Nybörjarkänsla

 
Så sent som igår kände jag mig som en riktig nybörjare igen på hästryggen. I princip aldrig brukar jag vara osäker på hästryggen, inte ens (eller ska man kanske säga 'särskilt inte'?) när jag rider Rico. Men det kändes riktigt ovant att rida Valle, när jag är så van vid just Rico.
 
Igår red jag Valle första gången hemma, första gången med westernsadel (första gången med sadel överhuvudtaget för jag provred honom barbacka) osv osv. Han ska ha ridits engelskt i yngre dagar men nu är han 'omskolad' till western. Han är väldigt känslig i munnen så han lyssnar bäst på skänkeln, när man svänger, stannar, flyttar osv osv. JAG däremot är inte alls van vid westerntänket. Man kan ju tycka att det finns många likheter med western och engelsk ridning och det håller jag med om, men det ÄR svårt att släppa tyglarna och förlita sig på BARA skänkeln, svårare än jag trodde i alla fall.  
 
Eftersom min första tur med Valle var en längre skrittur ute så fick jag ändå chansen att vänja mig vid westernsadeln och även vänja mig vid Valle. Måste erkänna att det var lite vingligt, han rör sig inte ALLS likadant som Rico ;) Men jag kunde inte sätta på autopilot och njuta av färden, jag var tvungen att TÄNKA när jag skulle svänga, TÄNKA innan jag stannade osv osv. Jag behövde tänka efter hur jag skulle göra för att Valle skulle förstå mig.
 
Eftersom jag inte alls har ridit mycket andra hästar sedan vi köpte Rico, så är jag i princip bara van vid HONOM. Efter att ha ridit Valle så inser jag hurpass bra jag KÄNNER Rico. Jag vet hur han reagerar på olika saker (även om han kan vara lite oförutsägbar), jag känner mig trygg med honom fastän även han kan ha tokigheter för sig. För grejen är den, att jag vet hur jag ska hantera det. Självklart dyker det upp nya saker lite då och då men jag lär mig hela tiden hantera Ricos situationer och därför är jag trygg med honom.
 
Jag kommer verkligen sträva efter att bli lika trygg med Valle, han är ju en lugn och trygg häst redan från början men man får inte glömma att även han ÄR EN HÄST. Även lugna trygga Valle KAN ju hoppa till för något eller bli skraj, även om det kanske inte kommer hända lika ofta som med Rico ? Alla hästar är olika, reagerar olika på olika saker osv osv, och jag ser fram emot att lära känna Valle och lära mig hantera även HANS situationer ! :)
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

tack och verkligen desamma!! Hur är det med dig? Kram :)

2012-10-09 @ 21:51:38
Postat av: Jen & Johnny

Förstår din känsla men du kommer säkert utvecklas jättemycket som ryttare med honom :)

2012-10-10 @ 21:03:46
URL: http://johnnyochjag.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0