Veckoplanering

Kom hem ganska tidigt, så hinner slänga in en veckoplanering (mig och Rico) ! :D

Måndag: Mamma rider
Tisdag: Hoppträning för Therese
18.00
Onsdag: Dressyrträning för Kicki 18.30
Torsdag: troligtvis Uteritt
Fredag: troligtvis Uteritt
Lördag: Tömkörning
(kurs/lektion/träning/för instruktör)
Söndag: Uteritt eller Volten
(Thereses lektion inställd)

Blir nog en rolig vecka ! :) Jag får ÄNTLIGEN rida dressyr för instruktör igen ! Senast var för Therese för flera veckor sedan ! 

 Fina vi är, hehe . . . Alla dom här bilderna är lite failbilder - men det finns värre !
Tisdag

Idag åkte mamma och pappa till Ungern på en ridresa :) Kommer tillbaka nästa tisdag. Tyvärr blev jag lämnad kvar.
Såhär ser min dag ut, på ett ungefär:
Vandringsdag idag med skolan, buss till samlingsplatsen med Önska.
Buss till vandringsleden, vandra 12 km + åka buss tillbaka. (vet inte hur lång tid det tar)
Hem och rasta Yazzi
Byta om
Ev äta något
Åka buss till stallet (om jag inte lyckas hitta någon skjuts)
Hopplektion för Therese
Mocka, fixa mat, vatten mm i stallet
Hem
Gå med hundarna
Äta
Blogga
Sova

Fullspeckat schema - eller inte - beroende på när jag kommer hem !

Blir ju lite mycket nu, när jag ska ha hand om skola, två hundar och en häst + en översocial katt ;) Men som tur var är det snart kristihimmelfärdshelgen så då blir det ännu lite lugnare :)
(hur lång tid tar det att gå 12km? Hehe . . . )

Borde inte blogga

Stannade hemma idag från stallet för jag måste göra klart en NO-uppsats (inte riktigt uppsats, men lång hemuppgift) som ska vara inne idag :S Jag ska mejla in den ikväll, hoppas den inte kommer fram ;) Bilens utveckling och historia - jag vet INGENTING om bilar :( Men jag får kämpa på så jag slipper lämna in den för sent, dom blir himla sura då . . .


Nu ska jag fokusera på den där bilen istället . . .

Lite om föreläsningen

Det är ganska kul ändå hur liten hästvärlden är, bland annat så träffade jag Lena - Farsta Ridskolas (förra?) Cafeteria-kvinna (haha vet inte vad det kallas, hon som står i cafeterian ;) ).

När jag kom dit, så tyckte jag att jag kände igen han som skulle ha föreläsningen, och sen kom jag på att han hade varit på min praoplats, Sthlm Ridsport ! Jag minns att personalen frågade om han hade ont i huvudet, och jag tänkte att dom kanske kände varandra väl eller nåt (det gjorde dom kanske också!). Och på föreläsningen berättade han att han hade varit med om en ridolycka så fick han huvudvärk som bara gick bort efter han hade tränat (fys). Dessutom kommer jag ihåg jag att han glömde sin Iphone och Plånbok i provrummet ;)

I alla fall, DÅ visste jag inte vem han var, bara att han hette Ulf ;)

Men det var lärorikt, och jag ångrar att jag inte hade papper och penna med mig för det var 2h prat man behövde komma ihåg ;)

Efterråt fick vi en rundtur i stallarna :)


Rico - 29/5


Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt.
Längd: 30min?.
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: svarta benskydd fram, barbackagjord vid uppsittning, brunt pullarträns och tredelat bett
Intensitet (1-10): 3 (Skrittade bara)
Känsla (1-10): 8 (Hur mysigt som helst !) 
Övrigt: Vi skrittade och travade honom när vi kom till stallet, för att se hur han mådde. Han haltade inte eller visade några tecken på ont. Han var pyttelite varmare i vänster framben (han slog i benet en aning när han rejsade av sig skon) men inget märktes i själva hoven :) Vi bestämde oss för att skritta ut barbacka på bro-ängarna, dvs mest mjukt underlag :P Vi red förbi Berga och Lövsta (asfaltväg men med en anordnad ridstig längs med hela vägen), och sedan ut på ängarna och över bron. Han tycker bron är jätteläskig numera, förr brydde han sig inte alls om den ;) Han liksom tvärstannar på mitten och backar tillbaka, sen springer han typ över ! Men i alla fall så red vi längs med ängskanten hela vägen runt, sedan vände vi och red tillbaka.

Det var i alla fall ett helt underbart väder, och Rico var såååå positiv och framåt hela vägen :DFöreläsning

Sitter i bilen påväg till en föreläsning på Ågesta Ridskola :) Berättar mer om den när jag kommer hem !

Kollar på Spirit !

Haha just nu är det "Spirit - hästen från vildmarken" på 5:an ;D Eftersom jag inte hinner se den så speler jag in den också ;) Kommer ihåg att jag såg den när den var ganska ny i filmvärlden (gjordes 2002, men såg den nog för första gången något/några år efter) :PJag minns att jag tyckte den var bra när jag var liten, men faktiskt så verkar den ganska bra fortfarande ;) Vad tycker ni om Spirit ? :) Själv tycker jag att det är himla svårt att stava!


Jag kanske förklarar dåligt eller nåt . . .

Verkar som att inte så många förstod HUR man anmälde sig till Veckans Häst ???

Fråga här om ni undrar något, det vill säga: Om ni inte förstår det jag skrivit :P Jag är ganska dålig på att förklara, men den här gången var det väl ganska enkla regler eller vad man nu säger ? :S I alla fall, fråga på om ni undrar något :) !


I´d catch a grenade for ya


Från vår första Pay and Jump, 70cm & 80cm :)


Ingen P&J idag

Rico hade sådan överskottsenergi på morgonen (kunde inte stå still och trippade liksom), så vi släppte honom på volten en stund så fick han bralla av sig. Avslutades med måååånga frustningar och sen skrittade vi av (följa-john i skritt). När vi gick in igen såg jag att hans sko inte var kvar på vänster fram :( Och han hade även ett sår på vänster bak (inte så stort, ett sådant sår som han får varje dag i hagen !) Så han hade alltså sprungit av sig hans sko och då kunde vi såklart inte åka . . . Och några kanske tycker att det var dumt att släppa honom på volten innan, men den skulle nog åkt av på gräsbanan annars, eller så hade JAG åkt av för ni skulle bara sett hur han bockade och brallade ! Helt tokigt pigg var han. :O .

I alla fall så åkte vi inte, så himla trist men så är det att ha häst - tyvärr ! :S Men som tur var så fick vi faktiskt tag på en hovslagare redan idag, så nu har han fått en ny sko fram men han haltar lite när vi travar på asfalt (vi sprang lite med honom för att se om han haltade eller ömmade) :( Men förhoppningsvis är det bättre i morgon, och isåfall skrittar vi ut en sväng och skippar lektionen :)

I brist på tävlingar så har jag kollat runt nu på tdb, hittade bland annat en Pay & jump i Örebro, där vi ska vara i sommar :) Men verkar lite fattigt med tävlingar däromkring . . . Men det är ju så billigt också ;) Kostade bara 70kr per start för ICKE-MEDLEMMAR, medlemmar 25% rabatt ;) Helt otroligt vilken prisskillnad det är egentligen, man borde inte ha häst i Stockholm :P Man blir ju ruinerad ;)
Tidsinställt

Vad är det bästa/roligaste med att tävla ?

Ni som inte gör det, är det för er eller hästens skull ?
(tex att man som ryttare inte vågar, eller att hästen inte tycker det är roligt)

Eftersom jag inte tävlat sååå mkt så har jag inte så mkt att säga om första, jag tycker helt enkelt att det är roligt ;) Och jag har bara varit med på klubbtävlingar på ridskolan innan vi köpte Rico, och på vintern har det ju inte blivit något :) Men om jag inte skulle vågat skulle jag nog försökt vara med på små klubbhoppningar ändå, om min häst skulle tycka det var jätteroligt :) Men om inte hästen tycker det är roligt är det ingen idé ;)

.
Jag ser ut som en död fisk :O I alla fall, 70cm på Goliat :)

Er tur ;) ?


Fy vad trist

Blev inget Runsten idag ! FY vad trist ! :(


Är det roligt att gå upp 06.15 på en lördagsmorgon ?

Svar JA.

Om man ska till Runsten dvs ;) !
NÅGON ?

Någon mer som vill vara med i VECKANS HÄST ? :) Avslutas på Söndag !

  


Rico - 27/5


Jag och mamma tömkörde i ösregnet, vi körde lite jogg och Rico skötte sig fint :)


Bild från tidigare tömkörning :)

Tips för skänkelvikning

Om hästen rusar fram i skänkelvikning, och har för lite tvärning:

Bromsa inte det första du gör ("Backa" inte in i skänkelvikning), använd energin som hästen redan har att flytta åt sidan för när hästen har en lagom tvärning BRUKAR den sakta ner lite. Om den inte gör det - då kan du börja bromsa in :)

Kan vara svårt att förstå har/varför, men för dom hästar som försöker smita ifrån arbetet eller har allmänt svårt för skänkelvikning är detta ett bra sätt att tänka ! ;D

(bildbrist)

Försov mig

Försov mig i morse, därav ingen morgonbloggning ;)

Idag ska jag fläta manen, så rullar jag upp till knoppar i morgon bitti :) Han måste ju vara fin på gräsbanan, haha ! ;) Men det är inte bara därför, man ska ju passa på och öva så kanske det blir lättare och lättare för varje gång :PHans senaste knoppar :)

Rico - 26/5


Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt.
Längd: 60min?.
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: bruna benskydd fram, boots fram, grönt schabrak, brun hoppsadel, svart aachenträns och tvådelat bett (+förbygel som vi alltid har när vi hoppar/klättrar i skogen)
Intensitet (1-10): 7,5 (Både travade och galopperade, lite klätter och annars skritt på vägar och på ängen)
Känsla (1-10): 7 (Han var lite spänd i början men blev bättre sen) 
Övrigt: Red ut på gatorna, sedan ängen och lite klätter. Avslutade med galopp och trav på stigen bakom stallet :P Gick själv genom skogen både dit och tillbaka, och det gick såklart jättebra ;)Har gästbloggat :)

Har precis avslutat min underbart långa och fina gästbloggning HÄRNu börjar jag bli nervös !

