Bucas transportskydd

När vi skulle hämta Rico i Örebro, för cirka två år sedan, så hade vi med oss transportskydd från Hööks som tanken var att han skulle ha på sig när vi åkte hem med honom.
 
Grejen var den att de transportskydden var riktigt stela och hårda, och det var en hel procedur att bara få på framskydden. Rico var riktigt misstänksam mot dem. När vi skulle ta på bakskydden fick han panik och slängde sig runt i stallgången. Tillslut bestämde vi ändå att han skulle få åka hem utan bakskydden, men jag kan säga att jag var väldigt nojjig hela vägen hem (tre timmar med släpet). Som tur var gick allt bra men vi fick aldrig på honom bakskydden eftersom han fortfarande var lika rädd för de när vi testade igen hemma. Så vi sålde de begagnat till Ricos boxgranne och i samma stund sålde min tränare Therese sina gamla bucasskydd och de köpte vi då.
 
Bucasskydden passade Rico utmärkt, de är så mjuka (utan att säcka ihop förstås) också så det var inte en lika stor grej att sätta på dem.
 
Så dit jag vill komma är att jag tycker Bucasskydden var riktigt bra till Rico eftersom han var så himla rädd för bakskydden från Hööks, och jag rekommenderar starkt dessa transportskydd till hästar som är lite rädda om benen, alltså de som tycker det är obehagligt med transportskydden.
 
 
HIttade verkligen ingen bild på bucas transportskydd, inte på den gamla modellen i alla fall :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0