Tankar


Jag tycker Rico är i himla bra form nu ! I vintras var det ju väldigt mycket is överallt, så vi kunde inte göra mycket mer än att skritta under en stor del av vinterhalvåret. Även om skritt i sig är väldigt bra så behöver man ju hålla igång hästen på andra sätt också. Ända sedan i våras har vi ju ridit honom väldigt aktivt, och det är ju det han är van vid nu. Han har en superbra kondis och är verkligen starkare i sig själv !
  
Snart kommer ju ännu en vinter och detta året ska jag verkligen försöka hålla igång Rico så han fortsätter vara i en superbra form och inte tappar massa kondis. Vi har ju ridvägar som man inte direkt kan skryta om, men jag har faktiskt sett nya möjligheter i våra inte-så-jätte-imponerande ridvägar. Det är ju mycket asfalt och byggmaskiner och det finns inte alls särskilt många ställen där man kan galoppera ute. Men vi har mycket skog, mycket klätterstigar, en helt del hårt underlag, och när det är torrt ute finns ju ängarna att rida på. De har tyvärr gjort min favoritäng till en fårhage, men det finns ju några till i området :)  
 
För att göra ett långt inlägg lite kortare så vill jag bara ha sagt att jag verkligen borde ge det där lilla extra den här vintern, även om motivationen inte räcker till helt. Sålänge det inte är isbana eller en meter djup snö så kan man faktiskt göra rätt mycket här i området ! Vi brukar ju alltid ha snösulor också på vintern, så snön i sig är inget problem :)
 
Hur gör ni på vintern ? Har ni något tips på hur man kan hålla igång hästen under vinterhalvåret ? Eller ställer ni av hästarna ?  Vet att det är många som låter sina hästar vintervila, men det är inget som skulle funka för Rico ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0