Jag börjar bli lite nervös nu, inför Runsten :S Visst är det bara en träningstävling, men det är på en enorm gräsplan, och att glömma banan skulle väl ändå vara ett riktigt dumt sätt att slösa bort pengar på ! (Vilket jag i princip alltid gör  . . . )

Men jag vet på ett ungefär hur jag brukar bli, ungefär 2-3 dagar innan börjar jag fatta att det snart är tävling (fast i detta fall bara träningstävling), dagen innan är jag jättetaggad och på morgonen därpå är jag GRYMT nervös, tills jag börjat rida :) När jag rider BRUKAR jag glömma bort allt runtomkring och bara ha fokus på mig och hästen (och banan !). Efterråt försvinner ALL nervositet som fanns innan, och förhoppningsvis är jag nöjd och lycklig ;)

Hur är det för er med nervositeten ? :) Har ni lärt er hur ni reaggerar ännu ?


VECKANS HÄST

Mejla ricosblogg@hotmail.com en bild på hästen, en kort beskrivning + motivering :) Hur enkelt som helst ! Vinnaren får en STOOOOOOR bild(-länk om blogg) i ett eget inlägg, där även beskrivningen och motiveringen står med ;)

Så här är då de tre enkla stegen:
- I mejlet ska finnas minst 1 bild (max 5) + beskrivning av hästen + motivering varför hästen ska vinna :)
- Skicka mejlet till ricosblogg@hotmail.com
-
Kika in någon gång per dag och se när vinnaren utses !

SÅHÄR KAN ETT EXEMPEL SE UT:


Haha blev lite smör där i slutet, men det är typiskt mig ;)

Jag börjar tagga till nu !

Till Runsten på lördag ! :D


NY HEADER

Den nya headern har nu kommit upp (dock inte helt klar ännu) :D

OM NI INTE SER DEN, KLICKA F5/Uppdatera sidan :)


Rico - 25/5


Mamma red dressyr för Kicki :)

Har fixat hela kvällen !


Nu är det nästan bara Headern kvar, sen är nya designen komplett ! :D


Skulle ni vara intresserade ?

Tänkte dra igång fler "Tävlingar"/"Utmaningar" nu framöver ;)

Finns det intresse för:
1. Giss-tävling (tex Hinderhöjd) ?
2. Veckans blogg/häst ?
3. Sant eller Falskt ?
4. "Kommentarutmaning" (EXEMPEL)

Berätta vad just DU skulle vara med på, så om det finns intresse så får jag ta och fixa lite priser och dra igång tävlingen ! ;D
Stallfri dag

Tråkigt idag, mamma åker till stallet för att rida dressyrlektion och jag stannar hemma och tar det lugnt och gör lite läxor :(

Men kommer kanske fixa lite med designen och det är ju i alla fall en bra och nödvändig sak ;)<3

Filmtime ;D

Filmtime ! Första filmen är själva banan, och andra filmen är när jag tog om endast det lila hindret, där han blev för lång och rev på första filmen :O Men det kändes jättebra, och alla hinder låg på 90cm utom en oxer som låg på 1m och ett litet räcke som låg på 70cm :) Pappa visste inte hur man stängde av kameran i slutet, så han filmade jättelänge när vi stod och pratade (och jag satt som en hösäck . . .)


Rico - 24/5


Häst: Rico.
Aktivitet: Privat hopplektion.
Längd: 60min.
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: bruna benskydd fram, grönt schabrak, brun hoppsadel, Pullarträns och tredelat bett (+förbygel som vi alltid har när vi hoppar/klättrar i skogen)
Intensitet (1-10): 9 (Intensivt hela lektionen eftersom det var privat :P Bara jag och Rico ! )
Känsla (1-10): 8 (Han kändes lite trött, men han hade en super-galopp, lugn men med tryck i, och hoppade jättefint :) ) 
Övrigt:
 

Film kmr ! Dock ser man ingenting för den blev jätteljus :( Så kaaaaanske !

Vad jag verkligen har märkt nu när han fått sådan "bärig" galopp,

Svar på utmaningen är:


Rico har tappat muskler SANT

Rico har byggt mer muskler SANT 


Rico har alltså tappat muskler över vintern men även byggt upp mer muskler nu när vi börjat träna mer för instruktör regelbundet, både jag och mamma :)

Alice

OCH

Evelinn

Hade 2 av 2 rätt :DÄr med i veckans blogg

HÄR

Kameran måste laddas !

MEN batteriladdaren är booortaaa !!!!! :(

Måste hitta den snart, för min kamera dör annars :S

:)
Foto: Jag ;)

Föresteller grymma Alice som fotar med min kamera :) Henne hittar du HÄR


Är ni redo ?

Tänkte dra igång en ny utmaning :) Som avslutas ikväll eller i morgon bitti, beronde på hur många som svarat :D

SANT ELLER FALSKT ?

Rico har tappat muskler

Rico har byggt mer muskler


SVARA PÅ BÅDA, OCH TÄNK IGENOM SVAREN NOGA :D

En riktig kluring ! Men som sagt, tänk igenom svaren nooooga !


Rico - 23/5


Mamma red ut en runda på lite mindre än 50 min, klättrade en del :)

Var så mycket mygg i skogen så vi gick inte till Källbrinkrakan och skogen där, som vi hade tänkt från början :P Vi ska snart börja spraya honom så han slipper alla mygg och flugor !


HOPPSAN !

Lina om Våra spekulationer:
Förresten... Ni fick väl hem honom i oktober? Då har det gått 7 månader :) <3

Svar: Jaaa haha :D <3 Jag räknade visst fel ! ;) Men herregud, 7 månader ????? :S Det är ju jättelång tid :'D


KällbrinksrakanKällbrinksrakan ! Avslutas med Galoppbacken :)

Våra spekulationer

Vi är som sagt på jakt efter Ricos raser ;) Han är ju då en korsning mellan okända raser, men efter att ha pratat med olika riktigt kunniga människor (som bland annat består av en Hovis och en jätteduktig Dressyrtränare) så har vi börjat få våra aningar :D

Hovis kollade när jag red igår, då han var klar med hästen innan och Rico var inte klar så det blev lite krock ;) Men han sa att han verkligen såg ut som en Quarter, så som han är byggd och hur han beter sig (inte när han "dummade sig" DOCK ;) ). Till exempel går han alltid med läpparna släpandes i marken när han får lång tygel ! :P
Och Toini som håller i Effective Riding (se mer under Dagens Ridning - inläggen :) ) har Lippizzaner hemma (hon är någon slags expert på Lippizzaner) och hon trodde absolut att han hade Lippizzaner i sig :)

OCH sen, så säger pappa att Stall Wia (där vi köpte honom) trodde att det var halvblod i, men jag tror det är någon ponny inblandad också :)

MEN visst har han blivit så himla fin sedan vi fick honom ? :) På nedre bilden står han och solar dagen innan vårt 6-månaders-jubileum ;) Och övre bilden var andra dagen vi hade honom, bild till sadelprovaren :) (Och jag har även blivit bättre på att fota, för båda bilderna är tagna av mig med min systemkamera ! :P )
<3

Om ni kommer på någon ras som kan vara möjlig, säg gärna till ! :)
Det skulle vara så kul att veta :P

Halvblodsföl

Litet halvblodsföl, 2 dygn gammal har mist sin mamma, matte letar nu med ljus och lykta efter en amma/sällskapsmamma till honom. Han bor i Borensberg, Östergötland, matte heter Malin Svensson (0707-942537) Sprid detta vidare!!!


Rätt svar . . .Haha, ni hittade ju supermånga fel på bilden, som inte ens jag såg först ! ;) Men det rätta svaret var att manen låg på fel sida ! Jag hade helt enkelt kammat över manen med fingrarna !

Rebecka Heijman svarade rätt ! :D Grattis !

(Och även Lina, som inte har blogg :P)


Här är en exempelbild på hur manen brukar ligga:Bro-ängen


Här är då stigen från stallet till ängen :)Ängen !


"Bron"


Stigen efter bron, som leder till bland annat Källbrinksrakan, Skogen och Fågelvolten


FågelvoltenHär är då den s.k FÅGELVOLTEN, en liten ridbana utan staket en bit in från en liten väg :) Härifrån kan man rida till Källbrinksrakan , Klätterstigen och en massa stigar i skogen :) Förut var det shettisar i hagarna där, men nu har dom flyttat :) Men deras hus (Countainer-liknande = vindskydd) står kvar !
6 MÅNADER

♥ 6 månader med Rico ♥


Nyskodd

Hovis skodde med varmskor (eller heter det varmskodde ? ) idag, och han blev så jäkla nöjd med Ricos hovar så han kunde typ inte sluta säga det, haha XD Synd bara att jag och mamma inte är superinsatta i det här med skor osv så vi ser inte så stor skillnad från förra gången ;) Ska skicka bilder till hans hemsida (efter jag hittat den . . . ) för jag var fotograf idag haha ;) Dom bilderna får ni se senare, men roligt i alla fall att Rico är med på dom ! ;) Blev ganska dålig kavlité på dom men inget som Hovis brydde sig om :)

Återkommer med bilder senare ;)


STÅR MELLAN . . .

