Sant eller falskt?

Några har inte alls med hästar att göra, men dom va lite kul ändå!

1. Min favoritårstid är sommaren :)
2. Jag tycker om att gå i gegga/lera :P
3. Jag har aldrig rejsat ordentligt på till exempel en äng xD
4. Jag tycker min hund luktar jättegott! :D
5. Jag tycker inte om när för många kommenterar, det är så jobbigt att hålla på och godkänna ;)

Dom tre som har flest rätt länkas :P Kommentarerna godkänns när jag avslutar tävlingen :)


Rico - 30/4Började med att gå ner på ängen och låta honom beta en liten stund, sen la vi på tömkörningsgjorden mm, sen gick vi upp på volten så tömkörde mamma en liten stund :P Han var fin och avslappnad, fast eftersom han precis fått krafft så var han lite pigg ;) Gick sen ut i hagen med honom, så han fick leka med Zebb och Sunnie :D

Fotade lite när mamma tömkörde, så ska fixa senare så att bilderna kommer upp här också ;)Fänninge nu <3

Framme i Fänninge för ett tag sedan, har varit ute på långpromenad med hundarna till ån och badat :D (jag har INTE badat (!), men Önska och Yazzi gjorde det :P) Glömde kameran i huset men filmade Önskas speciella dykningar :D Hon är grymt underhållande att se på ;)

På vårt gamla landställe hade vi en brygga som hon hoppade från, ut i en stor insjö som vi hade för oss själva ;) Saknar det verkligen! :(

Om filmerna blev bra kanske jag lägger upp dom :P Om ni vill alltså ;)


Svar - sant eller falskt :P

Här kommer då dom spännande svaren :D ;)

1. Jag har ALLTID velat ha en häst. FALSKT! Ett tag ville jag hellre börja hyra häst (på ridskola), men nu förstår jag inte hur jag tänkte :P (Fast okej om den hästen jag skulle hyra isåfall hade varit Rico <3 )

2. Jag fick en hund (Önska) för att jag sa att jag ville ha en. FALSKT! Jag fick en hund av flera orsaker:
1. Min ena katt hade precis avlidit :'(
2. Yazzi kunde inte få valpar (mer info här om det)
3. Mamma och pappa tyckte väl också att jag var redo för en ;)

3. Rico har dåligt med ryggmuskler. SANT! Han har tappat jättemycket ryggmuskler nu på vintern, för det har varit mycket bara skritta ut 10 min osv . . .

4. Jag rider inte så ofta ut. SANT! ( önskar att det var falskt på den här ;) ) JAG rider inte så ofta ut, för typ såhär brukar min vecka se ut (men det är väldigt olika hur vi planerar!) :
M: Mamma rider ut
T: Jag rider ut
O: Mamma dressyr
T: Jag barbacka ut, sen mamma tömköra
F: Mamma rider ut
L: ? Ibland mamma rider ut, ibland jag rider ut (eller på volten)
S: Jag dressyr/hoppning/markarbete (olika varje vecka) volten

Eller det är väl lite vad man jämför med också ;) Jag tycker det är väldigt lite, men ibland är det ju hoppning på onsdagar eller torsdagar, då vill mamma rida ut för att hon inte får rida lektion typ XD ;)

5. Rico har hoppat UNGEFÄR lika högt löst som med ryttare (mig). SANT! Ungerfär, jag har hoppat 90 cm till 1m på träning (95cm-1m någon enstaka gång :P ), och när vi löshoppade honom slutade vi när hindrena låg på ca 90 :P

Sammanfattning:
1. FALSKT
2. FALSKT
3. SANT
4. SANT
5. SANT

Både Lina och Evelinn hade 3 rätt :)

Fänninge

I morgon efter stallet (morgonen) så ska vi till Fänninge, vårt landställe :)Vita staketet är för att hundarna ska fatta vart tomtgränsen går (egentligen går tomten ner till vägen, men vi vill inte att dom ska vara där nere och skrämma hästar och människor som går förbi :P ).


Prao - 29/4

Började med att gå till Ica och köpa mat, sen strax efter 11 (jag börjar 11) kom det någon från Mountain Horse för att presentera vinter 2011 + vår 2012 sortimenten, för dom skulle göra tidiga beställningar :) Bland annat var det en GRYMT SNYGG tävlings t-shirt typ (jag är dålig på att förklara . . . ) som jag och min handledare ville skulle komma i långärmat till hoppryttarna som brukar vilja ha under säkerhetsvästen :) Hela vinter 2011 + vår 2012 tog 4 timmar att presentera, då var det bara 2 timmar kvar av prao för dagen, och då packade jag upp en massa grejer som precis kommit, och satte prislappar och la ut i butiken :) Jobbade faktiskt över 30 minuter för att bussarna gick så tokigt, men det var inte hela världen eftersom jag slutade 30-60 min tidigare alla övriga dagar i veckan :)¨

Var som vanligt lite valpvakt, butiksägarens lilla valp som behöver underhållas, rastas och lugna ner när matte är längre bort i butiken och hjälper kunder ;) Supersöt mellan-pincher tror jag det är (stavningen?), 4 månader har jag för mig :P Idag hade butiksägaren också med sin mammas hund som var någon mopshund (?) lurvig i alla fall och jättesnäll :D Blev jättekär, även om jag brukar vara mer förtjust i stora hundar ;)

Köpte också stigbygelplattor till andra sadeln, så vi slipper byta stigbyglar hela tiden :¨)Rico - 29/4


Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt.
Längd: 60 min? .
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: bruna benskydd fram, brun hoppsadel, brunt pullarträns och tredelat bett.
Intensitet (1-10): 7 (För att vara uteritt så ! ;) )
Känsla (1-10): 8,5 (Uuuuuuuunderbar uteritt, bra väder och vi var en hel grupp som red ut :D)
Övrigt: Vi red först över ängen och över bron+diket, sen in i skogen vid dagiset :) Vi travade nästan hela ridstigen bort och skrittade tillbaka :P Sen in i skogen på en stig jag aldrig ridit förut, och tillbaka bakom stallet sen (via "Hundhuset" och Gamla Stockholmsvägen :P)

Rico tog faktiskt lite galopp när vi travade, det var inte meningen men han var så lugn och fin och lyssnade ändå så det var okej för att komma ikapp lite mer :P Anam (som var före Rico) travade på så himla fort, så Rico hann inte riktigt med xD :)

Det kändes så BRA idag, han var lugn men ändå pigg och framåt, liksom väntade om man bad honom men sålänge man inte krävde något så skrittade han på ganska fort framåt (alla andra tar så mycket större steg, så kommer nästan efter ibland om inte Rico är sådär pigg :P )


Inte så jätte-relevant bild . . .


Prao 28/4 (tidsinställt)

Tänkte berätta lite om vad jag gjorde igår på prao:en ;)

Började med att gå till Ica och köpa lunchen.
Efter det städade jag fram till lunch (ca 1½h), jag började med att dammsuga hela butiken (som inte är så stor, så det gick ganska fort :P), sen torkade jag av speglar i provrummen och utanför och pratade lite med handledaren :P Efter det åt jag lunch.

Minns inte i vilken ordning jag gjorde allting . . .  men jag vek i alla fall ridbyxor och piketröjor, städade iordning i reahörnan/fyndhörnan och lite andra butiksgrejer ;) Slutade strax innan 16 :P (bussen gick 16.01)

För er som inte vet, jag praoar på Sthlm Ridsport i Upplands Väsby ;)


Nytt

TRÄNINGSGJORD "Globus"
Ny tömkörningsgjord, Globus (från Hoppla Ridsport) :)

Rico - 28/4


Tömkörningslektion, Rico blev svettig och fick jobba på rätt bra !
Började med en westernövning som stärker ryggmusklerna, jogg, den är också bra för honom då han har så svårt att hitta takten! Resten av lektionen blev mer dressyrinriktat, men joggen är det vi ska träna på hemma :)

Han var jätteduktig och stencool, mamma köpte en ny tömkörningsgjord från Hoppla. En Globus. Den tyckte han var lite läskig i början, men sen accepterade han den ganska fort :)

Avslutade med att stretcha frambenen och skritta av ordentligt ute. Vi kom in strax innan kvällsfodringen.

Vi kom hem jättesent, för vi åkte till McDonalds och köpte mat - men vi fick vänta jättelänge på att få maten . . .

Filmade lite, men det kommer upp senare.

DÅLIG

Jag var dålig på att blogga igår.

Min ursäkt är att jag kom hem halv 10, och gick och la mig ganska direkt efter jag ätit middag.

Åkte direkt från prao till stallet, kollade när mamma tömkörde och sen fixade vi allting i stallet.

Nu ska jag ta och fixa lite tidsinställda inlägg!


Tidsinställt

Åker direkt till stallet från Prao ! Kommer hem kanske vid 8 ?Sant eller falskt PÅMINNER ER :)

Glöm inte SANT ELLER FALSKT :D Avslutar den ikväll eller i morgon bitti, beroende på när jag hinner rätta osv ;)Svar på kommentar

Rebecca om Bilder del 1 löshoppning:
Varför har du sadel på :)?

Svar: Vi fick inte av broddarna fram då heller (som vi har försökt få av rätt länge nu), och jag ville inte att han skulle skrapa sig i magen (han brukar ha magplatta när vi hoppar annars), så han fick ha sadel då ;) Dom broddarna vi har nu är RIKTIGT ELAKA för dom slits ner överallt UTOM själva spetsen, som är JÄTTEVASS :S Därför är jag lite extra försiktig för dom är verkligen jättevassa :'O Men nästa gång har vi nog fått av broddarna så kan vi se hur han hoppar med ryggen osv också :)


MH T-shirt


En sån här fast svart fick jag från Sthlm Ridsport :D :D :D (min praoplats) Fast min var svart istället för rosa ;)

Dom skulle inte säljas längre, kommer inte ihåg varför, och det fanns en storlek Small och en Medium, jag fick den som var Small :) Den var värd 249:-


Rico - 27/4


Mamma red dressyrlektion, såg bra ut.

Men fy vad jag mår dåligt av att inte rida på flera dagar!!! :S Usch! I morgon får jag inte heller rida, för då ska mamma tömköra, fastän vi inte har en tömkörningsgjord som passar . . . -.-


En fråga.

En fråga som väcktes igår hemma hos Mimmi . . .

Islandshästar kan väl inte tävla internationellt i tex tölt??? För inga hästar kommer in i Island, och dom som åker ut får inte komma in igen? Eller hur var det nu? Om det finns någon islandsryttare därute, snälla förklara? :P Eller är det så att BARA Islands egna islandshästar får vara med, så hålls tävlingarna i Island? :O 

Hoppas ni fattar, känns aningen rörigt xD Någon som vet hur det egentligen är?  

(tidsinställt inlägg)


En sak ni inte visste

Min äldre hund, Yazzi, har sköldkörtelrubbning (en sjukdom). Hennes uppfödare skulle egentligen lånat henne och avlat :P Men när vi tog blodprov fick vi veta att hon hade sköldkörtelrubbning, och den går i arv. Om hon inte får medicin varje dag kan hon bli väldigt stressad och mår inte bra bland folk tex, och medicinen kostar en del så därför lånade inte hennes uppfödare henne ändå! Vi skulle ha fått en liten Yazzivalp gratis, men senare köpte vi Önska istället, från samma uppfödare, då fick vi rabatt <3


Yazzi :)

Om man söker på Lintrollets Yrväder får man faktiskt upp lite bilder från när vi ställde ut henne, fast då var hon så ung (unghund) så då var hon inte lika vacker xD :) <3


Sant eller falskt?

