Globenbilder

Här kommer lite fler Globenbilder ! :)
Inspirerande kan man säga :) Dock är det en bit kvar tills jag kan stå uppe på Ricos rygg ;) Men vi är väl på god väg ? :P

Planering

Onsdag (idag) : Mamma rider ut, kickiträning inställd.
Torsdag: Jag eller mamma rider ut.
Fredag: Jag eller mamma rider ut.
Lördag: Jag hoppar lite smått, troligtvis sista gången i dagsljus innan vintern. Sen får han vintervila från hoppning om vi inte åker iväg till ett ridhus någonstans lite då och då. Therese håller lektion en stund sen sitter hon upp och visar, hoppar, och jag kommer filma lite då.
Söndag: Uteritt eller eventuellt dressyr för Therese. Har inte bestämt mig ännu, jag vill rida ut lite mer än vad jag gjort nu de senaste veckorna...


Känns som en ganska bra planering, om vi följer den det vill säga ... :)

Glömde förresten berätta hur duktig han var när jag travade av honom efter hoppningen igår ! :D Har verkligen börjat hitta knapparna i dressyren, känns super :D


Rico - 29/11


Hopp/Markarbete idag för Therese. Gick okej men inte så mycket bättre än det. Han var lugn och fin i början, men blev lite sur mot mitten/slutet av passet. Kickade i galoppfattningarna, drog ned huvudet i galoppen och ryckte tyglarna ur händerna på mig rätt mycket. Sen började han vägra också, först pga att han såg en skugga bakom och kom lite fel. Hindrena var så små så han kunde ha hoppat ändå, men han tyckte hindret såg större ut än det egentligen var när bommens skugga låg bakom. I sådana lägen blir jag absolut inte arg på honom, sålänge han stannar av en riktig anledning så bara fortsätter jag rida som vanligt, men bara med lite mer benen om och ha honom mer framför mig.

Vi övade lite omhoppningssvängar också som gick bra.

Men sen när vi skulle hoppa en liten bana i slutet (fortfarande med minihinder) så blev det tvärstopp på första hindret, som var ett enkelt räcke som inte hade några skuggor eller så, som vi kommit rätt på gång efter gång på uppvärmningen, men det vart ett tvärstopp !

Tvärstopp efter tvärstopp efter tvärstopp ... :/ Han låg rätt på hindret, och hade superbra galopp, men han stannade ändå. Vi kom över till slut, och efter det stannade han på nästa hinder, som var ett litet räcke också. Men efter "bara" ett stopp hoppade han den också, och efter det rullade han över alla andra hinder på banan superbra ! Är verkligen jätteglad att det släppte och att det gick så bra i slutet. Men vill verkligen veta VARFÖR han stannar ! Ända fram till nu efter sommaren så FANNS DET INTE för Rico att stanna, oavsett hur fel han kom eller vad som var före eller efter hindret (eller under hindret) så hoppade han ändå! Det kunde man lita på, att han alltid hoppade och försökte och gjorde sitt allra bästa.

Antingen så testar han mig (har är i den typiska trotsåldern ...), eller så har han blivit lite feg, eller så har han tappat suget lite, eller så kan han ha ont någonstans eller att något är fel på något sätt, men då skulle han inte fortsätta hoppa sen ? ... Tror på en kombination av några av dessa ... Han är feg i mörkret och det är då han vägrar "mest", och han har börjat testa mig, efter tävlingen kanske han kommit på att om han vägrar får han gå ut ? Han är ganska lat, vill inte göra något i onödan osv.

I alla fall, han var duktig i slutet.

Juste ! Red med det nya blåa schabraket idag, satt fint och passade bra :D


Rico - 28/11

Majken red Rico, ute och en stund på volten. Gick också bra :) Han spruttade iväg när hon skulle reglera stiglädrena i skritten för han blev lite överraskad ...

Men det gick bra ändå :)

Rico - 27/11

Therese red ut med Rico och red också ett lättare pass på volten. Det gick tydligen bra och han var duktig :) Hon kunde ta av jackan också när hon satt på och hänga upp uppe på volten, skönt att höra att det också går bra :D


Min Längsta Bloggpaus Någonsin ?

Det har varit sjukt mycket i skolan, men nu är det "bara" detta kvar denna och nästa vecka: Hemkunskaps uppsats/hemuppgift/inlämning, SO prov, Matte prov, Läsa ut Engelska bok, Skriva uppsats om engelska bok, Skriva NO-labbrapport och några småläxor som vi får hela tiden ...

Men jag börjar komma tillbaka nu, lite sakta. Ni anar inte hur frustrerande det varit att ha massor att skriva om - och inte hinna skriva om det ! :( Ska ta mig tid en dag att ta igen bloggningen en aning ... Någon dag.


(Dålig rubrik)

Jag höll faktiskt på med ett inlägg från mobilen när vi var påväg till globen, dock glömde jag publicera den :/

Och SIHS var ju ganska awesome :D Fick tillbaka fotokänslan lite, Alice hjälpte mig med inställningarna bara då jag helt glömt bort hur man gör ^^

Vi smet iväg till Annexet strax efter fyrspannet hade börjat, för det kan bli rätt långdraget, men fotade kanske 2-3 ekipage och det blev nog någon fin bild av det, hoppas jag :P Vi hann gå i annexet en stund innan pausen började - dvs innan hela annexet blev proppfyllt igen ...

Hade då bara köpt ett pannband som kanske kanske (hoppas inte!) är för litet , så fick lite panik där och ville bara köpa något då när jag sparat och allt till just Globen xD Men jag lugnade ner mig och hittade 2 schabrak, ett par lammullsockor, en present till mimmi och pannbandet då, från charlies :) Bilder kommer !

Här är ett smakprov från Globen-bilderna :DOch musse hoppar omhoppningen barbacka med skjorta och slips ? ;) Standard.


Min hoppsadel

Fråga: Vad är det för sadel du har? Nästan identisk med min :)

Svar: Det är en Prestige Versaille D :) den skiftar färg rätt ordentligt, ingen bild gör färgen riktigt rättvisa tror jag ... Men den är "tabacco-färgad" :)

Det är den sadel jag rider med mest, även i dressyren oftast :) Den är bekvämare och jag sitter bättre i den än dressyrsadeln vi har :)
Taggad

Är jättetaggad inför Globen i morgon :D Blev liite smått ledsen när jag såg hur ont om pengar jag har, haha ^^ Londons fel ... :( Men blir lite gladare av att både mamma och pappa följer med i år, för då kan dom betala de "nödvändiga" sakerna, så får jag betala dom "onödvändiga" sakerna jag vill ha, typ schabrak, pannband och massa små impulsköp ^^

Men det är inte bara Annexet som är viktigt, utan showen också :D Brukar vara inspirerande nummer :P

Therese lånar Rico i morgon, kanske moppar till stallet en snabbis på morgonen för att jag inte kan låta bli (a) annars stallfritt :)


Rico - 26/11

Äntligen min tur att rida ! :) Söndagslektionerna för Therese var flyttade till idag. Den andra tjejen i min grupp hade försovit sig så det blev en privat dressyrlektion för Therese :D (det är två grupper med två ekipage i varje, vi brukar vara upp till 5 stycken i varje grupp men det är så mycket sjuka och skadade hästar i stallet nu som inte kan vara med)

Det gick så himla bra idag, han gick så fint hela passet igenom, var verkligen loss i båda varven och det var verkligen jätteroligt att rida dressyr :D Red mest på stor volt runt Therese, la ganska stor vikt vid att behålla formen i galoppfattningen - vilket han har rätt svårt med, han vill gärna ta upp huvudet och slänga sig in i galoppen - han blev nog lite chockad/ställd och förstod inte vad jag menade, han tog inte galoppskänkeln i varken skritt eller trav utan fokuserade bara på handen ... Men precis innan vi bestämde oss för att Therese skulle sitta upp istället så klarade han det, fick hjälpa honom lite första gången genom att ge efter lite extra på innertygeln :) Sen fattade han vad det gick ut på, så var han suuuuperfin hela passet ut ! Vi jobbade rätt mycket galopp med fattningar, tempoväxlingar, samla ihop rejält osv osv men också en hel del trav.

Och i galoppen (!!!!!) finns inte ord... Detta var ett sådant pass som jag ända in i själen hade önskat att någon hade filmat eller fotat ! Hoppas det såg lika bra ut som det kändes ^^

Helt klart det bästa dressyrpasset någonsin på Rico, allting bara fungerade och jag hittade knapparna ! Han var lika fin från passets början till passets slut, "korvade" sig inte som han brukar göra på vissa Kickiträningar. Riktigt samarbetsvillig och jag fick en plötslig lust att SATSA I DRESSYREN !


Lååååååångt ifrån detta ↑
Bilden är från en Kickiträning då vi inte kunde fokusera på formen för han var så stel och vi jobbade i princip hela 45-minuters-passet med att ställa inåt då han bara "korvade" sig osv osv.


Rico - 25/11

Mamma red ut och en stund på volten

Rico - 24/11

Mamma red ut , jag pluggade

Bilder

Har varit och ridit Rico nu, åkte bara hem en snabbis nu för att äta lunch, ska strax tillbaka igen om moppen startar ... :)

Här kommer lite nytagna bilder, som har saknats lite här på bloggen ... :( Inga jättefina dock ^^

Dagens lilla outfit ovan :D Hade bruna ridbyxor också men det blåste så hemskt kallt på volten så fick förstöra "matchningen" genom att ta min jättestoooora reflexfleece som är ner till knäna typ ^^ Men jag frös inte i alla fall, och det är väl det viktigaste xD Om det inte hade blåst så hemskt hade han haft sitt brunrandiga länd/ridtäcke också :D ...

Fler bilder kanske kommer senare ;)

Fastnat i gymnasie-broschyrer

Jag har inte dött, har bara haft mycket i skolan på dagarna och på kvällarna har jag suttit och sållat ut mängder med broschyrer från gymnasiemässan ... pluggat en del också.

Var i stallet idag efter skolan :D Åkte från skolan strax efter 16, och kom hem från stallet strax efter 19, skulle egentligen bara dit och borsta lite och mysa men mamma tog ut honom i hagen och gav dom eftermiddagshöet precis när jag kom, så smörjde sadel, sadelgjord och stövlarna och plockade undan saker från när mamma ridit medan jag väntade :) Blev en liten rykt ändå efterråt, men inte lika mycket som jag tänkt :(

Söndagsträningarna för therese är flyttad till i morgon, pga therese ska till Globen på söndag förmiddag, då lektionerna brukar vara. Blir dressyr eller hoppning, vet inte ännu.

Och sen är Rico utlånad till Majken och Therese igen både söndag och måndag, sen rider jag igen på tisdag och då är det markarbete-hopp eller uteritt som gäller, beror på vädret.

Blir en hel del ridning på volten nu såhär års, mamma tar alla uteritter i veckan så jag får bara rida på volten :( Vilket är roligt, men enformigt ! Eftersom det troligtvis kommer bli en hoppfri vinter, såvida vi inte åker iväg någonstans till ridhus och hoppar, så passar vi på nu att hoppa när det går att hoppa. Men jag längtar verkligen till nästa uteritt, som skulle varit idag men mamma red istället ... Ibland vill man bara åka häst :D
Fullt upp :(

Ikväll har det varit plugg mest, gått en kortis med hundarna på eftermiddagen och snart ska dom ut igen ...

Är rätt stolt över mig själv idag faktiskt, har gjort 60 situps, inte alla på en gång men alla den här eftermiddagen i alla fall :D Kände att jag borde göra nåååågon nytta när jag inte ska till stallet ...

