Bakslag ?


Jag förstår inte HUR man kan backa tillbaka så otroligt mycket med sin häst. I dressyren rullar vi på men hoppningen är SVÅR nu. Jag vet inte HUR jag ska rida Rico, han är en helt annan häst och det är så konstigt tycker jag, hur han kan förändras så bara över någon dag. Han var ju så otroligt fin för ett par veckor sedan, men nu har han börjat konstla sig igen.

Jag antar att han testar mig. Han är absolut i den åldern nu, han försöker ta kommandot hela tiden både i ridning och i hantering.





Alltså, andra-filmen-sista-hindret. Säger bara det, vilken känsla och snacka om taggad häst !

Sådan där galopp var alldeles underbar att ha på honom, han var taggad och hade tryck utan att bli stark och försöka dra iväg. Nu ... ja vad ska man säga ? Han är en annan häst, han drar iväg mellan hindrena men suger inte alls tag i dem som han gjorde förut ett tag. Ett sug mot hindret är det man vill känna på en häst som tidigare hållt på att vägra, då känner man sig säker och trygg och man känner att han är villig att hoppa.

Nu vet jag inte säkert varför han blir så stark och drar mellan hindrena, ibland verkar det som att han tycker det bara är roligt och vill springa fortare, men när jag inte har kontroll kan jag inte heller hjälpa honom att komma rätt på hindrena och blir det tokhopp så kommer jag i obalans och då blir han rädd.

Han verkar ha allmänt överskottsenergi numera, vi ska dubbelchecka hur hans nuvarande silage i hagen är närings- och energimässigt. Kan vara så att det har en högre sockerhalt ? Dock sa han vi köpte höet av att det skulle vara samma värden på balarna, bara att de var från olika skördar.

Något måste i alla fall göras åt hans överpigghet, han blir också då mycket tittigare runt omkring och springer mest, utan att jobba.

Vi ska även kolla synen på honom då det kanske kan ha med att göra varför han är så skygg bak på ryggen (området där ryttaren sitter, sitter man helt helt rakt reagerar han inte men lutar man sig lite åt sidan kan han bli rädd). Det skulle även förklara uppsittningsproblemet i sådant fall ?

Jag minns att han var så SIMPEL i hoppningen förr, innan jag började sätta massa krav på oss med en bra galopp och att alltid försöka komma rätt på hinder osv osv. Jag vill absolut att han ska ha bjudning på hinder, men det är inte kul att sitta och ha dragkamp mellan hindrena. Han skulle behöva rejsa av sig ute någon gång, frågan är bara vem som vill sitta på xD

Här är bilder från ett pass med bra känsla, vi hoppade relativt låga hinder som var tittiga och han var T-A-G-G-A-D :P
 

Längtar tillbaka till det där passet, vill tycka att det är ROLIGT att hoppa igen. Det ska inte vara jobbigt och tråkigt som det snart kommer bli som det fortsätter åt detta hållet ... :( :)


Kommentarer
Postat av: Alice

Om Rico kände mig skulle jag faktiskt gärna rejsa med honom xD

2012-06-02 @ 16:09:23
URL: http://storlekponny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0