Källbrinksrakan

Källbrinksrakan, som tidigare såg ut såhär har för ett tag sedan asfalterats vilket med andra ord kan beskrivas som att den sjunger på sista refrängen. Kommunen var väldigt "generösa" och lämnade en grusstig längs med hela rakan så man kunde rida där ändå, men vad hjälper det om motionscyklare kommer i 180km/h bakifrån och skräms, om folk med barnvagnar går där och kanske ibland även mopeder.

Nu menar jag inte bara att hästarna kan bli rädda för saker som kommer gåendes eller åkandes på asfalten, utan hästen kan även bli rädd för något i busken och hoppa rätt ut i gång- och cykelbanan och då kan faktiskt allmänheten skadas. Det är inte så roligt att få en 500kgs häst på sig eller sin barnvagn.

Kommunen glömmer inte bara häst och ryttares säkerhet, för även de som nyttjar asfalten kan råka ut för olyckor med häst.

Dessutom är inte asfaltskanten så jädra rolig att trampa snett på, om nu Rico skulle se en plastpåse i diket och ta en "omväg". Bara ett exempel.

Kan skriva en hel uppsats om alla dessa faror som nu har uppstått på Källbrinksrakan. Kan fota den någon dag också, om jag rider dit. Det finns skyltar, gärdsgårdsstaket, bänkar, papperskorgar osv osv som är uppsatta längs med hela rakan. ILLA.

Kan kanske leta upp en bild annars och visa, tror det har skrivits en artikel om detta i Huddinges tidning ... ?


Kommentarer
Postat av: Nathalie

Vad fin din ponny/häst var :) Påminner lite om min ponny, Lady Fleur :)

2012-06-07 @ 12:34:00
URL: http://granaryttarna.blogg.se/
Postat av: Ellinore

Ber hemskt mycket om ursäkt över att jag inte har svarat på din kommentar förren nu! Men de har varit fullt upp o jag försöker finna lite tid för bloggen igen. Så är förhoppningsvis tillbaka nu.



Hoppas allt är bra med dig! Kram :)

2012-06-07 @ 23:26:25
URL: http://ellinorelundin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0