Hästarna - 27/11

Idag red jag och mamma hästarna på volten. Något gjorde jag rätt idag för Rico var väldigt trevlig att rida.
 
Började i skritten med att verkligen ställa igenom honom åt båda hållen, forma honom lång och låg och flytta framdel och bakdel. Det gjorde honom riktigt lösgjord och fin. Lätt hänt att man vill skynda på det där lite och komma igång och börja trava och galoppera igång honom, men det är faktiskt riktigt bra att checka alla hjälper redan i framskrittningen. I traven red jag mycket framåt hela tiden och jobbade honom mjukt utifrån det.
 
I galoppen var han lite knasig men inte oridbar. Han såg inte så mycket spöken utanför staketet men han hade något konstigt för sig, skyggade lite på saker bakom honom som inte fanns och tog lite konstiga sidogaloppsprång haha. Men som sagt, inte oridbar för det. När jag fått honom mjukna i båda varven så jobbade jag honom bara i traven och då blev han såå fin. I slutet satte jag mig ner i traven och tänkte lite mer dressyr än vanligt. Han bar upp sig själv till stor del och det kändes väldigt samspelt. 
 
Är nöjd med båda oss idag, ibland behöver man sånna här pass där det mesta bara funkar! :) 
 

Hästarna - 26/11

Idag tömkörde jag Rico i skritt (och lite trav) på volten. Tyvärr var det fruset och hårt så det gick inte att göra så mycket mer än så. Pappa red Valle också i skritt och lite trav. 
 
 
 
 

Nya bilder på hästarna

Tyvärr verkar solen gå ner bakom träden redan strax efter lunch, när vi var tillbaka från ridturen igår. Då låg det en skugga över hela vår stallplan, och bilderna blev inte alls lika bra som de kunde blivit :( Men bilder är det i alla fall. 
 

Hästarna - 23/11 & 24/11

Lördag: Idag red jag och mamma ut med pållarna en riktigt bra runda på kanske en och en halv timme. Mycket klättring, trav lite överallt och några fina galopper på vägen. 
 
Söndag: Jag och pappa red samma runda igen, för att hästarna ska bli tryggare på dem vägarna. 
 
Idag kom vi till stallet nästan precis när de hade gått ut i hagen på morgonen, så vi fixade allt först sen gick vi ut och hämtade dem. De hade precis ätit sin frukost ute så Rico var på lekhumör. När jag kom fram med grimman så vände han åt andra hållet, galopperade och travade runt mig typ 20 varv och sen drog han med sig en av ponnysarna i hagen och lekte en stund till. Tillslut fick pappa komma ut med lite godis till honom, och han gick på det faktiskt ;) 
 

Bilder på g

Konstigt det känns att vara inne på en dator igen haha.. Ville bara kika in och säga att imorgon kommer det faktiskt litt uppdatering, med nyfotade bilder också. Så ni vet, och fortsätter klicka er in här som ni gjort hittills trots att jag varit så pass dålig bloggare :D Ska bli ändring på det där. 
 
 

Bilder

Jag släpade med mig kameran till stallet idag faktiskt, första gången på riktigt länge! Problemet är att vi så sällan har tid att stå "några extra minuter" i hagen och plåta hästarna. Idag hade jag några få minuter till övers och det resulterade i typ 4 bilder haha. Jag är så ringrostig när det kommer till fotografering. När jag tittar tillbaka på bilderna jag tog för 2, 3 år sedan - såå fina! Och så tittar jag på dagens bilder.. Riktigt B! ;)
 
Men förhoppningsvis är detta bättre än inget. Det har ju varit riktigt snålt med nya bilder här på bloggen på senaste tiden. 
 

Hästarna - 16/11

Idag red jag och mamma ut med hästarna. Jag red Valle och mamma red Rico. Vi hade tänkt ta oss bort till de fina galoppvägarna i skogen men vi kom aldrig dit pga diverse hinder på vägen. Något verkade inte vilja att vi skulle rida dit bort idag, eller rida överhuvudtaget haha.. 
 
Först och främst var det en traktor som blockerade den första vägen dit vi tänkte rida, som också är den kortaste vägen. Så vi tog oss runt istället åt andra hållet och genom skogen.
 
