En till häst

En till häst är något jag velat ha länge, jag har länge länge velat rida fler dagar i veckan och rida fler olika hästar för att utvecklas mer och inte fastna i en sorts ridning (den ridning som krävs på just Rico). Till och med mina föräldrar suktar efter ännu en häst, som då skulle vara en trevlig allround som både pappa, mamma och jag kan rida på. En lite mer nybörjarvänlig häst (vi skickar sällan upp pappa på Rico) som kan lite western, lite dressyr och lite hoppning. Så man kan rida ut tillsammans och så att Rico + den hästen kan gå tillsammans på somrarna osv osv, för Rico mår inte så jättebra av att stå själv. Han klarar av att stå i en egen hage men trivs som bäst med flera kompisar som han kan leka och springa med.

I alla fall, jag får bara sånt dåligt samvete när jag kollar på hästnet, det känns nästan som att jag är ute efter att ersätta Rico men så är det ju verkligen inte. Jag får en konstig känsla att jag nästan sviker Rico bara för att jag tittar på andra hästar - typ otrogen ? xD Men en till häst vore ju en dröm, särskilt i framtiden när vi (jag) bestämt oss för att flytta antingen till en liten hästgård eller ett hus i närheten av ett stall, lite mer ute på landet än vi bor nu. Vi har nog inte helt och hållet tid med en till häst för tillfället, kanske kanske. Får nog bli en sak för framtiden.

Det hade varit helt okej att ha bara en häst (Rico) om jag hade fått rida fler dagar i veckan, men nu är vi ändå 2 (3) stycken som ska dela på Rico på veckans bara sju dagar. Det blir ungefär tre dagar i veckan för mig, och ibland fler ibland färre. Känns som att jag är tillbaka på ridskolan igen ! Jag vill rida varje dag, det var liksom det jag hade längtat efter när vi köpte vår första häst.

Visst är det skönt med någon dag hemma i veckan då man får tid att göra läxor och kanske bara ta det lugnt, men det är inte det liv jag väljer. Jag vill rida och hålla på med hästar dagligen, därför är jag glad att jag har moppen så jag kan smita iväg till stallet även dessa dagar jag inte ska rida.



Det är verkligen svårt att dela en häst på en hel familj, tycker jag, alla har olika åsikter och vill göra olika saker med hästen. Man måste bestämma allt gemensamt och planera så man får rida lika mycket och bla bla bla ... Visst är det trevligt att ha hästen gemensamt i familjen men ibland vore det skönt att ha en häst var i stället ;) Eller i varje fall tre hästar som vi alla har tillsammans.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0