Enkelt pyssel

Jag gissar att några av er läsare är intresserade av att måla/teckna (kanske hästar?) och här kommer ett supertips till er som använder ritplatta när ni målar. När man använt ritplattan under en längre tid (som jag har) så kan den bli sliten och knappar kan börja tjorva. I mitt fall har "touch on"/"Touch off" - knappen slutat fungera. Så man kan inte stänga av touchen (eller touchen fungerar till stor del även när jag stängt av den), vilket gör det mycket svårare för mig när jag ska måla. Jag måste ju ha ett stöd för handen på bordet när jag målar, så min hand är hela tiden i kontakt med ritplattan.
 
För att då musen på datorn inte ska hoppa omkring när den känner av handen på plattan så kom jag på en smart idé att göra en ritplatte-handske :D Detta tog ca 10 sekunder för mig att göra, och det var absolut värt för mig ! :P
 
Haha, har ritat lite snyggt här för att visa :)
 
Så, jag tog då en vanlig tunn fingervante som inte stör i mitt målande, För att få ett bättre grepp om pennan klippte jag av tummen, pekfingret, långfingret och ringfingret. Observera: klipp INTE lillfingret ! Den behöver vara kvar för att vanten ska få någon som helst funktion.
 
Det är också bra om du tar ur handen ur handsken INNAN du klipper, var nära på att glömma det själv ^^
 
Lillfingret sparar vi för att det är det fingret som ligger emot ritplattan när man ritar.
 
Nu tar säkert ni bättre hand om era ritplattor än vad jag gör, så denna vanten kanske inte ni behöver än på ett par år ... haha ;) Hoppas i alla fall att inlägget kommer hjälpa någon av er :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0