Påväg ut genom skogen rider vi förbi några hus, och precis innan vi kommer ut på grusvägen (där vi normalt sett brukar ta galopp eller trav) så får hästarna syn på ett par svarta ballonger som sitter fastknutna vid en brevlåda. De fladdrade och flög omkring eftersom det blåste, så vi kunde inte ta oss förbi. Vi vände och red åt andra hållet åt lamarundan och sandtaget istället. Det är en ännu mer omväg, praktiskt taget åt helt andra hållet än dit vi skulle men vi fick göra vad vi kunde av situationen. 
 
Det var helt knäpptyst när vi började rida mot sandtaget, och komiskt nog tänkte man att gud så skönt att inga crossmoppar är ute och kör idag - precis då startade dem motorn och började åka. Såå typiskt ;) Vi satt på våra trippande hästar och red förbi sandtaget så gott vi kunde trots att mopparna åkte väldigt nära. 
 
Vi hann inte rida dit bort till de fina galoppvägarna. Men på hemvägen tog vi ett par galopper och då hade hästarna som raketer i svansen hehe, i alla fall Valle aka Turbo! Sedan fick de även hälsa på ballongerna när vi red förbi dem påväg hem, då satt mamma av och gick fram med Rico så vågade även Valle hänga med. 

Hästarna - 15/11

Idag åkte jag direkt från skolan till stallet, bytte till mjukisbyxor och tömkörde Rico ett ordentligt pass på volten. Han fick galoppera rätt mycket så det var bra för honom. Det var länge sedan jag tömkörde senast och jag tycker det är himla intressant att se ifrån marken hur hästen går. Nu tyckte jag verkligen att det var stor skillnad på hans svåra varv och hans lätta varv. Jag vill att han ska bli mer liksidig så jag ska verkligen jobba igenom hans svåra sida varje ridpass nu framöver. 
 
Valle fick också gå på volten idag med pappa, samtidigt som jag tömkörde. 
 
 

Hästarna - 14/11

Idag vilade hästarna. 

Hästarna - 13/11

Idag red vi lektion för Therese innanför väggar och tak = i ridhus. Mamma red först med Valle, ca en halvtimme. Sedan red jag med Rico en halvtimme också. Rico var väldigt spänd i början, det var mycket ljud utanför och han var väl bara lite allmänt spökig för att han inte varit där förut. Först jobbade vi en stund i skritt tills han slappnade av lite, sedan fick vi göra samma arbete i traven tills han slappnade av. Då fick jag jobba väldigt mycket mot ena kortsidan där han gärna ville skära av vägen (skyggade typ) inåt. Måste tänka framåt i alla lägen, och rida honom genom problemen. 
 
Vi hann inte med så mycket galopp men å andra sidan tror jag det var rätt lagom för oss ändå. Han var lite tokig i galoppen och var lite överallt, stark och fick lite fnatt samt ville bestämma själv. Han började precis mjukna och började frusta när vi avslutade, så vi fick avsluta bra i alla fall! 
 
Fokusen idag låg bara på Rico och att han skulle lugna sig och lyssna på mig. Nästa gång kommer jag sätta lite högre krav på både mig och honom, och jag känner att det börjar bli dags snart att börja fila på dressyrsitsen. 
 
 

Hästarna - 11/11 & 12/11

11/11: Rico fick massage och pappa gjorde något med Valle. 
 
12/11: Mamma och pappa red båda hästarna. 

Hästarna - 10/11

Idag åkte jag själv till stallet och fixade till och red båda hästarna. Planen var först att rida en häst och tömköra den andra, för jag trodde inte jag skulle ha tid att hinna rida båda. Jag började med att fixa allt i stallet, sedan fixade jag i ordning Rico och red ut en stund själv med honom. Han brukar ju inte ridas ut själv längre så han var lite tveksam, därför höll vi oss i närheten av stallet och red mest fram och tillbaka. Vi var ute i en halvtimme och det blev skritt och trav den här gången, ganska lugnt men nyttigt för honom! 
 