(tidsinställt, är nog påväg hem från prao nu . . . )

1. Jag har ALLTID velat ha en häst.
2. Jag fick en hund (Önska) för att jag sa att jag ville ha en.
3. Rico har dåligt med ryggmuskler.
4. Jag rider inte så ofta ut.
5. Rico har hoppat UNGEFÄR lika högt löst som med ryttare (mig).

Gissa på nu!!! Nu fick ni lite att bita i ! ;) 

 

Rico - 26/4


Mamma red med Westernsadeln, dom hann åka innan jag kom hem . . . Fastän jag fick sluta tidigare :( !


Bilder del 1 löshoppning


Tror hindrena ligger på 70-80 på dom här "bilderna", visst hoppar han fint ändååååå??? :D :D :D


Löshoppningsfilm 1Har inte sett filmen själv ännu! :)      ( spännande!!! ;D )


Hemma nu!

Stannade till hos mimmi på hemvägen, sen åkte jag buss hem och gick direkt ut med Önska, men NU är jag hemma! :D

Nu kommer jag bomba lite smått med bilder, inte för mycket för jag tänkte inte vara inne på datorn så länge :)


Han KAN INTE se glad ut när han har rosett på sig!!! :( Och jag ser gråtfärdig ut typ, men jag fryser - haha XD Skulle precis le åt kameran, men det hann bara bli en konstig grimas :P


Usch! Kom alltid efter på den där oxern . . .

Dom här bilderna framhäver inte Ricos fina hoppteknik, dock!!! Inte min heller för den delen xD Men dom var bra fotade, och alla har vi fler sidor :)


Dags att börja pendla!

Idag är första prao-dagen :) Jag ska åka kommunalt till Upplands Väsby, vilket tar ungefär mellan 1 h 5 min och 1 h 20 min :P Synd att jag inte har en Iphone eller någon bättre internetmobil i alla fall, för min lilla mobil går inte så bra att blogga på :S Kan inte lägga upp bilder eller filmer eller liknande! Men OM JAG HINNER fixar jag ett tidsinställt inlägg, kanske med bilder eller något filmklipp :P ;)

Förresten, jag har blivit "Ljus Gyllenbrun" nu :D Mitt hår var grön-blont förut, men igår blev det Ljust Gyllenbrun :P


Rico - 25/4Idag hade vi löshoppning i stallet, det var 4 hästar inklusive Rico som var med :P I början så visste han inte vart han skulle efter hindrena, då sprang han bara vidare förbi den som hade godishinken, men typ 3-4 gången sprang han direkt till "godistanten" (som jag var i början, men sen ledde jag honom istället) och fick en liten morotsbit :D

Vi började på ca 50 cm, och slutade på 90 tror jag ;) Men nu när han har fattat vad det går ut på, så ska vi testa honom lite mer nästa gång och höja mer än det vi hoppar på träningarna :)

Det blev både lite filmer och lite bilder, fast dom kommer i morgon kväll eller onsdag morgon :)

Vi fick inte av honom frambroddarna, som vi försökt få av i mer än en vecka nu . . . Så han fick ha sadel på sig, så han kunde ha magplattan :) Just dom broddarna han har fram nu var JÄTTESPETSIGA, dom hade inte nötts ner alls på spetsen! Jag tog i alla fall av stiglädrerna så ingenting skulle dingla eller kunna fastna någonstans, och jag tog en täckesgjord runt hela sadeln, på vulstrena, så att dom inte skulle flaxa (för han blev jätterädd när dom flaxade så :S).

Kan inte säga mycket mer, utom att han var JÄTTESNABB, var ganska glad att jag inte satt på haha x'D Man liksom blinkade så hade han hoppat klart typ ? :P Nää nu överdriver jag lite, men snabb var han i alla fall :)Bilder från P&J Balingsta

Bättre sent än aldrig xD

P&J 70 cm + 80 cm på Balingsta :)¨


Här hoppade han av stort så jag hängde inte med xD


Sötis :O (även här hoppar han av stort . . . )


Här var jag glad att han hade magplatta :) (svårt att se på sån liten bild, men hoven är liksom tryckt mot magen! :S)

Allt för nu, ska åka till stallet :D


Lite förklaringKlicka på bilden så blir den större :O

Förklaring hur jag menar med vit/grå ruta istället för att filmrutan visas! Någon annan som får det såhär??? :O


Film 2-4

FILM 2

Det här var det lite fula hoppet på träningen :P


Det som såg ut såhär :P

FILM 3

När jag hoppade hela banan på träningen :P

FILM 4

Bara ett hinder, en av 90 räckena på träningen :P Tror det är den som ser ut såhär, fast på bilden ser man inte lika bra att han kom så nära ;)


SÄG TILL OM INTE FILMERNA GÅR ATT SE PÅ (och då menar jag inte kvalitén, för den vet jag är kass xD), om det tex bara är en vit/grå ruta :) För på min dator kan jag inte se någon utom ibland första filmen ;) :)


Film 1 HoppträningTar en film i taget, för annars funkar det inte :) Nästa film kommer senare idag! :D (Enjoy :P)

Vill ha . . .

Vill ha ett grönt schabrak . . . helst limegrönt :P

 Vill ha (ska köpa :P) ett hopp/allroundschabrak och ett dressyrschabrak, har beställt limegröna lindor från Börjes men dom har inte kommit ännu :(

Pausade filmsekvenser


Framhoppningen, 90 räcket :P Kom lite efter i språnget, men han hoppade fint i alla fall xD :)


90-räcket själva banhoppningen ;)


Kråkhoppet som gjorde att jag svängde undan från oxern :O ser inte sååå hemskt ut på bilden, men Rico har tillräckligt svårt att bedömma avståndet, så ville inte försvåra det mer för honom :S Grejen är den att jag VET att han ställer upp och hoppar oavsett om vi styr mot en rad med hinderstöd eller bara en upphöjd bom - och eftersom han blir så rädd om vi river hinderstödet tänkte jag låta bli att göra det (vi var påväg mot hinderstödet på nästa hinder!)


andra gången vi kom på oxern, han hoppade av väldigt stort som ni ser, och i början hängde jag med, men när vi var över hindret kom jag efter :S :)


Svar:

Lina. om Rico - 24/4:
Jag får diplom! :D
lägg upp bilder, ifall du har några! :3 <3

Svar: Jag sa åt mamma att fota, jag hade faktiskt rensat minnet så hon kunde fota varje sekund om hon ville det ;) MEN hon ville "titta själv, och inte genom ett litet titthål i kameran" så hon gjorde inte det :( Men pappa filmade med min mobil, MEN som sagt börjar mobilen strejka en aning . . .


Men (som vanligt) bjuder jag på lite pausade filmsekvenser, som kommer NU i ett annat inlägg :D


Utveckling i hög grad

CITAT från NOVEMBER:
"Vi skrittade iväg nerför backen förbi stall Berga och Lövsta, och så fick vi syn på två konstiga byggmaskiner som höll på ute på ängen, ca 50 meter bort, och dom tjöt och gnisslade och bullrade så dom tyckte inte Rico om xD

När han hade vågat sig förbi de två konstiga byggmaskinerna så skulle vi in på lilla "fågelvolten" ( - en liten ridbana i skogen, vid sidan av en väg, som man kan rida på) för att nå in till stigen som leder till "ridstigen", eller "galoppstigen" som den också kallas. Men där hade någon satt upp en hage för två shettisar så vi fick rida runt, och shettisarna var ganska så efterhängsna så dom skrämde Rico en aning när dom kom så nära ;)

Väl uppe på stigen som leder till Galopp-/ridstigen så red vi fel så vi kom fram till ett stup, så vi fick vända och gå tillbaka halva vägen tills vi hittade rätt igen. Den rätta stigen började tyvärr med en brant backe (inte för brant) med en massa låga grenar som låg i ansiktet på både mig och han hela vägen ( - Rico är väldigt rädd för att få grenar i ansiktet! :O ) sen när vi kom ut på plan mark så var det 2 dm djup gegg- och vattenpöl som Rico självklart trodde var ett bottenlöst hål som han skulle drunkna i. Så han fick lite panik fastän vi red bredvid pölen så gott vi kunde.

Och nu började det bli väldigt mörkt.

När vi var ute på galopp-/ridstigen så gick vi en bit på den och vände sen tillbaka. Vi gick den andra vägen hem (inte genom skogen). Så vi kom ut ungefär vid ett dagis - där både barn och vuxna skrek och sjöng och ropade, tror det var någon föreställning eller så. Och vi upptäckte sedan att vägen var avspärrad (men som tur var inte åt det håll vi tänkte gå!) för något slags byggmaskin grej var ivägen tror jag.

Vi gick längs vägen en bit tills vi kom fram till Lövstas hagar som det går en stig bredvid som brukar vara ganska fin att gå på, men tydligen inte idag. Först hade någon hällt en massa sand och ett litet berg av stenar ivägen för stigen, men det gick att rida runt. Men då kom vi fram till en vattenpöl som Rico snällt hoppade över, sedan ett till som han också hoppade över, och sen kom vi till ännu en 2 dm gegg- och vattenpöl som täckte hela stigen och även 1,5 m på varje sida av stigen. Det var även ganska långt för honom att hoppa över så han tänkte försöka gå runt men då såg han inte elstaketet till hagen så han hoppade rakt in i det men jag tror att det inte var någon ström i, jag tror att han bara trodde det för han flög iväg en bit men inte så som om han hade fått en stöt. Sen kunde jag inte riktigt få stopp på honom så han travade nästan ut i vägen (inte så trafikerad väg så det var inte så farligt). " SLUT PÅ CITAT . . .

Hittar inget bra liknande inlägg, men det är lite skillnad tycker jag ;) Det här inlägget var ju innan jag ramlade av första gången på honom, så då litade jag ju till 99%, sedan när jag ramlade av så insåg jag lite mer att han kanske inte skulle gå att få stopp på om han skulle bli rädd och dra . . . Men nu är det på bättringsvägen igen, eftersom vi gör väldigt mycket tillsammans! :D <3

Fast det har ju egentligen inte med just det jag skrev i det där inlägget att göra ;) Där var han ju rädd för typ allting! xD Grenar, vattenpölar, byggmaskiner, de små shettisarna . . .  xD OCh jag minns också att då kunde man inte klia sig på näsan eller ngt liknande, för då flög han 3 meter iväg! Han klarade liksom inte av att man rättade till hjälmen eller kliade sig på näsan ;)

Utveckling i hög grad.Rico - 24/4

Vi hade gymkhana, då vi skulle vara utklädda också ;) Jag var påskkärring i alla fall, fast det blev jättevarmt! Jag red inte, utan sprang bredvid (eller snarare framför, med honom släpandes efter mig . . . ).

1. Slalom mellan koner med tennisbollar på. (man fick inte välta konerna eller slå i så att bollen faller)
2. Hoppa över kryssen.
3. Gå mellan bommar som var upplagda i en 90 graders vinkel.
4. Rida mellan ett "passage" med lite fladder och regnbågsinfångare (har jag för mig)
5. Stanna vid krysset och kasta två bollar i en hink, sedan skriva glad påsk på ett A4 block.
6. Slalom tillbaka mellan konerna.

Han var duktig, men seg! Fick släpa honom genom hela banan, och om det inte hade varit att man behövde kasta bollar och skriva på papper (uppe på hästen) så hade jag ridit i alla fall!

