P Kände knappt av skavsåren i knävecken xD :) Superbra ju :P

Efter passet skrittade jag av honom ordentligt, satt av och gick igenom programmet inför tävlingen :P Tror jag kan det nu, helt och hållet :)

Stretchade hans framben lite snabbt också, sen masserade jag honom lite och kliade honom på halsen, korset, bogarna mm :P

Ska ju tillbaka snart och kvällsfodra, blev inte så mycket plugga ikväll även fast det kanske var meningen :O xD Men det är det man har morgonen till, eller hur? :P

 

Rengöring


Blixten förstör allt, men var för mörkt för att fota utan :(


Kan ni gissa vilken som är klar och vilken som är kvar? xD :)


Klaaaaaaraaa :D (fotade med blixt så det ser typ lackat ut xD :P)

Ägnade typ 40 min åt dom, började strax efter 6 :P Kommer verkligen vara jättenoga att smörja av dom efter varje ridtur! :)


dressyrlektion

ska rida dressyrlektion kl 17.00 :D ska åka nu när som helst, är väl tillbaka ca 19.00 skulle jag tro :P :)

Medan jag är borta kan ni komma med förslag på vad jag ska göra för blogginlägg ikväll (förutom dagens ridning :P) :D

SÅ SNÄÄÄÄÄÄLLA kom med förslag, så blir jag glad :D

ö
Foto: Jag :)


Stövlar eller Chaps?

Har en liten fråga till er, ska jag rida med jodhpurs och chaps (läderchaps, inte mocka med fransar eller liknande) eller ska jag rida med mina halvt ingådda stövlar idag? :P

Chaps/Stövlar?

Stövlarna kanske blir obekväma att ha om dom inte lyckats sjunka redan x)


Dålig bild, men såhär ser mina chaps ut :P Dom är väldigt bra faktiskt :) (?)


Letar runt lite...
Hittade lite bilder på hästar från samma stambok eller nåt xD Har letat i hans pass och fått reda på lite vart han kommer ifrån, det stod även:

Netherlands Rijpaarden en Pony Stamboek (NRPS)

någon som fattar vad det är??? :O har kollat runt på danska, svenska och holländska/nederländska forum men det blev jag inte så mycket klokare av xD Vill veta mer om hans bakgrund :( Det kanske inte verkar särskilt viktigt, men det är väl klart att jag víll veta vart han kommer ifrån! :( :P

Tror att han i alla fall är nån övervuxen ponny, för han har ju den där "ponnylooken" xD :) <3 Eller vad tror ni?


Vad hände med mina läsare? :(

Vart tog ni vägen? :(

Dagens ridning

Red barbacka idag igen (är så himla kul, för det var ju så länge sen sist XD), hann inte gå så långt så vi red samma runda som igår, jag red först på ditvägen och halva hemvägen :P Han blev lite spänd mot slutet men annars gick det fint :)

Häst: Rico
Aktivitet: Uteritt barbacka 
Längd: ca 60 min
Tränare/Instruktör: -
Utrustning: bruna Benskydd fram, (barbackagjord vid uppsittning), brunt träns utan nosgrimma, rakt odelat bett
Intensitet (1-10): 2 (skritt i skogen bakom stallet bara)
Känsla (1-10): 7 (Han lyssnade bra på halter, tempoväxlingar (mest bromsa men ändå :P), blev lite spänd mot slutet men annars lugn och fin :D)
Övrigt: Efteråt var det usekmöte och medan jag var på det så fixade mamma och pappa mat och mockade mm :P Så det gick ganska fort idag :)

Känns verkligen som att vi har tagit ett steg framåt nu! (peppar, peppar? XD) :D
svar:

Mimmi om Usch skola :(:
Lindorna blir tjocka i mitten för att du har börjat på fel ställe, och därför avslutar i mitten :) Börja linda mitt mellan knäet och kotan och linda sen neråt och sen upp igen. Sen ska du avsluta med spännet där uppe :) Linda upp typ 2 cm åt gången :)

Svar: Jag gjorde så från början, men eftersom det blev så fult provade jag att börja längst ner, det funkade också :P Men ska försöka få "spännet" högre upp nästa gång xD :)
Anonym
om Usch skola :(:
Du kan Linda lite längre ner också, då blir det jämnare och snyggare

Svar: Jaa men det är så svårt att se innan man är klar :O (och kan backa och se hela benet), för annars blir det att jag lindar för långt ner eller för högt upp :(


Usch skola :(

Hade ju studiedag igår, men idag börjar skolan nu efter lovet... :( ...


