Sätter ribban för högt

Jag är en person som sätter ribban alltför högt efter att det gått väldigt bra, på en enstaka träning eller allmänt under någon period. Det gör att jag lätt och ofta blir besviken på mig själv - för det kan ju inte alltid gå bättre än bäst. 
 
Det här gäller allt jag gör, i bloggandet, i min egen träning, i ridningen, allt kring Rico och även en del i skolan (fast det är inte riktigt samma sak). När jag sprungit längre än vanligt någon gång och det gått bra, så höjer jag ribban och från och med då ska jag alltid prestera så bra. Samma i ridningen. 
 
Ett exempel är dessa ridpass dagarna efter en riktigt bra lektion. Jag rider mycket sämre självständigt än när jag rider lektion (kanske fler känner igen sig i det?). Om jag inte planerar passet innan så blir det bara lallridning rätt igenom, jag får svårare att fokusera och jag blir inte alls lika noggrann och konsekvent i min ridning. Ofta går jag i fällan att jag rider ett pass på banan bara någon dag efter en lektion eller tävling som gått bra, och sätter då sjukt stor press på mig själv och hästen. Målet för ridpasset blir då att det ska gå lika bra igen, och sällan uppfylls det målet -> jag blir frustrerad och besviken. 
 
Sätter ni hög press på er själva när det gått "för" bra? 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ponnydressyr - Nathalie

SV: Vad glad jag blev utav din kommentar. Tack! :)
Jag tränar för Rebecka Nilsson i videon :)

2013-07-16 @ 22:18:02
URL: http://ponnydressyr.se
Postat av: Linnéa Björkström

Jag är en sån som sätter ribban högt direkt & den förbli där. Det gör dock att jag sällan är nöjd med något jag gör.. Jag kan vara supernöjd med hästen, men inte med mig själv. Men samtidigt så försöker jag mitt bästa, räcker det inte till så räcker det inte till.

2013-07-16 @ 22:50:42
URL: http://linneabjorkstrom.blogg.se
Postat av: liana

Jag känner igen mig i det du säger faktist!

2013-07-17 @ 22:01:44
URL: http://lianass.blogg.se
Postat av: Filippa

Känner verkligen igen mig, tyvärr.. Jag sätter jätte höga krav på mig själv och kan verkligen bli jätte besviken/sur när det inte går lika bra som det gjort den senaste gången. När jag blir sur vill jag inte ta ut det på hästen och kan sluta med att jag skrittar av henne istället. Men det är inte den avslutningen man vill ha precis..

2013-07-18 @ 22:42:53
URL: http://baallerinas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0