Rico - 1/5

(Bättre sent än aldrig)

Hoppträning för Therese stod på schemat, jag var taggad fråpn början och hade en bra inställning. Jag sa (faktiskt) till Rico att IDAG SKA VI HA ROLIGT och det hade vi. Måste dock fortsätta jobba på det där, istället för att tänka att "idag ska Rico inte vägra" så ska jag tänka att "idag ska jag göra mitt bästa och ha roligt med Rico" typ. Inga negativa mål, inga "inte"n eller måsten.

I alla fall, idag hjälpte flera föräldrar till (bland annat mina) och byggde fram så Therese hann hjälpa oss mer med framridingen, vilket blev super ! Först jobbade vi dem lite dressyr i alla gångarter, sen red vi förbi titthinder på så sätt man ska göra på tävling. Alltså, inte gå fram och visa hästen utan rida förbi nära hindrena och bara tänka framåt och jobba vidare med tex inåtställningen eller vad man håller på med. Så hästen vet att ryttaren inte tycker att titthindrena är något att bry sig om :) Jag har annars bara lärt mig att det inte är bra att gå fram och visa hästen hindret, men har aldrig fått det helt klart för mig vad jag ska göra istället. Det fick jag idag :)

Vi hoppade först fram på kryss, ett hinder som inte var tittigt. Sen rullade vi på och hoppade småhinder som var lite tittiga, regnbågsinfångare (som vi ställde under hindret när vi sedan hoppade bana lite högre), husen, grinden, sockerbitar under hindret osv.  

En sak jag inte tänkt på men fick förklarat idag, fast det är ju rätt uppenbart tycker jag, är att om tittgrejen passar in i hindret, alltså bommar med liknande färg (hästar ser väl inte i färg men de ser nyanser ljus vad jag vet) så blir det oftast lättare att hoppa hindret för det är inget konstigt som sticker ut liksom. Tur att vi hade målat massa bommar då, för alla bommar passar nu till någon snygg tittgrej ;)

I alla fall, i hoppningen var han först lite tillbakadragen men då bara jobbade vi på framåt och bjudningen kom ju av sig självt sen när vi höjde mot slutet. Han hoppade för övrigt superbra, sista rundorna var han SUPERTAGGAD på ett bra sätt :D Han hade ett jättebra tryck i galoppen och sista hindret alltså (!!!) hur fin som helst, värsta hopptekniken och allt :P

Han vägrade inte en enda gång heller, han hoppade till och med HUSEN på första försöket ! :D Fast när vi precis satt regnbågarna under ett hinder så sprang han undan för den, blev ett tokhopp på hindret innan och så var det bara 3 galoppsprång kvar till regnbågshindret och då var både jag och han helt ur balans ^^ Tog bara om det direkt och då hoppade han galant !

Hade en superduperbra känsla idag, vill verkligen bära med mig den till kommande pass <3


Omg kolla frambenen liksom :D Hindrena låg på 80-90 typ (i slutet), oxern är 80cm men jag tycker det ser ännu mindre ut så som han hoppar ;)


Kommentarer
Postat av: Emma

Det där klarar han ju galant! =D

2012-05-04 @ 17:58:01
URL: http://loveponni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0