4:an


OCH

6:an


SNÄLLA säg vad ni tycker :D

Fel med bilden ?

VAD ÄR FEL MED DENNA BILD ?


TIPS: Titta på tidigare bilder av Rico, så blir det nog lättare !Detta var svårt . . . ;) Så första rätta svaret får länkning till sin blogg/bdb/hemsida ! :)

(Jag godkänner som vanligt alla kommentarer när tävlingen är avslutad :P )


Ett sista ryck nu !

Många har hjälpt till med att välja färgtema till nya designen och headern, så nu tycker jag att vi gör ett sista ryck och dom som inte har tyckt till ännu, GÖR DET ! ;D Kommer räkna ihop rösterna ganska snart, och dom som röstat på flera olika färger räknas också ;)Alldeles nyfotad bild :P Kommer mer !

Rico - 22/5 (FILM!)


Häst: Rico.
Aktivitet: Hopplektion.
Längd: 60min.
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: bruna benskydd fram, brun hoppsadel, Pullarträns och tredelat bett (+förbygel som vi alltid har när vi hoppar/klättrar i skogen)
Intensitet (1-10): 8 (Väldigt varmt och som vanligt ökar kraven på honom lite mer för varje gång, fick rida ordentligt idag så både han och jag var helt genomsvettiga efterråt ;) Det var typ 20 grader i skuggan, och vi var i solen . . . )
Känsla (1-10): 7 ( Han bråkade lite i början - svårt att förklara hur men det är jobbigt . . . , men hoppade hur bra som helst och skötte sig super mot slutet ! :D ) 
Övrigt: Han hoppade superbra men bråkade i början :( Men det är slut-känslan som räknas :D

En tjej från gruppen innan var jättesnäll och filmade i slutet av lektionen, när vi hoppade bana (fast jag hoppade inte hela banan för en gång tappade jag stigbygeln - typ det läskigaste i världen enligt Rico ;) , en gång hamnade han i korsgalopp och KUNDE INTE fatta rätt xD och sen så blev han lite stark en gång så gjorde en stor volt :P ) men det är ju TRÄNING så det gör inget :P

Till stallet !

Nästan framme i stallet nu, måste som vanligt skynda mig att hämta Rico :) är alltid lite sen, Haha ;) Tog med kameran idag också, får se om det blir några bilder eller inte !

Rico - 21/5

Mamma tömkörde medan jag gick långpromenad med Önska, fotade även massor idag - bilderna kommer troligtvis upp i morgon ! :D


Lite hjälp ?

Har suttit och funderat över färger, tyvärr får designen bli lite ful ett tag, tills jag bestämt mig ;)

(Ni får ursäkta den fula toshiba-menyn i högra hörnet som jag råkade få med ! )

1.


2.


3.


4.


5.


6.Välj någon av dessa eller kom med egna förslag - guld värt ! :) :D
Lördag

Fick en ordentlig sovmorgon, fast jag somna inte förrän 1 så kanske var lika bra ;)

Idag ska kameran med till stallet, kommer nog vara där nästan hela dagen :D


Rico - 20/5


Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt.
Längd: 40min.
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: bruna benskydd fram, brun hoppsadel, pullarträns och tredelat bett (+förbygel som vi alltid har när vi hoppar/klättrar i skogen)
Intensitet (1-10): 3,5 (Skrittade ut med några från mitt stall, vi red en väg jag aldrig ridit förut och var ute ca 40min, klättrade lite men inte så mycket)
Känsla (1-10): 6 ( Helt okej ! ) 
Övrigt: Fotade sötingen lite efterråt, DOCK bara med min mobil så det blir inga snygga porträtt att sätta upp på väggen, haha ;) Dom kommer nog i alla fall upp i morgon, då min mobilsladd sprungit bort ;)Ny design har påbörjats !

Dock inte ny header :(

Börjar nog med det i veckan om jag hinner, annars väntar jag till efter Pay & Jump-en nästa helg, så jag har lite mer bilder :D

(Evelinn gissade rätt på Giss-tävlingen!)


Säkerhetsväst ?

Emily svarade också rätt på Giss-tävlingen !

Fråga till läsarna:

Har ni / Har ni inte säkerhetsväst när ni rider ?

I olika discipliner ? Hopp / Dressyr mm ?

Motivera gärna varför !

Själv så har jag säkerhetsväst ALLTID på Rico, fastän jag vet att det inte hjälper mot allt. Säkerhetsvästar testas I PRINCIP ENDAST för att skydda mot sparkar eller vassa pinnar om man skulle ramla av i skogen eller liknande + om man landar på en bom i hoppning osv då. Men det är självklart bättre än ingenting, om man har en BRA väst som PASSAR !
För plötsligt händer det, och då kommer man kanske ångra att man inte hade den där säkerhetsvästen på !  ;)

Både när jag hoppar . . . Oavsett höjd på hinder !Även i dressyren och ute i naturen :)

Ignorera min sits - som FAKTISKT blivit bättre ! ;)

:D ER TUR ;) !


Rykte ?

(Lousie svarade rätt på giss-tävlingen !)


Är ryktet sant att man börjat införa säkerhetsbommar i fälttävlan (de lägre klasserna) ?

Tyckte nämligen att jag hörde det någonstans ;) Skulle vara bra isåfall - det måste ju börja någonstans !  
Rico - 19/5

Mamma red toini-lektionen som blev inställd i helgen !

(Mimmi svarade rätt på Gisstävlingen !)
GISS-TÄVLINGEN AVSLUTAD !

Nu är gisstävlingen avslutad, rätt svar var: EN METER :D (bakbommen)Ni som gissade rätt kommer få en länk i varsitt inlägg :)

(De inlägg som publiceras från och med nästa)

KUL ATT SÅ MÅNGA VAR MED ! ;D

Blir tidig middag

Blir en tidig middag, sedan stallet :) Ska ge hästarna eftermiddagshö ute, nu har vår hage äntligen fixat ett fodringsschema :D


När Rico och Atlaz gick tillsammans :)


Fråga till läsareVad är det ni MEST AV ALLT vill (ha?) JUST NU ? :)

Kan vara allt möjligt: utrusting till hästen, en ny hjälm, en egen häst, få börja på ridskola, få mvg på provet nästa vecka - osv ;)  


Själv vill jag ut och tävla, och få mer tid för min hund Önska <3

Mina ridvägar - namn på platser

NÅGON DAG ska jag ut och fota, inte ridvägarna i sig, utan dom här olika platserna som kan vara svåra att få en bild av när man läser ;) Man kan ju variera ridvägarna ganska ordentligt häromkring Enliden, så kommer ta hundra år om jag ska fota alla dom alternativen ;)

Men detta kan jag nog ta och fota:
Hundhuset (ska inte fota själva huset, utan stigen som går förbi :P)
Rondellen
Källbrinksrakan
Galoppbacken
Fågelvolten
Klätterstigen
Lilla ridstigen (bakom stallet)
Bron (ängen)


och kanske något mer om jag kommer på när jag går och fotar ;) Ska nog ta med mig Önska och gå en långpromenad :P Skulle det vara intressant att få se eller ska jag strunta helt i det ?


Fantastiskt

Tycker det är ganska fantastiskt ändå, hur ett sånt stort djur kan vara så villigt att göra något för människan. Jag menar, alla hästar VET att dom är större, och om vi skulle hamna i en fysisk kamp skulle dom vinna utan tvekan !

Men tänk hur mycket dom måste lita på en. Vi är ju ända ett rovdjur för dom.

Är det inte helt fantastiskt, hur vi små människor kan handskas med dessa stora djur. Vi kan få dom att dansa med endast små hjälper, vi kan lära dom saker, vi litar på dom. Och dom litar på oss.

På måndag !

På måndag är det exakt 6 månader sedan vi hämtade hem Rico :D


Åh så roligt :D

Det är ju jättemånga som svarat på Giss-tävlingen ! Kul ! :D Skulle vara kul om vi gjorde rekord, med ännu fler gissningar ;)

Har varit hos Mimmi hela eftermiddagen+kvällen, efter jag cyklat en sväng med Önska :) Vi har pluggat, ätit mellis, gjort situps och meditering/avslappningsövning (yoga) ;) Nyttig dag kan man väl säga :P(Saknar Farsta Ridskola lite om någon undrar :P)

Rico - 18/5


Mamma red lektion för Kicki, har inte fått veta ännu hur det gick för jag är inte hemma ännu, men det gick säkert bra ! :D

Glöm inte GISS-TÄVLINGEN :D

HÄR


Utvecklings-inlägget är tillbaka !

Kan inte låta bli att dela med mig av det här, det är en sån fantastisk känsla när allt plötsligt går jättelätt och allt är super ! (peppar , peppar . . . ) :D

Har kollat igenom lite gamla inlägg ...

-För ungefär tre månader sedan hade jag inte ens en tanke på att skritta runt på helt lång tygel, Nu kan jag skritta varv efter varv på helt lång tygel och jag litar på honom - och då litar han på mig.

-För ungefär två månader sedan kunde jag inte hoppa en bana i fullt kontrollerad galopp, endast svänga och sedan följa med. Visst tyckte jag han var duktig då, men nu när vi sätter mer och mer krav på honom så blir han faktiskt bättre och bättre med även det :P

-För ungefär en månad sedan vågade jag inte/kunde jag inte trava och galoppera ute, för att han drog sist jag gjorde det. Nu både travar och galopperar jag i grupp och det känna jättebra ! Innerst inne vet jag att det var ett missförstånd den gången han drog, men kan inte sluta tänka riktigt på det ! :(

Låter som en nybörjare som skrivit detta ;) Men det var så jag kände mig på hans rygg i början, som en nybörjare, en nybörjare som endast kunde komma runt en liten bana på 60cm och skritta ut en sväng på korta tyglar :)


Men saker har förändrats, jag litar på honom, han litar på mig. Underbar känsla.