Bilden som jag lovade lägga upp :)

Dåligt lindade framben (jag övade och provade hur det blev när jag klippte av en bit osv :P)

Varför blir det så tjockt i mitten för xD Ser ut som att kotan är i mitten :(

Mobba dom inte x(

Här är han då, med alla fyra benen lindade :)

Och en fin/ful fläta i svansen :P

Haha där fick ni lite bilder att skratta åt tills i eftermiddag då jag kommer hem från skolan :) Hoppas jag överlever xD


Dagens Ridning


(bild från allra första barbacka"ridningen" - satt, skrittade ett halvt varv, satt av xD)

Häst:
Rico
Aktivitet: Uteritt barbacka 
Längd: ca 60 min
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs
Utrustning: bruna Benskydd fram, (barbackagjord vid uppsittning), brunt träns utan nosgrimma, rakt odelat bett
Intensitet (1-10): 2 (skritt i skogen bakom stallet bara)
Känsla (1-10): 7,5 (Han lyssnade bra på skritt-halt-skritt-halt :) Det var jättemysigt att komma ut barbacka i skogen :D Han har perfekt barbackarygg också, inte för "rund" - men inte för "spetsig" ;) )
Övrigt: Jag red fram och tillbaka på stigen bakom stallet, på ditvägen gick jag först och på hemvägen gick mamma först (för då blev han så himla pigg XD). Men sista 20 metrarna på ditvägen så gick mamma först, för Rico blev rädd för något i busken och vågade inte gå förbi, sötnosen xD ♥ ♥ ♥

Han får faktiskt flera guldstjärnor idag :) Kan räkna upp dom:

1 guldstjärna för uppsittningen :D
1 guldstjärna för barbackaridningen i skogen (vår första ♥)
1 guldstjärna för att han stod ut med att jag övade så länge på att linda hans ben :P
1 guldstjärna för att han var så lugn och snäll och stod med sänkt huvud när jag prövade att knoppa hans pannlugg ;)
1 guldstjärna för att han även stod ut med att jag envisades med att fläta hela svansen (så det blir lockigt xD)
och sist men inte minst:
1
guldstjärna för att han är så grymt söt och har en sådan stark personlighet! ♥ :DFotade lite med mobilen idag, men den dog så den är på laddning nu :)


Svar på Frågestund DEL2


Vad var det som ni föll för när ni provred Rico?
Svar: Egentligen så var det inget "klick" eller nåt som i serier och böcker, utan han var den enda som både jag och mamma kunde kommunicera med :) Han kunde rätt mycket för sin ålder och det enda som kändes konstigt var hoppningen - han kom fel varje gång, hoppade av för stort och ryttaren hamnade i bakvikt. Dom sa att han brukade göra så, men vi har inte märkt nåt efter provridningen :P
 
Vad har du för tillbehör till din kamera (objektiv och sånt)?
Svar: Nikkor 18-55 mm och Sigma 70-300 mm är mina objektiv :P Sen har jag ju kamerahus, minneskort, batteri, en massa sladdar osv :) Och en kameraväska också!

vad fick dig till att börja rida?
Svar: faktiskt så var det min bästa kompis (årskurs 0-2) som sa att hon skulle prova i en nybörjargrupp, så hängde jag på :) men jag skulle nog ändå börjat rida, fast kanske något år senare isåfall :) Men jag tror jag red shettisar innan det, så jag gillade hästar i alla fall :P

vem är din förebild inom ridsporten?
Svar: Många... Angelica Augustsson, Malin Baryard, Rolf-Göran Bengtsson är dom kända :) Och så är det en massa som är i min ålder och lite äldre och yngre som jag tycker rider jättebra :)

tycker du om något annat än ridning tillexmpel, sjunga och sånt?
Svar: Teckna, måla, träna hund (om det räknas?) :P

vad är din favoritmat?
Svar: Faktiskt, kycklingpaj XD Haha nejmen min familj gör väldens godaste paj så det är absolut min favorit :)

hur hög är rico i mankhöjd?
Svar: 153 cm :)

har rico något speciellt han brukar göra tillexempel om man borstat honom jätte ren&fin sen när man ska ställa in honom i boxen lägger han sig ner och rullar sig eller liknande?
Svar: Nej inte vad jag har märkt :)

Vad fick dig att börja med NH?? ;)
Svar: Jag och mamma gick på en kurs med Pilgrim för ganska länge sen, och sen har det inte varit så mycket mer tills jag kom till Enliden, där ganska många håller på med NH och liknande.. :P