När jag kom tillbaka med Rico hade jag en jättebra tajming att precis hinna släppa ut honom och ta in Valle och hoppa upp barbacka på honom, så hängde jag med en tjej i stallet ut på en timmes uteritt. Valle ville jag inte försöka ge mig ut själv på då jag inte känner honom lika bra och vet inte hur han reagerar på saker och ting. Men uteritten gick bra, lite vingligt i början då jag sällan rider barbacka men sedan kunde jag till och med sitta kvar i hans skumpiga trav utan problem ;) 
 

Hästarna - 9/11

Idag red jag och mamma ut hästarna en sväng med lite klättring, sedan en stund på volten också så de fick röra på sig. 

Tidig förmiddag i stallet
Hästarna - 8/11

Idag red jag Valle och mamma red Rico. Vi skrittade och travade bort i skogen och klättrade lite, sedan avslutade vi med en galopp i uppförsbacke innan vi red hem. Länge sedan jag galopperade Valle "ordentligt" ute och jag hade nästan glömt hur snabb han blir ;) 

Lär känna mig lite

Här är lite saker som ni förmodligen inte visste om mig 
 
1. Jag är väldigt "estetisk" av mig. Jag älskar att måla, teckna, designa, spela instrument, sjunga osv. Dock är jag mindre bra på de sistnämda sakerna ;) 
 
2. Jag vill så mycket saker i livet att det slår över så jag har ingen aning om vad jag vill längre. #kaos 
 
3. Jag är i grunden en hoppryttare, som börjat intressera sig för dressyren. Efter att ha inte hoppat på ett år typ samt att jag från början aldrig varit så himla bra på att rida dressyr, så känner jag mig inte så stark i någon utav grenarna. Jag har blivit något mittemellan, riktig allroundryttare. 
 
4. Jag älskar att äta nyttig mat, och mycket mat (äter ca som en häst :P). Fast samtidigt, när det kommer till frukosten, så äter jag alltid en god frukost - eller ingen alls. Jag äter hellre ingen frukost alls än en tråkig macka + ett glas juice. Mina frukostar består ofta av gröt eller toast eller fattiga riddare eller några allmänt supernyttiga goa mackor + frukt eller avocado eller en hel fruktsallad + ibland fil + stort glas mjölk eller smoothie eller någon god juice. 
 
5. Är väldigt kritisk till mig själv och allt jag gör, jag blir liksom väldigt sällan nöjd. Kommer lite från de där estetiska på första punkten. Eftersom jag hela tiden vill bli bättre på allt det där så ger jag mig inte förrän det är riktigt bra, eller rentav perfekt haha. 
 
6. Jag kan ha nämnt detta tidigare, men jag älskar att ha mycket att göra - sålänge det är saker jag vill göra. Jag trycker gärna in flera roliga saker/vänner på en och samma dag. Dock när det kommer till läxor och annat trist så är det inte riktigt samma sak.. ;) 
 

Hästarna - 7/11

Idag fick hästarna en vilodag! 

Hästarna - 6/11

Idag var en allmänt bra dag. Var lite trött på eftermiddagen men åt i stallet och efter att ha mått lite illa en stund så blev jag pigg och rätt glad igen ;) 
 
Valle masserades idag så mamma gick med mig och Rico en kort sväng ute i mörkret, sedan red jag på volten lite i alla gångarter, mest arbete blev det i traven. I början var han tittig och spänd men det gäller bara att komma igång och ge oss själva en uppgift och hela tiden rida varierat så vi båda blir fokuserade. Jag gjorde lite allt möjligt, skrittade över bommar, travade på volter blandat med fyrkansspåret där jag gjorde tempoväxlingar och lite öppnor och slutor, några skänkelvikningar i skritt också. 
 
Redan i mitten (mot slutet) av passet så kändes han faktiskt riktigt mjuk och fin och lyhörd. Sedan behöver jag jobba på att bli lite finare i mina hjälper, för när han väl kommit till det stadiet att han lyssnar på mig så blir han faktiskt väldigt känslig och fin. Dock hänger jag då fortfarande kvar i min lite mer övertydliga bestämda ridning. Får jobbas vidare med helt enkelt. Är nöjd med vår insats idag i alla fall. 
 