I morgon ska vi till Älvsjömässan på eftermiddagen och kolla runt bland massa gymnasium ... :( Hemskt vad mycket det finns att välja på egentligen ... :-/

Blir ännu mer plugg i morgon eller på fredag, den dag jag inte ska vara hemma och plugga blir det uteritt.

På lördag och söndag blir det plugg också :( Söndag är det therese-lektion på förmiddagen, och annexet på eftermiddagen och horse show på kvällen. Kameran ska laddas och minnet ska tömmas.

Skulle så gärna vilja fota Rico lite innan det blir sådär äckligt kallt som det blev förra vintern ... Men osäkert om jag skulle hinna det, eller orka för den delen. Gick på reservenergi idag, var så grymt trött från sekunden jag vaknade. Har 4 prov och en hemuppgiftsinlämning de kommande två veckorna + att vi ska läsa ut en engelskabok och lite andra småläxor ... Hoppas innerligt att detta är den värsta perioden, för annars kommer jag inte orka med ärligt talat ! :(

Får rycka upp mig lite ^^

Snygg parkerad häst förra året ;)

Rico - 23/11

Mamma rider för Kicki, dressyr.

Avramlingar

Har lyckats få hälften av mina avramlingar på Rico på film ;) Har trillat av 4 ggr på Rico.

Första gången var när vi galopperade på ängen när det var ganska djup snö och det var första gången vi galopperade ute. Rico tyckte det var föööör roligt så han rejsa iväg runt flera flera varv på ängen, jag hade bara tänkt att ta en kort galopp på ena långsidan ^^ Slutade med att jag tappade stigbyglarna, så han blev rädd istället för glad och rejsade iväg ännu fortare, trillade av i mjuka snön i ett hörn till sist, jag hann inte med i svängen ;)

Andra gången:

Han kom fel och tog nåt litet toksprång, svårt att se vad som hände på filmen men han blev i alla fall rädd för mig efter hindret för jag kom i obalans ... då drog han iväg när jag var i obalans så åkte in i sargen med huvudet före, min väst repades upp rejält på ena sidan, sjukt glad att jag hade västen här för jag kan tänka mig att det INTE är särskilt skönt att åka in i sargens kant sådär utan något "skydd" :s Den repan hade varit på mig då istället ;)

Tredje gången var när jag skulle sitta upp i Fänninge ... minns ingenting från den :s

Fjärde gången:


Han kändes ganska loj och seg på kortsidan, så gasade på honom lite och det blev för mycket. Han kom typ för nära ser det ut som, stannade, skickade av mig, rev alla bommar, sen hoppade han över ! ;)


För ett år sedan ...

Var det snöstorm och hade då bildbrist på bloggen för jag inte kunde vara ute och fota ! ;)

Någon stockholmare som minns det ? De varnade på teve för att man borde hålla sig inomhus osv :P

Och ... fråga inte vad Önska gör på sista bilden, jag tror hon djupdyker ^^

-3

önskaÖnska


Tips till er

2 små Tips till er läsare som har blogg:

Läs er egen blogg ! Gå tillbaka i tiden och se efter i arkivet, det är faktiskt roligt att läsa gamla inlägg ! Jag brukar läsa ungefär ett år tillbaka på min blogg, för då blir man påmind om hur man faktiskt har UTVECKLATS det senaste året ! Hur både Rico och jag har förbättrats, förändrats, utveckats. Det är faktiskt härligt att bli påmind om det, särksilt de tiderna då man känner sig så himla värdelös och dålig på allting ;)

Tex, Från att rulla över 40-70cm småhinder (för ett år sedan) ... till att hoppa banor på 90-100cm fefritt och enstaka hinder på 110cm (innan sommaren).

Dessutom så får ni se er egen blogg från läsarnas sida, om ni blir uttråkade snabbt och inte orkar läsa vidare kanske man ska se över vad man faktiskt skriver om på sin blogg :P Skriv om det NI SJÄLVA tycker är intressant, så finns det säkerligen mängder med läsare därute som tycker likadant ^^

Kommentera andras bloggar mycket ! Inte bara för att få fler läsare, utan man får då också mycket kommentarer tillbaka ! Nu har jag inte kommenterat särskilt mycket alls igår och idag för jag har haft fullt upp, och jag märker direkt att kommentarerna bara trillar bort ... 

Kanske kommer på mer tips i framtiden, men lycka till med era bloggar sålänge :D
Gloooben !

Det är för tusan denna helgen man ska till GLOBEN :D Tiden bara rusar fram, som jag klagat på tidigare här på bloggen ^^ Så plötsligt är det SLUTET av NOVEMBER, kan ni FATTA ? :D :S

Kan inte bestämma mig för vad som är roligast, själva showen eller shoppningen i annexet ;) Lutar åt annexet, haha :P Ångrar en aning nu att jag slösade bort alla mina sparpengar när jag var i London :( Det var liiite hemskt att vi lyckades åka just då ...

Här kommer lite bilder från förra årets Globen-vistelse :P

(Och som vanligt är det INTE okej att ta bilderna utan tillåtelse. Men fråga gärna om du vill låna bilden ! Jag brukar vara snäll och säga ja ^^)

Jag taggar rejält inför fotograferingen på showen ! Dock var jag nog bättre på att fota förra året, när jag gjorde det var och varannan dag ;) Nu har jag inte rört kameran på veckor ;( Och när jag väl fotat har jag fotat på auto-läge xD Har inte tid och ork att ändra några inställningar nu för tiden ... Minns nog inte ens hur man gör vid det här laget ;)


Rico - 22/11


Idag var det hopp-markarbete, för Therese :) När vi värmde upp kändes han lydig och uppmärksam, lyssnade både fram och tillbaka i alla gångarter. Lagom, helt enkelt ^^

Men så fort vi började hoppa fram börjades det med hans kvälls-tok-humör ! xD Han rycker tyglarna ut händerna på mig, drar ner huvudet och börjar småskumpa, så fort jag börjar bromsa honom !

Han verkar vilja säga till oss att han tycker de där småhindrena är urtöntiga, han bryr sig inte alls om dom och har ingen vidare respekt för hindret, bara accelererar som en tok fram till hindret och hoppar lite extra högt över, som för att visa att han kan mer än så xD Men han hoppade jättebra på parallelloxern, vägrade en gång där när vi hoppade åt ena hållet första gången, men han hoppade den två gånger efter igen så det blev bra ändå ^^

Eftersom det är så dåligt ljus uppe på volten (som dessutom kastar skuggor före och efter hindrena, som hästarna lätt kan reagera på och tro att hindret är större än det egentligen är osv osv) så hoppade vi inga höjder, blev helt enkelt åt markarbeteshållet, mest småhinder och det högsta var en parallelloxer på 70cm.

Vi hoppade bana i slutet, på 9 hinder. En lite mer teknisk bana med småhinder, och här i slutet (har ingen aning om varför men) så lugnade han sig faktiskt och skötte sig super ! :) Kunde faktiskt fokusera på fler saker än att hålla upp huvudet på honom och bromsa ! ;) Så det kändes väldigt bra där i slutet, vi red mer med varandra än mot varandra :PAlltså, banan börjar på det orange/gula hindret (1), sedan var det ett relaterat avstånd till det rosa (2). Lång transportsträcka till parallelloxern (3), Lång transportsträcka med kort sväng till vinrött hinder (4). Efter vinröda hindret skulle vi flytta ut dom till spåret (därför jag har ritat "hackigt" :P), rätta galoppen om vi hann, och hoppa de svarta hindrena (5a,5b) som var på böjt spår med ett galoppsprång mellan. Låååång transportsträcka igen, till parallelloxern åt andra hållet (6). Banan avslutades med en ganska lång raksträcka, följt av en snäv sväng till en dogleg/båge (7,8).


Jag smälter

De här bilderna får mig att smälta ! :'D Helt underbart fina är dom, han är så charmig och söt ! ;) 

 


Snygga va ? :D Fotograf: Evelinn Bladström 


Fixar och trixar

Håller på att fixa med designen litegrann varje dag nu, har inte tid att sätta mig och fixa allt på en gång, så blir lite små-fix varje dag.

Säg bara till om ni tycker jag ändrar på något som inte borde ändras på, eller om något ser tokigt ut ! :) Det är ju inte bara för min egen skulle jag ändrar designen hela tiden ? ;)

Här är en header jag försökte mig på innan jag gjorde den jag har nu, dock tyckte jag den blev jätteful så strök den helt, har faktiskt inte sett den ens sedan dess ;)
Svar

om Svar på fråga - fortsättning:
Aha jag undrade bara, eftersom jag också har 158/164 men är det 32 som gäller det då elr?? :D

svar: japp det ska nog passa :) de är lite stretchiga också så inte hela världen om den inte är perfekt storlek ^^ Lycka till med ridbyxor-shoppningen ;) :D


Planen

Tänkte fixa lite i bloggdesignen nu ett tag, varvar med att sålla bort gymnasieprogram och söka skolor osv. Sen ikväll ska jag nog GÅ till stallet med båda voffsarna, för de ska gå en långrunda ikväll, mamma ska på styrelsemöte i stallet så hon kan skjutsa hem mig och hundarna sent ikväll ^^ Ska borsta lite på Rico också om jag hinner det :)

Det var planen för ikväll. Kanske, bara kanske, ska jag göra lite läxor också ... Men det enda jag måste göra ikväll är att läsa en engelsk-språkig bok ! Hade varit lite lagom nice att ha den som ljudbok istället, så man kunde göra annat samtidigt ? ;) Spara tid och ork !

Ikväll ska/har Rico avmaska-s/ts och han kan ha ont i magen i morgon så vet inte om jag ska vara med på hopp/markarbete för Therese ... Får se vad som händer :)


Här är bild på Rico med sitt nya täcke :D Det är med halvhals, syns dock inte så bra när han står och mumsar på hösmulor i marken, det ser lite bättre ut när han har huvudet uppe ! ;)

Tjuvar

Angående det här inlägget:
Skrev det sent på kvällen så hade inte orken att berätta allt då, så tänker göra det nu :)

Det var nämligen så att jag hade fått tips av flera personer att det var en tjej på stallet.se som använde min målade bild på Rico:


Gick då in på mitt gamla "stall" (jag var medlem där förr) och kollade upp detta. Hittade inte just den bilden ovan på Rico, men hittade en annan/en till bild som jag målat ! ... Mejlade medlemmen. Fick svar idag, hon bad om ursäkt och tog bort bilden och hjälpte mig också med att svara på frågan vart hon hittade bilden - som vanligt på google, precis som alla andra gånger :( Är jätteglad att hon tog det så bra, kom på efterråt att jag kunde uppfattas som ganska ilsken där i mejlet, men blir lätt så när man är trött och lite smått irriterad över att detta alltid verkar hända igen ... ;)

Har varit med om detta flertalet gånger förut, alla gånger på den mycket "omtalade" stallet.se. Många tror att bilder från Google är sådana man får ta, men google är ju ett sätt att leta upp bilder över heeeeela internet. Allt från mobilbilder till produktbilder och proffsfotografbilder.

Det var en gång för väldigt länge sedan, när jag var medlem på stallet.se och var aktiv där, som en tjej hade tagit den finaste bilden jag hade gjort (då på den tiden), och gått runt och sagt att det var hon som gjort den. Hon fick såklart all ära för den också, folk sa att "oj vad duktig du är" och hon bara sög åt sig allt beröm som en tusans svamp. När jag kontaktade henne då, så fortsatte hon ljuga - nästan som att hon trodde på det själv ! - det otroligt att hon fortsatte att säga gång på gång att det var hon som hade gjort den, hon försökte lura mig trots att hon förhoppningsvis visste att det var jag som gjort den.