Lite anourlunda frågor, inte om hästar men hur kan du rita så bra :O och vilket program använder du, använder du ritplatta?
Svar: Jag tycker jag inte ritar så bra ännu ;) Men jag använder ritplatta sedan ett tag tillbaka (nån gång innan sommaren 2010 köpte jag den) innan ritade jag med musen på datorn. Ritar i Photoshop, förut i Gimp :)

tack för alla frågor :D


Jag GILLAR mina stövlar

Ju mer jag tittar på dom, desto mer gillar jag dom :) Självklart skulle jag inte tacka nej till Supreme High Rider, men så fort skaftet har sjunkit så tror jag att dom blir jättebra! :D

För er som inte läst rubriken; jag pratar om mina nya stövlar :P


MH Richmond High Rider

Smörjde in dom ordentligt igår efter jag ridit :) Nu glänser dom och är jättefina :D

Vet inte vad jag ska skriva om... Men tänkte i alla fall gå och leka med Önska snart:

Önska ♥ ♥ ♥PonnyakutenVilken är er favorit? :)

Svar

Alice om Söndagsdressyr/markarbete:
köp kilar att lägga i hälarna och för typ inget annat än att gå i dom när du är hemma!!Gå med fuktiga nylonstrumpor så blir don ingådda mycket snabbare! ;) <3

Svar: Jaa jag vet :) Synd bara att jag haft dom i stallet :O Då är det ju smutigt på undersidan, får nog inte gå hemma med dom något mer Dx :P
Ska köpa kilar så fort jag bara kan :P Finns dom på hööks eller ska man åka till en skoaffär?


Startlistan

Startlistan har nu kommit upp, jag är nr 28 av 35 :) Ganska lagom tycker jag, för första start är 09.00 så tur att jag inte är först! Rico måste få komma ut en snabbis i hagen innan, annars blir han hyper :)


Världens sämsta bild typ :)


Söndagsdressyr/markarbete

Hade markarbete idag, invigde stövlarna :P

Häst: Rico
Aktivitet: Dressyr/Markarbete på volten 
Längd: ca 60 min
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs
Utrustning: bruna Benskydd fram, marinblått schabrak, brun hoppsadel (prestige versaille), brunt träns utan nosgrimma, rakt odelat bett
Intensitet (1-10): 5 (Skritt och trav, över bommar mm)
Känsla (1-10): 4 (Han lyssnade bra och var duktig, men eftersom jag tog det raka bettet idag så blev han inte så eftergiven, han går bättre med tvådelat i dressyren :P)
Övrigt: Invigde som sagt stövlarna, dom var sköna förutom att dom tryckte på vissa delar av foten (kommer nog få skavsår) och dom har ju inte sjunkit ännu i skaftet så dom skar in som tusan i benvecken när jag ändrade skänkelläge osv :O :)

Var mest skritt idag, bara lite trav på ena långsidan ett par gånger :P Men det kanske var lika bra det xD :) :P


Bilder

Filmkvällen

Var ju hos Therese igår, med alla andra som red program på lektionen (första dressyrlektionen hemma). Först kollade vi på när vi red programmen, och jag hade en rejäl ursäkt för att det inte såg så bra ut - faktiskt så hade vi bara haft Rico i några dagar då :P Så det intalade jag mig själv hela tiden xD
   Efter dressyrprogrammen kollade vi lite på filmer när Therese hopptävlade - både när det gick bra och mindre bra ;) Hon tävlade ju sin D-ponny Mary i storhästklasser, och på en meeting så vann hon två klasser i rad :P Andra dagen på meetingen så fick hon en rivning först, sen vägrade hon ut sig :( :P (Vägrade 2 ggr på samma hinder)

I alla fall, vi kollade på en dansfilm sen som heter Honey :P Vi åt lite chips och godis och drack läsk :) Det var mysigt, men jag var så grymt trött redan innan så det blev lite jobbigt ändå xDsvar


(Lina frågade om mina stövlar)

Lina.  (linas_17@hotmail.com)
om :D Nya grejer är alltid kul??? :D:
ska du köpa såna där stigbyglar som passar till dem också? :3

Svar: Stigbygelplattor*? :) Jaa jag tror det, för man betalar ju (det är en del av stövelns pris) för det där "stirrup control system" så annars känns det som att man betalat för nåt man inte använder :P Men först och främst ska jag köpa en KIL :) xD <3
Dagens ridning

Mamma red ju som sagt ut i skogen idag, efter det så bytte vi ut hoppsadeln mot barbackagjorden :P

Och enda anledningen för mig att ha barbackagjorden är för att KOMMA UPP barbacka xD Han klarar ju inte av pallen längre, och tror inte att han skulle uppskatta (snarare flyga iväg och sparka mig i ansiktet - inte med flit förstås! <3) om jag skulle försöka klättra upp utan pall :P
Så fort jag var uppe och hade ridit ett halvt varv så hjälpte mamma att ta av barbackagjorden när jag satt kvar på :) Han var jätteduktig :D

