Rico - 21/8

 
Hoppträningen idag gick åt skogen ! Rico var spänd och konstig, lyssnade inte varken fram eller tillbaka, stannade, slängde in rumpan och vägrade gå osv osv. Det gick knappt att fatta galopp på honom, han bara trippade på stället och gick inte fram. Han gick inte rakt utan slängde in/ut rumpan hela tiden i protest. På en annan häst hade jag kunnat vara ännu mer bestämd och driva på i det läget men Rico blir ju så HIMLA rädd. Han BLIR DÅ RÄDD FÖR SIG SJÄLV/RYTTAREN och då menar jag riktigt rädd. När han blir så spänd galopperar han mer bakåt än framåt och det kändes förjäkligt. För bara en vecka sedan var han PEREKT i hoppningen, och så bara vänder allt igen på en femöring, över en dag.
 
Han var springig och trippig men han hade inte någon riktig bjudning framåt.
 
Just för att han betedde sig på det viset så avstod jag nästan helt från att hoppa, vi klarade knappt av bommarna när de låg på marken så kändes inte som någon idé att lägga upp till hinder. Medan de andra två i gruppen hoppade igenom alla hinder och sedan bana, så höll jag igång honom i skritt och trav, renodlade hjälperna ordentligt och gav honom tiden han behövde för att coola ner. I slutet hjälpte Therese mig medan de andra travade av sina hästar, och då fungerade galoppfattningen som vanligt och jag hoppade ett litet kryss två-tre gånger. Det kändes helt okej då så jag avslutade där.
 
Therese satt upp på honom efterråt och red lite, först var han ännu mer spänd än när jag red, men efter en stund gick det bättre. Han drog iväg ett par gånger i galoppen för han blev rädd för ryttaren, men sedan lugnade han sig lite och då hoppade Therese lite hinder i följd och avslutade med minibana på 5 hinder, väldigt låga hinder. I början drog han iväg/blev rädd efter VARJE hinder, men mot slutet blev han lugnare. Då avslutade vi.
 
Helt sjukt hur han kan vara så ojämn i hoppningen, ena dagen går han klockrent och andra dagen funkar inget. Det kan man verkligen kalla en berg-och-dalbana ! :/
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0