Sen var det en till tjej som hade dragit in sin mamma i konversationen också xD Helt otroligt, jag bad henne ta bort bilden och förklarade att man inte fick ta bilder hursomhelst utan tillåtelse osv osv, sen när jag fått svar så ser jag att det är tjejens MAMMA som hade svarat och hon försvarade såklart sin dotter. Det var dock inget vidare trevligt svar man fick från mamman, hon svarade riktigt drygt och faktiskt HOTADE. Tror på allvar att jag hade kunnat anmäla henne för det hon sa ^^ Men jag är så snäll så jag lät bli ... haha ... eller så var det för att jag bara var en "liten tjej" då, visste inte om man ens kunde anmäla för ngt sådant ! ;)

DISS till alla småtjuvar som inte kan hålla fingrarna i styr ! ^^


Rico - 21/11

Mamma rider ut med westernsadeln.


Bra dörr

Detta hände när jag skulle ta in och ut lite schabrak ur vår garderob på loftet ...


Jag öppnade alltså garderobsdörren - och alla gångjärn lossade förutom den understa ! Detta hände en gång förut men pappa fixade till det, och nu händer det igen ? ;) Man börjar märka att den här garderoben är vääääldigt begagnad ^^ Min storebror hade den typ i sitt rum hela livet ? I alla fall - den totalstrejkade när jag försökte sätta ihop den igen så jag bara ställde den mot garderoben så den inte skulle ramla och inte garderoben skulle stå vidöppen ...

Såhär ska det egentligen se ut: (bild när jag lutat den mot garderoben)


Sämre dörr får man leta efter ! ;)


Inte glad

Usch och fy och blä. OGILLA. Inte glad alls.

Måste sova, upp tidigt imorgon. Skola. Måste berätta, om alla små tjuvar.

BLÄÄÄÄÄ ! Tur att du finns <3 ¨


Rico - 20/11Idag kändes det som att jag och Rico verkligen var ett team ! Vi jobbade med varandra och inte emot varandra, inga vägringar och inget bråk alls :D

Vi hade ingen banhoppning idag, som var lite synd för alla tre hästar som var med idag hade ett riktigt banhoppnings-tryck i galoppen :) Var härligt att känna och se :)

Passet bestod av uppvärmning först, sedan tre övningar.

1:a övningen var studs, tror det var 4 studs och där gick Rico verkligen som en KLOCKA ! Vi har hoppat studs en gång tidigare och det var också på Thereses lektion. Då rev han ner varje bom, snubblade och hade noll koll på sina fötter, han förstod inte alls vad övningen gick ut på så han tog ett galoppsprång mellan och hoppade genom hindrena. Tptal kaos. Trodde då inte att han hade hoppat studs förut ! Men idag gick det så bra ! Man kunde nästan tro att han var den mest rutinerade i gruppen, vilket han INTE är egentligen ;)

2:a övningen var: ett sockerbitshinder - ett galoppsprång - ett sockerbitshinder - ett galoppsprång - en mindre oxer. Gick också jättebra ! Behöll lugnet hela vägen och accelererade inte innan som han kan göra ibland :)

3:e övningen var en övning som hjälper hästen fram till hindret / öva språngkurvan. Ett 40cm hinder - ett galoppsprång - oxer.
Oxern var i slutet på 95cm och han klev jättefint över det ;) Kom helt rätt och behövde inte ens ta i ! :P

Kan visa övningarna med bilder sen om ni vill :)

Idag var vi verkligen samspelta och allt kändes så lätt och rätt :D Behövde verkligen ett sånt här pass i dessa tider ! <3


Bilder från idag


Bad en tjej i gruppen efter mig att fota lite och supersnäll som hon är så försökte hon även fast hon inte är van vid systemkamera ;D TACK TACK TACK :D Blev mest bilder när vi precis landar efter hindrena, så inte så snyggt och inget jag brukar lägga upp då men absolut bättre än ingenting ! :)

Glömde som vanligt säga att man kan hålla in knappen så pepprar den bilder ! Det är faktiskt väldigt svårt att pricka rätt och fota när hästen är mitt över hindret, sällan jag lyckas med det helt perfekt ;)

I alla fall, här kommer några bilder:

( problem med att ladda upp, kmr strax ! )
Jag totalälskar att man ser så eftebliven ut före och efter ett hinder xD Eller inte "man" utan JAG ! ;)

Nyårslöfte


Har helt random börjat fundera på om jag ska införa nyårslöfte det här nyåret ? I vår familj har vi ingen tradition som säger att vi ska lova något på nyår osv osv, så har liksom aldrig gjort det !

Men ska nog ta och lova mig själv under nyår 2011-2012 att jag ska börja träna DAGLIGEN för att bli en bättre ryttare ! Då kommer jag ju självklart också dela med mig av övningar och så, som alla ryttare kan göra för att bli bättre i sadeln !

Jag har ju gång på gång försökt börja träna igen, men efter en vecka eller två glömmer jag bort och kommer av mig helt :( Någon får säga till mig på skarpen tror jag, jag är för snäll mot mig själv ;)

Brukar ni lova något på nyår ?


Snyggingen förra året :) <3


Svar på fråga - fortsättning


Fråga: Vart har du köpt dina Whitaker ridbyxor?? :D

Svar: På Cheval Ridsport :) Har beställt där en gång innan (boots, vi beställde dock fel modell xD) och de har ett mycket bra rykte !

Självklart finns Whitaker-byxorna på flera ställen än Cheval, tror tex att de finns på Lyckås också, även Stockholm Ridsport där jag praoade i våras ! 

Men om du ska beställa så tänk på att storlekarna är mkt små stora ! Jag tror jag har stl 32 i mina ! :)  


Fråga (fortsättning) : Okej, men vilken storlek har du igentligen?? :D

Tacksam för svar :D

Svar:
Har 34-36 i damstorlekar, 158/164 i barnstorlekar och är enligt Passet strax över 160 :) Sprang ner i mitt rum nyss och kan nu helt säkert säga att jag har stl 32 i mina Whitaker-byxor ! :) Bästa är ju att åka och prova dom någonstans, man kan ju söka på internet efter butiker som har produkten, kanske finns det någon i närheten?

Jag provade min tränares/ridlärares ridbyxor innan jag beställde, hon har väl ungefär samma storlek som jag :)

Lycka till ;D


BLOGGTIPS !


Tänkte både hissa och tipsa om denna bloggen: (klickbar bild)


Bloggen drivs av Erika, som verkar vara en otroligt trevlig tjej. Hon verkar vara superduktig på att rida, och hon kommer säkerligen gå långt i dressyren ! :) Hon skriver intressanta och läsvärda inlägg som har med ridsport att göra, och varvar med lite vardagsinlägg ( som faktiskt också är roliga och intressanta att läsa ! ). Uppdaterar alldeles lagom mycket också ! ;)

Kan säga att jag redan (har läst bloggen sedan igår eftermiddag/kväll) lagt till henne på min Iphones hemskärm (i form av en app) så jag lätt och ofta kan klicka mig in på hennes fina blogg :) 

Stor HISS till Erika och hennes blogg ! Klicka på bilden ovan för att komma till bloggen :)


Tips - Ridsport på tv


Hoppning på SVT1 just nu, fram till 17.55 ! Skynda och slå över till ettan nu :D


Glömde berätta


Igår på hoppträningen i Balingsta var jag faktiskt på vippen att trilla av ! Rico gjorde ett tokhopp, vet inte om han kom för nära eller för långt ifrån, i alla fall: Det var när hindrena låg på 90 i slutet och vi skulle hoppa en liten bana.

Jag trillade över på den högra sidan och tappade vänster stigbygel, jag typ: Neeeej jag ska inte trilla av ! Så jag klamrade mig fast xD Men Rico var grymt duktig ! Om detta skulle hänt för ett år sedan hade det inte dröjt många millisekunder innan jag slog i backen, han blev ju tokrädd för obalans och så ... Men denna gången galopperade han vidare, han tittade väl bak på mig och undrade vad jag gjorde xD

En till sak som han blivit bättre på sedan ett år tillbaka, är att han brydde sig inte alls om stigbygeln som slängde hit och dit (när jag hängde på andra sidan), fick ju sakta av till skritt för att fånga den åt rätt håll :) Förr kunde han ju flippa ur för en sån enkel sak som en stigbygel xD


Cicci !


Cissi svarade först på läsarfrågan, så hon får en liten bildlänk ! Jättesöt blogg verkligen :) klicka på bilden för att komma till Ciccis blogg :D  

Filmtime

Detta är - konstigt nog - den som har FLEST visningar av de filmer jag har på videofy.me ! Riktigt underligt faktiskt ! Tog mig en titt på den och kan bara säga, tur att man blir bättre ! Och jäklar vad vi har utvecklats ändå !Den som kan komma på flest saker som vi blivit bättre på / som utvecklats sedan filmen gjordes (i början av 2011) får en snygg färgglad iögonfallande länk i menyn till sin blogg :) Till er utan blogg: ÄRAN <3

Håller ju på att städa upp i menyn så det finns gott om plats för vinnare i mini-tävlingar !  
Har fått in ett en kommentar, som ledde till ett mejl ...

... angående min MÅLNING/ILLUSTRATION !Någon som vågar gissa vad ? ;)


Ändrat i designen


Bytte ut de gamla bilderna från tiden jag inte red Rico (gjorde ju headern i somras) till några nya fina ... eller så nya är dom väl inte, men nyare än de gamla ! :D :D :D

Hoppas det uppskattas :)

Framhoppning - Filmtime !


Film från 17 Juni, på framhoppning på Enliden ! Var så nöjd med trycket i galoppen och min sits innan hindret, brukade luta mig mycket framåt innan hindrena ! Meeeeen det gjorde jag inte här :D


En ovisad bildFrån innan sommaren nån gång :)

Rico - 19/11 ... tidig morgon ...Grupperna idag hade slagits ihop (markarbete brukar vara i första gruppen, sen är det en hoppgrupp efterråt. som börjar 10 tror jag) så tiiiiidigt skulle vi till Balingsta ! Halv åtta skulle vi vara där och börja bygga i ridhuset, och åtta skulle allt börja.

Och vi höll på lääääänge, vi började inte hoppa förrän efter en timme kanske, och då gick Rico på reservkrafterna ... Båda var trötta och jag tryckte honom över hindrena. Han stannade ett par gånger, kanske 2 ggr på småhindrena i början och 2 ggr när hindrena låg på 90 ... Det berodde nog främst på att när vi var ute och hopptävlade så fick han ju gå ut från läskiga ridhuset och åka hem när han vägrade ... Så vi skippar tävlingarna nu ett tag framöver, och åker på fler träningar och pay & jumps så vi kan fortsätta hoppa banan fastän han stannar massa ! Så han inte "vinner" och får åka hem till sina kompisar om han vägrar ut sig, lätt att dom sätter sånt i system :-/

Aja, jag är nöjd med slutet av passet när vi faktiskt hoppade en hel bana med inga stopp :) Eller ett kanske, minns inte :s Tyckte det inte var så schysst mot honom att köra slut på honom i en timme innan man började hoppa bara ... Men jag har aldrig tränat för den här tränaren förut så visste inte hur han brukade lägga upp passen. Men nu vet jag och jag kanske åker tillbaka dit något mer om det blir två grupper. Så Rico plutten slipper köra en hel timmes uppvärmning/markarbete innan man börjar hoppa :S

Lyckades skrämma honom IGEN när jag satt upp ... lyckas alltid ! ? :( Råkade sparka till honom på rumpan påväg upp, och då reagerade han men pga sommarens träning så for han inte iväg <3 Men det räcker att han rycker till kraftigt eller tar något steg åt höger eller vänster så tappar jag balansen, blir att jag dunsar ner i sadeln då -.- :[ Usch.