Självklart övertalade jag mamma att ta några bilder (som dock behöver redigeras för dom är i RAW format, så lägger upp den senare i DET HÄR inlägget :P) så nu är barbackaridningen avklarad för första gången x) ;) Känns jättebra faktiskt! Han var precis lika mjuk som jag trodde :D

Kan även lägga upp lite bilder (i annat inlägg) från när jag fotade honom lite snabbt innan mamma tog på grimman på honom :P

Edit: HÄR KOMMER BILDER :D
NU är jag så trött att jag allvarligt talat slocknar snart, måste sova! Kan blogga mer i morgon :)

:D Nya grejer är alltid kul??? :D

 

Richmond High Rider                       Förbygel med avtagbar martingal


Stövlarna var dom bästa jag kunde hitta under 3000, tyvärr låg ju mina älskade Supreme high rider på 3799, så lite ledsen blev jag :(

Självklart fick jag värsta beslutsångesten när vi stod vid kassan. Dessutom blev vi nästan lurade, dom sa att stövlarna kostade 2499 och sen så tar dom fram vuxenstorlekar till mig för att skaften var för korta, och så säger dom inte det! Så helt plötsligt var dom 300 kr dyrare, och då var det plötsligt bara en tusenlapp kvar till favoriterna (SOM JAG HADE RÅD MED!), men jag "förbjöds" av mina föräldrar att köpa dom -.-

Men nu börjar jag faktiskt gilla mina stövlar mer och mer nu när jag slutar jämföra med dom som är bättre, snyggare, bättre passform, och kostar mer XD :) Så jag är ändå nöjd nu.Jösses :O

Är nästintill död just nu, så hiiiiimla trött! :S Hela dagen har varit fullbokad (och NEJ, schemat jag gjorde i morse stämmer inte alls xD) och jag har fått kanske 15 minuter på hela dagen att bara ta det lugnt hemma :O

Först på morgonen gick jag och mamma bort till fotbollsplanen och tränade och lekte med hundarna.

Efter det åkte vi iväg till foderboden och lyckås. Lyckås tog vi först för att vi skulle orka prova ridstövlar (tyvärr tog det sån lång tid att vi bara hann med stövlar, sen stressade vi oss förbi foderboden för att hinna hem och äta lunch kl 2. 

Strax innan 3 åkte vi till stallet, hästarna brallade runt lite i hagen så vi stod och kollade på dom i typ en kvart också. Vi mockade och fixade maten först, sen hämtade vi Rico och gjorde i ordning honom :P

Alldeles efter jag hade sadlat Rico fick vi oväntat besök! (Gissa vilka????? xD)

Mamma red ut i skogen en ganska lång runda, sen bytte vi sadel till barbackagjorden och jag lägger upp lite söta bilder senare om det ;)

Vi stressade sedan hem, var hemma strax efter 6. Då slängde vi i oss mat, jag bytte om och sedan åkte vi till Therese (söndagsdressyren, ridlärare typ :P) och hade typ lite filmkväll - berättar senare!

Nu kom jag precis in genom dörren, har bara smakat lite på efterrätten och satt på datorn :)

Jösses vilken lång sammanfattning det blev :S


HJÄLP

Hoppträning eller Dressyrträning på onsdag?

Snälla hjälp mig att välja, sista dagen att välja i morgon :O

Mitt schema

Mitt schema idag:

Träna hund
Åka till haninge (Lyckås och Foderboden)
Åka hem
Åka till stallet
(rida barbacka?)
Hem och äta
Blogga
Läsa bok (som ska vara utläst efter lovet...)
Lördagsgodis och teve
Sova

Får se ikväll vilket av allt det här som jag faktiskt kommer göra xD

Men Lördagar är officiella tränahundmedmammaochyazzi-dagar, Mamma skulle ändå till Foderboden idag och köpa havre och betfor - så vi svänger förbi lyckås också :D Hem ska vi innan vi åker till stallet, och efter att mamma ridit ut i skogen så ska jag nog pröva och rida lite barbacka xD (hade ju tänkt att någon skulle fota... men ingen vill ju så det kaaaanske blir lite bilder som mamma tar :D Hoppas!) Resten är det jag borde göra.. Får se senare hur det blir med det :P


Snygging! :D (fast lite fail att han står vriden :P Ser inte så proportionerligt ut (stavning?) :O)


svar

Rebecka om Tävling snart!:
Ska du vara med på lokaltävlingen ? :)