Bild från i somras. 

Hästarna - 5/11

Det märks ändå nu att det är november. Det blir så mörkt så fort på kvällen, och idag hann vi inte mer än sitta upp och rida iväg en bit från stallet innan det blev becksvart ute. Vi gick nästan rakt in i träd i skogen liksom för man såg ingenting! 
 
Jag och pappa skrittade ut dem en sväng i mörka skogen med pannlamporna i högsta hugg, sedan travade vi dem lite på volten. Rico var lite spänd men det blev bättre mot slutet, precis när jag skulle avsluta honom! 

Hästarna - 4/11

Idag red mamma och pappa med hästarna. 

Hästarna - 3/11 + lite annat

Idag åkte ju Valle iväg för att verkas och skos, därför åkte jag själv till stallet och fixade Rico. Jag kom dit vid lunchtid och red då ut med en tjej i stallet det första jag gjorde typ. Vi red inte en så lång runda men hästarna fick ta en liten galopp och lite trav i alla fall. Rico kändes riktigt pigg och fräsch :) 
 
Efter ridturen tog jag av Ricos saker i stallet sedan gick jag ner på volten och lekte lite med honom. Frihetsdressyr-ish. Han var lös på volten och jag stannade honom, ändrade tempo och bytte varv lite då och då. Sedan började han tugga och slicka sig om munnen och då fick han komma in till mig i mitten :) Jättekul är det i alla fall, ni borde testa med era hästar om ni inte redan gjort det! ;) 
 
Efter vi lekt klart kollade jag busstid och alternativen jag hade på buss var en som gick om en halvtimme och en som gick om två och en halv timme, och med den senare bussen skulle jag då inte vara hemma förrän efter 18 eftersomsjälva resan hem tar lite drygt en och en halvtimme också. Så jag bestämde mig för att ta den som gick om en halvtimme. Mockade båda boxarna på typ en kvart, slängde in en hötuss i Ricos box ifall han skulle hinna gå in innan mamma och pappa kom med Valle, sedan fyllde jag vatten i hagen och gjorde kladdmat till dem. Typ fem minuter kvar till bussen skulle gå, tog jag min väska och gick jättejättefort och hann precis. Den bästa tajmingen jag haft på länge. 
 
Eftersom jag då tog den "tidiga" bussen hann jag precis springa in på H&m och köpa två gosiga tröjor. Och en sjukt god "hälsotallrik" fick jag med mig hem också :D 
 
Förresten, jag sa ju att jag skulle ta med kameran till stallet idag. Det gjorde jag också, men jag hann inte ens plocka upp den ur väskan haha. Kändes värt! ;) 
 
 

Hemma och vänder

Nu är jag hemma och vänder lite bara, ska vidare till stallet strax och rida Rico! Jag funderar på att släpa med mig kameran faktiskt. Bloggen behöver nya bilder och då ska man ju passa på när man är själv i stallet så man kan välja själv hur länge man ska vara där ;) 
 
Bussen går tydligen om 10 minuter så jag bör börja röra på mig! Bloggar igen lite senare under dagen. 
 

Hästarna - 2/11

Idag red mamma Rico och jag red Valle. Det blev en uteritt, lamarundan, med westernsadlarna på. 

Hästarna - 1/11

Idag åkte jag och pappa och skodde Rico så vi var borta nästan hela dagen, mamma red Valle en stund i ridhuset tror jag. 

Hästarna - 31/10

Jag och Lina red hästarna idag på en liten uteritt. 

Hästarna - 30/10

Rico gick dressyrlektion för Pelle Duvefelt. Det gick bra, han var lite spänd i början men det blev bättre mot slutet. Nyttig träning. Jag skulle jobba mer med högersidan då han har lite svårare där, sedan också att han ska gå fram bättre för innerskänkeln. 

@ hovslagaren

Nu är vi hos hovslagaren! Jag äter macka och dricker varm choklad medan pappa och hovslagaren jobbar ;) 

Rico var lite spänd i början men han fick då tugga hösilage en stund tills han lugnade sig, och nu verkar han rätt nöjd och glad :) 
 

RSS 2.0