Ny header ska bli


Ska sätta mig ner någon dag och fixa en ny header ! Fast om jag hittar någon som fotar på Pay & Jumpen så blir det nog en ny header av lite sånna bilder ;) Så snart blir min design också sådär sommar-fin, som alla andras :)


GISS-TÄVLING

HUR HÖGT ÄR DETTA HINDER ?


Alla kommentarer godkänns när jag avslutar tävlingen :) Giss-tävlingar är ju ändå rätt så kul så hoppas ni testar :D Alla rätt svar får länkning, i varsitt inlägg :P

(Ledtråd: Hoppade detta idag ... )

Nytt

Slutade 2 idag så jag och Mimmi åkte iväg till Hoppla Ridsport och kollade på begagnat :) Dom hade ganska mycket saker, men inga saker som jag ville ha xD Men det fick bli ett grönt schabrak (äppelgrönt ? Nästan limegrönt) som visserligen var ganska välanvänt men det kostade bara 40kr så det skadade inte ;) Hade det dessutom på hoppträningen idag, och det såg ut såhär:

DOCK blev bilden lite mörk, men den va ganska fin ändå ? :D


Rico - 17/5

Häst: Rico.
Aktivitet: Hoppträning på volten.
Längd: 60min.
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: bruna benskydd fram, brun hoppsadel, pullarträns och tredelat bett (+förbygel som vi alltid har när vi hoppar/klättrar i skogen)
Intensitet (1-10): 8 (Inte stenhårt men vi var igång hela tiden och han fick hela tiden hålla kvar en lugn galopp, som han tycker är ganska jobbigt :P )
Känsla (1-10): 8,5
Övrigt:
 
Ungefär vad vi hoppade :)

Bommar (mitten är upphöjd) på långsidan med ca 2 galoppsprång mellan varje, sedan räcket till oxern ca 3 galoppsprång mellan, sen tillbaka på oxern längst ner :P

När det var kanske 20 minuter kvar började det ösregna och hagla, så då tog vi en liten skrittpaus så pratade Therese lite sålänge, men vi fortsatte dom sista tjugo minutrarna när det började lugna sig med regnet :) Men Rico tyckte det var jätteläskigt när regnet och haglet studsade på min hjälm xD Vi har aldrig ridit ut i regn förut, vi har hittills lyckats undgå det ! ;) Men det var bara läskigt i början, då travade han lite på stället och visste inte vart han skulle riktigt, men sen lugnade han sig :)

Avslutade med att hoppa en teknikbana, den ordning som står under ritningen ovan :) Oxrarna var lite högre också, och först var jag lite osäker men jag visste (och vet) att Rico ställer upp så jag körde på som vanligt ! Han var gryyyyyyyyyymt duktig och jag är sjukt stolt över oss ;D Vad som var lite roligt efterråt var att Therese sa att hon trodde att Rico skulle klara av 1,30-banor om inte mer, trots att han är så liten :D :D :D Fatta vad stolt man blir när någon som Therese (tävlar ungefär i dom klasserna och är en jättebra ridlärare/instruktör) säger så om ens 6½-åriga lilla häst :D :) De enda stora saker vi behöver träna på är galoppen (som ska bli lugnare så han inte blir lång och hoppar flackt) OCH avståndsbedömningen, och båda verkar i alla fall gå åt rätt håll :)
Rico - 16/5


Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt.
Längd: 1h 35min.
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: bruna benskydd fram, brun hoppsadel, pullarträns och tredelat bett (+förbygel som vi alltid har när vi hoppar/klättrar i skogen)
Intensitet (1-10): 8 (För att vara uteritt :P , om det hade varit en dressyrlektion hade det inte varit mer än 6 ;) )
Känsla (1-10): 8,5
Övrigt: Jag och Evelinn red ut en ganska lång runda, ungefär en och en halv timme :) Vi red först via ängarna bort till skogen, men ingen av hästarna vågade (plötsligt) gå över "bron", så det tog en stund att komma dit xD Men till slut vågade Loni (som var den enda av dom som hade en anledning att vara rädd, hon var med när en annan häst rev upp benet när den blev rädd för något där, svårt att förklara) gå över, och då gick Rico också över ;)
Vi gick klätterstigen genom skogen och kom ut på Källbrinksrakan (som jag hittills har kallat ridstigen/galoppstigen här på bloggen). Vi skrittade längst bort, och planerade att gå upp för "galoppbacken" men då kom det ett helt gäng med Innebandykillar som skulle värma upp genom att springa upp och ner där, så vi fortsatte istället framåt ;) Dom hade ställt sina vattenflaskor längs med stigen, så Rico var lite rädd för dom xD Men vi fortsatte ända bort till Källbrinks idrottsplats, men svängde in och tillbaka där på en liten "terrängbana" (en stig med små stockar xD ) där man kunde trava, men det gjorde vi inte för Rico var spänd som en stålfjäder och gick inte att bromsa typ ;)

Men vi red i alla fall Källbrinksrakan tillbaka och genom skogen en bit, sedan via hundhuset och rondellen och tillbaka på ridstigen bakom stallet :D Där travade vi fram och tillbaka flera gånger, och sedan föreslog jag att vi skulle ta en galopp :D Och god nyhet är att jag red först nästan alla gångerna vi travade (vilket gick superbra), han travade på lugnt med sänkt huvud på halvlång tygel och det var lika lugnt och fint även i galoppen, då vi också red först !

Om man rider två och två så spelar det nog ingen roll om jag går först eller sist, men i grupp vill jag helst vara först eller i mitten, så han inte tror att gruppen lämnar honom eller något ;)

I alla fall var det helt underbart (nej jag överdriver inte) att trava och galoppera ! Särskilt när Rico håller sig så lugn , så man slipper sitta och dra i honom hela vägen :P Uuuuuuunderbart :D

Nu vart det mycket att läsa, guldstjärna till dom som gjorde det också ! ;)

Lååång uteritt

Jag och Evelinn red ut en ganska bra runda igår, ungefär 90 minuter :P Riktigt spännande var det, men mer om det kommer i morgon bitti :)
Rätt svar :)

Evelinn var en enda som svarade rätt på Look-a-like (dock i ett annat inlägg)

Det är då en häst som heter Winchester som kom nyligen till Enliden, i fredags :P Dom är inte alls så lika om man ställer dom bredvid varandra, men i vissa ögonblick (bilder) ser man knappt någon skillnad, förutom storleken då ! :PEVELINN! EVELINN! EVELINN!

Grym frukost :D

Orkade inte med att stå och bre mackor i morse, så slängde ihop en smoothie :D

Oatly Havredryck VANILJ
Banan
Nektariner
Lite Flytande Honung

Jättegott var det ! :P

Jag räknar kommentarerna efter skolan (om jag inte får massa läxor idag..............), och då har vi en vinnare ! :D


( Blev i princip BARA sånnahär bilder i lördags, han tyckte jag var tråkig :P )


Rico - 15/5

Effective Riding var inställt, men det ska bli på Torsdag istället !

Mamma red ut en sväng upp i skogen, sedan tillbaka på ängarna :) Efter det hade vi kvällsfodring och vi kom hem för ca 20 minuter sedan, skulle jag tro :P


Underbar :)

Det funkade bra !

Det verkade fungera rätt så bra med Utmaningen ;) Kommentera på idag, så länkas vinnaren ikväll ! :D


<3

Ingen som kunde gissa ??? :OIngen som kan gissa vem detta är ? :) Rätt svar får LÄNK och ÄRAN :P

(ingen som ännu gissat att det är Rico ? :P )

Har ni tänkt på det ?

Har ni tänkt på att det mest (OBS - INTE BARA) är tävlingsryttare på lite lägre nivåer (menar inte orutinerade, men jag menar i lättare klasser :P ) som lägger ner mycket tid på vad man ska ha för outfit, hur det ska matcha, märkesschabrak mm ? Tanken slog mig när jag läste dethär inlägget, och jag tycker att visst kan man väl unna sig eller hästen något fint ibland, som som sagt - man rider inte med utrustningen :P Dom som inte har överskott av märkesgrejer kanske lägger dom pengarna på träning och tävling istället ? :)

Dock skulle jag vilja ha ett Limegrönt scapa . . . Men det är för färgen, inte så mycket för själva märket ;) Finns ingen finare limegrön ! xD Hör inte till ämnet . . , förlåt ! Haha ;)

Åsikter ?

Bilder :D
Rico - 14/5


Häst: Rico.
Aktivitet: Markarbete på volten.
Längd: 60.
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: bruna benskydd fram, brun hoppsadel, brunt träns med aachennosgrimma och tvådelat tränsbett (+förbygel som vi alltid har när vi hoppar/klättrar i skogen)
Intensitet (1-10): 8 (Hade ganska mycket krav på honom i galoppen)
Känsla (1-10): 8
Övrigt: Vi travade över bommar, 4 galoppsprång (ponnyavstånd) mellan två bommar -som Rico faktiskt klarade ! Stora fokusen idag var att han skulle vila mer på steget, inte springa iväg "före" mig och att han skulle kunna gå fram och tillbaka utan problem ;) Till exempel så växlade vi tempot och växlade mellan lätt sits och vanlig och allt-vad-det-heter ;) Han kändes fräsch helt enkelt och det allra största problemet idag var att han var stark i galoppen :P Men det brukar han vara, mer eller mindre ;) Men vi jobbar på det, och jag känner faktiskt skillnad för i princip varje gång :D


Look-a-like !