Han fick skritta av ordentligt efterråt och jag stretchade frambenen också innan vi lastade och åkte hem :)

Ni som inte gjort det ännu ...

Nu har hela min familj röstat på ROLF-GÖRAN BENGTSSON som är nominerad till Jerringpriset ! :D

Så nu tycker jag att ALLA som inte har röstat ännu ska göra det ! :) Resultatet visas på Idrottsgalan 16/1 2012 !

Det är busenkelt, man fyller i namn, mejl, address. Sen är det klart ! :)  

Klicka på bilden !

Bild från eurosport.se


Fråga till läsarnaVore jätteintressant att få veta lite mer om er läsare, ni gör ju 50% av bloggen kan man säga :) Utan er skulle jag ju inte fortsatt blogga, har jag kommit på ! :) Jag tänkte börja med att fråga hur gamla ni är :P

Den som är snabbast och svara får en liten länk också bara för att få det flyta på ! :D Alla kommentarer räknas för mig !

Själv är jag 15 år, men det kanske ni redan vet :)


Inköpslista


Har påbörjat en inköpslista till Globen, eller nu börjar jag på den ... 
 
1. Limegrönt pannband svarowski/blingbling i brunt läder tror jag.
2. Limegrönt schabrak scapa/lamicell.
3. Något "tjockt" vadderat dressyrschabrak kanske schockemöhle ?
3. Mössa/Pannband kingsland kanske ? Brukar finnas agriamössor och så också...  
4. Pullarnosgrimma i brunt läder eller ett helt träns med pullarnosgrimma.
5. Reflexfleece ? vet inte om de fortfarande går att köpa men det är nog det bästa jag köpt ... som både mamma och jag uppskattat rejält under vintern ! Den är typ vind och vattentät, med fleece så den är varm och reflexer utanpå !


Och jag är ganska så säker på att jag kommer få hem OTROLIGT mycket overflödiga grejer också ! Typ några extra schabrak som är extrapris på, kanske nåt täcke, lite vantar, pannband, säkert några "myskuddar" igen, som jag alltid sover på numera <3

Funderar på om jag ska brodera något schabrak detta året ... får se om pengarna räcker till och vad dom har för schabrak :D Förra året var jag nära att beställa ett men visste inte hur jag skulle brodera, tex mitt namn på ena sidan och hästens på andra, eller om jag skulle brodera klubben jag tävlade för på ena sidan och mitt namn på andra osv osv ... finns massor av olika sätt !


förra året köpte jag:
reflexfleecen (på bilden!)
2 kuddar (grå nere i vänsta hörnet och en med nyckelpigor)
Pingvin-gossedjuret (högra hörnet) som är samma material som kuddarna, så man kan sova på den (a)
Sadelgjord i brunt läder
Reflexgrimma
Ljusblått dressyrschabrak (som också passar bra till hoppsadeln :D)
2 vita vojlockar som dock inte passade ... en är borta och en ligger på loftet, köpte de bara för att det var 2 för 20kr xD Så 10kr per styck ! :D


Helgens planer


Nu i helgen blir det 2 hoppträningar om allt går som planerat :) Imorgon (Lördag) är det hoppträning på Balingsta, vi tar transporten dit :) Vet inte vilken tid det är, men ska kolla upp det ikväll :P Förra gången vi skulle hoppträna där blev tränaren sjuk :( Men vi har inte fått något sånt besked ännu så det blir nog av tror jag :)

Och på Söndag är det hoppträning för Therese om vädret tillåter det :) Då kanske två duktiga fotografer kommer också, ska nog ta hans hyperfina lime/äppelgröna schabrak, den är egentligen ganska ful och urtvättad men på bild ser den bra ut, minst sagt ! :D 

Och veckan som kommer: måndag uteritt, tisdag markarbete/småhopp om vädret tillåter, onsdag dressyr, torsdag + fredag + lördag uteritt eller något litet pass på volten kanske, söndag dressyr för therese om vädret tillåter :D

Det var planeringen för helgen + veckan som kommer :D
Rico - 17/11Red ut med Mikki & Madicken. Rico var spänd som en stålfjäder hela vägen, tog ett antal hopp framåt för det var något läskigt i busken eller så ... Lite jobbigt att sitta och vara "beredd" hela vägen, men vi red inte så länge heller så det gick väl bra ändå :) Vi red bara på gatorna bort mot Vista en bit, sen tillbaka samma väg.

En sak som var riktigt läskigt (tyckte Rico) var nya stallet, där dom håller på att bygga för fyllt nu. Satt av strax innan lövsta och promenerade hem för då får han hoppa runt och vara hur rädd han vill, det stör ju inte mig när jag är på marken :P

Ruskigt spänd var han ... Inte roligt att rida då :( Men försöker tagga till helgens hoppträningar :D


Ikväll

Ikväll blir det bloggning :) har suttit och pluggat den tid jag inte är i skolan eller stallet ... Men ja kommer tillbaka ikväll, på riktigt ;)Håll ut !

Rico - 16/11

Dressyrträningen blev inställd så mamma red ut en sväng och red lite på volten, det blåste mycket så Rico vart lite spänd.

Säkerhetsväst


Jag har tagit upp det här ämnet / den här frågan förut en gång för ganska länge sedan, nu tänker jag gå in lite mer på hur jag gör och vad jag tycker och så får också ni ha en åsikt i kommentarsfältet :) (som för övrigt ser förskräcklig ut, men kul att ni kommenterar i alla fall ;) !)

Säkerhetsvästen

Den skyddar ju inte mot ALLT, främst skyddar den mot sparkar, grenar, stenar, hårda saker såsom staketet/sargen runt ridbanan och lite annat farligt runt omkring när man rider / hanterar hästar.

Vissa tycker att dom får bättre sits, bättre balans och att det ser snyggare ut att rida utan väst. Det är då mest dressyrryttarna eftersom hoppningen generellt är en "farligare" gren och då väljer fler (inte alla dock) att ha säkerhetsväst.

Jag tycker nästan tvärt om faktiskt !Vänster: Min förra väst / andra väst, en svart-grå med blixtlås fram + kardborreband (från hööks?)
Höger: Min första väst, en mörkblå med bara kardborreband.


Ovan: Min första väst igen
Nedan: Min nuvarande väst, kardborre vid axlar och på sidan/magen. Resår i ryggen, dragkedja fram med "lapp" över för att skydda.


När jag hade mina tidigare säkerhetsvästar (först en blå, sen en grå/svart, båda från Hööks) så höll jag helt med dom som sa att deras sits blev bättre och det såg bättre ut utan väst osv osv. Då red jag med säkerhetsvästen när vi hoppade eller red ut. Ibland inte ens då, för de säkerhetsvästarna var så otroligt HÅRDA och formade sig inte alls efter kroppen. Jag har ju en rätt så svankande rygg, så det GLAPPADE faktiskt mellan ryggen och säkerhetsvästen, hur hårt jag än spände den! Brukade på hoppträningarna, mellan ekipagen som hoppade, försöka trycka in västen för det var faktiskt inte så bekvämt att den var så spikrak i ryggen ... I alla fall, den tiden med klumpiga säkerhetsvästar är ju över nu, nya och förbättrade modeller har kommit. Självklart kostar dom lite mer men de SKYDDAR faktiskt när det faktiskt händer något. För plötsligt händer det, om man har tur landar man bra så man inte gör illa sig men man har ju inte alltid tur i livet ? Jag är väldigt tacksam att jag haft västen de gånger jag trillat av Rico, till exempel.

 Sitsen är det ingen skillnad på för mig, med min nuvarande väst ... Eller jag har ju inte ridit utan väst på ett år (sedan jag slutade på ridskolan) så jag har väl vant mig också ;)
Min väst är väldigt mjuk och formar sig snabbt så den gör inte så jag kan röra mig mindre i sadeln, som jag minns att mina gamla säkerhetsvästar gjorde :/
Och numera finns det faktiskt riktigt snygga och sköna västar ! Det är faktiskt ett ganska simpelt skydd enligt mig, värt att ha. Alltid ?

Jag har alltid min väst, och visst ser min sits förskräcklig ut ibland men det är inte säkerhetsvästens fel, haha ;)

Er tur att säga vad ni tycker :)


Slut på moppetiden

Imorse var det tjockt is/frostlager över hela moppen, fick ta och skrapa länge för att få bort på de viktigaste delar, sätet, backspeglar osv. Tog sin lilla tid ... Dessutom var vägen en isbana så körde i -30 hela vägen, det var lite läskigt när bakhjulet började slira :s Så vägen till skolan tog ännu längre tid än jag hade tänkt. Kom för sent men vikarien var också lite sen så jag hann precis ;D Där hade jag tur i oturen kan man säga...

Om det fortsätter såhär kommer jag leta fram busskortet och börja åka på det igen :( Hatar att åka buss och passa tider ... Jag hade ju tänkt att åka moppe tills snön kommer :(


Info

Imorgon blir det pluggdag, om jag gör klart läxorna tidigt så hinner jag nog sitta och blogga en stund också :D Jag har lite inlägg på G men det tar tid att skriva ... längre tid än det tar för er att läsa sen ;)

Blir troligtvis 2 hoppträningar i helgen, ska bli kul :) Ska åka iväg på lördag och sen är det för Therese på Söndag och då kanske mina mästerfotografer kommer dit också :DRico - 15/11
Idag var det en privat hoppträning åt markarbets-hållet pga att det är ganska mörkt på volten så vill jag inte hoppa några höjder för han blir lite fegare då ;)

Han kändes ruskigt pigg idag, på framridningen kändes han superlagom och bra, liksom ett friskt tempo men väntade ändå på mig osv osv. Men så fort Therese höjde upp till småhinder började han latja runt och rusa iväg med mig, gjorde ETT ANTAL försök att ta ner huvet och bocka men jag var supernoga med att ta upp huvudet på honom i galoppen, vill inte trilla av och förstöra allt jobb där också ;) Aaaa men han blev rätt glad kan man säga xD I galoppfattningarna exploderade han varannan gång, drog iväg osv, och vissa gånger bara rullade han igång i lugn galopp ! ;) Min häst är ett mysterium ... :P

Så han var alltså åt det hetare hållet idag, han kör verkligen på dagshumöret ! Vissa dagar är han lat, andra dagar väldigt samarbetsvillig, sen finns det dagar då han beter sig som om han håller på att explodera ! xD Han är väldigt mångsidig, men för det mesta är han väl lagom pigg och framåt, med bjudning och arbetsvillig, samarbetsvillig :)

Dessa övningar jobbade på idag, de är faktiskt svårare än de ser ut (a) : (bommar och småhinder)

1. Serpentinbågar över tre sockerbitshinder på medellinjen (små-hinder). Här låg fokus på att han inte skulle dra iväg, inte bocka av mig (xD), komma hyfsat rätt på hindrena, göra hyfsade bågar, hålla jämnt tempo och rätt galopp i bågarna.

Det var faktiskt rätt svårt ! Men vi gjorde inte övningen så många gånger för vi lyckades bra bortsett från att det gick lite fort då :P2. Klockan. Först stod dom på fyrkantsspåret eftersom vi har så liten volt. Sen tryckte Therese ihop dom så dom blev som en riktig klocka ;) Först tar man tex 6 & 12 några varv, sen lägger man till tex 9 och sist 3, till slut rullar man på en större volt med fyra småhinder :D

Var fokus på samma saker här som första övningen.

