Hästarna - 7/8

Idag var planen att vi skulle rida ut och jobba mycket övergångar skritt/trav/galopp/halter osv, och eventuellt lite finslipande på volten efterråt också. Det blev inte helt så, eftersom Rico hade gått och slängt av sig en sko i hagen. Ägnade rätt lång tid åt att försöka hitta skon men det var ju lättare sagt än gjort. Vi ska fortsätta leta imorgon, för det är lättare för hovslagaren att bara slå på skon han hade förut, om den är inte är helt böjd och förstörd förstås.. 
 
Kände och klämde lite på hans hov och den såg väldigt fin och hel ut för att vara Rico. När han väl slänger av sig skor så brukar han göra det rätt ordentligt, och han har tenderat att bli lite ömfotad när han går med en barfotahov. Idag var det inget alls! Så han fick gå en stund på volten idag, mest för hans ballongmages skull så den inte blir ännu större. Han vilade ju igår också så han behövde motioneras på något vis idag.
 
På vår volt är det ändå väldigt mjukt och fint underlag så det märktes inte av alls att han hade en barfotahov. Kände och kollade hoven efterråt också och det var nemas problemas med den :) Tog det förstås lite lugnt, i skritt och trav en stund bara. Gjorde mycket lösgörande, jobbade honom låg form och mycket övergångar mellan skritt och trav. Han blev jättefin! :) 
 
Valle red mamma på volten också, lite barbacka :) 

Kommentarer
Postat av: Linnéa Björkström

Vilken tur att hoven såg fin ut & att han inte ömmade. Regina blir blockhalt bara en sten fastnar i skon, när hon tappar en kan hon inte ta ett enda liten steg.. Klen häst man har ;)

Svar: jaa! ajdå, jomen så var typ Rico förut! Tror hans fötter härdat sig lite med åren kanske :P kanske det har någon betydelse att han verkades och skoddes rätt nyligen också :)
Madde Andersson

2013-08-07 @ 22:45:45
URL: http://linneabjorkstrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0