Rico har en Look-a-like ! . . . ( .Några storlekar större bara . . . )Visst är det likt ??? XD Kan någon gissa vem det är ? :PGrymt mkt bilder

Har grymt mycket bilder att spara som jpeg, ladda upp, skicka, spara, redigera, osv . . . Känns nu som att det kommer ta hela natten :S


Lite bilder på huset
Lite smakprov, dock var inte köket det finaste (väldigt 70/80-tal) men superbra planlösning och läge :)


Planering

VECKA 19:
Lördag: Dressyr/Markarbete
Söndag: Effective Riding

VECKA 20:
Måndag: Uteritt
Tisdag: Hopplektion
Onsdag: Dressyrlektion
Torsdag: Uteritt + ev övning på volten
Fredag: Rida ut med Tess
Lördag: Uteritt
Söndag: Lektion (hopp?)

VECKA 21:
Måndag: Uteritt
Tisdag: Hopplektion
Onsdag: Dressyrlektion
Torsdag: Övning på volten + uteritt
Fredag: Skritta/Vila/Lugn uteritt
Lördag: Pay and Jump 80cm + 90cm
Söndag: Lektion

Ungefär vad som händer fram till slutet av vecka 21 :D Kommer nog bli lite ändringar, men på ett ungefär är det såhär jag hade tänkt :D


Ny design ska fixas

Ny design ska fixas, och om jag hittar rätt nyans på favoritfärgen kanske det blir den :D

En gammal, ganska tråkig header . . . :


Ska kanske börja lite på den ikväll om jag hinner, men inte jätte troligt för jag lovade att skicka bilder från idag, till massa människor ;)Min fredag den 13:e

Den här Fredag Den 13:e var faktiskt en riktigt bra dag för mig, fick VG på en idrottsuppgift som jag satsade G+ på ;) Sen bestämde jag mig för att åka till Farsta ändå, och det var så bra val - när folk blir så glada blir jag också glad, och jag har fotat massvis när dom andra red och det var uppskattat :D

Mer jättebra var det inte, förutom att KM-lappen hade kommit upp. Men så fort jag kom hem och berättade den glada nyheten för mamma så sa hon att hon och pappa skulle vara i Ungern då . . . :( Så jag kan alltså inte vara med på det jag haft som mål ända sedan jag fick hem Rico :O MEN Då kör jag istället nästa år, och kanske till och med kan satsa lite om vi har fortsatt framåt i samma riktning :DOjdå

Nu rullar det plötsligt in med massor av kommentarer, haha xD Det är bra, ännu en anledning att åka till Farsta så jag kan fota :)


Ska bjuda på bilder senare

Senare idag kommer det upp mer bilder här på bloggen :P Men ska ju inte till Rico idag så kommer inte bli några bilder på honom . . . :O

Och jag ska höra med Mimmi idag om jag kan åka med henne till Farsta, annars blir det nog inte av :)


Surpuppa :( - men det vände ! :D

Började dagens stalltimmar med att göra mat och mocka mm, sen gick jag ner och hämtade Rico i sin hage medan mamma fyllde på vatten där och även mockade i hagen :) Han var en riktig surpuppa när jag kom, han bara strosade iväg bort från mig och ställde sig och betade ....... När jag fångat honom så vägrade han gå, han bara stod där och tittade på mig som om jag var en riktigt knasig typ. Tillslut gick det, men det var ytterst motvilligt han följde med mig släpades efter mig till grinden ! Då trodde jag att hela dagen var förstörd för det är vääääldigt sällan Rico är sådär negativt inställd . . .  Men som tur var gick det över efter en lååååång rykt ;)

Han var faktiskt ganska irriterad på mig när jag hämtade honom, men han är inte särskilt långsint så det gick bra :D

I alla fall var han grymt duktig idag på uteritten, så himla lugn och skön ritt, underbart väder (inte för varmt, inte för kallt) och jaaa, mysigt helt enkelt :)

I morgon blir en stallfri dag, Mamma och Pappa tänkte åka tiiiiidigt så jag hinner inte ens hem från skolan :O Men tänkte antingen åka och köpa lite sommarkläder (har bara långbyxor och långärmat .......) eller kanske åka till Farsta och hälsa på alla roliga på Farsta Ridskola :D :D :D Har så svårt att bestämma mig bara :( Dom som kommer med en bra motivering kan jag lyssna till och göra så som dom säger, men behöver motivering isåfall - annars får jag väl lotta eller nåt xD (Beslutsångest - ja. )


Första klubbtävlingen på min första sköthäst :D Man kan ju säga att jag var ganska liten då, Pegasus (som ponnyn på bilden heter) är en B-ponny :)Rico - 12/5


Red ut med Zebb, Ricos hagkompis :)

Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt.
Längd: >60 min tror jag.
Tränare/Instruktör: -.
Utrustning: bruna benskydd fram, brun hoppsadel, brunt träns utan nosgrimma och tvådelat tränsbett (+förbygel som vi alltid har när vi hoppar/klättrar i skogen)
Intensitet (1-10): 6 (Skrittade ut ganska långt, klättrade en del och jag travade lite på fågelvolten)
Känsla (1-10): 8
Övrigt: Rico skötte sig utmärkt och var så positiv och framåt :) Jag jobbade honom en del, gjorde skänkelvikningar och tempoväxlingar i princip hela vägen :P Han gick först stora delar av ritten och var lugn och fin hela vägen :D


My horse is the bestFörresten, har jag sagt att denna är oredigerad ??? :D

Tänkte ge er en liten utmaning :D

Fram till på Söndag tänkte jag testa en ny grej, så många kommentarer jag får per dag - så många bilder lägger jag upp PER DAG :) För jag vet att ni gillar bilder, och jag ska fota lite varje dag nu så att det bara kommer nya bilder, inga som visats förut :P

Alla kommentarer räknas ! Åsikter, frågor och bildkommentarer uppskattas :)

Så kommentera på nu, så kommer mängder med bildbomber nu framöver ! :PDessutom, den som kommenterar mest (fram till söndag) får bildlänk till sin blogg/bdb/hemsida :D

 
Såhär såg Rico ut när han kom :P Minns ni det ? :) Det var en bild till sadelprovaren kommer jag ihåg ;)


Klockan

Denna övning gjorde vi ett par gånger i min gamla hoppgrupp på Farsta Ridskola :P Och den såg jag även fanns i min hoppövning-bok :D ;) Som ganska många andra övningar som vi också gjorde i hoppgruppen :)


Upphöjda cavalettis eller låga hinder är dom svarta strecken :)

Börja med att galoppera på en volt runt klockan.
Gå sedan in på någon av dom gröna linjerna, alltså över 3 & 9 eller 12 & 6. Räkna galoppsprången mellan.
När du börjat få en rytm så gå in på den lite svårare (röd) linjen, 12, 3, 6, 9 :)

Jättebra övning som övar upp rytmen :) Hästen och ryttaren får också öva på att hoppa på volt eller böjda spår :PRico - 11/5

Mamma red lektion för Kicki.


Fy vilken dag !

Har varvat med att springa i skogen, springa på gator, cykla och promenera MELLAN 12.15 OCH 17.30 :S

Är så trött i hela kroppen nu, så orkar egentligen inte skriva ner och förklara varför xD Men vi hade orientering, sedan gick vi (jag och en i min klass) fel väg hem så vi hamnade i Kungens Kurva, väl i Kungens Kurva såg vi att min väska inte längre satt på pakethållaren, och eftersom vi bara hade en cykel så gick vi tillbaka nästan hela vägen och hittade den i ett dike som vi hade cyklat över tidigare :O

Sen tänkte vi ta bussen hem, men busschaufförerna ville inte ha en cykel på bussen -.- så vi gick från Hööks till Skärholmen och bar upp cykeln för en jättelång trappa för att åka tunnelbana hem, men så fick man inte ta med en cykel där heller ! -.-' Har sett många som tagit med cykel på både buss och tunnelbana, men det är väl någon ny regel i så fall ? :O

Slutade med att jag cyklade hem själv, jag sa till min kompis att hon kunde ta buss hem för det var synd om henne att hon fick gå omkring med mig i flera timmar bara för att jag hade en cykel XD Men tog inte jättelång tid att cykla hem faktiskt, det var skönt att få sitta ner även fast det var på en obekväm cykelsadel ;)


Hinner egentligen inte

Börjar 8.00, så hinner egentligen inte blogga nu på morgonen, men MÅSTE det !


