Hästarna - 1/8

Idag var den sista dressyrlektionen för Cissi för den här sommaren. 
 
Rico: 
När jag satt upp så reagerade han när jag var alldeles över sadeln, men tack vare vår dagliga träning och det inböjda huvudet så gick allt bra. Han skuttade runt ett varv på en minivolt sen tog han min stoppsignal och stannade till och stod på helspänn tills jag fått i foten i stigbygeln. Han var inte helt avslappnad när vi red bort till ridhuset men när vi väl började lektionen så tyckte jag han spände av rätt snabbt! För något år sedan hade det tagit nästan hela lektionen innan han hade kunnat spänna av efter det där. 
 
Vi jobbade på med samma saker idag som vi gjort på de andra lektionerna. Travade igång på åttvolt, sedan lite framdelsvändningar i skritt för att han inte skulle gå emot högersidan. Galopparbetet ganska tidigt i passet, började med det lätta varvet och tragglade sedan lite i det svåra varvet. Bitvis i galoppen blev han otroligt fin, och det känns bra att jag vet hur jag ska rida honom nu! 
 
I hans svåra galopp ställde vi honom utåt några steg lite då och då, alltså varvade mellan inåtställning och utåtställning. Undvek att göra det på den öppna sidan av volten för då tog han det som att han skulle byta galopp och byta varv (då vet vi att han kan galoppombyten iaf, haha :D). Det funkade i alla fall jättebra och det gav mycket tillbaka mot slutet av passet. 
 
Vi gjorde också lite skänkelvikningar i trav på diagonalerna, som gick bra det med! Vi avslutade med att jobba ner honom lägre i formen så han fick stretcha ut lite. Kändes allmänt bra idag! :D 
 
Valle: 
Idag var det faktiskt pappa som red Valle, han red på westernvis som vanligt, men fick lite extra hjälp med sin sits, det var kul och lärorikt att lyssna på hur Cissi förklarade :) Valle fick galoppera ganska mycket idag och ta i lite och jobba mer med ryggen :) 
 

Kommentarer
Postat av: Lina

Kul att du verkligen hittat honom nu :D

2013-08-01 @ 13:27:33
Postat av: Linnéa Björkström

Vad härligt att han skötte sig! Det måste även vara roligt att veta att hästen kan galoppombyten (& att han lyssnade för så pass lite), väldigt lyxigt om du frågar mig ;)

Svar: Jaa verkligen! Trodde inte han kunde det :)
Madde Andersson

2013-08-01 @ 17:09:43
URL: http://linneabjorkstrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0