Inga bilder och ingen film ... var så mörkt ute så hade väl inte vart så spännade att se ändå ? ;)

Rico - 14/11

Majken red ut och både travade och galopperade ! Rico stod blickstilla när hon satt upp (fast mamma sa att han såg ut som han höll på att dö ... för Majken kom typ lite ur balans eller fick inte över benet eller hur det var, så hon fick kliva av halvt igen och ta sats på nytt xD det var lite läskigt men han stod stilla ändå, vår väluppfostrade "lilla ponny" :P)


Lat


Om jag nu inte hade varit så tusans lat hade jag suttit och målat för fullt nu ! Är hemma från stallet idag, kanske åker en snabbis på kvällen bara och tittar till honom och kanske borstar lite, men Majken i stallet lånade honom idag ! Vi vill att fler personer ska börja rida honom så han inte blir en enmanshäst och börjar lita på fler vad gäller uppsittningen särskilt :) Och det är super att börja med dom han känner bäst, och alla dessa har han känt sedan han kom till Enliden :)

Therese - vår tränare i hoppning och dressyr, markarbete mm, har haft en hel del fodringar så har hanterat Rico väldigt mycket, också ridit två-tre gånger tror jag. Både före och efter sommaren.

Majken - har häst på Enliden, morgonfodrar ofta, ska ha ridit ut idag (om allt gick bra). Har också hanterat Rico mycket, dvs fodra, byta täcken, släppa in och ut ur hagen osv osv.

Pappa - träffar inte Rico så ofta men ska börja rida någon gång ibland, han rider på westernridskola nu och ska främst rida western på Rico-plutt :P

Det är dom tre vi har börjat med nu lite smått :)

Känner för att bara måla, utan krav, ska göra klart utlottnings-priset (nej jag är inte klar med den ännu :s) och ska måla en åt en tjej som mejlade mig nyligen :) Det är så skönt att folk inte försöker skynda på och tjatar och stressar, för skolan och djuren går alltid före ! Jag ogillar också att bara måla en liten stund ! Vill hålla på ett par timmar i sträck för att verkligen komma in i det, jag vet att jag inte orkar återuppta det sen annars ! 


Rico ... ponny ?

I annonsen stod det att han var 155cm. Eftersom jag i princip bara red b-c ponnys innan det så visste jag inte bättre, så tyckte det lät rimligt :)

När vi mätte honom på vintern 2010 så var han plötsligt 152 ... ? När vi jämförde med en pålle i stallet som var lika stor så verkade det stämma bra.

Pållen som var lika stor mättes en gång till senare och de konstaterade att den var ponny :)

Jag pratade lite om det här med Therese på en av träningarna, hon sa att Rico kunde vara ponny ... maxad ? Vi ställde honom bredvid en ponny i stallet, som var en maxad D-ponny. De såg rätt jämna ut :o

Från att vara 155 till ponny är ett rätt stort steg ! Vi ska mäta honom 2012 när han är 8 år, och se om han faktiskt ÄR ponny ? Isåfall kommer vi tävla ponnyklasser som vilken annan ponny som helst, och då tänker jag - om vi fortfarande tävlar hoppning - klassa upp honom till storhästklasser när jag blir för gammal ;) Therese tävlade mot storhästar med sin D-ponny när hon fyllde 18 :P

Från förra veckan:


Bilder från när han var 155cm (förra året) :
rico-Eller kan det vara så att min lilla skrutt KRYMPER ? ;) Vad tycker ni ? Ser han ut som ponny eller storhäst ? :o


Rico - 13/11

Skulle ha ridit på volten idag, men fick panikstressa i stallet så mamma åkte dit på kvällen och red istället :) Hon red ut och red lite på volten. Tror det var ganska kort jämförelse med igår :P


Planering

Idag; Voltenpass, lite dressyr med kanske bommar ? Eller ett litet hinder ? Vet inte ännu...

Måndag: Majken i stallet ska låna Rico och rida ut på, hoppas allt kommer gå bra :)
Tisdag: Hoppträning för Therese, men eftersom det är så mörkt blir det nog mer åt markarbete-hållet.
Onsdag: Mamma rider för Kicki.
Torsdag: Jag rider ut ?
Fredag: Mamma rider ut.
Lördag: Jag rider ?
Söndag: Thereselektion.

Måndag: Mamma rider

Sen får vi se hur det blir, om snön kommer, hur vädret blir osv osv ...

Övernattning

Har haft två Enlidare hemma hos mig inatt, vi skulle haft Övernattning i stallet (klubbstugan) men det blev hemma hos mig istället :) Vi kom alla hem så sent så hann typ kolla två filmer och gå och lägga oss sen :P Bara så.

Har ingen vidare inspiration just nu, så blir inga roliga åsiktsinlägg och så... Kommer nog bli lite vardag bara nu, eftersom det händer rätt mycket !

Ska iväg till stallet snart, rida Rico - ett voltenpass tror jag, hem och byta om, åka till Örby för att göra hemuppgiften med några kompisar, hem och fira fars dag ... sen ska jag sova :p Flikar nog in någon bloggning däremellan men det är ungefär det som händer ! Egentligen så tar allt det här ungefär 7-8h totalt men ska skynda mig så jag kanske är hemma till 8 eller så på kvällen ... får se hur jag gör där ;)


Rico - 12/11


Red ut med Mikki och Madicken en lång runda. Travade en del vid sidan av vägen (skyltad ridslinga typ) och red på Lilla Ridstigen bort till Rondellen. Travade på Källbrinksrakan och travade också upp för Galoppbacken. Vi galopperade inte för det var så mycket sten och det är lättare att börja trava mitt i en backe (backen var stenig längst ner) än fatta galopp mitt i en backe. I alla fall, vi red i skogen tillbaka, virrade runt lite i mörkret och red sedan gatorna hem från Vista.

Precis när vi skiljts åt vid hennes stall mötte jag Sarah och Evelinn som var påväg ut. Jag följde med dom istället för att rida hem, och vi red bort mot källbrinksrakan och travade där i mörkret (vi hade pannlampor). Vi red via Rondellen, förbi dagiset, och så hem på gatorna. Travade vid sidan av vägen vid Lövsta.

Jag och Rico var ute ungefär 3h sammalagt, och det var inte roligt alls att hoppa av med avdomnade fötter. Dom var stelfrusna och det är så hemskt när dom tinar ! Gör så sjukt ont !
Hoppbilder !


Här kommer lite bilder från hoppträningar, pay & jump´s och träningar ! Några framhäver hans hoppteknik, några gör oss inte rättvisa och bla bla bla. Dom är inte i någon sorts ordning, men förhoppningsvis ser ni vilka som är från förra året och från förra veckan tex ;) För vi har ändå utvecklats en del :P Har inte tagit med några bilder från hoppträningar förra hösten, vi hoppade mellan 40-70 och det är inte mycket att se, han galopperade bara över :P Enjoy ;)
Rico - 11/11

Mamma red ut :)

Time

Tiden går ÄCKLIGT fort, snart är det Jul och nyår, sedan kommer våren och sommaren.

Denna hösten är som bortblåst, det har gått så jäkla fort. Nu blir det bara kallare och kallare, mörkare och mörkare. Hoppas på ett vis att snön kommer sent i år, för vill kunna åka moppe till skolan och stallet så länge som möjligt ! Hatar att åka buss och passa tider ... De går så sällan och kommer bara försent hela tiden ! Men jag vill ju också ha snö för att det blir ljusare då, man kan rida ut i skogen på kvällarna för snön lyser upp. Det blir mjukt överallt och man kan trava och galoppera sålänge det inte är is.

Kan inte fatta att det redan är 11 November. Det är slutet på 2011 liksom :s Jag vill bara kunna frysa tiden ibland, kunna spola fram och tillbaka, så man slipper längta och slipper sakna. Jag ogillar att längta efter saker för då går tiden bara ännu snabbare och dagarna bara trillar av almanackan. Tiden går snabbare och snabbare ju äldre jag blir, kanske för att livet är så himla kul just nu ? ;) Bortsett från istiden som väntar då...
<3

Rico - 10/11


Red ut med två i stallet, vi red på gatorna och travade och galopperade på den anordnade ridslingan som går längs med bergavägen. (vid lövsta)

Han var så duktig och skötte sig super :)


Snart är det

-20 grader och snö upp till magen :] Någon som längtar ? Jag vill bara ha några minusgrader och ett lagom snötäcke så man kan galoppera och trava överallt haha :P Och så man ser i mörkret ! :P


Det var såååå kul att hitta Rico med frost och istappar i pälsen förra vintern ... -.- Eller ? :)

Sjukstuga ?

Japp nu är det 7 hästar som är skadade i stallet ! Av 15.Detta hittade jag på whiteboardtavlan ... xD Gulligt :)

Taggar för uteritt

Har tänkt att rida ut med Mikki (med ponnyn Madicken) idag, kommer väl troligtvis vara rätt mörkt då så vi rider nog på gatorna bara ...

Hade hemkunskap sista lektionen så där har vi ätit scones och soppa, så blir ingen middag innan stallet. Åker nog ganska snart.

Och angående det nya fleecefodrade regntäcket så kommer han inte börja använda det förrän det blir kallare ! För det är mer fodrat än det han har nu, så det kommer vi ha när det är kring 0 grader tror jag :)

Och Zebb har kommit ut i Ricos hade igen :D Så nu har han sällskap och en kompis att springa med :') Det har han nog saknat !


Rico - 7/11-9/11

7/11 Måndag: Mamma red ut
8/11 Tisdag: Mamma red på volten
9/11 Onsdag: Mamma red för Kicki


Långa och korta galoppsprångFörslag på avstånd: 24,5 meter mellan hindrena.

Övningen går ut på att få hästen att länga och korta sina galoppsprång och att rida hindrena i olika tempon.

1. Rid i normalt tempo ett par gånger, räkna hur många galoppsprång du får mellan hindrena.
2. Försök få in så många språng som möjligt (dvs korta galoppsprången)
3. Försök sedan få in så få galoppsprång som möjligt (dvs länga galoppsprången)
4. Växla mellan att tex rida varannan gång i samlad galopp och varannan i ökad galopp.

Jag tycker det är en bra grundläggande övning, lätt att ta fram om man vill göra något enkelt. Enkelt att variera. Vi gjorde denna övningen rätt mycket när jag red på farsta ridskola, just för att den passade alla nivåer så bra. Man kunde göra det mindre komplicerat för de mindre rutinerade, och tvärtom för de mer rutinerade eleverna :P

Tror dock att vår volt är för kort för att ha 24,5 meter mellan hindrena ... Det blir för kort anridning på första och för snävt efter sista hindret :(


Designen

Vill sätta mig ner några timmar och ändra på designen, främst i menyn. Vill ändra saker, lägga till saker ...

Men jag har ju inte ens tid att hålla bloggen levande för tillfället så kan bli svårt detta ... :(

Apropå design ... någon av er som minns dessa ? ;D
Min allra första hittar jag inte, den gjorde Mimmi till mig innan jag ens börjat blogga haha :P Men dessa är två olika varianter, den blåa gjorde jag först men sen till vintern/julen så tyckte jag den röda skulle passa bättre så bytte bara färg och typsnitt ungefär :) Vad tycker ni om dom ? Är min nuvarande finare ? :D


Veckoplanering


Onsdag: Mamma rider (dressyr för Kicki)
Torsdag: Jag rider ut
Fredag: Mamma rider
Lördag: Jag rider ut
Söndag: Jag rider troligtvis på voltenJag skulle så gärna vilja hoppa något mer innan vintern ... Hoppas vi kommer åka runt lite under istiden och träna i ridhus :D Som förra året fast inte ända borta i Husby ;)


Första bilden

Detta är första bilden jag målade efter jag hade köpt min ritplatta :P Det var ett tag sedan nu, senaste jag ändrade bilden (går ju se på datorn) var för lite mer än ett år sedan ;)

Den målades alltså 2010 någon gång :)

Mörker

Det börjar bli mörkt tidigt nu, och snart har man inte en chans att hinna ut och rida innan det blir mörkt ! Så det är dags att dra på oss alla reflexer vi har ! För man syns faktiskt MYCKET bättre, har jag särskilt märkt när jag åker moppe på kvällarna. Ibland går det folk mitt i gatan med svarta kläder och lurar i öronen, dom har bara tur att den som kör ser dom i tid för att sakta ner !