Det här är då min Katt EMIL :P Han blir 14 år i år, kommer när man ropar, är utekatt på vår/sommar/höst och stannar frivilligt inne på kalla vintern.  Vi köpte honom och hans syster IDA (som tyvärr inte finns kvar :( ) när vi flyttade HIT:


Men nu är det faktiskt inte min livshistoria jag ska berätta, utan lite om hundpromenaden igår :P (haha)
Jag behövde bara ett litet intro ;)


Jag tog i alla fall ut båda hundarna på en promenad, och när jag gick på gatan utanför min balkong så hörde jag Emil mjaoa efter oss :D Han ville följa med, och det fick han :P Han hoppade ut genom balkongen (det är 1m ovanför ett berg som är under (typ) :P ) och gick med oss heeeela vägen, ca 45 min ;)


Bildbomb del 2

Hade ganska grym s.k bloggtorka idag, hemskt ! Men börjar om på nytt i morgon och hoppas det blir bättre uppdatering då :)
OCH DÄR tog bildbomben slut :S Seriösa fel på blogg.se, kan inte ladda upp mer än 2 bilder :SRico - 10/5


Häst: Rico.
Aktivitet: Hoppspecial/kurs (lektion) på volten.
Längd: 60 min (40min).
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: bruna benskydd fram, brun hoppsadel, brunt pullarträns och tredelat bett (+förbygel som vi alltid har när vi hoppar/klättrar i skogen)
Intensitet (1-10): . . . (Egentligen gjorde vi inte så mycket krävande övningar, men han blev genomsvettig och . . . ja så himla svårt att förklara ! )
Känsla (1-10): 2
Övrigt: Fick börja lektionen med att RIDA ordentligt, han gick inte fram alls och gick bara mot skänkeln hela tiden, men tillslut gav han sig och i galoppen kändes han bra, så jag trodde att han bara fjantade sig eller var lite segstartad efter avmaskningen (medicin) igår. Men sen började han tjafsa rejält, han har aldrig betett sig sådär förut ! Han svarade inte för skänkeln, stod bara helt stilla och kastade med huvudet om jag var mer bestämd. Therese sa att han nästan såg lite rädd ut på ögonen, men han bara stod där och var helt borta :S
Jag fick låna ett kort hoppspö att peta lite på bogen med, men han bara trampade runt på stället och backade, svängde bakdelen fram och tillbaka och körde upp huvudet :S När han väl var igång så galopperade han på ganska bra och ja, jag orkar inte dra allt men vi avbröt en kvart/tjugo minuter innan lektionen egentligen skulle sluta, för Therese kom fram till att han kanske hade ont i magen :(

Jag tror det var en kombination av att det var JÄTTEVARMT (rekord 2011, 30 grader :S ) och att han avmaskats kvällen innan (därav ont i magen, men värmen gjorde nog honom tröttare ! )

Själv så blev jag såklart genomsvettig och helt tomatröd i ansiktet, hemskt ! :(
Bildbomb del 1

Här kommer del 1 med bilder från Häståkeriets Westerndag ;) (min pappa rider där en gång i veckan på lektionshästarna, som även var med här ! )

Lassokastning:Släpa saker efter sig (tror ni hästarna brydde sig ? xD)


Liten bildbomb som skulle varit publicerad i morse :S Men nu ska jag till stallet ! :D


Jahapp . . .

Någon annan än jag som äntligen börjar se min egen blogg ? xDJag ser också att Administratören som vanligt säger att det har varit driftproblem ;) Som vanligt.

AnridningsövningHär är då övningen jag red igår, egentligen ska det vara 5,5m , 8,5m och sist 11,5m men Rico är ganska storgalopperad så jag valde att lägga till 50 cm på alla :) Så det inte skulle bli så trångt för honom :P

Den här övningen kräver bara:
EN BOM
ETT LITET HINDER
NÅGON SOM KAN HJÄLPA TILL ATT LÄNGA AVSTÅNDET (om man inte sitter av och gör det själv)
EN HÄST + RYTTARE MED UTRUSTNING ( ;) )


Jag tycker övningen är bra, men den ger nog inte särskilt mycket om man bara gör den en gång, man måste nog träna ofta på den om det ska ge resultat. Efter att jag provat en ny övning eller ridit en övning som jag har ridit för länge sen så kommer jag berätta om dom här :P

Jag vet faktiskt inte

Jag vet faktiskt inte vad som hänt med blogg.se ? Bloggar försvinner (tillfälligt!), inlägg återpubliceras/tas bort och blablabla :S

Själv kan jag inte se dom senaste inläggen (men hoppas att några kan det !) och bilder går inte att ladda upp ! DOCK går det att lägga upp bilder från arkivet, det är det jag gör nu :) Så ni får nöja er med lite gamla bilder tills blogg.se har skärpt sig ;)
Rico - 8/5


Mamma tömkörde först i skritt och trav, som uppvärmning, sen satt jag upp och gjorde en övning som tränar ryttarens avståndsbedömning och även hästens. 

Häst: Rico.
Aktivitet: Avståndsbedömning-övning på volten.
Längd: . . .
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: svarta benskydd fram, brun hoppsadel, brunt träns utan nosgrimma och rakt odelat bett (+förbygel som vi alltid har när vi hoppar/klättrar i skogen)
Intensitet (1-10): 7,5 (Inte jättehårt pass, men han fick hålla igång rätt länge eftersom mamma skulle tömköra innan)
Känsla (1-10): 7,5 (Duktig pålle :P )
Övrigt: Mina mål för dagens ridpass var att han skulle komma rätt på de flesta av skutten, och att han skulle ha en hyfsat lugn galopp och vänta på mig :) Och allt det klarade han alldeles utmärkt :P
Jag började med att skritta och trava i båda varven utan krav, sedan galopp en stund innan jag började hoppa. Eftersom han hade ovanligt lugn och fin galopp (även lite kort) så blev avstånden lite för långa i början, men det rättade vi till :P

(.FEL.PÅ.BLOGG.SE.KAN.INTE.VISA.ÖVNINGEN. :( )


Städdag

Idag var det städdag efter morgonfodringen, utsläppet och höleveransen. Jag målade hinder i princip hela dagen, så blev såklart röd-bränd i ansiktet ;) (stod i solen i fleeeeera timmar !)

(Bilder kanske kommer - inte på mig och mitt tomatröda ansikte, utan hindrena haha XD )

fodringar

Enliden är ju ett kollektivstall, då hjälps man åt med fodringar bland annat. Själv hade jag kvällsfodring igår, och har morgonfodring idag. Är jättetrött, för man kommer hem sent och går upp tidigt :(NYA PRYLAR :D

Med mina 10% prao-rabatt (Dom kom på när jag hade åkt att det var 20%, så dom ska fixa det nästa gång jag är där :D , så det blir rätt :P) på Sthlm Ridsport så passade jag på att köpa en hel del grejer ;)

Buzz-Off
FlugtäckeHjälm


Ryktborste i naturmaterial (såg ut som på bilden, men är inte samma :P )


Gummiborste som man tydligen kunde använda till tusen saker typ xD


Svettskrapa i metall

Bruna stövelstrumpor (dom var billiga faktiskt!!!)TROR det var allt :)

Jag fick också en borste och glansspray i "prao-present" :P Annars var det nog allt :)

Det jobbigaste var nog hemvägen, eftersom jag hade en stor hjälmkartong och ett enormt jättetungt täcke + alla småsaker xD Det blev en väldigt stor påse, som gjorde det aningen svårare att ta sig fram på pendeltåg och tunnelbanorna mm ;)
Hoppspecial !? :D

Det kommer kanske bli en hoppspecial på tisdagar på Enliden, jag ska lugnt vara med :DBilderHans lockiga vågiga svans :D


(stövelstrumporna åkte upp över knäna :( jättefult. )


Det var allt för idag ;) Mer bilder kommer nog idag, men dom kommer INTE ha med detta att göra ! :P


Rätt svar

Mimmi om Prao 5/5:
Köpa/lägga undan saker du ville köra sen ;D Jag känner att jag fuskar lite här...RÄTT SVAR :D Och vad Mimmi menar med att hon "fuskar" är att jag sa på ett ungefär vad jag höll på med på teleofon/sms den morgonen ;)


Rico - 6/5


Häst:
Rico.
Aktivitet: Uteritt + volten.
Längd: ?
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: bruna benskydd fram, brun hoppsadel, brunt träns utan nosgrimma och tvådelat bett (+förbygel som vi alltid har när vi hoppar/klättrar i skogen)
Intensitet (1-10): 8 (Mycket galopp och även lite tankeövningar för Rico)
Känsla (1-10): 
Ute: 5, han var pigg och framåt men ganska tittig och tyckte det mesta var läskigt ;)
Volten i början: 7,5 , han var duktig och lyssnade bra fram och tillbaka. 
Volten slutet: 4, han försökte till och från lyssna på vad jag ville, men det var mycket som hände runt omkring
Övrigt: Började med att skritta ut 40 min, efter det gick vi upp på volten och jag provade lite western-övningar som pappa lärde mig på plats ;) Sedan galopparbete, han var jättefin tills slutet . . . då var det snart matdax för honom så han belv okoncentrerad och sprang bara framåt och tittade bakåt . . . typ.


Prao 6/5 SISTA DAGEN

Sista dagen på prao idag ! En riktigt skön dag, i alla fall en jättebra början ! ;) (Men hemvägen förstörde i princip hela dagen . . . )

Började med att jag fick gå runt i butiken och plocka på mig saker jag skulle köpa ;) Det gjorde jag första 1½h xD Sen åt jag lunch, pannkakor med sylt :) Efter lunch kom det en kartong med lite Scapa schabrak och rosa-svarta flexi sporrar :)


(Överst på bilden)

Ett oranget (exakt som på bilden ;) )

Och ett TURKOST och två MARINBLÅA :) Om dom hade haft det limegröna hade jag köpt det SÅÅÅÅ MKT ;) Fast det marina var också välidigt snyggt ;)

Efter det gick jag och provade handskar, och jag hittade några väldigt sköna Roeckl . . . men dumma jag hade ju redan köpt ett par dyra Roeckl-handskar som inte ens passar den här årstiden :( Fast jag ångrar inte dom för det ;)


Tror det var dom här, jättesköna :( ;)

Köpte en hel del grejer, och fick även en liten "present-påse" med en borste (som Rico ÄLSKADE) och glansspray :) Men dom nya grejerna kommer såklart i ett annat inlägg ;)

Fick sluta tidigare också, men vad hjälpte det när pendeltågen krånglade -.- ? Först sa chauffören att tåget skulle vända tillbaka vid solna (innan Sthlm Central och T-centralen, vilket gjorde att alla fick panik xD) för att det var strömavbrott mellan Solna och Älvsjö, men i sista sekund så sa hon att tåget skulle kunna åka i alla fall hela vägen till Centralen ;) Men då stod vi stilla (innan centralen) i 30 min innan vi åkte vidare, för det var fortfarande problem . . . Åkte sen via T-centralen, tunnelbana till stallet :) Pappa hämtade mig på tunnelbanestationen för att vi inte skulle bli ännu mer försenade . . .Nästippen !

