Rico - 15/6

Förmiddag, Dressyr:
Hade tvådelade bettet och han gick bra på det, gjorde aktivitetsövning som gick runt runt runt. Typ skänkelvikning i trav, liten travvolt, sakta av till skritt, fatta galopp i hörnet, en mindre galoppvolt (10m?), avsaktning till trav innan hörnet, och så vända upp och skänkelvikning igen osv osv. Rico var fin i båda varven ! Avslutade med öppnor och slutor i galopp på långsidorna, sedan travade vi av dem och skrittade av dem osv osv. Han var jätteduktig att sitta upp på också, nya sättet verkar vara bra för båda oss.

Lunch, Teori:
Var om hästens ridbarhet, benställning och sådant. Intressant :)

Eftermiddag, Hoppning:
Hade tvådelade bettet igen för jag tyckte han var så stark med det raka. Han var lite stark i början men det blev faktiskt bättre mot mitten/slutet av passet. Han trängde mycket inåt och var lite tittig åt alla håll, troligtvis för att hindrena stod framme.
Själva hoppningen började inte så jättebra, han kom lite fel och så, sen stannade han på i princip alla hinder första gången vi hoppade igenom de var för sig (flera meter innan stannade han och började backa) för att han var i sin egna lilla värld när vi galopperade så han var inte beredd på att det skulle komma ett hinder. Men är jättenöjd med kombinationen vi hoppade och även de två sista hindrena som höjdes lite. Vi hoppade väldigt basic småhinder för att göra det "lätt" för Rico som blev så rädd för någon vecka sedan när vi kom fel på hinder. Men vi insåg sedan att när hindrena är "högre" (dvs 70-80 och uppåt) så tycker Rico det är roligare och bjuder bättre på hindrena (utan att bli stark) och han blir dessutom nogrannare. Han verkar tycka de låga hindrena är små och onödiga bara ;D

Men om han ska stanna på varje hinder minst en gång innan han kan hoppa det så kommer vi absolut få problem på pay & jumps och tävlingar ... Han måste bli mer fokuserad, dock tror jag att han kommer bli det om man höjer hindrena lite. Han är väldigt nonchalant mot småhindrena.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0