Detsamma gäller såklart när man rider !

De mörkaste tiderna brukar vi alltid vara utrustade med reflexfleecejacka, reflextäcke som syns från alla håll, benreflexer och ibland tränsreflexer.

Jag tycker det är en bra idé att tex Hööks har börjat sälja rosa reflexutrustning ! Det uppskattas ju speciellt av yngre (som vissa av dom inte förstår hur viktigt det är) men också vuxna och ungdomar :D Jag är dock inte ett fan av rosa saker så jag föredrar orange/gula, den "vanliga" sorten :P


Museum

Det var en lång dag igår och jag hoppas ni inte tog det alltför hårt Att jag inte hann blogga ... ;) Hade halvdag i skolan, satt kvar tills utvecklingssamtalet och åkte sen med två vänner in till stan för att leta upp ett museum. (vi har en stor hemuppgift)

Åkte dock till fel sorts museum, vi var ute efter tavlor men där fanns bara krukor och skulpturer, mumier och annat läskigt :p

Detta tog ju ett tag, åkte tillbaka till skolan på kvällen för att hämta moppen. Åkte sen direkt till stallet.

Man måste åka hem till mig för att kunna svänga av mot stallet, så tog ganska lång tid att "åka direkt till stallet" :/ Tittade på när mamma tömkörde och åt pommes frites som jag köpte påväg hem :D

Kom hem vid 9, åt middag och gick och la mig ...


Sitter inlindad i Ricos fleecetäcke . . .

Tittar på när mamma tömkör Rico ^^ har dock försökt ladda upp bilden sedan 2h tillbaka . . . Bara för att ha en bild xD


Lite saker ni inte visste ?


Här kommer lite saker som många av er inte vet (det finns säkerligen dom som vet alla) :
 

1. Jag är höjdrädd

2. Jag är lat ^^ Eller alltså, jag skjuter gärna på saker och "gör dom senare" sen gör jag ibland inte det ... (a) En mindre bra egenskap.

3. Jag har fått smak på äpplen och mandariner, äter flera om dagen :P

4. Jag tycker "vanlig" tandkräm jättestark ! För stark ! :S brukar dränka ner tandborsten i vatten ...

5. Jag har ingen aning om vad jag ska söka för linje, gymnasium osv osv :/ Det börjar dra ihop sig snart !

-
Rico när han precis kommit hem :P (Snö i oktober ??? Tror den smälte bort redan nästa dag...)

Gamla showmaster schabrak


Hittade dom här gamla SHOWMASTER schabraken när jag letade schabrak på google ... Mina ögon drogs ju såklart till den söta gröna där bak, klickade vidare för att se vad det var för märke ... Så kom jag till HÖÖKS ! ? Jag har aldrig sett schabraken förut, och jag har ändå handlat på Hööks ... ett tag hahaha ! Sedan jag började rida, fast på den tiden låg ju inga schabrak på inköpslistorna för jag red på ridskola och hade inte börjat tävla eller så heller :s

Nu till frågan, är det någon av er som sett dom här schabraken ? Isåfall, när ? :P Alltså, typ för 5 år sedan eller såldes dom bara under en kort tid nyligen, tex under en sommar som jag var i Örebro tex (varje sommar haha) ?

Jag är riktigt förvånad att jag aldrig sett schabraken :S Jag som trodde jag kunde Hööks utantill, det är lite frustrerande att inse motsatsen ;)


Vill ha :D


Har kommit på lite saker ni jag vill ha / ska köpa i Globen. Som inte är overkligt :P För kommer tex aldrig få råd med Gpa känner jag just nu (a) ... Inte heller några jättedyra stövlar osv osv ... (bruna vore INTE dumt kan jag säga, tabaccofärgade som matchar sadeln, tränsen, benskydden ... MUMS !)

Men SCHABRAK är verkligen något jag vill ha OCH behöver ! :D Både snygga märkesschabrak och skräpschabrak att ha i vardagen :) Fast skräpschabrak har vi så fokus ligger på snygga schabrak att matcha med :D Såklart vill man ju ha något att matcha schabraken med också, men det tar vi sen haha :P

Här är några snygga schabrak, dock tror jag inte att alla skulle passa på Rico så bra ... Alla färger passar ju inte ihop tyvärr :)


Självklart de gamla scapa-schabraken, ALLA dom vill man ju ha ... haha ;) Tycker de gamla är finare än den nyaste modellen, mycket snyggare färger och att dom är "vågiga" (mönstret) är ju inget annat än positivt :P URSNYGGT :)


Några stycken bara :P Är det någon av dom här ni inte tycker om ? Vore kul att höra andras åsikter än mina egna, haha ;) :]

Mys i hagen


Hade studiedag idag, passande nog efter lovet ^^ Så tillbringade såklart min dag i Ricos hage ! Åkte dit vid lunch (12) och var kvar till 15.30 nångång :P

Rico står ju ensam i sin hage nu, för hans hagkompis har nåt med ögat så han åkte till strömsholm idag (?). Igår stod Zebb (hagkompisen) inne hela dagen så Rico stod och skrek efter honom från att han hade kommit hem från tävlingen :'( Det gjorde lite ont i själen att höra honom så fick vara hans hagkompis idag ! :D

Först satte jag mig lutad mot vattenbaljan och tittade på när han åt lunch, sedan mockade jag 2 kärror i hagen för att hålla mig varm (a). Paraplytränade lite, sen gick vi och letade efter nåt att äta tillsammans ;D Jag har ju längre armar än honom så jag fick plocka fram gräs från andra sidan stängslet åt honom, hehe ...

Annars så gick vi mest omkring och lekte följa-john, jag stod och kliade honom jättelänge <3 Och idag var faktiskt första gången han SÖKTE SIG TILL MIG på riktigt, han kom fram och tog kontakt med mig utan att jag behövde säga något, tidigare har jag behövt ropa en del först .. haha ;) Han ville liksom vara med mig hela tiden :') Vi behövde verkligen dom där timmarna tillsammans, man får en helt annan kontakt med hästen när man UMGÅS med den :P Annars kan det lätt bli ... borsta, på med benskydd, sadel, reflexer, ut och rida, hem och in i boxen ... dom stressigaste kvällarna det vill säga ;)

Och gissa om det gjorde ont i mig när jag skulle åka hem :/ ? Han följde ju efter mig vart jag än gick typ, så när jag då skulle gå mot grinden och smita under tråden så kunde han inte följa med ! :[ Han typ "Vart ska du? Jag vill följa med" !Och lite lagom passande tittade jag på detta klippet i förmiddags innan jag moppade till stallet ^^


Mycket passande :P

Royalblå-SvartJag tycker Royalblått och svart rent generellt passar ihop ! Det är snyggt och stilrent att matcha dessa två :P Dock är ju inte jag den bästa på att göra outfits men jag hoppas ni fattar principen :) Blå-svart är såååå snyggt , tycker ni inte ? ;D 

Testar att blogga från blogg.se-appen :)

Igår kväll hämtade mamma ett paket från Horze , som innehöll ett täcke vi passat på att beställa för dom hade rea ! Fick också lite kataloger och grejer, dom vill väl att vi ska beställa fler saker ? ;)

Har öppnat paketet men inte tagit med täcket till stallet ännu ! Det är ett fleecefodrat regnräcke (med halvhals?).

Bilder kommer på täcket :)


Fler bilder från tävlingsdagen


Här kommer fler (oredigerade) bilder ! Jag ogillar att visa bilder som inte gör oss rättvisa, men de är så fint fotade så bjuder lite nu ... ;) Fotade av Ebba Avelin (säg till när du börjat blogga igen så fixar jag länken!)

Här var Rico spänd som en stålfjäder när jag precis hade suttit upp och skulle korta stiglädret ... Men han lugnade sig när vi kom till framridningen :) Då kände han sig hemma igen haha :P


Hoppade krysset fyra gånger, dvs två gånger i varje varv :PBara jag som stör mig något sjukt över den vita "lappen" på västen ? Har aldrig sett den förut ... Men den måste bort  såvida det inte står något väldigt viktigt på den ! xD


Detta var andra gången jag hoppade räcket, han hoppade iväg lite före mig så ryckte honom nästan i munnen :S Men jag tyckte ändå jag var snabb att mjukna i handen, så blev inget ryck :D


Snett jag står :-/

På med benskydden :)


Klar för hemfärd :D

Fler bilder kommer, som är fotade av Alice då :)

Min kissekatt


Min lilla katt har hittat hem <3 :*Min katt Emil föddes i ett stall, han hade aldrig träffat människor när han och hans syster Ida kom till oss. Nu har vi dock bara Emil kvar :(

I alla fall, för några dagar sedan hittade vi honom inne i tvättstugan där vi hade lagt Ricos westernpadd uppochned. Emil har troligtvis känt lukten av häst och lagt sig där :D <3 Så himla sött ! :') Han skulle bli en utmärkt stall/gård-katt ! Som jagar möss i stallet och ändå kommer in i huset ibland och myser ! :P


Smörja benskydd

I lördags när jag smörjde lite inför tävlingen, så kom jag på att jag inte tvättat benskydden ! :S Det tar ju ett tag för dom att torka, så jag smörjde dom istället (hade tänkt att lägga dom i varmvatten och skrubba bort all torkad lera) och det blev super ! Det enda som fattades var en tandborste eller något att skrubba runt ventilationshålen, svampen skummade bara ner dom (därför är det vitt på vissa delar, gick inte att komma åt att torka bort :s)

Men visst blev det ändå rätt bra ? ;)


Rest in peace ...


... Hickstead.

Tror de flesta vet vad som hänt, ni som inte vet kan läsa det på alla möjliga bloggar och sidor. Själv vill jag inte tänka på det alls, sånt här får en att inse att detta kan hända i princip vem som helst, när som helst.

Jag blir livrädd av att se sånt här, höra sånt här.

Det är hemskt.


Är lite eftertaggad


Lyckas alltid bli lite taggad efter tävlingen, innan är jag mer nervös och fattar ingenting ;)

Aja, här kommer en till bild ! Måste kila iväg till stallet sen för att gå på Usekmötet, hoppas någon kommer :D


Urlastad, sadlad och klar :D Söt ?????

En bild


Börjar med en bild nu, fler kommer sen ! :D Ni får ha överseende med att det är vår första tävling :) hahaha ...

Detta var när jag styrde på första hindret för 3:e efter 2 vägringar, tryckte i princip över honom så jag sket fullständigt i hur det såg ut xD Man ser i alla fall Ricos fina frambensteknik ^^


I will do it !


INGEN KAN STOPPA MIG ! Hoppas ingen hinner före (a)Vore en dröm om det skulle gå, någon som vet om man kan färga FÅRSKINN ? :S Eller måste jag leta upp någon fejk-fårskinns-fluff på nätet ?

Hm...

Usekmöte

Kommer åka tillbaka till stallet snart för det är usekmöte ! Har missat varje usekmöte utom ett då ingen kom -.- :( efter sommaren alltså, innan sommaren var jag på varje usekmöte typ :P Men det har varit massa trassel med byte av dag osv osv.

Kommer mocka och göra mat då också, mötet är bara 30 min tror jag.