NU till Dagens Ridning:


Häst:
Rico.
Aktivitet: Pay and Jump på Enlidens volt.
Längd: -.
Tränare/Instruktör: -.
Utrustning: bruna benskydd fram, brun hoppsadel (prestige), brunt pullarträns och tredelat bett (+magplatta & +förbygel som vi alltid har när vi hoppar)
Intensitet (1-10): 7 (Mest krävande i huvudet på Rico, eftersom vi bara värmde upp och hoppade en bana, men det var mkt folk som tittade och jättemånga hästar, så det var nog lite jobbigt för honom i huvudet xD)
Känsla (1-10): 7 (Han skötte sig bra, några kråkhopp och han kom fel ibland, var seg i skritt och trav men lite piggare idag i galoppen ;) )
Övrigt: Han hade rejsat i hagen med Zebb alldeles innan (vi hade dessutom problem med att få in hästarna innan gymkhanan för när Zebb drog iväg, för att han inte ville bli infångad, så drog Rico efter :P). I alla fall så var Rico lite svettig och hade sprungit rätt mkt, så han nästan hade tagit igen vilodagen (lång skrittur) igår :P

Man fick själv bestämma höjd, och jag tog blandade hinder mellan 80-90, några var 80, några 85 och jag tror att ett (eller två?) var 90 :P Han hoppade bäst på dom högsta hindrena, eftersom jag utan att jag tänker på det blir noggrannare när vi hoppar högre, för jag vill verklígen inte att han kommer fel på ett "lite högre" hinder, för då kanske jag äter sand om man säger så . . . XD :S

Vi red och hoppade fram allihopa tillsammans först (vääääldigt många hästar!!!), men eftersom jag är så dålig på att ta plats så blev det att jag knappt hann hoppa fram :S Men innan man startade fick man hoppa fram på sin egen höjd (i början var det bara kryss för att alla skulle få vara med och hoppa fram tillsammans) och då var det ett 90-räcke (3) och ena långsidan (5-6), och jag kom aningen efter på räcket, men han hoppade fint :P Och på långsidan kom han fel på både räcket och oxern . . . Men oxern kom han så fel att jag tappade ena stigbygeln - vilket ledde till att han drog . . .  Men jag fick stopp på honom efter en kortsida + långsida :) Så fort jag tagit stigbygeln igen blev allt bra ;)

Tänkte inte skriva en hel uppsats om dagens ridpass, men verkade som att det blev så i alla fall xD Men han var duktig och hoppade alla hinder, jag svängde faktiskt undan för ett (oxern som tidigare ledde till att han drog) hinder, för han kom så fel på räcket innan att vi isåfall skulle hoppat in i hinderstödet :) Men det gjorde ingenting, för det var ju ingen riktig tävling :P

DIPLOM till alla som orkade läsa allt :D Hoppas ni inte har ont i ögonen nu bara ;D


Min fina.

Finaste.

Finaste.

Utklädnad . . . ?

Idag ska vi klä ut oss på gymkhanan i stallet, vilket är både roligt och jobbigt.

Roligt - det är ju roligt att alla klär ut sig och det är ju en typ liten utklädnadstävling också ;)
Jobbigt - kunde kanske inte rida Rico på gymkhanan för det skulle vara mycket kasta bollar i hinkar, rida med papper och penna i handen och sånt ;) Och om jag ska klä ut mig till något roligt, så skulle jag säkert ha massa fladder eller prassel på mig som gör honom ännu räddare :S

Först tänkte jag att det är kanske inte hela världen om jag inte klär ut mig, och det var ju frivilligt också . . . Men sen fick jag en tråkig idé att vi skulle vara klädda som ett tävlingsekipage, med kavaj, vita ridbyxor, knoppar i manen, nummerlapp mm - Men mamma tyckte det var tråkigt, och ville att jag skulle vara påskkärring . . . Efter flytten så vet jag inte vart alla påskkärringgrejer ligger :O Men får se hur det blir, kanske hittar min gamla zorro-outfit annars ;)

Eller inte, zorro-hatten (som är viktigast) var lånad . . .


Bilder hoppning DEL2
90 cm räcke, tyvärr fick han inte riktigt plats, så han hoppade snett över för han kom fel :( Men han var så duktig så <3


Här hade han fokus på nästa hinder (oxern) så han glömde bort andra krysset, sprang rakt igenom det och skrämde sig själv xD :( <3 Sötis !Rico - 23/4


Mamma red idag, vi skrittade en ganska lång runda i skogen, mkt hopp över diken och geggpölar mm. Rico skötte sig bra :)


Mitt besök i Upplands Väsby

Åkte i princip direkt till stallet när jag kom hem från Upplands Väsby ;) Besökte ju som sagt min praoplats, Sthlm Ridsport :D Jättefin liten butik, dom hade verkligen allt! ENDA lilla minus var att deras träns var SUPERDYRA, men dom hade bara massa märkesträns, alltså dyón, glengordon mm ;) Kostade minst 1200:- :S

Men dom var trevliga och så, det var fin butik proppat med prylar :P Om man jämför med tex Hööks, som är en ganska stor butik men alla grejer ligger glest, utspritt i hela lokalen :)

Provade lite hjälmar, bland annat:

Fast jag föredrar utan swarovski rosetten, tycker det blir FÖR mkt blingbling och så ;) Den var SUPERSKÖN, men aningen tjock (kändes som att den skulle vara riktigt varm att rida med i sommar :S, men vet inte heller om den kanske har ngn andasfunktion som inte syns typ???).

Kommer bli jättekul att praoa där, synd bara att det tar minst 1 h att åka :( Så det blir ungefär 2 ½ h om dagen sittandes på pendeltåg, bussar mm :OSatellitbild

Satellitbild av stallet:

 
Om någon undrar hur det ser ut . . .

hoppsan, det glömde jag!

Glömde berätta:

Igår efter kursen (på eftermiddagen) släppte vi ihop Rico, Sunnie och Zebb :D Zebb är ju väldigt lekfull, så han ville busa med sina nya hagkompisar - men Sunnie orkar inte riktigt för han är så gammal, och Rico var helt slut efter 2 dagars intensiv kurs XD Fast sålänge Zebb stod stilla eller bara skrittade runt så hade han två plåster fastklistrade, Rico och Sunnie xD Jättegulligt :P Filmade "första mötet" när dom hälsade på varandra, fast min mobilkamera börjar strejka - filmerna blir suddigare och suddigare för varje gång! :S

Vi provade sedan också att ge dom eftermiddagshö, för vi ville se hur dom uppförde sig mot varandra ;) Dom gick snällt fram till varsin hög, fast Zebb ville dela med Rico (slutade med att Rico gick till en annan hög, han ville ha en för sig själv :P). Har också lite bilder, som även dom kommer komma i ett eget inlägg :)


Bilder hoppning DEL1

Här kommer en bildbomb från dagens hopplektion :D (kommer fler!)


Några kan kallas failbilder, men vissa var riktigt fina :D :D :D

(tack MIKAELA som fotade :D)


Kursdag 2, Rico - 22/4

Två pass idag med, ett markarbete och ett hopp ;)Pass 1, Markarbete förmiddagen:

Häst: Rico.
Aktivitet: Markarbete lektion (1).
Längd: 60 min.
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: svarta benskydd fram, brun hoppsadel (prestige), svart aachenträns och tvådelat bett.
Intensitet (1-10): 8 (Det var stekhett på volten, och vi gjorde några krävande övningar :P)
Känsla (1-10): 7,5 (Han var duktig, men lite trött)
Övrigt:

Grön: Travbommar, vi travade bara över dom.
Orange: En bom på diagonalen för att vi skulle komma i galopp mot, sakta av till trav över bommen och sedan galopp igen i nya varvet.
Lila: Först galopp över bommarna, sedan volt runt "orange bom" vid lila nr 2, och ut i galopp igen. ;)

Ungefär vad vi gjorde för bomövningar ;)


Pass 2, Hoppning eftermiddagen:

Häst: Rico.
Aktivitet: Hopplektion (2).
Längd: 60 min.
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: bruna benskydd fram, brun hoppsadel, brunt pullarträns och tredelat bett.
Intensitet (1-10): 8 (Eftersom det var så varmt och han hade gått 2 pass igår och skulle gå 2 pass idag med)
Känsla (1-10): 8 (Om man bortser från att jag inte ens fick honom att ta ett steg framåt ibland, han var trött och hade troligtvis träningsverk + han var nog allmänt trött på att vara på volten ;) -.- (<3) )
Övrigt: Gick jättebra bortsett från att han var så trött, jag gav honom 1 dl havre, 1 dl betfor och 1 dl lucern till lunch eftersom han var så trött redan första passet. Men sålänge jag höll igång honom var det inga problem (lite seg var han, men det gav också en lugn fin galopp! ;D). Vad som däremot var lite jobbigt var att så fort han fick stå stilla en stund så KUNDE HAN INTE gå framåt xD ? Therese fick putta på honom lite bakifrån för att han skulle gå fram ! xD Men han hoppade jättebra och var lugn och fin, allmänt bra känsla idag ;) Trots hans träningsverk och mina skavsår från ridstövlarna ;)

ritar lite oproportonerligt (stavning??? xD) men visar ungefär vad vi hoppade, fast regnbågsinfångarna på mittenhindret flyttades lite då och då (eftersom vi hoppade åt båda hållen) och en gång stod en under ;) Blåa och vinröda hindret är oxrar ;) Och dom andra räcken + kryss :)

Bilder kmr ! Har några på min kamera, men dom flesta på andras kameror, som jag kommer få via mejl eller usb-minne :P Mamma filmade, så filmer kommer också! Många korta eftersom mamma inte visste hur man pausade :S Tar så hemskt lång tid att ladda upp på youtube, så det kanske blir videofyme . . . dock är det reklam då :O Får se!

Markarbete-hopp dagen

Idag är det två pass till, ett markarbetspass och ett hopp-pass :D Försöker övertala mamma att filma, men hon vill ju alltid titta själv -.- xD Men skulle vara jättetrevligt att få fler bilder när jag hoppar, har bara från första hopplektionen, då hoppade jag mellan 50-70cm bara, så den här är den bästa jag har:


Trodde statistiken

Först trodde jag att statistiken hade gått ner idag, men det visade sig vara såhär: Igår hade statistiken ökat på som tusan, så min normala unika-besökare-siffra blev plötsligt jättelitet! xD ;) <3:')


Rico - 21/4

Påsklovskurs pass 1:

Början av passet: (dock sitter jag som en schimpans på båda bilderna :S)

Slutet av passet: (dock sitter jag som en schimpans på båda bilderna :S) usch jag har jättesvårt för att böja armarna när jag rider XD jag lutar mig också ofta framåt - illa! :(

Häst: Rico.
Aktivitet: Dressyrlektion.
Längd: 60 min.
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: svarta benskydd fram, svart dressyrsadel, svart aachenträns och tvådelat bett.
Intensitet (1-10): 8 (Rätt mkt krav på lillarico, vi gjorde galoppombyte över bom och allmänt jobbade dom rätt mkt)
Känsla (1-10): 7-8 (Han var duktig och lydig, och det var helt underbart väder så jättemysigt! :D)
Övrigt: Kommer bara ihåg vad vi gjorde i pass 2 :S Men minns att Rico var duktig iaf :P Efteråt stretchade jag hans framben och masserade in lite liniment, sen fick han äta lunch inne och lite havre + morot för att orka med pass 2 :P

man måste dra iväg lite när det kommer ett "hinder" xD :-)

Påsklovskurs pass 2:

Häst: Rico.
Aktivitet: Dressyrlektion (2).
Längd: 60 min.
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: svarta benskydd fram, svart dressyrsadel, brunt aachenträns och tredelat bett.
Intensitet (1-10): 8 (Han blev inte lika svettig och troligtvis var det inte så mycket jobbigare för honom än pass 1, men jag fick jobba som bara den xD)
Känsla (1-10): 7 (Han var duktig men blev springig av galoppintervallerna)
Övrigt: Vi gjorde galoppintervaller, öppna och sluta i skritt, trav, galopp (öppna i skritt och sluta i skritt, trav, galopp), skänkelvikningar mm. Efteråt duschade jag av honom, han var stekhet och lite svettig på hals, bog, ben, mage :) Han fick stå inne i boxen medan jag började mocka, med sitt nya gröna svett-transporttäcke och han torkade faktiskt lite :D
Alla bilder från pass 1.

