Rico - 20/5

Idag var det hoppträning för Therese, den kommande veckans tisdagshoppning är inställd så det passade bra att ha hoppning idag "istället" :)

Han var superfin på framridningen, hade en alldeles totally awesome galopp med massa tryck i och han var loss i båda sidor och jobbade på allmänt bra, trots att vi var lite försenade (vilket kan stressa).

Han började med att hoppa av lite stort ett par gånger på framhoppningen och då insåg jag att min avståndsbedömning sög idag ... ;) Försökte hela tiden se punkten som var lika långt ifrån hindret som det var högt, men det var så otroligt svårt. Tyckte att jag rent allmänt har blivit bättre på det men det börjar svajja igen ... 

Hans dagsform var konstig idag, han var en annan häst, jättekänslig för förhållningar men samtidigt så var det lite noll kontroll i hans eget tempo emellanåt. Kanske ska börja hoppa med det tvådelade men han brukade förr vara väldigt stark med det bettet i hoppning så har liksom inte "vågat" gå tillbaka till det. 

Han tappade lite fokus på mig när vi började hoppa och vägen emellan hindrena var lite knas ibland men han hoppade bra när vi kom rätt på hindrena. Men han hoppade gärna av för stort eller överdrivet nära och det resulterade till att jag kom i obalans. Han blev rädd för mig flera gånger, men det är inte så lätt att vara helt i balans när han beter sig så som han gör, han drar först iväg sen tar han min förhållning som en jättekraftig och så står han plötsligt och skumpar på stället med huvudet rätt upp i luften i halv protest (?) ... 

Såg nog inte lika illa ut som det kändes, men tröstar mig med att sista lilla banan vi hoppade kändes bra, förutom allra sista hindret då han blev rädd för mig igen ... Fick ta om sista flera flera gånger men vi kom hyfsat rätt en gång och då nöjde vi oss.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0