Rico - 6/5

Skulle ridit programridning idag men det blev inte så för han drog när jag satt upp. Therese hade ju lektioner, två stycken i rad, så hon kunde inte hjälpa mig så länge. Men hon satt upp en gång på honom när två höll i honom och en höll emot sadeln (xD) och såg ut att kunna explodera närsomhelst. Men hon bara red nåt varv och satt av.
Då medan hon höll lektion så promenerade jag lite med honom, påstränade på stallplan och bara allmänt tröttade ut honom i huvudet :) Så satt Therese upp igen när han lugnat ned sig lite (tror Rico var ännu mer i chock än jag själv faktiskt) och det gick mycket bättre, han bara ryckte till lite men stod stilla !

Då red Therese en stund i alla gångarter och han såg ganska avslappnad ut, så satt hon av och så fick jag sitta upp. Jag gjorde på samma sätt som henne, satt upp väldigt fort så han inte hinner tänka så mycket ... :) Det är ju i läget när man precis ska lägga över benet som han blir rädd, och om just det momentet går väldigt fort så hinner han inte ens reagera. För när jag satt upp första gången och han drog, så satt jag upp väldigt långsamt då jag tyckte att det fungerat bättre på sista tiden. Men det kan också ha varit att han rent allmänt var lite spänd, dagsformen liksom.

Jag red lite kort i alla gångarter på volten och han kändes jättefin och avslappnad, skrittade sen som avslut fram och tillbaka på vägen. Supersnäll där med.

Så vi fick lite bakslag idag, men det är typ preliminärt löst. Vi får fortsätta jobba med att trubba av bakskyggheten hela tiden !



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0