snabb berättelse

Övernattningen gick bra, vi sov i husetbredvidstalletsomjagintevetvaddenheter klubbstugan, alldeles bakom stallet :D Vi kvällsfodrade och kollade på Twilight, sen gick vi och la oss kanske vid 1? (eller några av oss tidigare, några av oss senare?) ?  Vi berättade också lite spökhistorier och sånt, som man brukar på övernattningar :P

Ställde klockan på 7, har jag för mig? Men alla vaknade vid 6, konstigt nog xD Så när jag ätit frukost och städat undan mina grejer gick jag ner till stallet och strax efter det kom mamma och therese. Vi gick upp på volten och skrittade och travade honom, och han markerade inte ngt längre :O Men vi bestämde att Therese skulle kolla lite extra på honom på lektionen, isåfall skulle jag avbryta ;)

Men han var helt ren och visade inga tecken på att han hade ont, så jag red även andra passet efter lunch :D
Påsklovskurs

Idag är det början på påsklovskursen, som är i 2 dagar ca 10-15 ;)

Prel. Schema:
10.00-10.30 Skötsel innan lektion 1
10.30-11.30 Lektion
11.30-11.50 Skötsel efter lektion 1
12.00-13.00 Lunch + teori
13.00-13.30 Skötsel innan lektion 2
13.30-14.30 Lektion
14.30-15.00 Skösel

Första dagen (Torsdag) är det två dressyrpass, och andra dagen (Fredag) är det ett markarbetspass med bommar och ett hopp-pass :D Ska bli jättekul! Men jag fruktar att Rico kanske inte orkar med två lektioner om dagen xD Han är inte i sin bästa kondis nu tyvärr! Men om jag märker idag att han känns jättetrött andra passet så kan han få lite extra krafftfoder mellan passen på andra dagen ;)

PÅMINNER: Kan någon fota/filma? :D

Tidsinställt

Nu har nog jag och mamma börjat dela ut höet till hästarna, samtidigt som vi kollar att alla har vatten så dom klarar sig över natten mm ;)


Gott med mat :D


20 April

Mamma fick avbryta lektionen, Rico halt vänster bak.

Rico - 20/4


Mamma red lektion för Kicki.


Snälla fota/filma!? :D

Söker någon som kan fota/filma på påsklovskursen TORSDAG + FREDAG. Det skulle vara guld värt! :D

Kram!

Shopping!

Väldigt ohästigt inlägg . . . förlåt för det !

Idag åkte jag iväg till Skärholmen med några från min klass, orkar inte nämna namn eftersom ingen här troligtvis bryr sig ändå ;) :D

Åkte 11.00, skulle varit hemma 14.30, men övertalade mamma att jag ville passa på när jag ändå var där - åker typ och shoppar kanske en gång om året, och eftersom det är så få gånger i mitt liv minns jag i princip alla gånger jag åkt till ngt shoppingcenter, haha xD Men kom i alla fall hem strax innan 17.00 :P

Tänker inte dra allt vi gjorde hela dagen, tycker själv sånt är ganska ointressant att läsa ;) Men jag blev jättenöjd med alla fina köp ;) Massa kläder + hårtoning + väska och lite andra småsaker . . .

Längtar i alla fall efter bästa sötishästen :D Lilla Rico ;)


Ska bli jättekul ikväll, för vi i usek ska nämligen sova i stallet :D Vi har fixat och planerat och även pratat med brandkåren eller vad det va, för om det börjar brinna måste dom veta att det finns människor där typ . . ? :O

Fixar nog några tidsinställda inlägg, för i morgon bitti börjar påsklovskursen, så jag kommer inte hem igen förrän sent i morgon ;)

RubriK?

MOCKNING:
Är väldigt avslappnande xD Om jag har gott om tid brukar jag stå och plocka upp varenda liten plutt i boxen! :D Min mockning kan liknas vid hästens djupsömn, jag nästan går igenom allt som hänt samma dag och tänker JÄTTEMYCKET, typ om jag ridit innan så tänker jag igenom det passet, vad som var bra och mindre bra och om jag lärt mig ngt eller så xD :P

SITTA UTE I VÄRMEN OCH SMÖRJA:
Jättemysigt det också! Det är så synd att inte lädret mår bra av att smörjas i solen, fast man kan ju alltid fixa så man själv sitter i solen med lädret gör det inte - Om man vill vara omständig dvs :P Bäst är ju om man smörjer tillsammans med några, så kan man sitta och prata ;)


vet inte vart jag ville komma med det här, inte heller vad för kategori det här tillhör XD


Saker ni inte visste/Hiss och Diss/Mina tankar och åsikter/stallet?


Svar på kommentar

Emily om Svar på kommentar:
man fattar ;D vet inte hur långt ditt stall e från frv men annars kan du komma förbi oss så kan jag o julius dra ut med dig :) han e en lugn o bra ledarhäst. han kan flippa han med men väääldigt sällan :P

Svar: Vad bra ;) Det ligger i huddinge, i glömsta om du vet vart det ligger? :P Kan nog inte rida till Farsta (eller kan kan man alltid, men tror inte jag kan det med Rico ;) ), det ligger en bit bort :S Man kan tex rida till Flottsbro därifrån, men svårt att rida till Farsta för alla stora vägar är ivägen :O Skulle varit kul annars ju :(

Det är 8 km (fågelvägen!) mellan frv och enliden ;)Om man hade haft all tid i världen kunde vi ju åkt med transporten dit! :(


Rico - 19/4Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt.
Längd: 40 min.
Tränare/Instruktör: -.
Utrustning: bruna benskydd fram, brun hoppsadel (prestige), brunt träns med pullarnosgrimma och tredelat bett
Intensitet (1-10): 4,5 (Vi skrittade en runda först, sen avslutade jag med trav bakom stallet)
Känsla (1-10): 6 (Han var duktig och så men det kändes inte sådär superbra som det kan göra ibland ;) )
Övrigt: Han var duktig och gick genom ett gegg-dike 2 ggr ;) Han är så söt, först ville han inte gå genom men med lite övertygelse gick han genom (han hoppade inte xD), men han ville inte gå i det egentligen så han tog EN hov i det xD ;)Ny utrsutning (18/4)

 
 

Fanns inte Biomineral :( Får ta och beställa det då på något annat ställe :S

Provade täcket medan mamma var på styrelsemötet, och han var jättefin i det :D
Det enda som är lite diss med det här täcket är:

Den där tyggrejen längs med hela ryggen är väldigt tjock och klumpig, den bucklar sig och ser konstig ut! Men bortsatt från det - super! ;DRea överallt nu !?

HÖÖKS och HORZE är det REA nu :D

Hööks har 10% rabatt på hela sortimentet fram till 25 April!
Horze har 15% rabatt på hela sortimentet + fri frakt (gäller bara på nätet, ej i butik dock!) fram till 26 April!

 Så skynda och fynda typ xD Svängde förbi Hööks igår påväg till stallet, fast vi egentligen inte hann xD

Horze 
Rico - 18/4


Mamma värmde upp i skritt i skogen först, sen red hon på volten en stund i skritt och trav :)

Svar på kommentar

Anonym om MÅL med Rico (2011?):
vrf travar och galopperar du inte ute?

Svar: Har inte blivit något sedan han drog med mig på ängen (första gången jag ramlade av han), först var det för mkt snö så han blev för pigg, senare när vi började lita mer på varandra så kom isen och det var glashalt överallt som man skulle kunnat galoppera. Nu kom ju geggtiden, klart det går att galoppera men det är väldigt geggigt.
Travar gör jag ute, om han inte är spänd som en stålfjäder ;) . 
Men oftast går mamma med när jag rider och då måste jag trava fram och tillbaka, och många hästar blir väldigt starka "på hemvägen"/"mot flocken".
Vill ju rida ut mer i grupp eller i alla fall med en annan häst, så vi kan börja lite mer med både mer trav och galopp :)

Lite komplicerat, men hoppas man fattar ;)


MÅL med Rico (2011?)

Kortsiktiga mål med Rico:
• Komma ut på en lokal hopptävling
• Trava mer ute
• Att vi ska lita mer på varandra
• Få mer kontroll över hans galopp i tex hoppning - korta & länga steget, inte falla in eller ut på böjt spår mm

Långsiktiga mål med Rico:
• Ännu mer tillit
• Felfri runda hopptävling
• Godkänd poäng/procent på dressyrtävling
• Vara med i Frvs KM om jag får (:D)
• Galoppera ute
• Bygga upp mer muskler
• Bättre avståndsbedömning
• Sitta upp själv (låter som att jag är helt handikappad! xD :S)

Finn fem fel : svar- Staketet borta
- skogen täcker himlen helt
- Aachenflärpen på nosgrimman
- Dragkedjan på säkerhetsvästen
- Dragkedjan på vita fleecetröjan

NI VAR DUKTIGA OCH FÖRSÖKTE:
Rebecka
Lina.
MINIGNÄGGRico - Lippizzaner???

Igår när jag skrittade av Rico efter Toini-lektionen, så stod mamma och Toini och pratade jättelänge. Efteråt när vi var påväg hem berättade mamma vad dem pratade om ;)

Toini har ju Lippizzaner (i plural?) hemma, och hon frågade vad Rico var för ras. Mamma svarade som vi alltid har svarat, att han är en korsning mellan okända raser :P Toini frågade om vi hade flätat svansen, och mamma svarade nej, att den alltid var lite lockig :P Och gissa vad hon sa!? Att hon trodde Rico hade Lippizzaner i sig :3 Hon drog några punkter som kännetecknar Lippizzaner, som även stämde på Rico:

Att dom är väldigt vakna (ser allt, hör allt, missar ingenting.)
Ögonen (väldigt uttrycksfulla bland annat)
Lockig svans
Formen på baken
Huvudformen
(lite bara)

Vi fick ett litet handskrivet brev från Stall Wia när vi fick hem honom, och där stod det bland annat: "Rico är en väldigt vaken häst" . . . och . . . "ni bör ha någon som håller i vid uppsittningen i början, då han kan vara bakskygg". Och dom hade verkligen rätt, han ÄR väldigt vaken :3


så fin <3

hittade inga bra bilder för jämförelser dock! :(

Rico - 17/4Häst:
Rico.
Aktivitet: Toini-lektion på volten (effective riding).
Längd: 50 min.
Tränare/Instruktör: Toini Petterson.
Utrustning: bruna benskydd fram, svart dressyrsadel, brunt träns med pullarnosgrimma och tredelat bett
Intensitet (1-10): 7 (Var 15 grader ute, och strålande sol idag - alltså väldigt varmt, så han var litte trött idag med)
Känsla (1-10): 8 (Förutom att han var ganska trött så kändes det jättebra! :D)
Övrigt: Mycket galopp-trav-skritt övergångar idag, det mesta på lite längre (halvlång) tygel, jobbade på massa olika saker, som jag kanske orkar dra senare ;)

Mamma filmade lite i mitten, och Ewe fotade i början ;)

Bilder + ev film kmr :)

Du var min dröm . . .

You were my dream,

My dream came true . . . <3

info + bilder :D

Broddarna gick inte att få loss på Sunnie, så Zebb släpptes inte in idag som vi bestämt :( Tråkigt!

