Rico - 29/5

Idag var det hoppträning ! Ett tag trodde jag att jag inte skulle orka vara med, för jag var så GRYMT otroligt jättetrött och hängig. Men det glömdes bort lite när jag red, dock kan det ha påverkat min förmåga att RIDA 100%, kände mig lite ofokuserad ibland.

Rico var jättefin på framridningen (typ som vanligt???) men lite stark i munnen när vi tog galopp. Noll-Kontroll blev det inte förrän vi hoppat fram första hindrena. Han blev otroligt stark och drog iväg efter hindrena, samtidigt som han tittade på saker utanför volten och var allmänt lite överallt och ofokuserad. Han stannade ett par gånger, några gånger utan någon vettig anledning och några gånger för att hindret var tittigt tex. Men då stannade han flera flera meter innan för att han var lite rädd för själva titthindret. Men vi kom över tillsist, sen rullade det på I EN VÄLDIG FART. Eller, egentligen gick det nog inte så himla fort men jag kände att bara jag mjuknade lite i tygeln var det noll-kontroll.

Ville inte ta för mycket i honom efter hindrena för att han i princip kan tvärstanna helt plötsligt när han kommer på att jag "drar" i tygeln. Eller han stannar inte utan studsar och galopperar på stället ... -.-

Men han hade en fin (men stark) galopp, och med DEN fina galoppen med tryck i, fick han superfina runda språng. Trots att vi hoppade såpass lågt idag. Men ibland blev de lite väl runda, han sköt mig ur sadeln lite och då blev han också rädd för mig när jag inte var i fullt balans efter hindret. Det är då han börjar dra efter hindrena mer av rädsla än av att han tycker det är roligt.

Han hade Ö-V-E-R-S-K-O-T-T-S-E-N-E-R-G-I idag. Therese såg att han betedde sig konstigt (han har ju haft en ganska seg period innan detta) så hon satt upp efter lektionen och provade att rida lite, hoppa några språng och så.

Hon hade sagt åt mig under lektionens gång att vara mer bestämd mot honom när han bara drog runt varv efter varv efter varje hinder, och då berättade jag att han då helt plötsligt kan börja LYSSNA och då tvärstanna typ, och när hon red så provade hon att vara lite mer bestämd och ta tag i honom när han försökte dra iväg, för att se vad jag menade att han gjorde. Då TVÄRNITADE han och Therese fortsatte då (enligt naturens lagar) i 180 fram. Så hon trillade av, men det gick bra. Hon såg ut att landa mjukt :)

Sen satt hon upp igen och hoppade lite, bland annat två hinder på en båge, och två hinder på en raksträcka med 3 galoppsprång emellan. När han hoppat första hindret försökte han dra iväg och för att han inte skulle springa förbi det andra hindret fick hon ta tag i honom igen (inte lika mycket då) då studsade han på stället men då var ju Therese beredd och de hann vända upp mot andra hindret, det gick bra mot slutet.

Vi har redan dragit ned jättemycket på hans "kraft" som egentligen inte ens är kraftfoder, utan klassas väl som grovfoder precis som hö. Vi ger honom lucernpellets och linfrökaka, båda för att han behöver extra protein till sitt hö som han äter nu. Konstigt att han är så troligt pigg nu helt plötsligt. Han var så LAGOM för några veckor sedan, sedan slog det över ???

Mer tankar om detta i ett eget inlägg, annars kommer jag bara babbla på om ingenting tillslut.

Film från av-travningen kommer :P


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0