Utevistelse

 
Jag tror att våra hästar trivs väldigt bra med den livsstil de har nu. De går ute i sin gräshage på nätterna och när det är som varmast på dagarna får de gå in i sina boxar och tugga lite hö. Vila upp sig och så. Här i Fänninge kan det vara brutalt mycket broms på dagarna, särskilt om det är varmt, och det är ju också en anledning att de ska få gå in en stund. Så de är ute nästan dygnet runt.
 
En klar fördel med att ha dem ute på nätterna är att vi då kan rida dem tidigt på morgonen dagen efter. Då är det mindre insekter, inte lika varmt och alltså mycket skönare att rida. Om Rico står inne på nätterna är det inte att föredra att rida honom på morgonen när han stått inne hela natten och samlat på sig massa överskottsenergi. Det kan förvärra bakskyggheten. 
 
Hittills så tycker jag att Rico har varit väldigt trevlig och lugn vid både uppsittning och ridning. Han har väl varit aningens pigg vid ridningen men än sålänge är det bara positiv. Det enda som skulle kunna bli bättre för dem vore om de hade fler hagkompisar, än bara varandra. När vi åker hem till Stockholm igen så kommer de gå i stor flock igen. 
 
Just nu har vi faktiskt inte särskilt mycket rutiner med hästarna. De har ju fri tillgång på gräs ute och fri tillgång på hö inne -> inga fodringar. Och de går ute dygnet runt förutom att vi tar in dem vid behov dagtid. Men jag kan tänka mig att Rico och Valle gör upp sina egna rutiner i deras lilla flock. 
 
Hur mycket utevistelse får era hästar nu på sommaren? :) Är det någon bland läsarna som har sina hästar ute på nätterna? 
 

Kommentarer
Postat av: Vanessa & Ville-Dressyr ska det vara!

Har just nu ingen annan valmöjlighet. Hade vi eget stall skulle Ville få stå inne på dagarna när det är för varmt och ute mest på natten när det är svalare.

2013-07-26 @ 19:50:57
URL: http://russetville.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0