Svar: Ja, men inte 12/3, för då är det bara ponnisar :( Men 13/3 kommer jag :P Vill du filma om du ändå ska dit? :) <3 (svarar här på bloggen för att du har något konstigt användarnamn och lösenord på din blogg :P)
NH - Fredag

Mamma red ut en långrunda, klättring i skogen. När vi kom tillbaka körde jag NH medan mamma mockade :) Var skönt att faktiskt återuppta NHn igen, var ett ganska bra tag sedan sist :O

Ägnade dom första 5 minuterna åt att bara gå runt och låta honom följa mig. Det gick ganska bra, men han tyckte nog det var väldigt onödigt att bara gå runt, stanna, gå några steg, stanna osv - men det hjälpte verkligen till sist :)

Sedan tog jag fram två bommar som han fick gå mellan, över, diagonalt över, backa genom och över osv :) Det gick ganska bra det med ;)

Flyttade även bak och framdelen, backade honom när jag stod snett bakom honom osv (med hjälp av pekfingret xD)

Slutade med att han fick komma in till mig, så myste vi en stund :) Sen fick jag för mig, på utvägen, att han skulle gå under snöret som man sätter för öppningen på volten (ser ut som eltråd, men det är det inte :P). Först fick han typ panik när jag lyfte upp snöret för att låta honom gå förbi, men sen så LITADE han faktiskt på mig, och gick lugnt under :D ♥ ♥ ♥

Tog en liten bild på honom med mobilen, men just nu är mobilen någonannanstans så kanske lägger upp den senare :P


Nya prylar!

Mamma och jag svängde snabbt förbi Hööks igår på vägen till stallet.
 
 
 

Piggborste ca 5 kr
Ryktsten ca 25 kr
Kapson ca 249 kr
Inspänningstyglar ca 199 kr
Dressyrschabrak ca 199 kr
Man och svans spray ca 129 kr

Vi hann bara plocka åt oss lite snabbt det vi behövde :)

Och jag provade Man och Svans sprayen innan vi skulle longera :D Den var jättebra ;) Vilken skillnad det blev alltså XD :PKonstigt eller vad..?

Nu ska jag berätta om något spännande här!

Vi hade No och Matte -prov samtidigt i skolan, vi har ju samma lärare i matte och NO.

Och istället för att skriva på papper så skulle vi göra som "en slutlaboration" fast i ridhuset! Alla fick låna en häst från farsta ridskola, och jag fick låna Goliat!:P (fast goliat kändes mycket större!)

Vår lärare ställde sig på ena kortsidan och antecknade hur vi gjorde saker och ting, vi skulle typ utföra massa olika rörelser som bakdelsvändningar, framdelsvändningar, skänkelvikningar och öppnor och slutor mm :P Och vi skulle rida runt i skritt, trav och galopp och ha hästen i korrekt form ;)

Och vad som är ganska känt bland folk jag känner så KAN JAG INTE rida Goliat dressyr, vi bara kan inte kommunicera i dressyren! :S Men det gick ganska bra ändå, vi fick rejält med berömm för den ökade traven på långsidan och diagonala linjen xD (Jaaa, vår matte/no-lärare tyckte jag var jätteduktig!)

Sen så pratade han lite om olika sätt att lösa problem (matte tex)...

Dom matte och no - genierna som finns i klassen kunde ju inte rida, så dom fick "rida om" (som omprov) xD Haha alla spred ryktena om att den, den och den fick rida om TRE gånger osv :P

Jaja jag klarade mig ganska fint i alla fall :)

(och för er som inte fattat ännu, så var detta något jag drömde i natt xD :P)


Cykel på köpet

Jag är en cykel på köpet.

Tävling snart!

Dressyrtävlingen är om bara 10 dagar! :O Så spännande, är verkligen jättetaggad! :D

Har precis ätit alltför mycket kladdkaka - som vanligt :( Nu ska jag rulla ut med hunden en sväng,Hittade en liten bild på google på Önska :) Lintrollets Önska heter hon egentligen :)


Smakprov :)


Här är ett smakprov från mina nytagna bilder från i morse :) Önska kan spela död <3 fast lite svårt att tro på just när hon tittar rakt in i kameran, menmen :P