DOCK fotade jag lite idag :D

Han stod säkert i 10 minuter och slickade på en tom vattendunk XD :D Så söt ;)

Hopplektion Rico - 16/4


Häst:
Rico.
Aktivitet: Hopplektion på volten.
Längd: 60 min.
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: bruna benskydd fram, brun hoppsadel (prestige), förbygel/brösta (har glömt att skriva det men han brukar ha det när vi klättrar i skogen eller hoppar, för sadeln åker bak annars :P), brunt träns med pullarnosgrimma och tredelat bett
Intensitet (1-10): 7,5-8 (Var ganska varmt så han blev lite trött och seg :O Så både jobbigt psykiskt och fysiskt för honom idag :P)
Känsla (1-10): 8,5 (kan nog kännas bättre, men eftersom det gått så dåligt/mindre bra på sista tiden blev jag så glad när det äntligen fungerade det mesta :D)
Övrigt: Värmde först upp i skritt, trav och galopp. Vi växlade självständigt mellan volter och fyrkantsspår. Jag fick prova på sluta i galopp :D Han har troligtvis aldrig gjort det, men han försökte och vi lyckades i tre-fyra språng :D Svårt var det, eftersom ingen av oss kunde det ;) Men kul :P


Första skutten var på diagonalen, ett rosa räcke som i början var ett kryss. Sedan höjde Therese till dom som ville, tror den låg på 60-70 innan vi fortsatte med nästa hinder :)


Sedan hoppade vi studs på tre små kryss, finns så mkt att berätta om den där lilla långsidan men ska försöka hålla det kortfattat ;) Vi tror att Rico aldrig hoppat studs förut, eller KANSKE två-studs men tror faktiskt inte det heller :3 ;) Första gången jag styrde upp mot studsen så försökte han smita undan, för han verkade inte veta vad han skulle göra. Men med lite övertygelse hoppade han över första, tog ett travsteg över andra och hoppade av för tidigt på sista xD Vi nötte fokuserade mkt på just studsen, för det var det vi hade svårast för ;) Men till slut gick det bra, han lär sig så fort! :D


Sista hindret vi skulle hoppa var en oxer på andra långsidan, följt av en bom strax efter :P (som är borttagen på bilden). Egentligen var tanken att man skulle göra halt innan bommen, men det var för svårt för Rico är så storgalopperad xD Hann knappt sakta av till trav innan bommen ;)

Vi hoppade bana i slutet, i samma ordning som vi hoppade hindrena och samm ordning som jag också beskrev dom ovan ;) Det rosa räcket var ca 70cm, Studsen var fortfarande små kryss och sista oxern var ca 70 cm också ;) Själva BANAN gick inte så bra, fast oxern kändes super! En i gruppens mamma filmade sista banhoppningen, hon ska mejla den till mig sen också :P Hoppas hon kommer ihåg! :D Tyvärr hade dom bråttom hem sen så hon filmade inte mitt allra sista skutt, 85 cm rosa räcket :P Det var NÄSTAN perfekt, han kom liiite nära men jätteduktig och man liksom seglade över ;D

Han kändes himla bra idag, liiiite trött för den plötsliga värmen bara :P Han var mest samarbetsvillig i galoppen, men även skritten och traven i början av lektionen :P Sen blev han trött ;) 

:
Dessutom måste jag bara säga att han är URSNYGG i sitt nya träns :D :
:
:
(han gillar när man knäpper upp medan man skrittar av :P :) )


Varför bloggar jag?


DE TRE VIKTIGASTE PUNKTERNA TILL VARFÖR JAG BLOGGAR:
1. För att det är roligt!
2. För att minnas!
3. För att andra ska få läsa! :P

Det är ju väldigt tidskrävande att blogga, om man har en aktiv blogg dvs, men eftersom det är så roligt så är det ändå många som gör det ;) Inklusive mig :D

Om jag ska planera några dagar framöver vad vi ska göra med hästen tex, så brukar jag gå in på bloggen och kolla vad vi har gjort de senaste dagarna :P Så vi inte rider ut 4 dagar i rad, sedan rider lektioner på volten 5 dagar i rad efter det ;) Det är ju bra med variation för både ryttare och häst :)

Eftersom jag har massvis med läxor, en häst, två hundar (och en katt, fast han är inte särskilt tidskrävande ;) ), en blogg och ett liiitet liv utanför detta så har jag inte supermkt tid över att åka och hälsa på på Farsta Ridskola, vara hemma hos kompisar mm. Vill inte förlora kontakten med någon, så därför har jag blogg och fb ;) 

hehe . . . en punkt till -> för att få skriva av mig någonstans xD Jag är väldigt pratig (folket här hemma har tröttnat för flera år sedan xD) och måste få berätta mängder med saker varje dag XD ;)


EN STOR ORANGE BOLLLiknande såhär, jättestor och orange - ser ut som en basketboll (hittar ingen bättre bild :S) xD

En såndär fick han hälsa på igår, först när den kom in genom dörren så blev han lite skraj och tänkte gå sin väg xD haha ;) Men sen tog nyfikenheten över så jag tog honom i grimskaft så fick han gå fram och hälsa på den ;) Han var jätteduktig och verkade väldigt nöjd med sig själv efteråt ;) :D


Zebb

Idag ska alla i Ricos hage (inte så många längre som ni vet ;) xD) mötas kl 8 och släppa ihop hästarna med nya hagkompisen :D Zebb heter han, jättesöt ponny som kom för 2 veckor sedan (har stått i karantänhage sedan dess) :D Dom säger att han är lekfull och hittills passat ihop med alla hästar han träffat, så det låter ju positivt :P Vi kan ju också säga detsamma om Rico så dom kommer nog bli bra kompisar :D Majken tog ut dom samtidigt för några dagar sedan, eftersom dom hittills har gått i hagarna bredvid varandra ;) Hon sa att hon litade på Rico, visste att han var så snäll ;) Och det gick ju såklart bra :D

Dessutom har Rico och Zebb redan hälsat i gången för några dagar sedan, Zebb stod i sin box och jag skulle vända Rico i gången :P Dom stod och turades om att slicka i varandras näsborrar mellan gallret jättelänge xD :D <3 Skitsöta ju :)


Rico - 15/4


Mamma red ut med nya pullartränset :D Vi klättrade i skogen och det gick bra!


Tidsinställt

Nu sitter jag troligtvis och skriver analysuppsats i skolan, förhoppningsvis har jag hunnit läsa igenom texten på morgonen, den jag ska analysera alltså! :S (Skulle nämligen gjort det för flera dagar sedan xD)Hahah hittade den här lite roliga bilden, minns när jag gjorde den xD Har samma bild fast olika färger, som jag la upp för ganska länge sedan :P Tror jag frågade vilken färg som passade bäst eller nåt??? :O ;)


Ricos sadlar DEL 2Westernsadel
Verkar inte vara något speciellt märke, för den är ju unik - inte någon man köper i en ridsportsbutik :O
Den är köpt begagnad via Eva Malmström, pappas westerntränare, och på framvalvet sitter ett märke där det står typ -någotsadelmakeri- i texas :S Men det är iaf en unik sadel från ett sadelmakeri någonstans i texas ;) Vi har inte hunnit använda den så mkt, men tanken är att vi ska rida i den lite oftare :P Eftersom pappa ska börja rida Rico (inte bara sitta upp två ggr) så måste han ju ha en sadel att rida i också ;) Vi fick filten och padden på köpet, men dom har vi bytt ut mot en ny som inte luktar mögel xD


Barbackagjord
Från Hööks. Använder den för att komma upp barbacka, sen tar vi av den medan jag sitter på :P Dock hatar jag att rida med den, för man får stolsits och dålig balans :S
Jag tycker den är ganska bra just i det syfte jag använder den ;) Svårt att komma upp på en häst som är rädd för hastiga rörelser, obalans och pallen - barbacka ;)

Har vi stannat?

Känns som att vi stannat av, ibland backar vi till och med bak några steg . . . Drömmer om att allt bara kunde gå galant, men så funkar det inte riktigt :S Men det är väl så det måste vara, ett steg bak, två steg fram. Fast just nu känns det som flera steg bak . . .Men Du är så söt så det är inte hela världen! :')


Rico - 14/4


Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt + volten.
Längd: 15 min uteritt + 15-20 min på volten.
Tränare/Instruktör: -.
Utrustning: bruna Benskydd fram dumma jag glömde benskydden! Med det gick bra ändå . . . ,barbackagjord vid uppsittning, brunt träns med aachennosgrimma och tredelat bett
Intensitet (1-10): 6 (Var nog lite jobbigt i huvudet för honom, nyttigt att rida barbacka :D)
Känsla (1-10): Början: 3 Mitten till slutet: 5,5
Övrigt: Red ut en sväng bakom stallet och red lite fram och tillbaka på ridstigen där, sen skrittade och travade jag i 15-20 min på volten :D Han var jätteduktig för att det var barbacka, vi travade rätt mkt och i slutet blev han avslappnad även i traven, inte så trippig som han var alldeles i början :P Gjorde skänkelvikningar, volter, mkt övergångar och några få öppnor och slutor som gick sådär ;)

Drar ett streck över den mindre bra delen idag, men ska försöka se allt positivt ;) Fick mig ett balans-pass idag :P Både klätter, trav och snubbel inne i skogen ;)


Finn fem fel :D

Finn fem fel :D Håller på att tänka ut något lämpligt pris, ni får gärna vara med och bestämma ;D :)


Själv tycker jag det är SUPERLÄTT :D Men det återstår att se! ;)


Ricos sadlar

Här kommer ett litet inlägg om Ricos sadlar: (Båda är köpta begagnade via Sadelmagasinet)

(ur olika vinklar . . . )

Prestige Versaille D
Jätteskön hoppsadel som sitter jättebra på Rico! (behöver dock en fårskinnspad under för att lyfta upp lite eller vad det nu var :P)

Beskrivning från Hedmans Häst:
Latexpaneler, samma modell som på Michel Robert sadeln.
Hela sadeln i kalvskinn.

Beskrivning från Lyckås Ridsport:
Samma utförande som Versailles, men i dubbelt läder med kalvskinn. En kvalitetssadel som är designad med fina detaljer. Latexpanelerna är konstruerade på samma sätt som på Michel Robert sadeln. Kalvskinn i sätet och på vulstren. Kåpa i franskt läder med mönstersöm. Klossar: Små- fram och bak. Kåpor: Med formgjutet knävulster i kalvskinn. Säte: medium djupt 16" 17" 18"

Det är även reglerbar bomvidd, om hästen skulle ändra form på något sätt :P Den här sadeln är den skönaste jag suttit i

(
FÖRUTOM en annan sadel som vi provade samtidigt som den här, den var inte vacker alls (dammig, lite trasig på vissa ställen och en ganska ful i allmänhet. Även den begagnad) men den satt som handen i handsken på Rico och var JÄTTESKÖN. Dock var den här snyggare och billigare (den andra kostade typ 15000 BEGAGNAD, och det hade vi tänkt att betala för båda sadlarna))


NU till nästa sadel:

Klicka för att förstora bildenKlicka för att förstora bilden
Klicka för att förstora bilden
Edinburgh (som jag trodde först var Prestige)
Efter lite forskning (haha?) och letandes på internet, kolla runt på bilder mm, så har jag äntligen listat ut vad det är för märke på sadeln :D Trodde först att det var en Prestige den med men tydligen hette den Edinburgh :D ;)

Beskrivning från Sadelmagasinet:
Edinburgh har en djup sits och stora knästöd. Det är en mycket omtyckt sadel tack vare den sköna komforten för både häst och ryttare. Sadeln har kilbossor vilket ger den en stor anläggningsyta mot hästens rygg. En stor anläggningsyta fördelar trycket/tyngden från ryttaren på hästens rygg bättre och är därför mer skonsam. Kanalen under sadeln är bred så att hästen har plats att höja sin rygg då den arbetas på rätt sätt.


