Rico - 4/8

Cissi kom idag, och tiiiiidigt började vi tömköra :) Han sprang runt som en gud, har bara sett honom så fin en gång förut, och det var sist Cissi kom förra gången och hjälpte till med tömkörningen :D Försöker komma ihåg nu vad hon sa, men är svårt ! Mitt lilla huvud fick ta in en hel del idag.

Efter ca 45 min tömkörning bytte vi till westernsadel och tyglar och uppsittningstränade :) Vi som har gjort det här varje dag (ibland också fler gånger om dagen) märker ju inte så mycket skillnad från gång till gång, inte heller från vecka till vecka.

Men det jag skulle komma till då: Cissi, som bara kommer en gång i veckan ungefär, såg jättemycket skillnad på Rico idag om hon jämförde med tidigare gånger. Innan så har han ju kunnat studsa iväg när vi gjorde det här bara för att en bil körde förbi utanför ! Det krävdes liksom inte särskilt mycket för honom att reagera eftersom han var så spänd. Stod ju på tårna hela passen, man fick ju bara hålla i sig typ xD Ifall att ;)

Men idag så var han så lugn han bara kunde, stod helt avspänt när vi utmanade honom mer och mer ;) För idag kom vi faktiskt ännu ett snäpp längre ! Kortade stiglägrena nåt hål och stod med nästan helt rakt ben (man har väl inte helt rakt ben heller när man sitter upp sen, så behöver nog inte sträcka på benet mer ändå ?). Höll bara i knoppen med båda händerna (så inte balansen fastnar i bakvalvet) och lyfte det benet som ska över sen när man faktiskt sitter upp.

Tyvärr var det sista gången det här året Cissi kom, eftersom vi åker hem nu i helgen.

Men nu vet vi i alla fall att HAN är psykiskt redo för nästa stora steg, att faktiskt sitta upp. Frågan är ju då om ryttaren är redo också ? Jag skulle absolut inte tacka nej till att sitta upp på någon annan häst innan då jag helt förträngt hur man gör :S Och inte blir det lättare heller att komma ihåg när man har en sadel man i princip aldrig använt förut (Westernsadeln).

Han kommer säkert snurra ett par varv, som mest. Reagera får vi räkna med att han gör, men inte på samma sätt som utan den här träningen ! Väl uppe kommer vi ha så roligt tillsammans, jag tror båda parter börjar förstå det nu <3



Trackback
RSS 2.0