Olika tränare

 
Jag tycker det är bra att träna för flera olika tränare, inte så att man byter varje gång och aldrig rider för samma igen, utan att man har ett par stycken tränare som man växlar mellan. Alla tränare inriktar sig ju olika, de lägger upp passen olika, ser olika saker och tänker på olika vis.
 
De tränare jag rider för regelbundet varje vecka är Therese Berganäs och Kicki (vet inte vad hon heter i efternamn, vi säger bara Kicki :P).
   Therese är min "huvudtränare", dvs den jag alltid vänder mig till om jag behöver hjälp och den jag rider "mest" för. Jag rider två gånger i veckan för Therese, en gång hoppning och en gång allround (då växlar vi mellan dressyr, markarbete och hoppning olika veckor). På hennes lektioner för vi mycket övningar och på sista tiden har vi också fokuserat mycket mer på sitsen mm.
   Kickis lektioner är upplagda på ett annat sätt, eftersom det är privatlektion också, vi jobbar mycket på volt runt Kicki, alternativt på liten fyrkant. Då har vi mycket mycket fokus på sits, inverkan och hästens form och framåttänk. Vi jobbar mestadels i trav.
 
Jag har flera tränare som jag gillar och som jag tränar för ibland, men inte regelbundet, så som Lina Arvidsson, Andreas Tegesjö och Toini Petterson.
 
Jag tycker det är viktigt att träna hästen på olika sätt, så man får mångsidig träning. Och det får man om man tränar för olika tränare som gör på olika sätt.
 
Hur gör ni med tränare ? Har ni en som ni alltid rider för eller har ni flera ? :) Vilka ?
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Clara

Jag har tre olika, en dressyr/hopp/allround som är på stallet, sen tränar jag då och då får två olika islandstränare :)
Tycker det är bra att variera och få synpunkter från alla tre, då de tränar på olika sätt. Då kan man själv välja det man tycker passar b'st för sig och sin häst :)

2012-09-08 @ 12:38:06
URL: http://tvistirni.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0