Rico - 2/8

 
Pappa kom och hjälpte mig sitta upp och det gick bra. Han blev lite skrämd innan vi satt upp för det var mycket som hände runtomkring, mycket spring på folk och en transport höll på att städas mm. Men han släppte det rätt fort och blev lugn igen !
 
Det var lite trångt uppe på volten, så kunde inte göra annat än följa fyrkantsspåret och göra pyttesmå volter. Det var hinder på ena långsidan och en som longerade på stor volt i mitten. Och vår volt är ju väldigt liten, som många av er redan vet ! I skritt och trav funkade det, men fick vänta med galoppen till senare.
 
Red först runt lite halvt planlöst, gjorde lösgörande övningar i skritt och trav, lite övergångar och tempoväxlingar, några halvdana halter osv osv ;) När jag sedan fick volten för mig själv (:D) tog jag mer galopparbete och avslutade med att försöka få honom lite lång och låg i galoppen. Han tar gärna upp/bak huvudet och kortar upp halsen jättemycket i galoppen, och jag vill inte behöva korta tyglarna jättemycket när jag fattar galopp tex. I början var det svårt att få till det, men efter en stund i varje varv släppte det och då tog han stöd på bettet lite längre ner. Tror inte han gick i någon jättefin form eller så, men han var i all fall avspänd och sänkte huvudet framåt/neråt istället för bakåt/uppåt, och han kändes stark i galoppen. Inte stark i munnen utan han hade en stark galopp, han orkade hålla igång i en lugnare galopp och så !
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0