Hoppas det var intressant ! xD :')


DressyrMamma red dressyrlektion för Kicki, Rico var superfin och hade jämt och fint tempo :D Lugn och avspänd och allt ! ;)


snö


skönt att slippa all snö . . .

lite planering

Onsdag (idag): Dressyrlektion för Kicki
Torsdag: Barbacka uppvärmning, sedan tömkörning
Fredag:
Lördag: Hoppträning för Therese
Söndag: Effective Riding

Måndag: uteritt?
Tisdag: uteritt?
Onsdag: Dressyrkektion för Kicki
Torsdag: Påsklovskurs DRESSYR-dagen
Fredag: Påsklovskurs MARKARBETE+HOPP-dagen
Lördag: uteritt/löshopp.
Söndag: Påskhoppning (maskeradhoppning)

Måndag: uteritt/löshopp.

Löshoppning kommer vi ha någon gång, förslagen var lördag efter kursen eller måndagen efter påskhoppningen :O Blir mkt hopp nu på lovet, men gör inget - han behöver ta igen det han missat :) ;)

vet inte hur vi kommer göra med effective riding, ev kommer vi rida hälften var :P Gissar att jag rider ut tisd/månd men det kanske blir mamma som gör det :)Rätt svar:

Här kommer rätta svaret på sant eller falskt:

Min hund kan spela piano.

SANT!
Helt SANT ;) Har nämligen lärt henne att på kommando hoppa upp på pianopallen och sätta tassen på tangenterna, har lärt henne att spela ljust och mörkt och hon kan också ta upp båda :D Tyvärr har vi sålt pianot nu så kommer inte kunna öva mer :( TRÅKIGT!Ni gissade rätt:
Lina.
Mimmi
Nadja
Ewe
Alice

:D Själv hade jag nog aldrig trott det om en annan hund, men det som jag hittar på med Önska är ExTREMt :DDagens ridpass


Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt "lilla rundan" + liten stund på volten.
Längd: 50 min uteritt + 10 min på volten.
Tränare/Instruktör: -.
Utrustning: bruna Benskydd fram, brun hoppsadel (prestige),brunt schabrak, brunt träns utan nosgrimma och tvådelat bett
Intensitet (1-10): 6 (För att vara uteritt så gjorde vi rätt mkt, han fick trava en del och jag gjorde öppna/sluta i skritt och trav)
Känsla (1-10): Början: 3 Mitten till slutet: 7
Övrigt: Red "lilla rundan" idag, dock vet jag inte vad det var idag riktigt, det var jättetrafikerat (kom två till tre bilar i rad varannan minut :S) och ALLA barn var ute på sina tomtar och lekte, inget fel med det - förutom att dom SKREK FULLSTÄNDIGT! Det gjorde Rico spänd och ofokuserad :S Men så fort vi kom in på ridstigen bakom stallet så kunde jag jobba honom lite mer :P Gjorde öppnor och slutor i skritt-trav och travade en gång i en uppförsbacke :D Han var jätteduktig och mamma stod vid sidan av med hundarna medan jag höll på ;) Avslutade sedan på volten med samma arbete, fast där hade han tappat bjudningen helt XD Men förstår det, han trodde ju att han skulle få gå in och äta ;)

Om vi hade haft mer tid skulle jag tagit några galopper också, han behöver nog det :)Lucern och linfrökaka har köpts in, vi introducerade lucernet igår och ska börja dra ner på havren och betforn när han börjat äta lucern helt :P Så hans foderstat är på bättringsvägen :DLite mer bilder :DInternet

Internet strejkar! Bloggar nu lite snabbt från mobilen . . . Blir ingen hoppning idag, inställt pga för få anmälda och för många återbud.

Rico - 11/4


Mamma red ut och en stund på volten och pappa följde med. Gick tydligen sådär?


varför jag inte har bloggat särskilt mkt idag:En av många donuts och fyllda munkar vi gjorde ikväll, ska ställa dom i lärarrummet (inte för att fjäska dock! xD) så får dom köpa :) Vi samlar nämligen till en londonresa med klassen, så vi har ägnat hela eftermiddagen och kvällen åt att fritera, fylla och dekorera munkar och donuts i massor XD :) Var alltså inte i stallet idag, tyvärr :( Men i morgon är det troligtvis hoppträning i husby (för Cathrine Persson) :D


varför jag inte har bloggat särskilt mkt idag:En av många donuts och fyllda munkar vi gjorde ikväll, ska ställa dom i lärarrummet (inte för att fjäska dock! xD) så får dom köpa :) Vi samlar nämligen till en londonresa med klassen, så vi har ägnat hela eftermiddagen och kvällen åt att fritera, fylla och dekorera munkar och donuts i massor XD :) Var alltså inte i stallet idag, tyvärr :( Men i morgon är det troligtvis hoppträning i husby (för Cathrine Persson) :D


Hur jag menade xDvet att jag ritar fult XD Men det ska föreställa sluta längs med ena långsidan :P (glömde rita långsidan :S)


Dagens ridpass 10/4


Var Dressyrlektion idag på volten! :D

Det roliga med Thereses lektioner är att hon lär ut så mycket roliga övningar mm, sånt man inte lär sig på ridskolan! Eftersom vi rider i grupp brukar hon inte kunna fokusera så mycket på sitsen osv, men eftersom jag red för Kicki ett par gånger så har den blivit mycket bättre sedan oktober :D ;)

Häst: Rico.
Aktivitet: Dressyrlektion på volten.
Längd: 60 min.
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: bruna Benskydd fram, svart dressyrsadel (prestige???), svart vojlock, brunt träns med aachennosgrimma och tredelat bett
Intensitet (1-10): 7 (hade ganska mycket krav på honom idag när vi gjorde slutor och galoppombyte mm, vi brukar vara "snälla" mot honom för att han är så ung :P )
Känsla (1-10): 7
Övrigt: Vi var bara 3 st i min grupp (inklusive mig) så vi fick värma upp lite självständigt på volter och fyrkansspår. Vi började med lite diverse lösgörande övningar, sen gjorde vi slutor och ett galoppombyte över bom. 

1. Uppvärmning i alla 3 gångarter
2. Sluta i skritt, komma fram i trav - kvar i sluta i trav
3. Sluta i skritt, fatta galopp - kvar i sluta i galopp
4. Galopp från kortsidan, vänd över ridbanan/som en åttvolt/snett igenom (typ). galoppombyte över en bom på medellinjen (vid X)
5. Avslut med lång och låg form i trav och skritt

Vad jag verkligen märkte med Rico idag var att galoppen var jätteannorlunda :D Först tyckte jag att det kändes konstigt, men när jag kände efter lite så märkte jag att det bara var för att jag var ovan ;) Han hade ett jäkla tryck i galoppen, så istället för att bara springa på med frambenen och ha bakbenen släpandes efter sig, så galopperade han på med ett ordentligt tryck och sköt verkligen ifrån med bakbenen ;) Han kunde också galoppera då och då i en lite mer samlad galopp!

En lite wow-känsla idag var när vi skulle göra sluta i skritt och fatta galopp och hålla kvar slutan i galoppen. Svårt att förklara, men han var himla duktig och fin :D <3 Tog lite bilder med mobilen efteråt, men annars inga bilder.

GOD NYHET: kommer bli upp till 15'c (grader) nu i veckan :D I alla fall i största delar av stockholm ;)
En MINDRE bildbomb (pga tidsbrist)


Kommer fler bilder senare, ska ha lite söndagsmys nu med film och efterrätt (vet inte vad, men det är något hemligt i köket nu XD) hemma ;)

Kommer däremot slänga in ett dagens ridning-inlägg lite senare om jag hinner och orkar :) Annars tar jag det i morgon bitti :P

:)


administratören säger . . .Statistiken har fastnat på 7/4 ? Men här är i alla fall lite förklaring :)

Diss på det i alla fall ;)

(Går)dagens ridpass

Prövade nya bettet, finns mkt att berätta :O (mår inte bra av att inte blogga på en hel dag, minns knappt vad jag gjort ju :S !)

Red dressyr på volten, med 3-delade-sötmalms+koppar-bettet (? xD ?). I början kändes han konstig, liksom ville inte gå framåt men ville inte heller stanna. Skritten gick bra, men traven kändes han konstig och det var mer som att han lade all energi på att trava uppåt mer på stället, istället för framåt . . . :S Trodde först det var bettet, men fick lite andra misstankar också. Min slutgiltiga hypotes blev att han var kissnödig (han kissar aldrig mitt i ett ridpass), eftersom han ställde sig och kissade så fort vi hade gått ner från volten. Prövade alltså bettet idag igen, men det berättar jag om i ett annat inlägg.

Ställde fram lite koner som jag skulle rida skänkelvikning och slalom mellan. Även en halvt upphöjd bom på bortre kortsidan :) .

Häst: Rico.
Aktivitet: Självständigt dressyr på volten (ej lektion)
Längd: 45 min?
Tränare/Instruktör: -.
Utrustning: bruna Benskydd fram, svart dressyrsadel (prestige???), ljusblått schabrak, brunt träns med aachennosgrimma och tredelat bett
Intensitet (1-10): 5 (fokus på min sits och hans tempo, blev inte mkt till form och arbete med ryggen . . .)
Känsla (1-10): Början: 2 Mitten: 5,5 Slutet: 3
Övrigt: . . .


FÖRLÅT MEJ?

INTERNET HAR STREJKAT HELA KVÄLLEN IGÅR OCH HELA IDAG. NU ÄNTLIGEN FICK JAG TAG I DET MOBILA BREDBANDET, ETT USB SOM MAN STOPPAR IN I DATORN, NU KAN JAG BLOGGA.

500e Inlägget på bloggen :D Alla som kommenterar det här inlägget blir länkade :D


Dressyr idag

Tänkte rida dressyr på volten idag, för jag ska åka dit själv :P Ska se om jag kan prova det nya bettet också :)


Lyckades hitta en bild då han inte hade öronen framåt XD ?


Vill ha/BehöverH2O bag :D Grymt jobbigt att hela tiden ta med sig dunkar och vattenkannor och gå ner till hagen, eftersom det är en bit att gå :S Mamma och jag tänkte i alla fall investera i en H2Obag XD Himla billig, kostar bara 179:- på hööks :)


Nya prylar


Bett tredelat sötmalm med koppar
Tänkte köpa ett "vanligt" tredelat men fanns inte i hans storlek :P
DOCK jättekonstigt idag, Hööks är ju "känt" för att man kan ta hem bett och prova, och lämna tbx om dom inte passar typ :S Men hon i kassan tog bort prislappen helt och frågade om vi var säkra på att vi skulle ha det här bettet, för att vi inte kunde lämna tillbaka när vi provat den i munnen på hästen??? :O Är det något nytt för dom eller är det bara just det här bettet??? Fattar ingenting :S Eller måste man låna hem "provexemplar" eller något sånt komplicerat xD ?


Pullarträns, Claridge House, Carlow


Gröna höpåsar 2 st


Ny nosgrimma STL FULL, eftersom COB var alldeles för litet :P

Och mamma köpte också ett par ridskor. . .