Nu ska jag göra lite pannkakor av gårdagens rester av smeten :P MUMS :D


Svar på frågestunden del 1

Här kommer första delen av svaren på frågestunden:

hur länge har du ridit??
Svar: Jag vet inte hur länge jag har ridit! :S Har helt tappat räkningen, men jag tror jag började när jag var 6-8 år nånstans där :P Och nu är jag 14 snart 15 :)

har du alltid gillat hästar?? :)
Svar: Jag har alltid gillat djur överhuvutaget, och sedan 6års så har jag också ritat och skrivit små berättelser om hästar :P Men största delen av intresset kom ju med att jag började rida regelbundet varje vecka :)

har du några speciella mål med ridningen? :D
Svar: Nja.. Inte egentligen, jag skulle inte tacka nej till att tävla om både mina och Ricos nerver klarar det xD Men jag vill bli riktigt BRA på att rida, riktigt bra på hästar överhuvudtaget :P Skulle vilja bli någon slags hopp&dressyrtränare.. inte på ridskola tror jag ;) :P

hur hiittade du till min blogg?
Svar: Hittar de flesta bloggar via att folk kommenterat på både min och andras bloggar ;) (många brukar fråga det så lika bra att svara här, förstår i alla fall varför man frågar, vill också veta (a) )

Tävlar du och i sånafall i vad?
Svar: Jag har inte riktigt kommit igång och tävlat ännu, men skulle vilja tävla i både hoppning och dressyr :) Och WE verkar också riktigt kul - om Rico klarar det dvs ;) xP :) <3

Om du tävlar i hoppning så undrar jag hur högt du har hoppat?
Svar: Jag har bara tävlat upp till 70 cm, då tävlade jag en C-ponny som synts rätt så mkt här på bloggen :P Goliat heter han och han ser ut såhär:
.
Får väl tjata ut den här bilden lite till då... xD (från arkivet), går inte att ladda upp bilder just nu :S

Men på träning med Rico hoppar jag mellan 70-95, beroende på hur han känns osv, har ju bara tränat sådär 5 ggr på honom, två gånger på volten hemma och tre gånger i ett ridhus för cathrine ;)

hur länge har du haft rico?
Svar: Sedan 23 oktober 2010.. Nu är det väl lite mer än 4 månader tror jag :)

Vart red du innan du köpte honom? :)
Svar: På Farsta Ridskola :)

hur länge har du ridit?
Svar: Se översta fråga och svar :)

vart bor du? Eller vilken stad lixom?
Svar: I södra stockholm ;)

hur gammal är du?
Svar: 14 år, blir 15 i Augusti :P

tävlar du, isf vilken disceplin och vilken nivå?
Svar: Jag tänkte börja tävla nu i vår, vi ska på vår första tävling på hemmaplan (eller egentligen inte hemmaplan, men det är lite hemmaplan för mig - Farsta Ridskola :P Jag red ju där förut), LC:2 dressyr :) Annars ska jag väl mest tävla hoppning ifall det går bra :P

Tack för alla frågor, del 2 kommer lite senare idag eller i morgon! :)


Race Safe


Funderar på en sån här, Race Safe :P Behöver ju en ny väst, min är för liten vid axlarna :O (alltså den täcker knappt revbenen längre :S) Kommer bli riktigt kul att se om den är så skön som alla säger (a) XD ;)

Tänkte prova en idag, om det finns någon på Lyckås eller Hoppla :P :)


Dagens Ridning

Häst: Rico
Aktivitet: Uteritt med lite dressyr på volten som avslut
Längd: ca 25 min uteritt och kanske 15 min på volten
Tränare/Instruktör: -
Utrustning: Bruna Benskydd fram, marinblått schabrak, brun hoppsadel, brunt träns utan nosgrimma, rakt odelat bett) 
Intensitet (1-10): 5 (först uteritt på gatorna och sedan på ängen, avlsut trav och skrittarbete på volten)
Känsla (1-10): 5 (han var lite pigg ute, och stördes lite av hundarna som följde med. På volten gick det rätt så bra mot slutet - ingen findressyr men han lyssnade i alla fall, och fick springa av sig lite)
Övrigt: Red som sagt på gatorna först, sedan en lite längre bit på ängen. Hundarna följde med, även mamma och pappa. Red lite på fyrkantsspåret och en massa småvolter på volten, i mest trav men sen lite skritt också :)
Kändes rätt så klumpigt med alla dessa kläder på sig :S Men annars gick det fint.1. Längtar till våren! Då man kan rida såhär tunnklädd (kanske en fleecetröja mindre bara, för den här bilden togs ju i oktober xD). Våren in my ♥ x'D
2. Mitt ansikte ser ut som en grodas :( x'DNär jag ändå är igång...

När jag ändå är igång så kan jag ta och berätta om...(?) Hade faktiskt inte tänkt ut VAD jag skulle skriva innan jag började ... Blir så ibland! :S

(seriöst den enda bild jag har på mig?)


Jag heter då Madde, jag fyller 15 år i augusti det här året. Bilden ovan togs sommaren 2010 när jag tog med mig min hund Önska till Mimmis landställe och badade i Sveriges renaste sjö :) Finns inte så mycket att berätta om just mig men..

