Varför ?


Jag har ingen aning om varför, men på något sätt känns det lättare, mindre farligt, inte läskigt att rida ponny - fast nu tänker jag mer inom hoppningen, i dressyren är det ingen större skillnad psykiskt för mig.

Om man tar ett hinder på 120 tex, feg som jag är skulle jag säga ifrån på en hoppträning med Rico - en storhäst. Fast han är ju inte så stor, så med just han så är det mest att jag tvivlar på att jag sitter kvar om han tar ett toksprång just på det hindret ! ;)

Men om jag hade ridit en ponny (som klarar den höjden såklart) mot ett hinder på 120 hade jag nog inte tvekat mycket, det jag sitter och spekulerar kring är vad som är orsaken ! Det känns bara inte lika högt på något vis, även fast en ponny får hoppa högre och ta i mer än om man jämför med en storhäst.

Eviga spekulationer . . . 

Kommer nog aldrig få svar på det där, är det någon av er som någon gång känt lika dant ?


Kommentarer
Postat av: emily

Jag är precis likadan,sätt mig på en c eller d ponny och det finns ingen tvekan what so ever... tror det hänger ihop med att hela deras rörelse mönster är mindre så det känns inte lika mycket som det gör med en storhäst,oavsett om det är en liten storhäst :)

2011-10-22 @ 17:06:32
URL: http://emilyojulius,blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0