Hästarna 24/4

Idag kom Therese till oss och höll lektion. Hon såg mycket skillnad på Rico, att han fått finare hals och överlinje osv osv. Och han var väldigt med på noterna redan från början. Fick kämpa lite i galoppen och fick en liten läxa till nästa gång, avslutade med att rida LB:1 2006. Blev några missar, och han blev lite spänd i vissa hörnor. Men mellan allt det så var han riktigt fin och med på noterna. 
 
När vi precis hade börjat rida programmet så blev han jätteskraj i en av spökhörnorna för det kom en häst bakom från skogen. Han började spurta iväg och jag tappade ena stigbygeln, som för två år sedan hade gjort det hela ännu värre än det redan var och då hade han förmodligen skenat iväg och blivit ännu mer skraj. Men han hejdade sig faktiskt bara några meter ifrån hörnet och stannade upp och han fick massa beröm då! 
 
En väldigt bra och givande lektion. Det var länge sedan vi red dressyr överhuvudtaget (för instruktör/ordentligt). Galoppen ska vi fila vidare på ute där han har mer plats att ta för sig och galoppera på framåt. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0