Ricos sadlar

Här kommer ett litet inlägg om Ricos sadlar: (Båda är köpta begagnade via Sadelmagasinet)

(ur olika vinklar . . . )

Prestige Versaille D
Jätteskön hoppsadel som sitter jättebra på Rico! (behöver dock en fårskinnspad under för att lyfta upp lite eller vad det nu var :P)

Beskrivning från Hedmans Häst:
Latexpaneler, samma modell som på Michel Robert sadeln.
Hela sadeln i kalvskinn.

Beskrivning från Lyckås Ridsport:
Samma utförande som Versailles, men i dubbelt läder med kalvskinn. En kvalitetssadel som är designad med fina detaljer. Latexpanelerna är konstruerade på samma sätt som på Michel Robert sadeln. Kalvskinn i sätet och på vulstren. Kåpa i franskt läder med mönstersöm. Klossar: Små- fram och bak. Kåpor: Med formgjutet knävulster i kalvskinn. Säte: medium djupt 16" 17" 18"

Det är även reglerbar bomvidd, om hästen skulle ändra form på något sätt :P Den här sadeln är den skönaste jag suttit i

(
FÖRUTOM en annan sadel som vi provade samtidigt som den här, den var inte vacker alls (dammig, lite trasig på vissa ställen och en ganska ful i allmänhet. Även den begagnad) men den satt som handen i handsken på Rico och var JÄTTESKÖN. Dock var den här snyggare och billigare (den andra kostade typ 15000 BEGAGNAD, och det hade vi tänkt att betala för båda sadlarna))


NU till nästa sadel:

Klicka för att förstora bildenKlicka för att förstora bilden
Klicka för att förstora bilden
Edinburgh (som jag trodde först var Prestige)
Efter lite forskning (haha?) och letandes på internet, kolla runt på bilder mm, så har jag äntligen listat ut vad det är för märke på sadeln :D Trodde först att det var en Prestige den med men tydligen hette den Edinburgh :D ;)

Beskrivning från Sadelmagasinet:
Edinburgh har en djup sits och stora knästöd. Det är en mycket omtyckt sadel tack vare den sköna komforten för både häst och ryttare. Sadeln har kilbossor vilket ger den en stor anläggningsyta mot hästens rygg. En stor anläggningsyta fördelar trycket/tyngden från ryttaren på hästens rygg bättre och är därför mer skonsam. Kanalen under sadeln är bred så att hästen har plats att höja sin rygg då den arbetas på rätt sätt.


Hoppas det var intressant ! xD :')


Kommentarer
Postat av: Mimmi

Du glömde westernsadeln :)

2011-04-14 @ 16:15:39
URL: http://skackarna.blogg.se/
Postat av: Mimmi

sv; Haha bra ;)

2011-04-14 @ 16:23:47
URL: http://skackarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0