Vårt usek håller på att DÖ ! :( Ingen kommer på mötena, när någon väl kommer så pratar man om massa struntsaker som hur gårdagens ridpass gick och visar bilder från någon träning ... osv. Vi samlas och fikar, säger hejdå och det var allt xD Vi får väl fixa ett prat-om-allting-möte också ? ;) Det är trevligt att prata men då får vi inget gjort ! :( Vi borde planera inför Lucia bland annat ! :P

Jag har massa idéer, dock är det svårt att hinna med alla aktiviteter som man behöver volten till innan snön kommer ! Vi har haft tur med det varma vädret hittills ! (peppar peppar)

Chocken haha xD


När jag gick in i ridhuset för att gå banan fick jag värsta CHOCKEN ! Jag var ju livrädd som ni vet, och inte blev det bättre av att jag fick se hur BREDA oxrarna var ! xD Typ sånnahär oxrar brukar vi hoppa på träning:och plötsligt blev dom JÄTTEBREDA xD"tur" att jag slapp hoppa de större oxrarna som var på omhoppningen ! Det var två ganska "små" oxrar i grundomgången + någon lite större. Puuuhhh ... Det är ju inga bredare oxrar än det ska vara, men eftersom vi hoppat i ganska lugnt och samlat tempo på träning blev det ju att vi fick smala ihop oxrarna en del :) Jag är glad att jag kom över EN oxer på banan i alla fall :P Och några gånger på framridningen också, men där hade de vanliga hinderstöd och lite skräpiga bommar så då såg hindret inte lika farligt ut :)


Rico - 6/11


Idag var det tävling i Botkyrka ! Det var många som hade strukit sig så fick skynda mig lite på framridningen och gå till framhoppningen rätt fort, ville börja hoppa i tid. Han kändes superfin ! Hade bjudning och tog för sig, men väntade ändå på mig och hade inga tendenser att dra iväg utan mig hahahaha ;) 

På framridningen, som var inomhus, gjorde jag tempoväxlingar i trav och galopp och när jag precis kom dit var det bara ett till ekipage där, dock blev det lite fullt sen men inget farligt så :P Han kändes väldigt dressyrig som han lyckas med varenda gång vi ska hoppa ? ;) Nejmen det är bjudningen som gör att han tar tag i bettet bättre och jobbar, dock hann det inte bli så mycket dressyr ! Ville få honom att bjuda på framåt och ändå lyssna tillbaka. Där låg fokus. :) 

Väl ute på framhoppningen . . . ingen skillnad :P Fortfarande superfin ! :D Hoppade fram 4 gånger på krysset, två gånger på räcket. Styrde mot oxern 3 gånger men kom bara över 2 gånger haha xD Han stannade en gång för han kom fel !

På banan slängde han sig några gånger för spöket som var så läskigt :P Alltså, dom hade satt upp en figur med mask för att det var Halloween, tror det var därför också som han stannade sen :) Jag tänkte rida förbi den så han inte skulle bli skrämd sen, men då vägrade han och slängde sig iväg några gånger, gav mig sen, för plötsligt fick jag startsignal !

Gasade långsidan bort för att få upp tempot på honom. Första hindret var en mindre oxer, inbjudande för den hoppades mot utgången. Men han stannade två gånger på raken där, för han såg väl antagligen "spöket" på andra sidan ! Men tryckte över honom på mitt tredje försök, kändes superbra men då stannade han för tredje gången, på räcket som var 2:a hindret ! :( Men jag är sjukt glad att han kom över första hindret i alla fall, hade varit synd att inte få hoppa alls !

Mina väluppfostrade fotografer fotade inget av stoppen xD hade kanske varit kul att se, men han stannade ju kanske 2-3 m innan och jag kände redan när jag svängde upp att han tänkte stanna. Hjälpte inte att driva på honom och vara envis ;) !!!!!

Men han skötte sig super när vi red och hoppade fram så jag är sjukt nöjd ändå, vår första tävling (bortsett från hemmatävlingarna + en dressyrtävling på min förra ridskola) :*

Blev rätt mycket info nu, hoppas någon orkade läsa haha :P Blir rätt mycket eftersom det var första tävlingen :D Bilder kommer från vår lilla debut :D

Rico - 5/11


Red ut ganska länge, mamma och pappa tog med båda hundarna och gick med. Dock blev det inte bara en skrittrunda, travade en hel del ! :D Vi red gatorna bort till Källbrinksrakan, som dom nu har fixat ( ska fota och byta ut bilden sedan när dom byggt klart där, ser helt annorlunda ut ! ) så man kan trava stora delar, så travade fram och tillbaka lite medan hundarna & co gick bakom i sin egen takt :P Red bort till Galoppbacken och travade upp där två gånger, skulle tagit galopp men det var så stenigt :( Brukar vara fint där men nu var det mycket stenar nedanför så gick inte att fatta galopp då :P

Travade sedan tillbaka hela vägen till asfalterade vägen och skrittade via Rondellen hem :) Travade också på stigen bakom enliden ("Lilla Ridstigen"), uppför backen där :P Det behövde han <3 Min lilla loppa xD


Duktig pålle :)

Kom hem rätt snabbt igen, för vi vägrade ut oss - haha xD Var tillbaka i stallet för 2h sedan ca, alltså halv 10 ? ;)

Bilder och mer info kommer, hade ju hela TVÅ fotografer med mig (a) Synd att dom inte fick fota så mycket då, haha ;) !!!!!

Har varit stressigt nu innan tävlingen därför har ni inte fått höra av mig så mycket tyvärr :( Men nu är jag tillbaka igen, det enda som kan stoppa mig nu är läxorna -.- :P


Jag vill, jag kan, jag ska.

Positiva tankar nu inför tävlingen. Jag har varit livrädd till och från, när jag tänker på tävlingen. Jag har blivit höjdrädd (inom hoppning) dessutom, så plötsligt är lilla 90cm skyhögt. Jag hoppas dom har lite fler bommar på varje hinder än vi har på enliden, för på enliden ser hindrena ut som SKYSKRAPOR xD Eller visst ser dom högre ut när det är färre bommar ? :o


Ligger på 1m tror jag :s

I alla fall, det känns som att Rico har blivit svårare i ridningen (hoppningen främst då jag sällan rider dressyr) om man jämför med för ett år sedan. Förr rullade han bara över alla små hinder i sin takt (dock var hans takt rätt snabb xD), nu när jag har börjat ställa mer krav på honom så börjar han säga emot och testa mig. Jag vet ju att han KAN. Men ju längre tid jag har honom ställer jag också krav på mig att jag ska kunna rida honom bättre, vi har haft honom i mer än ett år nu och det känns som att några bitar bör falla på plats snart . . .

Blä, blev ett stress-inlägg nu, jag bara pladdrar på och läser inte igenom eller ändrar något. Har inte tid ;( Idag är en lång dag och imorgon blir det att gå upp tiiiidigt :P Jag ska låtsas att imorgon är någon gång i våras, när allt gick så himla bra. Allt flöt på och tävlingar var inplanerade.

ska tänka på ... Galoppen, vägen,  om det blir felfritt? - isf utmana honom i omhoppningen med lite omhoppningssvängar, om allt gick bra i grundomgången :P Låtsas att hindrena är på 70-80 så ska nog allt gå bra. Gå banan ordentligt, värm upp noga.

Farsta

Hann inte åka till Rico på dagen, men åkte ändå till Farsta Ridskola :D Det är ju hoppträningar (+igenridningar) på fredagar så fotade lite och tittade på :)


När jag gick från bussen :)


Rico - 3/11Gjorde denna övningen idag ↑

Ville inte använda det tredelade något mer innan tävlingen, har ingen lust att rejsa runt banan i noll-kontroll ;) Så tog det tvådelade bettet som vi brukar använda i dressyren mest. Och idag kändes han dressyrig ! :D Han tar bettet mycket bättre med det tvådelade, men han är på tok för stark för att hoppa med det !

"Hindret" i övningen bestod av en först nedlagd bom, sedan la vi upp den till typ 40cm-hinder om inte mindre än så ! ;) Bara så bommen höjdes upp till ett minihinder. Värmde upp i alla gångarter och gjorde sen övningen. Själva övningen gick bra i början, men mot slutet började han bli ruskigt stark och var påväg att dra ned huvudet och bocka, drog iväg i galoppfattningarna osv osv. Så då gick plötsligt övningen ut på att bromsa in hästen och hålla sig kvar när han tog toksprång över den upphöjda bommen -.- Men då gjorde vi bara en enda gång som gick bra sen avslutade vi. För jag vet att han bara blir värre och värre, så ingen mening med att fortsätta då :(

Fick inte ut så mycket av övningen idag, den ska ju träna ryttaren att se avståndet till hindret, men jag hade fullt sjå med att lugna Rico så det gick lite åt skogen idag ;) Men Rico skötte sig bra i början i alla fall, han taggar ju upp mera med tiden ! Dessutom är han nyklippt, jag hade tvådelade bettet, det blåste uppe på volten, osv osv :(

Hoppas jag kan göra den här övningen (efter en uteritt) någon mer gång innan tävlingen, för just nu känns det inget bra alls :s

(Vi skrittade fram honom ute på gatorna idag, glömde säga haha) ;)

Det är tävling snart :s

Tanken är ...

Att jag ska rida idag, först ut och sen upp på volten en stund och träna anridningar (en övning med bommar och "minihinder" (typ upphöjda bommar). Innan stallet ska jag ut med hundarna en eftermiddagsrunda, 15-20 min. Sen får dom följa med till stallet tror jag :)

Imorgon ska mamma rida, jag ska väl kanske till stallet en stund och rykta mm på dagen, på eftermiddagen åker jag till Farsta och kameran hänger nog med (a), ska kolla och fota på hoppträningarna där :)

På lördag rider jag, uteritt och eventuellt göra den där anridningsövningen igen, vi får se :P Packa saker inför tävlingen, troligtvis börja knoppa ... Tvätta benskydd, smörja, och allt såntdär !

Söndag är det tävling. Första start 8.00, vi åker från stallet någon gång innan 7, börjar väl lasta halv 7 tror jag.

Och så hoppas jag att alla håller tummarna för en trevlig ritt på söndag :D Utan massa tokhopp, med bra tryck i galoppen och kanske felfritt på köpet ? :D


Hoppas min lilla fluffis (juste han är klippt nu !) är lika positiv idag som igår :D


HISS !

Tänkte hissa utmärkta/skyltade/iordninggjorda ridvägar.Tycker det är riktigt bra, eftersom hästar är förbjudna på så många ställen :)

Uppdatering ?

Vad tycker ni om uppdateringen nu ? Jättetacksam om så många som möjligt svarade, vill ju bli bättre ! :)


Rico - 2/11

Mamma red ut först i skogen bakom stallet, sedan red hon en stund på volten och Rico var tydligen väldigt positiv och samarbetsvillig :D

Jag åkte dit senare på kvällen och ryktade tills han somnade haha ;) Han tyckte det var supermys och stod och sov :*


Jag vill inte ha någonting ?