Jag gillar att måla, teckna, skriva, fota, rida och träna hund. Jag har två hundar och en katt, och sedan 23 Oktober 2010 har jag även en häst :P

Jag har ridit på ridskolor sedan jag var liten (har tappat räkningen nu hur många år det är...), började på Södertörns Ryttarcenter. Efter ett halvår på Södertörn tyckte mina föräldrar att det var för långt att åka, så jag provade på en del ridskolor innan jag hittade Farsta Ridskola - Sveriges bästa ridskola. Det som gjorde att jag fastnade för Farsta var dels dom duktiga ridlärarna och instruktörerna, som både var snälla, roliga och duktiga på att lära ut. Sen var det också alla trevliga människor där! Alla hälsar på alla, säger hej även fast man inte känner någon, dom hjälpsamma skötarna som alltid frågar nybörjarna om dom behöver hjälp med något - och dom tjatar inte heller om dom får ett nej ;)

Jag har alltid velat ha en häst, ända sen jag började rida. Har nästan ägnat hela mitt levda liv åt att bevisa att jag klarar av en egen häst.

Det började med att min mamma återupptog ridningen, och senare blev hon medryttare på en häst som hette Pilgrim. Pilgrim var en snäll D-ponny, en fux, som stod på ett litet stall i Huddinge. Mamma började åka dit först bara en gång i veckan, sedan blev det mer. Vi fick låna Pilgrim på foder 3 somrar i rad, men sen.. hösten/sensommaren 2010 dog Pilgrim i fång :( <3Istället för att bli medryttare på en ny häst började mamma kolla lite smått på Hästnet. Jag hakade självklart på och vi började leta lite mer seriöst. Vi hittade ett försäljningsstall i Örebro (där vi har vårt landställe), och vi åkte och kollade på 3 intressanta hästar. Dom två vi tänkte provrida var två ston, ingen av dom funkade - det blev inget klick, vi kunde knappt kommunicera alls osv. Vi valde först bort Rico bland dom intressanta, för att i annonsen stod det att han hade väldigt mycket problem osv:

1. Han hade lite problem vid uppsittningen.
2. Han var väldigt ung.
3. Han var tydligen väldigt rädd för nybörjare som kom i otakt tex vid lättridning osv, då kunde han sticka.

Eftersom vi faktiskt hade en nybörjare i familjen (pappa) så tänkte vi att det där lät inte lika bra. Men eftersom han ändå var där samtidigt som vi provade stona så tog vi fram honom också :) Han var den enda som både jag och mamma kunde rida utan problem, han var jättesnäll både vid uppsittningen, när vi red osv :D

Han kunde det mesta, trots sin ålder, och det enda som kändes konstigt var när vi hoppade. Han kom fel på varenda hinder, hoppade av för stort och för tidigt och ryttaren hamnade i bakvikt. Dom sa att han brukade göra så.

Oj vad jag pladdrar på här nu, som om jag ska skriva en hel bok eller nåt!? :S

Egentligen så "klickade" det inte som det brukar göra i böcker, serier osv som man läste när man var liten. Men det kändes ändå helt magiskt när vi hade bestämt oss! Obeskrivlig känsla!

Jag förundrades hela tiden, ända fram till 23 Oktober 2010 (när vi hämtade honom), över hur man kunde älska en häst så mycket - som man bara träffat EN gång?


(En av bilderna från annonsen, inte jag som rider :P)

Fortsättning följer... (om ni vill alltså XD)

Pannkakor

Vi har ingen mat hemma, så antingen så äter jag fryst gulash-soppa eller så väntar jag en stund och gör pannkakor istället.
Har nämligen fått order från mamma att jag ska börja steka pannkakor ungefär kl.15... Har suttit och kollat runt på blogger hela dagen - INTE HÄLSOSAMT. Finns inget annat att göra, bara blogga, läsa, blogga, läsa...

Längtar till stallet idag! Ska inte åka förrän 4 ungefär, men så många timmar är det inte kvar? ;)


Världens klokaste, vackraste, finaste <3 Du är helt enkelt bäst.Borde jag kanske återuppta detta arbete...? xD

JAHAPP! Så det här är då vad jag sysslat med hela förmiddagen: (enjoy! :D)

(satt på utrustning på hälften av mina plasthästar, och sedan gjort en fotostudio av mitt vardagsrum och fotat alla xD)

                   