. . .som vi red med idag :P

Ska passa in tränset och prova bettet nu i helgen, hoppas han gillar det ;)


Dagens ridpass 8/4Häst:
Rico.
Aktivitet: Uteritt (i lite storm mot slutet :S).
Längd: Sammanlagt mer än 1 h.
Tränare/Instruktör: -.
Utrustning: svarta Benskydd fram, brun hoppsadel (prestige), brunt schabrak, brunt träns utan nosgrimma och rakt odelat bett
Intensitet (1-10): 7 (Klätter, trav, läskiga pressenningar och plastpåsar mm, ett par träd som fallit ner som vi behövde ta oss över, massa vattenpölar mm :P)
Känsla (1-10): Början: 2 Slutet: 6 (Se Övrigt)
Övrigt: När det var min tur att rida så hade det precis börjat blåsa jättemkt, så han var spänd och tittade och reagerade på allting, buskar som blåste, fåglar som lät eller flög runt, träd som hade ramlat ner igår, byggmaterial som flyttat på sig, pressenningar som blåste runt, stora vatten och geggpölar som vi skuttade över med mera med mera ;) Dessutom var jag på ganska dåligt humör . . . Dels för att jag var JÄTTEARG på vattenslangen som bara lossnade hela tiden (svårt att förklara, men ägnade en kvart åt att försöka koppla slangen till vattnet - med en otålig häst utanför!!! :S) Och så kom det som en chock för mig att jag faktiskt skúlle rida idag xD Hade inte tagit med mig några ridskor, ingen långärmad t-shirt eller funktionströja att ha under jackan :O Fick inte plats med fleecen under min vårjacka :S Hahah många problem hade jag i alla fall, slutade med att jag fick ta mammas jacka, som var lite större (inte mkt dock :P) :O

Han var duktig mot slutet i alla fall, travade lite på ridstigen bakom stallet, för då hade han lugnat sig :P

Klättrade även upp och ned för "galoppbacken", men då var han så spänd och studsig så var inge kul :(

MINUS för dagens ridpass: Att det lyckades börja storma så fort jag började rida :S -vilket ledde till att han blev spänd och tittig. OCH att han inte gick att stanna (gapade bara och gick vidare) och bara hängde i tygeln hela vägen! :S

PLUS för dagens ridpass: Att han lugnade sig mot slutet, vågade gå över/genom vattenpölarna osv ;)


Santet eller falsket :D

Skönt att några har svarat på sant eller falskt ;) Men vill att fler ska testa :D Faktiskt en riktigt rolig fråga om jag får säga min egen mening (a) :P

SANT/FALSKT?


(stallkatterna som busar :P)


svar:på:kommentarer: :)Mimmi: SNYGGT, men obekvämt! Eller mest obekvämt om den slutar MITT PÅ eller ÖVER naveln XD Och jo jag vet det, haha xD ALLA i fänninge (förutom pernilla då, som mest rider ut och hoppar xD) rider runt med hög midja och en vit instoppad kjorta XD :D

Lina: Håller med, men fortfarande OBEKVÄMT :'D


Dagens ridturMissade bussen påväg hem från skolan idag, för lektionen drog över några minuter :( Så fick gå hem, det var total STORM ute! Var helt seriöst rädd att jag skulle blåsa bort, eller få ett flygande träd rakt upp i ansiktet :S

Jag var påväg hem vid 16.00 idag, och det var dagens starkaste stormtimme, 20 m/s!!! :O Hela kvällen har det nu varit mellan 15-19 m/s . . . Hemskt!

Så vi kunde inte rida i skogen som vi planerat, vi red istället 5 min på vägen - sen fick det vara nog! Han var jätteduktig i början för vi blev nästan attackerade av en typ ica-påse som kom flygandes, presenningar vid en massa hus och byggplatser och en ENORM plastförpackning (säkert flera kvadratmeter) som satt fast i en buske :S Tillslut fick han nog, och började tramsa. Så jag satt av efter typ 3 min och gick hem igen, och satt upp och av på volten bara för att han inte skulle tro att han kom undan för att han tramsade :P

Dessutom så blåste ett träd ner alldeles vid stonas hage! (stonas hage är bredvid Ricos hage) :O (I sommarhagen mittemot, där inga hästar går nu). Men inga staket eller eltrådar mosades eller så i alla fall :P ;)

Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt i stormen :S.
Längd: typ 5 min?.
Tränare/Instruktör: -.
Utrustning: svarta Benskydd fram, brun hoppsadel (prestige), brunt schabrak, brunt träns utan nosgrimma och rakt odelat bett
Intensitet (1-10): 1 (Skritt bort 5 min, på plana gator . . .)
Känsla (1-10): 4,5 (Han va duktig i början med tanke på alla störningsmomenten med presenningar som blåste mm, men han var jättespänd i slutet, därför promenerade vi hem)
Övrigt: (beskrivning högst upp :P)
Diss för hög midja

Horze Active rutiga helskodda ridbyxor, barn
DISS för ridbyxor med hög midja! (vet inte om dom på bilden är det, eller om dom är skodda långt ner bara, men ni fattar vad jag menar väl?)

Det är hemskt störande när ridbyxorna slutar alldeles vid naveln! xD tyvärr är många ridbyxor rätt så höga :S Men om dom är höga i midjan brukar jag vika ner dom en bit, låter jätteobekvämt men det är det inte (eller beror ju på hur man gör, men det funkar för mig ;D)

Vad tycker ni?

Ny foderstatKlicka på bilden för att förstora :D

Vi ska börja introducera lusern nu, så tar vi lite i taget :)

Skola snart, berättar mer sen :P

Veckoplanering tors-ons

Tors: Uteritt

Fre: Uteritt

Lör: Dressyr på volten

Sön: Dressyrlektion för Therese

Mån: Mamma rider ut/volten

Tis: ?

Ons: Mamma dressyrlektion

- - - - -

En preliminär veckoplanering :D Torsdag, Lördag, Söndag och Tisdag rider jag och annars rider mamma :P


Skönt att vi slipper den här hemska snön nu :D Fast lite synd att all gegga och smuts börjar visa sig nu bara :( Måste tvätta av benen både före och efter ridning xD Tur att han tycker det är okej iallafall :D


NY sant eller falskt :D

Min hund kan spela piano! :D
DENNA VAR SVÅR VAAA?? :D ;)

JAG GODKÄNNER ALLA KOMMENTARER NÄR JAG AVSLUTAT TÄVLINGEN ;)

Sant/Falskt? :P Gissa på nu :D


DressyrlektionMamma red dressyrlektion för Kicki, det gick jättebra och hon travade varv efter varv :D (Ni som läst bloggen ett tag fattar vad jag menar, annars är det bara att fråga så kanske jag kan skriva ett inlägg om det sen ;) )


lite Visade bilder
Några REDAN VISADE bilder ;) Har inga kvar som jag inte visat typ xD Men bättre dom här bilderna än inga bilder ? ? ?  :D :D :D


Dagens ridpass :D


Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt med klättring, skritt och trav.
Längd: 45-50 min?.
Tränare/Instruktör: -.
Utrustning: svarta Benskydd fram, brun hoppsadel (prestige), marinblått schabrak, svart träns med aachennosgrimma (utan aachenrem) och tvådelat tränsbett.
Intensitet (1-10): 5-6 (Beror på vad man jämför med)
Känsla (1-10): 6-7 (Också beroende på vad man jämför med, men han hade egen motor utan att vara för pigg, positiv som vanligt och snäll när vi red bort från mamma och hundarna :P :D)
Övrigt: Red bort och klättrade på några grusbackar bortom Gamla Stockholmsvägen, skrittade upp och ned själv en gång, och en gång gick mamma och hundarna också med :P (han får dragning neråt + mot flocken, så han ville inte gå långsamt nerför om man säger så ;) :P) På hemvägen travade jag lite också i en liten uppförsbacke, sen lite på ridstigen bakom stallet, där det hade tinat bort :P Jättemysigt :D


Rico min ängel :D Alltid lika positiv och glad :O :'D

:P SVAR Sant eller falskt SVAR :P

Stella om Sant eller falskt?:
Falskt.. :P
   
Jennifer om Sant eller falskt?:
Sant? :)
   
Nadja om Sant eller falskt?:
ja ibland, men sen får man väll tänka att eftersom han inte är ponny så har du mer tävlingstid emd honom :)

så ibland tror jag du önskar det efetrsom du vill tävla ponnytävlingar, tillsamans med andra men ibland inte :P
   
louise om Sant eller falskt?:
hmm.. sant kanske? för då blir det ju lite lättare konkurrens på tävlingar o så (:
   
Lina. om Sant eller falskt?:
Sant, typ tävlingar och så? :3
HÄR VAR DÅ ALLA GISSNINGARNA PÅ SANT ELLER FALSKT! :D

"Ibland önskar jag att Rico var en ponny"

Och svaret var så både sant OCH falskt, för på tävlingar i NUTID vill jag ju hellre tävla ponny och träna med ponnyer , åka på ponnytävlingar med mina kompisar osv ;) Men jag vill ju inte heller sluta tävla honom när jagjag blivit gammal XD Så alla som gissat har ju rätt, på sätt och vis :P Så grattis till alla :D

VILL HA xD

Snälla kan någon bara GE MIG?:Stl 55 (minns inte xD) Svart :P

xD

(edit: råkade omvända siffrorna tidigare, har INTE 35 i hjälmstolek XD)

Har blivit nåt fel . . . ?

Blogg.se tror att det är Tisdag den 4 April idag??? :O

Dom har hoppat över söndagen, jag la till det i paint för att visa ;) Så blogg.se tror att det är TISDAG DEN FJÄRDE ? xD Därför har det blivit lite problem med inläggen som jag skrivit och fixat! Så dom har hamnat mkt längre ner än jag tänkt mig :O

HÄR & HÄR 

(länkar till inläggen som skulle lagts in IDAG, men de hamnade längre ner på bloggen??? :O :) Men nu så vet ni, varför jag har skrivit typ 2 inlägg idag? XD Men det är egentligen två till ju (klicka på länkarna för att komma dit :D)


Lite täckesnyheter

Detta är nyheter för hela vinter 2010 och vår 2011 ENDAST HÖÖKS :P Så många av dom känner ni säkert till, tex det mkt omtalade fleece-settet :P Tycker den verkar bra :D men lite synd att det inte finns så många färger att välja mellan bara :(

och . . . Är det bara jag som TOTALHISSAR "Bommustäcke med våffelstruktur" (det ljusgröna nere i vänstra hörnet :D) :P ÄLSKAR verkligen grönt på fuxar, och om just den färgen passar på Rico så blir den hans så fort som möjligt ! xDDagens ridpassHäst: Rico.
Aktivitet: Lite lekdressyr på volten.
Längd: ?.
Tränare/Instruktör: -.
Utrustning: svarta Benskydd fram, svart dressyrsadel (prestige) utan stigläder+stigbyglar, marinblått schabrak, svart träns med aachennosgrimma (utan aachenrem) och tvådelat tränsbett.
Intensitet (1-10): 6 (Mest trav och lite galopp, jobbade inte i form utan det var mer "lekdressyr")
Känsla (1-10): 7 (lite långsam och inte jättemkt egen motor, men annars jättelydig och fin! :D)
Övrigt: Mamma red ut 5 min som uppvärmning först, sen red hon några minuter (10?) i skritt och lite trav på volten, sen red jag :P


Någon hade ställt fram stora koner och en upphöjd bom (fast när vi kom låg den på marken). Så lekte lite med det som fanns:P

-Jag red slalom i skritt och trav mellan konerna,
-Jag red skänkelvikning i skritt mellan konerna,
-Jag red skänkelvikning i trav mellan varannan kon,
-Jag red in och rundade kon 1 eller kon 4 (beroende på vilket varv jag var i) i galopp och galopperade över bommen,
-Jag red in mellan kon 3 och 4 eller 1 och 2 (också beroende på vilket varv jag var i) i galopp och trav och galopperade/travade över bommen på böjt spår
-Jag gjorde övergångar,
-Jag ställde inåt och flyttade framdelen och bakdelen ibland,
-OCH Jag red sedan ut en sväng i skritt som avslut.