Jag har kommit på nu, när jag försöker skriva en inköpslista till Globen, att jag vill inte ha något speciellt för tillfället ! Bortsett från Limegrönt schabrak + pannband, men det har jag alltid velat ha, hahahaha ;)

Men förr i tiden fylldes ju bloggen av en massa "vill ha"-inlägg men nu är det helt tomt på sånt ! ;) Kommer inte på något jag vill köpa i Globen ! Det blir ju i försej rätt skönt att låta plånboken vara ett tag, spara lite och så. För de enda sakerna jag vill ha är saker som man måste spara till länge... :P

Hmmm... Ett nytt träns vill jag köpa till Rico, men jag har ingen aning om vilket ! Så därför är det inget jag kommer peka ut, spara till, köpa sen. Utan det kanske är något jag kommer hitta i Globen ? :)
Svar på fråga :)

Stella om ATT GÖRA:
har inte du två hundar? :)

Svar: Ja och nej :P Jag har en egen, och sen har mamma en också :P Min heter Önska och mammas/familjens heter Yazzi. Sedan vi flyttade till Huddinge har jag haft rätt tajt med tid så mamma har tagit hand om båda hundarna, men nu hade jag tänkt att börja gå Önskas promenader igen :)

Önska, en riktig sprallis ! xD
Fjäskig, Filosofisk, Snabb som attan ! , Ett riktigt busfrö, familjens lilla monster <3 Yazzi, typ världens bästa familjehund :)
Älskar barn, Gör sitt bästa, Mattjuv, Lydig, gosig och snällKan göra ett inlägg med bilder på mina andra djur (vovvarna + katten) om ni vill ! :) Bara att säga till, jag har massor av bilder som jag inte visat :P

StartlistaStartnummer 25 :o Skulle varit lite kul om det hade varit 24 igen, haha ;) Men någon från hemmaplan "hann före " xD Nejmen usch nu blev jag bara nervös :( Ska inte tänka för mycket innan tävlingen, jag är ju inte där för att vinna utan för att TRÄNAAA :D

ATT GÖRA

Har faktiskt gjort en ATT GÖRA - lista nu för lovet !

Packa upp flyttkartonger (3st)
Ta hand om Önska (gäller alla dagar)
Skriva Svenskanovell
Planera inför tävlingen
Besöka ett museum/gallerian, skissa av, analysera mm (svenska+bild uppgift)
Läsa en bok jag köpt nyss (a)
Rykta massor inför tävlingen ;)
Tvätta benskydd
Smörja
Knoppa
Rida fredag, lördag, söndag
Tävla
Plugga inför NO-prov
Hemuppgift (vi är lediga två dagar efter lovet för det är utvecklingssamtal)
Fota bland höstlöven (a)
Måla ...
Fixa till bloggen
Göra header till en annan blogg :)


Har säkert glömt massa saker :S Kommer på fler saker hela tiden ! Skrev inte ner timmarna i stallet osv för dom är ju självklara :P

ca 3h i stallet om dagen, 2h minst med Önska om dagen, Blogga, Äta, Packa upp, Läxor, bla bla bla massor att göra per dag ;)


Fotografering.....

Idag är det egentligen stallfritt för min del, men jag tänkte nog ändå moppa iväg till stallet lite senare och rykta lite och mysa :P

Är himla sugen på att fota också, men det kräver bra väder, att Rico är ute, tid, ork ... ;) De senaste månaderna har jag i princip bara fotat med auto-utan-blixt, det ger i försej rätt fina bilder oftast men jag tycker det är roligare att fixa lite mer med inställningarna, så det inte bara blir en "fin bild" utan mer åt det speciella och intressanta hållet.

Fotades i dagsljus tex:


      
Hemskt ju

Jag hade planerat in flera springturer med Önska nu på lovet, men jag har SÅ ONT I HALSEN så jag vill inte riskera att göra det värre till tävlingsdagen :(

Känner mig lite lagom nervös nu, jag vet ju att så fort nervositeten släpper så brukar jag ju tycka det är roligt, annars skulle jag ju aldrig anmäla mig till en till tävling liksom ;)

Högsta prioriteterna är vägen, galoppen, komma hyfsat rätt på hindrena.

Mindre prioritet är tex att bli felfri (fast det är så jobbigt för då måste man komma ihåg omhoppningsbanan haha xD)

Jag ska rida noga vägar, särskilt i grundomgången. Ge honom så gott om tid som möjligt i svängarna mm. Galoppen kan jag ju alltid försöka få ett "smatter" på fast det är svårt ... men jag vill helt enkelt ha ett lagom Tempo med mycket Tryck i galoppen. Och komma hyfsat rätt på hindrena, det är ju exakt som det låter ;) Jag hoppas på inga toksprång där jag rycker honom i munnen, men jag tycker inte att det är heeeela världen om jag kommer efter lite i sadeln, som jag har gjort på hemmatävlingarna i alla fall :)

Här hänger jag med i sadeln :)


Här kommer jag efter i sadeln :)


Med i sadeln :)


Här är jag inte med riktigt, haha, hann knappt resa mig :)


Här är jag med :)


Här är jag INTE med i sadeln xD Hann inte ens resa mig upp förrän han landat, jag typ "oj hoppade du NU ?" ;)


Här är jag med ganska hyfsat, men min skänkel är fuuuul :) Skyller det på för långa läder hehe ...Här är jag väl hyfsat med ... litegrann i alla fall ;)

Alla bilder utom första och tredje är från KM där jag kom 2:a :) :D Första och tredje bilden är från olika Thereseträningar tror jag :P

Ridbyxor

Mitt nästa inköp av RIDBYXOR borde vara ett par vanliga svarta ! Det är lätt att matcha med tycker jag, lättare än ett par beige-rutiga tex ;) Vill bara hitta ett par sköna ridbyxor som får ersätta mina favvisar så småning om ...

Mina favvisar börjar nämligen gå hål i på flera ställen i helskoningen ;) Var ett bra tag sedan jag köpte dom, är dom jag använt mest av alla mina ridbyxor för dom är så sköna ;D

Märke Everest, köpte dom i någon sportbutik (typ stadium eller nåt) för jättelänge sedan när den butiken hade en pytteliten hästavdelning i ett hörn, där hittade vi dom :)
Några gamla bilder från ridskole-tiden :) Hade typ alltid mina Everest-ridbyxor :P Fast det var ju en tid då jag bara hade ett par ridbyxor (xD?), den tiden jag växte jättemycket ;) Hittade ett till samband mellan fotona, jag hade också mina Jacson-jodhpurs + chaps. Jodhpursen har jag kvar, och chapsen också ! Men chapsen är tyvärr trasiga i dragkedjan :(

Men jodhpursen vill mamma slänga, dom är superskruttiga (dvs välanvända) ... sulan är halvt avsliten haha ;)Tex hade jag mina favvisar första gången jag hoppade en 70cm oxer (a). Det är bilden på den vita hästen, som tyvärr är ett foto av ett foto ;)


November

Och så plötsligt är det November ...

Kan inte fatta att tiden gått så fort, nu väntar bara kallare dagar med mer och mer kläder och mindre och mindre träning. Kommer försöka ännu bättre denna vinter att hålla honom i form, så man kan träna och tävla som vanligt igen i vår !

Förra året drog han ju iväg med mig på ängarna när vi skulle galoppera där i snön, det var helt enkelt FÖR roligt ;) Så av rädsla för att det skulle hända igen blev det inget mer galopp på ängarna, mest skritta en vända varje dag - och då tappade han ju en del muskler och kondition !

Kommer låta bli att dra ut på ängarna det första jag gör när snön kommer, blir nog mycket klättring och vadande i djupsnö. Om vintern blir ungefär samma som förra året dvs.

Är faktiskt ändå rätt nyfiken på vad det kommer bli för slags vinter i år ? Hoppas på minusgrader, så det inte blir slask och is överallt, men vill inte heller att det ska bli FÖR kallt :P Snö är ju mysigt, lyser ju upp också så det inte behöver vara så himla mörkt varje dag man ska rida (blir ju mörkt vid ... 3 ... på vintern?), man har ju ingen chans att komma ut innan det mörknar ! xD


Jag hoppas på barbackamys i vinter ! :D Mer än förra vintern ! Ska bara få tag i en ganska hög pall så jag kommer upp haha ;)

Klippt och klart

Mobilbilderna inne i boxen gör varken honom eller klippningen rättvisa, så blir bara en bild idag. Kommer fota igen någon dag, kanske med systemkameran UTOMHUS i solen :) Det är i alla fall mycket schysstare mot Rico, han såg ju hemsk ut på bilderna, han som ALLTID blir bra på bild annars xD

Fick ju hjälp av Majken i stallet, hon har klippt galopphästar i USA så fanns ingen bättre att få hjälp av :) Jag är jättenöjd, och han skötte sig superbra ! Han blev lite tjurig mot slutet men det var för att han var kissnödig ... 

Blev en helklippning, benen också :) Lämnade bara en padd på ryggen och huvudet lät vi vara :P 
 
Finis <3

Rico - 1/11


Idag blev det uteritt, tanken var först att jag skulle rida bort till galoppbacken och pröva att galoppa upp där, men eftersom han klipptes idag så var ju risken stor att han skulle vara hyper (a) så jag tog det säkra före det osäkra och tar galoppbacken någon annan dag :) Men han var bara lite spänd i början av ritten, och efter allt klätter så var han inte speedad heller ! :D

Red upp i skogen bakom stallet, klättrade på andra sidan Lilla Ridstigen/Ridstigen bakom Stallet, där har jag aldrig varit förut. Vi hittade tillsist ut på gatorna igen och började rida hem. Men så mötte vi en ÄLG igen ! :o Som stod och slaktade en buske inne på en tomt, haha ;) Vi var inte långt från Dagiset så det måste ha varit samma älg som sist ! :o

Vi vände i alla fall, istället för att rida förbi, för säkerhetsskull :) Rico "blåste" så högt att älgen tittade på oss istället för sin buske, vi hade ju lilla Önska med oss också så vi tyckte det kändes bäst att byta håll xD

Rico fick trava upp för en grusbacke sen och vi kom sedan fram vid Rondellen, och kom sedan fram bakom stallet.

Idag invigde vi hans fina reflextäcke också, för denna vintern ! :D (mamma har ridit med den förut men inte jag)


Såhär såg han ut idag :D Men bilden är tagen förra vintern ;) Här har han ju alldeles fluffiga ben haha ;) :D

Har ni träffat på några älgar i år ?

Rondellen

      

Detta är då "Rondellen" som vi ofta rider förbi :)

Via rondellen kan man rida bort till fina grus-klätterbackar, till stranden/sjön, till flera fina skogar osv osv :P


Nu bär det snart av till stallet !

Rico ska klippas :) Ni får bilder sen ! :D


Såhär var han klippt förra året när vi fick hem honom :) Tror det här är ett av våra första ridpass :P (första var uteritt, andra var på volten)


Nu bär det snart av till stallet !

Rico ska klippas :) Ni får bilder sen ! :D


Såhär var han klippt förra året när vi fick hem honom :) Tror det här är ett av våra första ridpass :P (första var uteritt, andra var på volten)


"Jag kan inte se henne i ögonen och sälja henne"

... Så sa en tjej i mitt stall för ganska länge sedan när hon hade problem med sin häst, kommer inte ihåg vad för problem för det var så länge sedan. Men jag kommer nog aldrig glömma dom där orden, för det var ganska exakt så jag kände i somras.

Alltså, jag ville tro att det skulle gå, men den fanns en tid då jag innerst inne inte såg jag någon vidare framtid med Rico - eftersom tränare sa att vi skulle räkna med att problemet skulle komma igen någon gång, att han kanske hade något fel i skallen mm. Mamma sa hela tiden att det här kommer aldrig gå, bla bla bla. Det fick mig bara att tro mindre på mig själv, och tro mindre på Rico.

Det är verkligen obeskrivligt, det som hände i somras. Och jag tror att det är väldigt få som förstår helt, det känns inte som något vidare vanligt problem.

"Jag kan inte se honom i ögonen och sälja honom" - det var det jag hade i tanken när vi var i Fänninge. Det var ännu en sak som fick mig att fortsätta. För Mamma skulle nog bestämt att vi skulle sälja honom till slut, om inte det här löste sig.

För han är en så otroligt fin och snäll häst, han är ung och kan gå långt. Han är verkligen något att kämpa vidare med, en dag ska vi kunna göra allt det där som alla andra kan <3 Vi behöver bara tid, och det har vi.

RSS 2.0