Varför vi flyttade hästarna

Jag fick en fråga om varför vi flyttade hästarna, och jag kom på mig själv att jag säkert inte berättat så mycket om detta. 
 
Ni som följt bloggen under en längre tid känner säkert till att vi stod på Enliden förut. I flera år har kommunen haft planer på att riva Enliden för att bygga skola där. Det är många som överklagar det beslutet om att riva stallet och bygga skola, särskilt de som bor i området som tyckt att stallet har givit en lite ute-på-landet-känsla. Men om kommunens planer går igenom så beräknas Enliden stå kvar i kanske ett år till. Vi skulle alltså kunnat stå kvar där i ytterligare ett år, men vi vill inte behöva panikflytta sedan för att vi blir utslängda liksom. 
 
Enliden är verkligen ett jättebra fint och välorganiserat stall, och jag trivdes som fisken i vattnet under de två åren vi hade hästar där. Hästarna trivdes också förstås. Men det blev nya regler och rutiner som var väldigt svåra att följa för oss, det blev mycket stress och vi blev låsta vid att rida vid speciella tider. Stallet passade oss inte längre. När folk som stått där en längre tid började röra på sig och flytta därifrån så kom det såklart in många nya på en gång, och det blev ganska rörigt ett tag där. Dessutom blir det bara sämre och sämre ridvägar i området då det byggs massor av nya bostäder osv. Nu till våren skulle också de sista ridbara ängarna bli fårhagar med strängt ridförbud. 
 
Eftersom vi vetat under en lång tid att Enliden planeras att rivas, så kände vi att det var bäst att börja leta stallplatser i god tid. En stallplats i stockholm är tillräckligt svårt att hitta, och nu hade vi ju två hästar. Två stallplatser i stockholm på ett stall som uppfyller en hel del krav - challenge accepted haha ! ;) Efter att ha åkt och tittat på en del stall, hittade vi Långängen. Vi ställde oss i kö där, och fick sedan två platser. 
 
Så huvudanledningen att flytta är ju att stallet planeras att rivas om ca ett år, och sedan var det flera små saker som gjorde att vi hellre flyttade förr än senare. När platserna på Långängen dök upp så kunde vi ju inte direkt tacka nej heller ;) 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Evelinn Bladström

Vet du vem som får box 5 och 7 på Enliden? :D

Svar: Haha jag är inte säker, kan typ ingen av de nyas namn typ :P
Madde Andersson

2013-04-02 @ 10:37:09
URL: http://evelinnbladstrom.blogg.se
Postat av: Jenny

Tråkigt att Enliden ska rivas :( Men verkar som ni hittat ett nytt, fint stall iaf :)

Grymt fin header och design! :D

Svar: Jaa verkligen :( Tack !! :D
Madde Andersson

2013-04-02 @ 10:50:52
URL: http://mylittleponi.blogg.se
Postat av: Evelinn Bladström

sv, okej ^^

2013-04-02 @ 22:48:45
URL: http://evelinnbladstrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0