Rico - 11/7

Idag var det en dressyrlektion inplanerad.
 
När vi kom och skulle hämta honom i hagen upptäckte vi att han hade "plockat" av sig BÅDA framskorna ... Tror någon av de andra hästarna skvallrade och sa att det var dressyrlektion idag haha ...
 
Men hans hovar var hela och fina, inte varma eller så. Så vi bestämde oss för att pröva ändå eftersom det är såpass mjukt i ridhuset. på den grusiga/steniga stallplan snubblade han titt som tätt men så fort vi kom ut på vägen så gick han helt rent och så. Klart att det gör ont att kliva omkring barfota på stenar liksom ;) Vi skrittade bort till gräs/grusstigarna vid hagarna och där skrittade vi fram och tillbaka en gång för att ge honom en chans att kissa innan (vilket han gjorde också :D). Jag visste inte om hans fötter skulle hålla för att galoppera så jag bara travade fram honom lite lätt innan lektionen, men då hade han ju 0 bjudning nästan hela passet för han "vaknar" inte förrän efter galoppen. Men vi tog lite galopp mot slutet av passet, och efter galoppen (de sista 5 minutrarna?) vaknade han och han gick så fint då (:
 
Passet gick bra, Rico gick bra, men jag fick verkligen rida för hela slanten. Fick inte njuta av färden en sekund ens för då la han av ... Rico gör sällan mer än han måste ... ;) Men vi fick oss ett efterlängtat dressyrpass, det var välbehövligt ! Hade nästan glömt hur man red haha.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0