Rico - 12/8

Jag och Rico red dressyrlektion för Therese, en privatlektion ca 45 min. Vi var båda två lite ur form, vi red bara tre lektioner i Fänninge under hela sommaren, och dessutom prövade vi ett nytt bett idag så kraven var inte skyhöga.
 
Direkt när jag hade suttit upp så kände jag att vi inte var så samspelta, självklart blev det ju bättre mot slutet men i början kändes det vingligt och konstigt.
 
Bettet vi provade idag var ett rakt med fasta ringar, han hade fått stå i gången med det en stund någon dag innan så han fick vänja sig lite och det var nog bra att han fick göra det för då var det inte en lika stor chock för honom ;) Han gick rätt bra på bettet mot slutet, men i början hade han allt för mycket fokus i munnen och han tog inte skänkeln utan gick bara och undrade över bettet ;) Vi har ridit med rakt bett förut men aldrig med fasta ringar, och jag tror utifrån dagens pass att ett tredelat med fasta ringar skulle passa bäst på honom, om vi nu ska prova något mer. De fasta ringarna gjorde att tygeltagen blev stadigare, men att bettet var rakt gjorde bara att han blev för stark och tung i handen. Det blev dock också bättre mot slutet.
 
Galoppen blev rena rama dragkampen, men om man kunde borse från det så var han väldigt fin. Vi växlade mellan volter och fyrkantsspår och gjorde öppnor och slutor på långsidorna. Där ville han gärna springa iväg för att han tyckte det var jobbigt.
 
När vi travade av kändes han mycket bättre, mycket lättare i handen och bar upp sig själv mer. Så med tanke på att det var första gången vi red lektion på volten efter sommaren + att vi hade ett sprillans nytt bett så är jag stolt över hans insats ! JAG däremot hade kunnat rida lite mer, jag kände att jag inte gav hundra procent riktigt men jag var ju väldigt trött efter att ha åkt fram och tillbaka till Fänninge ^^
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0