Bakslag


Som många av er har märkt, så har jag och Rico fått ganska rejäla bakslag - främst i hoppningen.

Jag tyckte att vi gick långsamt framåt, som man ska göra, vi började på hösten 2010 och hoppade småbanor (ungefär på samma nivå som vi är idag). Våren 2011 gick det fort fram men då utan bakslag, vi hoppade LD/LC banor på träning och även på hemmaplan tävlingar och pay & jumps. Helt utan problem, det enda som var lite svajigt då var avståndsbedömningen, det blev tokhopp ibland men inget jättefarligt, mest att jag kom lite efter i språnget.

Sommaren 2011 blev ju ridfri, så på hösten trodde jag att vi skulle få börja om från början igen, liksom backa bak i utvecklingen. Men det behövde vi inte, utan vi påbörjade träningarna på en högre/bättre nivå än innan sommaren. Han hade jobbat upp en superbra galopp under sommaren - när vi tömkörde så mycket - så första hoppasset för Therese blev det bästa hittills med Rico i mitt liv ! Jag svävade på rosa moln bokstavligt talat och allt bara klickade, på ett sätt som det aldrig gjort förut.

Och så började han vägra, vilket gjorde att vi sänkte hindrena så man kunde få över honom även om han saktar av, små upphöjda bommar som han kunde kliva över från stillastående. Åkte av några gånger och tappade lite självförtroende ... Och nu rullar vi runt på småbanor igen, precis som de första träningarna i Oktober 2010.

Och ändå tycker jag inte att vi har gått så himla fort framåt, det finns bara två saker vi kunde gjort annorlunda för att få mindre bakslag.

Ett: Vi kunde ha väntat med vår första lokala tävling, och åkt på fler pay & jumps på bortaplan INNAN.
Två: Vi kunde ha slutat vara med på hoppträningarna på kvällarna, för det var då han började fega ur - när fdet var halvmörkt och skuggor framför eller bakom hindrena som fick dem att se dubbelt så stora ut.

Vet inte vart jag vill komma med det här egentligen, eftersom vi som sagt inte kunde ha tagit det så mycket långsammare framåt än vi faktiskt gjorde. Men jag vill bara påminna alla er om att INTE gå för fort framåt, oavsett vad ni gör med er häst, för det är INTE kul att få bakslag. Inte kul på något ställe !

Från detta:


Till detta:


Till detta:


Och förhoppningsvis snart detta igen (HOPP):



Kommentarer
Postat av: Johanna

Åh det är så tråkigt när det blir så :(

så var det för mig och Mio sommaren 2010. Vägrade ut oss på varenda clear round under sommaren. Och hindrerna låg på 60.. Snacka om att jag fick dåligt självförtroende!

Men som tur så har det vänt nu, och i somras kunde vi till och med hoppa en 90 bana på clear round! :)

Hoppas det löser sig, det gäller att aldrig ge sig bara! :)

Jag ska ju ut med våran andra häst nu i sommar, på clear rounder. Men kommer typ börja på 30 cm, så man känner att allt går super :)

2012-02-11 @ 13:51:36
URL: http://ujohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0