Lastträning !

I eftermiddag blir det lastträning, vilket är välbehövligt ! Rico var alltid så lättlastad förut, men på sista tiden har han börjat bråka lite med det. Det han gör nuföritden när han är som "värst" är att tvärstanna framför rampen, stå på bakbenen, kasta sig ut/åt sidan när han är halvvägs upp osv osv.
 
Rent fysiskt kan man aldrig "vinna" över en häst i en sådan situation genom att bara slita och dra, och han går inte in om man mutar med godis eller så. Därför testade vi att träna med ponnyakuten metoden hehe.
 
Nu på sista tiden har vi tränat massor från marken (utan släpet) att han ska förstå signalerna med "Tobbe Larssons pekpinne" ;) Han kan gå fram, backa, flytta åt höger och vänster - med hjälp av pekpinnen :) Han var jätteduktig när vi tränade på det i ridhuset, idag ska vi få se om det blir lättare med den metoden :)
 
Men vad som är konstigt är att efter tex en halvtimmes bråk så helt plötsligt bara bestämmer han sig för att gå in ???? När vi skulle lasta hemma (och åka till Fänninge) så bråkade han först ganska länge, sen bara helt plötsligt gick han in, utan protest.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0