Rico - 17/4

Idag var det kvällshoppning för Therese ! Förra veckan hade vi fokus på banhoppning med utomhussäsong-tänk, så idag blev det lite mer teknik med bommar på böjt spår, avståndsbedömning och en serie på ena sidan.

I två av hörnorna låg galoppbommar, tre stycken, på böjt spår då. Där taggade Rico till och trände inåt, och i början skötte han sig fint men sen började han hoppa över bommarna istället, vilket inte var att föredra precis ^^ (Pilotens åsikt)

Avståndbedömning-delen av teknikbanan var två räcken med bara en bom (ej markbom) som var placerade i mitten på diagonalerna så man kunde rida som en stor åttvolt. Tycker övningen var jättebra då vi behöver träna avståndsbedömningen och det blev faktiskt INGA tokhopp alls ! I början var bommen bara 50cm upp i luften, men i slutet hoppade jag och Rico dessa två på en åttvolt ca 80cm (fortfarande med bara en bom) ! Gick kanonbra faktiskt ! Jag kände att de två-tre galoppsprången innan hindret taggade han till och fick ett super tryck i galoppen ! Han frustade jättenöjt mellan varje hinder :* Man får så bra betyg av honom, han berättar direkt när han är nöjd med något (eller missnöjd haha) !

Sen hoppade vi även en serie på ena långsidan som bestod av tre små studs, ett galoppsprång till en mindre oxer och ett galoppsprång till en större oxer. I slutet hoppade jag 90cm på sista/större oxern, och det gick också kanonbra sista gången ! Men vi failade lite också haha ;) Han sprang rätt igenom ett av studsen (kryss) en gång för han satsade på stora oxern som var sist i serien (favorit i repris?). Sen tog han även avståndet mellan sista krysset och lilla oxern som ETT STUDS så blev lite tokigt med avstånden där, men han var schysst och hoppade ändå ! :D


Gammal bild från förra våren, men här sprang han också rätt igenom krysset för att "satsa" på oxern ^^ (och sen blev han ju självklart rädd när bommarna flög så han glömde nästan bort oxern också haha)



Överlag är jag nöjd med passet, han kunde ha varit mer uppmärksam på MIG och varit lite mindre stark. Han var pigg som tusan och det blev en del dragkamp emellanåt (tyvärr). Men själva hoppningen är jag nöjd med ! Det var länge sedan vi hoppade 80cm/90cm !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0