Det var 10 plusgrader och strålande sol, så red faktiskt UTAN vantar/handskar för första gången 2011 :D :D :D
Himla skönt väder, kände mig friskare och kryare när jag fick komma ut lite också ;) Mår verkligen jättedåligt av att bara sitta inne hela dagarna :O :(

Inte så jättehästigt meeen . . .

Här kommer en inte så jättehästigt inlägg, men det gäller ju även ridstövlar och stallskor ;)

Tänkte HISSA stövelknekten faktiskt ! ;D Himla bra uppfinning :P När den inte står framme i hallen så brukar jag ta till med hälarna och försöka rycka av mig stövlarna eller skorna - vilket inte är så bra, man förstör ju stövlarna totalt om man håller på så varje dag xDMina läderstövlar brukar inte krångla, men mina vinterridstövlar (STEEDS, från Hööks) sitter som fastklistrade på fötterna! (brukar ha snörena löst knutna, så jag får på mig dom utan problem) :O Fast dom är ju välanvända, kanske därför xD


( Det här är förrförra-förra årets modell på vinterridstövlar, men ungefär såhär ser dom ut :P )

Innan vi köpte hem en stövelknekt till vår hall så hade jag jodhpurs, ganska nya var dom då. Dom fick jag knappt av mig XD Tex när jag var i omklädningsrummet i stallet krävdes det 4-5 personer för att rycka av dom, för då hade vi inte heller någon stövelknekt i omklädningsrummet xD Och nu när dom är uttöjda och fungerar som dom ska, så har jag köpt stövlar istället - haha? ;)

 

Dagens ridningHar fixat en 'DAGENS RIDPASS' rubrik, den är lite ful men fick inget annat att fungera . . . såhär får det bli ;)

HISS/DISS? ;)

Igår (Söndag) : Var för sjuk för att rida lektion för Therese, så Mamma och Pappa åkte iväg senare på kvällen och gick promenad med honom och hundarna :D Så han fick inte stå helt i alla fall :P Och det är bra ;)Hemma

Ännu idag är jag sjuk och hemma från skolan, tror dock att jag kommer må bättre under dagen = dvs åka till Rico och rida ikväll kanske??? :D :P


Bjuder på en gammal failbild . . . xO ;)


Om sant eller falskt

OM SANT ELLER FALSKT: Observera att jag godkänner alla kommentarer när jag avslutar ;) Och det är inte så himla svårt att gissa, liksom 50/50 :P Så gissa på nu, så blir jag glad :D Länkar till alla som försöker! :D

GISSA HÄR! :D


VILL SÅ GÄRNA HAAAAAA :D
Klicka på bilden eller på texten för att komma till tävlingen! :D


Sant eller falskt?

Ibland önskar jag att Rico var en ponny.

(en maxad D-ponny istället för en minimum "ridhäst")

GODKÄNNER SVAREN NÄR JAG AVSLUTAR TÄVLINGEN.

Saker som Rico får träna på :D

Här kommer lite saker som Ricos ska få träna på nu, med vår hjälp förstås :D

1. Applåder (jaa det är tydligen jätteläskigt xD)
2. Prassel (tex prassliga ländtäcken, kvistar ute i skogen, regnkläder osv)
3. Rosett (märkte på Pay and Jump-en att han inte klarar av att ha en rosett på sig! ;) :( xD)
4. "Konstiga och väldigt skrämmande" rörelser (tex kolla och spänna sadelgjorden, länga eller korta stigläder, klia sig på ryggen, ansiktet eller liknande ;) )
5. Gå först när vi rider ut (fast det är han faktiskt väldigt duktig på! :D)

Han är väldigt speciell, fast det mesta av hans speciella egenskaper är positiva (tex att han är sällskapsjuk XD eller vad som är bra med det är att han är otroligt social :D Tröttnar aldrig typ XD) :D


Även om vi har en lång bit kvar, så har vi utvecklats så grymt mkt tillsammans!

Älskardejvärldensbästa"ponnyn" <3


Ponnyakuten

Sitter och kollar på förra avsnittet av Ponnyakuten på svtPlay :D Måste fräscha upp minnet lite inför ikväll ;)


Vill dessutom köra NH snart igen, har inte gjort det på jättelänge :(

(bilderna är från första NH-kursen med Rico, där Eva visade på honom :P Han tyckte hon pratade med för stora bokstäver, men tillslut så gick det super :D)


Hittade lite gamla bilder . . .

 . . . Från min första klubbhoppning! :D Hoppade en clearround 50cm på min första sköthäst, Pegasus :D Var skötare på honom i flera år, fram till slutet av 2009/början av 2010 :P

 
 
 

Jag var så lagom på honom då XD :D Alla andra bilder jag har på oss är jag ALLFÖR LÅNG, bara för att jag var en av dom som vägde minst i grupperna på ridskolan så fick jag rida honom :P Fast han var underbar att rida, jag säger inget annat :P Bara att jag var så himla stor på honom :(
(Han är B-ponny)

Han gav mig min första rosett xD En lila-vit clearround-rosett :D (från klubbhoppningen på bilderna)

(Dom här bilderna är så gamla att jag har min första hjälm, väst och ridskor + chaps xD Hjälmen var en JOFA, västen var en sån där blå "förstaväst" som nästan alla hade då, vanliga svarta jodhpurs och shortchaps med fransar XD Jag tyckte jag var jättecool med dom :D :P)Vill rida :(

Åhhh vad jag vill riiiida :( Mamma går runt och klagar på att det ska regna idag, medan jag sitter här och bara lider för att jag inte får åka med till stallet . . . ! :O :(


Usch hur jag sitter, men han är fin och söt i alla fall :D


Hoppar över nr 4!

Tänkte hoppa över nr 4 på listan, eftersom MIN FÖRSTA EGNA HÄST är RICO, som jag nyss beskrev typ xD

Så börjar idag på nr 5 istället, MIN STÖRSTA RÄDSLA. xD

Hehe.. tar det kortfattat:

1. Att något hemskt händer NÅGON i min närhet eller MIG själv! (Tycker alla borde ha det som största rädsla ? :O )

2. Att något händer mig så jag aldrig mer kan gå, springa, rida! Finns inte för mig, aldrig någonsin skulle jag stå ut med det!


ovan: Två tjejer som jag äääälskar! :D <3


Pay and Jump

Häst: Rico.
Aktivitet: Pay and Jump.
Längd: -.
Tränare/Instruktör: -.
Utrustning: bruna Benskydd fram, brun hoppsadel (prestige), marinblått schabrak, svart träns med aachennosgrimma och tvådelat tränsbett.
Intensitet (1-10): 8 (såååå duktig :D).
Känsla (1-10): 7-8 (Anledning längre ner!)
Övrigt: Mamma filmade :D70 cm: (GRUNDOMGÅNG)

Han var pigg och lyssnade inte så bra, och det ledde till att det blev några kråkhopp och han hoppade av för nära, dör långt ifrån och allt möjligt xD Men omhoppningen gick bra. Så nöjd, men synd att jag red fel på grundomgången OCH omhoppningen (eller red inte fel på omhoppningen, utan frågade om vägen xD

(OMHOPPNING: )


80 cm: (GRUNGOMGÅNG)

Nu hade han lugnat sig och till och med blivit lite trött xD Så han gick lugnare och väntade på mig mera, det ledde till att både han och jag hann mäta avstånden lite bättre, så blev mycket bättre hopp :D Superduktig, jättestolt <3

(OMHOPPNING: )

Han hoppade alla lite tittiga hinder (vattenmatta och grind) utan problem :D Vattenmattan var inget konstigt, det hoppade vi nästan varje gång i husby :D Men den där grinden var lite småläskig xD :D

Längtar till nästa P&J :D :D :D Kanske på södertörn eller runsten nästa gång? ;)

Längtar längtar längtar xD

(Säg till om inte filmerna syns, för min dator kan inte visa allihopa i samma inlägg :O ? )
P&J CL (+ omhoppning)

Idag var jag och Rico på PAY & JUMP på Balingsta :D :D :D Vi hoppade Clear round + omhoppning för dom som ville ;)

Hoppade 70 och 80 cm, 70 första rundan och 80 andra rundan ;) Är glad att jag passade på och tog 2 klasser, för när han rejsat klart på 70-rundan så lugnade han sig lite till 80-rundan :P ;)

Vi var bara typ 5 personer, för det var MASSVIS med tävlingar som krockade, så dom flesta åkte ju och tävlade på riktigt istället ;) Men det var rätt skönt :P Vi hoppade fram tillsammans och värmde upp tillsammans, trevligt trevligt :D

Pausade filmsekvenser: (Bilder kommer EVENTUELLT :P Det var en som fotade så kan se om jag kan få :D)Övre bilden: SNYGG HÄST ;D
Undre bilden: Kråkhopp, men syns inte lika mkt på bilden (en fjärdedels sekund tidigare såg det jättefult ut xD :D)

Han blev jätterädd för rosetten sen, så jag tog den på stöveln, men envisades sen (han måste vänja sig XD) så satte den lite längre ner, på käkremmen istället för pannbandet - han fick panik när den kittlades vid örat :S)Han vägrade se glad ut med rosetten på sig XD :O Så fort jag tog upp kameran såg han sur ut igen XD Men han var faktiskt jättetrött xD :D

Filmer mm kommer

3. Presentera dig själv . . .

Är egentligen för trött och sjuk för att skriva, men känner att jag var dålig idag med uppdatering osv . . .

MIG SJÄLV:

Har ingen annan bild på mig själv :O Den är ifrån sommaren 2010

Aja . . .

Jag heter Madeleine Andersson, men kallas ALLTID (förutom av enstaka lärare som har svårt att fatta . . . ! -.-') MADDE. Jag är 14 år, fyller 15 i augusti :P Bor i Stockholm . . .
Jag har ridit på flera ridskolor i mitt liv, men dom senaste åren red jag på Farsta Ridskola :D Hoppade regelbundet en gång i veckan och red även dressyr en gång i veckan, så jag red bara 2 ggr i veckan om jag inte gick någon extra kurs eller tävlade :O (Fattar inte hur jag klarade av det faktiskt - får numera abstinens om jag inte rider på 2 dagar . . . (stavning ? xD)

Har 2 hundar, en katt, en häst. Bor i en liten skruttig lägenhet för tillfället, men den ska vi försöka bli av med snart xD

Rico hittade vi i Örebro, vi passade på att åka och titta när vi ändå åkte till vårt landställe en helg :P För mig blev det inget "klick" som man brukade läsa i serier och böcker, utan han var helt enkelt den enda som jag och mamma kunde rida utan problem (vi provade fler hästar på samma ställe när vi ändå var igång).

Usch jag är inge intressant, slår vad om att inte ens hälften läser detta :O Men ahh jag är lite vidskeplig - säger aldrig någonsin TACK när någon önskar en lycka till! xD Blir dålig på bild (därav bildbristen på mig själv . . . ) Jag har ganska konstig humor, skrattar åt det mesta :O Konstigt nog verkar alla jag känner väl ha samma konstiga/superbra humor som jag xD Jag kanske smittar (eller har blivit smittad ? :O ) xD

Nämen nu måste jag sluta, börjar spåra ur här :O Men jag heter MADDE, det är det viktigaste xD :D
1a april idag

Synd (eller kanske tur?) att jag inte är i skolan idag xD Hade ju tänkt att lura massa, men det slutar alltid med att jag blir jättelurad själv xD

(Bild funkar inte?)
Sjuuuuuuk :(


MÅSTE BLI FRISK TILL I MORGON!

RSS 2.0