Dagens lilla "tips":

Alltför många är med i den välkända tittaner-klubben, och om man inte vill överbelasta framdelen på hästen så ska man inte titta ner hela tiden när man rider, för huvudet är mycket tyngre än man tror :)

Här kikar jag ner lite grann (men inte så mycket!), men jag kommer ihåg att det bara var för att kolla sittbenet :P Och vad jag blivit påmind om själv av en tränare, är att man kan faktiskt titta ner utan att vrida ner huvudet ;D Det är därför vi ryttare har rörliga ögon, så vi kan kika ner ibland om det behövs ;)

Haha nädå, det är nog inte riktigt därför ;) x)


En ganska gammal bild från ridskolan, här tittar jag ner så mycket att hela jag faller fram XD Usch det ser så fult ut :( Eller vad tycker ni?


I hoppningen däremot, tittar jag i princip aldrig ner ;) Då har jag fullt upp med att kolla vart jag ska, och har helt enkelt ingen anledning att kolla ner :P

DESSUTOM tycker JAG att man ser mycket säkrare och duktigare ut om man håller huvudet uppe ;)  

Har ni tänkt på det ?

Har ni tänkt på att i princip alla världsryttare . . .

. . . också blir nervösa innan tävling ? :D

 Många har redan berättat det för intervjuare och journalister, och det tycker jag är bra gjort ! Vi mindre rutinerade ryttare kanske tycker vi är jättefåniga och skäms över att vara jättenervösa inför varenda tävling, och då tycker jag det är bra för självförtroendet att få veta att till och med dressyr- och hoppryttarna på teve också är nervösa :) Kanske inte alla, men många !


Sista praodagen idag

Idag ska jag handla lite prylar på prao :D

Sista dagen, så jag hoppas att Biomineralerna jag beställt har kommit, så jag slipper åka tillbaka så snart efter prao :)
Jag hade lagt undan Lamicell hjälmen igår och även flugtäcket :)
Prao 5/5

Kom 30 minuter för sent för att tågen var jätteförsenade !

Gissa vad jag fick börja med att göra ? xD (Alla rätta svar får länkning !)

I alla fall så hände det inte så mycket idag, packade upp saker från Veredus och lite schabrak mm. Åt lunch och fortsatte sen med det jag gjorde innan lunch ;)

Avslutade med att fixa i ordning i butiken, hänga ut lite kläder osv :P

Fick sluta lite tidigare, men jag lyckades tajma bussarna fel så jag tog den resa som hade 4 byten -.- Fast det löste sig, för mamma hämtade mig i Stuvsta (efter 1 av 4 byten) :)


Rico - 5/5


Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt.
Längd: mer än en timme ? .
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: bruna benskydd fram, brun hoppsadel, brunt träns utan nosgrimma och rakt odelat bett (+förbygel som vi alltid har när vi hoppar/klättrar i skogen)
Intensitet (1-10): 6,5 (Bara skritt, men mycket klätter och vi red en riktigt lång runda !)
Känsla (1-10): 6,5 (Han skötte sig bra, bortsett från att han inte gick att stanna . . .  :S )
Övrigt: Idag följde Zebb med oss ut, Ricos hagkompis, (+ ryttare såklart). Jag red halva vägen, sen bytte jag med mamma så tog jag hundarna och hon fick rida andra halvan :P Hade det raka odelade bettet idag, som jag tycker att han inte lyssnar alls på ! Funkar bra om vi bara ska skritta ut en kvart i skogen bakom stallet, men han KAN INTE STANNA med det bettet ! Han bara gapar och går snabbare! :S Skulle kanske funka bättre om vi hade nosgrimma till det bettet, men han brukar ju vara utan när vi rider ut ! :O

I alla fall, han hade det nya pannbandet idag :D Superfint !


Lite suddigt, han kunde inte vara still :)


Zebb i sin karantänhage tror jag :P

Vem kom först !? Showmaster/Event ?

Senskydd Event med neoprene/gelinsida
Senskydd EVENT med neoprene-/gel-insida


ELLER


Senskydd showmaster med neoprenefoder


Nu blir jag faktiskt lite besviken, trodde dom kommit på dom här skydden själva :S Men det är ju tråkigt att dom härmar/hämtar inspiration så tydligt, för enligt mig så blir "kopiorna" oftast snyggare än originalet (dock inte alltid . . . ). Jag tror att Showmaster kan göra mycket bättre grejer helt själva, för deras grejer ÄR BRA och oftast SNYGGA också !

NI KAN BÄTTRE SHOWMASTER ! ;) 
eller vad tycker ni ?

Ridsport på teve

Lördag 7 maj kl 20:00 Global Champions Tour, Valencia, Spanien. (direktsänt).

Onsdag 11 maj kl 21:20 Badminton Horse Trials, fälttävlan från England.

Onsdag 18 maj
Superligan i hoppning, La Baule, Frankrike.

Onsdag 18 maj
Kentucky Three-Day Event, fälttävlan från USA.

:) Ska ta och spela in dom jag inte hinner se !


Prao 4/5

Gjorde inte så mycket speciellt, dammsög och plockade undan grejer. Sen åt jag lunch och efter det packade jag upp varor och ställde ut prismärkta varor ;)
Fick sluta tidigare, så jag stannade kvar en stund och köpte lite grejer :P (senaste NYTT-inlägget)

Pannbandet passade så bra på Rico, han är en sån häst som verkligen passar i Blinbling :D


Nytt från Sthlm Ridsport


Glen Gordon pannband Golden Heart (299kr)


(bild lånad av http://klarrs.blogg.se )

Roeckl handskar (300-350kr (minns inte) )


Effax läderkombi (149kr)

är inte helt säker på priserna, men i alla fall så fick jag 10% i prao-rabatt på allt ! ;)Provade en hjälm också, Lamicell "Master", satt superbra ! :D Inte så dyr heller ;)
Rico - 4/5


Mamma red lektion idag igen, travade i stort sett hela lektionen :D Framsteg, framsteg :) Rico blev jättefin mot
slutet också !


Uppdatering ?

DAGENS STORA FRÅGA:

Hur tycker ni att uppdateringen är?

Hur tycker ni att uppdateringen är?

Hur tycker ni att uppdateringen är?

Hur tycker ni att uppdateringen är?

Hur tycker ni att uppdateringen är?

BRA/DÅLIG ?
Tyck till !Låt oss hoppas !

Den enda "tävlingen" (P&J) jag vill åka på innan sommarlovet ÄR . . . på Runsten 28/5 :D Just den är lite extra spännande för att den ska hållas på GRÄS :D :D :D <3 Haha ! Men det är mycket nu i Maj, och kommer kanske bli svårt att hinna - för pappa som ska köra transporten !

I alla fall, jag får hoppas :)

(Kameran skulle isåfall SJÄLVKLART följa med :D )


Bästa kvalité ! ;)


Bättre sent än aldrig

Detta var frågorna:
1. Min favoritårstid är sommaren :) F
2. Jag tycker om att gå i gegga/lera :P F
3. Jag har aldrig rejsat ordentligt på till exempel en äng xD S
4. Jag tycker min hund luktar jättegott! :D S
5. Jag tycker inte om när för många kommenterar, det är så jobbigt att hålla på och godkänna ;) F

Här kommer svaren på Sant/Falskt:
1. Falskt!
Jag föredrar vår och höst, men sommar är skönt sålänge det inte är över 25 grader och inte överbemannat med Mygg, Knott och Bromsar (Fänninge är ett värme- och bromshål i Sverige, förra sommaren var det 40 GRADER i solen :S Då satt jag inne dygnet runt . . . ) så tycker jag om sommaren :P

2. Falskt!
Jag tycker det är äckligt, och det är hemskt läskigt när det är sådan lera som man fastnar i om man står stilla eller går långsamt :S
3. Sant!
Detta kan i och försej tolkas på många sätt, JAG SJÄLV har ju självklart inte sprungit tvärs över en äng xD Och jag har aldrig REJSAT med en häst, endast galopperat (Pilgrim) . . . Vissa kanske kallar DETHÄR att rejsa, men det gör inte jag :S Han drog faktiskt xD Så detta tolkar jag som ett Sant, men dom som svarade sant hade en poäng ;)
4. Sant!
Hon luktar faktiskt JÄTTEgott :D Och vi har typ duschat henne . . . 2 ggr i hennes liv??? Hennes ras har en väldigt speciell päls, som liksom tar hand om sig själv :P Har till exempel bara borstat henne några gånger för att hon ska byta päls på våren eller hösten (annars ligger allt hår i huset sen . . . ) :)
5. Falskt! :D
Tror alla svarade rätt på denna, och det är bra ;) Då vet ni hur det ligger till (Jag ÄÄÄÄLSKAR kommentarer ;) )

------
Mimmi - 4/5 rätt
Lina och Sofia/Kanin - 3/5 rätt
Evelinn - 2/5 rätt

:) :) :)

Svar :)

Lina om Prao - 2/5:
ofta du tycker att det är roligast att märka grejerna...? ;O
kommer ihåg när jag praoade på Bokia, alltid när det kom en ny leverans var det jag som fick packa upp, skriva in dem i datorn, märka och ställa ut dem... Sjukt tråkigt!! xD <3

Svar: Jag tycker det är roligare än att sitta och göra ingenting, men inte det allra roligast ;) Fast det är rätt kul eftersom det är hästgrejer, inte tråkiga böcker :P (fast jag gillar böcker, men dom ser alla likadana ut typ)


Alice
om Prao - 2/5:
Var det möjligtvis randiga Eskardon?!!!?!! :D :D

Svar: Nej, enfärgade ;) Men dom var skitsnygga :P

Prao 3/5

Blev lite valpvakt idag också ;) Lilla valpen, Jippie/Jippy (vet inte hur det stavas :P ), är sjukt söt men är en riktig liten piraya när hon har överskottsenergi ;) Har både bit- och rivsår på armarna och händerna, men så är det med valpar :P

Jag packade upp en hel del Kingsland-grejer, bland annat massa stövelstrumpor, pikéer och luvtröjor :) Mycket rosa . . .

