1. Presentera din häst

Först på listan är: PRESENTERA DIN HÄST.

Och det ska jag göra! ;)


Det här är då min häst, Rico. (Dock står han lite konstigt på bilden :O Så min mamma, som håller honom, ser ut att vara 155 typ ... :S)

Rico har inte såååå många sidor egentligen, han kan säkert vara irriterad men det är inget vi märkt av på våra 5 ½ månader tillsammans (kan ha räknat fel xD :$) <3 Hans största sida är hans positiva sida, han är i princip alltid (fast man ska ju aldrig säga aldrig eller alltid...) positiv och glad och samarbetsvillig!

Rico är en ponnyaktig liten häst, ca 153 cm i mkh :P Han ser lite ut som en lite kraftigare maxad D-ponny, men han är faktiskt stor häst :) Han är en valack, 6-7 år (har hittills sagt 6 år, för vi har bestämt oss för att fira hans födelsedag 23 Oktober, den dag vi fick hem honom :D), importerad från Holland. han har varit i sverige i ca 1 år innan han kom till oss, så nu är det ungefär 1½ år skulle jag tro :P Han är en korsning mellan okända raser, har ingen stamtavla (okänt det också), och han ÄLSKAR att umgås med andra människor och djur.

Han är en otroligt social, trevlig och mysig individ som är positivt inställd till alla slags djur - han tycker mycket om våra hundar :D


Även fast dom tycker han är läskig... xD (Yazzi fjäskar på bilden, hon känner sig pytteliten xD)

Rico är väldigt skolad häst, han är välutbildad i både dressyren och hoppningen vad vi vet, men vi vet inte så mkt om honom . . . Han är väldigt hinderklok, dvs inte osäker på titthinder och hoppar allt vi hoppat hittills :P Men han kan inte bedömma avståndet själv så bra, så oftast hoppar han av för tidigt :O

Rico är lite speciell, har sina fobier och rädslor trots att han är så BÄST xD :D Han är rädd för män, alla som han träffat för första gången hittills förutom pappa och en till ;) Vi tror att han kanske har blivit dåligt behandlad av en man i Holland eller något liknande :S Därför har han problem med vissa nya hovslagare (dom han inte träffat förut). Han är dessutom extremt rädd för ryttaren om hon/han kommer i obalans (fast det verkar bli bättre och bättre! I början kunde man inte ens kolla sadelgjorden själv, men nu är det bara att han blir rädd tex i en sån situation som sist jag ramlade av... :O )

I alla fall, nu har jag pladdrat på i flera timmar här känner jag xD Dags att sova ;) Om ni undrar något mer så är det bara att fråga :P !

Kommentarer
Postat av: Jennifer

sv: okej gör så :D

mejla bilden när den är klar :)

btw. söt bild i kommentarforumet ^^

2011-03-30 @ 22:13:06
URL: http://jenniferalindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0