Svar på kommentar :)


Nu säger jag ABSOLUT ABSOLUT INTE att det är som min " idee" men har ni funderat på att kolla upp honom, rygg, länd, ben och allt man kan kolla upp. För det KAN ju kanske vara något fel, däremot tror jag NI vet bäst. Säger bara att det är en möjlighet så ta det INTE fel!

Svar: (Vill svara lite kort bara)
Jag tar det inte fel du kan vara lugn hehe :P
Jag funderade faktiskt på det när han började vägra i höstas (om det var något fel fysiskt, alltså om han hade ont någonstans eller så) men så fick Therese (min tränare) rida honom efter en privat hoppträning för henne, för att känna på honom och visa lite vad hon menade osv osv. På den träningen vägrade han med mig flera gånger, men bara på de små låga hindrena. När vi avslutade med lite högre (90cm då) på en språngkurva-övning med hjälphinder före en oxer, så hoppade han jättefint och skötte sig bra ! 

Och då när Therese hoppade efterråt så vägrade han inte en enda gång, och de hoppade 115cm (5cm högre än han/vi hoppat innan) utan problem. Therese har ett väldigt framåt ridsätt, bland annat för hon har en skänkeldöv gammal ponny (Ricos gamla hagkompis) :) Dessutom är hon mycket mer rutinerad än jag och har väl inte fått lika många smällar på självförtroendet på senaste tiden.


Fick nyss bråttom till stallet ... kommer ett inlägg om det sen hehe :P Kortfattat så tror jag det mest beror på att jag och Rico (båda två) har fått några rejäla självförtroendesmällar OCH att han är nonchalant mot småhindrena, han blir mer fokuserad på högre hinder och jag vet inte, kanske är han omotiverad och tycker det är tråkigt ? Testar mig gör han utan tvekan men frågan är om han också är rädd eller bara envis.


Kommentarer
Postat av: emily

Jag tror absolut inte det är något fel på rico. Däremot så håller jag med det regina sa på runsten pay and jumpen att när du hamnar i lite övervikt med framlivet så blir han osäker och vägrar eller som där hoppar men ångrar sig mitt i avtrampet. Vissa hästar är känsligare för sådant än andra. Min är likadan. Jobba mycket på din sits så tror jag det löser sig. Har du en stadig sits och väntar på honom med en bra och stadig framåtbjudning så blir han inte osäker :-) det är bara träna för enkelt är det ju inte men be någon filma så ofta som möjligt så ser man själv sina små fel snabbt.

2012-02-22 @ 13:20:56
URL: http://emilyojulius.blogg.se/
Postat av: emily

Menade ju givetvis framvikt med överkroppen ha ha lite trött :-P

2012-02-22 @ 15:54:56
URL: http://emilyojulius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0