Är det bara jag som tycker utrustningen på fuxen är så j*****vla cool? :D Liksom träns+bett+schabrak+orange sadel+benskydd+SVANSKAPPA??? :D xD Lägg även märke till bogspännena på dom som har täcken! xP

har lite saker att både tillägga och förklara:
- Den vita hästens (första bilden) schabrak och sadel är egentligen till en större häst som jag inte hittar :S Men visst var den ändå ganska fint??? :D
- Har tappat bort eller kastat alla ryttare :(
- den där vita+röda tråden som fyller två bilder är en reglerbar stigbygel och stigläder :P som vi satte fast på sadlarna xD
- Glömde en bild (inte för att den var så viktig men ändå!) :

Det föreställer ett fleecetäcke (med dubbla bogspännen och KRYSSGJORDAR =D) till en stor häst, som jag tappat bort tror jag :(

Är det inte GRYMT bra gjort av oss??? :D Vi var faktiskt ganska små! (Hur gamla var vi?? :O)


Saker ni inte visste(((!!!???)))

1.Jag hatar kvinnliga busschafförer. Dom är så elaka, dom jag träffat i alla fall! -.-

2.Jag äter helst gröna bananer, gula funkar men så fort dom får några bruna prickar räknas dom som ruttna enligt mig!

3. Jag har ljusgröna ögon, fastän både mamma och pappa har lite mörkare blå-gröna.

4. Min släkt på pappas sida är nästan dubbelt så stor som mammas sida!

5. Jag älskar att planera, även om jag är dålig på det.

6. Jag har alltid tyckt om att skriva, i sexårs skrev jag och min dåvarande bästa kompis våra första "böcker". Senare i tvåan (?) och uppåt skrev jag och
Mimmi små hästböcker (vi klippte små papper, vek och häftade/tejpade) xD Har kvar mina första i en låda här hemma!

7. Den stora flytten innan jul, gjorde att vi glömde ge hundarna och katten deras julklappar :(

8. Jag älskar att sy!

9. När jag var liten sydde/tillverkade jag täcken, gjorde schabrak och träns mm till mina plasthästar (schleich)

10. Jag har verkligen kämpat med att komma på alla dessa punkter!

Tänkte leta upp dom där första hästböckerna och visa :)


Frukost nu! :D

Mamma tog med hundarna till skogen i morse, så nu kan jag äta frukost i lugn och ro :)

Detta består min frukost av:


Fil och banan :P

Detta är inte min bild, men jag lånade den från http://rsoder.blogg.se VIA google :) Brukar inte leta bilder sådär på google men sålänge man länkar till den som tagit bilden så är det okej ;)

Var faktiskt en av få bilder jag hittade :P Konstigt att ingen annan verkar tycka om fil och banan xD Asgott juuu :)


Ingen dagens ridning

Blev ingen dagens ridning för mig idag, men mamma red ut en sväng i skogen. Provade att hon och Rico skulle gå först, gick väldigt bra :)


MASSA filmer

HÄR KOMMER NÅGRA MÅNGA FILMER ;)

Har lite problem med att beskära osv, jobbigt att ladda upp 20 minuter långa filmer, men det gick tydligen i alla fall :) Skulle vara kul om några kollade på vissa delar av dom i alla fall :) Och kanske ge lite feedback? :P Dock helst ingen kritisering om min sits osv, satt som en apa som vanligt :P


Här är då början av passet (kanske efter 20 minuters uppvärmning :P), ni behöver inte ha ljud på - det enda som hörs är Kicki som skriker lite på oss (a) xD :) Hon är superbra :P


Här gick det inte jättebra, men okej gick det :)


Här är då en ganska så lång film, upp till er om ni orkar kolla :P Men om man spolar lite och kollar in olika delar så är ju det alltid kul ;) Men för dom som är ute efter att se när Rico flög så spola fram till ca 11 minuter, så strax efter det kommer det :P Har egentligen beskärt bort allt utom just flygsekvensen men JAVLAACKLIGAYOUTUBESKITEN vill inte samarbeta, utan beskär bort allt utom galoppen -.- HATA YOUTUBE !

Och till sist: SLUTET PÅ PASSET :)


Puh! Jobbigt att handskas med sånna där filmer (a) Dom vill ju inte samarbeta :(

Äsch, nu ska jag hitta nåt att äta, sen gå en till sväng och leka med hunden :D


Är i stort behov av...

 
              Vita handskar          och        Helskodda vita ridbyxor!och även ett vitt, billigt dressyrchabrak.


OCH RISDTÖVLAR!? Vet inte vilka jag ska köpa ännu, men jag ska i alla fall köpa dom SNART! :D

Kanske hittar något av det begagnat på Hoppla om jag har tur, annars svänger jag nog förbi Hööks påväg till stallet ;)

Men jag, Mimmi och Alice skulle faktiskt åka till Hoppla och Lyckås någon dag - hoppas ni inte har glömt!? :)RSS 2.0