Åt Lunch ganska tidigt idag, för jag åt bara två äpplen (inte för att jag brukar äta FLER ÄPPLEN, men jag brukar äta ganska ordentliga frukostar) på pendeltåget :P

Efter Lunch kom en kille från Hansbo och visade en massa nya produkter och gamla uppdaterade produkter mm, alltid lika spännande att lyssna och titta på ! :D ;)

I fyndhörnan (när jag städade där) såg jag ett URSNYGGT turkost/brunt fleecetäcke från Eskadron, som jag visserligen sett 1000 ggr förut, men blir inte mindre fint för att man sett det redan ! :) Såg ut såhär:

(på nära håll, men bilden är inte helt rättvis mot täcket!!!)

Prismärkte också lite grejer :P Men det är bara roligt att prismärka om det är fina grejer man vill köpa själv xD ;)


Rico - 3/5Mamma tömkörde en stund medan jag var på Usek-möte, efter det körde vi en (ute-)bandymatch med hästarna och det var grymt roligt :D :D :D Rico blev taggad och travade runt mkt efter bollen och så ;) Men han ville INTE gå nära den största "svärmen" med hästar (dom som fajtades om bollen i mitten :P), för han är ju faktiskt lite rädd för hastiga rörelser och så ;) Men vi (Jag och Rico) gjorde flera mål (kan det ha varit tre?) och båda oss hade jätteroligt :D :D :D
(Vi sprang bredvid hästarna, vi satt INTE på xD)

Efterråt gick en hel bunt med hästar ner till ängen och betade lite, och jag hängde såklart på med Rico :)

Bilder kommer troligtvis, eftersom väldigt många hade sina kameror där och fotade (och filmade???) :)

("Dagens Ridpass" stämmer inte riktigt, men den får vara i alla fall :P )

Rico är så fin när han betar :P


Världens bästa mobilkamera ? . . . ;)

Prao - 2/5

Kom jättemånga nya varor, bland annat några URSNYGGA schabrak (tror det var Eskadron om jag inte minns fel :P ), JW ridbyxor, en hel 100X100cm kartong med BARA benskydd och boots från Eskadron och ännu fler kartonger med bland annat en massa snygga kavajer och även lite frackar mm ;)

Vad som är roligast, tycker jag, är att packa upp varor och prismärka :P Känns som att öppna paket på julafton :D :D :D, och om det är bra grejer jag hittar kanske jag tänkte utnyttja mina 10%-20% PRAO-rabatt nu under praoveckorna, och köpa lite . . . (A) ;)

Bytte även täcke på modellhästen, den hade ett tråkigt svart (det visade sig att det var) blått . . .(i och försej ett jättedyrt och bra täcke tror jag xD) som inte passade helt, inte rätt storlek eller någonting :P Det kom ett URGULLIGT (regn?)täcke som var randigt :D Fast om det hade funnits i andra färger skulle jag nog köpt ett sånt till Rico ;) Men lite väl tjejigt med lila och rosa ränder . . .Täcket som var innan :)
Det stod något erbjudande på pappret, men det blev för ljus bild så den kom inte med ;)

 


Efter :P Passade inte heller helt och hållet, men ser i alla fall bättre ut ;)


 


Aprilvädret kommer varje år.

Det välkända "Aprilvädret" har slagit till i år igen, fast denna gång i Maj . . .

0,6 grader och snö, alldeles utanför vår balkong ! :O

Bara jag som trodde det var sommar??? :(


Ovan: D-ponnyn Pilgrim <3 , det är jag som rider och i bakgrunden är vår sommarstuga :)

Rico - 2/5


Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt.
Längd: 30-45 min? .
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: bruna benskydd fram, brun hoppsadel, brunt pullarträns och tredelat bett (+förbygel som vi alltid har när vi hoppar/klättrar, och man vet ju inte innan om man ska klättra något, om man inte planerat dvs :P)
Intensitet (1-10): 7 (För att vara uteritt så ! ;) )
Känsla (1-10): 8-8,5 (Han var jätteduktig och skötte sig exemplariskt :D Såg inga spöken (eller jo, ett - men då stannade han bara till och stelnade några sekunder, sen var det bra :P)
Övrigt:
Jag red ut med Evelinn och Carro, vi red "lilla rundan" och började med att gå upp i skogen bakom stallet, där på ridstigen bakom travade vi fram och tillbaka en stund, sen tog vi en kort galopp (går inte att ta långa galopper där, för det är en sån kort bit :P) och det gick superbra :D I traven kändes han lite spänd i början, men sen slappnade han av :P Och i galoppen var han lite pigg så fick hålla in honom hela tiden, men han lyssnade i alla fall och jag är jättenöjd, för det är första galoppen ute sedan 4 December :D

Efterråt fick han beta på ängen mittemot stallet, i ca 10 min :)

Ridsport

Missade precis ridsport (hoppning final eller vad det nu var ;) ) på tv igår, men faktiskt så spelade jag in dom sista tio minutrarna ;) Ska nog ta och kolla upp när det går, och vilka kanaler mm ! Vill inte missa något mer nu ;)


Glöm ej! Sant eller Falskt. ;)

Snälla kan några fler svara på sant eller falskt HÄR


Så kan jag dra igång en riktig tävling snart istället :3 Det känns så onödigt att ha en ännu större tävling ifall ingen ens testar det här ;) Fast det kanske har börjat bli tråkigt med sant eller falskt? :O I alla fall, så fort den är avslutad kommer det någon lite större och roligare tävling ;) Kom VÄLDIGT GÄRNA (!) med förslag på priser ;) :)
Sakerna vi beställde från börjes . . .

Sakerna vi beställde från Börjes kom för några dagar sedan, bland annat en bok med bra hoppövningar/banor och limegröna lindor :D :D :D

Bilder och info kommer senare :)

Jag ska ta min hund och gå till fotbollsplan ;)


Som rubriken säger, vi ska gå nu och leka på fotbollsplanen :) Sen bär det av till prao i Upplands Väsby ;) Efter det, direkt till stallet :)


Ska börja tävla snart :D

Tänkte åka på en eller två Pay and Jump nu i Maj, sen ska jag nog ta och åka på lite tävlingar :D Ska passa på innan sommarlovet, eftersom det finns mer tävlingar i Stockholm än i Örebro . . . Men målet är ju att kunna vara med i Farstas KM (vår/sommar) om jag får det (måste fråga Regina/Isabell Lambrecht ! ), men skulle ju självklart vara kul om jag hann åka på någon mer tävling innan ;)

Farstaryttare: SNÄLLA kan någon säga till om det kommer upp något datum för årets KM och någon info, så jag hinner fråga i tid! :D
Har anmält mig till "Midsommarhoppet", ska hoppa 90cm clear round :) Föreningen Linde Ridskola, 26/6.

Har också spanat in en kvällshoppning 7/7, Glanshammars Ryttarna som håller i det :) Går inte att anmäla sig till den ännu, men ska göra det :P

:D :D :D Nu blev jag taggad ;)

Vill också hjälpa till !

"Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella...n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han "betett sig så jävla dumt" mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer. Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett "skumt" beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem. Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi "ska skita i vad hon gjort av Bobby". Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.
Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss - juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.

Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330"

Rico - 1/5Ingen bra början alls på maj . . .

(kom ihåg: gör gärna ''sant eller falskt'' så blir jag gladare ! :D)


Häst: Rico.
Aktivitet: Dressyr på volten.
Längd: .
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: bruna benskydd fram, svart dressyrsadel, svart aachenträns och tvådelat bett.
Intensitet (1-10): 7 (Mamma red först en liten stund i skritt och trav, sen fortsatte jag i skritt, trav och galopp)
Känsla (1-10): 2 (ALLTING vad inte negativt, men till stor del tjafsade han bara och var väldigt ofokuserad och osammarbetsvillig :( )
Övrigt: Dålig start på Maj månad, men får ta och hoppas att det vänder helt enkelt!

Drar ett fetstilat streck över det här ridpasset (som ni kanske har sett nu) . . .

Bokstavligt talat ;)


Tömkörningsbilder :PRedigerade lite smått bara intensitet och ljus mm, för jag hann inte fixa några inställningar innan, vilket ledde till att bilderna blev för ljusa ! Men nu är dom i alla fall bättre ;)

Sovmorgon

Idag fick jag en ordentlig sovmorgon, som ända fram till halv 11 :D :D :D Jag är inte den som brukar sova länge, men jag behövde ta igen lite sömn från hela veckan :) Vi åker hem vid 1 är det planerat, och vid 5 åker vi till stallet :P

Har massor att berätta, men lite av det kommer komma i något annat inlägg :)

(Bland annat mängder med fågelfjädrar mellan min bäddsoffa :S )

Dessutom kommer det bilder från tömkörningen också, men är inne på fel dator så måste först leta upp mina usb minnen ;)


Skönt att det där vita fluffiga är borta nu ;)


RSS 2.0